A murit profesorul Viorel Ciobanu

 

Unknown-1.jpeg

A murit Viorel Ciobanu. O mare personalitate a Scolii de drept românesti. Un om puternic, vertical, un bun prieten si un bun coleg. Am terminat, impreună studiile la Facultatea de Drept din Bucuresti, in promotia 1973. El a rămas in facultate, ca asistent, la procedura civilă, al profesorului Savelly Zilberstein. Mai târziu, a ajuns decan al Facultătii si a rămas la conducerea acesteia vreo zece ani. In perioada aceea, fiind premier, am ajutat la refacerea Aulei si la diferite alte proiecte pe care le pornise.

Era un bun orator, avea umor, era sobru dar generos cu studentii.

In ultimii ani, a avut mari probleme de sănătate insă studiile publicate sau interviurile lui din aceasă perioadă rămân dovada unei constiinte civice profunde.

Inmormântarea va avea loc astăzi, la ora 13, la Cimitirul Bellu Ortodox.

Dumnezeu să-l odihnească.

 

 

 

24 de gânduri despre “A murit profesorul Viorel Ciobanu

  1. Nu l-am cunoscut , dar daca matale zici c-a fost om bun , asa sa fie !
    Sa-l odihneasca Dumnezeu !

    ________________________________________________________

    TRIASCA clanul javrelor ordinare de bash(s)ti cancerosi , cu toti cretinii si retrdatii care i-au votat , dar si cu justitia curata , nepatata si independenta in frunte !

    URAAAA , o avem in suflet !

    Si care va sa zica javra fratelui javrei ordinare o sa faca NUMAI 4-5 luni si …. GATA , ramane cu banii si e curat din nou , ca lacrima , ca o virgina ?

    BANANA REPUBLIC ! PRAF IN OCHII PROSTILOR !
    IN ORICE TARA CIVILIZATA , PT. ASA O CONDAMNARE , JAVRA LUA DE LA 8 ANI IN SUS + CONFISCAREA BANILOR !

    http://www.stiripesurse.ro/bomba-mircea-basescu-va-face-doar-patru-luni-de-inchisoare_1139048.html

    javra ordinara bashistu’ flatulat , face pipi si pe frati’su si zice clar ca , DA-O DRACU’ DE PUSCARIE , BINE CA NU I-AU LUAT BANII !!!!!!!

    ” Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată din cîte înţeleg”, a scris acesta pe pagina de socializare.

    _________________________________________________________

    TRAIASCA guvernul tehnocrat de kkkaaat , in frunte cu musiu julien dacien sio(r)os , ca noua , la toti , ne este din ce in ce mai bine !

    http://www.stiripesurse.ro/oficial-bnr-leul-se-prabuseste-la-minimul-ultimilor-trei-ani_1139054.html

    In gura mamii lui ( dac-ar intreba-o cineva , dar nu stiu daca vorbeste ) ar trebui sa ne spuna ca o sa ne mearga mai bine daca ar creste leul si ar scadea cancerul asta de euro , dar la noi e pe lingivers !

    PS .

    Cum a fost la Canada ratacitule ? Tu chiar crezi ca se uita serios cineva la tine in legatura cu vizele ?
    Papagalule , pana n-o rezolva Maior la Washington , canadienii nu misca-n front , bai nevinovatule !

    PSSST !

    Tarane , poate-ti spune si tie cineva din anturajul tau ( alti tarani prosti ) , o zicere de prin zona aia :

    ” when America sneezes Canada catches a cold ” !

    Intreaba-l bai pe Maior sa-ti explice el cum sta treaba prin zona !

  2. http://www.cotidianul.ro/boyko-borisov-ii-da-o-lovitura-lui-iohannis-si-initiativei-pentru-flota-nato-283044/

    Vad ca si bulgarii s-au scarbit de prostiile , jocurile perfide si iresponsabilitatea liderilor romani .
    Cred ca suntem singurii prosti din UE care mai punem botul la tot ce vine de la Bruxelles si din State .

    Cand interesul tarii tale, bunul simt si tot ce vrei cer sa faci altfel decat strainatatea, o faci si gata !!

    Ungurii cu Orban al lor si-au afirmat identitatea si au facut cum au considerat intr-o multime de chestii ( legitimatiile de maghiar, renationalizarile, gardurile cu sarma ghimpata, punerea la punct a multinationalelor ) .

    Turcii fac ce vor cu kurzii, ii joaca pe vestici cum vor in toate chestiile (relatiile cu Irakul, cu Siria, etc.).

    Britanicii si polonezii, cand au un interes, fac ce considera ca e mai bine pentru ei.

    Nemtii, daca au interesul sa faca business cu rusii cu gaze, isi baga pasarica in ea de UE si fac ce vor !

    Noi ne facem pres in fata tuturor , toti ne cearta , ne iau pamanturile si resursele , ne arunca in tot felul de conflicte care nu sunt ale noastre , se folosesc de noi si ne amintesc tot timpul ca suntem prosti si corupti !!!

    La urma urmei ce ne pot face ? Ce le-au facut altora ? Nimic !

    Dar , cum suntem o natie de slugi si lingai, o sa ne plecam capul si in fata vestului, cum ne-am plecat si in fata rusilor, a turcilor, bizantinilor, nemtilor, etc. !!

    Romania arata astazi ca o COLONIE impartita frateste intre marile puteri ale lumii si ale Europei :
    francezii ne-au impus un prim ministru ( Csolos ) , nemtii pe Iohannis si seful SRI , ungurii la DNA si la Digi , israelienii la SIE si americanii care coordoneaza totul din umbra .
    Plus o farsa de democratie si de Parlament . Si cu o Opozitie formata din doi pacalici sinistri ( Dragnea & Ponta ) care fac tot jocurile strainilor .

    Hans Klemm se poarta ca o gazda in Romania , ca guvernatorii din Guam, Samoa Americană, Insulele Virgine Americane, Insula Baker, Insula Howland, Insula Jarvis, Atolul Johnston, Reciful Kingman, Atolul Midway, Atolul Palmyra, Insula Wake si din alte teritorii …
    Sa vedeti cind ne va trata ca pe noul lor Vietnam : n-o sa avem doar Romania de Nord si de Sud ci o sa avem Romania de Nord, de Sud, de Est, de Vest, Democrata si Centrala …

    Noi nu prea mai avem nimic, nici tara, nici emigratie , nici imigratie, si nici macar coloana in afara de cea a lui Brancusi…

    Vai de capul nostru !

  3. Păcat! Oameni capabili, verticali, cu adevărat profesioniști ne părăsesc parcă tot mai mulți în ultima perioadă. Păcat, mare păcat. Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze acolo, la dreapta SA!

  4. http://www.dcnews.ro/bomba-pe-scena-politica-pmp-s-a-aliat-cu-psd_508453.html

    Asta-i o bomba fasaita , pentru cei ca Zev si George ban care nu pot sau nu doresc sa gandeasca cu mintea lor .
    De facto , D-ul Dragnea a fost discipolul Moroiului de la Nana si a fost chiar vicepresedinte al PDL ; un alunecos si un basist in gandire .

    Cat despre Ponta ce sa mai zicem … Cum i-a facut jocurile Ponta si cum l-a resuscitat Ponta pe Basescu dupa decembrie 2012 , nu cred ca a mai facut-o nimeni pe lumea asta ! Cred ca nici muma-sa .
    Chiar si astazi il ajuta pe Moroi sa apara pe sticla la Romania TV ca sa-si verse balele pe telespectatori .

    Eu personal , cred ca Basescu este chiar idolul lui Ponta . Cum altfel sa-ti explici sprijinul si asemanarile de comportament dintre cei doi ?

    Dealtfel , toate personajele de mai sus reprezinta capitole din Dezastrul National de dupa 2005 , din criza de lideri si de caractere care se continua si astazi cu acesti doi Mos Teaca , pe numele lor de botez : Klaus Iohannis si Dacian Csolos .
    Si care in loc sa se ocupe de economie si de bunastarea populatiei , ii zgandaresc pe rusi cu riscul de a arunca tara intr-un conflict .

    P.S. Just for fun …

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21085667-gabriel-oprea-implicat-intr-dosar-instigare-plagiat.htm

  5. “A doua iesire din Europa”: Asasinarea opozantei Jo Cox

    Opinia publica britanica si internationala este in stare de soc. Deputata laburistă proeuropeană Jo Cox, 41 de ani, a fost ucisa prin impuscare si injunghiere, joi, în nordul Angliei, de catre un activist pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Agresorul ar fi strigat „Britain first”. Campania pentru referendum, suspendata.

    Potrivit presei britanice, Jo Cox a fost atacata in circumscriptia sa electorala, in localitatea Birstall, situata in apropierea oraşului Leeds. In acelasi incident a fost injunghiat un barbat de circa 40 de ani, care a suferit rani usoare.

    „Asistam la o tragedie. Jo Cox era un membru marcant al Parlamentului”, a reactionat premierul David Cameron, care conduce campania pentru ramanerea Marii Britanii in UE.

    Mesaje de compasiune la aflarea “vestii groaznice” a exprimat si fostul primar al Londrei, Boris Johnson, unul dintre liderii grupului politic care militează pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

    Dupa “iesirea din Europa”, in 1945, a tarilor din Europa Centrala si de Est, care au cazut sub ocupatia comunismului, iesirea Marii Britanii din UE, in 2016, ar fi o a doua “iesire din Europa”, apreciaza multi opozanti ai Brexit-ului.

    Dupa uciderea opozantei Brexit Jo Cox, care a prilejuit comparatii cu asasinarea opozantului rus Boris Nemtov, in 2015, exista comentarii care pun aceasta crima geopolitica, din Regatul Unit, in responsabilitatea morala a celor care conduc campania de iesire din UE. Acestia sunt acuzati de exces de emotionalizare si chiar de fanatizare a campaniei.

    In randurile britanicilor, dar si al europenilor, exista si o alta temere, daca nu cumva prin asasinarea lui Jo se deseneaza un “nou tip de sistem politic”, de “putere Brexit” si de “opozitie Brexit”. Lamurirea va veni pe 23 iunie (am corectat eu – n.b.).

  6. SHOCK !
    NU SE POATE ASA CEVA , CE ANGLIA E RUSIA ?
    PROPAGANDA !

    http://www.comisarul.ro/articol/asasinat-in-marea-britanie-laburista-pro-europeana_786017.html

    DA’ DACA SE-NTAMPLA LA NOI LA ROMANICA IMPUSCAREA CU PRICINA , TARE CURIOS AS FI SA STIU LA CE „RANGI” NE LUAU AMBASADORII CURATI SI NEPATATI DIN TARILE UNDE NU SE IMPUSCA OAMENII PE STRAZI , IN BARURI SI PE LA ADUNARI DE TOT FELUL .

    CHIAR CE-AVETI DE ZIS BIBICILOR ?
    CINE A FACUT SUBVERSIVA ?
    EU SUNT SIGUR CA RUSII , CA ALTCINEVA , CINE ?

    http://www.stiripesurse.ro/euro-2016-sub-teroarea-huliganilor-noi-lupte-de-strada-intre-englezi-si-politie-video_1139131.html

    TOT RUSI SUNT DE VINA , SA PLATEASCA IMEDIAT !
    HOOLIGANII ENGLEZI , S-AU BATUT PRIN ORAS DIN CAUZA DE MARE SUPARARE MARE , CA AU LUAT-O-N BOT SI PE COCOASE DE LA RUSCALAI .

    ________________________________________________________

    SCHENGEN DA , UE NU !
    LA ASTIA VAD CA SE POATE SI CU AIA-N COOOOR SI CU SUFLETU-N RAI !

    http://www.stiripesurse.ro/elve-ia-i-i-retrage-cererea-de-aderare-la-uniunea-europeana_1139134.html

    ___________________________________________________________

    CE PAPAGAL OBOSIT !

    S-AU TERMINAT VIZITELE EXTERNE !

    A AFLAT SI PROSTU’ NOSTRU CA-I TARA INUNDATA DE VREO LUNA SI-I DA ACUM CU PRIORITATILE …., ACUM CAND VINE ZADUFU’ SI SECETA !

    http://www.stiripesurse.ro/problema-inundatiilor-prioritate-pentru-dacian-ciolos-ce-a-decis-premierul_1139145.html

    _________________________________________________________

    EU ZIC SA ATACAM SI SA OCUPAM BULGARIA LA NOAPTE ( IMEDIAT DUPA MECI ) !

    PAI CUM ADICA SA VORBEASCA BULGARII ASA DE URAT CU HERR KAISER SORIC GROBIHANIS AL NOSTRU , PE ASA UN TON RASTIT .
    E INADMISIBIL !

    http://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-pus-la-punct-de-premierul-bulgariei-borisov-a-tipat-la-iohannis-nu-vreau_298786.html#n

    GROBIHANIS , BULGARII SI RUSII SUNT MAI INDRAGOSTITI DE CAT CREZI TU BAI NERODULE !

    __________________________________________________________

    BAI SARACELE JUDECATOARE CURATE SI NEPATATE , CE RAU IMI PARE DE ELE !

    http://www.antena3.ro/actualitate/fostele-judecatoare-antonela-costache-si-viorica-dinu-condamnate-la-8-ani-inchisoare-362837.html

    ________________________________________________________

  7. În deplina lui splendoare, iată statul român modern construit de Băsescu Traian . Iată statul de drept, pozând nud, pentru viitorime, întins lasciv pe-o blană de capră râioasă:

    16.06.2016, RTV, emisiunea lui Victor Ciutacu

    Elena Udrea: ”Eu am identificat, acum , uitându-mă în urmă, cazuri în care cred că s-a întâmplat ce se întâmplă și astăzi.”
    Răzvan Theodorescu: ” Vreți să vă aduc aminte , ascultându-l pe domnul Președinte Băsescu, că în vremea în care dumneavoastră și domnul președinte erați la putere, s-a produs acea condamnare fără… fără noimă, a lui Adrian Năstase? Eu nu pot să uit acest lucru…
    Victor Ciutacu :”Asta o spunem toți!
    Răzvan Theodorescu: ”Asta nu pot să uit! De aceea , dacă priviți în urmă, vedeți și lucruri din astea!”
    Elena Udrea:” Eu am spus odată, atunci când mi-am dat seama că se întâmplă și abuzuri (!!!) și că justiția nu era doar ce credeam noi, Albă-ca-zăpada, dar m-am liniștit cumva pe mine, spunându-mi că , până la urmă, asta e! or să fie și sacrificați, dar merită pentru succesul anticorupției… ”
    Victor Ciutacu: ”Era cam cinică gândirea dumneavoastră!”
    Elena Udrea:”…și, ca dovadă, azi se întoarce împotriva mea! M-am gândit că o luptă ca aceasta se duce și cu VICTIME COLATERALE!”

    VICTIME COLATERALE? Așa crezi, Elena? Au mulțumit , aceste VICTIME COLATERALE, veșnic nesătulul tău mascul ”alfa”, l-au îndestulat? Și tu, Elena, la fel ca Ioan Oltean, vii și ne spui astăzi , că ȘTIAI! Voi toți știați, iar cu așa-zisul cinism de mai sus, nu faci decât să-ți îmbraci într-o rochie mai acceptabilă propria-ți diformitate umană. Pentru că, atunci când se întâmpla, tu credeai tu că a numi pe cineva într-o funcție, e ca un fel de relație între stăpân și servitor, și că numitul se va trezi mereu cu noaptea-n cap să-ți lustruiască ție cizmele cu tocuri de 15 centimetri, și să-i pună mahmurului din patul de la Cotroceni pungi cu gheață pe frunte, în timp ce-l hidratează cu zeamă de varză , ca să-l ridice dintre perne. Că intendentul îți va pupa mereu unghiile, cu oja lor rozalie , cea care sărea atât de strident în ochi pe când încasai o bilă neagră de la ”colonel Turcescu, să trăiți! ”, deoarece ai încurcat , regretabil , monarhia cu republica, în direct , în platoul unei televiziuni care te-a slujit, și dânsa, prea destul… Ai crezut cu tărie că servitorii fac dosare numai prin vecini, niciodată acasă…

    Și deși ȘTIAI, și aveai în cap textul cu ”…or să fie și SACRIFICAȚI, dar merită pentru succesul anticorupției… ”, iată ce declarai în 18 Martie 2013 : „… este periculos ce se întâmplă și cum se abordează cazul, este un fost premier care a fost condamnat definitiv pentru fapte asociate corupției….Această transforamre aproape într-un erou este periculoasă pentru percepția pe care o are România în afară, pentru că înăuntru văd că nu mai contează. Domnul Năstase a fost transformat aproape într-un erou pozitiv”.

    Acum însă, Elena, eu cred că tu ți-ai dori să fii privită așa, ca o eroină pozitivă, deși ”faptele asociate corupției” îți umflă și ție dosarele, ca drojdia de bere, franzela .
    …………………………………………………………………………………………………….

    Pe 15 decembrie 2011, la pronunțarea în dosarul ”Mătușa Tamara”, Elena Udrea declara, îndepărtându-și cochet, o șuviță de pe frunte( pe atunci nu purta breton) : „Mă aşteptam la o soluţie de condamnare…Nu ştiu care sunt argumentele, care este motivarea, dar vedem cum un dosar de corupţie atât de mediatizat, un caz de corupţie despre care se ştie de atâta timp – de ani de zile aşteptăm acest verdict – s-a închis cu o soluţie prin care domnul Năstase a fost găsit nevinovat. Probabil că este dezamăgitor pentru toţi care aşteaptă să vadă cum un dosar de mare corupţie se finalizează cu soluţii în instanţă. De CONDAMNARE, desigur”

    Cred că Elena Udrea și-ar dori, astăzi, să fi fost mai puțin volubilă, pe-atunci.

    • Luminita Arhire,
      cred că Elena Udrea regreta acum ca au deschis Cutia Pandorei. Dar explicatia cu „victimile colaterale” ale luptei anti-coruptie mi se pare si mie de un cinism extrem.

  8. Moartea unui om ”potrivit la locul potrivit” este , în ultimii ani , nu doar o dramă pentru familie și prieteni , ci și pentru această Românie tot mai neajutorată. Dispariția unui om bun tinde să transforme o rană într-o infirmitate majoră și ireparabilă, deoarece rareori cineva de o aceeași calitate umană vine după el. Dumnezeu să îl odihnească.

  9. @Adrian B. Wilhelm Tell e cam demagog: cererea de aderare e expirata, dar noi vrem sa stie toata lumea ca ne – o retragem. Cred ca istoria cu marul a fost doar o promisiune electorala.

  10. @Papasha. Ceea ce se intampla in Britania mi se pare rezultatul unei politici nefericite a lui Cameron. Doua referendumuri pribind iesirea din UE s-au produs in premieratul sau si, dupa fiecare, Cameron se pozitiona public impotriva iesirii: sunt de opinie ca premierul britanic ar fi organizat referendumuri pana se obtinea brexit. La fel de ciudat si jocul lui Cameron cu scotienii; i-a convins pe scotieni sa ramana in uniune cu Anglia, dupa care a organizat al doilea referendum pentru iesire din UE. In detaliu, ceea ce a strigat asasinul este numele unui partid de extrema dreapta (care insa a blamat actul violent).
    Ceea ce se intampla in Bulgaria mi se pare un accident serios al diplomatiei romanesti, care nu trebuia sa-si puna presedintele in situatia ca un bulgar mai mic in rang sa tipe la presedintele Romaniei. Si nu trebuia facuta vizita daca diplomatia noastra constata un dezacord intr-o chestiune majora. Cu atat mai mult cu cat un dezacord exista si intre presedintele si premierul bulgar. Trebuia ca diplomatia noastra fie sa lase ca dezacordul intre liderii bulgari sa se rezolve, fie sa ceara, prin intermediul ambasadorului la Sofia, ca fruntasii bulgari sa isi rezolve disputele inaintea vizitei presedintelui roman, fie sa actioneze prin intermediul reprezentantilor americani. Astept ca Bulgaria sa ofere explicatii si scuze pentru isteria premierului sau; daca acesta avea o pozitie divergenta atunci si-o putea comunica normal, noi nu traim pe lume ca sa suportam nervii bulgarilor. Oricum, intamplarea cu bulgarii ne arata ca exista un curent foarte puternic (probabil franco-german), care intentioneaza sa relanseze relatiile cu Rusia. Poate ca trebuie sa legam intamplarea de izbucnirea R. Moldova care a anuntat in presa din Chisinau ca, la recenta sesiune 5+2 s-a trezit ca toate celelalte tari s-au coalizat impotriva ei, inclusiv Ucraina, pe fondul unei apatii americane, presand-o sa recunoasca fara discutii dedicate utilizarea unor elemente de statalitate transnistreana. Ceea ce inseamna ca ar putea exista un embrion al unei intelegeri in zona, in care Rusia ar ceda cate ceva in Ucraina contra unor avantaje primite in Transnistria. Bulgarii nu si-ar permite un comportament merkelian fata de vecini fara sa aiba spatele asigurat. De aceea si pentru noi – si chiar si pentru jupan Klemm – sunt de dorit niste momente de reflexie. In care sa ne gandim daca nu cumva noi si cu americanii am inceput sa-i deranjam pe ceilalti si ca poate, cu sprijin american ar trebui sa ne vedem noi de flota Romaniei si sa-i lasam pe bulgari sa-si atraga turistii rusi, care nu mai au voie la turci.

Lasă un răspuns