Monica Macovei, confiscata pentru fraude electorale

images-3.jpeg

Monica Macovei, mentorul ambasadorului Gitenstein de la „Proprietatea”, a fost condamnata pentru frauda electorală si i s-a confiscat o sumă de bani. Ea a fost condamnată pentru unele materiale de campanie”donate pe baza unor contracte semnate de mandatarul financiar” iar mandatarul financiar, spune „mama” reformei justitiei din Romania, „raspunde pentru asta, potrivit legii”. Adică – afirmă persoana cu sinecura de la Bruxelles – in cazul său, nu se mai aplica teoria Liviei Stanciu, din dosarul „Afiselor electorale”, in sensul că fiecare candidat „trebuia să stie” cum se finanteaza campania sa electorală. In cazul său, răspunde mandatarul financiar!

Incă o dată, se confirmă faptul că  Macovei nu a fost decât o unealtă pentru Băsescu in lupta cu adversarii politici, lipsită de moralitate, asa cum s-a văzut si in cazul Anei Maria Petrini.

33 de gânduri despre “Monica Macovei, confiscata pentru fraude electorale

  1. mda. chestia e ca eu nu cred in Rai sau in Iad; pentru mine, rasplata sau pedeapsa faptelor fiecaruia trebuie sa vina aici, acum, pe pamant; solutii?

  2. Europarlamentarul Monica Macovei: „Am adus bani de acasă pentru campanie, iar justiţia (oarba) a decis să îi mai plătesc o dată”

    http://www.mediafax.ro/politic/europarlamentarul-monica-macovei-am-adus-bani-de-acasa-pentru-campanie-iar-justitia-a-decis-sa-ii-mai-platesc-o-data-15515373

    Se pare ca ciudata de Macovei, e total desprinsa de realitate. Procesul s-a incheiat, hotararea e definitiva si ea, saracuta, se vaita ca a adus bani de acasa,… dar din pacate, judecatorii au avut o alta parere.

    Prostia si incompetenta au fost mascate de foaia matricola si de sistemul de pile si relatii, acest mecanism se pare ca inca functioneaza la noi.

    Domnule Nastase, mai stati mult pe tusa, ca ne termina tehnocratii astia ?

  3. Păi, da! Și ea, și Băsescu sunt intransigenți până când ajung în situația respectivă.
    Când ajung, o cotesc…

  4. Aceasta drama greaca in care „mama creatoare” este injunghiata de propria creatie. Nu stiu ce sa imi imaginez mai bine, o pictura de Sandro Botticelli sau o caricatura de Patrick Chappatte.

  5. Domnule Nastase, ca sa fiu onest cu dumneavoastra, nu vad de ce utilizarea in propriul interes a principiilor justitiei noastre ori a legilor romanesti ar fi ne-morala. Principiul, in acest caz este acela ca, sa-mi fie scuzata exprimarea deficitara, ca judecatorii nu sunt obligati sa tina cont de precedente (precedentul judiciar nu este obligatoriu), in judecata lor conform numai si numai cu propriile constiinte. In urmare, intr-un caz similar si cu similitudine de probe, dar nu cu acelasi complet de judecata, un acuzat poate primi o condamnare cu executare (de catre un pluton de executie) un altul poate primi o condamnare cu suspendare (de o grinda, cu o funie de gat), iar un al treilea poate fi achitat ( cu o pusca). Cum ar veni, faptul ca, intr-un caz, un grup de judecatori a considerat ca liderul politic este raspunzator de faptele mandatarului sau financiar din campania electorala iar un alt grup de judecatori a considerat ca liderul politic nu este raspunzator de faptele mandatarului sau financiar sunt doua produse generate de constiinte diferite, actionand in deplina lor libertate. Sigur ca, de la o persoana care este fost ministru de justitie, fosta lidera a luptei civile pentru libertate, europarlamentar si lider pe partid, ne asteptam la o anumita statura si nu la un comportament chitibusaresc, un fost coleg de liceu ar fi zis sobolanesc.
    Cu siguranta ca, daca ati fi considerat ca Nicolae Titulescu a fost si jurist si nu doar diplomat si ministru, ori prefect, atunci ati fi putut face mai mult pentru zbuciumata noastra justitie, punand in discutie subiecte pe care – asa cred – marii nostri oameni de drept le-ar fi abordat cu competenta, placere si interes. Iata, precedenta judiciara. Apoi, putem observa ca traim vremuri in care justitia este aceea care stabileste ce i se cuvine fiecaruia dintre noi; avem, de exemplu, politicieni pentru care voturile electoratului reprezinta un folos necuvenit (adica nu li se cuvin voturi) si politicieni pentru care voturile electoratului reprezinta – in opinia justitiei – un folos cuvenit. Si, incet, incet, justitia noastra ar putea deveni un fel de ursitoare, care va putea specifica, inca de la nasterea fiecarui roman, ce i se cuvine si ce nu.

  6. […] „Monica Macovei, mentorul ambasadorului Gitenstein de la „Proprietatea”, a fost condamnata pentru frauda electorală si i s-a confiscat o sumă de bani. Ea a fost condamnată pentru unele materiale de campanie „donate pe baza unor contracte semnate de mandatarul financiar” iar mandatarul financiar, spune „mama” reformei justitiei din Romania, „raspunde pentru asta, potrivit legii”. Adică – afirmă persoana cu sinecura de la Bruxelles – in cazul său, nu se mai aplica teoria Liviei Stanciu, din dosarul „Afiselor electorale”, in sensul că fiecare candidat „trebuia să stie” cum se finanteaza campania sa electorală. In cazul său, răspunde mandatarul financiar! Incă o dată, se confirmă faptul că Macovei nu a fost decât o unealtă pentru Băsescu in lupta cu adversarii politici, lipsită de moralitate, asa cum s-a văzut si in cazul Anei Maria Petrini”, a scris Adrian Năstase, pe blogul său. […]

  7. Tot individa asta ( impreuna cu Moroiul de la Nana ) este responsabila si pentru cea mai mare TEAPA trasa poporului roman : Legea 247/2005 privind restituirea proprietatilor si spolierea romanilor .

    Practic , tortionara asta sinistra a inventat mecanismul acela de furat de la ANRP , s-a aflat la originea escrocheriilor de la ANRP , a despagubirilor supraevaluate , imbogatirea clientelei PDL , cumpararea de drepturi litigioase , bani pentru partid , etc.

    Probabil , cea mai elaborata schema Ponzi si cea mai mare escrocherie din istoria Romaniei .

  8. pentru toate aceste procese care v-au fost fabricate, dvs ati facut plangere la CEDO, sau i-ati lasat in plata domnului?

  9. Sunt unele persoane ,care au fost facute vedete de catre Basescu cu intentia de a prinde curaj ,de a crede in ele mai mult decat era cazul si de a executa ordine fara sa puna intrebari !Trist este ca aceste vedete nu au reusit sa se decupleze si inca sunt convinse ca nu au inlocuitor !Amuzant este ca insusi inventatorul lor recunoaste ca sunt niste catastrofe umane si profesionale,numai ca este prea tarziu !Vedetele noastre sunt bolnave !Un destept stie ca este destept,pe cand un prost nu stie ca nu-i destept !

  10. M-am liniștit. Se face PROIECTUL DE ȚARĂ.
    ACUM am înțeles de ce nu mergem mai repede. N-avem proiect de țară.
    Bănuiesc că lucrăroaia o să aibă niște capitole. Unul dintre capitole s-ar putea să fie celebra infrastructură.
    Să-nțeleg că d-aia nu s-au făcut mai mulți kilometri de autostradă? fiindcă n-aveam în intenție să-i facem? sau cum?

  11. Că tot e vorba de fraude :

    Elie Wiesel a vizitat România în 1964 şi în iulie 2002. A fost decorat de preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul Naţional ‘Steaua României’, în grad de Mare Ofiţer. De asemenea, a primit din partea preşedintelui Academiei Române, Eugen Simion, însemnele academice pentru calitatea de membru de onoare al acestei instituţii (ales la 6 iunie 2001).
    În 2007, Editura Trei i-a publicat volumul ‘Nebuna dorinţă de a dansa’ (Paris, 2006, cu titlul ‘Un désir fou de danser’), în traducerea lui Doru Mareş. În 2008, a publicat cartea ‘Le cas Sondenberg’.
    Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România îi poartă numele, iar cu ocazia vizitei sale în România a fost inaugurată, în oraşul natal, o casă-muzeu, ‘Elie Wiesel’.

    Iata insa ce putem citi la Un supravieţuitor al Holocaustului: „Elie Wiesel nu este deţinutul A-7713” de pe Jurnalul:

    Scriitorul american de origine romana, Elie Wiesel, a fost dat in judecata de un supravietuitor al Holocaustului, Grüner Miklos, pe motiv ca purtatorul Premiului Nobel din 1986 si-ar fi insusit identitatea detinutului A-1773.

    Grüner Miklos, stabilit in localitatea suedeza Malmo, sustine ca are dovezi certe ca Elie Wiesel nu este persoana cu care a petrecut aproape un an la Auschwitz. ‘In 1986, dupa decernarea Premiului Nobel, presa suedeza a inceput sa caute supravietuitori ai Holocaustului. Asa m-au gasit pe mine, la Malmo. M-au intrebat daca vreau sa ma revad cu colegul meu de lagar, Elie Wiesel. Numele de Elie nu imi suna cunoscut. Mi-au spus ca pe vremea aceea figura sub numele de Lazar Wiesel. Timp de un an am fost inchis cu Lazar in aceiasi baraca la Auschwitz. Aparem amandoi pe acea fotografie facuta in lagarul de la Buchenwald pe 16 aprilie 1945, care a facut inconjurul lumii, Wiesel cu Haft-Nr.123565 (n.r. foto. al 7-lea din al doilea rand), iar eu cu Haft-Nr. 120762 (n.r primul in coltul din stanga). Il stiam foarte bine, dar de atunci trecusera 40 de ani. Intalnirea organizata de suedezi a durat 10 minute si a avut loc pe 14 decembrie 1986. Normal ca eram doi oameni schimbati, dar el refuza sa vorbeasca cu mine in ungureste, desi in lagar doar limba aceasta am folosit-o. Mi-a vorbit intr-o engleza cu accent frantuzesc si in momentul in care nu a vrut sa imi arate tatuajul (A-7713), capatat de toti detinutii din Auschwitz, am inceput sa am dubii mari ca acesta ar fi Lazar Wiesel. La finalul intalnirii mi-a dedicat cartea sa ‘Noaptea’, despre care sustine ca el a scris-o, dar eu am spus tuturor ca omul acesta nu este Lazar Wiesel’, spune Grüner Miklos.

    Grüner: ‘Lazar Wiesel mi-a salvat viata’

    De la intalnirea cu Wiesel, Grüner Miklos nu a mai avut o zi de liniste. Timp de 25 de ani a cautat dovezi, care sa confirme ipoteza sa, pe care le-a publicat intr-o carte.

    ‘In luna mai a anului 1944, am fost deportat, de la Nyiregyhaza la Auschwitz Birkenau. Imediat mi s-a tatuat pe antebrat un numar de inregistrare. In cateva zile mi-am pierdut toata familia, atunci am ajuns‚ in grija fratilor Wiesel, Lazar si Abraham. Cei doi proveneau din Sighetul Marmatiei (nr. judetul Maramures, Romania). Lazar era nascut in 1913 si avea numarul de inregistrare A-7713, in timp ce Abraham, in 1900 cu numarul de inregistrare A-7712. Ei m-au luat sub aripa lor si au avut grija de mine, pe cat se putea in astfel de conditii. In momentul in care nemtii au inceput sa se retraga, au luat si oamenii din Auschwitz. Eu am fugit cu Lazar, asta ne-a legat si mai mult. Am ajuns in localitatea Glivice, pe timpul iernii naprasnice din ianuarie 1945. Foarte multi au murit pe drum. Ne-au bagat in vagoane supraincarcate si pana am ajuns la Buchenwald, multi au decedat, printre ei si fratele lui Lazar, Abraham. Aici am stat pana pe 8 aprilie 1945, cand ne-au eliberat americanii, de atunci nu mai stiu nimic de Lazar Wiesel. Am ajuns intr-un sanatoriu din Elvetia, apoi in Australia’, isi aminteste Grüner despre perioada petrecuta cu Wiesel.

    „Noaptea” a adus consacrarea lui Elie Wiesel

    Grüner Miklos sustine ca la Auschwitz nu a existat nici un detinut cu numele de Elie Wiesel. ‘In 1955, bunul meu prieten Lazar Wiesel a publicat cartea -Lumea tace-, la Paris, sub numele de Eliezer Wiesel. In 1958, cartea a fost rescrisa in franceza si engleza sub denumirea de The Night (La Nuit- Noaptea) de Francois Mauriac. Cartea initiala avea 250 de pagini, acum avea doar 115 si era semnata de Elie Wiesel. Aceasta carte a devenit un bestseller cu peste 10 milioane de exemplare vandute, Wiesel primind si Premiul Nobel in 1986, plus alte distinctii, in timp ce s-a pierdut orice urma a prietenului meu Lazar’, spune Grüner.

    Acesta s-a deplasat in America, la Oficiul pentru Evidenta Populatiei, dar nu a gasit nici un act care sa ateste existenta pe teritoriul american al unei persoane cu numele de Lazar Wiesel sau Elie Wiesel. Grüner l-a denuntat pe Wiesel si la FBI- Acestia i-au cerut un ragaz de 14 zile inainte de a-i oferi un raspuns, insa au trecut anii fara un semn de la autoritatile americane.

    ‘Primesc constant telefoane de amenintare ca voi fi impuscat daca mai continui investigatiile, dar eu am trecut deja prin moarte, nu ma mai sperie nimic. Inainte sa mor vreau ca toata lumea sa stie ca Elie Wiesel este un impostor. Lazar Wiesel, A-7712, cu care am fost la Auschwitz, care apare in fotografie, s-a nascut la data de 4 septembrie 1913, in timp ce pe certificatul de nastere a lui Elie Wiesel, scrie 30 septembrie 1928’, a spus Grüner, autorul cartii ‘Povestea unui premiu Nobel furat cu identitate falsa’

    Cazul se judeca la Budapesta

    In plangerea depusa, Grüner Miklos sustine ca Abraham Wiesel (A-7712) a fost fratele lui Lazar si nu tatal, asa cum declarase Elie. ‘Din documentele obtinute din Romania, reiese ca tatal lui Lazar Wiesel a fost Salamon Wiesel. Eu vreau ca instanta sa spuna clar daca Elie Wiesel a fost vreodata incarcerat la Auschwitz, fiindca eu ma indoiesc’, a incheiat Grüner.

    Avocatul acestuia Dr. Bosze Ferenc a declarat ca procesul ar putea incepe chiar in toamna aceasta. ‘Este interesant ca Grüner este cetatean suedez, Wiesel american, dar cazul va fi judecat in Ungaria de Judecatoria Budapesta. Grüner Miklos a adunat o sumedenie de dovezi, unele concludente, ca de exemplu lista cu pasagerii care au calatorit de la Paris la New York in 1957, cand Elie Wiesel sustine ca a ajuns in America, certificatul de nastere al lui Lazar Wiesel din Romania, acte de la Muzeul Auschwitz, cat si certificate de la comunitatea evreiasca Yed Vasem din Jerusalim’, a declarat Bosze Ferenc

    Nu existat doi de Lazar Wiesel la Auschwitz?

    Cazul Wiesel a intrat in atentia mai multor supravietuitori ai Holocaustului. In 1986, Eva Kor a trimis o scrisoare catre Muzeul Auschwitz in care solicita informatii despre detinutul A 7713. Kazimierz Smolen, directoarea Muzeului Auschwitz i-a raspuns intr-o scrisoare datata la 15 martie 1987:

    ‘In lagarul de concentrare Auschwitz, cu numarul de identificare A 7713 figureaza domnul Lazar Weisel, nascut la data de 4.09.1913. Este un evreu din Ungaria, nascut la Marmarossziget (Sighetul Marmatiei). El a sosit la Auschwitz in data de 24 mai 1944. A stat inchis pana la finalul anului 1944 in KL Auschwitz III – Monowitz. In momentul evacuarii lagarului a fost transferat la KL Buchenwald, fiind inregistrat in ziua de 26.01.1945’.

    In data de 7 iulie 2003, Muzeul Auschwitz i-a trimis o scrisoare lui Grüner Miklos in care apar urmatoarele date de identificare: ‘A-11104 Grüner Miklos, evreu din Ungaria, nascut la data de 6 aprilie 1928 la Nyiregyhaza, A-7712 Wiesel Abraham, nascut la 10 octombrie 1900 la Marmarossziget (Sighetul Marmatiei), A-7713 Wiesel Lazar, nascut la 4 septembrie 1913 la Marmarossziget (Sighetul Marmatiei).

    Intr-o ancheta paralela dusa de Carlo Mattogno, scriitorul italian a ajuns la concluzia ca atat la Auschwitz, cat si la lagarul Buchenwald, unde s-a realizat fotografia, a mai existat un Lazar Wiesel, dar scris Lázár Wiesel.

    ‘In data de 22 aprilie 1945, Lázár Wiesel a completat un formular al armatei americane la Buchenwald. La data nasterii, el a scris: 4 octombrie 1928, iar la locul nasterii: Marmarossziget (Sighetul Marmatiei). A scris ca a fost arestat in data de 16 aprilie 1944 si deportat la Auschwitz-Monowitz. El s-a nascut in acelasi an cu Elie Wiesel, dar nu in aceiasi zi.

    Conform site-ului memorial Buchenwald Gedenkstatte, Lázár Wiesel a fost trimis la Paris in data de 16 iulie 1945, intr-un convoi de supravietuitori copii. Dovada clara ca vorbim de doi oameni diferiti este faptul ca in registrele de la Buchenwald apare Lazar Wiesel, detinut politic, nascut la 4 septembrie 1913, cu numarul de inregistrare Haft-Nr 123565, dar si Lázár Wiesel, nascut la data de 4 octombrie 1928, cu numarul de inregistrare Haft-Nr 123165.

    Nu se stie ce numar de inregistrare a avut Lázár Wiesel la Auschwitz si nici nu apare pe lista persoanelor care au fost transferate de la Auschwitz la Buchenwald, dar in nici un caz nu putea fi A-7713, fiindca acesta apartinea lui Lazar Wiesel nascut in 1913′, sustine Carlo Mattogno.

  12. Marele singuratic: Este singuratatea PNL un mesager?

    Leadershipul liberal a anuntat ca PNL a renuntat la fuziunea cu UNPR si la aliantele cu partidele mici, PSRO si PND, hotarand sa mearga singur in alegerile parlamentare. Motivul invocat este unul de “blazon”, un prost sfatuitor, cred, in castigarea unei lupte.

    “Suntem un partid cu blazon, puternic, singurul partid din România care poate câștiga alegerile fără să aibă nevoie de o asociere, colaborare cu un alt partid, altă structură”, a precizat copreședintele PNL Alina Gorghiu, dupa intrunirea la varf de luni.

    Insa nu “blazonul” castiga alegerile, ci raportul de forte. In fine, trecand peste, sa zicem ca ar putea fi vorba de circumspectie. Ca s-ar putea ca dupa fuziunea (neterminata) cu PDL, noul PNL sa fi ajuns la concluzia ca nu tot ce este mare si frumos este si sanatos.

    Insa si mai ciudat mi se pare ca aceasta distantare brusca de partidele noi, care prin definitie sunt mici pana ce peste ele trece cel putin un ciclu electoral, vine dupa ce pana la alegerile locale PNL a cantat in corul celor care le sustineau. Ca o tactica anti-PSD, fireste.

    S-a spus adesea ca promovarea partidelor noi ar fi o cale de improspatare a clasei politice, de rupere de partidele vechi si corupte. Ideea este intr-o anumita masura acceptabila, daca avem in vedere ca partidele vechi au gestionat o tranzitie inevitabil corupta si coruptibila.

    Sa ne amintim de inchiderea ochilor la acumularea primitiva a capitalului, un scop care scuza mijloacele pentru formarea clasei imbogatitilor. Dar si de frenezia, i-as spune “binecuvantatoare”, cu care contabilizam toate relele capitalismului, care, nu-i asa, “asezau” Romania in randul “lumii” (capitaliste).

    Sigur, la vremea respectiva, inca june fiind, blestemam clasa politica. Mai tarziu am inteles ca pentru a nu o sfarsi rau trebuie sa urli ca haita, ca de fapt multi politicieni erau la fel de neputinciosi ca cetatenii obisnuiti. Eu stiam una si buna, din manuale pe care indelung si repetat le rasfoisem, ca puterea nu se cedeaza. De puterea dedicata natiunii vorbesc.

    Azi insa stiu ca puterea inteligenta si patriotica se metamorfozeaza. Se transforma, se innoieste, se adapteaza. Ca numai impreuna inteligenta si patriotismul pot infaptui miracole politice. Cand am inteles asta, mi-am lecuit ranile si am iesit din turnul de fildes. Atunci i-am condamnat pe toti la iubire.

    Dintre cele trei partide istorice care au mosit si leganat tranzitia, taranistii aproape ca au disparut, liberalii nu se simt nici ei prea bine, iar social-democratii par a-i urma indeaproape. Revenind la liberali si la insingurarea lor – aroganta?, obosita?, deznadajduita? -, incerc sa ghicesc daca nu cumva aceasta este un semn. Comparativ cu singuratatea din amurg, care vine sa inchida un cerc, ar putea fi un mesager al declinului?

  13. Mircea Popescu
    iulie 3, 2016 la 11:28 pm

    Dvs, in America, aveti mult mai mult acces la informatii referitoare la propaganda ruseasca. Noi, cei din Romania, deoarece primim informatia (in proportie de 99%) prin intermediul unei prese romanesti obediente fata de SUA, am invatat sa ne folosim mintea din dotare si sa nu inghitim clisee si ,,benzi desenate” fara un proces de prelucrare sinaptica. (Z)
    Cel putin noi, cei de pe acest blog.
    Inteleg ca sunteti republican. Foarte bine si eu il sustin pe Trump. Dar nu cred ca Trump poate schimba ceva din/in ,,sistemul” american care este doar reprezentat de Presedinte, acesta nedetinand, in realitate, puterea in SUA. Dar ,,sistemul” are nevoie de ,,eroi”, mai precis, de marionete cu mantie pentru a tine populatia sub control. Uneori, chiar si de povesti cu ozeneuri detinute, chipurile, in tot felul de baze sofisticate (cum ar fi areal 51). Minciuni care sa sporeasca artificial forta coplesitoare a unchiului Sam (singurul capabil sa …negocieze cu extraterestrii) in mentalul bietilor cetateni manipulati care cred ca ei, americanii, sunt mai egali decat ceilalti cetateni ai planetei Pamant. (Z)

  14. @ mircea popescu

    Banuiesc ca asa ati adunat cei peste 45 000 de cititori pe care pretindeti ca-i aveti . Promovându-va smechereste blogul de doi lei ” ancorat in realitatile romanesti ” …

  15. ”N-am știut, Onorată Instanță, de unde să știu? ” zice Monica Macovei, ridicând din umeri și suflându-și , peste relieful pregnant al nasului, bretonul superdezvoltat, ca să-l desprindă, preț de câteva secunde, de sprâncene …

    ”N-am știut, Onorată Instanță, e rrridicol să crrredeți că- aș fi știut ceva! ” graseiază, cu sprâncenele ridicate a nevinovăție TOTALĂ! și Mircea Geoană…

    Vasile Blaga nu a fost solicitat încă de ”Onorata Instanță” să spună și el, cu vocea sa tunătoare că , deși a coordonat campania lui Băsescu, el n-a știut de geamantanele cu milioane de euroi, transformate , printr-o scamatorie extraordinară și de neînțeles, în pufoaice, găleți și fesuri portocalii! Dar, când se va ajunge acolo, va veni și dânsul, cu fizicul congestionat și părul vâlvoi, să spună că N-A ȘTIUT NIMIC! Asta, după ce, MARTORUL Băsescu Traian va rosti și el : ”N-am știut, Onorată Instanță, hă!hă!hă! doar este de notorietate faptul că mie nimeni nu-mi spunea nimic! Hâc! ”

    Monica Macovei a fost amendată deoarece nu a putut face proba , cu totală transparență, a provenienței donațiilor din campania extraordinară a prezidențiabilei susținute de partidulețul M10. AEP a dispus confiscarea cu totul , în urma alegerilor prezidențiale din 2014, a sumei de 413 575 de lei, din care… parol ţaţo, să mă-ngropi!… 291 415 lei erau din zestrea de campanie a duduii Macovei. Peste suma confiscată , s-a ridicat mândră și bomboana de pe colivă a unei amenzi de 55 000 de lei ( cea mai mare din acea campanie, și mi-e teamă că și din istoria tinerei noastre democrații), pe care, ați ghicit, tot Macovei trebuia să o achite.

    Până la urmă, sumele s-au mai îndulcit, da’ tot cele mai reprezentative pentru campania din 2014 –piatră de hotar! – au rămas: 125 000 de lei!

    Cu toate acestea, în speța domniei-sale, ”mandatarul financiar ” e clu-ul întregii afaceri, și el ”răspunde legal”, că doar ea n-a știut nimic! Cred că, până la urmă, la finalul unui proces anevoios, de la ”mandatarul financiar” își va și recupera cucoana banii , căci, vorba aceea: ”numai mandatar financiar la Macvovei să nu fi !”

    Deci, cetățeni, din toată țara aceasta mare și din adâncul tuturor hei-rup-urilor electorale ale ultimilor 26 de ani, de modalitatea de finanțare a unei campanii, așa cum ne dăm seama, numai Adrian Năstase A ȘTIUT!

    P.S. Deoarece madam Macovei a renunțat să mai fie ”mama lu’ M10 ”, lăsând povara purtării stindardului, asemenea lui Nigel Farage, celor ”mai tineri” și motivați la maxim , bănuiesc că duduia și-a aranjat un post pe o perioadă mai lungă de 4-5 ani în frumosul Bruxelles. Despre finanțarea campaniilor ei la europarlamentare să nu o întrebați… adresați-vă direct la ” mandatarul financiar” , că tot el va răspunde și în fața Onoratei Instanțe!

  16. Eurotralala sau tampiti au fost tampiti sunt inca , tanapiti vor fi cat neamul omenesc ….

    Germanii isi vor tara inapoi: „Nearly two-thirds, 62 percent of Germans want their government to reclaim some powers from the EU after the UK voted to leave, a survey by Emnid for N24 news channel found. The overwhelming majority of Germans are still in favour of membership.”
    https://euobserver.com/tickers/134149

    Francezii isi vor tara inapoi: „A clear majority is opposed to “ever closer union” and wants powers returned to the French parliament, a finding that sits badly with the insistence by President Francois Hollande that “more Europe” is the answer to the EU’s problems.”

    Olanda: „Although the Netherlands is a founder EU member and currently holds the EU presidency, a June poll showed 54 per cent of people want a referendum on EU membership, while 48 per cent would vote to leave and 45 per cent to remain. ”
    44% vor recapatarea unor puteri pt. guvernul national vs 24% pt. cedare de puteri.

    Italienii isi vor tara inapoi: 39% vor recapatarea unor puteri pt. guvernul national vs 21% pt. cedare de puteri.
    Aici de urmarit este partidul eurosceptic si antisistem Five Star Movement care nu doar ca a castigat capitala dar si 19 din cele 20 de primarii unde a participat.

    Suedezii isi vor tara inapoi: 47% vor recapatarea unor puteri pt guvernul national vs 13% pt. cedare de puteri.

    Austriecii, destul de probabililul cancelarul, care va fi ales si partidul sau de dreapta, vor sa organizeze un referendum pt. a iesi din UE daca Turcia este admisa.

    Nu am sa ii insir pe toti dar:
    „A median of 42% of Europeans across the ten countries surveyed say they want to reclaim some powers from Brussels, while just 19% favor greater centralization (27% prefer the status quo).”
    „An example is EU President Donald Tusk, who warned last month that Brussels was “obsessed with the idea of instant and total integration” and that “we failed to notice that ordinary people, the citizens of Europe do not share our Euro-enthusiasm.”

    Sa incerci sa creezi o federatie cand majoritatea populatiei nu isi doreste acest lucru, mai ales cand nici macar nu reusesti sa depasesti 40%, este clar o utopie care nu poate rezista unui soc mai puternic „natural” sau declansat de cineva (sub 20% este inconstienta). (in ilaic citata furat)

    Nu-i nimic! Unica solutie mai multa Europa

  17. PSD: Intre risc si miza

    Desi o vacanta parlamentara de obicei aduce un armistitiu politic intre partide, cea din aceasta vara, premergatoare alegerilor din toamna, iese din regula. Nu atat in privinta celor ce se intampla intre partide, ci in interiorul partidelor.

    Capul de afis il detine conflictul dintre Victor Ponta si Liviu Dragnea, care, potrivit unor surse din PSD, care nu si-au facut publica identitatea, poate provoca o reconfigurare a fortelor politice de pe esichier inainte de alegerile parlamentare.

    O “reconfigurare” cam este asteptata, fiind cunoscute declaratiile de independenta din tarile din Grupul de la Visegrad. Nu se stie cine si cum o va determina. O neclaritate vine si din faptul ca la “visegrazi” dreapta se afla in fruntea miscarilor de independenta, in timp ce la noi dreapta, inregimentata cu mici exceptii (ALDE) in PPE, este legata de mentinerea statu quo-ului (aproape) colonial, care le hraneste privilegiile.

    Logic, sperantele ar trebui sa vina de la stanga, dinspre care s-au si ridicat voci pentru “a (ne) lua tara inapoi”, numai ca acolo liderii sunt tintuiti la pamant prin instrumente politico-juridice (de hartuire cu acuzatii si dosare de coruptie), dar si de un razboi intern, instrumentat se pare tot de adversari (interni si externi).

    Presedintele PSD, Liviu Dragnea, subminat si speculat de orgolii de marire, in special de ambitia de a ajunge premier dupa alegerile legislative, nu vede cu ochi buni prestigiul si increderea de care fostul presedinte si premier Victor Ponta se bucura in randul aripii conservatoare, autentic de stanga a PSD. Strategia lu Dragnea pare sa tinteasca slabirea pozitiei lui Ponta in PSD, prin reforma partidului, si in randurile aliatilor ALDE si UNPR, prin ruperea legaturilor cu acestia.

    Daca razboiul personal al lui Dragnea impotriva lui Ponta va continua, aceleasi surse anticipeaza ca riscul de rupere a PSD ar putea deveni real, prin desprinderea aripii pro-Ponta. Aceasta grupare a adus la alegerile locale cel mai mare capital electoral, in virtutea masurilor reparatorii si de crestere ale fostei guvernari Ponta, care este apreciata drept cea mai buna din istoria recenta, potrivit indicatorilor economico-sociali din statisticile nationale si comunitare.

    Victor Ponta conduce in prezent un ONG regional, unde a acumulat deja o semnificativa expertiza pe proiecte regionale, care ar putea sa se dovedeasca extrem de pretioasa pentru noul proiect de tara. Daca Ponta va infiinta un nou partid, Dragnea ar ramane descoperit sub aspectul liderilor si expertilor, cat si al brandului PSD si al capitalului politic si electoral, care il vor urma pe liderul care a adus cele mai mari victorii social-democratilor si stangii. Dragnea ar putea ramane cu denumirea de “PSD”, data unor ramasite, care nu vor avea o alta soarta decat de a fi inghitite de haul caderii si al uitarii, poate mai repede decat a liberalilor.

  18. Pai in mod normal acum ar trebui ca Monica Macovei sa fie „urmarita” de un dosar penal cu invinuiri identice ca in dosarele lui Nastase.

  19. Spuneam, dar si doamna M.E.P. se exprima cam in aceiasi termeni, ca asistam la schimbari de tectonica geopolitica in zona Marii Negre si in Orientul Mijlociu.
    Iata ca acordul incheiat de Turcia, Israel si Rusia, are un prim efect: Ministrul de externe turc declara ca Turcia este dispusa sa permita aviatiei ruse sa utilizeze facilitatile de la baza aeriana de la Incirlik, pentru actiuni punctuale care sa vizeze ISIS. O baza folosita pana acum doar de armata turca si cea a SUA.
    Mai inainte, Erdogan si-a cerut, in sfarsit, scuze, lui Vladimir Putin. Normal, toata Antalya depinde de rusi. (Z)
    Interesant.
    Iata, dragi colegi speriati (cativa dintre voi) de asazisul ,,pericol” rusesc cum se joaca sahul global. Dar cine sa ne invete ? Ambasadorul SUA ? Sau poponarul britanic care participa la mitinguri multinationale ale ,,diversitatii” organizate de oengeuri sorosiste la Bucuresti ?
    In fine, cred ca acordul susmentionat a fost parafat si cu acceptul tacit al SUA, in cunostinta de cauza ca nu mai poate face fata singura provocarilor tot mai complexe, pe masura ce datoria federala a SUA creste. CRESTE ASTRONOMIC de la un an la altul.
    Poate ne explica colegul ,,roman” de peste ocean cum sta treaba cu aceasta datorie, si cat de fragila este in realitate SUA.
    (Z)
    ps
    Sa nu uit….un anume cetatean roman, Barbu ,,Simainustiucum”, se plange la televizor ca Justitia britanica i-a luat copiii incredintandu-i unui cuplu de homosexuali. Domnul respectiv facea declaratia avand in fundal Patriarhia romana, careia i-a cerut sprijinul. Oare cand acest domn a plecat de nebun in Marea Britanie, a intrebat preotul ? A cerut parerea bisericii ?
    Toata lumea, cand da de greu (inclusiv supravietuitorii de la Colectiv), isi aminteste de biserica si cere preotilor ortodocsi sa faca si sa dreaga. Toti isi amintesc sa aprinda lumanari, realizand, din instinct, ca omul, pana la urma, este lumina din lumina.
    Dar cand le-a fost bine, au participat, in zilele de duminica, la Sfanta Liturghie (un transcript concentrat al pildelor si patimilor lui Iisus Christos ce are ca scop sa ne mentina lumina din suflet mereu aprinsa) ?
    S-au spovedit, impartasit si au respectat (fie si relativ) cele patru mari posturi din decursul unui an bisericesc ? Nu cred. Dar ipocrizia este enorma inlauntrul fiintei umane….nici nu stiu ce este mai nociv pentru sufletul omenesc: sa fii trufas, sau ipocrit ?
    Pana la urma, principalii vinovati pentru tot ce ni se intampla suntem noi insine. Restul este scuza ieftina pentru a nu recunoaste evidentza.

  20. O comisie a decis ca Victor Ponta a plagiat. Nu sunt expert in domeniul verificarii autenticitatii unor lucrari de doctorat, dar ma intreb, ca si in cazul Hexi Pharma, daca se doreste o reala asanare a acestui domeniu academic. Am facut analogia, plecand de la faptul ca nu stim nici acum daca produsele firmelor concurente ale domnului Condrea stau mai bine la capitolul eficienta si nici nu avem rezultatele unor teste multiple , mai presus de orice banuiala de diletantism (sau subiectivism) efectuate in laboratoare de prestigiu.
    La tezele de doctorat, dupa parerea mea, se propune o definitie superficiala a autenticitatii: Ceea ce preiei, sa fie pus in ghilimele cu indicarea sursei pe fiecare pagina.
    Ma intreb daca aceste ghilimele confera lucrarii un grad sporit de originalitate. De asemeni, ma intreb daca exista un criteriu cantitativ care sa stabileasca proportia corecta dintre textul citat si continutul original, pentru ca teza respectiva sa poate sta la baza unei titulaturi de doctor in ceva, nu conteaza. Un astfel de criteriu ar trebui sa existe, din moment ce ni se spune ca nu este suficient sa indici la sfarsit de unde te-ai inspirit, ci, neaparat, sa pui ghilimele.
    Oare nu a venit timpul ca aceasta tara sa-si schimbe denumirea ? De exemplu, din Republica Romania, in Republica Ipocrizia.
    ps
    Poate ne ofera lamuriri in plus colegul Fragmentarium (in abenta regretabila a domnului blogideologic) ?

  21. Bun! A fost confiscată! La valorificare, credeți că se obține ceva?
    Părerea mea este că DA,dar numai ca OTRAVĂ.

  22. Chestia veche cu Samson și Grivei dar aici mai intervine și hidoșenia lui Macovei. Cea spirituală dar nici cea fizică nu este de neglijat.

Lasă un răspuns