A murit Regina Ana

images-1.jpg

A murit Regina Ana. O personalitate puternica, marcata in destinul sau de istoria Razboiului Rece. Am intalnit-o in mai multe randuri, in intalniri oficiale sau private, la Palatul Elisabeta sau la Castelul Peles. M-a impresionat prestanta sa. Am crezut intotdeauna ca a reprezentat pilonul central al Familiei Regale, cel care i-a asigurat supravietuirea.

Dumnezeu sa o odihneasca!

 

 

 

31 de gânduri despre “A murit Regina Ana

  1. Dumnezeu să o ierte ca să se poată odihni în pace, după o viață dedicată familiei, muncii și binelui! A fost puternică, vrednică, un model pentru familia ei!
    România a avut două regine: pe Elisabeta, încoronată la 10 mai 1881 și pe Maria încoronată la 15 octombrie 1922. Elena și Ana au fost principese, deși toată lumea le-a considerat regine, pentru că au fost căsătorite cu regi. Regine sau principese, (nu mai contează titlurile),Elena și Ana rămân în istoria noastră ca două personalități deosebite, fiind modele pentru urmașii lor, ca mame iubitoare!

  2. Dumnezeu sa o ierte! Insa gestul cu doliul national al dnilor Johannis si Ciolos mi se pare o exagerare, ca si implicarea tuturor cetatenilor intr-o chestiune care, in fapt, este una de familie.

  3. Dumnezeu s-o ierte !
    Singurul reproş ce i se poate aduce acestei exemplare făpturi de viţă nobilă, şi ăla doar de noi, românii, e faptul că nu s-a străduit deloc să vorbească româneşte !
    Dar, vorba cuiva, la ce i-ar fi folosit ? 😉

  4. Vaduva lui Mao cere excluderea lui Ponta din Barou …

    http://www.realitatea.net/monica-macovei-cere-excluderea-lui-ponta-din-baroul-bucure-ti-ce-motive-invoca-europarlamentarul_1965789.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

    P.S. Intr-un fel ma bucur ca se intampla acest lucru . Când Ponta a avut ocazia sa scape tara de aceste putregaiuri , a ales sa faca pact de coabitare cu ei si chiar sa le dea functii !!!
    Papagalul asta de Ponta chiar isi merita soarta …

  5. liviu bejan
    august 2, 2016 la 11:06 am

    In ce vrei sa fie implicati cetatenii ? Doar intr-un razboi cu Rusia ? Sau intr-o turnatorie generalizata ?
    (Z)
    Sfat prietenesc (optional): Scrie mai putin, citeste si mai ales gandeste mai mult.
    De fapt, fa ce vrei, daca tii mortis sa te faci de ras.
    Iti spun, totusi, un sigur lucru (poate te ajuta): Casa Regala a Romaniei nu este echivalenta unei familii obisnuite, in sensul propriu al cuvantului. Casa Regala a Romaniei este indisolubil legata de Istoria Romaniei.

  6. Adrian B.
    august 2, 2016 la 11:18 am

    Corect. Cu atatia spectatori mancatori de seminte pe margine si in virtual (in numar de vreo 10-15 milioane), Victor Ponta putea si trebuia sa striveasca sistemul, doar miscand un deget in jos. Imediat, Ambasadorul s-ar fi ploconit si ar fi sutinut decizia Imparatului de la Palatul Victoria, asa cum ambasadorul de la Ankara a facut-o dupa lovitura de stat esuata.
    Noi i-am batut pe turci la Plevna (cu un sprijin ,,nesemnificativ” al Rusiei), deci Victor Ponta n-are nicio scuza. Trebuie mers pana la capat si condamnat la moarte.

  7. Uluitor. Dupa ca ne-au batut in moalele capului cu votul prin corespondenta, chiar acum aud un reprezentat al ,,romanilor din diaspora” ca legea nu e buna. Si, culmea, e suparat pe Yohannis ca a promulagat-o. De fapt (spune domnul respectiv), sa se organizeze macar acelasi numar de sectii de votare ca in 2014 pentru ca…. ,, domnul prezident sa nu uite ca este dator diasporei „(sic!).
    Voi, mai aveti replica la asa ceva ? Eu sunt siderat. Si trist, pentru ca timpul trece inutil pentru aceasta tara fetida numita Romania. Pur si simplu cred in acest moment ca noi, cei din tara, ar trebui sa renuntam la cetatenia romana. Sa o pastreze doar diasporenii.
    Poate vine Ciolos cu cate o sectie de votare pentru fiecare roman plecat , indiferent daca are, sau nu, domiciliu stabil. Eventual, o sectie mobila la purtator, per persoana fizica care este. Pleaca omul din Spania, la mare, in Italia, ia si sectia in spate, dupa el. Evident ca sectia trebuie sa detina personalul complet, trimis din tara, cu tot tacamul si diurna decenta corespunzatoare.
    Pare-se ca romanii plecati nu mai stiu sa scrie si sa trimita documente prin posta, ei stiu doar sa dea ,,like-uri”. Dormiti, romanilor dezradacinati. Somn usor. Ce-i aia ,,Desteapta-te romane” ? Asta e o formula neocomunista. Soros ne-a invatat sa fim pragmatici.
    ….Nu as vrea ca diasporenii, care nu sunt toti scursuri, sa stie ce gandesc in acest moment despre ei.
    Oricum, suntem unici in lume. Sa ne mandrim, dragi prieteni.

  8. nu ma asteptam ca pe aceasta pagina sa vad scris ‘regina Ana’… ea nu a fost niciodata mai mult decat sotia regelui… s-au casatorit dupa ce el abdicase si era in exil… sau, poate nu stiu eu bine?

  9. primul comentariu nu apare… mai incerc o data: nu exista ‘regina Ana’, exista doar sotia fostului rege Mihai – ei s-au casatorit dupa ce el a abdicat, ea nu a devenit niciodata regina –

  10. E adevărat că nu am „intrat ” niciodată pe blogul lui Ion Iliescu…dar, pentru că ieri am citit mesajul acestuia, foarte decent și „simțit” , la moartea Reginei Ana, am avut această curiozitate. Iată ce titluri am găsit : „ Regina Ana”( mesajul despre care v-am vorbit mai devreme) …mai jos… „ La moartea unui uriaș actor” ( text cuprinzând prețuirea lui Ion Iliescu pentru Radu Beligan, un mare dispărut) …mai jos „ELIE WIESEL (1928-2016)” , un ultim semn de prețuire la moartea acestuia…mai jos…„Victor Atanasie Stănculescu” ( text scris la despărțirea de generalul Stănculescu)… nici n-am vrut să merg mai departe. O lume care dispare, peste care se închide fără cruțare TIMPUL, ca o liniște mare…și, deasupra, ca o ultimă bătaie de aripă, tristețea supraviețuitorului.

  11. oscar wilde
    august 2, 2016 la 10:17 am

    Interesant ce spuneti, dar nu cred ca Razboiul Rece va degenera intr-unul fierbinte. Pur si simplu riscurile ar fi insurmontabile. Cred ca asistam la un fel de carantina in zonele tectonice in care sferele de influenta intra in coliziune, in incercarea fiecarei parti de a redefini cat mai avantajos pentru ea insasi echilibrele geopolitice, dar in marja de acceptabilitate a celeilalte parti. Nu se va trece in perimetre minate, iar comunicarea intre ,,Inamici” nu va inceta niciodata. SUA a fortat linia rosie in Marea Neagra si a primit riposta anticipabila, doar naivii sunt contrariati.
    Problema Romaniei consta in faptul ca nimeni nu stie unde va ajunge. Cel mai rau ar fi sa ramana suspendata ,,intre lumi”, ca tara nefrecventabila si lipsita de leadership veritabil, dar foarte usor de pervertit, cand de vointa unui ,,Rambo”, cand de audienta lui Suleiman Magnificul. (Z)
    Cum ma asteptam , Rusia adopta o atitudine de expectativa inteligenta si moderatie, in asteptarea si pregatirea intalnirii dintre Putin si Erdogan.
    Sincer, daca compar pe cei doi numiti mai sus cu caricaturile aflate in competitie in SUA (o tara rasista, framantata de violenta si devorata de sex de orice fel), devin extrem de circumspect daca cineva ma intreaba cum vad viitorul securitatii si securitatea viitorului pentru Romania.

  12. Carol al II – lea afla din presa de nasterea primei sale , nepoate , Margareta ; din presa are si singurele fotografii de la casatoria fiului sau Mihai , si cu micuta Margareta .
    Ce scrie Carol in jurnal : ” nu exista numele Margareta in traditia romaneasca . Daca Mihaita i-a dat acest nume este pentru ca trebuie sa fie sub influenta completa a lui maica-sa si familiei lui prin alianta franco-daneze ” .
    Regina Ana a fost voluntara in fortele Frantei Libere , conducea o ambulanta .
    Regrete .
    PS – nu avem noi de ce sa-i cerem lui Dumnezeu ” sa o ierte ” . Dumnezeu ne iubeste , nu ne asteapta cu biciul , nu este pe lume ” sa ne ierte ” . Greu de explicat unei populatii si unui cler pentru care Dumnezeu exista doar pentru a nu ni se aprinde casa , nu ne pierde familia in accidente si reusi la examene , fara nici o licarire de ” ce e cu asta de langa tine , l-ai vazut , iti pasa de el ? „

  13. Stimate d-le Adrian Nastase,

    Un poet roman, George Filip, aflat de peste 30 de ani in exil la Montréal, mi-a trimis astazi acest poem trist pe care tin sa-l impartasesc cu dvs. :

    Motto:
    pe Argeş, în jos,
    într-un loc frumos,
    am pus să se culce
    o ANĂ sub cruce,
    la o mănăstire
    întru pomenire,
    româncă de seamă
    regină şi mamă…

    regina nu e moartă,
    regina n-a murit.
    un nor de doliu negru
    s-a-ntins peste zenit
    să-i spună României
    c-a aţipit o stea,
    o mamă…dulce mamă…
    priviţi smeriţi la ea:

    ca un copil cuminte
    ea ochii i-a închis.
    acum este un înger
    ce a plecat în vis
    să vadă ce-i prin ceruri,
    să vină înapoi
    şi la altarul Ţării
    să roage pentru noi:

    vă fie Ţara ţară,
    români prea oropsiţi,
    sub paloşele vremii
    nicicând să nu pieriţi.
    Domnul v-a dat un rege,
    regină v-am fost eu.
    noi – cu credinţa voastră
    urcăm la Dumnezeu.

    …nu moare o regină!
    regina n-a murit!
    ea va rămâne-n cruce
    simbol spre infinit.
    o mamă…dulce mamă…
    smeriţi priviţi la ea,
    e plânsă România;
    azi s-a mai stins o stea…

    1 august – 2016,
    la Montreal.

  14. Când aud de cultură, îmi vine pofta de-o Schaormă!” – Vlad Alexandrescu, sinistru linCulturii in regimul Ciolanis , absolvent de studii aprofundate la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris, unde a obținut o diplomă de master (1991) și un doctorat în Filosofie (1995), neoit al aluai .. Tudov Vianu ((nu tinea asta uin restaurant impreuna cu fratii Chivu? Sau era ala de la Odobesti?)
    http://www.cotidianul.ro/sediul-bibliotecii-nationale-a-romaniei-carciuma-de-lux-285616/

    Ao nostri tineri la Paris invata..

  15. @ZeV. Mai curand ar trebui sa – ti cresti capacitatea de a intelege. Ca element ajutator, ia secventele de stiri in care niste doamne se revoltau ca nu s-a dus destula lume sa depuna flori la gardul palatului.

  16. Îmi pare rău, chiar dacă a avut o viață lungă, deci și-a trăit traiul, cum zice poporul.
    Nu sunt monarhistă, dar admir familia regală pentru eleganța comportamentului, bunul simț, nivelul ridicat, modestia și devotamentul față de popor.
    Poate, dacă s-ar reveni la monarhie, familia regală ar constitui un exemplu pentru hoardele de mitocani. Poate neamurile proaste s-ar mai împuțina.
    Cât a fost Băsescu președinte, el a fost un exemplu de neam prost care s-a multiplicat rapid.

  17. @ Ghita,

    e o idee frumoasa dar n-are cum sa functioneze, razele de curbura ale liniilor la viraje sunt mult prea diferite, ar trebui ca intreg vehicolul sa fie moale ca un carnat… dar arata frumos ca animatie… imaginatie de designer…

  18. Mda…Domnule Nastase….Observ ca va ,,aliniati,, presei romanesti care ne incanta ochii si urechile …de ceva zile…cu ridicarea ,,in slavi,, a unei ,,doamne,,…sotie a unui fost rege…decedata de curand….
    Aceasta doamna…a fost tot atat de ,,regina,,…in timpul vietii…..cum este si sotia ,,regelui Cioaba,,…

  19. …Daa ! Vaz si eu ca toata lumea acest spectacol mediatic legat de funeralile reginei Ana ! Doar vad si atit caci altceva ce pot face ?..Sa te apuci de plins ??..Nici vorba de asa ceva ! Deoarece regalitatea per ansamblul ei e golita complet de orice semnificatie si valoare simbolica pt. majoritatea covirsitoare dintre noi..chiar si pt. parintii nostrii care au fost copii in acele vremuri regalitatea nu mai are cine stie ce semnificatie deoarce tineretea si intreaga lor viata ca oameni maturi si-au tarito pe vremea orinduirii socialiste si daca ii intrebi cind a fost mai bine vor spune cu totii in cor ca tot pe vremea comunistilor au duso mai bine decit pe vremea regelui…Deci si prin urmare aceste funeralii au valoare spirituala doar pt. cei trecuti de 90 de ani, atitia citi or mai fi in viata, sau pt. cei care sau identificat pina la spirit cu acele vremuri, cu istoricii o parte dintre ei, unii politiceni de tipul celor din PNTCD si alti nostalgici dupa acele vremuri demuuuuult apuse !!…si atit !!..Degeaba tot striga astia de zor la tv ca regina Ana, regina Ana a Romaniei a murit..Degeaba caci pt. Noi cei multi nu are Absolut nici o semnificatie, ba din contra_in fine !!…Daaa va fi insa o zi de maaaaare doliu national cind va pleaca domnul sau la Diavolul insasi cel mai probabil, marea Vrajitoare de la Scrovistea, adica insasi Steaua Intunericului ce inca mai lumineaza pe cerul patriei noastre respectiv vom vorbi despre tovarasul Ion Iliescu ! Atunci cu siguranta vom asista cu totii la un un eveniment national de mare anvergura si cu o uriasa incarcatura emotionala si spirituala pt. foarte multi dintre Noi..Va dati ca vom discuta de insusi fauritorul noii Romanii K-pita~Liste si post decembriste ! Si cred ca enorm de Multi Romani vor lacrima pe margina drumului cind va trece cortegiul funerar sau se vor inchina pt. citeva clipe la catafalcul „Satanei” !!!…Nu stim insa daca va avea la capatiul sau si un sobor de preoti tinind seama ca domnia sa este un Ateu declarat si Bolsevic prin excelenta~…dar vom vedea atunci ce va fi sa fie….Uraaaaa~~~….PS. Cit despre institutia regalitatii ca entitatate insasi eu am mai scris cu ani in urma aici pe forumuri ca locul LOR e intr-un muzeu_____~~.!.

Lasă un răspuns