Antonesei si măgarul cu svastica pe cur

Unknown-1.jpeg

Există o categorie de personaje pe care le-am detestat si le detest in continuare. Personaje actionând in subterane, roase de invidie, cu frustări , purtându-si si vărsându-si veninul peste tot, nemultumite de viata, preocupate de coterii, sterile, incapabile de a construi – chiar gresind. Se numesc pe ei insisi intelectuali, eventual „intelectualii lui Băsescu” sau intelectualii lui Soros”. Totul le miroase urât. Sunt „judecătorii societătii”, ai celorlalti, hotărând din Turnul de fildes, ce si cine este „bun pentru România” sau „curat pentru România”.

O mare parte din lumea lor este formată din gângănii, hiene, sacali, oengisti fară de tară, păsări migratoare ale lumii globalizate.  O lume formată, in realitate, din mercenari ai unor  grupuri de interese, ciugulind pe la diverse mese.

Liviu Antonesei face parte dintre ei. In ultima vreme imi propusesem să nu mai răspund membrilor acestei găsti dar am citit un fel de notită a sa, pe care o reproduc mai jos si nu am rezistat tentatiei. Să mă iertati.

„ICR spală cadavre politice?!

Liviu Antonesei
În imagine, îl aveți pe dl Radu Boroianu, directorul ICR, la standul ICR de la Bookfest, lansându-l pe imensul autor Adrian Năstase. Nu știu dacă este una dintre cărțile scrise în închisoare sau memoriile din închisoare, scrise la ieșire. Ceea ce știu însă este că misiunea ICR este exportul culturii românești în străinătate. Am mari dubii că străinii sunt interesați de mărfuri expirate! Ca fost ambasador, cred că Dl RB trebuia să știe ce se face și ce nu e face. Cum la prima conferință a sa de presă în calitatea sa de director al ICR l-a invitat pe Nicolae Breban, ca acesta să-și regleze conturile cu lumea culturală românească, încep să mă tem că dl RB nu știe mereu ce face…”

Ca un adevărat „intelectual”, Antonesei se pronuntă, de fapt, in legătură cu Atlasul Mării Negre, un volum superb, in română si in engleză, continând zeci de hărti vechi ale Mării Negre, volum pe care l-am coordonat, impreună cu directorul Muzeului hărtilor vechi. Volum pe care, evident, nu l-a văzut si nu l-a consultat. Inutil să precizez că atlasul are nu doar valoare culturală ci si valoare politică, in contextul actual. Ceea ce rezultă si din faptul că, la lansare, a participat si un reprezentant al MAE. Acest volum urmează Atlasului hărtilor Dunării si el va fi urmat de Hărtile Basarabiei si de Hărtile Transilvaniei.

Antonesei nu stie despre ce e vorba, nu stie ce utilitate are volumul  dar il deranjeajă că ICR si presedintele său, Radu Boroianu, nu continuă să promoveze  măgari pictati cu svastica pe cur.

 

 

50 de gânduri despre “Antonesei si măgarul cu svastica pe cur

  1. Pe Liviu Antonesei îl cunosc din facultate. Era mai mare ca mine și la secția aceea care și-a schimbat profilul în anul IV- psihologie-sociologie și redactor adjunct la „Opinia studențească” ( hotăra cine și ce să publice. Mi s-a cerut să scriu un articol istoric și cu greu s-a lăsat convins să-mi publice „Religia geto-dacilor”). Era vocal și pe atunci. Însă în agitația aceea cu reorientarea secției de psihologie-sociologie nu a luat atitudine, cum au făcut alți colegi. Noi credeam că făcea parte dintre studenții fideli regimului și ochilor albaștri. Așa credeam, dar s-ar putea să fi fost doar o teamă a noastră, care în acele vremuri eram foarte vigilenți, mai ales că ni se părea dubioasă acea deschidere și libertate de opinii, după evenimentele din Cehoslovacia.
    Păcat de el, ar putea face mai mult decât Patapievici la ICR, că-l duce mintea, dar probabil, tot fidel a rămas sau a devenit altora. Caracterul omului se schimbă, numai dacă individul o vrea, iar el este psiholog și știe acest lucru.

  2. Ah, cum le clocotește otrava în vine!

    Cum le curge lor veninul verde în loc de sânge, când îi pișcă manichiurista la unghii!

    Cum li se vestejesc urechile când aud vorbindu-se respectuos despre dumneavoastră!

    Cum le transpiră așternuturile noaptea, când nu pot dormi de grija lui Adrian Năstase!

    Cum le stă bucățica în gât, li se pare acru vinul (și strugurii), amară dulceața și viața când realizați ceva ce-i depășește total!

    Cum fojgăie ca viermii pe o bucată de carne stricată, când pun la cale diversiuni, dezinformări și dosare!

    Eu mă amuz când ei se chinuie.

    Altfel, toți sunt creștini; ocazional, intră la moaște fără rând, unii s-au pictat și prin diverse scene pe pereții bisericilor (oare cred în viața de apoi, sau vor să impresioneze prostimea???), fac pomeni (și electorale, de ce să ne ascundem?), și-și urmează încolonați stăpânii.

  3. Insul o fi ăla cu pretenții de umorist de la TVR la ale cărui „glume” râdea mama lui.
    Nu mai e nici măcar la TVR, dovadă că nici mama lui nu mai râde.

  4. Pe aceeasi tema, Victor Ponta:

    Pentru toți „acoperiții” și „descoperiții” din presa română și pentru lupul moralist Klaus Iohannis (cel care a candidat la Președinția României având dosar de incompatibilitate pe rol la ICCJ) o scurtă lectură obligatorie!
    Maryon Barry – primul primar afro-american al Washington DC (nu al municipiului Baia Mare) a fost arestat în 1990 pentru consum de droguri și folosirea serviciilor de prostituție). A executat 6 luni de închisoare, a candidat din nou și a fost ales primar în 1994!
    M-am săturat de toate cozile astea de topor românești care mereu înjură România ca să primescă câte un os de ros de la cine acceptă să le fie stăpân!
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Marion_Barry

  5. Nu ma indoiesc ca expresia „Liviu Antonesei, director al ICR” ii suna mult mai frumos. Scriind articole dupa fotografii, poate ca aspira la statutul pictorilor care picteaza dupa ilustrate. Nu ma mira ca, in acest stil „blind”, dl Antonesei este prezentat ca avand scrise peste 1500 de articole.

  6. Eu nu mă supăr deloc de modul cum se reflectă persoana mea în ochii d-tale, căci de la aşa oglindă nici nu mă pot aştepta la alt reflex. (Mihai Eminescu)

  7. (Nu imi apartine. Furata de pe net. Nimeni nu revendica)

    Putin cu Medvedev :
    – Dimitri, bombardăm România ?
    – O bombardăm naibii, gaspadin prezident. Cu ce să-ncepem ?
    – Păi, Mitia, eu zic să-ncepem cu infrastructura, să le belim fabricile ! Uite, asta mare de tractoare , din Brașov….
    – S-a închis, și s-au închis toate, gaspadin prezident.
    – Păi, obiective nevralgice – Institutul ăsta de vaccinuri, Cantacuzino.
    – Închis de zece ani, gaspadin prezident.
    – Spitalul de arși, că le-ar trebui în caz de război…..
    – Și-așa nu funcționează, domnu’ președinte.
    – Spitalul de copii din Timișoara, bre , să-l bombardăm !
    – Tocmai a fost restituit bulibașei Vișinel Cîrpaci.
    – Parlamentul !
    – O să se bucure tot poporul român că scapă de ei.
    – Să le bombardăm cartierul Primăverii, Rahovei, Ferentari !
    – În primul stau țeparii mari, parlamentarii, în ultimele două, hoții de buzunare. De ce să le rezolvăm noi problemele interne ?
    – Rafinăriile de petrol !!!
    – Domnu’ președinte, le-am cumpărat noi, sunt ale noastre, ale Rosneftului
    – Nu știu, Mitia, ții cu noi sau cu românii ? !! Vrei să-i bombardăm sau nu ?!?!?!

    – Da, domnu’ președinte. Să-i bombardăm. Să le bombardăm autostrăzile.
    – Alea-s autostrăzi ? Care se prăbușesc la o lună după darea în folosință sau la prima ploaie ?
    – Nu știu. Pădurile…. Codrii României….. Să ardă ca un snop de paie.
    – Le-au tăiat singuri. Nu prea au mai rămas.
    – Moldova ! Să le bombardăm toată Moldova !
    – N-o să se observe, domnu’ președinte. Au avut anul ăsta niște alunecări de teren de n-a rămas piatră pe piatră.
    – Vasluiul !!! Jos cu orașul Vaslui !!!
    – Sunt toți la muncă în Italia.Au ramas doar pompierul, primarul și fochistul de la scoala.
    – Mitia, trebuie să bombardăm ceva. Ceva mic…cat de cat !
    – Domnu’ președinte, ăștia de 25 de ani au activat tactica pământului pârjolit. Ne-au luat-o înainte, au prevăzut tot ,nevolnicii naibii !

  8. Domnu Nastase ce este cu izbucnirea asta antiintelectuala dom’le?
    O sa fiu acuzat ca v-am infectat cu bizonita acuta!!!!

    A… .. daca doriti sa ii atingeti unde ii doare… va recomand termenul intelectocan (expresia nu imi apartine .. Este al AVP ului, adica Viorel Padina) adica intelectual la intersectie cu mitocan ..

  9. v-ati cerut iertare anticipat, prin urmare, va iert. dar pana cand?! adica, aveti putina incredere ca si noi, ceilalati, citindu-l in original pe dnul Antonesei putem pricepe, din prima, ca suduie doar ca sa o faca, nu pentru ca ar fi avut motiv in alta parte decat in umorile propriei persoane … si mai aveti incredere in ceva: ca nici nu il citim … asadar, de ce il carati dvs pana aici, pe blog, ca eu sigur nu umblam pe acolo pe unde as fi putut sa il intalnesc?!

  10. Aveți dreptate 100%. Sunt, de mult, în acord cu gândirea si viziunea dvs politică si istorică.

  11. Trebuie sa admitem ca Iasul a dat tarii si lumii personalitati de marca, dar si avortoni culturali gen Liviu Antonesei si Alina Mungiu Pippidi.
    In fine, a dat si un actual sef SIE (absolvent al liceului de elita Costache Negruzzi) si un fost lider UTC si UASCR. Dar poate ca este bine asa, sa avem macar o institutie importanta cu continuitate, cum ar fi, un serviciu de informatii. MeReU aceeasi/acelasi. (Z)
    Fara gluma, cred acum ca Securitatea anterioara anului 1989 a fost una nationala. Nu stiu, insa, daca toate serviciile actuale de informatii actioneaza in interesul Romaniei.

  12. @Ghita Bizonu’. Da , dar Rogozin, asasinul de romani, va fi primit cu stralucire la Chisinau si nu m-ar mira ca premierul moldovean sa ii organizeze o partida de vanatoare de romani.

  13. D-le Nastase , nu-i cam mult sa-l numiti pe cioflingarul asta ” intelectual ” ?

    Din cate vad , singurele lui scrieri in ultimii 12 ani sunt un ebook prapadit ( 0 recenzii , 0 descarcari pe Google Books ) si corespondenta lui cu consilierul prezidential Andrei Muraru , un fel de autoinvitatie la Cotroceni , la o receptie .

    Cred ca oricare dintre comentatorii de pe blogul d-voastra a scris de-a lungul timpului mai mult si mai bine decat mercenarul asta penibil .

  14. JAPITZELE SI CANCERUL EXTERN NU SE LASA .
    AU SIMTIT CA MAMALIGA NU MAI EXPLODEAZA , SI LOVESC DIN NOU .
    In gura mamii lor, tinerii cur/ati si frumosi se mobilizeaza .
    ies in strada sa apere statul de drept !!!!.

    http://www.nasul.tv/protest-de-amploare-sambata-in-bucuresti-se-cere-renumararea-voturilor-inregistrate-in-sectorul-1-existand-suspiciuni-de-frauda-electorala/

    ––––––––––––––––––––––––––––––-

    traiasca arabetele slinos , in puscarie !

    POMPIERII NU AU ASIGURARI DE VIATA ( da slinosu’ are sigur )!!!!!!!!!

    http://www.nasul.tv/revolta-intre-pompieri-atac-dur-la-raed-arafat-si-inspectorul-sef-al-igsu-unde-au-fost-in-timp-ce-pompierul-razvan-dumitru-luchian-s-a-stins-in-chinuri-scandalos-pompierii-nu-au-asigurari-de/

  15. Nicușor…Constantinescu (nu telectualu Nicușor) a fost internat la Cardiologie, iar procurorii au considerat că starea lui nu necesită internare.
    Dacă aveți probleme de sănătate, adresați-vă cu încredere procurorilor!

  16. Dacă câștigă Hillary, cum o să i se spună lui Bill?
    Primul domn?

    Dar dacă câștigă Trump, ce-o să zică ambasadorul Hans despre electoratul american?

  17. Dle a. Năstase, aveți mare dreptate în ceea ce privește voința de intimidare care stăpânește șleahta ”elitistă”! Toate intervențiile lor sunt de o agresivitate extremă, n-au nevoie de argumente – fiindcă nici n-au. Ba, mai mult argumentele îi încurcă, și-atunci rămâne înfailibil potopul de injurii și etichetări. Păi de ce oare canalia Antonesei nici nu aduce în discuție titlul volumului dumneavoastră?! Fiindcă doar titlul și face imposibilă descărcarea haznalei! Această tactică stă la baza intangibilității lor, și, cum bine spunea pe aici cineva că măgarul pe măgar dezmiardă, adulatorii lor o copiază întocmai. Sunt pline rețelele de socializare de mărunți și, adesea, agramați mardeiași.

  18. Permiteţi-mi să vin cu o precizare : nu este vorba de un măgar ci de un ponei rozaliu cu svastică şi os în fund care a reprezentat România la expoziţia «Freedom for Lazy People», organizată în vara lui 2008 de ICR în SUA ( unde afişarea insemnelor fasciste este permisă). Greu de spus ce reprezenta mai bine România în viziunea lui Patapievici, directorul de atunci al ICR : căluţul fascist sau osul vârât în posterior ? Dacă nu cumva, Dl. Patapievici vedea viaţa în roz la aceea vreme ! Expoziţia avangardistă, ce a folosit din plin estetica obscenului, s-a dorit un fel de punte de legătură – de o valoare culturală şi educativă îndoielnică – între stradă şi artă. De fapt, mai mult mahala decât artă…

    În ceea ce priveşte însă «cadavrele politice» şi mai ales contextul în care sintagma este folosită, mă întreb dacă cumva Dl. prof. universitar Liviu Antonesei a auzit vreodată de Mahatma Ghandi, cel care până la vârsta de 60 ani a petrecut ani îndelungaţi în închisorile coloniale din Africa de Sud şi India, considerat anarhist datorită luptei sale paşnice în favoarea drepturilor civile şi a libertăţilor comunităţilor indiene din Imperiul Britanic, pentru ca după 1947 să devină liderul incontestat al mişcării ce a condus la independenţa Indiei. Chiar şi astăzi, acest «cadavru politic» – conform gândirii torsionate a lui L. Antonesei – este venerat ca Părinte al Naţiunii. Modest, Ghandi se considera doar un om ce a încercat să-i înveţe pe ceilalţi „să folosească adevărurile eterne pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi” ( traducere liberă dintr-un discurs al lui Ghandi ). În realitate, licenţiat în ştiinţe juridice la Londra, Ghandi a înţeles esenţa dreptului şi a aplicat-o în lupta sa politică : rostul legilor este de a preveni folosirea violenţei !

  19. Presedintii de pripas isi schimba cetatenia … Lui pooletele asta i se potrivea mai bine cetatenia americana sau maghiara . Ca interesele alora le-a servit !
    Asemeni colegului sau de serviciu si de distrus tari – Mishu Saakasvili – si Baselu o fi primit vreo misiune noua prin Moldova …

    http://www.cotidianul.ro/basescu-cetatean-al-republicii-moldova-282650/

    P.S. Am o intrebare . Stie cineva daca Traian Basescu s-a angajat la Romania TV , televiziunea celui mai bun prieten al lui Victor Ponta ? Este invitat aproape in fiecare seara sa-si verse laturile pe telespecatori .
    Eu stiam ca Ponta si Baselu sunt dusmani 🙂 . Nu-i asa ?
    Sau pactul de coabitare functioneaza si acum ?

    🙂

  20. Un protest electoral simbolic: „Coruptia de influenta” se ascunde dupa perdeaua “luptei anticoruptie”

    Faptul ca persoane care au probleme cu justitia – in speta un primar condamnat – au castigat alegerile locale „transmite un mesaj periculos catre SUA, catre partenerii internationali ai Romaniei si catre cetateni”, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

    „Este greu sa inteleg modul in care ei (votantii, n.m.) au gandit” (in cazurile respective), s-a aratat contrariat ambasadorul american, care a incurajat totodata partidele politice sa se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie, “sa selecteze candidatii care vor reprezenta Romania viitorului”.

    Coincident sau coordonat, tot miercuri si fostul presedinte Traian Basescu s-a referit la aceeasi tema, ca mai multi primari care au probleme in justitie au fost realesi la alegerile locale de duminica. Basescu s-a pastrat in siajul ideii lui Klemm, de “exemplu” al DNA-ului si “model” al Romaniei in regiune privind “lupta anticoruptie”, pe care a mai nuantat-o, comparativ cu tari si politicieni din UE.

    “Eu va garantez ca in UE sunt tari mai corupte decât Romania. Sunt politicieni la varful unor tari din UE mult mai corupti decat cei din Romania. Numai daca dam exemplul Panama Papers”, a declarat fostul presedinte. Acesta a mai declarat ca romanii doresc diminuarea coruptiei, insa nu vor sa mai vada un „spectacol regizat”.

    Intrebarea de ce alegatorii au votat primari care au probleme cu justitia este preocupanta si pentru analisti, experti si societatea civila. Numai ca raspunsurile dinspre aceste zone sunt mult mai putin “greu de inteles” ca pentru Klemm si Basescu. Semnalele dinspre politicieni spre cetateni, fie ca primii se numesc Klemm, Iohannis, Basescu sau altcumva, nu au cum sa aiba audienta, autenticitatea sau relevanta semnalelor care vin dinspre cetateni spre politicieni. Cel putin nu intr-o societate democratica.

    Cand un primar condamnat castiga alegerile, cetatenii transmit politicienilor un mesaj, nu invers. Mesajul este destul de grav. De neincredere in vinovatia celor condamnati. In alegerile de lideri pentru comunitatile locale nu sunt pete albe de cunoastere, cel putin nu de marimea celor din alegerile nationale. Localnicii, fie ca sunt candidati sau alegatori, se cunosc bine unii pe altii, de timp indelungat, informatiile circula rapid in comunitate.

    Daca la Baia Mare a fost reales primarul Catalin Chereches, aflat dupa gratii inca din aprilie, inseamna ca el este bine cunoscut in comunitatea locala si ca se bucura de increderea localnicilor, ca alegatorii cred cu tarie ca este nevinovat. La fel de bine le sunt cunoscute si grupurile de interese economice si politice care au vrut sa-l elimine pe edil si sa puna mana pe primarie, mafioti si gasti care nu au primit voturile si increderea cetatenilor.

    Cred ca ceea ce am vazut in comentariile Klemm-Johannis-Basescu despre Baia Mare se poate numi o manipulare esuata. Ce are de-a face Baia Mare cu Washingtonul, cu Bruxellesul, cu alte capitale sau cu Panama Papers? Iar ceea ce am vazut la Baia Mare a fost o lectie electorala data politicienilor si sistemului, chiar daca simbolica. In fine, Facebook-ul lui Chereches a fost tot atat de valid ca si Facebook-ul lui Iohannis.

    Ceea ce vine dinspre mediile de analiza si societatea civila nu este deloc imbucurator. Expertii vorbesc deja de “coruptia de influenta” si de “coruptii de influenta” care se ascund in sistem si se folosesc de sistem. “Lupta anticoruptie” este perceputa ca o perdea care este folosita de “coruptii de influenta” pentru a-si acoperi corupatoarele lobby-uri si traficuri de influenta. Atata timp cat perdeaua “luptei anticoruptie” este vanturata cat mai abitir si mai vartos, cu atat mai bine se disimuleaza “coruptii de influenta” si actele lor de mare coruptie. Pana acum, mecanismul de manipulare si conditionarea pavloviana ale “spectacolului luptei anticoruptie” asa au functionat. Si regizorii si-au luat linistiti tainul.

  21. @Mihaela Erika Petculescu. Doamna Petculescu, multumiri pentru explicatii, dar sa stiti ca am inteles perfect titlul articolului.

  22. @nastase. Ati avut deplina dreptate, dl Iohannis a caftanit-o pe dna Stanciu la CC. Totusi, va sugerez sa incercati, o analiza constitutionala nu se refera la situatia unei singure persoane. Daca tot ce se poate intampla mai rau este sa zica unii ca de ce sa va dea un drept cetatenesc, atunci merita. Daca se poate intampla ceva mai rau, atunci poate ca nu.

  23. Individul e ahtiat după funcţii ( inclusiv notorietate) şi vrea să intre sub pielea celor care , după părerea lui, reprezintă mijloace sigure de căţărare !
    Se agaţă cu disperare de trendul antinaţional, călcându-şi în picioare principiile, de dragul de a fi pe plac unora ca Tismăneanu, Mihăieş, sau Patapievici, mai nou şi alde Klemm, care-i promit, direct sau sugerat, o pătrundere în careul de aşi ai pupincuriştilor ce nu dau doi bani pe tot ce-i românesc şi nu piere (mai repede !) , dar se bagă în seamă, înjurând şi spurcând, care de care mai abitir, tot ce-i încurcă încă în drumul lor de distrugere sistematică a acestei ţări !
    Moralitatea îndoielnică, falsa şi contrafăcuta realitate ce vor să le impună în ciuda tuturor evidenţelor, naşte, dacă nu monştri, măcar nişte jalnice şi hîde figuri ce nu mai au în ele nimic sfânt !
    Cum să ataci atât de virulent, dar demagogic corupţia pe care o observi doar la cei care refuză să se înroleze în curentul antinaţional, făcându-te că plouă, când vine vorba de cel impus de tine şi „ales” de noi ( după nişte jonglerii care au intrat în G, B., deoarece nu s-a mai pomenit ca un candidat care a obţinut în primul tur un avans de două milioane de voturi să piardă la diferenţă de un milion ????!!!!) , care era dovedit corupt, nu doar presupus, ca alţii ?! Sau pentru voi, aşa unul e mană cerească, putând fi oricând şantajat şi obligat să facă orice pentru a vă fi pe plac. Inclusiv, colonie, dintr-o ţară, căreia nu-i lipseşte nimic pentru a fi o altfel de Elveţie !
    Cât cinism, sau imbecilitate poate încape în declaraţii precum cea a lui John Karry care condamnă militarizarea Mării Chinei de Sud de către guvernul de la Beijing, de parcă Lumea n-ar ştii de învăluirea obraznică şi provocatoare a Rusiei de către bazele NATO, operaţiune iresponsabilă ce poate declanşa o a teia şi ultimă, încăierare mondială !
    Deveselu, acest „cui al lui Pepelea”, înfipt în pământul românesc, ne poate costa nu doar pierderea totală a suveranităţii şi indepedenţei, de care nu se mai vorbeşte nimic, dar şi dispariţia de pe harta Lumii, nu numai ca stat, dar şi ca teritoriu !
    Cui foloseşte ?
    Nouă, în nici un caz !
    Stăpânilor, printre ale căror slugi se numără şi cei cu scârbă şi dispreţ, mai sus amintiţi , poate !
    Dar cu ce preţ ?!
    P.S.
    Prea ne aducem aducem aminte de ICR-ul lui Patapievici, când vine vorba de măgari….

  24. @Cris
    Liviu Antonesei e un domn fost tovarăş disident faţă de Ceauşescu.
    Doru Antonesei e tot un domn dar tovarăş cu cei de la Divertis. Şi s-ar putea să fie o soluţie mult mai bună pentru şefia ICR decât toţi domnii foşti tovarăşi disidenţi.

  25. „Atlasul Mării Negre”: hărți vechi ale Mării Negre.

    Antonesei: „Nu știu dacă este una dintre cărțile scrise în închisoare sau memoriile din închisoare, scrise la ieșire… Am mari dubii că străinii sunt interesați de mărfuri expirate!” (ce caută semnul exclamării după o propoziție afirmativă, telectualu lu pește?)

    Singurele cuvinte valabile sunt „nu știu”, în rest…
    Hărțile vechi ale Mării Negre sunt mărfuri expirate?
    Ce înseamnă „străinii”? toți oamenii din alte țări? Oamenii din alte țări nu sunt împărțiți și ei ca și românii în categorii cu diverse nivele și preocupări? Niciun om din altă țară nu e interesat de istorie, de zona de est, de istoria statutului Dunării, de rolul Dunării în relațiile dintre țări?

    Aoleu, telectualu mamii mă-ti! (aici semnul exclamării e corect pus).

  26. JAPITZELE SI CANCERUL EXTERN NU SE LASA .
    ASALT PE TELEVIZIUNILE DE MARE AUDIENTA .

    Balena jegoasa de chiriac , la Romania tv il pupa-n cur pe nedefinitu’ de limbut , impreuna cu finantatoru’ lui slinos , iar la Antena 3 e jigodia de perdanta nerusinata , frantuzoaica lu’ peste prajit , pe care o linge pocaitu’ de popa rebutat , gadea .

    Vai mama ei de Tara !

    Va vine si voua randu’ , vandutilor !

    –––––––––––––––––––––––––––––––––-

    MARE VICTORIE ! DACA HOTARAREA DEFINITIVA SI IREVOCABILA RAMANE LA FEL , TOT E UN MARE PAS INAINTE !

    SI PE LANGA DOSARUL ASTA MAI ARE VREO 5 (CINCI ) ! ( 5X5=25 )

    http://www.romaniatv.net/sorin-blejnar-condamnat-la-cinci-ani-de-inchisoare_297474.html#n

  27. Razboiul romano-roman continua, spre deliciul neprietenilor nostri. In acest caz, un frustrat are opinii „de geniu” despre cine ar trebui si cine nu ar trebui sa fie promovat in cultura romaneasca.

    Propun sa se faca un parteneriat cu serviciile secrete, asa cum a facut Justitia, in mod neoriginal, prin cooperarea intensa si extinsa cu SRI, aducindu-ne aminte de vremuri pe care le speram apuse. Serviciile ar putea sa isi extinda „cimpul tactic” si in domeniul cultural, cu jocuri operative si securisti jucausi. Mai pun o zvastica, mai incing spiritele, sa vada care e calul naravas.

    Dupa ce au acaparat Justitia, o buna parte din media, si probabil tin ostatic Guvernul si Presedintele, vor conduce tara ca pe vremurile bune. Ce sa ne mai chinuim cu democratia, separatia puterilor in stat, libertatile individuale, si statul de drept? Luam lumina de unde rasare Soarele in mod natural. De ce sa ne chinuim cu modelul care apune?

    Speram ca dl. Klemm sa tina cu poporul roman, nu sa se asocieze cu niste ahtiati de putere, asa cum este Madam Stanciu, care de acolo de sus ne spune cazaceshte ce inseamna domn’le alegerile, cine trebuie ales si sine nu. Ca cu asta se cazneshte Justitia, nu?

  28. Regret sa vad ca nu exista o dezbatere autentica suficienta si progresista, democratica despre ce inseamna Justitie intr-un stat de drept. In numele Justitiei si a luptei anti-curuptiei se intimpla tot felul de abuzuri, nesanctionate de cei pusi acolo sus sa isi faca treaba. Ce poti face cu un model al fricii, decit sa ingheti dezvoltarea normala a unei societati? Daca politicienilor le e frica, daca alesilor locali le e frica, daca vezi cum revin in functie niste domni ce vor putere si mai multa, pentru ca de fapt le e frica de un stat cu adevarat democrat si cu o Justitie independenta, la ce te poti astepta in viitor?

    E adevarat intr-un sens ce spune dl. Klemm relativ la coruptie si la faptul ca investitorii americani nu vin intr-o tara corupta. Dar cit de corupta e China si cit au investit acolo americanii? Discursul asta isi are limitele sale, si este perceput ca nesincer, mai ales ca si in SUA au existat niste cicluri de coruptie nesanctionate, care au culminat cu celebrele crize de pe Wall Street, ultima in 2008, care au afectat sute de milioane de americani, dar cu efecte devastatoare in intreaga lume, inclusiv in cea „aliata”. Nu cred ca Ambasadorul Romaniei la Washington ar face declaratii pe tema asta punind in garda potentiali investitori romani, daca ar exista. De aceea, acest tip de discurs nu face decit sa intareasca ideea ca Romania este condusa de catre SUA, si ca frica de ce spune SUA si trimisii acestei tari la Bucuresti tine loc de guvernare.

    Cred ca dl. Ambasador ar trebui sa isi schimbe gradual discursul, sa il faca mai nuantat, si sa isi aleaga prietenii din Romania cu multa atentie. Daca domnia sa tot are aceasta imensa influenta asupra guvernarii Romaniei, inclusiv a formarii si intaririi unui stat de drept, cred ca trebuie sa mai si renunte la unii dintre acesti prieteni, si sa promoveze voci nu neaparat tinere, dar cu tineretze in inima, si cu multa dorinta de libertate in suflet, si iubire fata de semeni. Sunt voci alternative care trebuie sa se faca auzite intr-o democratie autentica, si vocile astea ar fi bine sa fie ascultate, si eventual promovate.

  29. Mai vreau sa mai accentuez un lucru: abuzuri in Justiei exista peste tot in lumea democrata, inclusiv SUA. Exista lobby, exista forte oculte. Exista Big Brother, exista NSA, exista interceptari si limitari ale drepturilor individului in raport cu lupta statului cu terorismul. Dar discutiile in aceasta lume nu sunt sterile. Ele produc treptat rezultate. Fortele politice preiau semnalele din aceste dezbateri si le transforma mai tirziu in lege. Asa functioneaza o societate progresista.

    Ori la noi e nevoie ca de aer de o schimbare pe baza acestor trenduri ce tin mai mult de societati „iliberale”. Riscam sa fim pusi in aceiasi oala cu Ungaria, Polonia si chiar Rusia. Partidele care conteaza ar trebui sa iasa putin din frica anchilozanta de DNA, Inalta Curte etc si sa implementeze niste schimbari. Controlul SRI de catre Parlament e ineficient. Parlamentul trebuie sa poata sa echilibreze raporturile de forta intre aceste instirutii care au alt mandat decit respectarea drepturilor cetateanului. La fel si in Justitie, ministri care s-au perindar au bagat ca strutzul capul in nisip, in loc sa ia taurul de coarne si sa re-echilibreze lucrurile. Exista azi acest statu-quo pe care nimeni nu are curajul sa il schimbe si care nu pune Romania intr-o lumina prea buna. Lupta anti-coruptie in loc sa faca lumina, azi orbeste.

  30. Desi aceste atacuri imunde impotriva lui Adrian Nastase, care au inceput sa se inmulteasca, sunt pe zona culturala (pe cea politica nici nu ar avea cum, este vida, deci ar fi lipsite de obiect), ele de fapt nu tintesc omul de cultura, ci omul politic.

    Sunt atacuri „preventive”, care pleaca de la posibilitatea, foarte nelinistitoare pentru grupurile de interese politice si economice neoliberaliste, ca Adrian Nastase sa se intoarca in politica.

    Cu siguranta, in mediile neoliberaliste au fost facute calcule politice foarte precise despre posibila intoarcere in politica a lui Adrian Nastase. Ce spune acest lucru, mai ales ca vine din partea adversarilor politici? Ca posibilitatea intoarcerii in politica a lui Adrian Nastase este reala si motivata.

    Faptul ca acest gen de atacuri se inteteste poate insemna ca orizontul de asteptare se ingusteaza relativ repede si ca reintoarcerea ar putea avea loc curand.

    Ceea ce ar mai ramane de facut ar fi ca si domnul profesor Adrian Nastase sa ia act de propria-i posibilitate, care este reala, cat se poate de reala, legitima si necesara, si de faptul ca intoarcerea nu mai are cum sa-i fie impiedicata, din moment ce neoliberalistii se agita atat de mult. Adversarii stiu intotdeauna cel mai bine ce poti si ce nu poti sa faci, la ce ai dreptul si la ce nu ai dreptul. Quod Erat Demonstrandum.

  31. GDSS , adică GRUPUL DE DIALOG SOCIAL STERIL

    În România de după ianuarie 1990, INTELECTUAL nu a mai putut să fie oricine îndeplinea niste standarde acceptate, până în 1989, unanim. Definiția din DEX a devenit inutilă, pentru că titlul de INTELECTUAL nu a mai avut nevoie ca în spatele lui să existe o activitate bazată pe rațiune, o specializare admirabilă într-un domeniu care implică neuronii mici și activi , dublată, uneori, de puterea creatoare și nestăvilită a artei .Nu, nu , nu…

    Într-un fel, lucrurile au devenit mai simple și mai suple, căci singura condiție de îndeplinit a fost APARTENENȚA LA GRUP. Iar cei care s-au înscris în GRUP încă din ianuarie 1990 au devenit un fel de academicieni, pentru că din GRUP, mi se pare, se iese doar cu picioarele înainte.

    De aceea Andreea Pora este . Adrian Năstase nu este. Rodica Culcer este. Gheorghe Mencinicopschi nu este. Premiatul Dan Tapalagă este. Ionuț Vulpescu nu este. Premiata Codruța Kovesi este. Ecaterina Andronescu nu este. Și exemplele pot continua, la fel, cu unu pe față unu pe dos, cam până mâine dimineață .

    GRUPUL există , deci, de la începutul lui 1990. Scopul său este BINELE PUBLIC. Pentru BINELE PUBLIC și numai pentru el, au fost nenumărate întâlniri și inițiative. Iată, mai jos, câteva dintre ele. Urmăriți și datele la care, pur întâmplător, s-au desfășurat dezbaterile:

    16 noiembrie 2004 “Alianța D.A & Băsescu -o alternativă la guvernare” (moderator : Stelian Tănase)
    3 noiembrie 2009 ”De ce vreţi la Cotroceni?” -Traian Băsescu la GDS (moderator Andrei Cornea)
    6 iulie 2012 ”Independența justiției.Între certitudine și iluzie”
    (moderator : Sorin Ioniță) S-a acordat Premiul GDS pe anul 2011, domnului Daniel Morar, procuror – șef DNA
    18 iulie 2012 ”România 2012 – Este reforma ireversibilă?” Întâlnire a societății civile cu președintele suspendat Traian Băsescu (moderatori: Magda Cârneci, Andrei Cornea și Sorin Ioniță)
    7 martie 2013 ” Criza presei şi maladiile mass-media în România” – DAN TĂPĂLAGĂ – PREMIUL GDS PE 2012.
    10 noiembrie 2014 ”Dezbatere GDS – Klaus Iohannis”(moderatori: Magda Cârneci și Andrei Oișteanu)
    12 martie 2015 ”Lupta împotriva corupției versus țara procurorilor” (moderatori: Andreea Pora şi Dan Tăpălagă)
    25 mai 2016 ”Pe mâna cui dăm Bucureștiul?” Dezbatere cu Cătălin Predoiu și Nicușor Dan ( moderatori Andrei Cornea și Andreea Pora)

    De ani de zile activitățile GRUPULUI sunt bazate pe datul din gură , adică pe propagandă fără perdea la intrare și fără storuri trase la ferestre. Pentru ”ATLASUL DUNĂRII” a fost de serviciu Tismăneanu. Pentru ”ATLASUL MĂRII NEGRE” a venit rândul lui Antonesei. Îl zăresc, încălzindu-se pe margine, pentru următorul atlas, pe Gabriel Liiceanu, cu short SIEGFRIED și adidași MARCELLO , uns cu o bogată colecție de alifii și parfumuri.

    P.S. Ar trebui să intrați totuși, prieteni , pe relatarea întâlnirii din 10 noiembrie 2014 ( cu câteva zile înainte de alegeri) dintre intelectualii brevetați și Klaus Iohannis. Ai zice că discursul lui Klaus a fost coafat cu bucle ample de către însuși Jean-Luc Minetti . Nu căutați înregistrarea video, nu sunt nici băieții ăia atât de naivi. Așa-zisa transcriere a ceea ce a spus președintele nostru la acea memorabilă întâlnire este atât de astronomic depărtată de ceea ce poate Klaus să ofere în zilele lui cele mai bune, încât nu poate fi decât opera eroică a întregului colectiv GDS. Adică a ălora care astăzi îl numesc ”ficusul de la Cotroceni”și ”vodă (ușor) retardat”…

  32. @Papasha. Cred ca frantuzoaica are dreptul sa ceara renumararea voturilor, chiar daca observatorii i-au fugit la concert si chiar daca se pusese pe liste cu mai toata familia (sot, socru, sa se zice prin internet). Ca si Geoana, care a devenit un perdant rusinat. Chestiunea consta in organizarea de manifestatii, constituind acte de intimidare a justitiei (dupa reperele respectivei tabere), deoarece birourile electorale sunt alcatuite din judecatori si procurori.

  33. Fragmentarium Politic
    iunie 9, 2016 la 6:02 pm.,

    să știți că am observat și eu noua „clasă” formată, dar nu mi-a venit s-o botez atât de inspirat: „corupții de influență”.

    Însă, dacă permiteți, această clasă este nou formată în actuala societate, dar esența ei este veche. Îmi vin în minte cazurile cunoscute de mine personal și cele despre care am citit, când „corupții de influență” erau cei care îi ridicau pe dușmanii poporului, pe chiaburii cu pământuri, pe inamicii comunismului și a orânduirii socialiste. Este adevărat, atunci n-aveau cum să facă lobby pentru vreo companie farmaceutică, de armament etc, dar situația lor se îndulcea mult, în comparație cu a celorlalți cetățeni. care, vedeți, se mai temeau să comenteze, să aibă haine bune, să mănânce unt, salam de Sibiu etc., de frică să nu fie arestați.

    În răposata orânduire, care a interzis proprietatea, era ușor să corupi întru influență, întrucât exista în mod natural o clasă a săracilor care îi ura pe cei cu stare bună – ce material uman mai potrivit ai putea găsi? De obicei, aceștia erau săraci de bețivi și de putori ce erau, fiindcă după reforma agrară toată lumea a primit pământ conform puterii de muncă și numărului de persoane din familie. Clasa muncitoare din industrie era nesemnificativă ca număr. Așa că cei ce au devenit și mai săraci din acel moment, nu puteau fi decât niște lepre ticăloase, bețive și puturoase – au avut ce vinde ca să bea și să trăiască bine câteva zile. Acesta este portretul celui care a devenit activist de partid, a primit funcții de conducere, și în general, a intrat dintre ratați direct la vârful societății, în opinia mea. Acești oameni s-au căpătuit furând: de la fabrică (nu cu sânul), de la ferme (nu cu sacoșa), după care au decis că ei sunt „elita”.

    Vă întreb: ce sunt copiii foștilor directori și secretari de partid azi? Ce fac ei, ținând cont de creșterea pe care au primit-o? Nu-s „corupții de influență” de astăzi?

  34. @MEP,

    stilul dumneavoastră se colorează pe zi ce trece. Postarea de zilele trecute mi-a plăcut și mai mult! La stil mă refer, că la informații nu vă bate nimeni.

  35. Fragmentarium Politic
    iunie 10, 2016 la 12:04 am,

    mă tem că trebuie să vă contrazic! Ce credeți despre condamnarea cu suspendare a Danei Năstase? Cea cu supraveghere de opt ani după? Eu cred că e plasa lor de siguranță. Nu vă așteptați la o măgărie de genul acesta? Eu da.

    V-am spus – venin verde le curge prin vene executanților, dar ce-o fi în capul Eminenței… Negre? Talpa Iadului?

  36. E.. de vreo sa[patamana am dat intamplator peste o informatie pe careo cauatam de ani de zile …

    Exploatarea miniera din judetul Alba a devenit interesanta dupa anul 1998, an in care a inceput epopeea aurului de la Rosia Montana. Actul pe baza careia au fost construite planurile companiei canadiene Gabriel Resources este licenta de exploatare nr. 47/1999.

    Documentul a devenit “certificatul de nastere” al proiectului de la Rosia Montana, fiind oficializat prin Hotararea de Guvern (H.G.) nr. 458, din 10 iunie 1999. Hotararea emisa de Guvern este semnata de catre actualul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, la acea data ministru al Industriei si Comertului.

    Alaturi de Berceanu, documentul a fost semnat de presedintele ANMR, Mihail Ianas, un personaj care a gravitat multa vreme in jurul controversatilor oameni de afaceri Ovidiu Tender si Frank Timis. Licenta de concesiune a exploatarii auro-argintifere (licenta de exploatare) de la Rosia Montana a fost semnata si de catre fostul ministru al Finantelor, Decebal Traian Remes.

    Documentele arata ca, in anul 1998, a intrat in vigoare Legea 61 (legea minelor), act normativ care reglementa modul in care sunt acordate licentele de exploatare. Legea a fost aprobata dupa ce, in luna aprilie a aceluiasi an, Radu Berceanu a fost numit ministru al Industriei si Comertului.

    Drepturile de exploatare a aurului de la Rosia Montana au fost acordate de catre ANMR prin incredintare directa, in baza Legii nr 61/1999, Regiei Autonome a Cuprului Deva, transformata ulterior in Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest.

    Tot in mandatul democratului Berceanu, adica in 9 octombrie 2000, se face transferul licentei de exploatare de la compania de stat catre Rosia Montana Gold Corporation, unde actionar majoritar (80%) era societatea controlata de Frank Timis.

    Statul roman a pierdut controlul asupra exploatarii aurului in momentul in care presedintele ANMR, Mihail Ianas, a semnat ordinul 310 din 9 octombrie 2000, adica ordinul de transfer al licentei.

    In aceeasi zi, ministrul Industriilor, Radu Berceanu, aproba transferul licentei de exploatare si, implicit, cedeaza controlul asupra aurului de la Rosia Montana printr-o simpla scrisoare, avand numarul de inregistrare 193247/09.10.2000.

    Avand scrisoarea semnata de Berceanu, omul de afaceri Frank Timis a reusit ulterior sa vanda afacerea catre o serie de investitori canadieni, printre care se numara fonduri de investitii si companii importante din domeniul mineritului.

    Un proiect minier construit pe documente subrede Pe langa aspectele legate de posibilul impact negativ asupra mediului, exploatarea de la Rosia Montana a fost contestata si la nivel juridic. Principalele suspiciuni sunt atrase de insusi modul de acordare a licentei de exploatare si de documentele prin care se aproba transferul acesteia de la o companie de stat la una cu capital majoritar privat.

    Din 1999, cand a fost emisa licenta de exploatare, aceasta nu a fost prezentata opiniei publice. In continuare, reprezentantii ANMR sustin ca documentele anexe Hotararii de Guvern 458 (prin care se aproba licenta de exploatare) nu se incadreaza in categoria informatiilor de interes public.

    Clasificarea informatiilor cuprinse in licenta de exploatare au fost reglementate printr-un ordin al presedintelui ANMR, Mihail Ianas. Pana in prezent, nici un reprezentant al Guvernului nu a cerut cercetarea documentelor cuprinse in licenta de exploatare. Singura actiune coerenta a fost initiata de catre deputatul PRM de Buzau, Lucian Augustin Bolcas.

    http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1719650-gabriel-fost-botezat-berceanu.htm

  37. Grigore Lese – Bata-te America, bata

    Taranii ardeleni care au mers la munca in America anilor 1900 au lasat in urma fotografii si acest tulburator cantec. Multi dintre ei s-au intors in tara dupa 10, 15 ani de munca cumparand pamant in satul natal.
    –––––––––––––-
    Printre acestia s-a numarat si o ruda de-a mea Ioan Galben…

    Da, sunt Ardelean get beget sau unul dintre acei daci de care se temea insasi Roma….ca sa nu mentionam faptul ca insasi Roma ne-a platit tribut noua Dacilor Liberi !!!!

Lasă un răspuns