76 de gânduri despre “Sâmbătă, voi fi la Q&A,la 21,30, cu Sandra Stoicescu

  1. Mircea Popescu

    nu prea va inteleg ingrijorarea de „cetaean” pruvind o noua doctaura a proletariatului. Mai ales ca cand dv oastra suntei comcetean cu d’alde Pacepa si Trsimaneanu care au contyribuit din plin la dcitaura aia.
    Maia les ca cadn dbpastra suneti concetatean cu ala .. Robert Brenner de la UCLA wsi Susan Watkins per langa care gen mr dcotor Ilie Ceausescu era un liberal pur sange sau macar uin deviationist de dreapta …

    Asa ca fii amabil … si scuste-ne de obsesile tale …

    Cat despre „fascism” de ani a de zi8le a ajuns o vorba goala .. facist find oprice „reactionar” (nu vrei castorii unisex? Esti fascist! Crezi calibwertatea nu inseamna sa treci bulevardul pe und eai chef ci numa pe und etrebe si cand e verde?E sti fascist! N u vrei s aintoric si celalt obraz? Esti fascist!)

    asa ca mit fascitschen grussen

    scuteste-ma!

  2. Mihaela Erika Petculescu
    Nu îmi place să am ultimul cuvânt, pentru că eu consider că într- o dezbatere, nu trebuie să fie un câștigător, ci trebuie să iasă în evidență unele judecăti de valoare. Fiecare are dreptul la opinie, dar trebuie să respectăm adevărul istoric, care uneori este greu de aflat.
    În ceea ce privește recunoașterea unirii României ( realizată prin voința poporului) de cele cele 4 Puteri, aceasta a fost recunoscută pe baza principiului dreptului la autodeterminare a popoarelor ( prin Tratatul de Pace de la Paris s-au impus 2 principii: dreptul la autodeterminare a popoarelor și menținerea păcii în lume, prin crearea Ligii Nașiunilor Unite). Se dorea, ca prin acest principiu, să dispară Imperiul Austro-Ungar, Imperiul Otoman.
    Îmi mențin părerea că prin aberantul articol 22 deveneau legitime imperiile coloniale, dar se încălca principiul autodeterminării popoarelor.
    În ceea ce privește statutul unui stat, ca el să fie laic sau religios, aceasta este problema fiecărui popor, Acest lucru trebuie să-l înțeleagă atât Occidentul cât și Orientul. Nimeni nu poate impune într-un stat un regim sau altul dacă poporul acelui stat nu îți cere ajutorul. Așa cum nouă nu ne convine ca vecinii noștri să ne intre în casă fără să fie invitați, impunându-ne regulile lor, așa și acelor popoare, pe care Occidentul le consideră tribale, înapoiate, nu le convine ca cei din afară să le facă ordine, cum nici Occidentului nu-i convine că acum au năvălit asupra lor musulmanii, cerându-le diferite drepturi.

  3. Gira pacatoasei adevar graieste : Nu putem reglementa bunul simț; putem sancționa cu votul – nationala Prună . Aia care desi cica este sinistra de inJustitie e de faot traducatoare. Asta ar inseman ca nationala Prună cunoste sensul cuvintelor. Aiurea in tramvaiul 26 (desfiintat!) O auzii azi la Romnaia actuialitati .. zicea sa se faca deratizare contra plosnitelor si paduchilor!
    Curat intelectuala, tehnocrata si europeanasi mai ales europeana si anglofona! Oare ce o fi aia rat?
    (din cv ul madamei : Limbi străine: engleză (fluent), franceză (fluent),
    spaniolă (nivel mediu), germană(nivel mediu)
    pe dracu fluent! si nci mediu!
    A da prima facultae : 1990 -1994 Universitatea Ecologică București, Facultatea de Drept. Adica intreprinderea mica a lu Dolphi Drimmer)

  4. ..Da….ramasesem dator (in primul rand fata de mine insumi) cu cateva consideratiuni legate de viitorul politic intern.
    Din perspectiva analizei domnului Nastase, irizata uniform cu o ironie de o extrema finetze, PSD are o singura solutie: Deoarece nu a propus un nume de premier, singura sansa a singurului partid de stanga este sa se alieze cu PMP si sa sustina candidatura lui Traian Basescu. (Z)
    Este posibil ca scenariul intrarii UNPR in PMP sa fie unul asumat a priori de PSD, care a fost informat despre aceasta miscare.
    Oricum, in Romania, un alt politician cu cojones (in absenta fortata a domnului Adrian Nastase), nu exista.
    Din variantele domnului Nastase, exclud predarea PSD sub ,,umbrela” Cotrocenilor si, de asemeni, exclud alierea PMP cu PNL, sub aceeasi ,,umbrela”. Mai ales dupa afirmatiile facute de fostul presedinte la adresa actualului si luand in calcul orgoliul basescian. Oricum, ca fost prezident, nu poti sa accepti un statut de vasalitate fata de un alt presedinte. Nu este in caracterul lui Traian Basescu, pe care Il cunosc bine, chiar foarte bine.
    Deci: Vad o alianta post electorala PSD-PMP-ALDE-UDMR.
    Cred ca domnul Nastase a glumit atunci cand s-a referit la necesitatea aparitiei unui partid mai la stanga PSD-ului. Dar cred ca are dreptate cand spune ca PSD ar trebui sa isi clarifice doctrina de stanga si, mai ales, sa marseze mult mai mult pe atributul de SUVERANITATE NATIONALA al Romaniei. Sa (pre)ia ce este bun din ceea ce se intampla in fostul Imperiu Otoman si, mai ales, SA PASTREZE CU ORICE PRET bunele relatii dintre Romania si Turcia.
    Sunt extrem de multi rauvoitori care vor exact contrariul, pentru a slabi pozitia Romaniei in lume si a o face o culme a obedientei la Marea Neagra.
    Daca Romania nu se trezeste va ramane pe termen lung o tara saraca, de mana a doua, din care investitorii vor pleca. In acest caz, imi pare rau rau de sperantele risipite ale domnului Liviu Bejan de a-si vedea implinit visul (vecin, deja aproape intersectat, cu utopia): Ca Romania sa detina o forta militara de descurajare proprie si de temut.

  5. Emisiunea de ieri seara mi-a reconfirmat faptul ca tara asta are un singur politician de anvergura europeana : Adrian Nastase .
    A fost o placere sa va urmarim …

    N-am sa inteleg niciodata cum isi poate permite tara asta ( sau PSD-ul ) luxul sa va marginalizeze .

  6. Dle Nastase, recunosc ca spre deosebire de cei care v-au sorbit fiecare vorbulita solemn emisa in compania drei Stoicescu la emisiunea A3, eu nu v-am urmarit , din motive pe care nu este cazul sa le comentez acum si aici.Mai ales aici.
    Prin urmare, cu toate ca m-am informat ulterior intr-un mod cat se poate de succint despre ideile transmise, nu am sa comentez nici pe fond.
    Cu permisiunea dvs, doar o benigna observatie de forma : haina, jiletca, ma rog, cum s-o fi numit piesa vestimentara pe care ati purtat-o , aceea cu un guler negru mai degraba cazon , asortat pe un fond de alta culoare cu un buzunarel la piept tot de culoare negru, m-a dus la prima vedere cu gandul la postura dvs altfel binecunoscuta candva , aceea de vanator fruntas al patriei.Recunosc ca am cedat prea usor impresiei (prima) de moment si ca aceasta a fost una dezagreabila.

  7. George Halarescu

    Un proiect de tip ,,Mai multa Europa”, propus de Romania, nu numai ca este in contratimp cu evolutiile istorice, dar suna de-a dreptul hilar.
    Ce anume poate propune Romania, interesant, celorlalte tari europene ? Sa ne finanteze mai mult si cu mai putina birocratie ? Sa accepte si mai multi romani in tarile lor ? 😉
    Sincer, nu va mai inteleg.
    Daca vorbiti de patriotism, inevitabil se ajunge la suveranitate nationala, despre care vorbeste si gazda noastra, cand se refera la viziunea pe termen lung a PSD.
    Un proiect european, oricare ar fi el, trebuie sa se bazeze mult mai mult pe cooperare in interes reciproc si nu pe integrare fortata. Practic, se schimba intreaga filosofie care sta la baza tratatelor europene. Doar o reuniune de tari care isi respecta, reciproc, specificitatile si interesele nationale si isi pun la un loc valorile cu adevarat relevante si cu grad inalt de universalitate, va avea un viitor.
    Da, este necesar un efort urias pentru a identifica aceste valori, unanim acceptabile. Oricum, epoca impunerii de false, sau inadecvate valori, trebuie sa apuna definitiv, daca ne dorim un viitor pentru aceasta specie.

  8. Echipa lui Clinton cauta o portita de iesire din locul stramt al campaniei: Rusia a scurs in presa emailurile democratilor pentru a-l ajuta pe Trump

    Hillary Clinton nu este vinovata de EmailsGate, a dat verdictul FBI cu cateva zile in urma, dar de ajungerea ei in presa sunt vinovati rusii, a declarat duminica managerul ei de campanie, Roby Mook. Cam asa se incerca sa fie scoasa basma curata candidata democrata in fata opiniei publice si, daca Doamne fereste va pierde alegerile, a alegatorilor.

    Roby Mook a declarat ca in opinia sa „actori ai statului rus” au fost implicati in scurgerea emailurilor Comitetului National Democrat american din care reiese ca, in alegerile primare democrate, liderii democrati considerau ca senatorul Bernie Sanders avea sanse mici sa castige sustinerea partidului pentru prezidentiale, relateaza Washington Post. „Exista dovezi ca actori ai statului rus au spart DNC (Democratic National Committee), au furat emailurile, si sunt experti care spun ca au scurs aceste emailuri cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump”, a declarat Mook pentru CNN intr-un interviu difuzat duminica: „Nu cred ca este o coincidenta ca aceste emailuri au fost publicate in ajunul conventiei noastre de aici.”

    Mook a declarat ca ideea ca rusii au scurs emailurile democratilor posibil pentru a-l ajuta pe Trump este „tulburatoare”. „Trebuie sa fim ingrijorati ca Trump si aliatii sai au adus modificari platformei pentru a o face mai pro-rusa, si l-am vazut vorbind despre cum NATO nu ar trebui sa intervina (in disputele rusesti – n.red.). Deci, cred ca atunci cand pui totul cap la cap, este o imagine tulburatoare”, a declarat managerul de campanie a lui Clinton.

    La insistentele jurnalistului CNN, Mook a facut o legatura intre spargerea retelei DNC din iunie de catre hackeri rusi si publicarea vineri pe WikiLeaks a 20.000 de emailuri ale oficialilor democrati. Unele emailuri arata ca reprezentanti ai partidului au pus sub semnul intrebarii viabilitatea lui Sanders si au discutat despre cum ar putea sa foloseasca religia sa impotriva lui. „Daca ei sunt cei care le-au luat, atunci trebuie sa credem ca ei sunt cei care le-au facut publice”, a adaugat Mook.

    Asadar, toate declaratiile managerului de campanie al lui Hillary Clinton se invart in jurul unor presupuneri, al unor cuvinte ca “opinie”, “cred”, “nu cred”, “posibil” etc., care tin de PR, de o meserie a imbinarii cuvintelor, nu de una a exactitatii faptelor. Dar in subtext se mai ascunde si o alta idée, transmisa rusilor, ceva cam in genul “Daca voi il vreti pe “nebun” (cum l-au “gratulat” adesea pe Donald Trump politicieni democrati, chiar cativa republicani si unele mass-media, n.m.), sa va descurcati cu el daca il veti si avea”. PS: Mai este o chestiune de finete, care unora le poate scapa. Faptul ca seful de campanie recurge la un astfel de subterfugiu ca la o scuza arata ca exista o problema cu emailurile.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-21180426-managerul-campanie-lui-clinton-rusia-scurs-presa-emailurile-democratilor-pentru-ajuta-trump.htm

  9. Domnule Adrian Năstase,
    Ar trebui să puneţi pe blog, dacă nu tot interviul, măcar cifrele pe care le-aţi adus în discuţie. Nu toţi cei care vizitează blogul, au urmărit emisiunea care a avut onoarea de a vă avea invitat ( S.S. din nou la înălţime 😉 )
    Toate cifrele care se vehiculează pentru acuzarea lui Erdogan, nu sunt decât o ilustrare a formidabilei reţele de agenţi străini infiltraţi în Turcia (iată că şi în România, unde pătrunde Lumina din nou şi tot pe aceleaşi filiere 😉 ) !
    P.S.
    Academia Caţavencu are o poantă deosebit de haioasă :
    După emisiunea de pomină a lui Rareş Bogdan, de înfierare bolşevică a lui Erdogan s-a primit la redacţia Realitatea un coş plin cu specialităţi de dulciuri, în care turcii se dovedesc foarte pricepuţi !
    Motivul :
    S-a observat că celor de la Realitatea, în special lui Rareş Bogdan şi invitaţilor să-i le place să mănânce rahat !
    Iar cel turcesc este recunoscut pentru calitatea lui …
    Păcat că Andrei de Hillerin, de la aceeaşi publicaţie, semnează un articol de toată jena !
    Ar merita şi el un coşuleţ… 😉

  10. @ Dezideriu Dudas
    Calitatea de „consultant”, pe care-o respect foarte mult, chiar şi celor care sfătuiesc de exemplu, să ascultăm orbeşte de unchiul Sam, sau că avem neaparată nevoie de un frate mai mare, rămâne totuşi o îndeletnicire onorabilă, de înaltă calitate intelectuală, mai ales dacă avem în vedere şi cunoscuta zicală că „nu-i prost cine cere, un preţ exorbitant, de ex. pe un lucru de nimic , e prost cine dă” !
    Mai altfel :
    „Nu trebuie să faci neaparat ce te sfătuieşte cineva, mai ales dacă nu ai şi alte păreri sau puncte de vedere legate de un anumit subiect ( făcând abstracţie de al tău 😉 ) Ca să nu mai vorbesc de alte interese, mai ales personale !
    Mie mi s-a părut afirmaţia legată de consultant, a dlui Adrian Năstase, de o modestie nefirească, mai ales dacă avem în vedere profilul şi calitatea celor care s-ar fi simţit vizaţi în vreun fel !
    (ca să nu mai vorbim de potenţialul său personal !)
    P.S.
    Deoarece, la fel ca mulţi alţii, dl. Liviu Stoiciu a renunţat la blog pentru formula faceb(o)uck , pe care personal n-o agreez, n-am mai păstrat legătura!

  11. Referitor la acea remarcă de la Vrancea, am şi eu una de la Humor 😉 :
    Se ştie că nu am putut deloc să mă obişnuiesc cu un AN purtător de barbă, dar la emisiunea respectivă am fost neplăcut surprins şi de încălţări, mai bine zis de forma lor, în special de talpa plată !
    Gulerul tunică este foarte şic, chiar şi la ţinute de gală ….

  12. Luminita Arhire, Radu Humor, intr-adevar, se inmultesc comentariile care refuza sa apara. Ma refer strict la cele decente, conforme cu exigentele acestui blog. Poate pentru ca postam prea mult. In ceea ce ma priveste, imi propun sa fac o pauza ceva mai lunga, pana se remediaza problemele tehnice, sau , pana apare comentariul adresat Luminitei Arhire, urmare a postarii domniei sale din iulie 24, 2016 la 1:42 am .

    • ZeV,
      Nu sunt in Bucuresti. Nu pot verifica pe calculator. Daca unele comentarii nu apar, solutia cea mai simpla este ca ele sa fie retransmise. Imi pare rau.

  13. @Carcotasu. Deocamdata, Basescu a huiduit de la balcon, B1TV balacarindu-l pret de cateva zeci de secunde pe dl Nastase, pe seama capitolului turcesc, prin acel domn care incearca sa semene la chelie cu fostul presedinte si care actioneaza ca o trompeta PMP-ista.
    La PSD, nu cred ca se mai gandeste cineva la dl Nastase, banuiesc ca dl Nastase va trebui sa mearga, peste un timp sa se inscrie in organizatia de cartier. Unde va trebui sa-i faca sa nu-si dea seama ca nu e de al lor, caz in care, ca la oricare alt partid, il vor rejecta. Si unde va trebui, ca sa nu fie aceeasi finalitate, sa nu se arate mai istet ca ei. De fapt, daca stau sa ma gandesc, dl Nastase e in situatia care convine cel mai bine unui partid; un non – militant politic care ajuta partidul gratuit cu analize si idei, transmise public, adica din acelea despre care se zice ca plutesc in aer.

  14. @ Năstase,

    Nu sunt in Bucuresti. Nu pot verifica pe calculator.

    Nedumerire maximă: la Cornu sau oriunde altundeva sunt prohibite calculatoarele, un laptop nu face parte din bagajul permanent al lui Adrian Năstase? Uluitor! 😯

Lasă un răspuns