10 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. Dimitrie Cantemir-primul roman membru al Academiei din Berlin-ramane nu numai un mare enciclopedist roman (in acceptiunea iluminista) dar si cel care a facut trecerea spre modernism , in literatura si in modul de abordare a cercetarii istorice..Felicitari pentru initiativa! In anul 2011 am organizat un simpozion antional dedicat lui Dimitrie Cantemir si am aflat atunci ca la Universitatea din Oxford, pe langa Facultatea de Istorie fiinteaza Institutul Cantemir, unde Princepele Radu Duda isi aduce o contributie importanta. Cam tarziu am aflat acest fapt, dar asa este cu provincialii!

  2. Luminita Arhire
    iunie 6, 2016 la 9:55 pm

    Apropo de teatru si femei, va spun ca am abonament la Opera din Iasi si asta datorita unei Doamne exceptionale, recte, Beatrice Rancea. Aceasta personalitate artistica de anvergura a resuscitat pur si simplu Opera ieseana. Sa o vedeti in spectacolul teatru-dans ,,BAL”, in care este solista de prin rang, la varsa ei – la care o femeie poate fi bunica. Exceptional. Pur si simplu mi-au dat lacrimile la final, desi, foarte rar mi se intampla asta (eu fiind o fire foarte putin expansiva in public). Am plans intodeauna doar in interiorul sufletului meu.
    Ce sa va mai spun ? Va simtiti rasfatata ? Pai o meritati cu prisosinta asa cum, in general, femeia o merita.
    Cine tine familia unita ? Cine a vegheat trupul lui Iisus Hristos dupa rastignire, in timp ce apostolii s-au dezis, la un moment dat, de El ?
    ps
    Ati vazut cum s-a implicat exceptionala Liana Stanciu (o adevarata mama si o luptatoare pentru viata) in demersul Bisericii – sustinut si de oenegeuri romanesti, de a modifica Constitutia in sensul definirii corecte a conceptului de ,,familie” ? Imediat au sarit in sus ne-romanii din televiziunile de scandal, cu Remus Cernea omniprezent, care au acuzat initiatorii ca se opun casatoriilor gay. Nu este de fapt vorba de asa ceva, ci despre a proteja familia, formata din tata, mama si copii. Cum poate un om normal la cap sa accepte, de exemplu, adoptia de copii de catre un cuplu de homosexuali ? Mai si mir ca Dumnezeu ne mai rabda pe fatza Pamantului.
    Viata este indisolubil legata de familia traditionala. Casatoria nu e placere pur si simplu, casatoria este o institutie, la fel de importanta ca Biserica, Scoala si Spitalul. Toate acestea permit omului sa existe pe termen lung in armonie si echilibru – cu sine si cu semenii.
    Daca lasam sexul sa devina un scop in sine, practic, ne amputam viitorul.

  3. A câta oară regret că nu pot participa?! Dimitrie Cantemir m-a fascinat întotdeauna. E trist că, aidoma multor altor mari personalități ale culturii noastre, a cam fost măturat din programele superaerisite ale liceelor noastre.

  4. Intr-o lume a minciunilor efemere, a superficialității și a kitsch-ului, Dl Năstase ne propune, iar și iar, ca puncte solide de sprijin, valorile adevărate. ELE vor dăinui!

  5. MARE nesimtit si gros ii mai e soricul grofului !
    Dupa ce a pierdut doua case in justitie( definitiv si irevocabil) , pt fals si uz de fals , el vorbeste despre starpirea coruptiei in Romania !
    MARS ma d-aici cu toti imbecilii care te-au votat !
    Parca pnl-u’ era partidul TAU !

    http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-reac-ie-total-nea-teptata-dupa-rezultatul-alegerilor_507757.html
    ( interesante comentariile la articol )

    Obama si Regina Angliei , cine-s astia ?
    Saracii de ei n-au bani pt. slugi sa le tina umbrela .
    Ie-te la grofu’ nostru , ei sunt doi si slugi 100 !

    http://www.dcnews.ro/imaginile-zilei-cu-iohannis-nici-obama-nu-a-facut-asta_507770.html

  6. De ce anunţaţi aşa de târziu întâmplări de genul acesta. Mai ales că la Bookfest i-am luat domnului Ţăpârlea nişte impresii despre Dimitrie Cantemir.

Lasă un răspuns