O sugestie pentru dna ministru Prună

FullSizeRender copy 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FullSizeRender copy 4Sugestia este de a se decide deschiderea unei tipografii intr-un penitenciar. Exista precedente. Astfel, in 1947, la Inchisoarea Văcăresti, functiona o imprimerie. Interesant, imprimeria, cunoscuta in epoca, a functionat si inante de razboi si in timpul razboiului dar si dupa razboi.  Acest model ar putea fi preluat de  guvernul actual si el ar putea fi chiar imbunătătit. Spre exemplu, la Penitenciarul Jilava, ar putea fi infiintată o tipografie iar pedepsele ar putea fi reduse cu câte 20 de zile pentru cei care vor tipări cărtile lui Liiceanu sau Cărtărescu.

PS  Cartea „In zarea nemuririi”, tiparita la Puscaria Vacaresti, a fost scrisa de un autor american – Prentice Mulford – care a murit in 1891, cam aventurier, boem, umorist. Nimic special. Doar faptul ca in 1947, in Romania se publica traducerea unei lucrari a unui scriitor american. Iar traducatorul – Al. E.Russu-Bahmut – semneaza prefata, adaugand si mentiunea „Magnetizor”. Nu stiu daca aceasta profesie mai exista si daca este trecuta in nomenclatorul legii unice a salarizarii.

22 de gânduri despre “O sugestie pentru dna ministru Prună

  1. Fragmentarium Politic
    iunie 17, 2016 la 6:37 pm

    ,,Singur si nesigur

    Un Exit din UE ar face dintr-un fost comunitar, oricine ar fi el, o tara singura.”

    Dvs aveti comentarii excelente, de regula. Dar, parca imi vine sa-l cred, uneori, pe bizon, cand spune ca exagerati cu intelectualismul.
    Ma refer, concret, la graba cu care generalizati, transformand o premisa corecta, intr-una falsa. Cum de nu va dati seama de eroare ? Inductia matematica trebuie sa ramana matematica, adica exacta. (Z)
    Sa ma explic: Daca ar fi vorba de Romania, as fi de acord, intrucat Romania, fiind un stat asistat, este si in prezent singura. Romania se agata pur si simplu de UE, neavand politici proprii de niciun fel, doar doar o mai primi niscaiva firmituri de la ,,masa stapanilor”, iar cetatenii ei sa poata bantui brambura prin Europa.
    Dar daca vorbim de un stat contributor important, lucrurile stau exact invers, ca si in cazul Elvetiei. Sa nu spuneti ca Elvetia este singura, ca nu va cred. (Z)
    Marea Britanie nu numai ca nu va ramane singura, dar va re-deveni, prin lira sterlina, un mare jucator pe piata financiara, redobandindu-si autonomia imperiala de altadata.

  2. O sugestie , SHTREANGUL !

    __________________________________________________________

    Incepe sa se trezeasca din somnul de kaiser fleish herr soric grobihanis , SAU IAR E PRAF IN OCHII PROSTIMII aruncat in piata de taximetristi ?

    http://www.comisarul.ro/articol/cutremur/mru-interzis-la-palatul-cotroceni-directo_786883.html

    o citi oare grobihanis comentariile din ziare ? cata dragoste si respect !

    Na belea , Legea de organizare şi funcţionare a SIE nu prevede decât modalitatea de numire a directorului Serviciului, nu şi pe cea de demitere.!!!

    Pai cum adica , asta sta acolo cat vrea kobea lui ? E tare !

  3. D-na Pruna nu exista ! Ea reprezinta doar o interfata intre Monika Macovei si Min. Justitiei si o sluga ascultatoare care indeplineste ordinele fostei procuroare ceausiste si ale celorlalti tortionari

  4. By the way , stie cineva ceva , se infiinteaza Inchizitia in Romania ? Ca intr-acolo merg lucrurile …

    Am fi prima tara din UE care am infiinta Inchizitia si ne-ar felicita toti oficialii de la Bruxelles si de la Ambasada SeUA . Si s-ar mai crea locuri de munca .

  5. Este fantastica aceasta clasa politica! Ma impresioneaza tot mai mult pe zi ce trece… Peste tot ii auzi cum critica guvernul tehnocrat ca n-a facut aia, ca n-a facut-o pe ailalta, ca n-a fost nici la inundatii dupa tipicul lor, adica in celebra barcuta sau in elicopter, iar daca da naiba sa incerce si ei sa faca ceva acolo, se dezlantuie iadul: astia sunt acolo doar temporar pana venim iar noi la putere (la furat – n.a.), cum isi permit sa modifice legi, sa dea ordonante, etc, etc, etc…

    Pai mai copii, astia sunt acolo nu c-au vrut ei, ci pt ca nu mai puteati fi voi, va luau romanii gaturile dupa Colectiv! Lasi, incompetenti si mincinosi, ati inteles ca s-a umplut paharul pt ca s-a mintit prea mult, asa ca l-ati pus pe Viorel sa demisioneze (lui ii pare rau si acum – n.a.) si ati votat cu mainile si cu picioarele prima scapare pe care Iohannis v-a oferit-o, guvernul tehnocrat!
    Asa ati facut, dar ati uitat! Romanii v-au slabit nitel si gata, miroase a carnati again!

    Acum stanga a castigat alegerile locale, cam slab as spune eu fata de ifosele de mari partide si de mari aliante, afisate… Iata insa ca nu poate guverna local din cauza dreptei, sau din cauza PMP-ului lui Basescu, sau din cauza frantuzoaicei de la 1, sau din cauza ca Nicusor Dan ii va deranja in toamna la scara nationala! In fine, orice numai sa nu asteptati rezultate pe plan local fratilor, ca nu ne lasa vrasmasii nostri si ai vostri!

    He he he heeeee! A cata oara auzim noi asta? Ei da, am reusit s-o invatam pt ca si daca ar fi castigat dreapta, tot asta ne-ar fi depanat, ca sunt pesedistii in structuri…

    Stiti ce propun eu? Sa cautam alti tehnocrati, sigur gasim unii mai buni si scapam si de cheltuiala cu politica, caci asta ne-a mancat capul de la revolutie pana acum, asta si ciordeala aferenta!

    As vrea si eu sa aflu de la INS cat ne costa anual politica pe noi, pe romani. Si comparat cu altii, cu nordicii, cu sudistii, cu esticii si cu vesticii… Daca se poate, cumulat si cu efectele conexe ale politicii, stiti voi, industrie, agricultura, flota, fonduri, creante istorice, banci, zacaminte, forta de munca, educatie…

    Stiu ca e greu de calculat, dar va dau un pont, scadeti tot ce avut tara asta si asta-i rezultatul corect! Va las doar sa-l preschimbati in bani, aici nu ma bag deoarece ati distrus moneda de 10,000 de ori si inca n-ati terminat, cred ca-i greu de calculat si daca vrei…

    Oare s-o putea fara clasa politica? Aici se incurca treaba, caci exemple nu sunt! De putut se poate, se poate orice, dar dac-o dam iar in dictatura? In fond nu conteaza cine ar dicta, daca nu un partid unic atunci niste servicii, sau niste justitie, sau ceva academic, sau niste oameni de afaceri, sau niste bancheri… Ei, aici e problema: trebuie clasa politica dar care sa fie clasa politica, nu ciorditori dispusi a se lasa manati oricum si de oricine, numai sa fie lasati sa ciuguleasca si ei acolo, de-o avere-doua… Vor gasi partidele pana la toamna, insi integri? Sigur ca nu, nu au, nu le convine si nu merita efortul deoarece in scurt timp si aia trebuie sa-si achite notele de incredere, ca sa nu le spun de plata, partidelor ce i-au promovat, cum altfel?

    Merge cam prost omenirea, nu?

  6. @nastase
    Eu nu cunosc alt „loc” în România unde s-ar fi aprobat mesajul
    Stefan Dragan
    iunie 17, 2016 la 6:18 pm
    Vâ felicit pentru lecția de democrație!
    Iar Dlui Drăgan, cea mai bună replică i-a dat-o deja Johanis, președintele neales: „Decât slugă la ruși, mai bine slugă la americani!”
    Dar de ce e bine să fii slugă, nu am înțeles!

  7. http://www.dcnews.ro/traian-basescu-de-urgen-a-la-inchisoare-sa-discute-cu-fratele-sau_508664.html

    Am auzit ca Traian Basescu este suparat deoarece a aflat ca frate-sau imparte aceeasi celula , acelasi pat si aceeasi soarta cu Bercea Mondialu ‘ .
    Cica , Bercea Mondialu’ l-a luat pe Mircea sub aripa lui ocrotitoare si l-a bagat si pe acesta in Academia de Ursarie alaturi de ceilalti tigani laieti .
    L-a rebotezat pe Mircea ( il cheama Rozeta Ruptureanu ) si il pune sa umble prin camera numai intr-un minijup roz iar seara in pijamale cu buline rosii .
    Mondialu ‘ il soarbe toata ziua din priviri si se uita la el ca la un cosulet de zmeura …

  8. Da, bună ideea, la câte cărți s-au scris în penitenciare, unele chiar f. bune, care vizează adevărata societate românească și, desigur când afirm acestea mă gândesc la cărțile scrise de d-voastră în acea perioadă mai tulbure. Faptul că acestea au servit mai târziu ca model de reducere a pedepsei pentru alți deținuți (pe diferite motive, nu are rost să enumăr aici!), care însă nu au nici cea mai mică legătură cu ideea de carte, de editare, scriere, dar mai ales de publicare, asta este cu totul altceva. Nu trebuie cred, întinsă coarda, chiar dacă acele cărți au avut ca îndrumători diferiți academicieni, ingineri, de ce, nu, chiar preoți pentru a „scoate” o carte cât de cât catalogată…„științifică”! Asta nu înseamnă că toți cei care au scris, sau continuă să scrie în acele condiții nu ar fi familiarizați cu noțiunea de editare, scris, povestit (fie chiar memorii!), și că nu ar avea capacitatea de a avea și dori ceva de comunicat semenilor săi. Trebuie însă să se facă o selecție mai riguroasă a lucrărilor, iar editura care va fi înființată pe lângă penitenciare, să aibă tocmai pe acei oameni cu capacități intelectuale deosebite, de ce nu, cu performanțe personale în domeniile în care activează, dar care să poată discerne, calcula, care, ce tip de lucrare poate fi și editată care să fie și vandabiă, nu să se îngălbenească în diferite debarale, cămări, garaje personale. Pentru că doar pe ale d-voastră le-am văzut în librării și, care, într-adevăr, au subiect, au ceva de transmis românilor, ma ales din fera economico-politică. Restul iertată-mi fie părerea, maculatură. De asta cred că ideea înființării unei edituri cu acest specific de a publica lucrări cu adevărat valoroase pentru cititori, este binevenită.

  9. „Peste un milioane de hectare de tern arabil se află în proprietatea străinilor, din care 23,4% aparţine italienilor, 15,5% – nemţilor, 10% – arabilor, 8,2% – ungurilor, 6,2 % – spaniolilor, 6,1% – austriecilor şi 4,5% – danezilor, potrivit companiei AgroIntelligence SISA, care oferă consultanţă în sectorul agroalimentar, şi care a ajuns la aceste rezultate analizând raportoarele notariale.”
    Ar fi interesante memoriile din închisoare a celor care au făcut posibile astfel de gafuri la nivel naţional ! :mrgreen:
    P.S.
    Surprinde ( şi nu prea ! 😉 ) că printre străini nu apare nici măcar un singur procent de israelieni !
    Să înţelegem că nu-s interesaţi, sau sunt bine camuflaţi, printre ceilalţi…

  10. Dorel
    iunie 18, 2016 la 3:47 pm

    Nu înțeleg ce vrei de fapt. Compunerea de primara pe care ne-o prezinți în prea multe rânduri zice de fapt că „Viața-i grea, femeile-s scumpe și copiii ușor de făcut!”

  11. Adrian B. Literatura ta de fictiune nu mi se pare rea, insa tematica ei nu e originala.
    De fapt, lucrurile sunt mult mai serioase. Despartamantul de profil i-a pus pe cei doi impreuna, mai mult ca sigur, pentru ca acestia sa poata schimba liber idei intr-un spatiu arhitectonic bazat pe betonul Philips. Stii cum e betonul Philips? 25% ciment si 75% microfoane. De ce? Probabil nu doar pentru ca, asa cum zice presa, pare ca 600K euro au disparut fara urma, ci probabil pentru mai multe motive. Iar daca, asa cum e dovedit, dl Mircea Basescu nu este foarte atent ce vorbeste, atunci se poate trezi cu vorbele digitalizate pentru vecie, mai ales, cred, daca rosteste anumite vorbe cum ar fi ” Traian”, „fratele”, „Cotroceni”, sau altele de acelasi tip. Iar Traian Basescu cred ca s-a deplasat chiar din a doua zi pentru ca fratele sau sa stie ca nu este singur. In inchisoare, evident.

  12. ZeV, cred ca aveti luneta aburita de ceata de pa canal, de vedeti atat de neclar lucrurile. Chiar si admitand ca observatorul are o “deficienta de dioptrii” (desi s-ar putea sa fie si una de refractie, in campul de observare), pentru a obtine claritatea la scara normala ar fi suficienta recititirea cu atentie si in totalitate a declaratiile liderilor americani si britanici despre Brexit. In acestea se afla foarte bine evocat riscul ca insularii sa devina insulari si economic, chiar si politic, nu numai geografic. Presedintele Obama le-a spus-o foarte clar britanicilor, sa nu care cumva sa faca prostia sa iasa din UE, pentru ca cel putin zece ani vor fi singuri. Un eventual proiect alternativ, care sa integreze MB, nu va fi mai devreme de un deceniu, dixit Obama. Premierul conservator, David Cameron, si ministrii sai au venit cu foarte multe argumente economice, comerciale, financiare si de securitate care in esenta au spus acelasi lucru, ca MB va ramane singura, in urma Brexit, si ca de una singura nu vor putea obtine niciodata ceea ce a obtinut impreuna cu coechipierii comunitari, din UE. Chiar si fosti ministri laburisti au atras atentia ca iesirea din UE ar fi o decizie inadecvata, prin consecintele nefavorabile. Prin urmare, mi se pare inutil a bate o contramoneda, iesirea dintr-o echipa are un singur rezultat, singuratatea, iar o echipa este intotdeauna superioara singuratatii, indubitabil si indiscutabil. Desi mai sunt cateva zile pana la referendumul de joi, cand vom vedea daca va fi o “Joie luminata” sau una “oarba”, pot sa ma pronunt cu anticipatie, de 99%, ca MB va ramane in UE. Nu stiu pentru cat timp, dar un mesaj mi se pare limpede, “Nu acum!”, si am sa spun si de ce, in primul rand pentru ca apartenenta MB la UE ii ofera acesteia o pozitie excelenta de observare si informare. O astfel de pozitie este ca un cap de pod, care se castiga si se dezvolta, nu se cedeaza, ar fi o psihologie geopolitica inversa, iar niste actanti imperiali ar fi ultimii care sa poata fi acuzati de o asa inversiune. In al doilea rand, pentru ca ii ofera o posibilitate inegalabila de influentare a celorlalti, deci implicit a propriului viitor. Si, atunci, cum ar putea fi numita decizia lui Cameron pentru un referendum Brexit? Un “santaj” britanic al UE? Poate ca da, poate ca nu, eu i-as spune farsă, șotie, șiretlic (v. ucr. šutka), “Vicleșugul lui Cameron”.

  13. Cerbicia cu care unii susţin rămânerea Angliei în UE mi se pare prost inspirată , dar bine plătită !
    Odată deschisă Cutia Pandorii, e greu de crezut că o asemenea făcătură birocratică, de fapt o nouă Uniune Sovietică, ar putea reprezenta o soluţie pentru mai binele Europei. Mai ales dacă nu luăm în calcul binele lor, a celor câţiva păpuşari, aceleaşi minţi diabolice ce au stat la baze creierii primei Uniuni, care dacă n-au o ţară sigură a lor, s-au gândit să-şi „tragă” una de vreo 550 de milioane de oameni, pe care să-i conducă după bunul lor plac : Când cu biciul, când cu zăhărelul !

    Nouă, românilor, la ce ne-a folosit această intrare în ….robie ?
    Cea mai crasă condiţie impusă la aderare a fost ca în 5 ani să permitem străinilor să cumpere terenuri în Ro. Acum peste 75 % din terenul arabil al Ţării este vândut străinilor !
    Mai mult, am plătit mai multa contributie decât am luat fonduri europene, în condiţii de cedare completa a independentei si suveranitătii !
    Au omorat-o si pe biata Jo Cox, doar-doar, vor crea o mişcare pentru ramânerea sub papuc ueist !
    Halal ! Nu-i deloc koscher…..

  14. […] PS Cartea „În zarea nemuririi”, tipărită la Puşcăria Văcăreşti, a fost scrisă de un autor american – Prentice Mulford – care a murit în 1891, cam aventurier, boem, umorist. Nimic special. Doar faptul că în 1947, în România se publica traducerea unei lucrari a unui scriitor american. Iar traducătorul – Al. E.Russu-Bahmut – semnează prefaţa, adăugând şi menţiunea „Magnetizor”. Nu ştiu dacă această profesie mai există şi dacă este trecută în nomenclatorul legii unice a salarizării”, a scris Adrian Năstase pe blogul său […]

Lasă un răspuns