Peste 200.000 de comentarii pe acest blog

images-1.jpeg

După ce am depăsit 9 milioane de accesări, iata, acum, am consemnat, pe blog, peste  200.000 de comentarii. Acest lucru arată că blogul nu este o „gazetă de perete” ci un instrument de dialog intens intr-un club de persoane ce comunică la distantă.

Vă multumesc si vă promit să continui să  pun in discutie, pe blog, subiecte cât mai interesante.

9,130,110 views;

200,104 comments

46 de gânduri despre “Peste 200.000 de comentarii pe acest blog

  1. Dle Prim Ministru, noi va multumim ca ne tineti la curent cu lucruri f.interesante, care din pacate nu sunt abordate de mass-media, sau sunt abordate partinitor! Inca odata va multumesc!

  2. Accesarile si comentariile arata ca dupa trecerea interdictiilor lumea va asteapta sa reveniti in politica. La ce nivel, dvs decideti. Oricum, prin ce ati trecut si la experienta dvs le dati clasa….

  3. centru
    iulie 5, 2016 la 7:35 pm

    Centrule, KGB-ul nu mai exista, Ma rog, se cheama altfel. (Z)
    Dar spune si d-ta ceva de dulce despre CIA, NSA si FBI. Sunt chiar atat de benigne pentru Romania aceste institutii ,,partenere” ?
    ps
    Nu ar fi mai bine sa rupem relatiile diplomatice cu Rusia ? Ce spui domnule destept din Ardeal ? Daca voi sunteti ,,fruntea”, indrumati-ne, pe noi cei prosti si manipulati de propaganda ruseasca, adica, sa ne spuneti ce sa facem, concret. Sa injuram Rusia in fiecare zi ? Sa mergem la razboi ? Cum spui d-ta, asa vom face. Dar nu mergem la razboi fara voi, ardelenii lu’ peste prajit, in prima linie. Sa ma scuze ardelenii-romani, nu ma refer la ei.
    Poate ii recomanzi domnului Adrian Nastase sa-i ceara scuze ambasadorului american ? Spune, domnule, ce gandesti cu adevarat, n-o mai scalda ca un puber. Iata de ce il apreciez pe colegul Doru Coarna: Spune tot timpul exact ce gandeste.
    (Z)

  4. Citesc cu mare satisfacție articolul și nu pot decât să fiu mândră că mă număr printre comentatorii de pe acest blog, cu scrisele mele mai bune, mai rele…
    Trebuie să mărturisesc că am achziționat multe informații din comentariile colegilor (permiteți-mi, vă rog, să vă numesc așa) și am petrecut ore frumoase citind texte cu mult umor, ironie și autoironie.
    Una peste alta, găsesc că blogul d-lui Năstase e unul de calitate foarte bună și serios fără a fi apretat, scorțos.

  5. 200.000 de comentarii ale unor persoane cărora le pasă ce se întâmplă în această şi cu această ţară şi care mai văd în dumneavoastră un lider.

  6. Felicitări! Acesta este un bun indicator care arată interesul oamenilor pentru temele puse în discuție și pentru nivelul dezbaterii.

  7. Am citit cu satisfacție vestea și sunt mândră că mă număr printre comentatori.
    Găsesc că blogul e de calitate bună. Aici sunt dezbătute subiecte interesante și actuale. Am achiziționat multe informații de la unii comentatori, am petrecut multe ore citind texte cu stiluri atractive, texte ironice, sarcastice sau sobre.
    Să nu mai vorbesc despre articolele proprietarului blogului…
    Într-un cuvânt, acest blog mi-a devenit necesar.

  8. Domnule Prim-Ministru, vă mulţumesc pentru compasiune. Pentru noi, a fost un membru al familiei şi, deşi mai avem încă patru, l-am iubit la fel ca şi pe ceilalţi, iar golul lăsat este pentru moment pustiitor. Cu timpul, se va şterge chinul din ultimele luni şi vor rămâne doar amintirile frumoase.

  9. @ ZeV

    Bobiţă chiar a ajuns la « Raiul animalelor » !

    P.S.1 Englezii, nu francezii, au fost primii care au decapitat un monarh : Elisabeta I pe verişoara sa Maria Stuart, regina Scoţiei ( 1587) şi apoi pe Carol I Stuart (1640 -1 ?), în timpul războiului civil dintre catolici şi protestanţi.

    P.S.2 Există, evident, în Franţa o sensibilitate faţă de socialism şi idealurile sale umaniste ( pacifism, dreptate socială, anti-rasism ) încă de la sfârşitul sec. XIX, însă manifestările de stradă actuale – în aprilie, am participat şi eu în Place de la République la o astfel de Nuit Debout şi l-am ascultat pe Yanis Varoufakis – reprezintă o mişcare anti-capitalistă, fără lideri de opinie (chiar dacă centralele sindicale încearcă în ultimul timp să se impună), declanşată de proiectul unei legi a muncii ce nu-i avantajează pe angajaţi. Este deci vorba de o luptă civică protestatară, pluri-socială, o întoarcere spre un fel de democraţie directă, practicată deja de francezi în timpul Revoluţiei de la 1789 şi al Comunei din Paris ( 1871 ), dar şi de americani ( în oraşele din Noua Anglie, reuniunile comunale – town meetings – îşi votează singure legile şi bugetele locale ), de sovietele ruseşti (1905), de comunităţile muncitoreşti germane şi italiene ( 1918-20), de spanioli în timpul Războiului Civil ( vezi Hemingway, Adio Arme ), etc.

    În concluzie, trăim o epocă de tranziţie cu o dialectică revoluţionară, imposibil de controlat sau dirijat de vreun grup ocult, căci esenţa ei anti-sistem este atât o reacţie la capitalismul sălbatic care nu a mai fost frânat de nimic după căderea comunismului ( 1998), dar şi o atitudine de respingere faţă de elitele politice ce nu-i mai reprezintă pe alegători !

  10. Blogul dvs. nu este nici gazeta de perete dar nici chiar un dialog nu l-as considera. Nu ca ar trebui sa fie vreun dialog.
    Mie mi se pare ca e mai mult decat atat: e dovada a cat de mult conteaza prezenta dvs. aici, acum, ca punct de reper pentru bun simt, logica si simtul umorului rafinat.
    Pentru ca odata cu venirea lui, basescu a adus tot ce e mai urat, la rang de normalitate: bautura, curve, minciuna si hotie. Si dupa atata timp, unii oameni chiar cred ca asa e normal si nu mai iau atitudine.
    Asa ca nu le strica putina lectie de eleganta si demnitate. (Ma intreb, oare de cate ori o fi accesat basescu blogul dvs.? Vreo speranta sa se prinda ceva si de el?…. Nooo!)
    Sanatate si numai de bine!

  11. Felicitari! Stiti de ce astfel de rezultate? Pt ca desi nu mai sunteti factor public decident, sunteti o persoana extrem de frecventabila, aveti mintea deschisa si generati incredere celorlalti. Pacat ca lupta politica priveaza Romania de competenta…

    Dar asta e cam peste tot! Nu stiu unde am vazut un filmulet, pe youtube parca, cum ca Brexitul se datoreaza francmasoneriei care astfel a scos din cursa globalizarii UK, cursa sustinuta de Illuminati… cica astia sunt satanisti si vor ei sa faca rau omenirii, sa imputineze populatia, sa conduca tot, ba chiar sa stapaneasca tot…

    Ca sa ce? De la 10 milioane de dolari in sus, toate sunt la fel! Traiesti la fel, consumi la fel, huzuresti la fel. Doar dusmanii iti sunt mai puternici… Daca nu, inseamna ca stai rau cu capul… Atunci?

    Altii o leaga cu arienii, care si astia vor tot aia insa impotriva islamistilor, s-au lasat de negri… Altii cu extraterestrii despre care nu se stie inca precis ce vor, dar vor ei ceva… Nu mai vor ugere de vita si nici cercuri in porumb, asa cum urla propaganda in anii din urma, s-au sucit si astia!

    In fine, enumar aceste cateva subiecte ca sa vada toata lumea cam cat de natanga a ajuns planeta asta pe care media o tot indoapa cu prostii…

    Dar sa revenim la balaceala: Iohannis propune proiect de tara, toti sar in sus dar uita ca el a venit de la un summit UE si, daca tace nu inseamna ca n-aude, si-a dat seama ca se darama pergola si avem nevoie de ceva al nostru pe care sa ne putem baza in viitor! Sigur ca n-o poate spune public! E ca si cu guvernul tehnocrat, el/ei nu comunica iar media de propaganda ii acuza de orice, de la vize si pensii pana la furtuni… Il acuza ca-i stingher, nu se harjoneste cu ceilalti… Pai nu-i felul lui, nici nu ni-l putem imagina harjonindu-se… Singurul care s-ar fi harjonit era Ponta, l-au harjonit insa votantii si strada…

    Numai din harjoana acestor oficiali iti dai seama ca toti sunt incoerenti si inconstienti si ca UE nu are cum scapa cu astia din complexa sa situatie… iti mai arde sa te harjonesti? Ah, nu-i prietenos? Probabil s-a lamurit cum e cu prietenia „prietenilor” de-a lungul anilor, Dvs. nu?

    De unde campania asta permanenta a mediei impotriva sa? Pai omul nu le ofera subiecte, ati vazut in cazul lui Basescu era cu bani, interese, spionaj, averi, sex, dusmanii, vanzari… de toate, pe alese! Lipsea doar Harry Potter… Cu Iohannis, speranta mediei sta in Valentina Pelinel si in ce mai zice Ponta…

    Eu va fac o propunere: sa va ganditi daca n-ar fi oportun sa croiti Dvs un proiect de tara, discutabil in fata celui oficial! In definitiv devine periculos si cu cat privesc mai multi in zare, cu atat avem sanse mai mari de supravietuire post-UE! Am putea injgheba chiar un colectiv aici, sa spunem o zi pe saptamana sa postam doar despre cum vedem fiecare viitorul tarii, poate unul o nimereste, ne dam reciproc o sansa, nu?
    Iar daca UE scapa este OK, scapam si noi! Dar ramanem cu niste raspunsuri, am sti cel putin ce vrem!

  12. Pentru cele 9 130 110 de deschideri și închideri ale ușii v-am felicitat, nu demult, deoarece ați fost perfect inspirat când ați ales tâmplăria. Ușa de intrare, după cum se vede, a rezistat eroic.

    Faptul că însă, între 2007 și 2016 , ați avut 200 104 opțiuni de tip ”… e frumos aici, m-am gândit să râmân și peste noapte!!!…” de la o mulțime de cetățeni care s-au și INSTALAT în casa dumneavoastră, unii pentru un timp scurt dar alții cu anii, asta este cu totul altă poveste…nu-i simplu să gestionezi o ”casă de creație” a unei armate de scriitori, cei mai mulți amatori, ce-i drept , dar nu mai puțin entuziaști și nici mai puțin determinați din pricina asta …

  13. MOTTO: ”…A durat 6 ore spovedania şi mi-am dat seama cât de serioasă era treaba asta şi, la un moment dat, chiar am ajuns să negociez într-un fel cu el spunându-i că nu cred că trebuie să regret absolut tot şi că trebuie să-mi cer iertare (era legat de ceva anume) şi i-am zis că nu pot să-mi cer iertare pentru că ştiu sigur că nu am greşit. Am tot spus asta până când preotul mi-a zis „fă-o pentru o secundă şi apoi revino, dacă vrei, la gândul tău păcătos” – păcătos din punctul lui de vedere, dintr-al meu, nu. Şi i-am spus că nici asta nu pot să fac, că nu ar fi sincer din partea mea …”( Monica Macovei, interviu-fluviu pentru LIFE.ro, 06.07.2016)
    …………………………………………………………………………………………………….

    Ați văzut vreodată, prieteni, cum arată delirul de-aproape? Nu? Așa arată, ca în micul fragment de mai sus…O salată de crudități și cruzimi, formată din reprize de înot de până la 6 ore, spovedanii la fel de lungi, prăbușiri pe pârtii de schi la -30 de grade Celsius, întâlniri conspirative prin parcuri, în crucea nopții, panseuri despre dragoste , cochetării de adolescentă întârziată care ține ”oracol”, gropi comune în Kosovo, pe marginea cărora stă dânsa dreaptă ca o lumânare, amenințări cu moartea din partea Federației Ruse, oameni care au sărit în aer în proximitate, Dumnezeu, Bruxelles, Tăriceanu… Peste toate, măreția EI totală, curajul EI nebun, integritatea EI enormă, EA, EA , EA…

    Să ”te spovedești ” 6 ore, ocolind totuși păcatele vizibile, păcatele notorii, pe care însuși preotul îți cere să le regreți… Păi, dacă pe acestea, atât de multe, pe care le-am văzut cu toții, le excluzi, cât de mizerabilă viață ascunsă trebuie să fi avut, Macovei Monica, pentru ca numai cele tainice , cele neștiute de nimeni , să-ți ia 6 ore de povestit încontinuu ?…

    Mă gândesc la o carte a Agathei Christie …poate ANUNȚUL MORTUAR…, nu mai știu sigur… Țin minte însă că eroina principală descoperă femeia-asasin, tomnatica și inflexibila femeie-asasin, pornind de la versurile unui cântec pentru copii: ”De ce colinzi pe câmpuri, doamnă-nmănușată/ Bătrână doamnă, pe care n-a iubit-o nimeni, niciodată…”

  14. Numai eu lipsesc de la apel, dar îmi revin cam într-o săptămână, sper. O să vă spun despre satul plin de penticostali, unde vremea și timpurile trec numai în aparență. Acolo nu-i brexit, nu-i remaniere guvernamentală, nu contează salariul minim pe economie, nu auzi de recesiune, secesiune și toate celelalte care nu ne lasă pe noi să dormim…

    P.S. Domnule prim-ministru, mi-a plăcut mult de tot intervenția de la RTV, absolut… fantastică (am și râs bine), în timp ce duduia de la tv era pătrunsă de solemnitatea momentului.

  15. Dl. Rogozin vrea relatii „normale” cu Republica Moldova, reamintind acestei tari ca tancurile rusesti nu au nevoie de viza. Wow, pai dl. Klemm e „parfum diplomatic” fata de diplomatia ruseasca 🙂 Adevarul e ca nici tancurile americane nu au avut nevoie de viza sa intre in Romania 🙂

    @Nastase, sa vedem daca scrisoarea ce ati adresat-o dlui Presedinte va ajunge la destinatar, sau va fi „O Scrisoare Pierduta”.

  16. La mai mare ! Sunt cifre impresionante in digital marketing si care sunt date strict de valoarea continutului . Opiniile unui politician de mare clasa .
    Dealtfel , am observat ca majoritatea analizelor d-voastra sunt preluate aproape zilnic de publicatiile online sau fluxurile de stiri . Asta spune multe …

  17. ” Tinerii noștri ar trebui să cultive amintirea martiriului îndurat de oamenii noștri vreme de 132 de ani, masacre, tentative de exterminare, confiscarea pământurilor, tentative de eliminare a culturii și identității noastre”,

    a fost mesajul scris pe care l-a adresat algerienilor , presedintele Abdelaziz Bouteflika .

    http://www.parismatch.com/Actu/International/Premiere-apparition-publique-d-Abdelaziz-Bouteflika-en-un-an-1012660

  18. Mihaela Erika Petculescu
    iulie 6, 2016 la 5:23 pm

    Stati asa……amestecati borcanele. In Anglia, cei de sange regal si/sau nobiliar s-au decapitat unii pe altii, este cu totul altceva. Mai mult, regii Angliei si-au scurtat de cap nevestele, daca nu au putut divorta de ele (opozitia Bisericii Catolice fiind extrem de puternica).
    Iata cum a aparul Biserica Anglicana …de la dorinta ardenta de divort a monarhului, pentru a se recasatori cu cine vrea muschiul lui. (Z)

    Franta si-a decapitat MONARHIA, odata cu caderea Bastiliei.

    ,,….. Luni, 21 ianuarie 1793, deposedat de toate titlurile și toate onorurile de către guvernul republican, Citoyen Louis Capet (fostul rege Ludovic al XVI-lea n.r.) a fost decapitat prin ghilotinare în ceea ce este astăzi Place de la Concorde. Călăul, Charles Henri Sanson, a depus mărturie că fostul rege și-a înfruntat cu curaj soarta”

    si

    ,,Pe 14 octombrie 1793, Maria Antoaneta a fost chemată la tribunal, fără a i se acorda timp de analizare a cazului și de a-și pregăti apărarea. Principalele capete de acuzare au fost: intruziune în treburile guvernului, oferirea de sfaturi rele soțului său, Ludovic al XVI-lea și considerarea fiului ei drept rege, deși republica fusese proclamată. I s-a cerut să spună numele așa-zișilor complotiști împotriva națiunii, dar fosta regină a răspuns: ”Nu voi cârti împotriva supușilor mei. Le-am văzut pe toate, le-am înțeles pe toate și le-am uitat pe toate”.

    Iata de ce Romania este atat de apropiata de Franta, iar Bucurestiul a devenit, un timp, ,,micul Paris”.
    Pana si revolutionarii din 1989 s-au comportat exact la fel (adica dupa modelul francez) cu sotii Nicolae si Elena Ceusescu.
    (Z)

  19. Ghita Bizonu’
    iulie 6, 2016 la 3:02 pm

    Pana la urma Justitia trebuie sa dovedeasca ca a fost incalcata legea, in legatura cu datoria Rompetrol.
    Dar trebuie sa fim atenti la diferente. Au fost numeroase cazuri de entitati economice carora li s-au sters complet datoriile fata de stat (un reset la zero), in vederea privatizarii, sau reluarii activitatii – in cazul unor companii de stat), in timp ce datoria Rompetrol nu a fost stearsa, ci convertita….este adevarat, partial, in promisiuni de investitii. Dar exista documente semnate de parti si pana la urma, clauzele vot trebui respectate.
    Restul este gogoasa mediatica si justitie politica.
    Eu ma intreb daca ,,proiectul de tara” al domnului Yohannis (apreciat pozitiv de colegul Coarna) prevede si masuri compensatorii in situatia in care investitorii strategici, mai buni sau mai rai (functie de opinia jurnalistilor si analistilor de seara) s-ar retrage total din Romania.
    Ce vor face pensionarii patriei ? Dar soimii tineri ?

  20. Uups! Am crezut că n-am postat primul comentariu și de-aia am mai trimis unul pe aceleași idei…

    @ Luminița Arhire

    Am prins și eu ceva cu Macovei și am rămas consternată.
    Șase ore de spovedanie! Șase ore de înot continuu!
    Oare înotătorii tineri, perfect sănătoși și antrenați ani de zile, care au traversat Canalul Mânecii, cât au înotat?
    Chestia cu minele din Kosovo sau nu mai știu de unde, pe care ea le ocolea mergând „printre” ele, în timp ce în jurul ei colegii săreau în aer…
    Să știți că, în ultimă instanță, cred și eu că n-are de ce să-și ceară iertare lui Dumnezeu. Asta poate s-o facă doar oamenii întregi la minte. Pe cei dereglați nici judecătorul nu-i condamnă la închisoare, chiar dacă au omorât oameni.

    Individa asta a „reformat” Justiția… Săraca de ea! Săracele de ele!

  21. Mircea Popescu

    daca insisti cu tot dinadinsul … te servesc io asa cum se zcive la tine acasa „kik your ass”.
    1) esti in plin delir – cauzele delirului nu importa! ca nu suntem la insitutia medicala abilitata!! – atunci ca cadn scrii sustinerii de catre PSD, si nu numai, a invaziei musulmane in numele asa zisei „solidaritati europene” Din cate stiu eu cam nimeni din Romania nu sustine (adica actov! Bravos asa trebe este datoria noasgtra) asa ceva ci este mai mult o acceptare maraita a conditionarilor UE…. Asa ca mai incet cu manipularile astea tembele..

    2)Oare am ajuns intr-un moment international de impas?
    Chiar asa pai cum? Pai meritele apartin in totalitate Biroului Oval incepand cel putin de la bombardamentele din Bosnia ca cand adtia lu Billy Mincinosu’ s-a „somtit” oblogata sa intervina in sprijinul integristilor islamici. Ca paoi cu sprijinul entuziasta tembel al populatoe amerloce cea cu creierii bien spalati s-a repezit nitels in Irac ca sa nu gaseasca ce minteau ca ar fi… ANM uri. Apoi mai de curand nobelitu si pacifistu O’Laba s-a gasit sa faca o „Primavara Araba” de tampit ce este (el, RAND, PEntagonu, CIA si restu’) asa numa ca sa reuseasca sa scoata Fratia Musulmana din catacombe, subsoluri si puscarii. Sa dea pe mana „teroristilor” stocu ala imens (de arme) strans de Kadafi. Ca v0a mancat assul sa sprijiniti toti nebunii lu Allh sa puneti siiti sa se bata cu sunityii, sa depalneti ca desi Bashar este alavit conduce Siria ca .. Adica ati dat de pamant cu autoritare regimurile cat de cat laice ca sa aduceti la putere regimuri autoritare islamiste. Nici voi nu stiti de ce da perseverati in eroare. Perseverare diabolicum
    Presupun ca o faceti ca sa distrugeti si ultimele ramsite ale vechilor biserici crestine din Levant .. ca deh voi cica nucleul Civilizatiei iudeo-cretine – v si cei 50 de diplomati care vor sa sprijine in continuare ISIS.

    Asa ca mai bine discuta cu congresmeni „tai” si scuteste-ma !

  22. Catastrofalul Costescu , zis ministru al transporturilor , un rege al fricii de raspundere si al birocratiei , este demis .
    Monstrul birocrat CNADR , una din cele mai parazite si inutile institutii de care am auzit , ramane in viata , cocolosit de Putere , oricare ar fi ea ( de ce – pentru posturile de sef ce le putem imparti clientelei ? ) .
    Pentru ca mamutul este atacat din toate partile Puterea face diversiune cu o ” reorganizare in doua entitati a CNADR ” – sa avem si mai multa birocratie , nu avem destula ?
    Un simbol al incapacitatii ingrozitoare a administratiei romanesti este starea celor 3 km care ar trebui sa lege autostrada Bucuresti – Pitesti de Capitala – de patru ani pe un teren expropriat nu se lucreaza nimic si nimeni nu-si asuma raspunderea situatiei ( sectorul este undeva in Pipera , strada Popasului ? )
    Ce sa vorbesc de repararea celor 200 m de pe Orastie Sebes , distrusi de CNADR care a sapat , dementa , un crater pe sectorul cu fisuri si apoi a plecat fluierand -santierul pare de o dificultate tehnica enorma , aud cele mai nastrusnice justificari pentru a explica inactiunea …
    In acest timp , in medie trei morti pe zi in accidente rutiere , investitii pierdute , mentinerea unor largi zone din teritoriu in izolare …
    PS – Zevkov – de ce scrii sub influenta vodcii , mustata ? ( mustata = siloviki , tablagiu , armata sau ceva similar , chiar daca chipurile romaneasca ) .
    Trimite-o tu pe m….. la razboi , iar vorbesti de razboi ? Si tu cu m. … in prima linie cu m…. sa-i intampini pe eliberatori cu flori , ca altii . Cat de ” roman ” , tu , scrib la comanda unei ambasade , sa mor de ras .
    Apropo , Putin nu are ca unica scoala KGB ?
    Ca rusii o numesc FSB azi dar raman la fel de fini ca tine , si fara sa-l bage in fata peste tot , ce schimba ? – linsarea englezilor de bande de rusi la Marsilia care loveau la cap , sa ucida ! pe strada , ziua in amiaza mare , spanzurarea fricosului Berezovski in baie cand garda ii era iesita …

  23. T-Rex – responsabilul , sobrul , cultul si rafinatul numar 3 in asa zisul stat rus , acest Rogozin , nu ameninta ca va survola Romania intr-un avion de bombardament ?
    Acelasi individ nu-si incepea vizita in Basarabia alaltaieri spunand ” am primit un SMS ciudat . Bine ati venit in Romania ” ?

  24. ZeV
    matele nu te-ai trezit inca? Visezi cu ochii larg deschisi?! Pana la urma Justitia trebuie sa dovedeasca ca a fost incalcata legea, in legatura cu datoria Rompetrol.
    Ba tu ai picat acum din Luna? Din Amerlocia odata cu Popica Micea?!
    Pia ce nu stii mecanismu? Dinatai se lipeste ceva ca o eticeheta – nu mare lucru doar ceva in genul „plagiator”. Apoi se aduna una si alta – daca se potivesc sau nu – ce importanta are? DoboBocii care votesc ca cum le zice Freedom House samd pun botu imediat. La ei sa zic asa cantitatea acuzelor nu credibilitatea dovezilor conteste.
    In fine si in fine se gaseste vre-un rahatzel ptr care ala condamnatu (deja) sa intre la sbarna . fie si ptr „a da un exemoplu” sau „opinia publica si MUE cere”

    Pai sa zic asa asta este reteta de la Banmcorx incoace.. Sa ne aducem aminte : se dechide dosar lu Temesan ptr nu mai stiu ce. Dupa cateva luni deschide unu nou ptr ceva mai grav. Se face ancheta , expertiza si contraexpertiza . Si nu exista prejudiciu . Si apare Mocuta in presa : deschid doasr ptr subminarea economiei nationale ! cand 2 anchete au zis nu exista prejudiciu. El, Gaga nu si nu cu Codrul Penal in mana zice ca ar fi putut pune in pericol . Ar fi putut dar nu a pus si nu a pus fiindca nu s-a dovedit prejudiciu. Unica vina era acordarea de credite . Creditu devenit infractiune ?! Da ce sa faca banca cu banii depusi ? Pana la urma l-au bagat nitel pe Temesan . Ptr abuz . Abuzu constand in sponsorizarea volumului Eterna si fascinata Romanie (pe care il facea cadou si Escu 3 zis si Tapu ) is ca a pus niste masini la dispozitia guvernului. Asta insemana ca TOTI bancherii din epoca care au sponsorizat diveese cestii de la spitalizari la congrese PNTcd (Camenco Petrovici de la CEC de ex) erau numa buni de puscarie. Si de ce nu au fost bagati ?! Findca ei erau de partea buna! Ca si M10!
    Pricepesti? Azi vina este ceva relativ.. adica relativ la persona si activitatea ei politica.
    Si VVP este vinovat de „lovitura de stat parlamentara” (si constitutionala!). Asa ca va fi condamnat.. pana atunci lu dottore i se pune in carca furtu a 600 milione de $$$$ , o se tranfera vina afacerilor de la Hidroelectrica (lui si lui Sova) si cum am zis pnana la ruma va ramane in storie ca exemplu cu care o sa fie spetriati copii ca sa nu mai copeze la teze si extemporale!
    Fiindca azi coana Jutitica este gogoasa mediatica. Si a devenit asa si ptr ca si tu ai votat ca un id….. cu Basescu!
    Da nici azi nu esti mai desteoptata – il „aperi” pe inVictor de mine si nu te pui in colti cu vechii tai comilitoni basisti. Aia care chiar o sa il „bage”
    Profitand ca majoritateas sunt asa ca gtine – fara memorie.
    Na uite niste tipi care chiar iau pararea lu VVP (nu nu sunt postarile mele)
    Pentru toti postacii fani DNA. Nu va mai obositi sa faceti valuri. Voi va jucati cu putza in tzarana cand s-au intamplat aceste lucruri si-i spuneati lu’ ma-ta macovei, uite mama, militarii cand treceau hingherii pe strada. Tot asa si acum , ati iesit in haita la atac, cu bashini pro-TV . Cele 600 de milioane sunt datoriile istorice ale rafinariei din perioada tulbure de pana la Guvernul Vacaroiu , inclusiv , adica pana in 1997. Rompetrol care a preluat rafinari Petromidia a incercat sa plateasca din datoriile care cresteau ca Fat Frumos din poveste, intr-o zi cat altii intr-un an , si tot cresteau cu penalizari si dobanzi la dobanzi, dincolo de orice posibilitate de a le mai plati in viata asta !!! Vazand ca nu pot plati datoriile din profit ( care in industria de rafinare este modest, circa 3-4 % , in the ebest case !) si nici sa faca modernizarea si reabilitarea rafinariei in acelasi timp, noul proprietar, Rompetrol, a transformat datoriile in actiuni, cu scadenta la 10 ani. Prefect legal, pefect logic , perfect economie de piata, daca vrei sa salvezi cea mai moderna rafinarie din Romania. Nici Kazmunai nu putu achita datoriile si nici continua modernizarile , din acelasi modic profit , asa ca s-a ajuns la acest aranjament, logic, legal , economnie de piata.Problema este ca Amerlociilor nu le surade sa vada Chinezii in Romania.

    Snapanii Portocalii asa zis Liberali, din noul PD-L in cardasie cu Plavanul Sasesc si Binomul , mai baga ceva ..NUTRET..pentru Bovine gen. John..Nenea Iancu..Croco.. Nasty..Sobo..si alte taraturi aidoma astora , pentru a rumega mult furaj in campania electorala. Si cum terenul trebuie bine pregatit de securitate, cu mare atentie cu mult timp inaintea alegerilor , hai sa mai prefabricam un nou dosar Rompetrol 25 la adresa lui Ponta si a Psd-ului. Luluta Keovesy nu se joaca, executa ordinile primite de la Ricani , Plavani si securitate cat ati spune peste. Mai Plavane si draga Luluto , daca doriti sa starpiti cu adevarat hotia in aceasta tara , va reamintesc cum in fisetele Dna-ului zac peste 257 de dosare penale cu fapte grave de coruptie , cu prejudicii de miliarde de euro, cu probe beton armat facute chiar de catre guvernul Roman condus de catre V. Ponta .! As aminti asa in trecat pentru Bovine. Dosarul baietilor destepti din energie, paguba de peste 2 Miliarde de euro. Dosarul ANRP. cu incendierea arhivei de catre talharii portocalii. Prejudiciu de peste 1,7 Miliarde de euro. Dosarul casei de sanatate a lui Duta, prejudiciu peste 250 Mil. euro.Mai spun ceva de dosarul ANRP . de milioanele de euro primite la ..Traista.. de catre Vasile Blaga si Emil Boc atat la sediul vechiului PD-L cat si la sediul guvernului Romaniei. Declaratii date in fata procurorilor Dna cu probe clare ca buna ziua, de catre Gabriel Sandu , Cocos, Nicu Niro, de Florica, de Pescariu . Ce mai doriti alte dovezi mai clare ca acestea. Faceti aceeasi prostie ca si la alegerile locale, atunci ati instrumentat dosare penale primarilor si candidatilor Psd [vezi Olguta Vasilescu ]] acum la parlamentare treceti o treapta mai sus, nu va mai intereseaza primarii, mergem la Ponta , politicianul cu cea mai mare credibilitate din Romanica, la Dragnea si alte pers. din Psd. Asa credeti voi ca veti castiga alegerile securistilor.!! Vai mama voastra.[[Stelu ]

    Probe ma? Dovezi? 275 dosare ! Plsu Curtea de Conturi!!!
    Ei si? Ponta trebeuie condamnat!
    basta!

    Si nu te certa cu mine nu eu am nominalizat Gdzilutza!

  25. PS.
    Am inceput si eu sa dau rateuri..

    Mare parte din datoria Petromidia vine din anii Zodiei tzapului cand in industria pertroliera s-a aplicta planul Behtel (v Secualra inapoiere a Romaniei) Dar, ma intreb eu, de ce sunt singurl carer isi aminteste de cestia sta din anii regimului Constantinesc?

  26. Doamna Luminiţa Arhire m-a fãcut sã merg pe life.ro pentru interviul cu Monica Macovei. Şi am constatat cã minunãţia de citat pus de colega noastrã aici face parte din A DOUA parte a interviului. In prima parte sunt multe alte pasaje, care definesc profilul de supra-om al respectivei. Multe cruci mi-am fãcut în timpul lecturii! Iatã, fãrã comentarii, auto-descrierea pacientei:

    Aţi lucrat cu wistleblowers (turnãtori)?

    Da. Nu o să le spun niciodată numele, nu o să le dezvălui niciodată identitatea, desigur! Pe scurt, am primit mailuri pe adresa de serviciu, nu era niciunul din România, nu era niciunul român. Au găsit adresa mea de mail pe site, mi-au scris. Nu ştiu cum au ajuns la mine, nu i-am întrebat. Or fi căutat pe wikipedia, or fi întrebat în dreapta, în stânga… nu ştiu. Cert este că au ajuns la mine, m-au contactat, m-au testat… pentru fiecare am ajuns să am câte un telefon. M-au verificat mult timp, pentru că le era slujba în joc şi atunci aveau nevoie să capete încredere în mine. M-au rugat să nu le salvez numărul de telefon cu numele lor, ceea ce am respectat, fireşte. Am avut multe peripeţii şi până la urmă, mi se pare normal, trebuie să faci şi o muncă de detectiv, că altfel nu ai cum să afli lucruri.
    Una din aceste persoane, după ce mi-a dat multe informaţii pe telefon, mi-a spus despre un contract care, prin subcontractare, a plecat spre o altă companie în care era implicat directorul. Era vorba despre bani europeni, înţelegeţi? Şi atunci am făcut nişte investigaţii şi într-un final i-am spus persoanei că trebuie să ne întâlnim, că am nevoie de aceste documente, fiindcă altfel nu le pot nici găsi, nici folosi. Şi atunci mi-a spus să vin în oraşul cutare, la aeroport să închiriez o maşină, îmi pun o adresă în GPS, mă duc în parcul cutare, la ora 9 seara ajung la aleea care se numeşte aşa, găsesc un stâlp luminat, la trei bănci în stînga mă opresc, mă aşez şi aştept…

    Şi?!? A venit?

    Am făcut exact aşa cum mi s-a spus şi m-am aşezat pe bancă, a apărut un cuplu, un el şi o ea, am vorbit, m-au dus acasă la ei, aveau masa din sufragerie plină de documente, am rămas la ei peste noapte, a doua zi am plecat la Bruxelles şi… directorul lor nu mai e director, s-a sesizat şi autoritatea care investighează drumul banilor europeni, pentru că despre bani europeni este vorba, repet.
    Altul m-a plimbat prin Bruxelles ca în James Bond, mă îndruma prin SMS „ia-o la dreapta, du-te acolo, ia-o la stânga”, până când ne-am întâlnit, iar pentru altul am fost tocmai peste ocean, pentru că era vorba despre o Agenţie Europeană care ceruse aviz pentru un produs şi în Statele Unite. Omul, expert, văzuse ce teste făcuseră cei de aici şi ce greşiseră şi m-a chemat să-mi spună. Era vorba despre un avion. Este evident de ce au fost cu toţii atât de precauţi. Nu mă ştiau, puteam veni cu o echipă să-i filmez sau să le dezvălui identitatea! Nu au încredere în autorităţi, slujba le este compromisă, dacă dezvăluie oricui ce se întâmplă sub ochii lor, o pot păţi. Toate aceste deplasări au fost făcute din banii mei, fireşte. Oamenii vor să spună, să-ţi dea documente! Şi totul pleacă de la o promisiune de onoare: „niciodată nu vei spune numele meu”. Au trecut ani de atunci şi nu am spus şi nu voi spune niciodată! Tocmai de aceea oamenii s-au mai destins, cei cu care am lucrat trimit pe alţii care sunt martori la alte ilegalităţi şi care nu mai suportă. Oamenii vor să spună!

    V-aţi pus viaţa personală în cui?

    În cui? Mmmda… În anumite perioade, da, dar asta nu înseamnă că tot timpul. Schiez, îmi iau revanşa, scot energia din mine, schiez pe pârtii negre, sar la trambulină… În 2014, după alegerile prezindenţiale, câţiva prieteni români din Norvegia m-au sunat şi mi-au zis „ok, acum s-a terminat, vino pe la noi, mergem la o cabană”. Am mers într-o zonă în care s-a ţinut şi Olimpiada.
    Erau -30 de grade, aveam cagulă specială, costum de schi, era incredibil de frig. Am văzut trambulinele de sărituri. M-am strecurat până la ele şi am sărit… Aceste trambuline sunt perfect tăiate, nu au nici măcar 3 cm la capăt în care să te poţi răzgândi, să iei decizia să te opreşti. Am căzut de câteva ori, dar nu mi-am rupt nimic. Ţin minte că atunci când am căzut ultima oară, rămăsesem imobilizată, înţepenită şi a sunat telefonul. Erau de la B1 îmi cereau o declaraţie. Ce să fi făcut? Le-am dat-o ! (Râde)

    Ce sport mai faceţi?

    Înot. Pot înota şi 4 ore. Odată mi s-a întâmplat, la mare la noi, când am înotat vreo 6 ore. La un moment dat am trăit fenomenul de Fata Morgana. Mi se părea că văd ţărmul, dar nu-l vedeam. Şi atunci vreo două ore din acelea 6, am înotat încercând diverse direcţii până cînd l-am văzut. Atunci am intrat până şi eu în panică… Şi când am ajuns pe ţărm într-un târziu, cineva m-a întrebat uluit: „Ştiţi că sunteţi de 6 ore în apă? Sunteţi Monica Macovei?” „Da”, am zis. „Nu-mi imaginam… Vă votez”, mi-a zis omul entuziasmat, dar şi puţin uimit…

    Aşa sunteţi şi ca femeie care iubeşte? Ca pe pârtiile negre?

    Iubesc, să ştiţi, iubesc şi acum… Nu, nu povestesc despre asta, dar vreau să spun celor care citesc aceste cuvinte, dar probabil că unii dintre ei deja ştiu, că iubirea nu vine când o cauţi, ci vine total pe neaşteptate, ca multe lucruri care vin pe neaşteptate în viaţă, dar problema e să o vezi, să o simţi şi şă ştii că ea este. Şi nu este unică, eu nu spun că există doar o singură iubire în viaţă. Adică experienţa mea nu e asta.

    Cum este o fi bărbatul pe care îl iubeşte Monica Macovei?

    (Râde) Uitaţi-vă la mine, sunt un om normal. Zâmbesc, îmi place viaţa… De ce vi se pare că ar trebui să fie într-un anume fel?

    Când plecaţi de aici în 2019, unde mergeţi?

    Dacă nu mai vin în Parlamentul European, aş vrea să merg undeva în Africa într-o misiune de menţinere a păcii într-o ţară în care există un conflict. Eu am mai fost în Kosovo şi în Bosnia Herţegovina şi am nişte poveşti incredibile de acolo, asta apropo de ce poţi să faci sau ce ajungi să faci… Am fost desemnată să fac parte din grupul care asista la deschiderea gropilor comune în Bosnia Herţegovina. Ştiţi că se împuşca câte un sat întreg. Şi stăteam pe margine cu familiile care aşteptau să-şi recunoască morţii. Şi erau doctori şi psihologi gata să ofere ajutor… Şi familiile astea aveau două aşteptări: să descopere vreun indiciu care să le ajute să identifice cadavrul (un fir roşu de la pulover sau mai ştiu eu ce) sau să nu găsească nimic şi atunci să mai spere, deşi… Vă daţi seama ce se întâmpla când identificau vreun cadavru. Plângeau, unii se aruncau în gropă. Ei bine, noi nu aveam voie să plângem, pentru că eram acolo să-i ajutăm pe ei, nu să plângem noi. Oamenii aceia sufereau, noi trebuia să îi ţinem în braţe, să le alinăm suferinţa…

    Şi nu aţi plâns?

    Ba da, în fiecare noapte. Dar nu ziua.

    Te căleşte asta…

    Da, te căleşte, nici nu ştii cât de tare eşti. Adaug la asta experienţa din Kosovo unde călcam printre mine, exista posibilitatea să sar oricând în aer. Am avut colegi care au sărit în aer în faţa mea! Şi după asta, vin în ţară, devin ministru şi la o şedinţă ţipă tot guvernul la mine să semnez ceva ilegal. Şi n-am vrut! Ţin minte că la şedinţa aia creştea un râs în mine, că, după ce am trecut pe lângă moarte şi viaţă şi am văzut ce însemnă moartea năprasnică şi războiul, mă uitam la Tăriceanu care urla la mine şi mă dădea afară din şedinţă juma’ de oră ca să mă gândesc şi să semnez. Am ieşit, m-am plimbat, am vorbit cu mama la telefon şi m-am întors. Dar după jumătate de oră, chestia aia nu devenise legală! Era vorba despre a semna o ordonanţă de urgenţă prin care noi, guvernul, ne scuteam de la Legea Achiziţiilor Publice (la articolul 1) şi la articolul 2 se desemna un contract X unei anumite firme. Şi am întrebat: „De ce să ne scutim pe noi, guvernul, de la Legea Achiziţiilor Publice?” Şi mi s-a răspuns aiuritor: „Pentru că putem!” Şi nu am semnat. Şi toţi ţipau la mine din toate partidele şi erau 4 partide. Şi nu am semnat.

  27. http://www.antena3.ro/actualitate/mircea-badea-astept-de-la-noul-ministru-al-educatiei-sa-analizeze-si-teza-de-doctorat-a-lui-kovesi-366123.html

    Mircea Badea are dreptate ! Nu inteleg de ce nu cer cei din PSD sa fie analizata teza de doctorat a Crudutei Kovesi . Ar putea sa ceara d-na Andronescu in calitate de fost ministru al Educatiei . Sau sa fie trecuta prin niste softuri antiplagiat . Sau poate trimisa spre analiza la unele universitati din strainatate . Sau alte solutii daca se doreste …

    Eu nu sunt nici savant , nici profesor dar când vad comportamentul si privirea aceea bovina a d-nei Kovesi nu mi-e greu sa-mi dau seama cam cati neuroni are dansa in tartacuta . Sau care a fost contributia ei la teza de doctorat .

    Eu as merge mai departe . Cred ca ar trebui verificat si modul cum si-a facut facultatea aceasta doamna . Sa-i vedem si noi notele si fisa matricola . Sa-i cunoastem colegii . S-ar putea sa avem surpriza sa n-o cunoasca nici un coleg de grupa ! Pentru ca dansa a fost si bashchetbalista ( pivot 🙂 ) in scoala si a fost si fiica procurorului sef din Sibiu .
    Sau poate a terminat la Baile Regulane , pe principiul ” Vii turist si pleci jurist ” ; asa cum au terminat facultatea cam toti militienii si securistii din tara asta .
    Sa stim si noi , norodul , ce si cum …

    Oricum , nu pot sa nu constat ca la doar 26 de ani de la Revolutie , tara asta a ajuns sa fie condusa de copiii fostilor tortionari sau ai procurorilor ceausisti .

    Alo , PSD ? Trezeste-te …

  28. Marian Nicolae
    iulie 6, 2016 la 3:40 pm

    Nu e vorba de puncte de vedere diferite…..ci, de cum percepe si simte fiecare evantaiul de note muzicale. Pe fond, imi place cam toata discografia lui Mike Oldfield, Vangelis, Klaus Schulze, Michel Pepe, Corciolli, sau Georg Deuter. Dar pot fi diferente….daca vedeti pe strada doua femei, nu puteti spune ca va plac exact la fel. Una mai mult, alta si mai mult…
    (Z)

  29. ghita bizonu’

    ….
    Evident ca Ponta TREBUIE condamnat. Si va fi condamnat. Dar nu despre asta era vorba. Ponta este oricum istorie, dar tara are, totusi, nevoie de un proiect adevarat, nu electoraliceste mimat. Iar orice proiect fara economie functionala, care sa asigure locuri de munca si in egala masura PROFIT pentru companii, ramane un biet petec de hartie, numai bun de sters la……
    Nah, ca se propune cresterea redeventelor. Sa vezi atunci cum va curge laptele si mierea cu miros de petrol.
    (Z)

  30. centru
    iulie 7, 2016 la 9:17 am

    OK, deci, ce facem ?
    (Z)
    ps
    Golanii englezi I-au provocat pe rusi, dupa ce, tot ei, au inceput violentele in Franta:
    ,,Primul scandal a avut loc, joi seara, între fanii englezi, veniți să-și susțină naționala la meciul cu Rusia, care va avea loc sâmbătă de la ora 22:00, și câțiva tineri din Marseille, locul unde se va disputa jocul dintre Anglia și Rusia. Bătaia dintre suporterii englezi și localnicii din Marseille a avut loc în jurul pub-urilor din centrul orașului. Poliția franceză a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a-i putea despărți pe scandalagii.

    Conform martorilor, se pare că scandalul ar fi început de la fanii englezi, care, beți fiind, au început să cânte ”Isis unde ești”, lucru care i-a deranjat pe tinerii localnici aflați în centrul orașului. În urma scandalului, poliția franceză a făcut două arestări.”

    si

    ,,The Sunday Telegraph își exprimă și el „rușinea” și îi acuză pe „suporterii care produc dezordine”.

    În pline festivități pentru a 90-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a, Sunday Mirror parafrazează cuvintele „happy and glorious” din imnul național „God Save the Queen”, titrând „Happy… Inglorious”, condamnând astfel atitudinea „nedemnă” a suporterilor echipei Angliei.”

    COMENTEZ: Cand ura iti intuneca judecata, orice este posibil….nu intamplator va spun unora dintre voi: Ganditi si calmati-va inainte de a scrie.
    Pana la urma, conteaza media, tinand cont ca extremele nu se exclud. (Z)

  31. Cris

    ref la 6 ore de inot continuu .. Unele persoane sunt mai dotate decat altele. Adica plutesc f usor (eu de prin 2000 am dificultai sa stau sub apa. Plustesc natiurel datorita .,,, grasimii)
    Insa dupa 6 pre de stat in apa risti sa ramai fara .. chiloti .. daca inoti! recunosc cea mai lunga partida de inot a durat „doar” 4h 30 min (tot la mare) insa ultimele minute am avur ceva probleme sa imi tin chilotii „aproape” (retine : plutesc usor {v legea lu Arhimede cestia cu dislocuitu} si apoi era noaptea si am inotat pe dara de luna … cestie cvasihipnotica …. „noroc”ca obsosind m-am intors in pluat si asm opbservat ca luminile litoralului erau cam prea departe)
    Insa in fara ce cestia cu costumu (poa purta unu dintr-o singura piesa) care a ramas pe dna Breton mai este cestia cu nu vedea tarmu. AM dubii ca in 6 ore poti sa treci de linia orinzontului si sa te intorci .. nu de lata dar cel mai bun inotator scoate 100 metri nitel sub 1 minut …. iar recordul feminin la 1600 m liber este de cca 15:24 minute,. record mondial Kate Ziegler 19 ani, 180 cm si 70 kile de muschi caliatea I-a extra super ! Si choar dasca linia orizontului risca sa fie ptr un imoptataor la cca 1,12 km pe lotorl mai sunt naibii hoteluri si copaci! Cestie care face ca de fpat linai sa fie la cca 4 kilometri si mai bine! Adica dna ex porcuror ar trebui s ainvete sa minta ceva mao plauzibil..

    (Nu nu sunt campion! Insa daca acum vreo 6-10 ani admirati apusul de pe podul de la IOR eu eram chelosu care inota intre rate! Sau acu 14 ani unu din cei 2 … celalat era dl Vincze tot cam chel! Nu campioni doar „plutitori”)

  32. Un om obisnuit nu poate inota mai mult de 15 minute, unul antrenat si tanar maxim 2 ore, iar unul de fond, se numeste „de performanta”, 3-4 ore. Numai ca, un inotator de mari distante arata intr-un fel anume, in primul rand este plinutz! Apa de mare raceste organismul, daca stai in ea 6 ore esti mort chiar si vara prin soc hipotermic, fara stratul de grasime… Racesti si daca stai la mal in fund sa te spele valurile! Ca sa inoti 6 ore trebuie sa ai grasime, sa fii antrenat, sa ai la tine apa si ceva dulce, altminteri lesini. Glicemia scade in max 30 de minute la efort, se consuma intai zaharul din sange si apoi cel din ficat, dupa care trebuie sa iei ceva dulce, dar si aici este o problema, zaharul nu se metabolizeaza instant, asta trebuie s-o faca bacteriile din intestin, deci trebuie un purtator de bacterii, asta-i lamaia, deci trebuie sa iei felii de lamaie tavalite prin zahar, altminteri lesini si mori ca prostu’… La fel cu hidratarea, poti sa bei apa precum boul ca nu te hidratezi, proastele alea care umbla cu sticla in mana sunt proaste, isi termina inima si rinichii mai ales daca e cald, trebuie sa mananci ceva care contine apa si pe care bacteriile s-o descompuna rapid, orez fiert, cartof fiert, chiar paine inmuiata, altminteri mori deshidratat cu burta plina de apa, ca inecatul…

    Sunt multe, dar ideea e ca MM a intrat in apa si a iesit undeva mai incolo ca sa vorbeasca cu cineva, sau sa faca ceva… 6 ore!

    Fara sa fie gluma, multi ani in urma tata ne-a facut mie si mamei o chestie d-asta, doar o ora, lucrase in tinerete pe litoral si probabil si-a recunoscut in apropiere vreo amintire, mi-a spus inainte sa ma insor… Se practica la mare, aerul, iodul, sarea, caldura, ionii… Inota el bine vreo zece minute…

    Eu obosesc cu barca cu vele in doua ore… Cand inoti, respiratia te tine, insa risti sa intri in hiperventilatie si chiar ai pus-o! In mare nu se inoata singur niciodata, si intotdeauna in dreptul zonelor cu valuri, in asa-numita apa a doua, daca nu sunt valuri intre tine si mal inseamna ca esti intr-un curent si ajungi in larg, prea in larg, in cateva minute… Deci priviti marea si intrati unde-s valuri, unde nu sunt nu intrati, mai ales copiii sau cei cu saltele… Stiu ca pare invers, dar mergeti pe mana mea ca sa ramanm toti pe blog…

    PS. Daca n-o intelegeti p-aia cu bacteriile, v-o pot spune pe scurt.

  33. @centru, el e Rogozinul 🙂 E insa un personaj bizar. Nu demult spunea ca Moldova trebuie sa se uneasca cu Romania. Nu stiu cita votka bea, dar pare un pic instabil. Dar are ceva trecere pe la Gospodin Putin, de il tot trimite emisar sa dea din gura. Oricum mai bine un Rogozin decit tancurile, nu? 🙂

  34. @ Doru Coarna, iulie 7, 2016 la 5:30 pm

    Ati nimerit-o cu inotatorul de cursa lunga.
    Asa este, ai nevoie de stratul de grasime pentru a te sustine.

    Un costum de neopren genul celor pentru scufundatori nu are cum sa strice mai ales daca apa este rece. Medicul chiar indica un costum de neopren in apa rece pentru a nu intra in hipotermie.

    Cat despre hiperventilatie…orice scafandru stie sa-si ritmeze respiratia impreuna cu miscarile corpului in timp ce inoata sau se scufunda.
    Asa ca riscul este mic.

    Am mai putea vorbi si despre plafoanele de oprire pentru egalizarea presiunii si a azotului din sange, dar acest lucru numai in timp ce revii la suprafata dupa o scufundare serioasa.

    Cad despre curentii din apa marii…acolo nu-i de joaca chiar si pentru un scufundator cu experienta.
    Am patit-o personal, in timp ce inotam la vreo 200 – 300 de metri de tarm, undeva in Marea Arabiei. Nu m-am informat inainte despre curentii din locul unde ma scaldam si m-am pomenit cum apa marii ma trage cu forta catre marea deschisa.

    Am incercat sa inot impotriva curentului sa vad daca castig teren si am vazut ca nu am nici o sansa. In acel moment m-am lasat purtat de curent pana la vreo 1 km. cred distanta de tarm. Acolo am remarcat ca acel curent care m-a tras pana acolo nu mai exista, asa ca am luat-o pe ocolite si am inotat inapoi, dar nu pe aceeasi cale pe care m-a tras apa.

    Cand am ajuns la tarm eram destul de obosit si cu lectia invatata…..
    Inot de la varsta de 5-6 ani cred si era sa ma inec ca un neofit…..

    Am mai fost si scafandru si marinar printre altele…
    Totusi…iata cum viata iti arata ca te poti ineca chiar stiind sa inoti foarte bine…..

Lasă un răspuns