Si o infrangere poate fi onoranta

imgres

 

Meciul Romania-Franta ne-a aratat ca si o infrangere poate fi onoranta. Echipa noastra a jucat cu daruire si doar sansa din final a permis francezilor sa castige. Vointa tricolorilor, tenacitatea si strategia lui Puiu Iordanescu au impresionat iar noua, romanilor, ne-a oferit argumente de demnitate si de bucurie. Nu comentez meciul, pariurile, diferentele de gabarit, viteza, scheme tactice – sunt altii care o vor face. Mie mi s-a parut extraordinar ca prin daruire si vointa, echipa Romaniei a tinut cu sufletul la gura, o echipa mai puternica si mai bine cotata – la ea acasa- un intreg meci,  si a oferit zecilor de milioane de telespectatori, o alta fata a tarii noastre. In acelasi timp,  pe noi ne-au facut mandri ca suntem romani. In cazul familiei Ciolos, lucrurile au fost mai simple dar si mai complicate. Pentru Traian Basescu, asteptam meciul de fotbal Romania-Republica Moldova. Vom vedea atunci…

24 de gânduri despre “Si o infrangere poate fi onoranta

  1. Pana la urma, tot liderul, sau sclipirea de talent individual, inclina decisiv balanta.
    In general, Romania nu a prea avut lideri. Si cand i-a avut, i-a devorat ea insasi.
    Va dau doua exemple: politica si gimnastica.

  2. Cu adevarat frumos au jucat baietii nostrii. Chiar si comentatorul german i-a laudat. Iar despre tactica, a spus: „romanii au demonstrat ca nu au o tactica din epoca de piatra”, cum probabil multi se asteptau. Din pacate, conteaza pana la urma scorul. Desi pentru mine, mondialele s-au incheiat deja, cred ca echipa nationala a Romaniei a aratat lumii cum sunt de fapt romanii: inteligenti, puternici, cu vointa. Mai ramane sa lucram la capitolul „cum sa-mi cresc increderea in mine” – asa, gen Mohamed Ali – fiindca in sport nu merge altfel.

  3. Ca sa fiu cinstit, personal m-am saturat pana pesta cap de onoarea invinsilor si sunt insetat de gloria invingatorilor.

  4. Am comutat televizorul pe un canal cu meciul de fotbal exact in momentul in care francezul se pregatea sa suteze si mi-am dat seama, nu singur, comentatorii au inceput si ei curand sa tipe, ca, daca suteaza, atunci va fi gol. Singurii care nu si-au dat seama au fost forbalistii romani.Nu stie barbatul ce stie satul. De unde se vede ca nimic nu e intamplator. M-am uitat la cronometru, mi-am zis ca romanii nu au fost niciodata dintre aceia care intorc un rezultat in doua minute si am comutat inapoi la Uruguay – Italia la rugby. Ce echipa interesanta are Uruguay!

  5. Ai nostri au jucat neasteptat de bine, si trebuie felicitati pentru efort, si pentru ambitia pe care au aratat-o pe teren. E o echipa tinara, dar promitatoare. Nu am vazut tot meciul, am urmarit un live feed, dar am vazut citeva faze in care romanii au controlat foarte bine mingea in teren, si in ofensiva.

  6. Cu un pic de CURAJ , ii puteam invinge usor pe francezi .

    Nebuloasa care ramane , vazand cele doua echipe , este :

    WTF are gypsies ?

    Poate ne spune madam Valerie Csolos …

  7. @ zev

    cei care au ridicat gimnastica pe cele mai inalte culmi ( cuplul Belu-Bitang ) au si sabotat-o dupa pierderea alegerilor la presedintia COSR .
    Au amenintat cu acest lucru si au si pus in practica acest lucru . Pas cu pas , cum ar zice Palton Voda . Toti cei apropiati de lumea sportului stiu acest lucru …

  8. carcotasule…

    In toata LUMEA CIVILIZATA , politistii , pompierii , ambulantierii sunt asigurati in caz de accidente si/sau deces , in execitiul functiunii , dar si protejati dpdv legal de catre angajator ( o municipalitate , un minister si/sau sindicatul din care fac parte ) .

    Cum crezi tu carcotasule ca politistii , pompierii , ambulantierii si-ar putea face datoria fata de de angajator si de societate fara sa aiba nici o protectie?

    Daca-i da cineva in judecata , pe cazuri intamplate in timpul serviciului , tu chiar crezi ca astia se apara singuri ?

    Daca isi dau viata in timpul serviciului , tu chiar crezi ca pe nenorocitii astia de tineri care mor la datorie ii ingroapa familia ?

    tu chiar crezi ca pompierii aia chiar voluntari fiind nu au asigurari ?

    In orice tara civilizata NU POTI SA-TI DESFASORI O ACTIVITATE CARE IMPLICA OAMENI SI BUNURI , DE ORICE NATURA , DACA NU ESTI ASIGURAT , nevinovatule .

    … ASA AR TREBUI SA FIE TREBURILE SI IN ROMANIA !

  9. Eu as fi preferat sa-i vad onorati de infrangere pe francezi!

    Cred ca abordarea si mangaiatul pe crestet sunt pt tampiti, se joaca pt victorie si daca asta lipseste, nimic nu mai are sens. Daca incercam sa aducem un sens simtindu-ne onorati, asta-i ca si privatizarile…

    Romanii au reusit un singur lucru, sa umple grila de programe a catorva taleviziuni care si-au „onorat” la propriu, la randul lor, reclamele si conturile. Restul este drog pt linistirea simturilor unei natii care se simte bine doar derutata.
    Cum puteti spune ca ar trebui sa ne simtim onorati? Pt ca am pierdut in ultimul minut in fata unei echipe de gorile care in fapt reprezinta Africa, nu Franta?

    Eu sunt suparat!

  10. nastase

    Dupa indepartarea dvs, au mai ramas cateva personalitati marcante in diverse domenii de activitate.
    Unii colegi nu se simt in largul lor, in sensul ca nu se pot victimiza suficient, daca nu sunt si acestea demolate.

  11. liviu bejan
    iunie 11, 2016 la 12:35 pm

    In general imi permit sa gandesc liber. Aceasta este si ratiunea mea de a fi pe blogul domnului Nastase. A dumitale, care este ? (Z)
    In ceea ce priveste bucurestenii (o parte dintre ei, evident), pur si simplu constat. Restul, e tabla inmultirii. (Z)
    Cand cineva ne spune ca nu a avut ,,observatori” in sectiile in care nu a castigat frantuza (un no name in tara ei, din moment ce scrie ca ,,astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România”) si ca toti ceilalti sunt hoti, corupti si fesenisti, ce concluzie poti trage referitor la IQ-ul acestui/acestei ,,cineva” ? Pana si Marian Munteanu mi se pare ceva mai…,,rasarit” si deci mai frecventabil. (Z)

  12. Cine știe, poate că un gram mai mult curaj din partea fotbaliștilor români ar fi fost binevenit, ar fi pecetluit rezultatul chiar de la mijlocul meciului și ar fi fost avantajos echipei noaste, dar mi s-a părut o oarecare timorare. Ici colo, explozii pozitive în teren, dar totuși insuficiente de a întoarce rezultatul în favoarea noastră. Și-acum, să fiu malițioasă: au câștigat ajutați de fluierul final al arbitrului…Un gol venit așa…fără a se aștepta cineva, chiar , culmea în minutul 89! Dac-ar mai fi existat vreo 2-3 minunte, …ei…care ar fi fost rezultatul? Hai să fiu și rea: a mers bine ceasul arbitrului? Oare nu mai erau necesare câteva minute? Ei, un rezultat de 2-2, ori de 3-2 pentru România, cum ar fi fost interpretat? Ei, dar DUPĂ, a tot, ce se poate întâmpla, toți suntem zeii și ne pricepem la toate! Vor mai fi meciuri, iar noi avem deplină încredere în echipa noastră! E minunată, și-au jucat minunat…. Cât privește politica și viața noastră socială, simt că am luat-o pe un tobogan în jos, într-o alunecare amețitoare, obositoare…

  13. Saru’ mana CONASULE de grija fata de participanti , procedezi ca rabinul din Buhusi : si tu ai dreptate , si tu ai dreptate !

    –––––––––––––––––––––––––––––––––

    DOREL LOVESTE DIN NOU , CU MANDRIE PROLETARA !

    http://www.stiripesurse.ro/incident-de-securitate-pe-aeroportul-otopeni-s-a-deschis-dosar-penal_1138380.html

    NICI LA IDIOTII SI IMBECILII SUPREMI AI LUMII N-AM AUZIT ASA O POVESTE DE GROAZA ! SA SCAPI 180 DE OAMENI !!!
    CUM O SA STAMPILEZE POLITIA DE FRONTIERA , DE IESIRE UN PASAPORT CARE N-ARE STAMPILA DE INTRARE ?
    SA NE RUGAM LUI DUMNEZEU SA FI FOST NUMAI OAMENI CUMSECADE PRINTRE „INTRATORII” IN TARA SI SA SE PREZINTE DE BUNA VOIE LA CONTROL SI LA INREGISTRARE .

    LA PUSCARIE GREA CU VINOVATII , TREBUIESC DATI CA EXEMPLU , CU TREBURILE ASTEA NU-I DE GLUMA .

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––

    travaieusa sociala de trotuar , matilde-clotilde + avortonul pomadat lichelistliiceanu + aprox. 3-400 de jegosi plictisiti de viata = LOOOVE .

    http://www.nasul.tv/protest-in-piata-universitatii-clotilde-armand-suntem-aici-pentru-democratie-pentru-transparenta-este-o-lupta-pe-care-o-avem-in-comun-gabriel-liiceanu-ideea-ca-se-aleg-ei-intre-ei-folosindu-ne/

  14. http://www.nasul.tv/si-au-batut-joc-de-noi-fotbalistii-nationalei-romaniei-au-fost-jigniti-si-umiliti-in-ultimul-hal-in-franta/

    BAI FRANCEZILOR , IN ECHIPA NOASTRA SUNT MAI PUTINI TIGANI DECAT IN ECHIPA VOASTRA !

    BAI FRANCEZILOR , PUTITI A TRANSPIRATIE , CU TOATA INDUSTRIA VOASTRA DE COSMETICE , PE CARE O CUMPARA ALTII !

    BAI FRANCEZILOR , CE -I MAI PUTIN RAU , SA-TI FURE TIGANII NOSTRI PORTOFELU’ , SAU SA VA OMOARE CU GLOANTE SI CU BOMBE TIGANII VOSTRI ?

    HAI ROMANIA !

  15. Ghita Bizonu’. Pare ca nu a depus nimeni plangere penala pentru uz de fals. Cred ca, daca ar fi fost vorba de un pesedist, se gasea un ong care, pana acum, sa faca o lacramatie.

  16. papasha
    iunie 12, 2016 la 12:42 am

    papasho, lasa , naibii, drinkul, inainte de a scrie ceva pe acest blog. Il faci pur si simplu de rusine. Cred ca ai nevoie de un control psihiatric extins si profund. Cel putin de 15 cm.

  17. […] Cu toate acestea, trebuie sa observam ceva: dupa demsia Guvernului Ponta, nicio forta politica nu a dorit sa-si asume actul de guvernare. Cum se explica lucrul asta? Se explica, deoarece stiau, atat PSD, care a fost la guvernare, cat si PNL, de ce anume va urma si n-au dorit sa-si asume raspunderea. Normal ar fi fost sa si-o asume PSD si sa-si duca mandatul pana la capat, adica pana la alegerile legislative de anul asta: nu au dorit lucrul asta! Iar solutia tehnocratilor a fost acceptata de toata lumea, atat de PSD cat si de PNL. […]

Lasă un răspuns