Vreau sa fiu „avertizor de integritate”

Unknown-1.jpeg

Declar solemn ca vreau sa fiu „avertizor de integritate” si sa particip plenar la punerea in aplicare a planului anti-corupție al ministrului Pruna. In acest sens, vreau sa raportez ca in Statele Unite, la o licitație, in zilele următoare, se va pune in vânzare o arma semi-automata Kalashnicov, de fabricație – se afirma – românească. In condițiile in care contactele mele cu serviciile de informații s-au estompat foarte mult, in ultimul timp, folosesc acest prilej pentru a aduce la cunoștința organelor acest fapt reprobabil ce poate afecta politica nostra de obținere a Visa waiver. Trăiască lupta pentru pace!
 

 

IMG_20160708_0002

45 de gânduri despre “Vreau sa fiu „avertizor de integritate”

 1. Lumea Justiției a publicat scrisoarea judecătoarei Camelia Bogdan, pe care o redăm integral:

  „Stimate Domnule Inspector-Sef,

  Stimate Domnule PRESEDINTE A CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII,

  Va reiterez respectuoasa rugaminte sa-mi comunicati in copie scan pe e-mail, conform disp art 158 C.pr.civ., rezolutiile din 16.06 si 24.06…eu sunt putin ocupata cu prezentarea Ghidului privind investigatiile financiare in cauze transnationale cu componenta de recuperare a produsului infractiunii, dar solicitarea de a publica un punct de vedere cu privire la actiunea mea disciplinara mi-a fost adresata prin BIRP..

  Eu voi fi joi si vineri la conferinta finala, stiu ca in trecut am lasat sa planeze asupra Inspectiei Judiciare si domnului vicepresedinte Gradinaru (n.r. – vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Daniel Gradinaru) ca au comunicat stenograma sedintei prezidate de mine in 1.07.2014 portalului luju savarsind infractiunea de divulgare de informatii nedestinate publicitatii, apect adus la cunostinta DNA si a Parchetului General si neverificat pana in prezent…imi rezerv dreptul sa formulez o plangere penala, dar aveti acceptul meu sa comunicati portalului luju orice material legat de cea de-a patra mea cercetare disciplinara, mai ales ca v-ati folosit de acest site ca sa publicati materiale false utilizate impotriva mea in cercetarile disciplinare, supunand societatii beneficar real al portalului luju unei posibile urmariri penale privind savarsirea infractiunii de fals intelectual prev.de art.321 C.pen.

  Dar, avand in vedere ca sesizarea mea a avut loc prin BIRP CAB, va invit sa aduceti la cunostinta publicului rezolutia prin care ati infirmat rezolutia doamnelor inspector de respingere a sesizarii Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara..precum si rezolutia doamnelor inspector de respingere a sesizarii Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara din 16 06 2016…orice tergiversare in solutionarea prezentei actiuni disciplinare va fi valorificata ca un act material distinct al savarsirii infractiunii de abuz in servciu, prev.si ped.de art 297 C.pen…

  Nu in ultimul rand, va rog sa clarifcati public apartenenta la Francmasonerie a domnului Inspector-sef si nedeclarea aspectului in declaratia de interese, contrar prevederilor art 5 alin 3 din Legea nr.303/2004…si sa confirmati ca verificati si apropierea domnului Inspector-sef de site-ul ANTENA 3, eu luand cunostinta de cea de-a 4-a cercetare disciplinara inceputa in 31.03.2016 de-abia in11.03.2016…conform graph.tips..,.se pot observa comentariile domnului Inspector-Sef Lucian Netejoru la postarea domnului jurnalist ANTENA, Mihai Morar din 10 iulie 2013, respectiv:

  Mihai Morar: Corpul meu are 39 de grade. Mi-e dor de zilele cand nisipul atinge temperatura asta. Iar mie cand mi-e dor, mi-e dor.

  Lucian Netejoru Trece si dorul ti se va ostoi. Sigur vei avea apoi un alt dor ca asa suntem noi, oamenii. Oricum, vezi sa te faci bine si lasa bolile boieresti de vara.

  10 de julio de 2013 a las 13:12

  Comentariile se pot observa utilizand open.source.ul graph.tips, fiind identificate la adresa:https://www.facebook.com/search/100001233870053/stories-commented

  Tonul extrem de cordial si conversatia ma indeamna sa va adresez respectuoasa rugamintesa verificam pozitia domnului Lucian Netejoru in fapt si in drept in MAREA LOJA NATIONALA, filiala Giurgiu, in perioada in care a activat ca presedinte al Tribunalului Giurgiu, cu rugamintea de a verifica si in ce masura si-a compltetat in mod corespunzator declaratia de interese.

  Cu deosebit respect, va adresez respectuoasa rugaminte sa administrati in cadrul probei cu inscrisuri o adresa la Marea Loja Nationala pentru verificarea tuturor aceste aspecte.

  Totodata, apreciez ca se impune sesizarea Agentiei Nationale de Integritate privind verificarea unor potentiale incompatibilitati intre calitatea de magistrat si calitatea de membru unei organizatii oculte (neavand date daca in prezent domnul Inspector-sef este mason in activitate sau in adormire si nici care au fost/sunt indatoririle sale in cadrul Masoneriei).

  Apreciez ca aspectul are relevanta de vreme ce din accesarea surselor deschise:http://www.cotidianul.ro/lista-masonilor-din-romania-230178/ am constat ca printre membrii ARCOR figureaza si condamnatul Dan Voiculescu precum si incupatul Sorin OPRESCU. Or, domnul Inspector-sef nu s-a sesizat pana in prezent in privinta neexecutarii ordinului de confiscare pronuntat prin decizia nr.888/8.08.2014 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti sectia a II-a penala si nici in privinta furnizarii unor date confidentiale de catre presedintele Tribunalului Bucuresti condamnatului Dan Voiculescu.
  Va multumesc si va rog sa primiti expresia intregii mele consideratii.
  Cu deosebita recunostinta,
  Camelia Bogdan”.

  CSM a decis ca MAGISTRATII POT FI MASONI deoarece: „Francmasoneria este un sistem de morala special care cere membrilor sai tinuta morala si buna reputatie, prin morala intelegandu-se bunatate, onestitate, sinceritate, loialitate, justete”
  Revenind la Camelia Bogdan, e de urmarit rezultatul actiunilor ei, caci in functie de acesta, ne putem face o idee: a venit sau nu vremea starpirii masoneriei?
  P.S.
  Am întâlnit două chestiuni foarte interesante :
  La completarea formularului pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de primar există o rubrică în care eşti întrebat dacă ai fost sau nu colaborator al securităţii ?!
  Dacă răspunzi afirmativ, nu păţeşti nimic ( ai voie să candidezi şi să fii ales, etc. ), dacă nu declari că ai fost colaborator şi se dovedeşte că ai fost, ai probleme ! 😉
  Văd că acelaşi lucru se întâmplă şi cu clientul Cameliei Bogdan :
  Problema nu este că-i mason, ci că n-a declarat-o ! 😉

  Apreciază

 2. Poate că şi atunci erau probleme, poate că şi atunci lumea era măcinată de contradicţii, dar este evident că era o lume mai bună, mai plină de frumos .
  Să ne bucurăm şi noi de, tot mai puţinul, ce ne-a mai rămas :

  Apreciază

 3. Doar o singura arma semi-automata Kalashnicov, la licitatie, in tara corectitudinii politice ?
  Inseamna ca restul au fost achizionate prin incredintare directa. Poate se sesizeaza DNA-ul ?
  (Z)

  Apreciază

 4. @ fragmentarium politic

  Asta-i raspunsul la abuzurile politiei SUA , exact ceea ce semnalam eu in ultimele doua zile . Este anormal ce se intampla in state de cativa ani încoace . Negrii sunt vanati si omorati fara mila fara sa le ia cineva apararea . In special de când a ajuns Obama la putere …

  Domnul acela din SUA , Mircea Popescu , cel ancorat intre doua realitatati paralele , zice ca nu ar fi adevarat . Ca sunt trucaje … Cica , rusii sunt de vina !!! 🙂

  http://www.realitatea.net/patru-politisti-au-fost-ucisi-alti-sapte-sunt-raniti-in-timpul-unor-proteste-la-dallas_1956434.html

  Apreciază

 5. Se pare ca sunt si victime care-si admira calaii . Una dintre ele ( si nu ma mir ! ) este chiar Victor Ponta .

  Il puteti urmari aici intr-un exercitiu de libidinosenie maxima …

  De la baiatul asta am asteptat noi sa faca dreptate in tara , sa lupte cu securistii si cu tortionarii lui Basescu si cu cozile de topor finantate de soros si de ambasada sua .
  …………………………………………………………………………………………………..
  Postarea de pe Facebook a lui Victor Ponta

  Victor Ponta

  Ieri la 06:47 ·

  Admir sincer sistemul juridic și politic din SUA care nu permite ca bătălia electorală și pentru putere să se facă prin intermediul ” dosarelor ” !

  Decizia FBI și a Procurorului General al SUA de a nu continua ancheta penală contra Doamnei Clinton în cazul destul de ridicol al „emailurilor” private arată civilizație și respect pentru rolul fiecărei puteri constituționale.

  Să nu uităm și că atunci când un procuror dornic de publicitate a cerut anchetarea lui Bill Clinton (cel mai bun președinte SUA din ultimii 50 de ani) Senatul a respins prin vot cererea de urmărire penală! Și bine a făcut!

  Ce țară fericită e SUA – ei nu au nici Prună, nici Macovei, nici Tapalagă, nici Gorghiu, nici alți luptători pentru „statul de drepți” care de fapt gândesc ca și duc dorul vechii Securități! Bravo America!

  Apreciază

 6. @ George ban

  V-am spus ca tot ce a afirmat Monika Makovei este adevarat . Am fost de fata la sariturile ei de la trambulina si chiar si la recordul acela la inot .
  Am si dovezi , vi le prezint mai jos . La o adica vin si martor …

  La trambulina

  Aici e tot dansa insa inainte sa se apuce de baut . Era ceva mai baietoasa …

  Aici e la proba de inot .

  Apreciază

 7. Cris

  In legatura cu viceprimarul capitalei, eu am retinut ceea ce a spus acest domn, legat de studiile sale, despre care dvs spuneti ca nu sunt bagate in seama.
  Mie, exact asta mi-a atras atentia (nu pozele de gigolo din tabloide).
  Dvs vi se pare normal ca un tanar monden sa detina deja in portofoliu (cv) trei facultati absolvite ? Ce fel de carte a invatat acest domn, in realitate ?
  Facultatea pe care eu am absolvit-o in cinci ani (electro n.r.) a fost suficient de dificila, astfel incat sa-mi iasa din cap ideea de a mai face una.
  Sa meditam la faptul daca problema doctoratelor pe banda rulanta este , sau nu, o consecinta (si) a usurintei cu care ,,fabricile de diplome” postdecembriste garnisesc din belsug cv-urile veleitarilor patriei.

  Apreciază

 8. Deși nu cred că o să-mi cereți părearea când veți dori să vă angajați ca ”avertizor de integritate” , consider , totuși, de datoria mea, să vă atrag atenția : renunțați la proiectul profesional, pentru că nu veți face față !

  De ce spun asta? Păi, iată de ce…

  Să presupunem că vă angajați ”avertizor începător” la DNA București, asta așa, că aveți înalte studii juridice, fiind plasat pe lângă un colectiv de procurori tineri și entuziaști care cercetează finanțările oculte ale unor campanii electorale. Procurorii sunt, evident, enorm de integri, cu sau fără avertizor, dar, cu toate astea , după un timp, observați că se aplică așa, cu o oarecare nesimțire, ca să nu zic lipsă de scrupule, ”MĂREȚIA DREPTULUI” în funcție de client, chestie care numai a integritate nu seamănă. Dacă avertizați discret conducerea … cred că asta va arata exact ca și cum v-ați fi luat de Statul de drept. Și-atunci, să nu vă mire că: ”…Foaie verde drum de fier/ Vă cam paște un transfer! ”

  Ei, nu-i nimic… măcar într-un municipiu reședință de județ să vă trimită, la o primărie celebră…la Sibiu poate , așa, de dragul conversației…Primarul, să zicem un etnic german de doi metri (orice asemănare cu realitatea fiind cu totul întâmplătoare), găsește câteva firme de construcții și, cu ajutorul lor, văruiește niște blocuri prin centru , că, de! vine CAPITALA EUROPEANĂ pe capul lui și cade varul de-atâta plictis de pe fațadele vechi. Ei, cum procedați? În niciun fel bănuiesc, n-o anunțați pe BIG SISTER PRUNĂ, doar omul a făcut ceva normal pentru oraș. Acum să zicem însă că vă transferă tot la o primărie, dar la Craiova, unde o edilă frumușică s-a gândit exact la fel cu edilul de doi metri, deși primărița noastră e mult mai scundă și nu poartă nutrii în cap. Ce faceți? Să nu-mi spuneți că procedați la fel , pentru că, stimate ”avertizor”, la Craiova e ”INFRACȚIUNE”!!!, ceea ce la Sibiu era ”BRAVO, DOMNULE , CE PRIMAR DEȘTEPT ȘI GOSPODAR AVEM! ”.

  Cred că vă restructurează urgent… dar hai, tot așa , de dragul conversației, să zicem că vă retrogradează și sunteți trimis ”avertizor” la o scoală din provincie. Acolo, un profesor-traducător din germană, dar care nu știe câtuși de puțin germana, tocmai vă povestește în cancelarie că vrea să exmatriculeze un elev, pe Victor Viorel, spre exemplu, pentru că i se pare lui că a copiat la teză. Ca ”avertizor de integritate ” veți dori să vă convingeți că nu i se face o nedreptate lui Victor Viorel și-l veți ruga pe coleg să vă permită să studiați și celelalte teze. Teza care vă cade sub ochi, să spunem că este a unei eleve, și aleg absolut aleatoriu un nume- primul care-mi vine în minte – Laura Codruța…Hait! constatați că nici teza acesteia nu se simte prea bine… Încurajat de descoperire, vă anunțați șefa, recte doamna Prună , că profesorul de germană nu e integru , ci e părtinitor și rece. Părerea mea e că nu veți mai apuca să vă beți cafeaua din dimineața următoare în cancelarie…și nici ”scrisoare de recomandare” ca să vă angajați ”avertizor” la dispensarul comunal, fără apă curentă, amplasat într-un cadru natural superb, vale-deal, vale-deal, la 74 de kilometri de oraș, nu cred că veți primi…

  D-aia spun, lăsați-vă păgubaș, că-i lucrul dracului cu integritatea asta…

  Apreciază

 9. Un cetatean al SUA, Popescu (?!), a ieșit din adormire și ne ceartă că mâncăm prea puțin rahat american. Apoi ne amenință că dacă nu ne vine mintea la cap, vom mânca doar rahat rusesc. Și care-i problema ta?

  La fel ca Monica Macovei, Popescu este un supra-om: „Eu am fost cu ideea flotei NATO la Marea Neagră”.

  Apreciază

 10. Singurul care a scapat ( dar e cu sabia deasupra capului ) linsarii decretate de PNL – PDL – Basescu si urmasii lor serviciilor in subordine este Ion Iliescu , bizar , cel mai urat de catre talibani – pentru ca era numarul 1 si era un om de stat , inteligent , cu creier .
  De ce Iliescu n-a fost distrus , cum s-a incercat cu Adrian Nastase , cum se incepe azi cu Tariceanu , cum se ezita cu Ponta ?
  Pentru ca Iliescu s-a retras din activitate , nu deranjeaza cartelul PDL – servicii , in tara noastra condusa de SRI si rudele ei – SIE , Politia …
  PS – amuzant , ca sa vedeti cum statul nostru este profund infestat de serviciile Ministerului de Interne si rudele lui – un ziar local vorbeste de un politist zalauan ( in Salaj comandantul Politiei este un localnic , pe viata ?! ce conflict enorm de interese ! ) , un tip nascut si crescut acolo – si recrutat ca politist in comuna de nastere ! , o bate pe o fetita de 15 ani in prezenta parintilor , la prima intalnire cu familia – se indreapta spre ea , o trage de par si-i da palme peste gura asta in primele secunde ale intalnirii ! – ce vedem la comentarii ? o intreaga pagina anonima de ” comentarii ” in care autorul articolului este insultat iar mama fetitei facuta ” curva ” iar fetita ” dezaxata ” – comentarii care se repeta , grosolane si virulente , imposibil de pus pe seama cititorilor ziarului , deci ale Politiei locale iritate …. ” statul de drept ” ….

  Apreciază

 11. @ ZeV

  Ați înțeles greșit, stimate coleg.
  Eu am scris: „cu cine a fost prieten, cum s-a filmat și fotografiat, câte diplome are, sunt aspecte nerelevante”.
  Așadar, nu mă impresionează numărul diplomelor.
  Nu m-ar fi interesat nici dacă ar fi fost doar una.

  Apreciază

 12. ps-Cris

  ..Si inca ceva. Faptul ca bucurestenii au fost in stare sa propuna (prin Consiliul General) asemenea caricaturi – pietre de moara pentru doamna Firea (ca sa nu mai amintesc de Halaicu, Ciorbea, Lis), imi confirma mie insumi parerea pe care o am despre ,,capitalistii” patriei.
  In mod normal, legea ar trebui sa-i permita doamnei Firea sa-si aleaga echipa, din moment ce propune anumite proiecte electoratului pentru a castiga voturile cetatenilor.
  Aberanta legea care dispune ca viceprimarii sa fie impusi de Consiliul General. Viceprimarii nu pot veni cu alte proiecte care sa contravina cu proiectele asumate de primarul ales.

  Apreciază

 13. T-Rex, George Ban

  Lasati-l pe Popescu in pace. Americanii ne-au invata o lectie: Chiar si mediatizarea negativa, tot mediatizare se cheama.
  Asta si urmareste acest fost roman. Sa atraga atentia.
  Americanii nu au o ideologie, ei manipuleaza.
  In anii 50 au venit cu sperietoarea comunismului, numerosi americani fiind persecutati. Astazi, ne ,,vand” sperietoarea ruseasca pentru a-si justifica trupele de ocupatie dislocate in estul european. De ce fac asta ? Pentru a compensa disolutia UE.
  Strategia americana a fost intotdeauna ,,razboiul la distanta”. Totusi, le-au cam tremurat chilotii si s-au ascuns in buncare prin anii 60, in perioada rachetelor rusesti din Cuba. (Z)
  Astazi, ei stiu foarte bine ca nu pot scapa de armele nucleare ale Rusiei. De aceea latra in public pentru fraierii din Est, dar se inteleg mai bine ca niciodata cu rusii, in special in Siria. Restul e circ si imagine, inclusiv prin organizarea pompoasa si benigna a summit-ului NATO de la Varsovia care sa ne faca pe noi si mai supusi fata de ,,statul de drepti”.
  Rolul NATO este, in principal, sa pastreze controlul SUA asupra Europei.

  Apreciază

 14. Domnule Nastase, opinia mea este aceea ca va expuneti unor replici acide, de aceea, despre orice ar fi vorba, am speranta ca merita scrierea articolului.
  Nu stiam nimic despre legea avertizorului de integritate, care a fost, se pare, o chestiunea de mult zgomot pentru mai nimic. O scurta privire prin internet m-a facut sa gasesc cateva lucruri amuzante. De exemplu, arheo-fraza „Edificarea unor instituții publice care să funcționeze în interesul public nu poate fi lăsată în voia guvernelor.” In aparenta o parafraza a glumei ca razboiul e o chestie prea serioasa pentru a fi lasat pe seama militarilor, fraza citata mi se para o discreta limbuta data popoului presedintelui Romaniei de atunci. Nu cred ca autorul frazei merita sa ii dau numele. Sau ca, in 2009, dupa cinci ani de existenta a legii, un site pro-prezidential scria cu evidenta nemultumire ca doar 9 sesizari au apartinut unor persoane care ar putea fi catalogate ca avertizori de integritate. Sau ca, legat de aparitia legii, au fost aduse multe multumiri ambasadei olandeze.
  Oricare persoana cu logica si bun simt isi poate explica acest esec legislativ.
  Cat despre creatia (dupa toate probabilitatile) lui Hugo Schmeisser care trece, conform unui obicei sovietic, drept a unui rus, da, imaginea obiectului de la licitatie este a unei arme fabricate in Romania, in timp ce fotografia de sub titlul articolului este imaginea unei arme care nu a fost fabricata in Romania (ori a fost fabricata in Romania dupa 1990).
  Cu riscul de a parea un arogant, imi permit sa va comunic opinia mea ca in persoana dnei Pruna v-ati facut un dusman incomod.

  Apreciază

 15. Adrian B.
  iulie 8, 2016 la 7:43 pm

  ,,De la baiatul asta am asteptat noi sa faca dreptate in tara , sa lupte cu securistii si cu tortionarii lui Basescu si cu cozile de topor finantate de soros si de ambasada sua .”

  Stimate coleg, dvs chiar sunteti un monument de naivitate ? Sincer, n-as fi crezut. Dvs chiar credeati ca un co-presedinte al USL poate face, de unul singur, minuni intr-o colonie a SUA ? Inseamna ca ati imbatranit degeaba, nu va suparati.
  Si pentru amicul ghita bizonu afirmatia/constatarea de mai sus este perfect valabila. Dar si pentru pa….. (Z)
  Si al doilea om in stat lupta cu ,,sistemul”. Va reusi, el, oare, mai mult decat Ponta ? Dupa reactia sistemului, slabe sperantze.
  Dvs nu vedeti ca poporul roman are incredere in DNA ? Ma rog, cel putin asa ne spun sondajele domnului Dancu.
  Si somnul, pardon, domnul Crin Antonescu a luptat cu sistemul…ba chiar si cu doamna Merkel s-a harjonit in perioada interimatului la Cotroceni.
  Mai stiti ceva despre acest domn ?
  Daca dvs imi veti spune ce a facut notabil domnul Antonescu in ultimul an, eu va asigur ca imi voi cere scuze fata de dvs.
  Sa nu spuneti ca cea mai mare realizare a sa a fost promovarea domnului Yohannis, ca ma impusc in cap. Exact cu arma pozata de domnul Nastase mai sus. Am invatat in armata cum sa folosesc cea mai versatila arma din lume. (Z)

  Apreciază

 16. Domnul Adrian B. ne spune ca Victor Ponta admira sistemul juridic din SUA.
  Domnul Ponta are perfecta dreptate. Sistemul juridic din SUA poate fi un model pentru restul lumii. Din pacate, acest sistem echilibrat este valabil doar pe teritoriul american. La Guantanamo, in Romania, sau in avioanele CIA de pe aeroporturile coloniilor, legile americane nu se aplica. Acolo, in afara ,,civilizatiei”, functioneaza legea din Star Wars, adica, legea ,,Fortei”. Ramane de analizat care parte a ei: cea buna (Jedi), sau…. (Z)
  ps
  Pe cand un proces international pentru crime de razboi comise de SUA in Irak ? Ce spuneti ? Sunt un visator incorigibil ? Sincer, nu va contrazic. Dar stiti ce va raspund ? Pana la urma nici macar SUA nu este mai presus de Dumnezeu. Divinatea actioneaza altfel. La Orlando, sau Dallas, sau in multe alte locatii, se vad efectele autodemonizarii si autodemolarii acestei mari tari aflate in plina degenerescentza. Pacat, aproape toata viata mea am fost filo-american (intrand in trendul naivitatii colective) asa cum si romanii, in general, i-au asteptat decenii intregi. Dar SUA ne-a abandonat in 1945, fara nicio jena, considerand Romania un stat semi-aggresor si nu un partener care a ajutat la scurtarea razboiului mondial. Nici acum nu ne considera un partener, dar romanii se bucura ca soldatii americani ne vor onora, din cand in cand, cu prezenta, in timp ce concernele americane isi vor vedea in continuare de treaba in China.
  Va spun sincer:
  In acest moment, imi este rusine ca m-am nascut in Romania.

  Apreciază

 17. Doctoratomania politica

  Oamenii politici si de afaceri nu au nevoie de doctorate, care sunt probe obligatorii de excelenta secventiala in cercetarea stiintifica si in invatamantul universitar. Cele doua medii profesionale ofera si cadrele de exersare, fara de care orice competenta formala, oricat de inalta, este relativ rapid depasita, se atrofiaza sau chiar moare.

  Pentru oamenii politici si de afaceri, “diplomele de doctor” sunt multimea voturilor si, respectiv, multimea banilor. Totusi, de ce alearga politicienii dupa doctorate? Probabil, pentru a-si ascunde lipsa de competitivitate, in unele cazuri individuale, ori lipsa de credibilitate a politicii, in cazul sistemului.

  Toate regulile de fier ale unui doctorat de excelenta au functionat candva, intr-un sistem in care cu demnitate si onoare si-au obtinut diplomele de licenta si de doctor nume de prestigiu ale elitei senioriale a acestei tari.

  Acest sistem de performare a fost dat peste cap cand a fost asezat pe noile baze, banii si politica – ultima reducandu-se tot la bani, fiind un mijloc de imbogatire. Multe dintre titlurile de licenta si de doctor de azi au fost cumparate pe avantaje individuale, pecuniare sau politice, basca cele obtinute de unele grupuri private de afaceri numite “universitati”, pentru care titlurile respective nu erau decat niste cifre in planurile de profit.

  Este fara precedent ca ministrul invatamantului sa fie schimbat in timpul examenelor de bacalaureat, din motive politice, mai mult sau mai putin transparente, si cu cateva luni inaintea scrutinului din toamna, doar pentru a raspunde cerintelor unor grupuri de interese, legate se pare de obtinerea unui anumit scor la alegerile parlamentare, pe care prin competitie libera si cinstita nu l-ar putea obtine.

  Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam sau sa escamotam doua adevaruri esentiale, care privesc fondul si forma doctoratului. Primul, ca ceea ce primeaza la o lucrare de doctorat este noutatea pe care o aduce, care poate fi data si de originalitatea de interpretare. Noul stiintific pe care il aduce doctoratul nu pot fi anulat. Al doilea, ca regulile de doctorat sunt ca regulile gramaticale, care sunt corecte si valabile pana cand modul cum scriem si vorbim este schimbat sau modificat prin noi norme academice.

  Ce-i de facut? Cum excludem politizarea din sistemul educational si cum readucem excelenta pierduta? Nimeni dintre cei care au incercat sa joace fara a tine cont de cum se canta politic nu a ajuns bine, dovada ca subsistemul educational este strans legat de sistemul politic.

  Apreciază

 18. Ref Humor ” Cum se scire corect ? Schopin sau Schubert?
  – Corect se scrie Schostakovich !!!

  Dar totusi .. la cumparsita !

  una dintre cele aleph/2 versiuni dar care acentueza cel mai mult durerea anticiparea pierderii.. pasiune, durere (so se potriveste cal mai bine cu aura usor bolabaca – gen „sindrom pirmaidal” al valsului lui Sostacovici)
  {ma org tangoul e nitel „canaille” dar ramene un gand trist pus in cantec}

  Apreciază

 19. @ Marian Nicolae,

  asa-i, m-am scufundat si eu de cateva ori, este mirific iar efectul de planare deasupra solului, desi este fundul marii, seamana cu aviatia!

  Scufundatorul insa isi egalizeaza presiunea urechii interne sufland nasul in timp ce si-l tine cu mana pana ii pocnesc timpanele si presiunea s-a egalizat, inotatorul insa nu are nevoie de asta ci doar sa respire pe o singura parte ca sa nu-i invadeze apa ambele urechi, ci cel mult una, pt ca apa in urechi, mai ales pe valuri, iti poate strica simtul echilibrului si iar te ineci ca prostul…

  MM insa inota, nu avea nevoie de costum din neopren, mai ales ca este foarte greu sa inoti in el… La scufundari merge, miscarile sunt mai lente si de voie, insa la inot trebuie sa vaslesti ritmic, si implicit sa respiri ritmic, ca sa nu te scufunzi, ori respiratia asta ritmica, daca este prea ampla, te poate aduce la hiperventilatie.

  Cand te prinde totusi un curent, nu trebuie sa inoti cu el, ci sa inoti paralel cu malul, adica perpendicular pe curent ca sa iesi din el… oricum te poarta, dar nu atat de departe ca atunci cand te lasi dus pana se disipa singur…

  Si la yachting se folosesc costume de neopren, eu insa nu le pot purta desi am cateva… la yacting oricum stai cu spatele in vant si in costumele astea transpiri enorm, apoi te uzi, si te bate vantul la mijloc, ajungi sigur la doctor! Cel mai bun echipament este camasa larga suflecata si atentie! nu inchisa la nasturi ci legata sub burta cu un singur nod, a.i. s-o poti desface imediat daca savirezi si trebuie sa inoti, daca nu o desfaci primul val ti-o umfla si te ia cu el de langa barca chiar daca te tii de ea, nu-ti rezista mainile…

  O alta problema este pluta obligatorie, si in asta te incingi la rosu, eu o tin in barca legata de un picior, daca ajung in apa o recuperez si mi-o pun dar nu pe mine pt ca nici nu poti sa faci asta in apa, si sub fund, pana evaluez situatia si ma agat de barca, apoi sub genunchi ca sa ma urc in barca fara s-o dezechilibrez… In fine, sunt multe chestii pe care in general nu le citesti ci le inveti izbindu-te de ele, ideea este insa sa nu te izbesti definitiv, ci sa-i inveti si pe altii care, la randul lor, poate au gasit si ei metode mai bune.

  Apreciază

 20. @ zev

  tocmai vedem in aceste zile cateva efecte ale ” sistemului juridic american echilibrat ” de care vorbiti . Abuzuri inimaginabile si aproape de razboi civil intre politisti si comunitatile de negrii .

  Five Dallas Officers Were Killed as Payback, Police Chief Says

  Cat il priveste pe papagalul de Ponta , va intreb si eu asa , intr-o doara :

  – Cine si-a asumat lupta cu Basescu si s-a catarat pe valul anti basescu la alegerile din 2012 ?

  – Cine ne spunea alea cu Dreptate pana la capat si ca va pedepsi toate abuzurile facute de ciracii lui Base ?

  – Cine controla ( impreuna cu familia si rudele ) toate functiile importante din statul roman si avea toate pârghiile sa schimbe ceva in tara asta ?
  Avea functia de premier , avea conducerea celui mai mare partid din Romania , castigase alegerile cu 70% , sefia Senatului si a Camerei Deputatilor , majoritate parlamentara , etc.

  Dar nu ma astept sa intelegeti d-voastra aceste lucruri …

  Apreciază

 21. Problema mai larga pentru tarile europene, este ca sunt prinse in aceasta rivalitate geopolitica intre SUA si Rusia. In UE, tari din vestul Europei ca Franta, Germania, Italia, din centrul Europei (Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia) dar si la sud, Grecia (cu motivele ei specifice), sau Bulgaria (afinitati istorice slave) vor destinderea relatiilor cu Rusia (desi conflictul din Donbas nu e rezolvat inca, si Rusia nici macar nu accepta sa discute despre acapararea Crimeei). Daca ar fi sa numaram si tari din afara UE (Serbia, Croatia), probabil ca am fi socati sa aflam ca majoritata tarilor din Europa vor un proces de destindere cu Rusia. Turcia, desi e intr-o mare tensiune cu Rusia dupa ce a doborit avionul militar rus, e afectata de embargoul Rusiei in turism si export de produse alimentare, si a declarat recent la nivel de Presedinte ca vrea normalizarea relatiilor cu Rusia.

  Pentru Franta, Rusia nici macar nu e vazuta ca un adversar, asa cum vede NATO:

  Președintele francez Francois Hollande a subliniat vineri, la sosirea sa la summitul NATO care se desfășoară la Varșovia, că Federația Rusă „nu este un adversar, nu este o amenințare”, informează agenția de presă AFP.

  „NATO nu are câtuși de puțin vocația să facă presiuni asupra relațiilor pe care Europa trebuie să le aibă cu Rusia, iar pentru Franța, Rusia nu este un adversar, nu este o amenințare”, a declarat Hollande.

  Tari in proximitate teritoriala cu Rusia, ca Tarile Baltice, Romania si Polonia si Tarile Baltice sunt intr-o minoritate. Finlanda are deja o experienta istorica militara cu Rusia, si nu cred ca va intra in NATO. Poate Suedia, care inca are o capacitate militara mai mare, dar nici Suedia nu a luat decizia sa devina membru al NATO (desi colaboreza mai strins cu NATO de frica Rusiei).

  Parerea mea este ca o flota a NATO in Marea Neagra poate produce o aglomeratie militara ce poate sa mareasca riscul de conflict militar intre Rusia si NATO, ceea ce cred ca nu isi doreste nimeni cu mintea intreaga, pentru ca orice conflict intre NATO si Rusia ma deveni nuclear. Nu are cine sa invinga de pe urma unui conflict, toti vom pierde, si vom avea un „reset” al speciei umane. Din pacate, vom lua cu noi pe lumea cealalta si Planeta care ne-a gazduit atitea milenii. Daca noi ne meritam soarta, pentru ca suntem o specie agresiva, nu vad cu ce e vinovat Pamintul.

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/08/francois-hollande-rusia-nu-este-un-adversar-nu-este-o-amenintare–18-09-31

  Apreciază

 22. @Ghita Bizonu’
  iulie 9, 2016 la 2:42 pm

  Mi-a făcut mare plăcere ”La Cumparsita” . Nu știu să ”lipesc” clipuri muzicale, dar , dacă aș ști, v-aș trimite, drept recunoștință, ”In esta tarde gris” cu Julio Sosa. Și „El Tango de Roxanne” -versiunea instrumentală ”… Și ”Oblivion” – Astor Piazzolla … dar și ”Época: un tango diferente”- Gotan project . Considerați că vi le-am trimis… Cred că tangoul e frumusețea perfectă.

  Apreciază

 23. @ZeV imi recomanda sa „va las in pace”. Nu, eu sunt chiar interesat sa comunic cu un roman din SUA care are opinii despre lumea asta, mai putijn se pare atunci cind SUA e crticata.

  @Mircea Popescu, intr-un thread anterior aminteati ca ati dori ca Europa si Romania sa nu primeasc refugiati musulmani. Ca si Orban al Ungariei, ati prefera ca Romania sa nu cada in „plasa liberal progresistilor” (amintiti de Shultz si Junker ca „papusi” a lui Merkel). Domnule Popescu, refugiatii sunt produsul SUA si mai tirziu al Rusiei. Europa plateste pentru interferenta militara a SUA in Siria. Au inarmat pe „rebeli” sa lupte impotriva lui Assad, iar „rebelii” au pierdut armele americane in favoarea altori grupuri mai radicale. Efectul il vedem in migratia asta nemaintilnita.

  De ce nu ii iau americanii (si rusii) pe acesti sirieni refugiati, doar ei sunt cauza displacementului? Si de unde stiti dvs,. ca sunt toti „musulmani”? Daca i-ar lua SUA am putea salva Romania de „refugializare”. Stiti cit de curajoasa si umana a fost Administratia SUA si a promis ca va lua 10,000 refugiati. Wow, 10,000 pe cind UE a luat sute de mii. Apoi au venit guvernatorii din diferite state si au spus: „Nu luam nici maca unul!”. Foarte uman; ne arata cit de hida e fata SUA, dupa ce a provocat conflictul militar si miscarile de refugiati.

  Acum, e o alta discutie despre culturi si rase, si ce inseamna America, cum a fost ea facuta, cu acesti negri care inca va dau frisoane. Dar SUA au fost intotdeauna o tara multiculturala, si de imigratie. Nu vad de ce va e frica de sirieni, mai ales, ca sa fim sinceri pina la capat ca sunt multi crestini.

  SUA ar trebui sa ia refugiati sirieni mult mai multi, si sa ii aduca Germania.

  Apreciază

 24. Si eu as vrea sa fiu un avertizor pentru propia integritate, recunosc, de multe ori nu prea reusesc… Asa este, e mult mai usor sa aparam sau sa avertizam despre integritatea altora, si mult mai rar, sa ne vedem de integritea noastra. Dar ce este integritatea la care ne referim ? Dupa parerea mea, in momentul in care poti separa utilul de inutil si poti avea taria de te privi in oglinda, e clar ca in acel moment poti incepe discutia cu tine insuti, despre integritate. La ce foloseste acest dialog ? Filosofii nu au gasit un raspuns la aceasta provocare, fiecare este Liber sa caute, ceva subiectiv in raport cu Sinele, Eul si supraEul … Avertizor, da, dar nu de integritate, avertizor de singuratate. Ca atunci cand esti integru dar esti singur, probabil ca desi nu consideri, esti la fel de folositor ca un calugar, rezemat de unica sa credinta.

  Apreciază

 25. Luminita Arhire

  multumesc ptr „”In esta tarde gris” (nu il stiam).
  Sa „lipesti” e simplu: pui cu paste (cut paste) linckul de pe youtube!

  Primeste te tog :

  Apreciază

 26. Adrian B.

  ,,Cine controla ( impreuna cu familia si rudele ) toate functiile importante din statul roman si avea toate pârghiile sa schimbe ceva in tara asta ?
  Avea functia de premier , avea conducerea celui mai mare partid din Romania , castigase alegerile cu 70% , sefia Senatului si a Camerei Deputatilor , majoritate parlamentara , etc. ”

  Sa o luam pe puncte:
  1. Mama, sotia si socrul domnului Ponta nu detineau functii importante de decizie in statul roman;
  2. Parghiile principale de putere erau detinute de Traian Basescu, CSM, ICCJ, DNA, CCR si Ambasada SUA; Daca poporul roman ar fi constientizat ca el detine puterea si ar fi decis sa si-o exercite iesind masiv in strada dupa invalidarea referendumului de demitere, poate ca s-ar fi schimbat ceva in aceasta tara; Dar poporul roman iubeste DNA, sau se teme de DNA, mai presus de orice altceva. Sau, i se…..in paisprezece. Poporul roman a stat la plaja, iesind la votul de demitere abia spre seara. In plus, se vede ca poporul roman iubeste SUA, mai presus de propria sa demnitate si suveranitate.
  3. Sefia Senatului era detinuta de Crin Antonescu care, ATENTIE, conducea si comisia de revizuire a Constitutiei; In aceasta calitate, domnul Antonescu putea schimba ceva , fundamental, in statul roman. Doar prin schimbarea Constitutiei (in sensul democratizarii ei) se poate schimba ceva in tara asta.
  Dar pentru a se schimba Constitutia prin partile ei esentiale, este nevoie si de acordul marilor puteri. Asta e situatia, restul e iluzie si naivitate.
  Trebuie sa recunosc ca si eu am fost, pe atunci, naiv (sperand la cai verzi pe pereti) , ca si voi toti, de altfel.
  Dar de aici pana la a pasa vina in mod autist, dinspre noi (ca natie), inspre Ponta, este o cale ca de la Pamant la Luna.
  Victor Ponta si-a asumat programul USL de guvernare, pana la capat, mult timp dupa retragerea lasha a nevertebratului PNL, dupa ce acelasi PNL l-a bagat la inaintare (scotandu-l din anonimatul Sibiului) pe Yohannis.
  Este tot ceea ce premierul putea sa faca.
  Sa presupunem ca nu ar fi propus-o pe Kovesi. In acest caz, sistemul ar fi creat o clona, fara nicio problema. Nimic esential nu s-ar fi schimbat.

  ..Dar nu ma astept ca dvs sa intelegeti aceste lucruri…

  Apreciază

 27. M-am amuzat teribil sa vad pe toate posturile de dreapta mesajul triumfator al presedintelui care ne spune ca summitul NATO a fost un mare succes pentru Romania.
  Nimic mai fals. A fost, de fapt, reconfirmarea esecului de la intalnirea lui Yohannis cu liderii bulgari.
  Pentru a detensiona relatiile cu Rusia, NATO nu a luat nicio decizie privind constituirea unei flote la Marea Neagra (un proiect sustinut cu ardoare de conducerea dreptaca – si as spune iresponsabila – a Romaniei).
  Un mare esec pentru Klaus Yohannis si compania.
  Restul este propaganda ieftina a iRealitatii TV si a DNA TV (alias Digi24), pentru ca dreapta sa-si poata pastra , eventual maximiza, sansele la alegerile din toamna.
  Privind retrospectiv, dreapta nu a construit niciodata nimic in Romania atunci cand a fost la putere. Dar a compensat prin propaganda, manipulare si prin agatarea de sustinerea cercurilor straine de interese, care au derutat, cel putin vremelnic, mintile multor romani. Si inca o poate face, daca nu suntem atenti.

  Apreciază

 28. Lui Ponta i-au taiat maioneza din clipa in care s-a hotarat sa candideze la functia de presedinte! Tot restul l-a facut sub acest comandament si i-a iesit prost de tot… Daca astepta, era rugat sa candideze, dar s-a lacomit!

  Insa nu-i nimic, groapa elefantilor din politica este mare de tot, incap lejer toti…

  Apreciază

 29. Autentic – unul din cei doi consilieri juni ( 26 de ani ) , Internet si programator informatician junior la baza , recrutat de tehnocrati ca ” task force ” la Transporturi si CNADR , chipurile sa dea bice birocratiei si sa avanseze lucrurile , Horatiu Cozma ( celalt este barba netaiata de 3 zile , a la californienne , Catalin Drula , sef de ONG ) , la intrebarea ” cand si cu ce va folosi constructorul Bors Barcau avansul cerut ? ” raspunde ” ce proiect ? ce lucrari ? ” – fara sa ia , normal , el , desemnatul pentru a accelera lucrurile , nici o masura de reziliere si de corectare …

  Apreciază

 30. “Antepronuntare” neoliberalista: Guvern fara opozitie

  Ideea unui guvern de uniune nationala a aparut dupa consultarile de la Cotroceni cu partidele, pe tema post-Brexit. Paternitatea noii formule de guvernare, de dupa alegerile din toamna, i-ar apartine presedintelui Klaus Iohannis. Sursa acestei atribuiri, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost rapid si zgomotos contrazisa de apropiati ai puterii, pe motiv ca liderul ALDE nu a participat la consultari, unde nu s-ar fi discutat o astfel de varianta.

  Totusi, fum fara foc nu exista, pentru ca ideea unui guvern de uniune nationala a reaparut mult mai nuantata, in mod cert ca nu hodoronc-tronc ci ca rezultata al uni proces de reflectie. In emisiunea “In fata ta” de la Digi24, Costin Borc, vicepremier si ministru al Economiei in guvernul tehnocrat, deci o sursa de autoritate si bine informata despre proiectele din culisele puterii, a facut lobby pentru varianta unui guvern de uniune nationala. Borc a sustinut ca aceasta formula ar aduce stabilitate si un plus in negocierile care vor urma in UE, dupa Brexit. Mai mult, al doilea om in guvernul tehnocrat l-a scos pe Dacian Ciolos din adeziunea tehnocrata si “l-a pus” in fruntea guvernului politic, care va urma dupa alegerile parlamentare.

  De ce se lanseaza in asemenea “antepronuntari” oamenii presedintelui, cand nimeni nu este Mafalda, eroina atotstiutoare din benzile desenate argentiniene, ca sa stie ce scoruri si ce majoritate vor rezulta din alegeri? Daca ei il vad in decembrie pe Ciolos drept premier al unui guvern politic, din partea carui partid politic va fi? Din partea PNL? Adica, cum ar veni, iohannistii dau cartile pe fata, ca “tehnocratii” sunt de fapt liberali? Este asta un semn ca mintosenia nu-i prea da afara din casa? Nu am nimic cu Dacian Ciolos, pe care chiar il cred ca este un tehnocrat, si inca unul de exceptie, pe care il vad ca se zbate, pleaca de luni intr-un turneu in Vietnam si in Mongolia, si care cred ca ar putea fi negociatorul ideal pentru interesele Romaniei in Uniunea Europeana post-Brexit.

  Dar despre ceilalti membri din guvern, nimeni nu poate garanta ca nu sunt liberali sau acoperiti. Cata credibilitate mai pot avea niste oameni care au tesut minciuna politica a guvernului “tehnocrat”, pe care tot ei, constient sau inconstient, se grabesc sa o risipeasca? Intrebarea este retorica, fireste, dar nu si lipsita de virtutea de a ne deschide ochii si mintile. Liviu Dragnea este de inteles cand afirma ca guvernarea este foarte prosta si ca PSD nu va face alianta cu PNL cat va fi el presedintele partidului. Dar Dragnea insusi este ahtiat dupa functia de premier, construind pe nisipuri miscatoare, ca si liderii liberali.

  Cred ca miscarea pe care o va incerca regimul de dreapta va fi una de imitatie, de reanimare a unui fals “USL” si a unui fals spirit de la “Snagov”, in beneficiul neoliberalistilor. Nimeni nu s-ar opune unui guvern de uniune nationala daca Romania s-ar afla intr-o prelungita si fara de perspectiva criza politica, economica sau de alta natura, si aici Dragnea are dreptate, desi, sa ne amintim, regimul neoliberalist Basescu a respins fara drept de apel o asemenea solutie, cand dezastruoasa situatie politica si economica din tara o cerea cu disperare.

  Pentru a intelege si mai bine ce vor sa faca dupa alegeri “baietii destepti” ai dreptei neoliberale, sa mai observam un lucru, ca evantaiul partidelor populare (neoliberale) actioneaza de fapt ca un partid unic, fara opozitie si alternativa. Din nou, simtim, se vrea retestarea mai vechii teze a ducerii stangii spre dreapta sau pe terenul dreptei, de aceasta data prin varianta unui guvern PNL-PSD, cu un rol secundar si subordonat al social-democratilor, caz in care iar ne vom indoi daca PSD va mai fi sau nu de stanga.

  In principiu, in afara cazurilor de criza, un guvern de uniune nationala ar mai fi oportun in situatiile de fragmentare excesiva a esichierului, cu o puzderie de partide si partidulete, cand pentru a se crea o majoritate ar fi nevoie de o uniune a celor mai multe dintre acestea, care de facto ar genera un guvern de uniune nationala, pana la noi alegeri, pana la care vor avea loc regrupari, sedimentari si reasezari politice. Nici acesta nu este cazul Romaniei de azi, cand dupa un lung proces istorico-politic s-a ajuns la un esichier echilibrat, cu doua partide mari, PSD si PNL, cate unul pe fiecare parte a esichierului. Tot de principiu, pentru formarea unei majoritati o alianta intre partide de stanga si de dreapta nu este exclusa, cum a fost USL, cu un PSD proeminent si un PNL modest, cu 13-15% din voturi, mai putin in unele perioade, care a iesit din Uniune intarit, cu circa 10%, la care fuziunea cu PDL a mai adaugat cam tot atata (grosso modo). Un guvern de uniune nationala, ingloband cele doua partide mari, PSD si PNL, ar insemna un guvern fara opozitie. Acesta a fost visul de aur al comunistilor, care a devenit, se pare, si al neoliberalistilor.

  Apreciază

 31. Premierul Bulgariei:

  „Toată viaţa mea am fost un luptător şi ştiu că nu există un conflict bun”, a declarat Borisov, care a a adăugat că „Este întotdeauna rău. Iar oameni, mult mai isteţi, mult mai înţelepţi, cu secole înainte mea, au spus că este mai bună o pace rea decât un război bun. Aş merge chiar la extreme în această privinţă. Marea Neagră ar trebui să fie declarată zonă demilitarizată.”

  „O zonă fără forţe militare, fără submarine, fără nave, pentru că este o zonă în care ne aşteptăm să extragem gaze naturale, unde toate ţările au turism, şi unde este posibil un comerţl mai intens,” a mai precizat oficialul bulgar.

  Bun, suna frumos, a pace si armonie. Dar nu ne spune dl. Borisov si unde isi duce Rusia flota de la Sevastopol? Ca pina la urma aia e problema: Crimeea a fost smulsa Ucrainei ilegal, iar Rusia are o imensa flota militara la Sevastopol, in Crimea ocupata de Rusia. Problema nu e flotilitza Romaniei.

  A vorbit el cu Putin si a primit asigurari ca rusii planteaza palmieri si toarna plaje de nisip si hoteluri in loc de crucisatoare la Sevastopol? Sau devine flota aia muzeu, ca sa atraga Borisov si Putin turisti straini?

  Eu sunt un pacifist, dar nu sunt om politic. De la un om politic am pretentia sa aiba ceva credibilitate cind face afirmatii.

  http://www.mediafax.ro/externe/premierul-bulgar-boiko-borisov-marea-neagra-ar-trebui-sa-fie-declarata-o-zona-demilitarizata-15523084

  Apreciază

 32. oscar wilde
  iulie 9, 2016 la 11:37 am

  Ideile franceze despre egalitate si libertate sunt generoase si au fost incluse in Constitutii si in Tratate internationale.
  Problema mea cu aceste principii consta in gradul lor de generalitate, lasand loc la interpretare. De exemplu, atunci cand interfereaza cu principiul modern al capitalismului neo-liberal, recte, cel al relativismului.
  Imi mentin parerea ca Anglia a ajutat semnificativ Franta sa treaca peste cele doua mari provocari mondiale ale secolului XX.
  Politici parsive fata de Romania apartin Aliatilor vestici, in ansamblul lor, care nu au facut nimic pentru o tara care a sacrificat mii de vieti alaturi de aliati, dupa intoarcerea armelor.
  Romania a fost pedepsita pentru ca a atacat Rusia, un aliat mai important al Vestului decat tara noastra. Adevar valabil chiar si in ziua de azi, numai noi visam cai verzi pe pereti, ca am fi, chipurile, importanti si luati in seama mai mult decat un poligon de antrenament (in interior) si ,,furnizor de securitate” in Afganistan (in afara). Evident, pe banii contribuabililor romani.

  Apreciază

 33. Mai Zevkov , vezi ca te iau de turul pantalonilor si te scutur de nu te vezi daca serviciile noastre nu te vad , ocupate fiind cu filajul lui Mihnea si Andrei Nastase la porunca Palatului .
  ” Romania a atacat Rusia ” – si 26 – 28 iunie 1940 ce a fost , nu o agresiune masiva rusa impotriva Romaniei ?
  11 judete rapite – Cetatea Alba , Ismail , Tighina , Cahul , Lapusna , Orhei , Balti , Soroca , Hotin , Cernauti , Storojinet , plus o parte din Radauti si Dorohoi ?

  Apreciază

 34. PS – pentru numitul Zevkov – la 21 iunie 1941 Rusia nu era aliata ” Vestului ” , Anglia si Franta erau ” tari imperialiste ” raspunzatoare de razboi si Stalin se punea in patru labe in fata nemtilor ( pregatind un atac distrugator impotriva Romaniei – singurul stat european vecin cu URSS , in afara Germaniei si Finlandei .
  Iar ” pedepsirea ” din 1945 – 1947 a venit de la stapanii tai , URSS , plus , la Tratatul de Pace , circul cu voturile ” RSS Bielorusa ” si ” RSS Ucrainiana ” , in plus de votul URSS .

  Apreciază

 35. @T-rex, n-am primit comentariile de la aceasta tematica pe emailul meu, asa incat abia acum, „rasfoind” blogul dlui. Nastase am nimerit peste comentariul dumneavoastra.
  Despre „invazia” musulmana am un intreg capitol pe blogul meu, asa incat nu mai repet. Opiniile mele pot fi consultate de doritori in 13 articole din ciclul „INVAZIA” ( https://mipopescu.wordpress.com/13-invazia/ ). Un singur amanunt este acela ca Administratia Obama a adus si a implantat, fara mult tam-tam, cateva zeci de mii de sirieni si somalezi. In plus, Hillary Clinton a promis majorarea de cateva ori a numarului acestora, daca va ajunge la Casa Alba.
  Opozitia vine din partea republicanilor care considera ca acceptarea la gramada, fara control, poate constitui un mijloc pentru patrunderea elementelor teroriste, asa cum vad ca a admis, in cele din urma, si „mama imigrantilor” din Germania, Merkel. Si acum cauta acul in carul cu fân.
  Cat despre „inteligenta” afirmatie ca Statele Unite constituie cauza razboiului sectar din Siria, m-ati lasat fara replica. In fond, daca propaganda ruseasca v-a facut sa credeti asta, cum as putea eu sa ma bat de unul singur cu „rt.com” sau alti troli care bantuie prin presa.
  Dar ca problema nu este una de „solidaritate europeana”, ci este o problema globala, deci a ONU, asta am argumentat intr-unul din articole.

  Apreciază

 36. @George Ban, va rog sa ma scuzati ca v-am produs atata suparare dumneavoastra si idolilor moscoviti cu propunerea Fortei de Descurajare, inclusiv de la Marea Neagra. Ce sa fac acum, sa-mi pun streangul de gat ca in 2012 am fost cu ceva pasi inainte ca altora sa le vina ideea?
  Si daca va mai framanta ceva, nu inventati roata, cotrobaiti pe blogul ala nesuferit „Diaspora si Reintregirea” si veti gasi raspunsuri si pentru modificari ale Legii Electorale, si ale Constitutiei, si a consulatelor, si prin Ministerul de Externe, si, si, si. Sau chiar ceva ideologie de asta de mahala, ca doar la asta ma pricep, ba despre nationalism, ba despre UE, ba despre NATO, ba despre politichie.
  Succes la citit, dar incercati sa si intelegeti prostiile alea. Dar sa nu va simtiti prost daca ramaneti nedumiriti, sunt multi politicieni care dupa lectura s-au scarpinat in cap 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.