„Noi, Radu si Ban-Chu”

In emisiunea „Lumea lui Banciu”, din 1 august, la rubrica „Mortul zilei”, Banciu anunta, cu eleganta cunoscuta: „in aceasta perioada de sfinte vacante…, NE TARAM SI NOI de la un mort la altul: moartea Reginei Ana a Romaniei…”

Ceea ce mi se pare interesant, este faptul ca, de la o vreme, Banciu foloseste PLURALUL DE MAJESTATE  atunci cand vorbeste despre el insusi. Mi se pare o dovada de aroganta, nu? – mai ales cand anunta decesul Reginei Ana.

Exista insa  si o alta posibila interpretare: urmand exemplul Antenei 3, emisiunea de la B1 tv sa fie realizata de doi moderatori – Radu si Ban-Chu. In aceste conditii, formula „NOI” este explicabila.

72 de gânduri despre “„Noi, Radu si Ban-Chu”

  1. E interesant sa observi cum a evoluat lumea si o data cu ea tehnologia. E interesant cum unii oameni care acum cateva decenii in urma ar fi fost doar niste paria frustrati ai societatii, au azi prilejul sa scuipe veninul lor catre urechile a zeci sau sute de oameni, prin intermediul tehnologiei. Banciu nu e nimic altceva decat un slugoi. Din pacate vad multi romani in ziua de azi in aceasta postura, fapt care ma intristeaza. Cred ca e o problema de educatie care da gres undeva. Nu sunt sigur daca la nivel de scoala sau din educatia primita de la parinti, poate amandoua. Sunt de parerea ca astfel de oameni nu trebuie activati oferindu-le atentie, ci trebuie ignorati. Ei sunt pierduti pentru societatea romaneasca si asa ar trebui sa ramana.

  2. Fara nicio gluma , Banciu asta arata tot mai rau cu fiecare zi .

    Pe langa faptul ca are fata aia de prost definitiv , s-a porcit si la fata si la trup . Am inteles ca-si incepe ziua cu 200 ml votca urmate de un platou de slanina si jumari cu ceapa si zacusca . Apoi continua cu cateva pungi de snacksuri si bea toata ziua sucuri din alea fosforescente , ca americanii . Every fucking day !
    Faptul ca-i bolnav de ura ii accentueaza si mai tare trasaturile negative si il schimonoseste si mai rau .
    Ii mai lipseste doar un mar in gura .

    Eu ma mir ca mai sta nevasta-sa cu el si nu a fugit si ea la Cristi Borcea …

  3. Poate Ban-Ciu. Chiar daca nu ai mare admiratie (sau adoratie) pentru sotia fostului rege, a o incadra la o rubrica numita mortul zilei mi se pare o mizerie. Sigur ca pe unde isi duce activitatea de taratoare (ori taratura?) e alegera lui.
    Cum, conform statistici, oamenii in varsta mor, in general, primavara sau in jurul zilei de nastere, parerea mea ar fi ca dl Banciu sa puna intrebarea daca preferatul sau, nu spun cine, va supravietui lunii noiembrie. Daca vrea sa faca si un ban din asta, atunci ar putea initia si un sistem de pariuri pe subiect.

  4. ma enervati! ma enervati! ma enervati! CINE naiba se uita la Banciu?! DE CE il bagati in seamna?! ORICINE nimereste pe la emisiunea lui, din goana telecomenzii, stie sa plece repede, pentru ca pronumele majestatii inseamna defectarea personalitatii, daca nu a fost defecta din start. va rog, nu ma mai enervati! si, nu, nu e suficient sa nu mai comentati! va rog sa nu va mai uitati la asemenea emisiuni! aici, „rog” este doar o forma politicoasa de exprimare, cand, de fapt, tonul meu este imperativ! se intampla atat de multe lucuri grave acum, in lume, si atat de putine voci rationale aduc expertiza lor reala … aveti de lucru, asadar, inclusiv aici pe blog, si nici un ragaz sa va ocupati, fie si trecaor, de pitifelnici …

  5. Din capatana lui Radu Ban Chu ar iesi minim 30 portii de racituri .
    Asta fara copite si urechi din care ar mai iesi cel putin tot atatea …

  6. Părerea mea mi-am spus-o pe acest blog despre tov Banciu. Este filolog şi probabil a vrut să folosească stilul oficial- academic, prin formula „noi” (am fost ironic), însă nu i se potriveşte, având în vedere faptul că este vulgar şi mârlan (cum ar spune maestrul Bolcaş)!
    Nu i-am auzit comentariile. Am înţeles că a vorbit despre decesul principesei Ana la rubrica Mortul zilei. Este deplasată maniera de a prezenta o realitate. Nu sunt monarhist dar am decenţa de a recunoaşte valorile unui regim sau altul. Principesa Ana, deşi era catolică, s-a căsătorit ortodox în Grecia, ceea ce a nemulţumit lumea catolică. Din acestă cauză, ea a fost excomunicată de Papă.

  7. Greața
    31/07/2016
    Când citesc despre sumele plătite de Sorin Ovidiu Vântu unora și altora, mă cuprinde o greață infinită. Cu ani in urmă, un amic, fost coleg de liceu, parcă la Roman, cu SOV, imi spunea că in anticamera mafiotului puteau fi văzute personaje faimoase stând la coadă pentru primirea plicului. Mi-a oferit niște nume, m-am crucit. Pentru de-alde răposatul Patriciu, Vântu și alti caizi, orice om are un preț. In ce mă privește si in ceea ce-i privește pe prietenii mei de valori și de idei, s-au inșelat amarnic. Adevărul, cinstea și onoarea sunt neprețuite. Ele sunt precum diamantul despre care un mare psiholog german, Ludwig Binswanger, scria: “Der Diamant soll nicht geteilt werden, weil er wertvoll ist”. Traduc liber: Diamantul nu trebuie sfărâmat, valoarea ii stă in integritate.

    Uite-l şi pe ăsta … (ce bine seamănă cu cei(l) în cauză 😉 )
    L-a apucat greaţa, la fel cum ni-e şi nouă de el şi de tot neamul lui de profitori, ce se dau puri ( poate puriii😉;) ), doar pentru că mai sunt naivi în stare să-i creadă !
    După ce a tapat de bani Institutul Cultural Român de parcă era israelian, nu român (institutul, nu el😉 ), mai ales pe vremea cît era condus de coreligionarul lui , Patapievici, cel cu inima ca un cur (metafora-i aparţine :mrgreen: ), acum se dă uşă de … sinagogă, acuzându-i pe alţii de rente şi sinecuri !?
    Sictir, Volodeo ! Nu eşti tu cel care să ridici piatra….😉
    P.S. Pe mine m-a cuprins greaţa nu numai la vederea figurii lui bulbucate, dar şi la vederea pe blog a unor stafii ca Lenin şi Stalin de care se ocupă cu mult zel, cel care ne vorbeşte de funie în casa spânzuratului, fără pic de ruşine, deşi ştim că este odraslă de KGB- ist notoriu !

    Răspunde

  8. Cred că insul imund se referă la categoria din care face parte, ei ăia din categoria socială cea mai de jos.
    Altfel, și ultimul țăran de la coada vacii a învățat în familie că moartea unui om trebuie să fie un prilej de reculegere și bună-cuviință.

  9. Mortul zilei – Radu Beligan acum doua saptamani , cum vezi asa ceva pe ecran schimbi cu viteza fulgerului , cum sa te uiti – sa asculti o asemenea monstruozitate ?
    O noapte furtunoasa din 1943 sau Singuratea florilor cu Caragiu in 1975 sunt astfel aduse in discutie de acest barbar jihadist , ” Mortul zilei ” , cum sa te uiti mai departe ?
    Tacere de moarte a diasporimii proletare pe Mediafax Facebook dupa victoria de la Montreal a lui Simona Halep – cand pierde aveti zeci de murdarii scuipate de indivizi monstruosi , cand castiga , se tace …
    Ca o proba , pentru cine nu crede , ca Stirile TVR numite in era Basescu n-au nici o influenta politica exterioara , sunt neutre si deosebit de competente , ajunge sa urmariti povestea emotionanta redata generos de Telejurnal a ” interventiei lui Ciolos ” ( pe pagina lui Facebook , nu mai mult , nu va speriati ) asupra ” sesizarii ” unui cetatean in legatura cu lacunele semnalarii electronice ale furtului de lemne – cinci minute de lins Ciolos , reproduceri pe ecran ale raspunsului lui Facebook , etc .
    Nimic nu transpira altfel in presa ( care , spre scuza ei , nu are habar de subiect ) despre inactivitatea fara precedent de noua luni pe cei 130 de km de autostrada in lucru in noiembrie 2015 si la centurile ocolitoare incepute in anii 2012-2014 .
    Forumurile ONG-urilor numite ” Pro infrastructura ” ( inimosi militanti basisti azi iohanisti , care mai mult incurca decat ajuta prin zecile de mii de idei care le vin in minte deodata , fara sa se concentreze asupra uneia dintre ele ) tac , pudic , si se lanseaza in discutii despre ” cum ar fi fost sa se faca un nod la Faraoani ” ? ” cum ar fi un podet peste calea ferata la Simeria ” etc etc .
    Aceeasi militanti ONG il incurca si mai mult pe fricosul si nehotaratul Ciolos , speriindu-l cu un raport care anunta toate catastrofele lumii pe lotul dintre Orastie Sebes inchis daca se redeschide dupa repararea celor 200 de metri excavati de CNADR – ” infiltrari de apa ” , ” alunecari de teren ” – ca si cum numai aici ar fi in Europa ) – fara , normal , nici o solutie ( macar ca unii par ingineri , au auzit de drenaje , fixari cu arbori , parapeti , piloni ) …cui prodest ?

  10. Ar mai fi posibila o interpretare a folosirii formulei ,,noi”. Poate face referire la tizul sau dea la Antena 3. Cel putin dupa ultima emisiune ,,Punctul de intalnire” de Duminica, 31 iulie, as spune ca este chiar justificata. La cat sunteti de subtil, asa cum va percep eu, e posibil sa va fi gandit si la o astfel de varianta.

  11. liviu bejan
    august 3, 2016 la 9:49 am

    Fac mari eforturi pentru a-mi spori capacitatatea de a intelege teoria relativitati generalizate , dar, sincer sa fiu, nu sunt convins ca am inteles-o deplin.
    In rest….. (Z)

  12. Adrian B.
    august 2, 2016 la 10:21 pm

    De necrezut ! Nu apare numele lui Victor Ponta intr-un comentariu despre impozite ! Cred ca ai obosit, stimate coleg. O vacanta binemeritata, pentru ca in toamna sa revii cu forte proaspete si noi povesti despre Victor Ponta. Nu de alta, dar daca ajunge din nou in fruntea PSD ? D-ta vei fi facut raspunzator de membrii PAP. (Z)

  13. Oscar Wilde

    De fapt, sunt pesimist, daca ne raportam la viitorul Romaniei. Rezulta asta limpede din finalul comentariului anterior. Suntem condamnati la o pace cenusie, in care singura certitudine este manipularea.

  14. dorucoarna
    ref mes august 3, 2016 la 1:52 pm

    Dorule din pacatate [ptr tine in Bucuresti au functionat bechicuile de pasageri articulate .. „ce e lung moale si mooale la mijloc?” „Autobuzul 37!” (a fost primalinie cu articulat) La un momnt dat au fost troleibuze TB dublu articulate.. care chia resueau sa vireze chiar si pe Popa Nan!
    Sa nu mai zic ca si V3A reuseste sa vireze :

    (secundele 25-50)

    Asa ca va vora si cestia aia . sigur insa ca nu va incapea p-e Mosilor si nmici pe Calarasi!

    De fapt dinozaurul ala este novator doar prin idea de a merge peste masini (sau mai precis de a permite autoturismelor sa treaca pe sub el!)…. In rest nimic revolutionar …

    Intege ca vrei „sa imi platesti” ptr ca nu am pr zis incrdere in solutai automobilului electric .. si asta din cauza ca vrei neaprat sa te dai „americanofil” .
    Ntz Dorule… idera aia o sa merga *nu ca este chinezeasca) ci ptr ca titusi este destul de „comuna” .. Si o sa mearga numa unde o sa foe bulevarde suficent de late .. caci in primul radn „economia” rezida in faptul ca nu mai faci metrou si , cu minim de manajari folosestio starda aexistenta (daopr daca este a naivii de larga)

    Cat masina ai8a electrica.. nici cinezi , nici ametrlosii, nici niponii nu o sa faca una ca lumea pana cand nu vor exsita niste acumulatori m,uot mai buni, usori si mai ales IEFTINI!
    Ca nu ma lua ca azi exista o masina electrica de „numai” 20.000 …. adica pretul unei masini de clasa medie bine accesorizata…. pser ca stii ca suntsi maisni mult mai ieftine. Dar asa cum tot repet … electromobilul este o cestie veche veche … Deocamdnata este un mpft a unora care se vor „ecologisti”

  15. Dacă Bogdan Olteanu a primit mită de la Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei, rezultă logic că Mihaiu trebuia să facă în așa fel încât să-i favorizeze afacerile lui Vântu în Deltă.
    Ce a făcut Mihaiu? și, dacă a făcut, (că doar Vântu n-a dat banii degeaba, dacă i-a dat), de ce nu e și Mihaiu cercetat?

    Îmi face impresia că unii procurori DNA au fost recrutați după IQ, dar nu IQ în sus, ci în jos.

  16. @ ancapad

    ceea ce spuneti dumneavoastra este adevarat 100% … intr-o lume PERFECTA .

    Insa intr-o tara ca Romania , incaputa pe mana unor nenorociti care nu mai respecta pe nimeni si nimic , care-i calca pe toti in picioare , ii batjocoresc , le impun lucruri cu forta , ii oprima si chiar ii aresteaza , unde oamenii de valoare sau cu bun simt se trag deoparte si doar asista la acest spectacol grotesc , unde manipularea si teroarea sunt la ordinea zilei , eu nu cred ca trebuie sa stam impasibili !

    Daca Romania arata astazi asa de RAU este din cauza ca oamenii care aveau ceva de facut sau de spus au tacut in fata tuturor abuzurilor si obrazniciilor celor de la putere .
    Pentru ca si Radu Banciu este un mic angrenaj din mecanismul de putere al statului politienesc . Are rolul lui de a-i batjocori si discredita pe cei incomozi puterii . Ieri a fost rândul Reginei Ana , Dumnezeu sa o odihneasca !

    Daca Basescu , Makovei , Kovesi , etc. isi permit sa faca ceea ce fac in Romania este pentru ca au cu CINE !

    Pentru ca ei stiu ca romanii sunt ori prea slabi , ori prea cu bun simt , ori prea toleranti , ori fricosi , ori needucati , ori , ori , ori .
    Si ca nu se va ridica nimeni impotriva abuzurilor si mizeriilor facute de ei oricat de mult ar intinde-o .
    In alte tari , daca faceau doar 1% din ceea ce si-au permis in Romania ii omorau oamenii cu pietre !

    Din 2005 încoace asistam cu totii la o sceneta ieftina numita ” Statul de drept si lupta impotriva coruptiei ” pusa in scena de DNA , prin care toti liderii PSD au fost vanati si varati la puscarie nevinovati si toti mafiotii lui Basescu spalati si plini de bani si tupeu .
    Si nimeni nu spune nimic !!! De frica … sau din bun simt .

    De ce ar trebui sa stam noi impasibili in fata mizeriilor unui derbedeu ca Radu Banciu sau a celor care-l controleaza ?

  17. Off-topic. F-35A anuntat ca gata de lupta. Avionul F-35A Lightning II a fost declarat gata de lupta, de catre comanda aviatiei militare americane, incepand cu 2 august. Acesta echipeaza in prezent, conform media americana, escadrila 34 a flotilei 388 vanatoare americane si, pentru rezervisti, flotila 419 vanatoare. Flotila 419 vanatoare a fost prima care, in urma cu 40 de ani, a primit avionul F-16. Cumparam, deci, din Portocalia avioane pe cale de a incarunti, multumim Barroso, multumim Basescu, multumim Ponta, sfanta traime politica pentru care uram din suflet sa ii dea Dzeu ce ne-a dat ea noua. Desigur ca asteptam cu nerabdare F-35 si in dotarea aviatiei noastre, cam prin 2070. Dincolo de glumite, am un ras foarte galben provocat de faptul ca turcii au primit licenta pentru F-35A, adica au planurile, ceea ce ma face sa ma intreb doar o chestiune de detaliu si anume daca versiunea care va apare in curand se va numi Su-35A sau Mig-35A.

  18. Este uimitor de simplu pentru mine sa intretin si chiar sa escaladez un conflict prin indulgenta cu care imi evaluez propriile contributii la acest conflict. Cel mai rau lucru este ca de fiecare data cand dau semne ca incep sa alimentez un conflict,mi se alatura o galerie care pare sa-mi sustina cauza,insa desi stiu ca exista galerii (de profesie),niciodata nu a-s putea lua in calcul ca galeria mea ma sustine exclusiv pentru distractia ei .Desi stiu si cred in ” ce tie nu-ti place,altuia nu-i face”,in practica aceast adevarat antidot la conflict devine complet ineficace,chiar ridicol de inutil,cand eu insumi mutilez si desfigurez pe cineva pentru ca el… m-a impins mai intai . De fiecare data cred ca cineva ma impinge mai intai … si eu ca etalon de morala,cultura si civilizatie am obligatia sa „ii dau o lectie de sa-i mearga fulgii”… ! Cand este vorba de mine,imi este imposibil sa vad critica la adresa mea ca particularitate democratica institutionalizata,,ca sarcina de servici a cuiva,la fel ca sarcina profesionala a politistului care sanctioneaza cu amenzi soferii care si-au parcat masinile in locuri nepermise ,o meserie a cuiva care isi hraneste familia si pe el. De fiecare data cand ma aflu intr-un conflict,cred ca sunt „de partea buna a istoriei” si incurajat de galerie devin autist si teribil de arogant ,ma dezbrac de caracter si cred prin asta ca arat ca sunt luptator . Chiar daca cred ca diamantele nu se afla in troaca porcilor,cand e vorba insa de orgoliul meu,am o ambitie mobilizatoare incat cobor in troaca sa caut diamante acolo … De fiecare data,fara exceptie, inteleg ca tradare si deschid un nou conflict cel putin latent,cu orice om care m-ar indemna sa ma opresc din acest filet fara sfarsit al otravii,urii,vorbelor urate,jicnirilor ,din acest ping-pong fara sfarsit… Vreau sa ma opres din a mai alimenta vre-un conflict,va rog sa-mi deveniti prieteni oameni buni,nu galerie uniforma…!

  19. De acord cu @Anca Paduraru. Romania nici macar nu mai furnizeaza stiri externe.

    Lumea se misca rapid iar noi suntem in stop cadru cu „cap de porc”…citesc mai mult despre Polonia, Slovacia…nu cred ca zicala „no news is good news” e potrivita in asemenea timpuri de fierbere.

  20. Incredibil cat de bine vorbeste d-ul Ponta pe limba prostilor ! Si cat de curajos este astazi când nu mai are nicio putere ! Bineinteles , nu pomeneste nimic despre non-combatul lui si al PSD–ului condus de el si de tata socru .

    http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-invita-ie-la-revolu-ie-o-sa-avem-din-nou-curajul-din-decembrie-89_1145494.html

    Individul ăsta, chiar și când are dreptate iți face greață… De n-as ști ce caracter josnic are, aș crede că e chiar bine intenționat. Dar știu ce interese îl mâna și știu cât de subversiv e, speculând adevărul doar când ii slujește .

    In 2012 , Ponta nu a gresit cu nimic , asa cum senin afirma . Pur si simplu a TRADAT votul cetatenilor care-i oferisera 70% din Parlament . Odata ajuns la putere a uitat de toate promisiunile facute si ca un demn urmas al lui Tony Blair ( acuzat de crime de razboi ! ) s-a sucit la 180 * .

    A preferat coabitarea cu un dement sinistru , sa le numeasca pe Kovesi si Bica , ciomageala de la Pungesti , lobby pentru cianuri si fracturari hidraulice , lista lui Barosso , moscheea lui erDOGan , datoria Kazmunaygaz , marirea bugetelor la servicii , sa apere interesele multinationalelor , sa-si faca nevasta europarlamentar , sa-i fugareasca pe tarani prin piete , sa-i hinghereasca pe antreprenorii romani , sa inventeze impozite si taxe , etc. Niste chestii , asa , mai patriotice !

    A avut TOTUL in mana si acum da vina pe altii pentru idiotenia crasa de care a dat dovada ! Si vrea o noua Revolutie …

    Victor Ponta este cel mai bun exemplu de politician ” crescut in eprubeta ” , lipsit de caracter , mincinos , fricos , parsiv , rupt de realitate , oportunist , slab pregatit si avid de putere .

    Dealtfel , tot ca o reconfirmare a caracterului sau , ii gasim amprentele si in noua alianta : Basescu – Ghita – Udrea – Romania TV .

    Eu chiar n-am inteles niciodata ce are individul asta in comun cu STANGA ?

  21. Ancapad- Nu domnule nu ai dreptate.”Banciului” trebuie sa-i raspunzi cu aceeasi moneda daca nu mai tare.Asta trebuie rastignit,reclamat si incercat sa fie scos din viata publica sa fie clar. Nu poti sa te lasi injurat,facut terci de asa un individ si tu sa stai ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Asadar domnule Nastase replicati de fiecare data asa cum ati inceput sa o faceti si este foarte bine fiindca astfel se vede de la o posta cit de mic este acest pitifelnic,vorba maestrului .

  22. Am senzatia ca exista printre contributori cineva care se va bucura de urmatoarea veste buna, off-topic: conform The Times, Rusia si-a sporit spectaculos cheltuielile pentru propaganda, inclusiv pentru propaganda prin internet. Cam cu 60%, asa ar parea. Acum, desigur ca depinde daca au crescut lefurile sau a crescut numarul de angajati in internet, poate ca bucuria nu asa de mare.

  23. @centru. Gratuit. Potrivit infoconstruct.ro, care il citeaza pe dl Catalin Drula (se pare, tehnocrat de profesie), lucrarile la autostrada Orastie – Sibiu vor fi finalizate in 2018. Concurandu-si colegul de guvernare, purtator de cuvant, care a zis ca mere sunt destule, dar a crescut numarul de copii ca si numarul de zile, dl Drula, a afirmat, printre altele, „apa isi face de cap”, concluzie care onoreaza inalta tinuta stiintifica guvernamentala.

  24. @cris. Din cate citesc, Mihaiu e martor al acuzarii. Exista speculatii potrivit carora ar exista o miza aparenta si o alta miza, ascunsa. Astfel, potrivit ziarului Bursa, benzinariile plutitoare si colectarea de caviar nu ar justifica efortul financiar facut pentru numirea lui Mihaiu, in timp ce Olteanu ar fi demisionat suspect de repede, poate pentru ca o ancheta la BNR sa nu scoata la iveala fapte mai grave. Ramane sa mai buchisim la ziare.

  25. @ Bizonu,

    De fapt dinozaurul ala este novator doar prin idea de a merge peste masini!!!

    Remarca asta-mi aduce aminte de …. norocul pe care-l avem că maşinile (automobile, autobuze, tramvaie) sunt realizate de ingineri şi nu de programatori. Altfel, la o frânare, ai fi întrebat „eşti sigur că vrei să frânezi?”.
    Inginerul Doru Coarnă nu s-a referit la faptul că un asemenea colos n-ar putea vira ci la ce s-ar întâmpla în momentul acela cu maşinile peste care merge el! Dacă n-ai văzut, ai putea să te gândeşti ce se întâmplă cu turismele care rulează prea aproape de şina unui tramvai când acesta execută o curbă. Sigur, tot ca idee, că din câte ştiu n-ai condus niciodată niciun vehicul. Cam d-aia n-ar putea funcţiona decât dac-ar fi flexibil ca un cârnat. Sigur, orice asemănare cu autobuzul 37 sau ăla de-i zici TB (??) care putea lua curbe şi pe Popa Nan nu poate fi făcută decât din ignoranţă. Altfel, pe sub alea nu trecea decât vreo pisică. Se-ntâmpla, într-adevăr, să scape cu viaţă! 🙂

  26. liviu bejan
    august 3, 2016 la 8:24 pm

    Nu te-ai prins ? De ce crezi ca actualul guvern nu atrage nici macar un euro si nu investeste in nimic ? Strange bani pentru un F35, in scopul de a-l expune in portul Constanta. Astfel, va fi fotografiat din satelit, iar rusii se vor retrage in transeele din Crimeea, tematori si umezi in pampersi. (Z)

  27. Cris
    august 3, 2016 la 7:21 pm

    Nu IQ-ul procurorilor (care este , relativ, foarte ridicat) constituie o problema, ci IQ-ul romanilor care stau la televizor.
    Nu Liviu Mihaiu este important, conteaza tintele stabilite in laboratoarele trinomului, pe fondul manipularii intensive ce are ca scop spalarea ireversibila a creierelor muritorilor de rand.
    Da, nu am gresit, am scris intentionat trinom: DNA-SRI-Ambasada.
    Ce spuneti ? Unde este Yoh in aceasta ecuatie? Pai pe un teren nu este nevoie si de un copil de mingi ?
    (Z)

  28. @ Ghita-Ghita,

    masinile electrice reprezinta viitorul, si-au dovedit utilitatea si au inceput sa se impuna, au aparut chiar si curse de masini electrice, cracanata aia este doar un studiu de design, cand vor studia vibratiile unei structuri late de 8-10m si efectul vantului sau zapezii asupra si dedesubtul lui, se vor calma… Afara de faptul ca va cantari peste 60 de tone, si deci economicul cade, la rafale de vant peste 100km/h decoleaza, are exact profilul portant necesar, ba prezinta si efect de tunel si de sol! Ce se intampla pe polei, patineaza rotile de pe o parte si hardughia distruge masinile de sub ea? Are un singur avantaj, propulsia electrica.

    Sunt multe chestii frumoase in teorie, in filme si in desene, practica insa… Insa sigur, eu m-as urca in ea cand ne-o vor construi si p-aia chinezii, dupa trenulet, reactor, canal, autostrazi, aeroporturi, etc… Ha-ha!

    PS. Zica toti ce-or vrea aici pe blog, inclusiv gazda, mie insa imi plac nespus de mult purceii super-simpatici din poza!

  29. În arenţia încă ministresei cu nume de poamă :
    http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Homosexualitatea-se-poate-vindeca-sustine-un-psihiatru-american-celebru-O-agenda-politica-nu-ar-trebui-sa-i-opreasca-pe-homosexualii-si-lesbienele-care-doresc-sa-se-schimbe-135546
    Viorica Bălteanu · Dottorato di Ricerca
    Lucrurile sunt limpezi pentru orice om informat, homosexualitatea este rezultatul sinistru al molestării sexuale îndurate de copii, semiadolescenți, chiar adolescenți. De multe ori, vina aparține și familiei copilului, care i-a încurajat prin educația greșită unele curiozități, comportări ambigue mai mult ori mai puțin induse. Homosexualii se pot vindeca, dar acest lucru nu este deloc încurajat de globaliștii de asalt, o clară confirmare în plus fiind în articolul acesta. Încurajatoare sunt cifrele. Cînd 66% din gay s-au vindecat, lucrurile chiar merită a fi cunoscute de către mase, exact homosexualitatea masculină fiind cea extrem de nocivă. Femeile, instinctiv înclinate spre bine, frumos, pot fi și ele încurajate să devină oameni normali. Dar, aici, intervine un element deloc imponderabil: aproape toate lesbienele au suferit din cauza brutalității unor persoane din familie ori a partenerului, așadar violența este o realitate extrem de răspândită, și în cazul opțiunii lesbiene. Familia de apartenență are culpe concrete, lipsind afecțIunea echilibrat demonstrată copiilor, punctele de reper benefice concrete.
    P.S.
    Din cele de mai sus reiese clar nocivitatea paradelor, în care se dau în spectacol aceşti nebuni sexuali, scoşi de sub incidenţele psihiatrilor prin nişte decizii discutabile ale unora, la presiuni politice globaliste, la fel de toxice pentru societăţile în care se infiltrează !

  30. 🙂

    Actorul votează cu Donald Trump

    Clint Eastwood, sătul de ” o generaţie de fătălăi ” şi de corectitudinea politică

    Actualitate • Extern

    Clint Eastwood vorbeşte pentru revista Esquire despre faptul că lumea are de-a face cu o “generaţie de fătălai” dedicată corectitudinii politice şi arată că toţi cei care se simt ofensaţi de remarcile rasiste ale lui Donald Trump ar trebui “să treacă naibii peste asta” şi să-l voteze. Eastwood nu este de acord mereu cu Trump, însă spune că îl va vota pentru că lumea este sătulă de corectitudinea politică.

    „Trăim cu o generaţie de fătălăi. Toţi păşesc prin viaţă ca niste domnişoare. Vedem pe unii acuzându-i pe alţii că sunt rasişti şi alte lucruri. Când eram tânar aceste lucruri nu se numeau rasism. Toţi oamenii ăştia spun “Doamne, nu poţi face asta, nu poti face cealaltă şi nu poti spune asta. Cred că vremurile sunt de vină.”

    Trebuie să-l susţin pe Trump… pentru că ea (Hillary Clinton) a declarat că va urma linia lui Obama”, spune actorul american, a cărui idee de a intervieva un scaun gol în locul presedintelui Obama, la Convenţia republicană din urma cu patru ani, a făcut furori.

    Clint Eastwood îl acuză pe Trump pentru multe dintre gesturile şi declaratiile sale, în special acuzele aduse unui judecător de origine mexicană care s-a pronunţat în cazul Universităţii Trump. “Da, sunt lucruri prosteşti. Adică să-ţi bazezi opinia pe faptul că omul s-a născut din părinţi mexicani. A spus o mulţime de prostii. Toţi au spus. Ambele tabere. Dar toţi – presa şi toată lumea care spune “e rasist” – fac mare tevatură cu asta. Să trecem dracului peste asta. E un moment trist în istorie”.

    “În privat, toată lumea e sătulă de corectitudinea politică. Este o generaţie de pupători în fund. Chiar suntem o generaţie de fătălăi”.

    “Ăsta e Obama. Nu trece la treaba. Nu merge în Congres să ajungă la o înţelegere. Nu face decât să stea la Casa Albă. Daca aş fi fost preşedinte mă duceam în Congres. Desigur, congresmanii sunt nişte lenesi nenorociţi, şi ce? Eşti liderul. Eşti presedintele companiei. Este datoria ta să te asiguri că lumea e bine. Este la fel ca într-o companie – fie că e de doi oameni sau de două sute de milioane… Dar asta e generaţia de fătălăi – nimeni nu vrea sa muncească”, a spus Clint Eastwood

    http://www.cotidianul.ro/clint-eastwood-satul-de-o-generatie-de-fatalai-si-de-corectitudinea-politica-285737/

    http://www.esquire.com/entertainment/a46893/double-trouble-clint-and-scott-eastwood/

  31. Deci, prieteni… mă tulbură faptul că nu mai pot ține pasul , vitejește, cu realitatea românească…că dânsa, realitatea românescă, muncește scrâșnind din dinți și opintindu-se să mă-ntreacă, doar așa, ca să n-o pot ajunge eu …

    Generalul Panțucu e acuzat de omor…și nu de fitecine este acuzat, ci chiar de către un subordonat de-al lui, de „ profesie” colonel , care zice că el a fost martor la crimă.

    Din 4 ianuarie 2012 , adică din data „incidentului” , până în data de 15 iulie 2016, când ne comunică Parchetul de pe lângă ÎCCJ că „procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept”, au trecut , nu-i așa? 4 ani și jumătate. Trei gloanțe, dintre care unul letal, o armă, un număr mic de participanți, un om mort…acuzația este formulată după 4 ani și jumătate. Deoarece „… în cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatari tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală…”

    Poate colonelul Soare este nebun? Pentru că numai un nebun poate să-și acuze superiorul, de profesie general, că a omorât un om, deși generalul nici nu era acolo. Și, pe când era acolo, că la incident nu mai era, avea armă cu alice, pentru care, ca urmare, nu a fost necesară verificarea. Și a plecat cu șoferul… nu știm dacă la început s-au împușcat iepuri, după preferința generalului, și abia apoi s-a trecut la lighioane mai impunătoare, iar generalul specializat pe iepuri nu a mai fost interesat, sau iepuri nu erau deloc pe-acolo și generalul a fost dezamăgit pentru că el nu împușcă, din principiu, nimic din ceea ce trece de jumătate de metru, cu urechi cu tot…

    Colonelul Soare, e ori naiv, ori nebun, zic…pentru că el susține că a vorbit cu șoferul generalului și l-a întrebat dacă a sunat la Salvare. Ce Salvare, ce incident, ce victimă, dacă generalul era plecat pe când glonțul ucigaș a zvâcnit dintr-o armă…dar există undeva convorbirile astea telefonice? Că ale noastre și ale altora există toate, „ în așteptare” , cum s-ar spune , și, la o adică, apare convenabil ce-a vorbit Vântu cu aghiotanții lui la un șpriț, în baltă, acum opt ani…

    De-aia spun: ce-a vorbit șoferul generalului Panțucu, dotat cu general pe bancheta din spate la data convorbirii, oare nu se poate ști?

    În orice caz, „sălaiul” cu ață albă din afacere și „legătura în piele de neant” a întregului dosar se cam văd și din Cosmos…

  32. Bineinteles ca acel cretinism cu eliminarea facilitatilor pentru veteranii a fost introdus in Codul Fiscal tot de d-ul Victor Ponta !!! APLAUZE …
    Dimpreuna cu o alta minte scurtcircuitata grav , Darius Valcov .

    http://www.mediafax.ro/economic/exclusiv-ciolos-modificam-regimul-facilitatilor-pentru-veterani-ca-sa-corectam-greselile-guvernului-ponta-chiar-nu-am-nevoie-de-domnul-dragnea-ca-sa-stiu-ce-inseamna-respectul-pentru-veterani-15550436

    ” Pe scurt, sunt multe inepţii pe care acest guvern a trebuit să le corecteze. Aceasta va fi încă una dintre ele. Am discutat cu ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu şi vom modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, astfel încât să reparăm această greşeală făcută de guvernul Ponta şi votată în parlament. Din punctul meu de vedere, aceste scutiri de impozite sunt un gest minim de reparaţie morală şi compensaţie financiară pe care statul român îl poate face pentru veterani şi pentru familiile lor „, a spus, pentru MEDIAFAX, premierul Cioloş.

  33. Ban-chu Capd-pork este un exemplu de marlanie extrema, un pork-usor care ne reaminteste permanent cat de bine ne-ar prinde ora de religie si un pic mai multa carte. Si cei ca asta voteaza, din pacate … cu nevertebratele.
    Dupa parerea mea e plin Parlamentul de ban-chuci, norocul lor ca nu prea deschid gura. Mie Bleaga mi se pare cel mai ban-chuc din gasca liberala, asta ia prostit inclusiv pe Base, Udrea si mai nou pe inteligenta de Gorghiu.
    De ban-chuci nu scapam, ca prostia e infinita. Nu putem ascunde gunoiul sub pres, e mai util sa-l vedem la televizor … e chiar educativ.

  34. Eu nu stiu la ce post tv „joaca” pentru ca am redus orele de vizionare de cativa ani,mai ales pe zona politica si ma simtt foarte bine! Ce bine e sa citesti o carte!Acum citesc „Din jurnalul unui politist” autor Traian Tandin fost ucenic al unui alt celebru criminalist Ceacanica!De ce nimeni nu le urmeaza exemplu?

  35. Nu-ți trebuie mult spirit de observație ca să constați că există un „tipar” DE PERSONAJ cu privire la reținerile DNA , cu propunere de arestare preventivă, în cazurile cu doamne implicate în niște presupuse sau reale acte de „corupzionen” . Elena Udrea… Crinuța Dumitrean… Alina Bica… Lia Olguța Vasilescu… Profesii diferite, zone diferite de activitate, uneori opțiuni politice diferite… și totuși… Sunt două lucruri care le leagă pe toate aceste femei: arată bine spre foarte bine și reprezintă sau au reprezentat un sector, mai modest sau mai extins, de PUTERE.

    Ar trebui să fii tare miop ca să nu observi că în „reținerea” fiecăreia dintre ele s-a insinuat o oarecare nerăbdare bătătoare la ochi. Și fiecare dintre aceste femei, a fost, cred, la timpul ei, un „TROFEU”, dar un trofeu cu cătușe pe încheieturi.

    Nu Laura Codruța Kovesi se ocupă cu „reținerea” acestor doamne, este foarte adevărat, dar spuneți-mi cât timp vă este necesar să petreceți în prejma unui șef , ca să înțelegeți ce anume i-ar face plăcere? Eu aș zice că e cam tot atât cât le-a luat unora, de prin aceleași instituții, ca să-și dea seama pe cine și-ar dori Băsescu Traian băgat la zdup și cu aproximație pentru câți ani !

    Am văzut, și nu o dată, transformarea unor oameni mediocri din punct de vedere intelectual și profesional, nu cine știe ce arătoși , de regulă – adică, vreau să spun, în legătura cu care natura nu prea s-a străduit- la numirea peste noapte în funcții care îi propulsau în vârful puterii, și la care nu ar fi putut, în ipostaze de normalitate, să aspire în veci… Bărbați sau femei, cu toții se schimbă dramatic… numai că schimbările, în funcție de sex, sunt sensibil diferite…În timp ce bărbații își exercită puterea, poate tiranic și strivitor , dar în mod egal, uniform, având o oarecare predictibilitate în reacții, femeile sunt selective. Pentru ele este importantă în primul rând distrugerea exemplarelor mai reușite, a celor pentru care natura si-a întrebuințat fantezia , nelăsând lucrurile să se desfășoare la întâmplare. Cucoana mediocră ajunsă în vârf, pe de altă parte, niciodată nu abandonează , în ciuda puterii enorme, un ciob de subordonare în beneficiul vreunui președinte, vreunui SRI-ist mai răsărit, vreunui amant de taină… Și pentru aceștia duduia învestită cu o putere nemeritată își va da toată silința, așa cum, în particular, se va osteni pentru rezolvarea propriilor ranchiune și frustrări. Tenacitatea încetează de a mai fi o calitate și devine un insuportabil defect..

    Iar „țintele” sunt urmărite până la capăt. Satisfacția, îmi imaginez, poate fi aproape erotică…

    P.S. A nu se confunda tabloul de mai sus cu „cazul Rarinca” , pentru că acela a făcut parte dintr-o cu totul altă categorie , și anume din specia: „să ajutăm, neprecupețind nici un efort, un PARTENER DE NĂDEJDE !”
    Dacă nu am face această distincție, ar fi ca și cum am confunda plăcutul cu utilul…

  36. Catalin Drula – programator informatic si militant pnl-ist – basist – iohannist , gura mare fotogenica dar un tip increzut si limitat in fond ( pare pierdut in birocratia in care a intrat si pe care o serveste cu credinta – nici un nou proiect de infrastructura in 9 luni ) vorbeste de cei sapte morti in accidente da la inchiderea celor 22 de km pe DN-ul paralel cu segmentul inchis si spune ceva de bun simt – nu e o situatie ingrozitoare , infiltratiile apei sunt superficiale , segmentul TREBUIE REDESCHIS !
    Numai ca , vecinatatea ciolosista fiind contagioasa , doar ” daca expertii ( care experti ? cine ? CNADR ? ) isi dau acordul – asta , in tara Coldea Kovesi si a procurorasilor politici de 26 de ani , este un vis – nu exista ” expert ” in Romania anului 2016 sa spuna ” da ! ” se poate , santuri de scurgere a apei se pot sapa si la noi …

  37. @liviu bejan,
    ca unul dintre diasporenii inculti, needucati, imbecili si neciopliti care din departare polueaza si altereaza mediul politic si social romanesc, dupa cum vad ca sunt atat de informati „inteligentii cititori” ai domnului Prim-Ministru, am lucrat si eu, fiind exploatat la sange de sistemul american, la proiectarea, testarea si realizarea prototipurilui unei componente importante a avionului F35, inclusiv prin introducerea si adaptarea unor tehnologii mai … acatarii.
    Recunosc ca nu am spalat batrani la fund si n-am cules capsuni in perioada aia.
    Iar acum vad ca mult informatii si „inteligentii cititori”, isi dau cu parerea despre cat de bezmetici sunt romanii care cumpara „invechitele” F16, dar trebuie sa astepte mult si bine pentru F35.
    Ei bine, F35 s-a construit prin PARTICIPARE internationala (investitie/proiectare/testare/manufactura). Oferta a fost deschisa oricarei tari, desigur aliate NATO sau aliate VERIFICATE sa participe cu o anume contributie financiara si apoi sa participe efectiv la construirea unor anumite subansamble (deci, investitii pe plan local, forta de munca si toate avantajele care decurg din asta). Functie de contributie, tarile respective aveau dreptul la achizitionarea celor doua tipuri (la acea vreme) de F35, cu decolare scurta sau decolare pe verticala.
    Nu intru in amanunte privind avantajele acestui avion. Vreau doar sa spun, ca, avand „dezlegare” de la Companie, am venit in Romania si am luat legatura cu Ministerul Apararii pentru a le arata avantajele participarii la proiect.
    Desigur, am fost privit cu tipica suspiciune romaneasca (doar este stiut ca „nimeni nu-i profet in tara lui”), iar rezultatul a fost un NU categoric.
    Se intampla prin 2002-2003. Oare Prim-Ministrul de atunci o fi fost informat?
    Inca nu se intelege ca unele relatii internationale (inclusiv de colaborari economice) pot avea loc si prin diversi „ambasadori fara portofoliu” care doar tatoneaza fara a avea putere de decizie. Sau poate este doar „efectul DNA” care te impiedica sa ai initiativa daca nu vrei „sa platesti”??

    Celor care nu stiu cu ce se mananca treaba asta, le-as recomanda „O lume de castigat” (A world to win) a lui Upton Sinclair.
    Personajul fictiv (sau poate real), Lanny Budd a avut in timpul Administratiei Bush o intruchipare reala in Bruce Jackson.

    Sigur, nu-i nevoie sa credeti pe cuvant un nenorocit de diasporez, care ar trebui sa va lase in pace, deoarece, vorba Bizonului, este generatie cu Pacepa (nu prea) si Tismaneanu si mai traieste si in Statele Unite. O adevarata rusine a neamului romanesc.

    Din articolul „The man who took NATO East”, scris de Jules Evans in 2014:.

    Jackson lobbied hard in Washington to get the Czech Republic, Hungary and Poland invited in 1999. He advised the heads of these states on how to reform their military forces and civil societies so as to get the invitation, and testified in their support to the US Senate committee on foreign affairs.
    He has travelled relentlessly, meeting heads of state and foreign ministers in every eastern European country, advising them on how to reform, and helping, this year, Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia to get invitations to join Nato.”
    (http://www.globaldashboard.org/2014/09/04/bruce-jackson-man-took-nato-east/).
    Mai are Romania astazi un asemenea „avocat” pro-bono? Si daca-l are, ce sa faca cu el ;-)?

    • Mircea Popescu,
      L-am cunoscut bine pe Bruce Jackson. Meritul lui in chestiunea NATO e cert. Cred insă că avea si anumite interese legate de industria militară americană. In ceea ce priveste inzestrarea armatei, eu am considerat că, după intrarea in NATO, noi trebuie sa ne concentrăm pe ceea ce ar aduce plusvaloare Aliantei, tinand seama de situarea noastra geostrategică si de bugetul nostru – flota militară. Nu puteam să reechipăm toate armele, imediat. Mai ales după modernizarea cu Israel a Mig-urilor.

      • @nastase
        Orice patriot, roman, sau american, sau martian are interese ca tara sa sa prospere fie prin industria de armament, fie prin cea de picioare de broaste si, mai ales, sa fie protejata si, asa cum se pare ca ati spus (n-am urmarit interviul dumneavoastra) sa fie suverana si independenta. Sigur, nu-i cazul politicienilor romani de astazi care considera ca, dupa cum a declarat Basescu in perioada in care era presedinte, „trebuie sa-si mai cedeze din suveranitate pentru intarirea UE”.
        Dar, Bruce Jackson ca reprezentant al ideologiei neo-conservatoare a Administratiei Bush a incercat sa stabileasca o bariera impotriva expansiunii Rusiei, fie ca s-a numit Georgia, fie chiar Basarabia (ma scuzati ca nu spun Republica Moldova, dar s-ar rasuci in mormant stramosii mei care au suferit in urma invaziei si atrocitatilor sovietice sau au murit pentru eliberarea acestui teritoriu romanesc).
        Pt. Basarabia a avut un rol discutabil in realegerea lui Voronin prin influentarea votului lui Rosca. Spunea ca daca Chisinaul cade (la alegeri) sub influenta ruseasca, atunci pentru o alta generatie in Basarabia se va instala o zona de iminenta tensiune la granita Romaniei. Se baza pe jocul pervers al lui Voronin care juca la cacialma cu o carte pro-europeana. S-a vazut ca abia apoi, el a fost cel care a creat o starea de anti-romanism si de tensiune pe Prut, inclusiv expulzarea ambasadorului Romaniei.

        Legat de modernizarea MIG-urilor cu ajutorul Israelului, chiar daca pentru moment parea o solutie, nu stiu daca pe termen mediu s-a dovedit benefica si practica. Oricum, intr-o postare anterioara scriam ca la una dintre deplasarile mele in Romania pentru a media un contract in desfasurare cu compania mea din America, un director roman se plangea ca nu mai are specialisti in sudura aluminiului, deoarece erau plecati in alte zari. Ei bine, este vorba tocmai de una dintre cele trei fabrici in care s-a impartit fabrica de componente de avioane de la Bacau, fabrici preluate si modernizate de grupul israelian ELBIT. Sigur, era admirabila investitia tehnologica a acestora, dar nu stiu in ce masura mai poate fi utila instriei aviatice romanesti.

        Criteriile pe care le-ati avut in vedere pentru a aduce plusvaloare Aliantei, cred ca ar fi trebuit discutate cu aliatii, punand in balanta parerile dumneavoastra si posibilitatile financiare ale Romaniei cu experientele si strategiile Aliantei.
        Dupa cum ati vazut, printre alte propuneri facute, am subliniat si eu importanta unei flote la Marea Neagra, dar ca o flota de descurajare NATO in care cheltuielile pot fi impartite.
        A propos, incercarile pe care le-am avut pe langa guvernul roman de a aduce „o mica plusvaloare” s-au lovit de un zid de nepasare si aroganta. De exemplu, aceasta ultima propunere legata de Forta de Descurajare, n-a primit niciun raspuns din 2014 pana anul acesta, iar inaintea Summitului de la Varsovia mi s-a transmis sec de la Presedintie, abia dupa insistentele mele, ca au fost inaintate factorilor responsabili.

        Prin 2013, a aparut in Romania o hotarare a guvernului pentru dezvoltarea Industriei Cinematografice. Lucram atunci la Panavision (cine-i interesat, poate googului pt. a vedea ca este cea mai importanta companie in industria de aparatura de filmare, lentile, etc din lume). Aveam o pozitie buna chiar la HQ-Sediul central al corporatiei, si am discutat cu CEO-ul sa incercam sa conlucram cu Romania in lumina noii hotarari a Bucurestiului. Primul Ministru tocmai trebuia sa soseasca in Statele Unite pentru a impulsiona mediul de afaceri. Prin e-mailuri si chiar telefoane la nivelul guvernului amtrimis invitatia ca una dintre vizite sa aiba loc la sediul nostru din Los Angeles.
        Nimic nu s-a intamplat, nici macar un DA sau NU. Ulterior mi s-a transmis ca Panavision ar fi trebuit sa se inscrie la Camera de Comert Romano-Americana.
        In opinia mea, ar fi existat posibilitatea impulsionarii Mecanicii Fine, a industriei optice si, mai ales crearea unui centru Panavision pentru estul Europei si Balcanilor care putea atrage productii de filme beneficiind si de cadrul natural variat.
        A fost ultima oara cand m-am mai implicat in asemenea incercari. Toate experientele avute cu reprezentantii administratiilor romanesti mi-au dovedit dezinteresul absolut al acestora pentru rezultate in favoarea Romaniei.
        Iar atitudinea de a nu face ceva sub acoperirea birocratiei este un prin semn al coruptiei institutionalizate.

        Sa fiu bine inteles, n-am fost si nu sunt spion american, am dorit intotdeauna sa ajut Romania, oriunde m-am aflat. Iar in diversele locuri in care am lucrat am deschis bine ochii incercand sa gasesc oportunitati pentru acest lucru. Desigur cu beneficii reciproce, deoarece oricat ne-am dori, nimic nu este gratis in lumea asta.
        Americanii inteleg foarte bine avantajul imens pe care il reprezinta interfata creata de cei cu radacini in alte tari pentru dezvoltarea unor oportunitati economice, diplomatice, politice.
        Dar aceasta indiferenta guvernamentala a Romaniei rezultata mai ales dintr-o aroganta greu de inteles a guvernelor de orice coloratura politica ajunge sa dezarmeze pe oricine.

        Administratia de la Bucuresti, secondata de mass-media, nu diaspora, creeaza ruptura celor doua segmente ale societatii romanesti: romanii din tara si romanii din afara granitelor. Diaspora nu cere avantaje, poate doar, prin reprezentare, doreste o recunoastere a apartenentei indivizibile la poporul roman.
        Diaspora aduce un flux enorm de capital de cateva miliarde de euro, fara sa consume resursele financiare ale tarii. Din contra, ajuta atat la micsorarea presiunilor sociale cat si la balanta financiara. Deci, cine pierde prin atitudinea dusmanoasa la adresa romanilor plecati din varii motive?

        Diaspora, pentru puterea si politicul romanesc, bine sustinute de o mass-media fie obedienta, fie total incompetenta, nu inseamna decat MANIPULARE pentru castigarea catorva scaune parlamentare (4 deputati si 2 senatori), pentru crearea unei atmosfere populiste „fierbinti” la … Bucuresti sau pentru niscaiva calatorii „de informare” prin locuri cat mai exotice in scopul „lamuririi romanilor asupra eforturilor Romaniei pentru progres bla,bla,bla”, calatorii bine platite de parlament sau guvern.

      • @Radu Humor,
        Mult parapon impotriva diasporei si Americii. Va cam roade ceva sau mi se pare? Sa fiti oare unul dintre ziaristii despre care mi-am exprimat o anumita parere? Ma rog, eu nu va caut in coarne deoarece nu vreau sa intru sau sa reintru in politica sau viata publica 😉
        Prefer sa raman un avocat al diavolului.

        @Bizonu’ si ZeV,
        Da, noi nu suntem ca Slovacia sau Ungaria, mai ales ca HUNgaria, nu-i asa?
        Noi, romanii neaosi, cei cu sange de Traian si Decebal, nu ca diasporenii care vor sa ne conduca destinul, consideram ca este nevoie de un Razboi de Independenta pentruca Romania sa se elibereze de sub jugul colonial american.
        Poate doar diplomatia romaneasca poate explica Americii ca „in Balcani au o simngura optiune certa : ROMÂNIA!” in pofida faptului ca toti romanii, in timp ce ridica in slavi intelepciunea lui Putin si a Rusiei, injura America pe toate drumurile pentru toate relele din tara si de pe Glob.

        @Bizonule, vezi doar rosu in fata ochilor? Ti se incurca si degetele pe clape de atata turbare. Baietel, fii mai calm. Ce-i cu fixul asta, Tismaneanu si Pacepa? Nu mai sunt psihiatrii pe unde locuiesti?
        A propos de Antonescu, nu cumva este acela care dupa ce a dizolvat Parlamentul si a preluat puterea a declarat ca niciun petec de pamant romanesc nu va mai fi instrainat sub nicio forma, dar la nici o luna consfintea prin Tratatul de la Craiova, cedarea Cadrilaterului? Ma rog, asta am auzit eu, dar poate nu-i adevarat.

        @liviu bejan,
        eu ofer date concrete, nu raspandesc teorii ale conspiratiei. Si fiind date concrete le exemplific cu cele traite efectiv de mine, deci lucruri direct de la sursa. Ca vi se pare autopublicitate prin autocitare, ce pot sa fac? O fi viata de vina ca mi-a dat sa traiesc si sa intalnesc multe si multi.
        Autocitarea este exemplificare.
        Altfel, orice gaina crede ca ograda in care scormone este lumea intreaga si ca vulturul care zboara sus este mai mic decat puiul ei abia iesit din ou.

  38. @Popescu – nu intelegeti ?
    E diasporimea necalificata plecata in Italia si Spania dupa 2002 , o masa de muncitori agricoli sau necalificati in tara , nasaudeni , oseni , ialomiteni , nemteni , care se crede brusc apta sa dea lectii si sa fie tratata ca o patura sociala de elita de la inaltimea celor 700 -900 de euro lunari ai spalatorului pe jos din trattoria de pe autostrada .
    Emigratia din SUA si Canada are un nivel cultural incomparabil , nu intra in ce se numeste diasporimea manevrata de PNL – servicii ca o turma .

    • @centru
      Inteleg eu bine unde bateti, dar exista niste jumatati de masura in argumentele dumneavoastra.
      In primul rand diaspora „noua” fie din Europa, Canada si partial din Statele Unite nu se ocupa de politica. Prima preocupare este adaptarea la noile conditii, adaptare care poate dura ani. In paralele trebuie cat mai rapid sa castige bani atat pentru traiul de zi cu zi, cat si pentru „a-i pune la ciorap”. Asta inseamna, de cele mai multe ori, trimiterea lor in tara.
      Ce vedeti dumneavoastra prin propaganda amplificata de presa aservita, de agitatia „tinerilor frumosi si liberi” si de diverse ONG-uri cu agenda bine definita nu reprezinta nici gandirea acestor oameni, nici preocuparile lor. Cu atat mai mult nu stiu ce veleitati politice vedeti la acestia. Deci, repet, „noua” diaspora este indiferenta la realitatile politice din tara si, dovada, o constituie numarul redus de votanti.
      Nu uitati ca diaspora este oglinda fidela a societatii din tara.

      M-am uitat la statistica cresterii demografice din Romania, care este negativa. In 1990 era de cca. 23 milioane, acum a ajuns undeva in jurul a 19 milioane de locuitori. Este o scadere absolut catastrofala pentru o tara. Iar autoritatile romane nu fac decat sa intretina acest ritm de descrestere prin „asigurarile” ca romanii pot sa circule in voie si sa munceasca oriunde in UE. Ba mai mult, din populism discuta despre „eforturile” pe care le fac pentru ridicarea vizelor pt. SUA. Se mai plang autoritatile si mass-media tembelizata de „discriminarile” la adresa romanilor in cautare de locuri de munca prin Europa.

      Totusi, in Europa exista unii lideri cu afinitati politice (PNL/PDL sau, inca PMP) care prin niste organizatii „fantoma” vorbesc „in numele diasporei”, iar mass-media nu pierde ocazia (cu precadere DCNews) sa anunte cu litere de-o schioapa: „Diaspora cere, diaspora vrea, diaspora asa si pe dincolo”. Asta este motiv de inflamare a spiritelor anti-diaspora a mintilor mai slabe.
      In SUA, in general, vechea generatie stabila din punct de vedere economic si activa in politica nationala a facut pasul inapoi mai ales din cauza varstei. Este adevarat ca acolo s-a creat, datorita izolarii diferite de cea dintr-o Europa a vecinatatilor imediate, o anumita gandire nationalista diferita de liberalismul-progresist european.
      Si ce este rau in nationalism? („Nationalism si Patriotism” – https://mipopescu.wordpress.com/11-national/nationalism-si-patriotism/).

      Se pare ca tocmai aceste tendinte de gandire la nivelul nationalului, nu al politicului trecator, va face si pe dumneavoastra sa considerati „nivelul cultural incomparabil” al diasporei americane si canadiene.
      Dar despre tendintele celor putini care voteaza in diaspora, poate cu alta ocazie.

Lasă un răspuns