Destrămarea păcii in Europa

20160715-093218.jpg

Europenii au fost mândri de perioada de pace din ultimii 70 de ani pe continent. Pacea, in special pacea socială dar si cea „multiculturala” pare insa ca începe sa se destrame in Europa. In primul rând, cred, pentru ca Europa nu se mai poate izola de Fenomene extreme ce au loc in lume, nu se mai poate izola de conflictele la care participa pe alte continente. Si pentru ca autostrăzile globalizării merg in ambele sensuri. Războiul rece, in ciuda a ceea ce cred unii analisti romani, nu mai are loc între marile puteri ci pe o axa a sărăciei si a fanatismului religios. Noua etapa a terorismului in Europa, evidențiată recent si la Nisa, pune in lumina faptul ca Europa trăiește cu virusul nemulțumirii si al urii ce risca sa se transforme intr-o epidemie capabila sa contamineze societatea modernă europeană .

43 de gânduri despre “Destrămarea păcii in Europa

  1. Condamn atentatul terorist de la Nisa si am un sentiment de compasiune pentru victimele sale.
    Cred ca masura hollandeza de mobilizare a rezervistilor va avea efecte negative, in principal economice. In schimb, cred ca Franta trebuie sa se gandeasca la alte masuri de protectie a francezilor.

  2. @ZeV. (iulie 13, 2016 la 8:22 am). Constitutia nu zice nimic despre libertatea de a nu crede, insa garanteaza dreptul la opinie si libertatea de a o exprima. In plus, gusturile nu se disputa.

  3. Din păcate copii, nepoții noștri și noi cît vom mai fi, trăim aceste vremuri nesigure cu multe nemulțumiri și o viață din ce în ce mai complicată.De multe ori regretăm unele lucruri pe care le-am făcut, dar cred că nimic nu e întâmplător.V-am scris și vă repet domnule Năstase ,implicați-vă cu tot arsenalul de cunoștințe, tinerii au nevoie de sfaturile experiența vastă pe care o aveți. Știu, întâmpările trecute au lăsat poate o rană adâncă, dar tineretul acestei țări au nevoie de dvs. Vă apreciez,am încredere că ve-ți contribui la schimbarea în bine a sorții acestei Țări .

  4. Inca un exemplu care a scos la iveala racilele ordinii mondiale: Teroare la Nisa. Atentatul de la Nisa, de joi seara, cand un camion a intrat in multimea adunata pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, provocand 84 de morti si peste 150 de raniti, este, din punct de vedere al vectorului folosit, un caz frecvent in statistica atentatelor teroriste. Relativ noi sunt tipul de autovehicul, o masina grea, de mari dimensiuni, si parcursul ei nestingherit de circa 2 Km in masa de oameni, adunata sau in curs de afluire. Acestea au si facut posibil masacrul.

    Pentru ingradirea si tinerea sub control a acestui risc si a vectorului sau specific, care la Nisa au avut un caracter si efecte asimetrice, in mod obiectiv se impune introducerea temporara de interdictie auto pentru spatiile aglomerate de diverse evenimente publice. Interdictia auto ar trebui sa fie primul cerc de securitate, cu o raza variabila fata de epicentrul evenimentului public, mai ales cand acesta are loc intr-un spatiu deschis. Nu cred in teza “diasporei” teroarei si nici in solutia “baricadarii” (prin vize, de exemplu). Acestea tin de politica fricii. Avem nevoie de templieri ai destinderii, cooperarii si pacii, care sunt valori ale normalitatii. Dar si de reciprocitate, care trebuie sa fie reala si egala.

    Cred ca este important sa sesizam si sa acceptam ca autorul macelului de la Nisa nu are legatura cu religia islamica, ci cu “religia” politica. Atacatorul a fost un psihopat politic, fanatizat de politica fricii, nu de religie. Focarul politic il reprezinta gruparile teroriste teritorializate in Siria si Irak, ceea ce confirma si amplifica necesitatea si urgenta stingerii lui coordonate de catre comunitatea internationala.

  5. Mircea Popescu
    iulie 14, 2016 la 6:32 pm

    Poate va trece prin minte sa sugerati domnului Nastase sa se gandeasca si la re-intregirea Romaniei cu teritoriile romanesti din Ucraina. Eu, ca cetatean roman locuitor in nord-estul Romaniei, chiar as fi interesat de punctul dvs de vedere.
    Mi-as dori sa sugerati si o solutie concreta in acest sens. Daca e sa vorbim de Romania Mare, pai atunci, sa vorbim, barbateste, stimate coleg, fara prejudecati (vorba gazdei).
    (Z)

  6. Unii acuza Germania pentru permisivitatea recenta la imigratie, uitand ca Franta, fosta metropola de Imperiu, a atras, de-a lungul timpului, milioane de magrebieni si africani din fostele colonii, multi dintre cei actuali fiind deja francezi la a doua, sau chiar la a treia generatie. Culmea, exact dintre acestia apar sinucigasi si adepti ai fanatismului, desigur, influentati de evenimentele care se petrec in lume. Nu este nevoie sa vina altii din Orient, tocmai asta este tragedia situatiei, intr-o tara care se pretinde fanion cultural si far calauzitor laic.
    As fi foarte curios sa aflu explicatia doamnei M.E.P. la aceasta problema. De ce nu a reusit Franta sa integreze strainii de alte culturi si religii ?
    Eu mi-am expus punctul de vedere, in comentarii anterioare, dar mi se pare mai important ca cei mai apropiati de spiritul francez si de cultura franceza sa o faca, cu prioritate.

  7. liviu bejan
    iulie 15, 2016 la 9:21 am

    Si cei de la Charlie Hebdo cred in libertatea de exprimare. Uneori, insa, ma intreb daca o fiinta rationala are dreptul, fata de el insusi, sa scoata pe gura chiar tot ce ii trece prin cap. Chiar daca Dumnezeu stie ce gandim, este oare bine sa stie si ceilalti oameni, tot ce ne bantuie mintea ?
    Iata o tema de reflectie…

  8. Iluminatii sunt cam suparati pe Franta magrebiana .Ce e aia stare de necesitate ,acum prelungita iar 3 luni ? Pentru instaurarea deplina NOM „”e nevoie „” si in UE de o lege similara ’ ‘ patriotic act” care v- a permite ca toti cetatenii sa devina zombii ca in SUA ( care sunt ”liberi ” doar la tv exact ca si romanistanii). Atunci ca prin minune actele teroriste vor inceta .Probabil in viitorul apropiat microciparea pentru vulg ”v- a rezolva” toate problemele si ”von traii ” fara sa stim ca suntem morti deja.Cum zic stapanii planetei ”Odi profanum vulgus

  9. Daca-mi permiteti sa exprim un puncte de vedere domnule Nastase.
    In principiu consider ca ceea ce scrieti dumneavoastra este corect.Cred totusi ca ati omis ceva,(foarte important…de fapt,poate,cel mai important), in expunere si anume problemele economice cu care se confrunta Europa generatoare,in mod firesc,de probleme sociale.
    Micro-experienta pe care am dobandit-o in aproape doua decenii de anteprenoriat ma indreptateste,(zic eu),sa emit o expertiza in domeniul economic..sau hai sa spun,o micro-expertiza. 🙂
    Am invatat,spre exemplu,ca spre deosebire de alte domenii,in economie 1 si cu 1 fac ,intotdeauna,doi iar incercarea de a pune,in mod artificial,alt rezultat ,dupa semnul egal,mai devreme sau mai tarziu se pedepseste aspru de viata.
    Imi aduc aminte de ceea ce spunea, candva intr-un interviu, marele om de afaceri, Donald Trump( daca tot este,actualmente, in voga..cam pana la alegerile prezidentiale din SUA…o fi America cea mai evoluata democratie a lumii dar in situatii de exceptie,sistemul intra pe avarie ingradind accesul ”maimutelor curentate”,la butoane).
    In cariera sa de om de afaceri a existat si un moment foarte dramatic.Povestea ca ,pe atunci ,a trecut cu masina pe langa un om care cersea la coltul tarii iar soferul sau a exclamat:”bietul de el!”
    Replica lui Trump a fost urmatoarea…”eu nu-l compatimesc ci-l invidieze pentru ca se afla intr-o situatie mult mai buna decat a mea…eu am miliarde de dolari datorii la banci iar el nu are nici un dolar”.
    Daca privim la datoriile uriase,asa zisele ”datorii suverane” ale statelor din Europa occidentala,(datorii care in unele cazuri,depasesc PIB-ul pe cap de locuitor al acelor tari),nu avem cum sa nu realizam ca in trecutul,mai mult sau mai putin indepartat,din punct de vedere economic s-au facut pasi foarte gresiti iar nota de plata,pusca tocmai acum.
    Am vazut la televizor un documentar despre Grecia actuala si pozitia foarte corecta a unui om simplu,un grec de origine romana.
    Spunea dansul…”multi greci se intreaba…cum este posibil ca o tara bogata precum a fost Grecia,sa ajunga la sapa de lemn?”
    Concluziona tot dansul…”de fapt Grecia n-a fost niciodata bogata…huzurul in care ne-am scaldat a fost pe datorie iar acum a venit nota de plata”.
    Mai exista si un alt aspect economic si social,la fel de important:PRESIUNEA ASIATICA.
    Ceea ce a declarat actualul Ministru de Finate a fost cat se poate de corect.Unii n-au inteles iar altii au inteles dar s-au facut ca nu pricep.
    Daca ar fi fost iresponsabila si populista,(afectiuni de care sufera intreaga clasa politica,cu mici exceptii),ar fi crescut salariul minim pe economie,(ca oricum nu dadea de la ea),cu 200%.
    Dansa insa s-a uitat la economia roamneasca si a descoperit ca productia de lohn este o componeta importanta…daca nu cea mai importanta.
    Nimeni nu-i poate tine cu forta pe investitori in Romania,(vezi cazul Nokia),nimeni nu le poate ingradii accesul ,variat si foarte generos,la forta de munca ”de doi lei” din Asia.
    Oferta de produse de pe piata mondiala este foarte mare iar concurenta,foarte acerba.In atare conditii,componenta ”pret” devine ,esentiala.Companiile care nu resusesc sa se adapteze,indiferent de marimea si faima lor,dispar,in termen record,ca si cand n-ar fi existat vreodata.
    De curand mi-am achizitionat o masina noua ,aparent nemteasca si cu greu am descoperit la ”dansa” componente…(ne)chinezesti.
    Asta e!
    Dar sa revin la cea mai simpla ecuatie aritmetica a tuturor timpurilor:1+1=2.
    ”Politically correct” dar mai ales ”economic correctly” ar fi ca factorii de decizie din Europa sa faca cunoscut, publicului larg,adevarul ”gol golut” si sa prezinte solutiile dure care se impun de tip, ”taiat in carne vie”.
    Ma tem,de fapt sunt convins,ca nu se va intampla.
    Pe de-o parte, asa zisii barbati de stat europeni actuali nu sunt altceva decat niste caricaturi jalnice prin comparatie cu inaintasii lor.
    François Hollande ,vesus,Charles de Gaulle…nici nu se impun comentarii.
    Pe de alta parte,actualul context european nu permite o astfel de abordare pragmatica concretizata in masuri concrete. Ar fi un fel de incercare de a stinge un foc mocnit folosind in loc de apa,benzina.
    Cum sa-i explici muncitorului german sau francez ,(obisnuit ,din tata in fiu,cu un anumit confort material),ca pentru a stopa exodul propriilor investitori si al celor straini catre Asia,cu popas mai mult sau mai putin temporar,in Europa de est,ca salariul sau trebuie sa scada de la 2500 euro la 300 euro,(in cel mai bun caz) si ca era prtectionismului social oferita de stat,a apus?
    Cine-si imagineaza ca pescuitorii in ape tulburi,figurile sinistre ale istoriei,Hitler,Mussolini,Stalin,au murit,se insala amarnic.
    Ei ”n-or muritu” ci numa’ s-au odihnitu’ ”…vreo sase decenii.
    Uneori ma intreb..la ce naiba se mai preda istoria in scoli din moment ce nu invatam nimic din ea.
    Criza din anii 1920 a generat primul razboi mondial si cu siguranta,la finalul acestuia,unii si-au luat angajamentul ca vor face tot ce este posibil ca asa ceva sa nu se intample.
    Scenariu identic dupa criza din anii ’30 care au generat al doilea razboi mondial.
    Nu va miroase a repetare?
    Criza care a inceput in 2008 a scos de la naftalina nationalismul de tip gaunos si personaje croite dupa chipul si asemanarea acestuia pe care nici dracu nu le baga in seama pana mai ieri.
    Daca sondajele se concretizeaza in voturi,foarte curand,noii ”hitleri” ai Europei vor ajunge la putere.
    Ce-o sa se intample mai departe,nici nu-i greu de anticipat…repetarea istoriei c-o singura diferenta irelvanta…”tapii ispasitori” nu vor mai fii evreii ci emigrantii,in special cei arabi.
    In rest,istorie la indigo.
    Numai bine tuturor!

  10. Domnule Năstase, dumneavoastră afirmați:
    „Europa trăiește cu virusul nemulțumirii si al urii ce risca sa se transforme intr-o epidemie capabila sa contamineze societatea modernă europeană .”

    Și eu am fost atins de „virusul nemulțumirii și al urii”:

    J’acusse
    În 1898 Emile Zola, plecând de la cazul Dreyfus, demasca abuzurile din justiție, printr-un articol/scrisoare deschisă adresată Președintelui Franței.

    Până în 2016, dar mai ales după 2004, în România s-au adunat mii de abuzuri în justiție. Da, dar noi suntem la al doilea Președinte care-i și șeful clanului mafiot ce TERORIZEAZĂ ȘI SPOLIAZĂ ȚARA !
    Sigur că se aud uneori și proteste, dar sunt singulare și, mai ales, nesusținute, ba, chiar sunt blamate de oficiali de la U.E. sau de ambasadori la București, vârful de lance fiind ambasadorii USA!!!
    Din păcate, nici când fostul șef al seviciilor de informații americane pentru România, la plecarea de la post, a declarat că justiția noastră este justiție politică, nu a fost cine să folosească prilejul pentru a demara o acțiune pentru revenirea la normalitate.
    Știe tot românul că P.N.Ț.-ul antebelic, partid de stânga, a devenit, după 1989, cu susținere financiară de la marea familie a Partidului Popular European, P.N.Ț.-C.D., adică partid de dreapta.
    Știe tot românul că P.P.E.a mai corupt două partide românești: în 2004 P.D. (fost membru al Partidul Socialist European) și în 2014 P.N.L. (fost membru al Alianței Liberalilor și Democraților Europeni).
    Știe tot românul că țara lui este monitorizată pe activitatea de justiție (Mecanismul de Control și Verificare) pe motiv că-i cea mai coruptă țară și, de fapt, zic unii, nici nu meritam să fim primiți în U.E.. Ce nu știu chiar toți românii este că U.E. este condusă de P.P.E. – adică corupătorul strigă acuzator poporului victimă: CORUPȚILOR!
    Pentru mine PROBLEMA nu este P.P.E., adică, în primul rând, Germania, ci indivizii din România care vând poporul român! Și nu-s puțini, din nefericire!
    Nu vreau să-i mai pomenesc pe nemernicii/nemernicile ce s-au vândut pe mai nimic și, drept recompensă, sunt susținuți din exterior să fure pentru ei și, bineînțeles, pentru protectorii lor.
    EU ACUZ românii ce-și zic gazetari/jurnaliști, chipurile „câinii de pază al democrației”, EU ACUZ sindicatele, teoretic apărătorii drepturilor angajaților, EU ACUZ asociațiile profesionale, practic sabotorii de frunte ai interesului național, pentru că-și înțeleg prostește apartenența la „idealurile” politice de dreapta.
    Este adevărat că stânga politică din România nu este singura lovită, dar este cea mai mult jughinită. Știe o lume întreagă de „cazul” Tony Blair. Știe o lume întreagă de manifestul intelectualilor francezi cu vederi de stânga (NU toți membrii de partid!), publicat în 2010 pentru alegerile 2012, sabotat cu succes de PPE cu sprijinul TOTAL al USA, adică „cazul” D.S.K. (Dominique Strauss-Kahn), urmat de victoria a la Pirus a lui Fr. Hollande!
    Este adevărat că la noi „lumea nu iese (spontan) în stradă”, DAR CEL MAI SEMIFICATIV ADEVĂR ESTE CĂ NU SE OCUPĂ NIMENI DE ORGANIZAREA IEȘITULUI ÎN STRADĂ!
    A ajuns livia stanciu la Curtea Constituțională, pentru că nu s-a acționat serios. Dar dacă, imediat după ce unealta macovistă a declarat că Înalta Curte de Casație și Justiție că susține DNA în toate demersurile sale, pe prima pagină a ziarelor, tipărite și/sau numai postate pe Internet + ecranele TV + site-urile sindicatelor + site-urile ONG-urilor + blogurile persoanelor publice … , apărea zilnic mesajul: „Demisia livia stanciu!” ?!? La fel și pentru că l. stanciu a mers la DNA și nu la Procuratura Generală, pentru făcătura împotriva doamnei Rarinca.
    Nici daniel morar nu ajungea la DNA și apoi la CCR dacă se aplica aceeași metodă, motivată de provocarea condamnării României la CEDO pentru o ticăloșenie a lichelei ce și-a permis apoi să trimită procurorii DNA să pună populația țării să jure pe Biblia așezată pe capota mașinei, că a fost la votul de la Referendumul din 2012, deși nu era treaba DNA.
    Guvernul tehnocrat NU ARE BANI pentru mai nimic. Sindicatele se-ntreabă pe la televiziuni cum de nu mai sunt bani, dar nu-i duce capul cum să acționeze. Iar o parte din presa se întreabă: de ce nu iese populația în stradă!?!
    Se pare că NU TOATE partidele politice s-au prins la smecheria constituirii și susținerii financiare a unor clone ancorate în zona civicului. O mai dura mult?

    P.S.1
    Am un of – mă întreb la ce nivel ar fi ajuns România dacă, după Revoluție, Corneliu Coposu (fost secretar-bodyguard al lui Iuliu Maniu) n-ar fi impus ideea de bază a fenomenului Piața Universității: „Să nu-i lăsăm p’ăștia să facă ceva” ?!?
    Fără acest slogan abject Soros nu ar fi reușit să cumpere atât de multe conștiințe!

    P.S.2
    Și mai am un of – implicarea finanțelor evreiești în „manevrarea” multor evenimente dubioase, mai ales după ce H.Kissinger a declarat că statul israelian va dispare în maxim 10 ani (au mai rămas 8!!).
    Inițial n-am prea înțeles de ce madame Firea – Vrânceanu – Pandele, în perioada campaniei electorale pentru Primăria Capitalei, a ținut să precizeze că domnul dragnea a obținut un O.K. de la israelieni. De lămurit m-am lămurit acum două zile, după ce am aflat că D.Tramp, contracandidatul lui H. Clinton la Președinția USA, a postat poza ei, alături de o stea galbenă și textul: „ evreii sunt lacomi”!!!
    Deci cam asta-i șmecheria cu Nea Ghiță, (cel ce a declarat-o pe m.macovei mentorul său!) , la un moment dat ambasador al USA la București, care actualmente, sub numele Mark Gitenstain, are o sinecură la Fondul Propietatea.

    P.S.3
    Am și un of of – în dumineca turului 2, la prezidențialele din 2014, au ieșit la vot chiar și unii ce n-au mers niciodată să voteze, mai ales din județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Vaslui, iar meritul revine Patriarhului Daniel, care a găsit de cuviință ca, în predica sa să remarce că „de multe ori binele românilor a venit de la cei de neam străin”. Drept care s-ar cuveni ca prea(ne)fericirea sa să se retragă la o mânăstire.

  11. Asta-i lumea prostilor! Spun asta pt ca toti stiu foarte bine ca in viata lucrurile nu se amesteca daca vrei sa iasa bine, nici in familie, nici intre rude, si nici in societate! Nu poti spera in buna convietuire multiculturala, apar rezultate de integrare dar si de absorbtie care mai tarziu genereaza discrepante si apoi pierderea pacii sociale.

    Daca francezii au sperat ca vor reusi multiculturalismul, ei bine s-au inselat! L-au reusit unii temporar, dar pe baza de frica, si oricum apar sincope, vezi SUA!

    Multiculturalismul ramane o poveste frumoasa, ca multe-multe altele…

    Principiul a fost precizat inca din antichitate, esti la Roma- faci precum romanii! Altminteri nu merge, nici cu binele, nici cu raul…

    Si cum ramane cu globalizarea? Pai simplu, globalizarea tocmai ca asigura distribuirea uniforma a produselor, serviciilor si relatiilor pe teritorii largi, fara a mai fi necesara deplasarea unor populatii intregi datorita saraciei, razboaielor sau resurselor!

    Dar v-am spus, seicii petrolului nu-si mai platesc populatiile deoarece afacerea a cam scazut si va scade in continuare, asa ca le da niste marafeti si le baga in cap ceva religie, tot pe marafeti, apoi ii indeamna sa imigreze ca sa scape de ei si de obligatiile aferente, asta-i tot! Sigur ca unii vor sustine tot felul de teorii si nazbatii, dar asta-i esenta valului de imigranti!

    Problema e ca s-a ajuns prea departe, acum ca sa-i respingi se cheama purificare etnica, si nimeni nu are curajul s-o faca, deci balamucul se va intensifica pana la conflicte interetnice fatise, cu toate riscurile ce decurg de aici… dar mai grav e ca toate astea vor conduce la disolutia statului, asa cum il stim, incapabil sa administreze astfel de situatii!

    Cine va mentine apoi echilibrele? Armatele, militiile, factiunile, tot ceea ce poate genera forta, ori asta inseamna stare de beligeranta, adica RAZBOI!

    Aici a dus, si va duce si in vremurile noastre, multiculturalismul! Tot aici au dus si alte nazbatii similare…

  12. Nu sunt de acord cu dumneavoastră, domnule Năstase! Conflicetel actuale nu sunt cauzate de polarizarea averilor – chestiune instrumentalizată pe vremuri de ideologia sovietică. În vremurile noastre tulburările îşi au originea în DEGRADAREA MORALĂ, în lipsa de repere fundamentale după care oamenii să se orienteze. La diluarea acestor repere (Naţiunea, Familia, Credinţa), la relativismul moral, spiritual şi-a adus contribuţia malefică ideologia corectitudinii politice profesată de odraslele sovietofililor de mai ieri. Într-un deşert moral capcana de a fi atras de diverse stafii deologice extremiste – care oferă adeptului un sens (o mistificare de ideal) e foarte mare. Mai ales în ghetourile clădite în spirit „multicultural” prin Franţa sau aiurea. Şi cu toate acestea, fibra morală a Franţei nu e secătuită cu totul dar, ca să fie luată în seamă, ar fi trebuit să existe un comportament CU ADEVĂRAT DEMOCRATIC la nivelul elitelor. Să ne uităm cu puţin timp în urmă. În urmă cu vreo 2 ani, peste un milion de francezi au ieşit ăn stradă spre protejarea familiei tradiţionale. Răspunsul? DISPREŢ! Din partea preşedintelui. Din partea ministrului de Interne de atunci, actual premier al Hexagonului. Prin urmare, au preferat să calce în picioare Catolicismul Franţei în numele utopicului „stat laic” şi să deschidă drum – prin lipsa acestui reazem moral care este Creştinismul, exaltaţilor ce doresc un CALIFAT cu capitala la Paris.

  13. @serbanfl
    Mai înainte de a deschide pliscul, apucă-te de citit Evangheliile. Era Duminica Samarineanului milostiv. Sau la voi la Moscova tot la Lenin aţi rămas?

  14. Dezonorabilul nost sadic
    http://www.abnews.ro/media/k2/items/cache/e2038313f12263de225294bb4b49bfba_XL.jpg
    inclinatie ce ii vine din din genele mostenite de la Gheorghe Feneşer senior (vomunistu de tac=su ca asa e la liberali!) ne iescplica vizuinea sa economica : Cum sa-i explici muncitorului german sau francez ,(obisnuit ,din tata in fiu,cu un anumit confort material),ca pentru a stopa exodul propriilor investitori si al celor straini catre Asia,cu popas mai mult sau mai putin temporar,in Europa de est,ca salariul sau trebuie sa scada de la 2500 euro la 300 euro,(in cel mai bun caz) si ca era prtectionismului social oferita de stat,a apus?
    Insa ce nu zice securistu asta (pe puncte nu adevarat pfoter de informatii ci … din ailati) este ca la un salar de 300 euroi un muncitor de la VW nu isi va permite nici macar o Dacia Renault „la baza” fara aer conditionat. Asa ca … se duce dracului si capitalul !!!!

    Da ma rog de unde nu este nici nu ai de unde sa ceri sau sa iei…
    Bigrafia lu Feneşer cel Sadic aici :
    http://www.abnews.ro/investigatii/dosare-si-piper/item/696-gheorghe-feneser-ecologistul-prim-sustinator-al-rmgc
    si inca niste informatii despre el :
    La sediul DNA, au continuat în forţă, audierile în dosarul de corupţie în care a fost arestat directorul regional al ISCTR Cluj, liberalul Rareş Pop (foto sus), poreclit „Lordul”. În faţa sediului DNA au fost parcate, două maşini ale ISCTR, care au venit la Cluj cu inspectorii de trafic asupra cărora s-au făcut presiuni. Evenimentul Zilei continuă să publice alte stenograme din dosarul de corupţie care se referă la Rareş Pop. În aceste stenograme apare şi numele prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer.
    Discuţie înregistrată în data de 27 martie 2014.

    Pop: S-o dus băieţii, i-o … o amendă. L-o sunat prefectul acuma seara şi o zis: „până mâine vreau un raport scris, şi vreau să vă daţi toţi demisia şi vă dau afară…
    Crişan: Prefectu?
    Pop: Prefectu de Alba.
    Crişan: Ce proşti îs, mă!
    Pop: Şi prefectu, Clau, îi de la PC.
    Crişan: Ce tâmpit îi, mă!
    Pop: Şi că: „io îmi bag … că băieţii o aplicat legea, că io fac raport acuma, un raport şi să ţi-l trimit ţie spre aprobat”. „Bă mie nu îmi faci niciun raport. Te duci mâine dimineaţă la prefect şi-i spui: domnu prefect îmi cer scuze că am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu…„.
    Crişan: Ce prost îi, mă!
    Pop: … şi nişte tâmpiţi. „Da ce să îi spun? Că am vorbit cu inspectoru şef teritorial şi o zis să nu fac raport?” Zic, „mă … pe mine nu mă băga”.
    Crişan: Extraordinar ce tâmpit îi!
    Pop: Deci io, mâine, o să aflu numărul prefectului de la Alba şi o să-l sun …
    Crişan: Chiar te rog. Chiar te rog frumos.
    Pop: Şi-o să-i spun „domn prefect, ăştia-s nişte retardaţi şi nişte cretini, şi io le-am spus să-şi vadă de … lor, da ei îs profesionişti„. Zic: „nu-i prima dată când boul ăla de Rusu şi de cretinu ălalalt s-o dus, o lăsat Teatru Român de Comedie care a venit la un spectacol caritabil …”
    Crişan: Da.
    Pop: … i-o lăsat în drum şi le-o suspendat dreptu de utilizare pentru şase luni.

    Se pare ca „boul” si „cretinul” au a[plucta legea si au amendat cu suma de 9.000 de lei, Şcoala Generală din Bistra, judeţul Alba otr ca microbuzul şcolar cu care elevii erau transportaţi la o şcoală din Alba Iulia, nu avea tahograf.
    Tahograful este un aparat de control destinat a fi montat in autovehicul pentru indicarea si scrierea total automatizata a datelor referitoare la cursa autovehiculului precum si despre anumiti timpi de lucru ai conducatorilor auto.

    De mentionat faptul ca din 1 ianuarie 2007 toate vehiculele aflate la prima inmatriculare trebuie sa fie dotate cu tahografe digitale.

    Deci cel care palica legea ester un bou si un cretin cf sadicului nost.
    Omul care viseaza muncitir platiti cu 300 euroi maxim.

  15. Părerea mea este că a fost o operațiune sub steag fals, folosită ca pretext pr a decreta starea de urgență/Legea Marțială, adică suspendarea drepturilor și libertăților cetățenești și democratice și instaurarea dictaturii! Sub pretextul suspiciunilor de terorism, orice cetățean poate fi arestat, fără alte dovezi sau explicații! Extrem de comod pt a înlătura adversarii politici și cetățenii vocali sau incomozi!..Asta se va întâmpla curând în toată Europa! Nu credeți?!

  16. Dupa atentatul de la Nisa cred ca si cei mai prosti dintre cei prosti vor intelege exact APELUL d-lui Hans Klemm ca Romania sa primeasca cat mai multi musulmani !!!

    Ca sa-i tina cat mai departe de tarile occidentale si sa se detoneze pe la noi , sa nu mai faca deranj pe la francezi , englezi , americani …

  17. […] ”Europenii au fost mândri de perioada de pace din ultimii 70 de ani pe continent. Pacea, în special pacea socială dar și cea „multiculturală”, pare însă că începe să se destrame în Europa. În primul rând, cred, pentru că Europa nu se mai poate izola de Fenomene extreme ce au loc în lume, nu se mai poate izola de conflictele la care participă pe alte continente. Și pentru că autostrăzile globalizării merg în ambele sensuri. Războiul rece, în ciuda a ceea ce cred unii analiști români, nu mai are loc între marile puteri, ci pe o axă a sărăciei și a fanatismului religios. Noua etapă a terorismului în Europa, evidențiată recent și la Nisa, pune în lumină faptul că Europa trăiește cu virusul nemulțumirii și al urii ce riscă să se transforme într-o epidemie capabilă să contamineze societatea modernă europeană”, a scris Adrian Năstase, vineri, pe blog. […]

  18. Nu am avut nimic de comentat la articolul trecut. Insa, intr-o mica perioada de timp liber, am facut o comparatie, in cateva puncte esentiale, intre sa le zicem ” Entitatea politica 1″ (pe baza definitiilor) si „Entitatea politica 2” (pe baza media si impresiilor). Redau mai jos comparatia care pe mine ma face sa cred ca „Entitatea politica 2” este chiar o forma a „Entitatii politice 1” sau o „quasi – Entitate politica 1”

    Geneza:
    1. miscarea sindicala (stanga);
    2. comunism (stanga)

    Sustinere:
    1. oameni din toate curentele politice
    2. oameni din toate curentele politice

    Nationalism:
    1.Da
    2.Da

    Rasism:
    1. Da
    2. Da (in particular, romanii sunt considerati tigani)

    Conducere:
    1.Dictatura
    2.Autoritarism

    Violenta:
    1. Da
    2. Da (fata de adversari politici interni si unii vecini)

    Toleranta fata de alte partide:
    1. Nu
    2. Mica

    Misticism
    1. Parteneriat cu religia
    2. Parteneriat cu religia

    Spirit agresiv
    1. Da
    2. Da

    Propaganda
    1. Prezentat ca actiune patriotica, rol esential al propagandei
    2. Prezentat ca actiune patriotica, rol esential al propagandei

  19. Nu ştiu dacă ceea ce obsrv eu are vreo legătură directă cu ceea ce se întâmplă în Franţa, dar cu siguranţă este un fapt destul de neverosimil :
    La recentul campionat european de fotbal din Franţa ( ce bine că până şi atentatorii iubesc fotbalul şi ne-au lăsat să-l urmărim în linişte ! 😉 ), sărea în ochi componenţa cromatică a unora dintre naţionalele europene !
    Dacă Rusia, România, Croaţia, de ex. trimiteau în teren exclusiv jucători ce reprezentau atât de firesc componenţa naţională a ţărilor respective, Anglia, Belgia, chiar Germania, dar mai ales Franţa prezentau loturi împănate cu o mulţime de jucători de culoare !
    Numai naţională a Franţei nu părea o echipă unde peste jumătate de echipă era formată dintr-un fel de auslanderi sportivi, ci mai degrabă o selecţionată sud-africană !
    În ce priveşte Franţa, la campionatul european de tineret sub 19 ani, cu greu reuşeşti să dai de vreun alb în formaţia de bază, iar la finala campionatului mondial de fotbal în sală, la finala cu Brazilia, Franţa nu avea nici un alb în formaţie !
    Inutil să nu recunoaştem calitatea, uneori chiar valoarea unora dintre jucătorii în cauză, motivul principal al aducerii lor în loturile respective, dar nu mi se fairplay acest lucru care dezavantajează net celelalte naţionale !
    Nu zic neaparat că ar trebui stabilit un procent de folosire a jucătorilor de culoare, în sensul că dacă o Ţară are 25 % din populaţie de culoare, un sfert din lotul naţionalei să le fie rezervat şpr !
    Altfel, asistăm la o discriminare pozitivă de care beneficiază unii, mai şmecheri, sau mai potenţi financiar decât alţii !
    Mergând în continuare aşa, o să ne trezim că o Ţară ca Israelul să strângă vreo zece astfel de jucători de excepţie, adudecându-şi fără drept de apel toate titlurile posibile !
    Iar acest fenomen este observat din ce în ce mai mult şi în celelate discipline sportive !
    Uitaţi-vă la campionatele europene de atletism, la cele de handbal,volei, dar mai ales de basket unde întâlnim aceeaşi privelişte cromatică !
    Un mare fotbalist brazilian explica resemnat că tinerii albi sunt îndrumaţi de familiile lor bogate spre studiu, pe când tinerii, copiii de culoare sunt obligaţi de soartă să aleagă sportul, mai ales footbalul şi basketul pentru o eventuală reuşită în viaţă !
    Repet, nu ştiu dacă cele de mai sus au vreo legătură, cît de mică, cu ce ne este dat să trăim, la o scară din ce în ce mai mare, în diferite colţuri din Lume, dar cu siguranţă, nu ăsta e viitorul ( cel mai luminos 😉 ) pe care-l visează omenirea !

    • @Radu Humor
      Sigur, putem sa-i vedem pe altii, dar uitati-va mai aproape la echipele de club romanesti, care de pestrite ce sunt, au creat „noua clasa” de fotbalisti pentru echipa nationala din jucatori de umplutura de mana doua, care se mai strecoara printre stelele colorate de pe la Voluntari sau Chiajna.
      Iar unor echipe, ca Rapid nu li se permita sa promoveze, in ciuda rezultatelor, din cauza ca nu au resurse sa-si plateasca nu stiu ce taxe la o federatie care s-ar numi nationala. Mie mi se pare strigator la cer.
      Maine-poimaine, cu bani, orice Ciorogarlă sau Cozieni pot deveni stelele fotbalului romanesc deoarece au importat mai multi „sclavi” africani
      Sa ne mai intrebam unde mai este performanta si unde mai exista mandrie nationala, nu „multiculturala”, cand se intoneaza Imnul Romaniei? Dar mai exista oare sportivi romani care sa-l cante din tot sufletul si cu lacrimi in ochi pe statdioanele lumii sau chiar acasa, asa cum se intampla pe la alte echipe nationale? Nu, sigur ca nu, deoarece afara de lipsa de educatie personala, mai exista si spiritul mercantil si spiritul multiculturalismului care s-au intins ca o pecingine peste intreaga societate romaneasca, indemnata sa uite de valorile nationale si sa imbratiseze nediscriminat valorile societatii globale multi-etnice.
      Sa ma scuze domnul Nastase ca insist pe acest aspect, dar consider ca subiectul merita dezbatut si iar dezbatut pana cand si cei care sunt cu stiinta sau fara stiinta liberal-progresisti vor intelege directia deznationalizatoare a pretentiilor de progres social, in particular, si uman, in general, prin amestecul fortat cultural si rasial.
      Pentruca daca nu se inteleg aceste elemente de baza ale dezvoltarii societatii omenesti prin „celule nationale” independente dar in interactiune selectiva, degeaba constatam fie „destramarea pacii in Europa”, fie „instabilitatea in Balcani” si prea tarziu ne intrebam: „Si acum ce facem?”.

  20. „Si cum ramane cu globalizarea? Pai simplu, globalizarea tocmai ca asigura distribuirea uniforma a produselor, serviciilor si relatiilor pe teritorii largi, fara a mai fi necesara deplasarea unor populatii intregi datorita saraciei, razboaielor sau resurselor!”
    Tot cu astfel de sloganuri, dar mai ales cu astfel de propagandişti fără scrupule, s-a răspândit şi impus ( şi ) comunismul ! :mrgreen:

  21. MOTTO: “A organiza ura cu mijloace intelectuale, a o controla și a o canaliza după voie, iată care a fost noutatea epocii noastre. Iar organizarea urii – în vederea crimei – cu mijloace intelectuale, se numește ideologie” ( Gabriel Liiceanu, „Apel către lichele”, 1992)

    Au trecut de atunci 24 de ani… Vedeți, prieteni, pe undeva , prin societatea noastră democratică, la 24 de ani de la acest text care a făcut carieră, organizarea urii, cu mijloace intelectuale , plus controlul și canalizarea ei , în beneficiul unui grup ? Dacă nu reușiți un răspuns rapid, vă spun eu unde le puteți vedea, în fiecare săptamână, stimulate de evenimentele cotidiene : în REVISTA 22. Dar încremenirea în proiect , definită ca prostie și asociată strict ideologiei „comuniste”( „Prostia, în sens major și grav, este rămânerea necritică a proiectului propriu” –Gabriel Liiceanu) ?… Știți unde o puteți urmări pe „încremenire” în întreaga ei splendoare? Ei bine, tot în REVISTA 22 , în fiecare săptămână.

    Cu amendamentul că băieții ăștia nu sunt pur și simplu „ÎNCREMENIȚI ÎN PROIECT” , ci „ ÎMPĂIAȚI ÎN PROIECT” . Adică, pe sub blana lor roasă de molii , lăsând vederii petice de piele vânătă și tăbăcită, nu găsești, oricât ai scormoni, impulsuri ale inimii și fluturi în stomac, ci doar talaș și zdrențe, prin care transpare scheletul hidos al monstrului .

    La ce folosește o societate civilă alcătuită din indivizi care dansează PINGUINULîn cerc, sudați unii cu alții, și făcându-și, așa legați între ei, reverențe, fără a fi de fel preocupați de ridicarea spirituală a populației din care provin?

    În timp ce pe sub porțile ferecate ale pușcăriilor ies flăcări, REVISTA 22 și tata GDS organizează dezbateri sterile, ca să nu spun idioate, despre cum trebuie interzisă activitatea intelectuală din interiorul penitenciarelor, pentru ca nu cumva, prin scris, deținutul să-și atenueze o parte a suferinței pe care o implică pedeapsa. Nici o dezbatere însă, despre hotărârea unui judecător abrutizat care vrea să aducă în sala de judecată copii de câțiva ani, pentru audieri, iar vehiculul cu care vor fi transportați să fie, pentru orice eventualitate, DUBA…

    Plagiatul, pericolul perpetuu al comunismului, pândind după colț, și scriitorii din pușcării…un chewing gum mestecat în echipă, din gură-n gură, și nici un pic de subtilitate în abordarea acelorași subiecte, ci doar încăpățânarea ternă de a le urmări mereu și mereu …

    Nu faptul că băieții și fetele astea sunt așa este șocant pentru mine, nu mersul lor malformat, tot timpul în cerc, fără nici o evoluție în ultimul sfert de veac, mă intrigă , ci realitatea deprimantă că nu s-a născut, în anii imposturii lor flagrante, O SOCIETATE CIVILĂ PARALELĂ, dominată nu de ură, ci de bunătate și de generozitate, echilibrând mersul pe sârmă al unei întregi Românii.

    Că nu există un pansament pe rănile deschise ale acestei Românii, vietate blajină , arsă cu fierul roșu și dusă la târg , pentru vânzare…Asta în timp ce naționalismul sau patriotismul firav care-i mai curge prin vene este folosit, fără scrupule, de partidulețe cu chipul lui Vlad Țepeș la butonieră și cu un discurs atât de infantil , încât n-ar putea lua nici testul de verificare pentru gimnaziu.

  22. Răspunsul Europei la masacrele care s-au îndesit în anii din urmă a fost, până acum, nu mai multă fermitate și determinare, ci mai multă toleranță. Ca și cum între a salva câinele invadat de căpușe și a salva paraziții care îl devorează de viu, ai alege să-l omori pe blândul Grivei și să scarpini sub bărbie, legănând pe genunchi, căpușele grase.

    Un răspuns atât de inadecvat la teroarea în creștere…

    Iar teroarea sofisticată, liberă de inhibiții, inventează acum criminalul în masă solitar, care nu se sfătuiește cu nimeni, care nu vorbește la telefon, care nu-și cumpără pe NET materiale pentru a fabrica bombe artizanale în garaj, care nu are nevoie ca traficanții de arme să-i livreze mitraliere la domiciliu, care nu merge la moschee, care nici nu există pentru autorități… și cu cât există mai puțin, cu atât este mai periculos.
    …………………………………………………………………………….

    Agențiile de presă tocmai transmit că în Turcia se desfășoară o lovitură de stat.

  23. @Doru Coarna.

    „Multiculturalismul” nu e o „poveste frumoasa” decit poate in anumite tari. Multiculturalismul functioneaza (inca) bine in tari precum Canada. Motivul este ca imigrantii sunt supusi acelorasi proceduri si au aceleasi sanse. Canada fiind o tara de imigratie, toata lumea se simte aici la fel. Toti avem aceleasi probleme, indiferent de unde venim. Nu exista o comunitate discriminata si izolata, in afara de bastinasii indieni, care sunt tinuti in rezervatii si sunt discriminati, conform ONU. Dar adminstatia lucreaza, nu sta impasibila ca decenii intregi in Franta sau Belgia, unde teroristii sunt cetateni de-ai lor neintgrati de la prima generatie.

    In Canada a doua generatie e toata scolita si unifirmizata in ce priveste valorile. Stiu italieni care nu mai vor sa stea cu italienii vechi, pentru ca nu le mi plac obiceiurile acestora. Sau greci, la fel. De roman nu mai spun, ca suntem imprastiati in patru zari, si nu stam unii linga ceilalti.

    Deci, lectia tardiva este: ori aduci imigranti, sau refugiati si ai politici solide de integrare (invatare limba, ajutor cu servici), ori nu ii mai aduci.

  24. Fragmentzel

    daca mmai tii minmte discutam odata despre ce ar fi aia lovitira de stat. Una are loc chiar acum

    Seamna cumva cu ce a fots la 2012?

  25. Ce se intimpla in Turcia, membru NATO si aliat al SUA este o catastrofa politica. Daca e adevarat si un Cleric din SUA a produs o lovitura militara, atunci vorbim de o destabilizare serioasa, care poate deveni dramatica. Nu cred ca SUA si NATO vor permite niciunui guvern militar sa indrepte Turcia in alta directie, si atunci putem sa vedem un alt razboi.

    Ma uit acum in direct la BBC, si aud focuri de arma in direct, oameni care se feresc de gloante. Tancuri, avioane, explozii. Infiorator.

    Pina si Rusia, inamic al Turciei ar avea de pierdut mult, asa ca s-a raliat pe pozitia SUA. Cred ca foarte rapid vom vedea un raproshment intre SUA si Rusia.

  26. Foarte slab sistemul de securitate francez.Cind sti ca ai un astfel de eveniment la care participa mii de oameni tu sa lasi in zona ditamai camionul timp de 9 ore fara sa-l intrebi de „sanatate” pe sofer ,fara control etc. FRancezii trag acum ponoasele unei „largi” democratii,adica la ei prin tara se „plimba” pustile si pistoalele mitraliera,grenade,bombe intr-o veselie,sint tabere si insi pe sub poduri,in tomberoane etc. Legea trebuie aplicata ferm.La nemti de ce nu se intimpla asa ceva ? Aici nu ai sa vezi dormind in tabere improvizate,corturi,pe strazi si sub poduri(adica nu sint situatii incontrolabile ).Astia te „umfla” rapid,o iei si peste ochi si sa vezi cum te „aliniezi” liniei legale de la ei.

  27. Europenii încep să dezvolte anticorpii realității la virușii globalismului programat, multiculturalismului cu forța, înfeudării economice, individuale și naționale, decreștinării sistematice, tulpini virale din aceeași familie, clocite cam în același cartel de laboratoare. Nu-i nimic rău în asta, dimpotrivă. Eventualele manifestări febrile se pot trata, bine ar fi să scăpăm de maladie.

  28. Extrem de periculos îmi pare modul în care se face informarea în masă în România. S-a atins un grad de puerilitate/puerilizare periculos, parcă se pregătește ceva și o parte din populație trebuie amorțită și zăpăcită în asemenea hal încît să nu poată recționa nici măcar atunci cînd le va fi amenințată existența fizică. Alții se antrenează, încep să realizeze că nimic nu poate înlocui responsabilitatea personală, că nu poți să-ți lași destinul pe mîna baroaselor și babaroaselor, noi devenim un fel de cațe la gard. Dar cu feisbuc, desigur.

  29. @Donkeypapuas
    iulie 15, 2016 la 4:57 pm
    Esti un emul al alinei mungiu-pippidi?
    Oricum etichetezi în stilul ei. De fapt n-ai ce argumente să contrapui afirmațiilor mele.
    Pentru că plec și nu voi avea INTERNET până pe 26, cu voia gazdei, dacă va fi cazul, voi reveni și cu alte precizări.

  30. @ZeV
    Sa sugerez eu dlui. Nastase sa gandeasca re-intregirea? Eu zic sa avem bun-simt si sa ne cunoastem niste limite. Domnul Nastase, ca fost Ministru de Externe si ca Prim-Ministru are destule carti in mana ca sa stie sa le joace si fara sugestia unui guraliv oarecare.

    Cat despre punctul meu de vedere asupra acestei probleme, chiar sunt orb. Din cate stiu, populatia romaneasca din Bucovina de Nord a fost dramatic imputinata si „ucrainizata”. Am avut ocazia sa aud unii romani-bucovineni care aproape nu mai vorbeau romaneste si care-si declarau loialitatea fata de statul ucrainean, participand chiar voluntar la apararea Ucrainei impotriva Rusiei in recentul conflict.
    Romanii-bucovineni l-au avut, pana in 2012, ca reprezentant in Duma de la Kiev pe Ion Popescu care a scris in 2010 studiul „Romanii din Ucraina: intre trecut si viitor”. Asa incat, curiozitatea dumneavoastra poate fi satisfacuta lecturand aceasta lucrare scrisa chiar la „sursa” si cu date de la prima mana.

    De asemeni, am cunoscut chiar romani basarabeni din Kazahstan pe care-i invitasem la unul dintre Congresele CMR. Si acestia reusisera sa se acomodeze acolo si nu mai doreau sa aiba cu Romania sau Basarabia decat legaturi culturale, desi erau extrem de emotionati de mediul cultural si de atmosfera romaneasca pe care unii abia si-o mai reaminteau. Sigur s-au inodat niste legaturi, dar cam la atat s-a ramas.
    Despre romanii deportati, traitori dijncolo de Urali, dar si din alte foste republici sovietice, poate sa va spuna mai multe Vlad Cubreacov din Basarabia care a infiintat inca de prin anul 2000 asociatia „Rasaritul Romanesc” tocmai in scopul mentinerii legaturii acestora cu mediul romanesc.

    In Basarabia de Sud, situatia este cel putin la fel de dramatica.
    Daca doriti o parere cu adevarat autorizata, atunci v-as sugera sa-l intrebati pe Eugen Tomac, originar chiar din Sudul Basarabiei alipit Ucrainei, mai exact din satul Babele.

    In opinia mea, si tocmai de aceea m-am axat pe aceasta directie, Basarabia reprezinta cheia re-intregirii, deoarece acolo exista o masa compacta de romani, deoarece exista tineret care deja are legaturi stranse cu Romania. George Simion, liderul Asociatiei „Actiunea 2012” a fost si continua sa fie extrem de activ si de prezent in mentinerea treaza a ideii unioniste si a contribuit la crearea la Chisinau a unei organizatii sora „Tinerii Moldovei” care este condusa de un tanar Anatol Ursu, cu o stofa de lider cum rar am intalnit,
    Miscarea unionista, cel putin la nivelul societatii civiice tinere, dar nu numai, sta extrem de bine, in timp ce la nivelul clasei politice atat de la Chisinau cat si de la Bucuresti… dar mai bine ma abtin.

  31. @Adrian Nastase
    Domnule Prim Ministru, tocmai am citit articolul: „The Coming Civil War” scris astazi, 16 Iulie 2016 de Yves Mamou.
    Nu vreau sa-i influentz pe cititorii dumneavoastra si de aceea dau doar trimiterea la pagina de internet unde articolul poate fi citit in intregime:
    1. in engleza ( http://www.gatestoneinstitute.org/8489/france-the-coming-civil-war )
    2. in franceza ( http://fr.gatestoneinstitute.org/8490/france-guerre-civile )

    Iata ce am gasit despre autor, despre care, recunosc, nu auzisem:

    Yves Mamou est journaliste professionnel. Il a travaillé au journal Le Monde pendant 23 ans. Il est également l’auteur de divers ouvrages. Une machine de pouvoir, la direction du Trésor (La Découverte, 1988), C’est la faute aux médias, Essai sur la fabrication de l’information (Payot, 1991); Parents à charge, quand nos proches deviennent dépendants (Grasset, 1998); Camélia.came (Editions Stock) 2008. (roman policier); Une longue cuillère pour le diable (Editions Leo Scheer 2010) (roman policier); Rendez Sam (Editions Leo Scheer 2012) (roman policier); Israël, les maladies des religieux (Essai) (Editions Leo Scheer 2013); Hezbollah dernier acte (Editions Plein Jour, 2014). En préparation Après Charlie, glossaire des fractures françaises (Editions du Toucan).

  32. Erata la niste greseli pe care le facui in raspunsul pt. Radu Humor: nu ”cu stiinta sau fara stiinta”, ci ”cu stinta sau fara stinta”. Romana bat-o vina care dupa 1/4 de secol de nefolosire curenta ca tot romanul neaos, ii mai joaca feste unui inginer, care pe de-asupra mai este si pensionar septuagenar, deci aproape de vecinatatea domnului Alzheimer, Doamne fereste!

  33. Puteți să mă considerați cum vreți, dar eu cu ghiveciul ăsta de etnii într-o țară nu sunt de acord.
    Pentru mine, „Imagine!” al lui John Lennon e o utopie.

  34. @serbanfl
    Stimabile, eu nu sunt nici neokominternis precum Alina Mungiu, dar nici kominternist precum domnia ta. Mai lăsaţi propaganda că vă umpleţi de tot respectul. N-aţi fost în stare să cercetaţi măcar atâta: calendarul bisericesc. Şi ca să vă spulber un mit (sau scorneli mitomane): preşedintele actual nu a avut nevoie în realitate de voturile din diaspora ca să câştige. Acelea doar au întărit victoria. Şi, ca să nu aveţi un şoc la toamnă, PSD-ul o va lua iarăşi în barbă la alegerile pentru legislativ. Undeva la 35%, insuficient pentru a forma un guvern cu ALDE (ceva la 6%) şi UDMR (sub 5%!). Şi sunt generos. Înfrângerea s-ar putea să fie mai severă în condiţiile atracţiei pe care o vor exercita mişcările politice ale lui Neicuşor Dan şi Marian Munteanu.

Lasă un răspuns