Maurul si Maura la Curtea Constitutională

Unknown-2.jpeg

Băsescu i-a dat o sinecură lui Daniel Morar, după ce si-a indeplinit misiunile la DNA – 9 ani la Curtea Constitutională. Cu executare.  Iohannis procedează la fel cu Livia Stanciu. Curtea Constitutională nu mai este groapa cu elefanti ci groapa cu mauri. Deciziile, probabil, nu se vor mai lua pe baza Constitutiei ci pe baza „bunelor practici”.

PS Induiosătoare replica lui Băsescu, repetată anual, „poate spune vreun judecător sau procuror că i-am dat indicatii cum să judece?”. Sigur că nu. De asta există prietenii. Basescu nu avea nevoie să transmită DIRECT indicatii. Avea suficienti oameni in SPP, STS, SIE, SRI. Avea consilieri prezidentiali. Cu altii, inainte să fie numiti, doar mai bea câte o cafea…

41 de gânduri despre “Maurul si Maura la Curtea Constitutională

  1. Domnule Năstase,
    Citându-l pe fostul Prezident „poate spune vreun judecător sau procuror că i-am dat indicatii cum să judece?” ați ajuns la concluzia : „De asta există prietenii”. Însă el nu are prieteni, ci doar șantajabili ! Șantajul a fost arma sa politică. Cei care au fost șantajați cred că fostul Prezident nu-i mai poate șantaja, pentru că nu mai este credibil. Vom vedea în curând, cine este mai puternic! Păcat că niciun partid politic nu are curajul să-i înlăture pe cei șantajabili din pozițiile cheie și ne întrebăm: de ce?.

  2. A ramas in analele Cotrocenilor cand spunea ca nu il cunoaste pe Blejner, iar apoi au aparut stenogramele cu cei doi, cand il apela cu …Sorine !!!!!

  3. @ liviu bejan

    Aveţi dreptate. Până la urmă comparaţia cu un măgar intolerant i se potriveşte mai bine lui Liviu Antonesei … ca şi altor indivizi, aşişderea bolnavi de prostie şi de complexe.

  4. Ghita Bizonu’
    iunie 10, 2016 la 7:23 am

    Nu cumva esti procuror la pensie ? (Z)

    Cui foloseste istoria licentei de exploatare a aurului, din moment ce zona este incremenita si securizata in restrictiile de mediu ? In plus, din cate cunosc, Radu Berceanu nu candideaza nicaieri.
    Poate ca iti pui eruditia in functiune si nu mai citezi din hotnews. (Z)
    De exemplu, as fi curios sa-ti aflu punctul de vedere in legatura cu destinul locuitorilor din zona miniera. Poate au deschis cu totii pensiuni turistice despre care eu, neinformat fiind, nu stiu nimic ?
    Probabil au nevoie de un blazon, pentru a reusi: o efigie cu un bizon carpatin.
    (Z)

  5. O gafa de proportii a sefei DNA: “Infractorii au devenit mai inventivi, dar nu sunt mai inventivi ca procurorii”

    Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, s-a declarat preocupata, joi seara, la Digi24, de posibilitatea dezincriminarii abuzului in serviciu. Consecintele, potrivit lui Kovesi, vor fi nerecuperarea de catre stat a prejudiciilor create prin abuz in serviciu si iesirea abuzului in seviciu de sub incidenta anchetelor procurorilor DNA.

    Kovesi a precizat ca cele mai dese fapte intalnite si anchetate de procurori sunt cele de abuz in serviciu, in care a inclus “acel tip de contracte prin care se ascunde mita”. Unde-i mita e coruptie, e limpede pentru oricine, nu-i nevoie sa fii procuror pentru a face, fara echivoc, o asemenea incadrare juridica. Dar “mita ascunsa in contracte”, asta ce mai e? Cum dovedesti ceva nespus sau nesavarsit? Printr-o atribuire (sic!) de intentie?!

    “Mita ascunsa in contracte” este o chestiune foarte nebuloasa. Lasa portite de interpretare, care pot tine mai degraba de imaginatie decat de realitate. Nu cumva lui Kovesi ii este foarte draga amestecarea abuzurilor in serviciu (unele pot fi simple greseli) cu faptele de coruptie, pentru a crea camp de lucru procurorilor “inventivi”?

    Intr-o asemenea ipoteza, unui functionar public i-ar fi aproape imposibil sa faca fata asaltului unui procuror “inventiv”, care ar fi hotarat sa-i gaseasca nod in papura, pentru “a-l pune cu botul pe labe”. Mai ales daca procurorul a primit o comanda politica.

    Din nefericire, se pare ca aceasta posibilitate nu se vrea a fi exclusa sau, cel putin, ingradita. Am impresia ca trecerea unei posibile greseli, mai mici sau mai mari, care tine de lipsa de atentie sau de profesionalism, in clasa “abuz in serviciu”, care implica intentionalitatea, este ea insasi un abuz.

    Ar fi halucinanta posibilitatea ca un “abuz in serviciu” al unui functionar public sa fie definit printr-un “abuz in serviciu” al unui procuror. Cateva cazuri din proaspetele alegeri locale arata ca nu este vorba de science fiction.

    Iata ce a afirmat procuroarea sefa a DNA, referindu-se la o pretinsa coruptie in potentia (“mita ascunsa in contracte”): “Infractorii au devenit mai inventivi, dar nu sunt mai inventivi ca procurorii”. A luat-o gura pe dinainte sau a spus-o cu intentie?

  6. Pacat ca Basescu nu a terminat dreptul, ca-l puneau si pe el la „curtea constitutionala” sa apere statul de hoti. Livia Stanciu si Daniel Morar, doua slugi nevertebrate care daca ar fi puse sa dea examen nu ar lua nici nota 3, au ajuns sa apere Constitutia ? Asa de rau am ajuns !
    Ciolanis si Basescu sunt doar alte slugi la fel de nevertebrate, ca multe alte slugi ale „sistemului”. Dar cand slugile din parlament ajung sa linga clantele ambasadelor este evident ca licuricii vor straluci de fericire si satisfactie si nu vor mai fi ingrijorati de castigurile viitoare. Sa speram ca la iarna, dupa vot, vom scapa de javrele astea … pardon, de nevertebrate am vrut sa spun.

  7. bai herr soric grobihanis , familia mortului n-are nevoie de decoratia ta de tinichea , POSTMORTEM !

    Nenorocitii aia din familie , loviti de soarta , au nevoie de o asigurare de viata , cand omul TRAIESTE , ca atunci cand vine tragedia sa stie si ei ca nu raman vraiste , numai cu tinicheaua ta de decoratie intre picioare !

    IA INTREABA-L TU BAI HERR SORIC GROBIHANIS PE SLINOSU’ DE ARABETE DE CE POMPIERII NU AU ASIGURARE DE VIATA ,

  8. „Excelentei Sale,

    Domnului Klaus Werner IOHANNIS

    Presedintele Romaniei

    Excelenta Voastra, Domnule Presedinte al Romaniei,

    Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU, cetatean roman, email av@avocat-popescu.eu,

    In temeiul libertatii conventionale de exprimare si al dreptului constitutional de petitionare,

    In calitate de cetatean, alegator, contribuabil si om liber si demn, in nume strict personal, fara nicio legatura cu calitatea mea de aparator ales al Doamnei Mariana RARINCA,

    Va rog sa primiti expresia sentimentelor netarmurite care m-au cuprins atunci cand am luat cunostinta, de pe pagina oficiala internet a Administratiei Prezidentiale, de faptul ca astazi, 09.06.2016, ati semnat decretul de numire in functia de judecatoare a Curtii Constitutionale a Doamnei Doina Livia STANCIU, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si membra de drept a Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a declarat in mod justificat „partener de nadejde” al DNA si cu privire la care s-a decis cu putere de lucru judecat in practica judiciara ca este „un reper de moralitate, profesionalism, corectitudine si demnitate”.

    Aceasta numire, facuta in deplina consonanta cu programul Dumneavoastra electoral al unei altfel de politici si al Romaniei lucrului bine facut, o aseaza pe Doamna Doina Livia STANCIU in locul pe care il merita pe deplin, in constelatia de alti monstri sacri ai Dreptului reprezentata de unii dintre fostii si actualii judecatori ai Curtii Constitutionale. Pentru ceea ce este Curtea Constitutionala, ati gasit solutia perfecta.

    Am onoarea a va ruga, Excelenta Voastra, Domnule Presedinte al Romaniei, sa binevoiti a primi expresia sentimentelor mele care nu pot fi exprimate in cuvinte.

    Corneliu-Liviu POPESCU”

    http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/sa-ne-traiasca-muntele-de-moralitate-klaus-iohannis-este-felicitat-de-avocatul-corneliu-liviu-popescu-pentru-numirea-sefei-iccj-livia-stanciu-in-functia-de-judecator-ccr-aceasta-numire-facuta-in-deplina-consonanta-cu-programul-dumneavoastra-electoral-al-u

    Felicitari Dl avocat Corneliu Liviu Popescu !

  9. Orice numire este discutabila, totul este sa gasesti un punct de vedere convenabil… Cred ca nici Dvs nu ati reusit un scor de 100% in desemnarea promovatilor, dovada fiind cam pe unde a ajuns fiecare…

    Sa fim onesti, CCR este o oaza de liniste pt cei din Justitie, inaintea pensionarii. Cei meritosi primesc dreptul de a se odihni activ, ceilalti ajung in avocatura, in juristconsulting sau pe banca in parc.

    Ma gandesc ca ar fi tare bine sa existe cate un fel de CCR in orice domeniu, poate s-ar mai diminua balamucul general si oscilatiile de tot felul.

  10. Demersurile frantuzoaicei si anturajului sau denota o totala lipsa de respect fata de de democratie si, mai ales, fata de inteligenta romanilor.
    Nu poti sa vorbesti de ,,observatori” ai unei formatiuni politice intr-o sectie de votare la care participa un candidat al aceleiasi formatiuni politice.
    Reprezentantii partidelor care au candidati participa efectiv la procesul de votare, in cadrul comisiilor din sectii.
    Observatorii apartin, de regula, unor organizatii neguvernamentale, neimplicate in procesul electoral si implicit nepartizane.
    A vorbi de suspiciuni in acest caz, e ca si cum i-ai acuza de frauda, de-a valma, pe judecatori, sefi de comisii si reprezentanti ai tuturor celorlalte partide reprezentate in sectiile de votare. Nici nu stiu ce cuvinte caracterizante sa folosesc: aiuritor ? pueril ? noaptea mintii ?
    Mai mult, stafful exasperat al Danului ne spune ca un ales cu 10% dintre cetateni nu este reprezentativ. Atunci, ce sens are sa ceri renumararea voturilor, mergi direct la CC si o faci, daca te pretinzi principial, chiar daca castigi. (Z)
    Desi, culmea, tocmai ei ne dau lectii despre respectarea Legii. Toate contestarile anterioare ale legii electorale intr-un singur tur, au fost respinse. Participand la alegeri, cu candidati proprii, se prezuma ca toate formatiunile si-au asumat, a priori, legitimitatea acestei legi si a tuturor rezultatelor si consecintelor derivate din aplicarea ei.
    In aceste momente, imi este mila de acesti oameni derutati si frustrati care nu au nimic a spune poporului roman.
    Spuneam, in alte comentarii, ca nu-i credidez pe bucuresteni cu un IQ mediu foarte ridicat in raport cu provincia. Dar, subliniez ca ma refer cei pentru care votul semnifica contestarea adversarului si atat. Culmea, acest fenomen irational se inregistreaza exact in sectorul creditat cu cea mai mare densitate a intelectualismului. (!). Iata cum se destrama un mit… (Z)
    Repet, regret sincer ca Romania nu are o dreapta autentica si pro-nationala. La ce foloseste, de exemplu, simbolul ,,N” din sigla ,,PNL” ? La ce foloseste o formatiune care ,,ne salveaza” de noi insine ?

    ps
    As fi extrem de curios sa aflu parerea doamnei M.E.P. (o cunoscatoare in detaliu a civilizatiei franceze), despre candidata lui Nicusor Dan la sectorul 1.

  11. Lavinia Stanciu va intari in CCR reprezentarea intereselor neoliberaliste, ale celor care au adus-io in aceasta pozitie. Ca si Daniel Morar, de altfel. Dar va legitima si puterea, oricare ar fi ea, ca orice opozitie. Pe de alta parte, nimeni nu a vazut vreodata un tigru mancat de maimute.

  12. http://www.comisarul.ro/articol/miting-de-protest-anuntat-sambata-in-piata-univers_781730.html

    1. METODA DEMOCRATA ( POLITICALLY CORRECT ) :

    HAI SA NE MOBILIZAM , TOT SAMBATA LA ORA 15:00 , SI TOT LA PIATA UNIVERSITATII , SI SA-I INTAMPINAM PE TINERII CUR-ATI SI FRUMOSI , COZI NENOROCITE DE TOPOR PLATITE DE JIGODIILE DE CANCERE EXTERNE .
    SA VENIM CU BUCHETE DE FLORI ( 2-3 FLORI SI UN PULAN , 2-3 FLORI SI UN PULAN , ETC , ETC ) !
    DOUA TABERE , FATA-N FATA , CU MESAJE DIFERITE , CARE UNEORI SE MAI SI BAT !

    2. METODA CARE NU DA GRES ( IN NICI O DEMOCRATIE ):

    HAI SA NE BAGAM SI NOI PRINTRE EI , CU ACELEASI MESAJE , SA-I PROVOCAM SA SE BATA INTRE EI , SI MAI DAM SI NOI LA GREU , CA SA-I DESPARTIM ( of course ) .
    O TABARA UNITA , CA O FAMILIE , IN CARE IESE O CEARTA INTERNA , .

    NU VA PLACE CAND PIERDETI , DUPA MILIOANELE DE EUROI „INVESTITI”.PT. FURTUL TARII , JIGODIILOR DE CANCEROSI EXTERNI !

    ––––––––––––––––––––––––––––––-

    BRAVO BAIETI , ASA RASPUNS MAI ZIC SI EU !
    AVETI COJONES , DATI IN EI CA LA FASOLE !

    http://www.stiripesurse.ro/israelul-love-te-dur-in-palestinieni-dupa-atentatul-de-la-tel-aviv-83-000-de-oameni-sunt-afecta-i_1138080.html

    ASTA ESTE METODA NR.1 . DESCHIS , PE FATA , FARA SUPARARE .

    URMEAZA METODA NR.2 . , MULT MAI DUREROASA .

    DECAT SA VA PLANGA MAMELE VOASTRE , MAI BINE SA PLANGA MAMELE LOR !

  13. Între Basescu si Iohannis nu este decât o diferență de forma,imaginea pe care actualul președinte se străduie să o mențină. Acum a fost nevoit să răspundă unui serviciu mult prea important pentru domnia sa. ” Sic transit gloria mundi ” dau, din ironia populară, „așa a trecut Grigore munții”.

  14. Doru Coarna
    iunie 10, 2016 la 2:44 pm
    O asemenea „viziune” merită a fi studiată pe viu la Bălăceanca !
    Culmea ar fi ca nimeni de pe la CCR să nu se prindă cam pe unde se bate şaua, să priceapă iapa… 😉

  15. Oleg Malginov: Doar securitatea EGALA face ca INCREDEREA sa preia CONTROLUL asupra FRICII

    Cu prilejul sarbatorii oficiale a Zilei Rusiei, in 12 iunie, ambasadorul rus la Bucuresti, Oleg Malginov, a reiterat principiile fundamentale ale politicii externe a Federatiei Ruse si a facut o evaluare a cooperarii ruso-romane, despre care a afirmat ca “merita mai mult”.

    Malginov a accentuat ca “parteneriatul” din politica mondiala contemporana este determinat de “multipolaritate”, ca parteneriatul trebuie sa fie bazat “pe fapte, nu pe vorbe” si ca “obiectivelor comune convenite trebuie sa satisfaca interesele tuturor popoarelor şi statelor”.

    Privind securitatea, ambasadorul rus a subliniat ca “este necesar sa fie construita asa o arhitectura in domeniul securitatii care ar garanta tuturor participantilor ei masura egala de protectie”.

    Referindu-se la tendintele separatiste, de suprapozitionare a unora asupra altora, Oleg Malginov a explicat ca “nu se pot crea sisteme de securitate separate, izolate unul de altul, pentru ca acestea risca sa genereze neincrederea reciproca sau chiar si premisele pentru inceperea unei noi curse a înarmărilor”.

    Este interesanta si de luat in seama pozitia Rusiei privind realizarea unei securitati egale, integrate si interactive, pe care as traduce-o ca un apel al Rusiei, adresat lumii, ca increderea sa preia controlul asupra fricii. E un timp pentru toate, spunea Solomon. Poate ca acum a venit vremea ca increderea sa ia locul fricii.

    http://news.russiatoday.ro/oleg-malginov-cooperarea-ruso-romana-merita-mai-mult/

    • Fragmentarium politic,

      am fost invitat si am participat la receptia oferita de ambasadorul Malginov. Din partea autoritatilor nu am vazut insa pe nimeni, asa incat nu cred ca mesajul a fost auzit.

  16. Ce personaje SINISTRE ! Desprinse parca din filmele cu Inchizitia , cu nazistii si cu Holocaustul . Doua brute dominate de ura si rautate care si-au servit un stapan si mai odios decat ei .
    Dealtfel , Maurei ii si iese rautatea prin toti porii fetei si pe gura …
    Ceea ce-au facut aceste doua bestii nu are nicio legatura cu Justitia ci poate cu Mafia italiana .

    Dreptate Rarinca si dreptate tuturor politicienilor si oamenilor abuzati de acesti doi mercenari !

    P.S. Interesant cum ii rasplateste Palton Voda pe toti mercenarii lui Basescu .
    Acest lucru ma face sa cred ca toata aceasta ” raceala ” intre tabara Moroiului pe de o parte si Palton Voda & Binom pe de alta parte , este de fapt o vrajeala .
    Baietii joaca o piesa de teatru pentru naivi si merg inainte …

  17. O suita de dansuri sportive, pentru a ne formata dispozitia de vizionare, pentru ora 22.00: Hai Romania! Asa sa se miste baietii nostri la meciul de fotbal din aceasta seara, Franta-Romania, in deschiderea Euro 2016!

  18. Principiul “mi-ai dat, ţi-am dat ” se cheamă conflict de interese doar de la o anumită cotă alpină în jos. Când e vorba, însă, de aerul rarefiat al înălţimilor statale, de preşedinţi şi de băieţii şi fetele împreună cu care dânşii au ilustrat zicala “O MÂNĂ SPALĂ PE ALTA”, corespondentul “conflictului de interese” se pedepseşte cu 9 ( nouă !!!) ani de mandat la Curtea Constitutională.

    Pentru că, în povestea noastră modernă, “maurul” şi “maura”, după ce şi-au făcut datoria, nu mai trebuie să şi moară, ci doar să se pregătească, plini de încredere în viitor, pentru o viaţă tihnită, cu un salariu mulţumitor, suficient de generos, sper, pentru ca “maura ” să nu se mai uite, rozându-şi unghiile şi înălţând sprâncenele a indignare, peste gard, la casele şi la averile lui Adrian Năstase.
    ………………………………………………………………………………………………….

    “A cărui tati-preşedintele eşti tu , fetiţă cu sprâncenele în creştet ? Dar tu, băieţelule , cu ochişorii tăi de Locotenent-comandant DATA din Star Trek – Generaţia următoare, al cărui tati-preşedintele eşti? Aveţi struţi acasă, copilaşi? Nu aveţi? Bravo, buni copii…Dar ştiţi ce-i aceea cordelină? Nu ştiţi, eram sigură…V-a dat un nene vreun capsator, vreodată? Nu v-a dat… ce îngeraşi drăguţi… Ei, şi-acum, fiindcă aţi fost aşa de incredibil de cuminţi, aflaţi că vă aşteaptă, dragii mei, nouă ani de vacanţă…”

  19. Funcția-recompensă nu este o metodă nouă. Preșledintele a preluat-o așa, din mers, de la predecesorul său, și, cum, la fel ca și predecesorul său are atâtea probleme juridice, de ce n-ar proceda la fel? Așa va fi mereu, atâta timp cât corupția tronează și guvernează la cele mai înalte nivele. Forma d esalut să-nțeleg că va fi în aceste instituții atunci când întâmplător, Președintele va veni într-o vizită anunțată: „Sluga, sluga necondiționată”?!

  20. BĂTĂLIA LUI TUDOR CHIRILĂ CU UN FRAIER CARE CHIAR A CREZUT ÎN EL – FAZA PE DIMENSIUNILE TESTICULELOR ( mii de scuze, prieteni, dar aşa vrea adolescentul perpetuu)

    Îmi amintesc cu nostalgie de clipa când lui Antonescu Crin i s-a cerut numele unui “reper moral”, la confruntarea -în -trei de la prezidenţialele din 2009. Aerul visător şi rectiliniu al lui Neagu Djuvara, aflat în echipa de susţinători, s-a veştejit brusc, când răspunsul abrupt al candidatului liberal a fost: Tudor Chirilă!

    Surprinsă de rafinamentul exploziv al lui Antonescu, dar şi cocoşată de responsabilitatea uriaşă de a-i fi purtătoare de cuvânt marelui PNL, după ce a citit celebra “Scrisoare către liceeni”, Cristina Pocora a şoptit şi dânsa, cu ochii umezi, pe sub sprâncenele arcuite şi roşii ca focul: “… Mi s-a făcut pielea de găină la auzul unor cuvinte simple şi dureros de reale! Cred că tânăra generaţie merita acest semnal! Daca 1000 de tineri vor rezona la ceea ce spune Chirilă, am câstigat!…” Pentru mine nu a fost un şoc faptul că doamnei Pocora i s-a făcut pielea de găină, căci am privit-o întotdeauna ca pe o galinacee de partid, doar m-am mirat că a făcut un asemenea ou cu două gălbenuşuri citind o epistolă care, credeţi-mă , prieteni, pare compunerea unui elev de-a cincea, dar nu a unui elev dintre aceia care merg la Olimpiada de Limba şi Literatura Română.

    Astăzi, Tudor Chirilă se luptă cu un fost admirator şi ne comunică, de i se face iarăşi pielea de găină doamnei Pocora, că în pantalonii vrăjmaşului nu se află nici un obiect în dublu exemplar cu un diametru, cât de cât, reprezentativ. Că-i vai şi-amar, şi să vină ăla să se bată cu el în faţa teatrului! Eu cred că “dacă 1000 de tineri vor rezona la ceea ce spune Chirilă”, reperul moral al lui Antonescu Crin, vom avea , în faţa teatrului, o bătaie pe cinste. Sau, mai curând, avându-se în vedere titlul pe care vi l-am propus, s-ar putea să avem, la sfârşitul confruntării, chiar O MÂNDREŢE DE OMLETĂ !

    P.S. Sper ca fostul admirator să nu-l bată prea rău pe Chirilă, că sâmbătă, pe înserat, omul iar are Revoluţie, şi mi-e teamă să nu întârzie la program.

  21. @ papasha,

    IA INTREABA-L TU BAI HERR SORIC GROBIHANIS PE SLINOSU’ DE ARABETE DE CE POMPIERII NU AU ASIGURARE DE VIATA ,

    Ce-ntrebare! Şi încă răcnită! Păi ăsta-i visul oricărui asigurator. Da’ de ce numai pompierii? De ce nu şi poliţiştii? De ce nu şi militarii, că unii au mai şi murit, ba prin Irak, ba prin Afganistan? Da’ şoferii ce au?
    Haida-de!
    Unde-ai mai auzit matale, în ce ţară, de asigurări de viaţă de la serviciu? Păi prin unele părţi pompierii activează pe bază de voluntariat!
    Poate ne spui şi la ce societate ar trebui să fie asiguraţi? Nu de alta, da’ măcar să putem aprecia ce iese la afacerea asta?

  22. DNA înseamnă Direcția Națională Anticorupție.
    Admițând faptul că Rarinca ar fi amenințat-o pe Livia Stanciu că, dacă nu-i dă banii DATORAȚI, va face publice informații despre familia Stanciu,
    ce treabă a avut Direcția Anticorupție cu șantajul?
    Cine pe cine a corupt aici?

    Apoi, două instanțe stabilesc că n-a fost șantaj, iar DNA înaintează recurs în anulare ca să repare „greșeala” celor două instanțe.
    Cum era să piardă Stanciu procesul?
    Admițând faptul că Rarinca a șantajat-o pe Stanciu, una peste alta i-a dat Stanciu banii datorați?

  23. Bravo baieti , o figura superba in meciul inaugural cu Franta !

    Era cat pe-aci sa le luam oxigenul .

    Pacat de laba trista si obosita tatarusanu’ , care de doua ori s-a plasat ca un coi intr-o caldare , vedea-l-as la spatii verzi , sau gunoier la prigoana .

  24. @ ZeV

    Mă intrigă şi pe mine, cu atât mai mult cu cât, destul de recent, respectiva doamnă m-a abordat personal pe stradă, la câteva case de imobilul în care locuiesc, iar la refuzul meu de a-i asculta sporovăielile, a rostit o frază ce m-a pus pe gânduri : Şi noi facem politică !

    Dincolo de nedumerirea mea referitoare la scopul unui demers atât de direct, persistă îngrijorarea faţă de credibilitatea de care această formaţiune aşa-zis civilă şi „apolitică” se bucură în rândul bucureştenilor : un fel de „frondă” socială ce dovedeşte că un segment semnificativ al populaţiei nu se mai regăseşte în mesajele politice transmise de partide. Fenomen extrem de periculos deoarece asemenea manifestări anti-sistem şubrezesc fundamentele democraţiei şi deschid calea dictaturii.

    Singura mea certitudine la această ora ( tărzie ! ) este că cine trage sforile în spatele USB nu are nici o legătură cu cultura ori civilizaţia, ci este vorba de o încercare de a exploata în favoarea unor cercuri de interese oculte vidul ideologic apărut pe eşichierul politic românesc. Poate că nu numai ziariştii ar trebui să se intereseze de finanţarea campaniei acestui USB !

  25. 1. Marile spirite se întâlnesc
    2. E adevărat că nu vorbea la telefon! O spunea public la televizor seara sau la un bilanț și în zori era eratată, scuze, era rezolvată sau chemată sau arestată sau clasată. Zic și io.

  26. Vorbeşte lumea…😉
    ….numai salvatori, numai „binevoitori” in ultimii doua sute de ani…. dupa steaguri false, faradelegi, haos, tulburare, razboi, provocari „bine” facute, apar salvatorii…dupa „revolutia” franceza, apare Comitetul Salvarii Publice….dupa „revolutia” din 1917, a aparut omul nou comunist, ateu, care salveaza lumea din ghearele hotiei capitaliste….dupa al doilea razboi mondial a aparut „European Recovery Program”, cunoscut ca Planul Marshall, pentru redresarea si salvarea Europei, pentru a arata „bunavointa” si „parfumul” capitalismului….dupa caderea comunismului, pentru a fi salvati din „nepriceperea” omului nou comunist, a aparut Frontul Salvarii Nationale, a aparut „integrari” in ue, „parteneriate” strategice, privatizari, liberalizari si investitori…pentru a arata faptul ca numai satisfacerea tuturor poftelor, lacomia, profitul cu orice pret, salveaza lumea…..acum, dupa 26 de ani, dupa atita „integrare” occidentala, dupa atitea „parteneriate” strategice, dupa atita „profit”…. se vede treaba ca mai trebuie sa fim „salvati” odata, prin noi „uniuni” care sa salveze Bucurestiul….România….astfel ca, oile ametite, zapacite de atita „profit” si lacomie, dorm….iar lupii le „salveaza”…

    Se pare că, alegând repetitiv „salvarea”, bucureştenii/românii se recunosc ca fiind bolnavi, lucru întărit de cererea recentă „Vrem spitale!”
    Ce salvare e asta? Nu ne-a ajuns Frontul „Salvării” Naţionale, care ne-a băgat în groapă, ci ne trebuie o nouă „salvare”, care să ne „pună cruce” pe mormânt?
    Celor care chiar cred că de la Soroş poate să vină ceva bun, le reamintesc cuvintele lui Ţuţea: „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”.

  27. Superb!
    Câteva fabrici de confecții sunt pe cale de a fi desființate din lipsa forței de muncă.
    Boboru se plânge că „clasa” nu-i crează locuri de muncă, că e nevoit să plece în Italia ca să curețe scârna bătrânilor neputincioși…
    Mai vreți ceva?
    Mai am: comune întregi din Transilvania (!) trăiesc din ajutoare sociale, în vreme ce firme de construcții din zonă caută mână de lucru.

  28. T-Rex
    iunie 9, 2016 la 11:34 pm

    Faceti o mica confuzie, prin comparatia cu China. Dimpotriva, acolo coruptia functionarilor, fie ei demnitari ai Partidului, se sanctioneaza, de multe ori, cu condamnari la moarte.
    CITEZ:
    ,,Fostul ministru al Căilor Ferate din China a fost condamnat luni la moarte, cu suspendare, o pedeapsă comutată în general în închisoare pe viaţă, în urma primului mare proces împotriva corupţiei din mandatul preşedintelui Xi Jinping, a anunţat agenţia oficială China Nouă.
    Liu a fost acuzat că a primit mită în valoare de 64,6 milioane de yuani în perioada 1986-2011 în schimbul atribuirii unor contracte. Legislaţia chineză prevede pedeapsa capitală pentru infracţiuni pornind de la 100.000 de yuani.”
    COMENTEZ:
    Acum intelegeti de ce SUA investeste in China ? Stie ca acolo incurarajarea investitiilor americane este politica de stat. Si nimeni nu contesta, neexistand opozitie. (Z)
    Cam asa si-ar dori (si) Klemm in Romania, numai ca nu indrazneste sa o spuna public, Romania fiind partener strategic, membra UE si NATO, granita de Est si totodata o tara devotata Americii. Dar, se poate si mai mult si mai bine. Daca nu sunt condamnari la moarte, se merge, prin teroare psihologica, pe calea incurajarii sinuciderilor.
    Cazul Condrea este revelator. Nu stiu daca a trebuit sa moara pentru coruptie, sau pentru ca stia prea multe, dar asta este alta poveste, destinata urmasilor nostri de peste 50 de ani. (Z)
    ps
    Despre coruptia din SUA, cred ca nu ne ajunge o viata de om, sa vorbim despre ea. Numai ca acolo, coruptia la nivel inalt este aparata de lege.

  29. ZeV(zecea)

    nu din pacate eu nu am practicat dreptul.
    Da de unde iti veni ideea creata mai creata ca varza de Bruxelles ? Doar pen’ ca am pus o stire pe aici?

    Pai mai basist dezumflat eu cum am scris am cautat ani de zile sa aflu cum de Gold Rosia Montana are acu’ pretenetii. Cine si cum a permis, dat licenta. Daca acel careva macar putea fi banuit ca actioneaza in limtele prerogativelor sale. Personal banuiam ca era o manareala nivel de directori…Cand colo e act ministerial ..deci politico-adtiv..

    Acum RMG ameninta ca ne da in judecata ca nu il lasam sa exploateze sa se umple de bani si sa ne lase noua cianurili .. si Gabriel Resources „a decis să-şi protejeze drepturile şi interesele în România, şi în absenţa dorinţei autorităţilor române de a intra în dialog, compania a decis să recurgă la justiţie printr-o cerere de arbitraj la Centrul Internaţional de Soluţionare a Disputelor Relative la Investiţii (ICSID) împotriva Romaniei şi a angajat firma White & Case LLP pentru a o reprezenta în acest dosar.
    http://www.economica.net/gabriel-resources-a-depus-plangere-impotriva-romaniei-la-curtea-de-arbitraj-de-la-washington_104407.html#ixzz4BGEy6VgY
    Cateva miliarde pe care ghici cine le va plati ? NOII! Adica eu, vecinele mele cu < 600 lei pensie, tu, tinerii frumosi si liberi (de efortul de gandire! si mersu la vot!!) , stimabila gazda…

    Si cine crezitu ca va plati dpv politic ?
    Cine e ala mai tont inRomania ghici ciuperca care inVictor?! Caci ia de la nen-tu Bizonu' În discuție intră, însă, și un element obiectiv. Atitudinea Guvernului României față de proiectul RMGC. Iar în acest caz, responsabilitatea exclusivă îi aparține, cel puțin din 2013 încoace Guvernului Ponta. Pentru că acest Guvern avea obligația să dea un răspuns fără echivoc companiei. ….si mai gios Astfel, de mai bine de un an și jumătate, de când este evident că proiectul de la Roșia Montană (și altele asemănătoare) nu au cum să treacă din cauza opoziției publice, Guvernul Ponta nu a făcut altceva decât să lucreze pentru a crește șansele Gabriel Resources în arbitrajul internațional care era inevitabil. …….. Procent care, în fine, ar mai putea crește oleacă dacă România ar ajunge să fie reprezentată în acest arbitraj de firma de avocatură a mamei lui Șova, de Țucă, Zbarcea și asociații, ori alții asemenea, care au avut parte până acum de câte o feliuță din tortul de 550 de milioane de dolari ”investiți” de Gabriel Resources în proiect.(http://www.romaniacurata.ro/gabriel-resources-a-dat-romania-in-judecata-pentru-rosia-montana-cum-a-lucrat-ponta-pentru-gabriel/)

    Procepesti ma pupinule ? Ponta este in mira nu mandel . O sa o incaseze ca si in cazul Panait …. ( cestia cu „cainele de Ponta m-a ucis” a aparut cativa ani de zile dupa data defenestrarii si numa la Simona Fica)

    Si ca citez hotnews.. pai bine ma ametitule eu in cestii din astea chiar prefer sursele basiste .. care nu pot fi acuzate de varanism, 3antenism, ca sunt sub papucul PSD, ca fac jocul „coruptului” Tonta ..

    Insa chiar asa – ce te-ai basicat imediat? Ai niste interese bercenesti

  30. @ZeV. ZeV, te rog sa nu iti mai permiti niciodata sa faci clasificari intre Bucuresti si provincie in ceea ce priveste IQ. Nu de alta, dar , in primul rand, este o comparatie inselatoare: popoare care sunt cotate mai prost ca acela roman la inteligenta o duc mult mai bine ca noi. De unde rezulta ca a avea capacitatea de a construi un trai bun si de a rezolva problemele nu tine neaparat de marimea IQ-ului. In al doilea rand, sprijini ideea lui Basescu, care, iti amintesti poate, instiga provincia impotriva capitalei si incuraja navala provincialilor, pe functii mari, in Bucuresti (de ce nu s-o duce Elena Udrea, de exemplu, sa-si fericeasca Plescoiul natal si se tine capusa in Bucuresti, nu stiu). Tot asa, dai apa la moara lui Nicusor Dan care a refuzat sa-si salveze pe fagaraseni pentru a-i salva pe prostii de bucuresteni. Poate ca vei face un inventar al originii persoanelor care, din 1989 incoace, si-au batut joc de Bucuresti, ca primari ori ca inalti executivi: vei gasi vreo doi tigani din mahalale, restul care din Teleorman, care din evreimea sovietica, care din Murfatlar, adica unul mai destept ca altul. Nici madam Firea nu e de pe aici. Eu zic ca provincialii sa nu mai traga ca mustele la miere la orasul asta de prosti si sa-i lase pe bucuresteni sa isi vada de orasul lor; si vei vedea ce oras grozav isi vor face ei, cei cu IQ-ul mai mic. Cred, de asemeni, ca gresesti insinuand ca votul este o chestiune de inteligenta, de IQ, cum zici tu. Acum doua zile, a trebuit sa ii trimit un comentariu destul de neplacut (pentru ea) unei doamne polivalente care scrisese pe FB ca se astepta ca in Bucuresti sa fie un numar mai mare de prosti, prostii fiind votantii PSD. Esenta este aceeasi: votul nu este o chestiune de prostie sau de inteligenta. As zice ca votul este o chestiune de interes uman, in urma experientelor din trecut, promisiunilor din prezent si asteptarilor din viitor. Experientele din trecut creeaza fundamentul, promisiunile din prezent creeaza nisa (degeaba eu, ca si candidat, vorbesc despre intentia de a ridica orasul la standardul de smart city si de introducerea biroului mobil prin wireless network gratuit in intregul oras si, mai ales, degeaba vorbesc de fluidizarea transportului in comun prin managementul traficului, daca electorul este interesat in gratuitatea transportului in comun, sau in a primi dovezi gesturi de respect din partea functionarilor). In sfarsit, asteptarile viitoare pot fi individuale (avantaje personale) sau colective (institutionale) din care sa rezulte avantaje personale, nu ma refer la avantaje banesti. In urmare, actul votului egalizeaza formal geniile orasului cu mediocritatile acestuia si cu destui dintre cei mai saraci cu duhul. Faptul ca destui candidati sau partide de provenienta isi inseala electoratul nu are legatura cu IQ-ul acestuia.
    Sigur ca madam frantuzoaica a facut cateva gafe care pot fi speculate impotriva ei, daca are cine sa speculeze gafele si, mai ales, cine sa disemineze speculatiile. De exemplu, declarand ca numarul de votanti a condus la alesi nereprezentativ, isi blameaza propriul partid, care da aproape o treime dintre consilieri. Tot asa cum, declarand ca nu se vede deputat sau senator, a declarat , in fapt, ca nu se vede fara o functie insemnata. Adaugata povestii tipice despre omul cu mari sanse in strainatate care vine la leafa din Romania (absolventa de MTI), mascand, de fapt, lucrul in multinationale ( nu stiu sa fi declarat explicit asta). De ce unii electori voteaza astfel de personaje? Unul dintre motive este destul de clar: ele sunt creditate ca avand corectitudine iar cei care au furat au oroare sa fie furati.

  31. De cind e lumea mercenarii au fost recompensati de stapini. Zegrean nu a fost „maurul” lui Basescu? Nu el a clocit „democratic” sa-i ramina stapinul in functie, desi poporul a vrut altceva? Toata armata de mercenari, platita din banii statului, s-a trezit atunci sa functioneze la unison, ca la un ordin invizibil. Daca stapinul ramine si ei continua sa aibe privilegii, nu?

    Bun, si ce i s-a „intimplat” lui Zegrean pentru Referendum? L-a luat doamna Kovesi la purecat, cum l-a luat pe Corlatean, pentru abuz in serviciu? Nu, doamna Kovesi l-a luat pe Dragnea sa-l stringa putin in bratele ei vinjoase, pentru instigare la vot. Ori bazaconie securista mai mare eu nu am auzit. Cum adica sa „instigi la vot”? Dar ce, asta e munca diversionista? Nu asta e rolul partidelor, al politicienilor, sa indemne cetatenii sa vina la vot? Politicienii de aia sunt acolo sa spuna lumii pe cine vor ei sa voteze sau nu.

    Madama Stanciu este in esenta „ovulul” acestui sistem. Establismentul are nevoie de copii, nu?

  32. Ce frumoasă ar fi utopia meritocrației si în ( țara ) viața noastră !
    Ce povestiți dvs aici este atât de departe de o astfel de năzuință …

  33. Așa contribuim la distrugerea democrației. Acestor practici li se mai adaugă și cele din interiorul partidelor, cât și cele legate de lipsa de viziunea a liderilor naționali. Nu mai spun că intervenția serviciilor secrete în procesul electoral prin înclinarea balanței într-o anumită direcție a contribuit și contribuie la distrugerea oricărei urme de încredere în politică și în democrație. Toate aceste carențe alimentează scepticismul și ura, iar pe acest fond cresc partidele extremiste și liderii providențiali. Iar acești muguri anti-sistem au început să încolțească la București. http://stiriglobalizare.ro/?p=2312

Lasă un răspuns