Raluca Pruna arunca bomba

images.png

Schimbare „fundamentala” in ceea ce priveste reducerea pedepselor pentru cartile scrise in penitenciare. Dupa luni de dezbateri publice, dupa comentarii acide, dupa suspendarea prevederilor din legi si regulamente, Raluca Pruna, ministrul justitiei, anunta o schimbare de 180 de grade. In loc de 30 de zile, pentru o lucrare stiintifica, reducerea va fi de numai 20 de zile. Nu 28, nu 24 de zile, ci, fix, 20 de zile. S-a cantarit cu grija cat atarna in balanta justitiei o lucrare stiintifica. In plus, este si o perioada de austeritate, in care munca intelectuala s-a depreciat. Aceasta solutie este, desigur,  mult mai „rationala”  decat cea anterioara care stabilea „cantitatea” de 30 de zile.  Indiferent de amploarea lucrarii, de bibliografia consultata… Oricum, eu ma asteptam din partea unei persoane revoltate de munca intelectuala din penitenciare, sa lase doar munca fizica – motiv de reducere a pedepselor. Asa ca, mai bine mai putin decat niciodata…

37 de gânduri despre “Raluca Pruna arunca bomba

  1. Dumnezeule, asta se cheamă imbecilitate mai curând decât prostie! Și când te gândești că nevolnica asta e înalt funcționar la Bruxelles – și câți ca ea…- nu te miri de ce se revarsă dinspre acolo. Sunt convină că numirea ei e în strânsă legătură cu reînnoirea mandatului madamei Kovesi. Asta a fost sarcina de serviciu! Acum maura se poate retrage liniștită la remunerația bruxelleză, nu mai e nevoie să i se găsească pe aici vreo CCR. În altă ordine de idei mi s-a părut superamuzantă prezența lui Liiceanu la manifestația pro Clotilde. E și el în căutare de ciraci pentru împrospătarea garniturii (se pare că nu doar clasa politică trebuie împrospătată). Ultima ispravă a ”mărțișorului pentru Monica” – am citit – este transformarea a două librării Humanitas, una din București și alta din Constanța, dacă nu mă înșel, în magazine cu specific japonez, acum că fiul s-a întors acasă, după 19 ani, din Japonia. Să sperăm că în proaspetele magazine Pleșu va fi recunoscut din prima!

  2. Scumpa, prea sc umpa noastra denigratie cere mairiri de chletuieli bugetrae.
    Azi din SUA

    O dezinformare securistă a Antenei: DNA a pierdut alegerile. Răspundeți angajând încă 100 de procurori
    Nu trebuie să cedăm în faţa noii ofensive a politicienilor corupţi. Dimpotrivă, DNA trebuie sprijinit, pentru că nu face faţă cu puţin peste 100 de procurori şi cu un sediu inadecvat corupţiei uriaşe din sistem. Aştept de la ministrul Justiţiei să pună pe picioare Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi să numească acolo oameni hotărâţi.

    Aştept ca guvernul Cioloş să găsească un sediu nou pentru DNA, să-i majoreze bugetul, la proxima rectificare de buget, şi să ajute această instituţie să angajeze personalul suplimentar necesar.

    La DNA, este nevoie de măcar încă 100 de procuri!

    Autorul acetui patetic apel este unu George Mioc stabilit in SUA din 1976 care cica este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). .Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology. Asa zice el. Ca in Romania , recunoaste ca a facut dpar 8 calse plus 3 anu de profesionala la Școala Profesională Electromotor, Timișoara. Dupa o serie intreaga de tribulatii ajunge in SUA
    Se lauda ca ar fi inginer .. insa e un mic ce : LICEUL unde?!
    Si mai zice ca din este 2006 CEO si deținător de 100% din acțiuno al PSI Industries, Inc., Irving, Texas – Intreprindere specializată in producția de piese de aluminiu prin extrudarea aluminiului. Dar asta ma face sa ma mir ca din 2012 se ocupa de politica romaneasca .. si ca firma unde dica este propretar nu apre decat unu Cornel Mioc „Plant Manager”
    Deci per total acest sa ii zicem „domn” (cu derogare) bazat pe inteligenta sa incontestabola (cetatean SUA ce dracu) asteapta (cam ultimativ) ca guervul sa creasc cheltuielile bugetare. Cheltuilei la care presupun ca „mister” contrinuie cu ZERO bani ca impoztele le plateste in SUA!!!

  3. Am o nedumerire: In stirea citita de mine, este vorba de o reducere de 20 de zile pentru TOATE lucrarile! Poate „toate” inseamna „orice fel de” si reducerea se aplica la FIECARE lucrare. Care e adevarul?

  4. Un autor anonim a spus :” Rolul scrisului nu este acela de a scrie tot ceea ce putem spune, ci din contra de a scrie ceea ce nu putem spune.” Probabil, de ceea ce s-ar putea scrie o înspăimântă pe doamna Prună și de aceea descurajeaza activitatea intelectuală a deținuților !.

  5. ..Seriooos execelenta voastra ?…Da mai bine ar fi sa nu mai fie aceasta facilitate..adica mai bine deloc caci asa ar fi normal-normal si impartial..adica pt. toata lumea..Caci acesta facilitate e special conceputa si creata si pusa acolo in acel regulament doar pt. cei avuti si bogati putrezi, adica cei cu avere si banet muuuullttt..Ca poate printre cei condamnati se afla si profesori sau intelectuali cu talent la scris si care la fel ca grosul detinutilor nu isi pot permite tiparirea unei carti care oricum nu va fi citita de mai nimenea..Nu stiu daca aceasta facilitate exista prin alte parti, adica tari cu o traditie in ale democratiei..Chiar nu stiu_….Dar si acolo daca exista tot cei avuti pot benefica de aceasta facilitate…Saaau_..Da’ eu ca simplu-cetatean propun ca si adminstratia penetenciarelor sa aiba o tipografie proprie, eventual sa aiba acces la una de STAT, gen monitorul oficial si astfel sa poata beneficia in mod egal toti detinuti cu talent literar sau stiintific-etc..Asa ar fi normal…Bine ! Doar in teorie sau poate in viitorul cel indepartat va fi posibil si asa ceva…….

    • CRI.
      si se mai poate ceva. Pentru a fi valorificată munca fizică a detinutilor ar putea fi deschis Canalul Bucuresti-Dunăre. Iar pentru fiecare carte scrisă să se ADAUGE câte 30 de zile la pedeapsă.

  6. Victor Ponta a vorbit despre atacul din Orlando făcând aluzie la tragedia din Colectiv: Nimeni nu va fi atât de cinic și ticălos în SUA să spună ”Corupția Ucide”.
    ––––-
    ––––-
    ––––-

  7. Din punct de vedere al drepturilor omului suntem undeva prin anii 1957-1958 . Doamnele Perja , Macovei , Kovesi , Stanciu , etc. sunt aidoma comisarilor si tortionarilor din acele vremuri .
    Deci trebuie sa ne asteptam la ce este mai rau …

  8. @ marian Nicolae

    din cate am inteles , bataile au inceput de la scandari anti-Putin si trivialitati impotriva Mariei Sharapova . Oricum , rusii i-au cam umilit si umplut de respect 🙂 pe englezi …
    Sunt curios ce se va intampla daca se vor intalni rusii cu turcii …

  9. Tare ar fi fost ca detinutul sa primeasca 20 de zile in plus pt ca nu a scris o carte! Intelegeti, se obtineau atat reeducarea cat si revenirea tarii la nivel academic caci la ce dever au penitenciarele azi la noi, s-ar fi simtit puternic in librarii, se scria pe rupte… Mare lucru sa ai editura Capitalei, editura Jilava… Iar o candamnare ar fi reprezentat pe bune o vacanta de studii, in timp ce absolventii s-ar fi numit, pe drept, carturari…

    Dar sa fim realisti, o carte te trimite in ireal si te scoate in afara practicii curente a societatii, devii neadaptat, elitist, frustrat si pana la urma, victima a ei, a cartii, societatea te segrega… apoi pierzi trendul si ti s-a dus viata… Devii un angoasat intr-o lume de fericiti alimentati cu meciuri, mititei si iluzii…

    Motivul? Nu uitati ca adevarul semnificativ oricum nu se publica spre stiinta tuturor…

    Scrieti cat mai putin si apoi, pas cu pas, incercati sa cititi cat mai putin…

    Cand Anglia era sub blocada, corifeii societatii erau proprietarii de ferme iar Anglia nu a fost salvata de militari, ci de catre capitalul american provenit din impozitele fermierilor… Totul e sa ai fermieri si sa stii ce sa faci cu banii! Crapelnita e cea mai sigura investitie. De ce? Pt ca ferma planteaza cativa bobi si culege un stiulete cu sute de bobi, este castig pur, pe cand o fabrica scoate o masina care odata ajunsa pe piata doar muta banii dintr-un buzunar intr-altul, de la cumparator la vanzator, iar ce impoziteaza statul este alt buzunar, nu valoare noua aparuta in societate… La fel cu hidrocentralele si eolienele, cu pestele si zacamintele, doar ca astea se mai si termina, dar ceapa si purcelu’…

  10. Din aceasta cauza nu se da suficienta atentia nici sistemului sanitar nici invatamantului. Daca respecti drepturile omului, respecti dreptul la viata si la invatatura. Sunt respectate aceste drepturi, si nu numai ele, in Romania ??? Intrebarea este desigur retorica. Cat despre conceptiile d-nei Pruna privitoare la munca intelectuala sa nu uitam pe ce „filiera” vine. Discipola Monicai Macovei nu putea avea alte opinii decat „maestrul” sau.

  11. Greșit! Nu ”Raluca Prună aruncă bomba” , ci ”Raluca Bombă aruncă pruna”!

    Să nu uităm că pentru ca această doamnă să ne comunice în mod oficial neliniștile sale existențiale, a fost nevoie să cadă un guvern. A căzut un guvern, special pentru ca dânsa să ia parte la minunatele dezbateri ale GDS-ului, și pentru ca Gabriel Liiceanu să fie din nou cel-mai-inteligent-dintre-pământeni :

    ”Acum, privitor la articolul de lege care prevede reducerea perioadei de detenție pe baza scrierii în închisoare a unor „lucrări științifice“, toate discuțiile care s-au purtat în ultima vreme în jurul acestei legi au pornit de la definirea a ce înseamnă o lucrare științifică. … Mai cu seamă la televiziuni, ziariștii s-au prins într-o discuție falsă: „Să stabilim mai precis ce e o lucrare științifică, ca să știm dacă ce-au făcut deținuții acolo e științific sau nu“. Pentru Dumnezeu, dar chiar nu realizăm în ce situație grotescă am ajuns? Își pune cineva pe lume problema că într-o închisoare se pot face lucrări științifice?!?”

    …secondat, desigur, de vice-cel-mai-inteligent-dintre-pământeni, recte Andrei Cornea :

    ”Am înțeles că dvs., d-nă ministru, ați propus suprimarea acelui celebru articol, a fost o decizie în CSM luată la limită împotriva acestei hotărâri și, în final, a rămas o suspendare a acestei prevederi până la toamnă. Ne-ar interesa să știm care e rațiunea acestei schimbări. Părerea mea e că era bună o suprimare absolută”.

    Aha, deci suprimarea… filozofia lui Andrei Cornea se bazează, după cum putem observa, pe suprimare, masacrare, înnăbușire, castrare, interzicere, reprimare, anulare. Un mare umanist, contemporan cu noi… totuși, la cât este domnia sa de intelectual, poate ne va sugera vreodată ce înseamnă : ”suprimare ABSOLUTĂ”. Asta pentru ca , nu cumva , doamna Prună, în inconștiența sa, să suprime parțial și discreționar.

    Așa că, astăzi, asistăm la finalul – bine conturat – din ”PUNGUȚA CU DOI BANI” : cocoțată în cuibar, după un îndelungat travaliu, și după ce și-a trâmbițat îndelung victoria, găina magică a ouat… O MĂRGICĂ.

    Nu cred că va trece multă vreme până când GDS-ul o s-o alerge prin ogradă cu măturoiul.

  12. @ Criticos

    În Moldova Evului Mediu, «răzeş» însemna om liber ( nu şerb sau iobag ) care primea pământ cu datoria de a sluji în oastea domnitorului, un fel de colon militar.

    Dimitrie Cantemir afirmă într-adevăr că e „din părinţi oiţă”, adică de origine lipsită de strălucire, vrând însă să spună că nu este descendentul unei vechi familii boiereşti, ci al unui han tătar care s-a stabilit în Moldova împreună cu familia sa ( hoarda ), descendenţii căruia au deţinut apoi dregătorii militare în armatele vremii ( din documente reiese că au comandat detaşamente de călărime), urcând inevitabil şi în ierarhia socială – nu numai în Moldova, dar şi în Muntenia şi Polonia.

    Cât despre motivele pentru care tatăl său Constantin Cantemir a ajuns domnitor, nici bătrâneţea, nici văduvia nu fac parte dintre ele. Născut în jur de 1630, fiu al boierului Tudor Cantemir, Constantin domneşte între iunie 1685 şi martie1693, data morţii sale, şi a fost căsătorit de 3 ori : cu Anastasia Ghika ( fiica domnitorului Gh. Ghika ), cu Ana Bantoş ( mama lui Dimitrie Cantemir – înrudită prin alianţă cu Duka Vodă ) şi cu Ruxandra Haraşi.

    În ceea ce priveşte „premiul de consolare” oferit de Petru I, vă înşelaţi din nou : în afară de titulatura de Înălţime Serenisimă care se acorda doar prinţilor din/sau înrudiţi cu Familia Imperială, Dimitrie Cantemir primeşte domenii întinse lângă Harkov ( una dintre moşii îi poartă şi astăzi numele, Dmitrovka, unde şi-a instalat curtea în sensul că le-a dat pământ celor 4000 de moldoveni care – prea compromişi şi temându-se pentru viaţa lor – îl urmaseră în exil ) dar şi în Rusia, pe unul dintre ele – la sud de Moscova – se va construi palatul Tsaritsyno. Din momentul în care se recăsătoreşte în 1717 cu Anastasia Trubecka, fiica prinţului Yuri Trubetskoy de origine ruso-poloneză şi verişoară cu Petru I, Dimitrie Cantemir va locui cu precădere la Sankt Petersburg în calitate de prieten şi consilier al ţarului, pe care îl însoţeşte peste tot, cu atât mai mult cu cât fiica sa Maria ( 1700-1754) – de o mare frumuseţe şi cultură ! – era una dintre favoritele lui Petru cel Mare.

  13. Ieri, 12 iunie, la emisiunea „În premieră” a talentatei şi curajoasei Carmen Avram, o anchetă extraordinară despre vânzarea către străini a pământului românesc ! Condiţie impusă pentru aderarea la UE, dar în realitate una dintre mârşavele metode de a transforma România într-o colonie !
    Merită revăzută şi procedat în consecinţă, cît nu e încă (poate !) prea târziu !

  14. Inutil cred ,să mai amintesc că excelenta emisiune este difuzată de Antena 3 , un post de televiuzine atât de urât şi sabotat de cei care s-au predat imediat unor interese străine în schimbul câtorva arginţi !
    Preţul trădării, al vânzării de Ţară este nu doar condamnabil, dar şi imprescriptibil !

  15. V-o place , nu v-o place , omul e prost ( arogant , mistocar degeaba si mai ales instabil , azi una , maine alta , iar la sfarsit de saptamana , demisia pe facebook )

    O fi taranoiul de Dragnea cum o fi , nu mi-e drag absolut de loc , dar instabil nu este !

    http://www.comisarul.ro/articol/razboi-total!-victor-ponta-la-un-pas-de-a-pleca-di_783460.html

    ––––––––––––––––––––––––––––––

    Cam stricta cenzura in ultima vreme ……

    O sa sun la scoala de dans si de bune maniere ………

  16. liviu bejan
    iunie 13, 2016 la 11:01 am

    Domnule, din pacate, faci confuzii in mod sistematic. Libertatea dumitale de gandire si, simultan, de exprimare depind exclusiv de doua entitati:
    D-ta si gazda blogului.
    In plus, libertatea dumitale este egala cu a tuturor celorlalti colegi, chiar daca se exprima idei uneori (aparent) antagonice.
    De unde obsesia ,,atacului la persoana ” ? Care persoana ? Aici suntem, in majoritate, entitati ectoplasmatice (virtuale) care comenteaza, intr-un fel, sau altul, ceea ce cred de cuviinta. Uneori, unii isi spun, unii altora, mai multe despre ei insisi, daca simt ca au anumite afinitati cu interlocutorii. Te asigur ca intre noi, cel putin deocamdata, nu poate fi vorba de asa ceva.
    Eu am mentionat, retoric (intamplator, ideile pe care le-am comentat fac parte din textul asumat de d-ta) , variantele alternative la colaborarea post-alegeri care sunt intodeauna mai proaste decat intelegerea intre parti pe zonele administrativ-decizionale care privesc toti cetatenii.
    La modul concret, din cate stiu, in Ilfof s-a creat deja o alianta PNL-PMP.
    Ce ar trebui sa faca PSD ? Sa spuna, eventual, electoratului sau din comunitatile locale, ca degeaba a votat ? Sau sa faca opozitie gicacotrista, precum Nicusor Dan si compania ? Conform acestei logici, USL , CDR si orice alta alianta, nu ar fi trebuit sa existe in Romania. Dar acestea au existat pentru ca asa au vrut cetatenii, din moment ce au primit voturi, uneori, o majoritate de voturi, in anumite momente istorice. Chiar daca partidele primesc voturi in mod distinct, nu inseamna ca cetatenii isi doresc continuarea luptei politice si dupa alegeri. Vedeti ? De aceea America, cu toate problemele ei, este puternica: In campanii se scormonesc secrete chiar si din perioadele prenatale ale candidatilor, dar ,,dupa”, invinsul si invingatorul isi dau mana, iar uneori, colaboreaza in structurile de putere executiva si legislativa.
    Este extrem de daunator pentru noi, ca natie, sa transpunem totul in cheia disputei politice perpetue. De aceea Romania este o tara fracturata, slaba si, implicit si chiar axiomatic, un conglomerat amorf de mana a doua care nu conteaza in structurile mondiale/europene/regionale de putere.
    Imaginati-va un pres asezat intre doua mocirle. Poate ramane, acest pres , intreg si curat ?
    ps
    Din pacate avem un prost exemplu care nu catalizeaza unitatea, ci, dimpotriva: Klaus Yohannis.
    Poate ar trebui sa cugetam la sintagma , repetata pbsesiv si obscen, cea a ,,schimbarii clasei politice”. Ce inseamna ea, daca nu dispretul profund fata de cetatenii care gandesc si voteaza asa cum le dicteaza constiinta, dispretul profund fata de democratie ?
    Pentru domnul prezident, ,,schimbarea” nu inseamna altceva decat preluarea puterii absolute de catre partidele de dreapta din Romania. Mai explicit, partidele din PPE.

  17. Imbecilul frustrat Stelian Tanase si-a mai flatulat o productie fetida: L-a jignit pe presedintele Iohannis, de Ziua acestuia, iar pe romanii care il felicita i-a numit “pupincuristi”

    „Încep cu un apel bine (ne)simțit. Stimati pupincuriști nu uitați că mîine 13 iunie este aniversarea președintelui Klaus Iohannis (n.1959). Nu uitați să il felicitați. Poate vă ține minte și cine știe”, așa si-a inceput Stelian Tănase, fost director general al TVR, scriitor și om politic, apropiat de (muribunda) doctrina (neo)liberală, un articol de ieri, de pe blogul personal.

    Adaugirile de nesimtit, muribunda si neoliberala imi apartin, pentru a mai taia din nasul tinut pe sus al lui Stelian Tanase, care a vrut sa se aleaga de ceilalti. Si chiar a reusit, dovedind ca este prost crescut si nerespectuos fata de o aniversare a unei zile de nastere, un moment sfant din viata fiecarui om, care in toate culturile este tratat ca atare, cu omenie.

    Din ce gena vine acest egoism, suficient siesi, aceasta lipsa de altruism si de consideratie pentru sentimentele, trairile sau momentele din viata altcuiva? Vulgarizand, pentru ca pupincuristilor care se cred de soi trebuie sa le raspunzi cu aceeasi moneda, numai samanta din testiculele lui Tanase este aleasa?

    Nimeni nu i-a cerut lui Stelian Tanase sa-l felicite pe presedintele Romaniei, care este, deci, si al cetateanului roman Stelian Tanase. Numai unui cosmopolit sau “cetatean al lumii” i-ar puti ultimul lucru.

    Din auzite si citite, “pupincurismul” chiar face parte dintr-un ritual de inchinare si obedienta, care nu este nici romanesc, nici “bizantin”, caruia in mod mincinos i-l atribuie Stelian Tanase. Cand cineva ii face pe toti “pupincuristi”, din care el se alege, inseamna ca zona anala, curul pe romaneste, care face obiectul adoratiei pupincuristului “ales” se afla undeva in afara.

    Prin facuta sa nefacuta, Stelian Tanase nici macar nu a fost original. Vrand sa iasa din mediocritatea unui anonimat zemuind invidie si intriga, s-a repezit sa copieze apelul catre lichele al lui Gabriel Liiceanu si simbolistica sulului de hartie igienica pentru stersul la gura al lui Victor Rebengiuc, din decembrie 1989.

    Nu a reusit decat sa imprastie duhoare. Ca oricine care nu are nicio raspundere, nici macar pentru propriul corp. Ca un ins soios, care in loc sa se spele sau sa-si taie mustatile de tigan lingurar, scoate rahat din hardau pentru a-i murdari pe altii, care chiar au un mandat si o raspundere publica.

  18. CRI_
    iunie 13, 2016 la 1:52 pm

    Aveti dreptate. Sistemul german din anii 40 a fost extrem de eficient. Si cu ajutorul detinutilor, Germania are acum cai ferate si autostrazi. Cine mai numara peste ani ,,pierderile colaterale” ?
    Sau, poate, nu ne-ar strica un canal Bucuresti-Dunare. Ce spuneti ? Din cate stiu, proiectul inca exista prin praful sertarelor si/sau fisetelor…
    Doar nu vreti sa platiti intretinerea puscariasilor, pe intreaga durata a pedepselor, fara ca acestia sa produca ceva fizic/palpabil/calcabil/etc…

  19. @ Mihaela Erika Petculesu
    Întâi și ăntâi îmi cer scuze pnetru greșala de scriere a numelui dvstră.
    Acum trec la conținutul propriu zis al obiecțiilor dvstră.
    !: Motivele alegerii ca domn a lui Constantin Cantemir au fost precizate de către Ion Neculce și, deși acesta avea o limbă foarte ascuțită, n-am niciun motiv serios să nu-l cred, fiind el trăitor în epocă. De altfel interpretarea semnificației expresiei ”din părinți oiță” mi se pare forțată. Știu și eu ce înseamnă răzeș, informația dvstră e superfluă și ușor jignitoare. De altfel înfățișarea tuturor celor din neamul Cantemireștilor nu lasă să se vadă vreo urmă a presupusei origini tătărești.
    2. Oricât de strălucită ar fi situația oferită lui Dimitrie de către țar, mie mi se pare că acesta acesta avea planuri ambițioase de reformare a Moldovei. El însuși prezenta această reformă (domnie ereditară) drept restaurare a unei situații vechi, degradată în timp prin prevederea mai mult decât laxă ”os domnesc”. Rămâne sub semnul întrebării ce ar fi ales Cantemir în ipoteza că ar fi fost în măsură să o facă. N-a avut ocazia
    3. Că țarul l-a apreciat pe Cantemir e în afară de orice discuție, iar pentru vremile respective, nu-i puțin lucru premiul de consolare pe care i l-a oferit. Ba chiar e vrednic de laudă. Nu-i mai puțin adevărat că personalitatea științifică a prințului moldovean era cu totul excepțională. Mie personal mi se pare că în chestiuni politice, Cantemir era un teoretician visător. Tatăl său, la fel cu Constantin Brâncoveanu, pe care l-a detestat, era mult mai pragmatic. Să mai crezi într-o cruciadă creștină la 1700 e o utopie. Soluția Occidentului: ”marele bolnav” , cu consecințele care s-au văzut.
    Să nu credeți că eu nu-l apreciez pe cel ”din părinți oiță”. Dimpotrivă, cel care ”carte multă nu știa, ce numai iscălitura învățase de și-o făcea” a adus pentru fiii lui pe cel mai vestit dascăl și învățat grec din Imperiul Otoman, pe Cacavelas, căruia de altfel strălucitul său elev i-a păstrat o foarte bună amintire așa cum se vede din ”Istoria Hieroglifică”.
    Și o întrebare: de ce acordați originii tătărești o asemenea importanță? Mie mi se pare total lipsită de importanță.

  20. ps

    Citind doar textul initial al domnului Nastase, abia acum am vazut ca si domnia sa s-a gandit la canalul Bucuresti-Dunare.
    S-ar putea, pana la urma, fiind cel putin doi, ca ideea sa ,,prinda” in sferele inalte si intangibile ale ,,justitiei”.
    (Z)

  21. Ador perplexitatea complexă și elaborată cu care primește Liiceanu Gabriel loviturile destinului… ador figura lui mofluză, de ins care tocmai a aflat că PSD a câștigat alegerile locale, cu degetul mare răsfrânt peste obraz , cu arătătorul ca un viermuș grăsuț peste buza superioară, și restul degetelor evantai pe bărbie, imagine atent construită, despre care filozoful de ținută crede că ”dă bine” la popor. Așa a văzut el într-un film, mai demult, și de-atunci nu se mai poate abține ( 90% dintre imaginile de pe NET ale venerabilului, ni-l prezintă în această ipostază și nu are rost să faceți efortul de a vedea dacă am sau nu am dreptate, căci aveți, dragii mei prieteni, credeți-mă, multe alte lucruri mai bune de făcut decât să vă uitați la Gabriel).

    Cu această figură patetică în colțul din dreapta, sus, al REVISTEI 22, dânsul ne împărtășește ”Două-trei gânduri pe marginea alegerilor” , dar nu vă luați după titlu, căci cele două-trei rânduri se transformă, ca de obicei, într-un roman-fluviu. Pentru câteva idei însă, tot a meritat să citesc până la capăt mega-producția liiceană. Sinceritatea, de exemplu, mă emoționează mereu și iată un exemplu de sinceritate care mi-a trezit, și de astă dată, duioșii ascunse:

    ”Unii intelectuali împing uneori credulitatea până la prostie…am rămas cu convingerea că, cel puțin eu, dintre toți cei aflați acolo, am fost prost” .

    De ce-a fost Liiceanu prost pe 25 mai 2016? ( și mă gândesc, după cât de senin mărturisește, că n-o fi fost pentru prima dată…) Ei bine, pentru că a crezut în Cătălin Predoiu. A crezut că vor fi sondaje și Cătălin se va retrage din cursă în numele democrației, lăsându-l pe Nicușor Dan să adune tot polenul de pe floarea larg deschisă a electoratului ”de dreapta”. Că nu va lăsa Bucureștiul ”pentru patru ani de zile, în brațele celui mai corupt partid din România de după ᾽90”.

    Gabriel, Gabriel… dar mata la ”artimetică” stăteai bine în clasele primare? Sau te trecea învățătorul, așa, pentru moaca ta serioasă de viitor înțelept al patriei? Hai să facem o socoteală simplă amândoi: Gabriela Firea a câștigat Primăria Generală cu 42,97% , Nicușor Dan a luat 30,52% iar Cătălin Predoiu 11,18% . Deoarece nu l-ai pus și pe Turcescu să se retragă pentru ca să câștige în triumf domnu′ Nicușor, facem o adunare simplă și ce observăm, elev Liiceanu? Că în situația, IMPOSIBILĂ în realitate, ca toate voturile lui Predoiu să sară zglobii în tolba lui SALVĂM BUCUREȘTIUL, se adunau 41, 70% voturi și ar mai fi trebuit, scumpule, încă un procent și ceva ca să o băteți voi măr pe doamna Firea.

    Pe de altă parte, gânditor și intelectual de marcă fiind, mata știi bine că voturile nu se plimbă așa, de la unul la altul și că mare parte dintre ăia care l-ar fi votat pe Predoiu nu-l voiau pe SALVĂM BUCUREȘTIUL, deoarece, în mod filozofic analizând lucrurile, adică, pe limba ta, dragă, dacă-l voiau pe Nicușor îl votau direct pe Nicușor, și nu se mai încurcau, prostește, cu Cătălini de dreapta !!!

  22. In opinia mea, dna Pruna este de o mare viclenie si, as zice, sa-i multumim lui Dumnezeu ca nu este o femeie mai atragatoare! Este suficient sa examinam nitel citatul oferit de dl Nastase ca sa ne dam seama cu cine si cu ce avem de-a face; intelegem perfect sensul real (ca si amenintarea!) desi, la o prima vedere, sensul ar fi acela ca drepturile (cetatenilor) sunt indiscutabile. Ceea ce dna Pruna infaptuieste practic in chestiunea lucrarilor stiintifice ale detinutilor, este in spiritul citatului: nu rezolva problema, este un mare unde dai si unde crapa. Care era problema lucrarilor stiintifice ale detinutilor? Sa o amintim: problema era aceea ca existau mari dubii, ca unii detinuti le-ar fi scris in realitate: Copos, ca profesor de sport, este necredibil ca medievalist, de Becali ce sa mai zic, mi se pare ne credibil ca om care poate scrie un text. In fapt, daca stau sa ma gandesc bine, singurul care a creat o opera carcerala cinstita mi se pare a fi dl Nastase. Care era, deci, rezolvarea? Conform problemei, rezolvarea ei trebuia sa fi constat in sporirea gradului de siguranta ca o lucrare stiintifica este scrisa , in adevar, de acela care pretinde a-i fi autor si poate si in definirea mai ingusta a notiunii de lucrare stiintifica , deoarece, in sens larg, o lucrare stiintifica inseamna o lucrare prin care scriitorul transmite cunostinte noi cititorului. Nu e greu de observat ca dna Pruna nu rezolva problema nici macar partial. In fapt, micsorarea recompensei pentru scrierea unei lucrari stiintifice va conduce la cresterea cererii de astfel de lucrari, adica la…cresterea preturilor pentru scrierea unor astfel de lucrari de catre intelectuali „negri”. In acelasi timp, utilizatorii corecti ai acestei facilitati vor fi dezavantajati, deoarece conditiile de lucru intelectual din inchisori sunt departe de acelea ale vanzatorilor de astfel de produse. Cu alte cuvinte, in loc de a rezolva problema de care s-a apucat, dna Pruna a creat o problema suplimentara. Nu doar o problema ci si o mafie.

  23. papasha
    iunie 13, 2016 la 8:00 pm

    Trebuie sa recunosc ca, in acest caz, colegul papasha are, cel putin partial, dreptate. Victor Ponta vorbeste prea mult si scrie indecent de mult pe facebook. Daca ar fi dorit sa lupte cu regimul autoritarist Yohannis, nu trebuia sa demisioneze, doar pentru ca ,,tinerii frumosi si liberi” (IN MARE PARTE, GALERIILE DE FOTBAL CARE SE BAT INTRE ELE PE STRAZILE PARISULUI FACAND ROMANIA DE RUSINE) au marsaluit agresiv, intolerant si autist, pe carosabil. Trebuia sa lupte, in numele electoratului USL din 2012 (care a votat Ponta-premier si Antonescu-presedinte), chiar daca PSD, practic, nu mai avea o voce si o prezentza publica audibila/vizibila in sprijinul premierului legitim al Romaniei.
    Dar nu sunt de acord nici cu Dragnea cand stramba din nas pentru ca Victor ,,se autopropune” la conducerea Camerei Deputatilor. Poate ca, domnule Dragnea, Victor se simte foarte bine ,,batand cu ciocanelul” pentru a-i da cuvantul lui Cernea. (Z)
    Daca ti se pare ca functia din Parlament este prea nepotrivita pentru Ponta, faceti rocada la conducerea PSD si preia dumneata, instrumentul lui Zorro. (Z)
    Apropo, la asazisele alegeri din PSD, cu cine ai concurat, Liviu Dragnea ? Cine te-a propus ? Nu inseamna ca nu ai calitati de lider, domnule Dragnea, dar acum vorbim de principii.

    ps
    Cat despre cenzura, ea intervine, intr-o democratie, in absenta autocenzurii.
    (Z)

  24. Fragmentarium

    Si eu ii urez ,,La multi ani” domnului Yohannis, dar nu pot sa nu remarc faptul ca domnul presedinte a fost , ieri, mult sub nivelul de decentza al unui demnitar public care doreste sa i se respecte momentul aniversar.
    In loc sa adreseze natiunii un mesaj optimist si nepartizan de unitate si speranta, a facut exact ce va putea sa faca orice robot (programat in Langley) al viitorului:
    Pe un ton rece, sententios si arogant, si-a permis (pentru a cata oara?) sa dea cu tifla cetatentilor care voteaza in Romania altfel decat isi doreste/doresc domnul presedinte si papusarii care il coordoneaza. Mai mult, s-a comportat ca Traian Basescu, dand indicatii pretioase Parlamentului Romaniei. Care este problema sashului cu numarul de tururi din alegerile locale ? Ar mai fi facut, el, apel, la modificarea legilor electorale, daca PNL ar fi obtinut o majoritate confortabila ? Este, acest om, un presedinte al tuturor romanilor ?
    Nu, domnule Fragmentarium.
    Un presedinte trebuie, intr-adevar, respectat de natiune, mai ales in momentele speciale ale existentei. Dar in niciun caz mai mult decat presedintele insusi respecta natiunea pe care o conduce.
    Din aceasta perspectiva, desi il antipatizez profund pe Stelian Tanase, trebuie sa recunosc ca nu sunt departe de consideratiunile domniei sale pe tema aniversarii presedintelui.

  25. Vă dați seama dacă madam’ Prună, votată în Parlamentul României după acele nopți de pomină când guvernul Cioloș se afla în „chinurile facerii”, debitaeză minune după minune și ia decizii după bunul său plac, juriștii afirmând că ocolind cu bună știință legile justiției române, pune chiar în pericol actul de justiție, zic așadar, dacă madam’ Prună face și spune aceste minunății, ce ar fi făcut madam’ Guseth? Ce mi-e Prună, ce mi-e Guseth? Aceeași Mărie, ba, în acest caz, chiar cu aceeași pălărie. Parcă niciodată din anii ‘ 90 până acum, Parlamentul și Guvernul României nu s-au întrecut în …incapacitate, indecizie, și superficialitate din toate punctele de vedere: de la a lua decizii, până la a finaliza măcar un act, articol, ori ordonanță…ce o fi ea. Slab, indecis, ba uneori incoerent acest Parlament, slab, dar decis (în a distruge rapid și sigur tot ceea ce a mai rămas în picioare, funcționabil, în România!) acest guvern impus din exterior. Așadar, ce pretenții aș mai avea de la madam’ Prună?

  26. De pe Facebook

    „În timp ce, până prin 2000, admiterea la Facultatea de Drept era un adevărat test al muncii și inteligenţei, și unii dădeau de 2-3 ori ca să intre, ministra Prună e oportunistă și se înscrie în 1990 la Universitatea Ecologică Facultatea de Drept fără examen. Nu își bate ea capul prea tare cu admiterea. Nu are pretenții de la ea.Pentru că licența la Universitatea Bucureşti era foarte grea, o ocolește și se duce tocmai la Iași pentru a susţine examenul de licență. După 2 ani de la absolvirea facultății!
    Cu diploma aranjată, se înscrie în Baroul București, la acea vreme admiterea se făcea pe bază de recomandare (2 avocaţi). E clar ca nu o interesează Dreptul așa că face Filosofie. Apoi primește o bursă… Soros! De aici încolo e doar o chestiune de timp până ajunge în poziții înalte.

    Ca să concluzionez: Ministrul Justiției este un nimeni parvenit oportunist!”

    Costel Gilca

  27. Din aceasi sursa:

    „Știați ca ministrul Pruna nu a dat examen EPSO ca sa ocupe funcții la Bruxelles?”

    Deci nu e doar o problema locala, nu-i asa?

Lasă un răspuns