„Monumentul” luptei pentru capitalism din Piata Charles de Gaulle

 

FullSizeRender.jpg

In apropierea Monumentului luptei impotriva comunismului, „creste” un alt monument, o perdea forestieră, in piata cea mai selectă a Bucrestiului, Piata Charles de Gaulle. Este un ansamblu de sălcii, probabil energetice, mai mari in exterior si cu câteva poteci pentru cei care ar traversa ilegal piata dintr-un capăt in altul. Este un „monument” cu valoare economică, probabil in gestiunea Romsilva, destinat să blocheze privirile curioase ale soferilor care nu privesc fix in fată.

Acest „monument” a luat locul lucrării lui Paul Neagu, „Crucea secolului”, mutată – in urmă cu câtiva ani – ceva mai departe, in dreptul Restaurantului „Pescărus”, unde asteaptă, răbdătoare, să se realizeze o mare parcare subterană sub piata ce a avut diverse denumiri, in functie de optiuni interne sau externe – Jianu, Eminescu, Hitler, Stalin, Aviatorilor, etc – până si-a găsit noua denumire – Charles de Gaulle. De fapt, mă intreb dacă, tinând seama de orientarea actuală de politică externă a României, piata nu ar trebui să-si schimbe din nou numele, de exemplu in Piata Washington!

Sigur, la Paris, Roma, Berlin, in piete de acest gen sunt amplasate statui, fântâni dar la Bucuresti s-a decis să se construiască, chiar cu caracter provizoriu (e vorba de următorii zece ani, probabil) un peisaj compatibil cu privelistea pastorală de la  Viscri, pentru momentul in care printul Charles va vizita Piata Charles de Gaulle.

Iată o problemă de rezolvat pentru viitorul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.  La fel ca si nevoia regândirii circulatiei rutiere din Piata Victoriei si, eventual, amplasarea unei mari statui a Unirii, in perspectiva marii sărbători din 2018, intr-un sens giratoriu, asemănător celui de la Paris, din jurul Arcului de Triumf. Ar mai trebui evaluată si perspectiva organizării unei parcări subterane in „buzunarele” constructiilor de la metrou. Planurile le-am pornit in 2004. De atunci insă…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 de gânduri despre “„Monumentul” luptei pentru capitalism din Piata Charles de Gaulle

  1. Probabil ca sus numita perdea forestiera va servi drept compensatie pentru padurile deja distruse de pe intregul cuprins al Romaniei……

    Gestul conteaza totusi, cu toate ca nu va putea inlocui niciodata padurile deja distruse….

  2. Aveti dreptate ! Mereu cand trec pe acolo ma intreb cine a fost arhitectul ala atat de imbecil incat si-a putut imagina ceva atat de tampesc si fara noima. Cati bani o fi luat pentru treaba asta ? Mare lucru cu arhitectii astia ! Dar blocurile termoizolate ati vazut ce culori imbecile au ? Or fi bolnavi arhitectii astia sau si-au propus sa-si bata joc de tot ce le pica in mana ? Macar la blocurile termoizolate puteau sa aleaga si ei niste culori adevarate si nu ce au ales, de-ti vine sa vomiti cand le vezi. Dar asa se intampla cand arhitectii sunt la putere si omul de rand, fara simt estetic, e desconsiderat. Poate ne ajuta Dna Gabi Firea, noul Primar general, sa schimbam culorile la noile blocuri reabilitate si sa termine cu padurea aia …

  3. Daaa,…marele om de cultura G Firea Pandele ( cine mai doreste,cine mai pofteste,…la rand,…) cu siguranta o sa se ocupe,..am urmari aseara la Varan-Felix3 tv aberatiile „preeeceeeputei,…Jalnic !

  4. Banal, exista deja strada Washington, undeva, nu departe de spitalul Elias.
    As propune sa se numeasca p(a)iata Hans G. Klemm.
    I-ar multumi si pe americani si pe germani (avand in vedere originea sa saseasca). (Z)

  5. Fost membru al Vechiului PNL, cred că am s-o votez pe Gabriela. Găsesc că e de departe cea mai bună dintre aspiranți.

  6. Yess! Am trecut acum câteva zile pe-acolo și am fost dezorientată de liziera din mijloc, însă, fiind cu mașina, n-am avut timp să mă dezmeticesc.

    Ar trebui ca municipalitatea să nu le mai pună străzilor nume de politicieni, demnitari, regi…pentru că, la o eventuală schimbare de regim, aceștia sunt reconsiderați.

  7. Atenţie ! Piaţeta Washington există deja, la intersecţia străzilor Paris şi Washington. Aşadar, viitorul primar general al Capitalei va trebui să dea dovadă de mai multă imaginaţie sau, pur şi simplu, de bun simţ şi să nu cheltuiască inutil banii publici schimbând nume de străzi, bulevarde, pieţe, etc., cum s-a întâmplat în perioada de exces reacţionar de la începutul anilor 90 : Ana Ipătescu spre ex., al cărui nume era purtat de bulevardul ce leagă Pţa Romană de Pţa Victoriei, deşi figură marcantă a revoluţiei de la 1848, a fost considerată o personalitate de mâna a doua, mai puţin importantă decât ministrul ultra-conservator Lascăr Catargiu căruia a fost nevoită să-i cedeze titulatura bulevardului, ea mulţumindu-se cu o stradă lăturalnică de pe lângă Bd. Voluntari. La fel s-a întâmplat şi cu Bulevardul Republicii, devenit între timp Bd. Carol, fiind bine-cunoscut faptul că republica este o formă statală net inferioară monarhiei ! Cel puţin, pentru unii…

  8. Domnule Nastase, daca ati si inceput sa-i aratati dnei Firea ca ati fi un primar mai bun decat ea (domnia sa, de luni incolo), atunci nu va vad bine.
    Aceasta cu scuze ca am vorbit neintrebat. Si apoi, de ce nu priviti lucrurile pozitiv, asa sum este recomandat acum? De exemplu, salcisul ar putea fi un monument bio si eco (ceea ce va pune bine cu Green Peace) al unirilor de scurta durata ( de la o secunda la cateva ore, cum poate fiecare unionist ), ori monumentul defecarii, iar cararile ar putea fi privite ca minunatele cai catre dreptate (si adevar!). Pe de alta parte, dna Firea trebuie sa se ocupe de promisiunea stralucitului ei inaintas Oprescu si anume de soseaua supraterana peste tot municipiul ( ca sa avem la sol un traiect de umbra in toiul verii), plus ca exista un proiect din 2011 al Jurnalului National si, daca nu ma insel, …
    Ma bucur ca Nasturele a fost mutat la Pescarus , doar ca exista riscul ca un betiv sa si-l incheie la pantaloni . Dar nu stiti, banii pe el nu ni-i dau inapoi? Fie si din bacsisuri.

    https://youtu.be/nfbtW8IC3Tc

  9. 1. Daca tot se face mega moschee in Bucuresti , ca un gest de prietenie si dragoste pt. javrele care vor rada crestinismul de pe fata pamantului , eu propun ca piatetele si sensurile giratorii sa se numeasca Falluja , Tikrit , Hussein , Gadafi si bineinteles ( era sa-l uit ) Bin Laden , sau cum dracu-l chema pe ala de abia il facura americanii muci .

    –––––––––––––––––––––––––––––––––

    2. Bai saracu’ , e intristat rau de tot , 2 case canci , „partidul meu” ( al lui acolo sa-i fie ) o ia in bot , „guvernul meu” e de kkaakkaat si colac peste pupaza , au inceput sa-i moara si tinerii frumosi si curati din strada ( pe sosea ) .

    http://www.antena3.ro/actualitate/klaus-iohannis-reactie-dupa-moartea-lui-dan-ioan-niculescu-a-fost-un-om-frumos-si-o-minte-359714.html

  10. Ce tupeist nenorocit :

    „Pentru noi este o pierdere, pentru România este o pierdere. Sper să fie ultima oară”.

    Asa tot zice dupa fiecare nenorocire de 15 ani !

    Pt. toata lumea e o pierdere , numai pt. el NU !

    Va trebui sa se achizitioneze un nou helicopter ( ring a bell ? )

    ( bai tupeist nenorocit , poate pe asta-l cumperi si cu radar meteo in dotare , nu ca alea de-au omorat atatia oameni )

    http://www.antena3.ro/actualitate/raed-arafat-prabusire-elicopter-smurd-359627.html

    PS Poate c-ar trebui sa-i facem si lu’ asta un sens giratoriu , sau vreo piateta .

  11. Ca sa fiu sincer mie imi plac mai mult salciile astea decat orice lucrare de arta… asta-i arta lui Dumnezeu, se numeste viata si bate orice!

    Insa sigur, dna Firea va mobila rondul cu o cioplitura corespunzatoare, asta dupa ce rezolva traficul, parcarile, blocurile cu bulina, cartierele sarace, incalzirea si alte cateva nimicuri d-astea… Eu insa cred ca o va face inainte. Sau in loc de. La experienta dansei in materie adminoistrativa…

    • Doru Coarna,
      De gustibus…Când voi mai merge in Franta, le voi transmite si lor sugestia asta. Au impresionant de multe statui si fântâni in sensuri giratorii. Ar trebui inlocuite cu plantatii de sălcii.

  12. Aşa, fără nici o legătură cu tema… cam care ar fi fost probabilitatea ca numele ambasadorului SUA dintr-o ţară oarecare să fie HANS, când numele preşedintelui din ţara oarecare este KLAUS? ( „…Doar ŞASE SAŞI ştiu REŢETA ORIGINALĂ DE SALAM: HANS, KLAUS, JURGEN, LUDWIG, IOHAN şi MARTIN…”) .Eu nu m-am gândit până astăzi că e atât de importantă reţeta asta de salam , încât e capabilă să pună preşedinţi şi ambasadori într-o ţară din Europa de est! Urmărind însă firul logic, mai avem următoarele numiri obligatorii : JURGEN Răzvan Ungureanu la SIE, LUDWIG Hellvig la SRI, IOHANN Kovesi la DNA şi MARTIN Stanciu la ÎCCJ. Lovitură de pedeapsă: să rostim cu ochii închişi “ŞASE SAŞI ÎN ŞASE SACI” de 100 de ori !

    În altă ordine de idei, n-am mai fost cam de multişor în Bucureşti dar am rămas mută de admiraţie la vederea fotografiei pe care aţi postat-o, domnule profesor…adică AŞA arată astăzi Piaţa Charles de Gaulle ? Fascinant! Şi se hârjonesc oamenii pe-acolo, prin tufişuri? Face lumea pipi la copăcel? Se atinge planul la violuri? Gabriel Chevallier cu al lui CLOCHEMERLE şi cu vespasiana lui celebră cu tot, ar păli de invidie!

  13. @ papasha

    recunosc , asa e . Am condus peste 1000 km prin zapada ca sa-l votez pe Ponta plus ca am convins inca o duzina de prieteni sa-l voteze . Si m-am bucurat enorm ca a castigat . Ce a urmat insa …

    Oricum , Victor Ponta va rata si aceasta ocazie ca sa voteze cu PSD si Gabi Firea . Am inteles ca este la DETOX 🙂 in Turcia cu familia .

    http://www.evz.ro/ponta-recunoaste-ca-a-tradat-psd-nu-l-am-votat-niciodata-pe-iliescu-in-2009-in-primul-tur-am-votat-cu-antonescu-nu-cu-geoana.html

    http://www.nasul.tv/exploziv-ponta-si-nevasta-la-detoxifiere-in-turcia/

    In aceste conditii o sa conving eu inca doi indecisi ca sa voteze cu PSD pentru a compensa aceasta pierdere .

  14. Gura mamii lor de lesbiene si curlandisti norvegieni , niste betivi ordinari , au luat-o-n bot de la niste amarati de pocaiti romani !
    Mare victorie , bravo romanasilor , v-ati luptat si ati castigat !
    Asa ar trebui sa faca si ramele noastre de politicieni de mucava , sa tina piept javrelor din exterior care incaleca Tara cate-un pic , pic , pic , pana n-o mai ramanea nimic !

    http://www.antena3.ro/externe/diaspora/mihai-gadea-toti-copiii-familiei-bodnariu-au-fost-redati-parintilor-359757.html

  15. Adrian B.
    iunie 3, 2016 la 4:08 pm

    Cand l-ai votat pe Ponta ? A candidat efectiv doar in 2014. (Z)
    In 2012 ai votat USL si impotriva lui Basescu. Pana la urma USL-ul s-a destramat, dar Ponta a ramas fidel programului initial de guvernare, atat cat s-a putut, dupa tradarea mizerabila si lasha a liberalilor.
    Este posibil sa avem un nou USL la toamna. Dar, din pacate, si de aceasta data, va exista la Cotroceni un ,,Basescu”.
    PSD nu are ,,zeci de mii” de membri mai buni decat Victor Ponta, asa cum nici CDR nu a avut, decat pe hartie, cei ,,15000 de specialisti”.
    Traim, totusi, in Romania, tara cea mai dezvoltata doar in materie de ,,punct de de la capat” (Z)
    Totusi, ii doresc succes doamnei Firea. desi stiu ca ii va fi greu, foarte greu. Dar daca va fi sustinuta de bucuresteni, indiferent de optiunea lor initiala, va reusi.

  16. Fara legatura cu subiectul , nu pot sa ma abtin:
    1) dupa interventia d-lui Klemm, nimeni nu a mai zis nimicuta despre demisia (demiterea) lui V. Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor;
    2) nicio TV de stiri sau generalista – si nici pe bloguri – nu s-a comentat comunicatul Asociatiei Magistratilor din Romania privind… Iata-l:

    Nr. 348/30.05.2016
    Asociația Magistraților din România(AMR) condamnă ferm afirmațiile Ministrului Justiției –doamna Raluca-Alexandra Prună- care, prin criticile nefondate expuse în spațiul public față de proiectul de modificare a Legii nr.51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat,aduce în mod nejustificat îndoială asupra unei categorii profesionale, lăsând a se înțelege că întregul corp de avocați, prin această inițiativă legislativă, nu urmărește decât să-și creeze anumite avantaje, transpuse în „imunități nedefinite” și imaginare restaurații, nesocotind normele de conduita, aruncând o suspiciune generală în ce privește activitatea acestora. Mențiunile doamnei ministru sunt lipsite de sens, întrucât cetățenii țării au nevoie de siguranță atunci când apelează la un apărător, iar sugerarea posibilității pierderii garanțiilor de confidențialitate prin alterarea evidentă a principiului egalității de arme între acuzare și apărare în relația client–avocat reprezintă o afectare gravă a înfăptuirii unui act de justiție obiectiv.
    Justificările doamnei ministru nu au nicio legătură cu lupta anticorupție, temă invocată permanent ca un laitmotiv, mai ales atunci când dorește motivarea înlăturării sau amputării drepturilor și libertăților cetățenilor. Deși se recomandă că nu este un om politic, prin toate afirmațiile formulate în numele sistemului pe care-l reprezintă, afirmații care ne-au acoperit de multe ori de rușine în această perioadă, doamna ministru nu face decât să aducă în atenția opiniei publice teme false, lipsite de orice fundament, ignorând cu bună știință problemele reale care preocupă sistemul judiciar. Mergând pe un drum al consolidării ideii de „suspecți de drept” ai cetățenilor republicii, recentele modificări aduse codului penal și codului de procedură penală nu fac decât să confirme practicienilor actului de justiție că, după 26 de ani de la schimbarea unui regim, nu s-a reușit deloc înlocuirea unor mentalități, bănuiala săvârșirii de infracțiuni de către oricine și nevoia de represiune cu orice preț, reprezentând încă regulile pe care se întemeiază un act de dreptate, în viziunea doamnei ministru Prună!
    Mai mult decât atât, zilele acestea, prin opțiunile legislative comunicate sistemului judiciar,referitoare la un pachet de legi,cu propuneri controversate, promovat de Consiliul Superior al Magistraturii, în cursul anului 2015, propuneri care au generat nemulțumiri evidente în interiorul sistemului judiciar, după o consultare a reprezentanților magistraților într-un grup de lucru,
    care s-a dovedit a fi pur formală, întrucât de opțiunile cărora nu s-a ținut cont, asistăm astăzi la promovarea de către Ministerul Justiției- sub conducerea doamnei ministru Prună- a unei politici oligarhice de gestionare a problemelor importante ale justiției, în mâinile unui număr restrâns de persoane, respectiv a președinților de instanță, înlăturând voința colectivă, conturată în existența colegiilor de conducere. Această gândire retrogradă ne întoarce în timp, ca abordare și înțelegere, înlocuind o politică transparentă în gestionarea problemelor justiției cu una dictatorială, imposibil de contestat. Neregularitățile semnalate în expunerea de față reprezintă numai o parte din pierderile pe care sistemul judiciar le suferă în gestionarea intereselor sale, întemeiate exclusiv pe interesele cetățenilor, motiv pentru care Asociația Magistraților din România (AMR) nu poate să nu sancționeze discrepanța evidentă existentă între argumentele de reformă, la nivel judiciar, invocate permanent și realitatea transpusă în măsurile concrete adoptate!
    Președintele Asociației Magistraților din România
    Judecător Gabriela Baltag

  17. In timp ce Romania se zbate din rasputeri sa adopte modelul neo-liberal american, in tari mai destepte se discuta despre Unconditional Basic Income (UBI), sau pe romaneste Venit de Baza Neconditionat, adica o suma de bani garantata fiecarui cetatean. Altii vorbesc de necesitatea adoptarii unui sistem care sa ofere garantii pentur un loc de munca in sistemul public oricui nu isi gaseste de lucru in sistemul privat.

    De ce ma nu ma mira ca tocmai in Elvetia cetatenii vor vota asupra UBI?

    Switzerland’s Sunday vote on a proposal to grant all citizens an unconditional basic income (UBI) is part of a growing global UBI movement.

    The proposal put to a vote on Sunday invited citizens to amend the country’s constitution so as to require the Swiss government to pay an „unconditional basic income” (UBI) to each adult citizen – and a rather generous one, too: the proposed figure was 2,500 Swiss francs per month ($2,531).
    Proponents said on their website that „the basic income… arises from a general fundamental democratic right, the Right to Life. The basic income should be considered as one of the human rights.”

    Ce, cum, dreptul la viata? Adica saracii sa aiba dreptul la viata? Aoleu, daca aude McCain da cu bombardeaua inainte sa o faca Putin in Romania. Are acolo rachete la Deveselu, le poate indrepta chiar spre Cotroceni!

    Dar, la noi, ca si in intreaga lume „civilizata”, se „ridica monumente” capitalismului, si libertatii, si, evident, lumea e focusata pe condamnarea comunismului.

    Parca-l aud pe Turcescu facind spume la gura…

    Da’ oare dl Predoiu ce parere are despre asta, asa, doctrinar, liberal cum se prezinta? Dar PSD-ul ce parere are? Ii rog sa se pronunte fata de ideile astea, dupa ce termina si ei de legiferat toate legile posibile care sa interzica PCR si alte forme. Banuiesc ca la noi te si leaga doamna Kovesi daca aduci vorba despre teorii de astea cu dreturile saracilor la viata.

    http://www.dw.com/en/whats-better-an-unconditional-basic-income-or-a-job-guarantee/a-19305445

  18. Sa nu spunem “HOP” pana nu SARIM alegerile: Daca din nou va fi un atac masiv de MANIPULARE? Cateva INDICII par sa-l sugereze

    Aproape ca nu imi vine sa cred ca alegerile de duminica nu vor fi tinta unui atac masiv de manipulare, care sa dea peste cap sansele si asteptarile, deja bine cantarite si asezate in toate clasamentele preelectorale. De peste un deceniu, cam asa am fost obisnuiti, sa se intample ceva cand concurentii intra in linie dreapta, care sa nu-l scoata invingator pe cel cu prima sansa in preferintele din campanie. Iar acel ceva sa se intampla in momente decisive si foarte repede, pentru a nu lasa timp de analiza si contracarare. Cam tot de atata timp, regretam dupa alegeri ca la urne nu am avut mintea cea de pe urma. Contradictia dramatica dintre ce am votat in 2014, legati la ochi de facebook, si evaluarile pe viu din 2016 privind prestatiile celui care a ocupat si ocupa fotoliul de la Cotroceni este exemplul concludent cel mai apropiat.

    De obicei, asemenea analize nu se scriu in saptamana alegerilor. Din nefericire, pentru ca atentia politica si publica ramane in adormire si o nemeritata respectabilitate continua sa se toarne in regulile sistemului, incalcate sistematic chiar de sistem. Cand se intampla acel ceva care viciaza alegerile, in corul reactiilor tardive si ipocrite care-l blameaza se inscrie in cele din urma, culmea manipularii, chiar sistemul, pentru a se scoate din cauza, a-si ascunde sau albi practicile si a-si salva regulile. Sarjele pe care fondatorul sistemului neoliberalist, fostul presedinte Traian Basescu, le lanseaza impotriva administratorului actual al sistemului, presedintele Klaus Iohannis, sunt o pliere machiavelica pe trendul public majoritar, pentru a-l putea calari si folosi in perpetuarea sistemului.

    Crede cineva ca sistemul de dreapta va lasa ca primaria generala a Capitalei, “presedintia mica”, sa fie cucerita de candidatul social-democrat al stangii? Cel putin va incerca, ma astept sa vad in orele care urmeaza. Chiar sunt curios ce arma manipulatorie va scoate de aceasta data la iveala, pentru a-si introna din nou exclusivismul. Cand Voltaire, care prin spiritul sau critic devenise spaima sistemului autocrat monarhic (pe care l-a si dus la esafod, de altfel), si-a vazut un prieten jucand carti cu curtenii de la palatal regelui, i-a strigat in gura mare: “Cu trisorii sa nu joci niciodata, ei castiga intotdeauna!”. In treacat spus, in noua ordine, care se aseaza cu greu, avertismentul voltairean ar trebui repetat lumii, aratand spre slujbasii de la unele “curti” prezidentiale…

    Dar sa nu fiu “nedrept” nici cu PSD, care deja se pregateste de petrecere. Dupa parerea mea, dreapta este “ajutata” din nou de o greseala de selectie a stangii. La edilitatea cea mai grea din Romania, care cere cea mai multa transpiratie, tocurile inalte nu sunt de fel o alternativa la cizmele grele pe care le-au purtat Basescu si Oprescu. Imi doresc sincer ca duminica seara sa se auda felicitarile si pocnetele de la dopurile de sampanie, nicidecum critici ca s-a zis hop inainte de alegeri. Nu stiu cu ce rezultat va fi speculata aceasta greseala, dar daca stanga va inregistra un nou esec electoral, la nici doi ani de la cel prezidential, prima cauza va trebui cautata in zona de leadership a PSD. Un esec pe o carte castigatoare poate fi o proba de incompetenta, de lideri care sunt foarte departe de cei de succes de altadata (chestiunea unui calcul de oportunitate nu poate fi exclusa). Oricum, ofranda tapului ispasitor va fi imperativa. Un al doilea raspuns cauterizator va trebui gasit pentru cangrena din sistem. Dincolo de esecul unui lider sau al partidului de stanga, un sistem care sistematic ii vaneaza pe reprezentantii zonei din care vine majoritatea trudei pentru painea pe care toti o avem pe masa isi pierde caracteristica de democratie.

    Marturisesc ca implicarea directa, in finalul de campanie, a ambasadorului american, Hans Klemm, prin mesajul ca nu ar trebui votati candidatii acuzati de coruptie, chiar daca exista o prezumtie de nevinovatie, m-a socat si m-a pus pe ganduri. Cum adica, ce sistem sau ce vot e ala in care prezumtia de nevinovatie este calcata in picioare, ca intr-o societate concentrationara? O sti Hans Klemm ceva despre sistemul nostru politic, despre care ne da impresia ca cel putin il instrumenteaza, daca nu il si patroneaza, iar noi, romanii, nu stim? Urmeaza sa se intample ceva si cu aceste alegeri? Nu este limpede ca acolo unde nu exista prezumtia de nevinovatie oricine poate fi arestat si condamnat? Ca o campanie electorala este prin excelenta un camp de batalie intre acuzatii, dar ca o acuzatie este o afirmatie care neprobata este respinsa fara probe, iar in iuresul acuzatiilor privindu-i pe candidatii la presedintia SUA, Hillary Clinton si Donald Trump, SUA ar ramane fara presedinte daca americanii ar vota dupa indemnul lui Hans Klemm?

    O sursa de intrebari este si sondajul comandat de Nicusor Dan si realizat de firma TNS din Marea Britanie, legate in special de nedumerirea de ce un competitor si-ar exhiba neputinta, dar si de temerea ca sondajul, care exacerbeaza “fragmentarea” dreptei, sa fie un calcul ascuns, dintr-un scenariu electoral in derulare, cel mai probabil in scop de manipulare prin falsa motivare, care sa explodeze dupa incheierea campaniei electorale pentru alegerile locale, incepand de sambata. Clasamentul din sondajul britanic, cu Firea 34%, Nicusor Dan 16%, Predoiu 11%, Turcescu 5% , cat si cel IRES, comandat de Digi24 (dar practic al vicepremierului Dancu, deci al guvernului “independent” Ciolos), cu Firea 45%, Dan 25%, Turcescu 11% şi Predoiu 10%, o dau pe candidata stangii cu prima sansa, asta in varianta “fragmentarii” dreptei. Dar un ochi avizat observa ca intr-un scenariu “salvationist” si “motivational” al “unificarii” in extremis a dreptei si al “mobilizarii” rezervei nehotaratilor, rezultatul votului se va “rasturna” in favoarea candidatului dreptei. Jocul va fi unul al perceptiilor, la care intr-un fel sau altul se vor alinia si cifrele (de aceea am folosit ghilimelele pentru unele cuvinte cheie).

    Pentru a ne da si mai bine seama de cum gandesc si actioneaza autorii scenariului de malversare a verdictului urnelor (care, elegant spus, are un concept si o adresabilitate stupide, din moment ce aceiasi autori l-au tras la indigo pe cel din noiembrie 2014, iar aceleasi tinte vor fi la fel de surprinse), sa meditam la declaratia-fitil (si inteligenta, recunosc) a lui Nicusor Dan: “Daca Gabriela Firea va castiga PMB, eu nu voi fi Viceprimar”. In ipoteza ca exista un scenariu al dreptei si ca acesta va iesi invingator, singura consolare care ar mai ramane pentru stanga ar fi sa invete sa se foloseasca cu aceeasi virtuozitate de punctele tari ale scenariului, in alegerile parlamentare din toamna.

  19. PALI- Vai in cine „zacea” omul de cultura si noi nu am stiut nimic pina acum.Cum drac de nu te-a cautat nimeni ?? Multumim insa de sfat.Voi alege dintre cele „doua” somitati peltice propuse de tine !

Lasă un răspuns