Emisiunea de ieri

IMG_6441.JPG

IMG_6447.JPG

Am primit foarte multe mesaje după emisiunea de aseară. Mulți prieteni sau cunoscuți încep sa fie preocupati sau sa-si pună întrebări. Despre ce se va întâmpla la noi in toamna, despre ce se întâmpla acum in Europa. Știu ca e o perioada de vacanța dar evolutiile din Turcia, cele din Marea Britanie, ce s- a întâmplat in Franța sau in Germania ne avertizează ca începe furtuna pe continent.
Vom sti sa stabilim prioritatile potrivite ?

23 de gânduri despre “Emisiunea de ieri

  1. Am urmărit cu mare interes intervenția dvs. în spațiul public, chiar dacă nu sunt de acord cu unele teze pe care le-ați lansat.

    În schimb ce mă intrigă cel mai mult este faptul că atunci când apele se tulbură apare un interes pentru cel pe care toată lumea îl înjura. Când România intră într-o înfundătură se face recurs la soluțiile dvs.

    Dar să revin la afirmația dvs. „mai mult naționalism și mai spre stânga”. Aceștia ar trebui să fie cei doi piloni ai PSD în campania electorală, un mesaj pe care-l considerați adecvat.
    Eu cred că mesajul acesta ar forța România să intre în zona discursului naționalist, curent care ar fi extrem de periculos pentru echilibrul social și pentru democrație. Mai mult naționalism am văzut în UK ( iar noi nu suntem britanici) am văzut în Turcia ( nu cred că-și dorește cineva asta), am văzut în Austria, iar lucrurile nu sunt roz, nu aș vrea să văd în România care suntem un popor al extremelor.

    Mai curând am putea apăra ideea de patriotism și să pledăm pentru o poziție de forță în UE.
    Eu cred că ar trebui să vorbim de mai multă Europă prin reformarea instituțiilor europene și creșterea rolului PE. Noi trebuie să fim cei care să milităm pentru un nou ideal european prin care să fie eliminate diferențe dintre statele membre și desființarea Consiliului European, care este principala instituție ce subjugă statele mici și fără un cuvânt la masa deciziilor.
    Mesajul PSD ar trebui calibrat pe rolul și rostul României în formarea și dinamizarea proiectului european care este la răscruce și pe prioritizarea intereselor capitalului românesc în UE și a redării demnității cetățenilor români în lume. Din acest motiv agenda UE trebuie modificată în funcție de aspirațiile noastre legitime.

    Cât privește mai spre stânga este bine, dar trebuie văzut ce înseamnă. Eu pledez pentru investiții în educație, iar după modelul cornul și laptele sunt de părere că trebui introdusă imediat la nivel național bursa universitară „Fără bani dar deștept.” Bursa universitară ar trebui să fie acordată copiilor săraci și din mediile defavorizate pentru a merge la universitate. Ea ar putea fi finanțată din bugetul Consiliului Local și va trebui să acopere cheltuielile pentru serviciile de educație. În acest fel se finanțează și universitățile, dar cel mai important se deschide un viitor cel care nu au nicio șansă. Am o listă întreagă se argumente.

    Mai spre stânga ar mai putea fi implementarea unui program național de sănătate dentară la copii. Prin acest program ar trebuie să fie acordați bani elevilor pentru tratarea afecțiunilor stomatologice. Nici nu vreau să dezvolt beneficiile medicale și economiile care se pot face pentru sistemul de sănătate. În prezent copii de la țară nu au posibilitatea de a-și tratat cariile și în perioade scurte de timp își pierd dantura. ( de aici îmbolnăviri, aspectul inestetic, costurile pentru refacerea danturii, etc)
    Mai spre stânga ar putea să însemne mai multe, dar mă opresc aici.
    PS. Aici unde sunt ideile mele nu sunt de interes, da dimpotrivă!

  2. Ce ?
    Ciolos si Iohannis ?
    Zero absolut amandoi , un nou cuplu Ciorbea – Constantinescu .
    Ce Turcie , ce Erdogan , englezi , ce Basarabie cu astia ?
    N-are rost sa vorbim .
    Macar de catastrofa Ciolos scapam in noiembrie .
    PS – Am avut sansa sa cumpar un Magazin Istoric , iulie 2016 .
    Excelent , ca de obicei .
    M-am amuzat copios citind elucubratiile unei istorice rusoaice , Gadiseva , intr-un articol despre prizonierii romani in URSS – stim ca intreaga armata de pe frontul din Moldova a fost dezarmata si facuta prizoniera de catre rusi dupa apelul Regelui la radio , in conditiile in care diviziile romanesti oprisera focul si asteptau instructiuni – ce spune Gadiseva ?
    Tineti-va bine , e mortal – ” comandantilor de divizie romani li s-a propus de catre comandamentul sovietic sa aleaga intre continuarea razboiului alaturi de URSS si intre refuz . Cei care au acceptat au continuat lupta , cei care au refuzat au fost dezarmati ” – ce minciuna grosolana ! rusii au dezarmat fara nici o discutie soldatii romani , cu brutalitate , coloane de soldati romani erau dirijate , dezarmate , de rusi spre Bacau unde ” regele trebuia sa vina sa le vorbeasca ” , comandantul de vanatori Schwab si-a pierdut viata , brutalizat , la primul contact cu rusii dupa 23 august , in Humulestii lui Creanga …

  3. Draga distins Domn Adrian Nastase, nu ma agit si nu ma panichez deloc in legatura cu soarta si destinul PSD. Au grije habarnistii din PDL&PNL , chiar si cel mai ticalos individ , sef al PMP, sa se faca de ras suficient de tare ca sa se vada diferenta intre politica PSD si DEZASTRUL PNL&PDL. Chiar ma bucur ca se vor discredita pe termen lung si foarte lung , asa cum a ajuns sa fie PNTcd. Chiar este de preferat ca PSD sa piarda si sa fie in opozitie. Numai asa vor vedea diferenta intre un partid adevarat (PSD) si o facatura pestilentiala ca PNL&PDL. Aud ca in tara se cearta ca dracii. Sper sa-i ia……

  4. POLITICA ROMANA SI VIATA NOASTRA SOCIALA ESTE MULT PREA SARACA FARA D STRA CA DOVADA DE P S D SE ALEGE PRAFUL DACA DRAGNEA NU RENUNTA LA ORGOLIILE LUI LIPSESTE MANA DE FIER A AROGANTULUI DESTEPT CARE SA TINA P S D PE DRUMUL DREPT MULT RESPECT D LE NASTASE

  5. @ George Halarescu: de acord cu tot si toate zise de dvs; cat priveste interviul dlui Nastase la Antena 3, nu l-am vazut, pentru ca Digi Satelit nu ofera nici unul dintre posturile TV apartinand trustului Intact …

  6. Romania trebuie sa fie de stinga, economia in mare parte e controlata de corporatii, oamenii de afaceri romani se strecoara si ei pe unde mai gasesc loc in piata. corporatismul, de fapt, a pus stapinire pe lume. cum se apara o tara de efectele induse in economie de rechinii multinationali? cu masuri de stinga care sa puna la adapost populatia in general si afaceristii din interiorul tarii. cum de cei ce lucreaza la stat, in majoritatea lor, voteaza de dreapta? cum de cei de la multinationale, urasc cuvintul, voteaza de dreapta uitind ca de fapt nu sint decit niste sclavi, lucreaza ore in plus fara plata, salarii mici in comparatie cu cei din vest. cum de unul cu o berarie mica intr-un oras mic e, si ala, de dreapta? el uita de fapt ca trebuie sa fie de stinga, si lumea din cartierul lui, ca sa aiba cei ce vin in berarie bani de bere. stiu e o logica simplista, dar e simpla in acelasi timp. o alta ciudatenie daca nu mondiala, macar romaneasca e ca multi isi dau cu parerea despre cine trebuie sa fie presedintele statelor unite. ei vor clinton in sua, de stinga, dar de dreapta in Romania. cum dracu sa fie stinga in cea mai mare si cea mai corporatista economie din lume si de dreapta in Romania
    ? hai ca e tare….
    in rest, d-le Nastase, nu mi-a placut cind ati spus ceva despre indieni si v-ati exprimat „vor apare”. c-mon!!!
    aici in new york duduie economia dar nimeni nu prea mai vrea sa plateasca cum trebuie, de aia avem sindicate, sa le impuna reguli. in acelasi timp trebuie sa fim de dreapta ca doar pricopsitii baga bani in economia new york-ului, nu-i asa?

  7. O emisiune captivantă, pe care am urmărit-o cu multă atenţie, deşi Kara şi Knut – fox-terrieriţa şi labradorul – se tot hârjoneau în jurul meu.

    M-a impresionat analiza internă, pertinentă şi foarte bine argumentată. Este nevoie de un nou partid de stânga pentru a umple vidul periculos format prin glisarea constantă spre dreapta a PSD, care a rămas doar cu un electorat remanent ce nu-i asigură majoritatea. Un nou partid, cu un mesaj direcţionat explicit către electoratul de stânga, pierdut la ora actuală pentru PSD şi recuperat în bună măsură de partidele populiste, un partid cu adevărat de stânga, aliat politic cu PSD. Din păcate, este vorba de un proiect de perspectivă, imposibil de realizat în vederea alegerilor de anul acesta.

    În ceea ce priveşte Turcia, trecutul nu este totuşi relevant pentru situaţia actuală. Indiferent de motivele ce au condus la lovitura militară eşuată şi oricare ar fi tradiţiile locale în materie de represiuni brutale, Erdoğan profită pentru a instaura un regim autoritar ce derapează vădit spre dictatură personală. Este posibil ca evoluţia lui să fie influenţată de eroziunea puterii, după cum este la fel de plauzibil ca el să sufere presiuni din partea electoratului său islamist, însă în acest moment se dovedeşte la fel de islamist ca şi cele mai reacţionare elemente ale radicalismului islamic : li se refuză puciştilor până şi ritualurile funerare musulmane !

    Pe de altă parte, este evident că Turcia asiatică, preponderentă, nu are nici o legătură cu valorile europene, iar Turcia ar fi un corp străin în Europa, cu atât mai mult astăzi, pe fundalul politizării islamului. Aşa că Erdoğan nu poate linişti frustrările electoratului său – datorate în bună măsură propriilor lui greşeli politice – decât pe plan intern : aruncă în faţa mulţimii un ţap ispăşitor ( Gűllen – responsabil până şi de doborârea avionului rusesc ! ) şi îi sacrifică în masă pe simpatizanţii apropiaţi sau mai îndepărtaţi ai acestuia, având grijă să-i măture în acelaşi timp şi pe opozanţi. Pe plan extern însă, opţiunile lui sunt limitate şi poate doar să şantajeze Europa şi SUA cu ameninţarea unei alianţe cu Rusia şi Iranul şiit. Cu siguranţă însă, Rusia nu va accepta să fie un pion în jocul Turciei, aşa că întâlnirea Putin – Erdoğan prevăzută pentru începutul lui august se va solda cel mai probabil cu o alianţă militară restrânsă în Syria şi în Marea Neagră, prima în vederea combaterii ISIS, a doua necesară Rusiei pentru a sparge blocada NATO.

    Bine ar fi dacă în aceste momente de schimbări majore, cineva s-ar gândi şi la interesele României, atât de pasivă şi obedientă !

  8. Impresionanta , capacitatea de munca si eficienta puterii ciolosiste .
    Am trait ziua rezilierii de catre stat – CNADR unui contract pentru o investitie terminata la 88 % in iunie 2016 , centura Carei .
    Daca Ciolos si tehnocratii lui distrugatori raman , o sa vedem terminati cei 12 % ramasi la Carei in 2027 – 2040 – nu sunt sigur ca voi fi inca aici .
    Pentru contractul reziliat de constructor din cauza inactiunii statului ,autostrada Targu Mures Ungheni , in martie 2016 , 10 km , n-au organizat pana astazi nici o umbra de concurs de atribuire – licitatie …

  9. Un interviu cu Adrian Năstase este considerat, pe bună-dreptate, un EVENIMENT. Nu numai prin prisma interesului pentru opiniile acestuia, ci și prin faptul că este de „colecție”, adică, altfel spus, este o întâmplare foarte rară…

    În răstimpul tăcerii publice a lui Adrian Năstase, în schimb, observăm cum Băsescu Traian , coșmar zglobiu, sare din televiziune în televiziune, din declarație în declarație, din pagina de Facebook în pagina de ziar online… orice canal sau filă de jurnal ai deschide, e peste tot, iar chelia lui omniprezentă lucește amenințătoare ca o mină plutind pe fluviu în filmul „Valurile Dunării”, regia Liviu Ciulei…ajutată de curent, chelia lui Băsescu, cu sau fără șuviță, e în „trend”…Nu-mi amintesc un alt efort, la fel de entuziast al ÎNTREGII prese românești pentru reanimarea, gură-la-gură, a unui mort. Iar duhoarea cadavrului nu-i sperie pe jurnaliști și nu-i descurajează, ci pare să le insufle o determinare și mai mare.

    Punctul forte este că dânsul nu are probleme penale de nici un fel, de nici un grad, CSM-ul nici nu-l mai dojenește când șterge pe jos, vesel, cu „statul de drept” inventat de el…nu mai contează ce spune despre Codruța , despre Coldea, despre Livia Stanciu, despre toți acești golemi însuflețiți de el prin intermediul unui amplu sughiț cu concentrația de 10% Chivas Royal în aerul expirat …Nimeni nu se mai miră, ci , dimpotrivă, se amuză grosier de ultimele panseuri ale fostului președinte, „…uite, bă, și la ăsta…da’ știi că le spune bine Băse’, nu se-ncurcă, are tupeu, dom’le ! ”

    Cetățeanul român care încă nu a uitat, se pregătește, înduioșat de tumbele ex-prezidențiale, de-o amnezie convenabilă…sau măcar de-o ridicare din umeri a „…și ce dacă?”

    Oare cum spuneați ieri, domnule profesor și domnule Prim-ministru? „Cea mai mare greșeală e să faci de două ori aceeași greșeală? ” …

    Poporului român îi trece pe lângă urechi acest avertisment…vesel, el se pregătește să-l treacă strada pe individul urât, chel, mic de statură și zbanghiu, care părea, la finele lui 2014, aproape rătăcit în intersecție …

  10. Sigur ca va incepe furtuna pe continent, insa nu acum. Acum se incorseteaza Europa intre zone de conflict inghetat, se izoleaza si se fragezeste la interior, prin injectare de terorism si i se suspenda pacea sociala prin imigratie. La anul este programata o mare-mare criza economica globala din care statele europene vor iesi total indatorate. Asta va impune masuri de austeritate iar populatiile nu vor mai suporta, asa ca abia in 2018, asa cum va scriu de doi ani, vom avea conflicte deschise in Europa, cel mai probabil intre tarile bogate nedispuse sa dea, si cele sarace care se vor remorca singure la forte externe din nevoia de a supravietui, forte externe care joaca la scara globala si au interesul ca UE sa iasa din jocul global.

    Deci este prea devreme sa ne facem provizii, iar in 2017 va fi prea tarziu, criza va exploda preturile… Suntem saraci si deci victime sigure…

    Alt aspect interesant este ca tarile beligerante nu vor fi animate de nationalism ca deobicei, ci de catre interesele companiilor dominante!

    Da! Pt o slujba nevoiasii vor fi dispusi sa plateasca eventual si cu vietile lor, se vor angaja prin inrolare! Evident, corporatiile vor introduce cele necesare punand parlamentele sa legifereze corespunzator la anu’…

    Cat va dura? Va dura permanent, asa va fi de acum incolo, o societate rece, impersonala, sub dictatura finantei, singura care va mai putea sustine societatea omeneasca la un nivel precar. Democratia, politica si religia vor deveni destul de repede amintiri frumoase din vremurile cand nu eram prea multi, mult prea multi…

    Cum se vor calma lucrurile? Ca deobicei, cu bani injectati de catre finanta acolo unde este nevoie pt a potoli populatiile… Bani in Orientul Mijlociu i-ar face pe refugiati sa revina… Tot astfel se vor nivela decalajele pe continent intru inchiderea conflictelor… Numai asa, cata vreme pietele saracite si resursele epuizate si scumpe, nu vor putea produce valoare…

    De ce ar cheltui finanta pt stingerea conflictelor generalizate? Simplu, nu are ce altceva sa faca daca vrea sa mai existe! Problema existentei se va pune si pt ea! Nu pot inchide bancile si stinge operatiunile iar apoi sa-si cumpere cabane prin Alaska, maine ar trebui sa-si caute de lucru dar la cine din moment ce corporatiile devin subcapitalizate? Vor scoate banii, asa au procedat mereu, dar dupa ce se moare bine…

    Vorba unuia, luati-va teren ca nu se mai fabrica! E o gluma, bande de amarati vor matura localitatile… Dar exista ceva: apele mari, cu peste…

    Din toata aventura asta a civilizatiei noastre toti vor sfarsi sau vor iesi bine jumuliti, numai planeta capata o sansa de refacere caci poluarea va dispare! Bine si asa.

  11. Bună emisiunea, excelent interviul! Poate ca, acum primul pas fiind făcut, veți veni mai des în platourile televiziunilor.Aveți atâtea d espus, iar acești oameni politici pe care-i are la ora actuală România, atât de mult se calcă pe picioare, de atâta verbalism dau dovadă…încât chiar îți vine să te-ntrebi: Doamne, cu ce-a greșit această țară, care-i vina acestui popor? Nu merităm chiar deloc niște oameni politici lucizi, reali, ancorați în realitate?

  12. Cu tot respectul si fara sa vreau sa jignesc : reportajul Telejurnalului de astazi vorbeste despre sabotarea unei linii de cale ferate intre Sibiu si Muntenia , terminate in 1989 cu imense costuri – 15 muncitori morti in tuneluri , 1 miliard de dolari , trecerea muntilor – si distrusa de indolenta , sabotaj plus furturile de material – 38 de km sunt fara sine , furate ?! dupa 1990 .
    Fara sa fie clar , autorul il pune in cauza pe Adrian Nastase si guvernul sau , stiind ca sabotajul incepe in 1990 – un idiot de la Transporturi atunci vorbeste de ” economie de piata ” si de neincasari de pe alte sectoare daca linia este folosita – tot ce e clar e ca in 2004 ati fi fost in zona – ati fi avut posibilitatea sa reabilitati proiectul si n-ati facut-o ?
    Multumesc .

  13. Pai hai sa luam în ordinea priorităților.
    Cred ca o lege care sa trasforme plagiatul în furt ne va însănătoși societatea.Ne-ar scapa de o gulerele albe care ne distrug societatea mai ceva ca ucigași de drept comun.
    Ar mai fi creșterea pdeselor pentru frauda fiscala și mita.

  14. Da , Ginel , asa e .
    Cu o populatie bolnava , inculta si victima a accidentelor , cu bani necheltuiti de la UE pentru investitii din cauza fricii de raspundere si a incompetentei , cu vecini ca Erdogan , Putin si Orban , problema nationala este cea inventata de generalul Coldea , ” plagiatul ” .
    Pardon , si punctele pentru cartile scrise in inchisoare , alt element strategic national .
    Cum spunea Sorin Paslaru , redactorul sef al Ziarului Financiar ( de sensibilitate penelista – pedelista , ca si trustul ) , ieri in ziar ” ce discuta guvernul Cilos ? Cate carti pot fi scrise in inchisoare ? Cand au vorbit ultima oara despre autostrada de centura a Capitalei ? „

  15. Sprintul lui Basescu si alerta pentru PMP

    Presdintele PMP Traian Basescu nu vrea ca el si partidul sau sa fie niste pierde vara. Intr-una din iesirile sale publice din aceste zile fierbinti, le-a atras atentia liderilor populari judeteni ca daca vor continua sa stea linistiti in concediu ar trebui sa se gandeasca in mod serios la stabilitatea lor pe functii. Fara sa mai astepte toamna, Basescu incearca sa profite de letargia caniculara a adversarilor si sa le-o ia inainte cu pregatirile inca din vara. Practic, incepand de la el in jos, Basescu a dat popularilor semnalul de alerta electorala.

    Dupa fuziunea cu UNPR, analistii se asteapta ca Basescu sa-si pregateasca culoarul de sprint, “ocupandu-se” de adversarii PNL, PSD si ALDE. Scandalul monstru din PNL Satu Mare, unde toti fostii PDL-isti s-au retras din Biroul Permanent Judetean, nemultumiti de reprezentarea politica pe care o au si de modul cum se iau deciziile, ar putea fi un indiciu ca multi din acesti liberali parati ar putea sa faca pasul inapoi, umfland randurile PMP. Slabirea PNL prin defectari locale ale liberalilor fosti PDL-isti ar putea ramane in istoria electorala ca un exemplu si o procedura de cum un partid mic ii poate lua fata unui partid mare. Adica de cum sa iei din membrii si votantii altui partid.

    Curatarea culoarului de sprint al PMP de obstacolul proeminent numit PSD si de concurenta ALDE, in ultimul caz pentru accederea la statutul de “a treia forta”, pare mai usoara. Treaba este deja facuta pe jumatate de DNA, printr-o condamnare cu suspendare a lui Liviu Dragnea, presedintele PSD, si o noua trimitere in judecata pentru acuzatii referitoare la perioada cand acesta era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, asa, de “rezerva”, nu se stie niciodata, si dosar penal pentru Calin Popescu Tariceanu, copresedinte ALDE si presedinte al Senatului.

    O preocupare ardenta in desfasurare a sefului PMP o reprezinta sursele externe de voturi. Basescu critica legea votului prin corespondenta, avertizand ca va fi “un mare esec”, deoarece romanii din strainatate nu se inscriu pe listele electorale. Liderul popular sustine revenirea la sistemul clasic, sectiile de votare, prin stabilirea a 1500-2000 de sectii de votare in strainatate. Dar, concede Basescu, sa ramana in vigoare si legea votului prin corespondenta, dand posibilitatea romanilor din strainatate sa voteze prin una din cele doua modalitati, cu obligatia ca Autoritatea Electorală Permanentă să verifice eventualul vot dublu, dat prin ambele sisteme. Pai nu reprezinta asta o discriminare, o sursa potentiala de vot dublu, o bataie de cap in plus pentru AEP si un motiv de scandal electoral si, mai ales, dupa alegeri?!…

  16. Stimate d-le Nastase,

    De astazi inainte nu mai comentez pe facebook doar pe blogul dvs. Pe Facebook vad comentarii si rautati cu care nu sint obisnuita…Prezenta dvs. de simbata a fost de o eleganta deosebita… Si trebuie sa vorbesc si de flerul pe care l-ati avut de a imbraca un veston albastru de un rafinament deosebit… iar barba ajuta distinctie la aceasta tinuta…Rautatile de pe facebook sint total deplasate… Din păcate, sau din fericire pentru ca fac parte dintre persoanele care cred in revenirea dvs. in politica activa, sinteti una dintre puținele voci lucide și raționale din PSD. «Anunțat cu exaltare de Victor Ponta, care spera probabil că fostul său maestru îi va restarta ambițiile de prim-ministru, Adrian Năstase a analizat la rece, sâmbătă seară, la Antena 3, șansele PSD de a guverna în toamnă. Iar șansele sunt mici, a precizat Năstase, în condițiile în care PSD n-are cum să scoată la parlamentare un scor mai mare decât la locale, iar aliații PSD-ului sunt fie scoși din joc cu probleme penale (se referă la Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE), fie scoși din joc definitiv (se referă la UNPR). În același timp, pe partea dreaptă lucrurile au o altă dinamică, iar avertismentul lui A. Năstase este că PNL, PMP, USR, cu ajutorul UDMR, ar putea scoate PSD din joc pentru următorii ani, chiar dacă PSD are în acest moment cele mai multe voturi.»

    Cu deosebita stima si respect.

  17. Un exemplu de cum trebuie sa se pregateasca cineva care acorda un interviu la un post de televiziune. Singurul care a vorbit clar despre ce s-a intamplat in Turcia, traditie si actualitate in istoria loviturilor de stat din aceasta țară, despre tendintele imperiale ale Turciei după 1990.

  18. Ca sa fiu mai clar referitor la ” Reportajele Telejurnalului ” :
    – nici un moment nu am luat in serios referirile reporterului la Adrian Nastase cand acesta a parasit a doua functie in stat acum 12 ani si cand , la venirea lui in functia de prim ministru , aveam 11 ani de abandon a investitiei feroviare dintre Oltenia si Sibiu de care este vorba in reportaj
    – reaua credinta este evidenta pentru cineva cu simt critic – Adrian Nastase ar fi fost acolo in 2004 ( pleca de la putere peste cateva luni , acelasi an ) , la 14 ani de la abandonul din 1990 – de ce Roman , Vacaroiu , Ciorbea , Vasile , Isarescu , Tariceanu si Boc nu au fost si ei la locul crimei in 1991 , 1995 , 1999 , 2006 sau 2011 si de ce reporterul il alege doar pe Adrian Nastase ca tap ispasitor ( finalul reportajului – ” nu am avut nici un raspuns de la Adrian Nastase ” ( sic ! )

  19. Depinde pe cine aveți in vedere cand spuneti „vom știi sa stabilim prioritățile potrivite”. Daca va referiți la cei cărora le pasa de tara aceasta sunt sigur ca raspunsul poate fi afirmativ. Daca insa întrebarea ii vizează pe decidenți raspunsul, in opinia mea, este unul negativ. Ca sa gasesti căile adecvate trebuie sa îți pese de Romania, sa ai convingerea ca in responsabilitățile demnității publice intra si asumarea unor decizii dificile si riscante uneori dar fără de care viitorul națiunii nu poate exista (in sens pozitiv). Ori din ce se poate usor observa, oamenii de Stat lipsesc cu desăvârșire in zona decizionala, preocupările lor fiind mai aproape de intrigile si activitățile epocii fanariote (probabil intuiau actuala situatie din Balcani si s-au antrenat in acest sens 😕). Se împlinesc 10 zile de la evenimentele din Turcia si 11 de la cele din Franța si CSAT abia acum se reunește. Si desigur ca altele vor fi temele „prioritare” pe ordinea de zi…

Lasă un răspuns