Să nu vă faceti (alt) program sâmbătă!

POSTER LANSARE ALBUM-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Să nu vă faceti (alt) program sâmbătă. Pentru că la Bookfest, sâmbătă, la ora 14, va fi lansat Atlasul cu hărti vechi ale Mării Negre, lucrare pe care am coordonat-o impreună cu Ovidiu Dumitru, directorul Muzeului Hărtilor Vechi. Un volum exceptional, in conditii grafice deosebite. El se adaugă seriei de albume pe care Muzeul, impreună cu ICR, le-a pregătit in ultima vreme. Adaug comunicatul ICR in legătură cu acest eveniment:

Lansare atlas Descriptio Ponti Euxini

 Institutul Cultural Român lansează sâmbătă, 4 iunie 2016, începând cu ora 14.00, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, volumul cartografic Descriptio Ponti Euxini.

Evenimentul va avea loc pe scena Agora a Pavilonului C5 din Complexul Expozițional Romexpo, avându-l ca amfitrion pe președintele Institutului Cultural Român, domnul Radu Boroianu. Discuțiile se vor desfășura în prezența domnului Gheorghe Magheru, director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a domnului profesor univ. dr. Adrian Năstase, coordonatorul volumului, și a domnului Ovidiu Dumitru, directorul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Atlasul Descriptio Ponti Euxini  valorifică un număr de 74 de hărți, într-o concepție vizuală de excepție, piese rare, aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unul dintre puținele muzee de gen din lume. Prezentarea hărților în structura albumului respectă evoluția istorică a realizărilor cartografice referitoare la spațiul Mării Negre în aproape patru secole de cartografie.

Ţărm estic al lumii lui Ahile şi Ulise, Pontul Euxin – Marea Neagră – este spaţiul de legătură dintre Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Prin sistemul de canale Main-Rhin-Dunăre, Marea Neagră se leagă de Europa Occidentală, iar prin Turcia se deschide către Orient şi Marea Mediterană. Dincolo de poziţia sa geografică, Marea Neagră se află în centrul unui sistem geopolitic eterogen, zonă de interferenţă a unor complexe regionale şi subregionale de securitate – Europa de Est, Caucazul de Sud şi Orientul Mijlociu – cu orientări geopolitice centrifuge.

Acest atlas îşi propune să descopere pentru cititor istoria în care marile imperii – care şi-au disputat interesele în zona Mării Negre – au influenţat şi destinul românilor. Legende, mituri, povestiri, arheologie, realităţi, interese, multe dintre ele consemnate în hărţi – cu linii aproximative, cu erori „intenţionate“ sau nu.”

 

27 de gânduri despre “Să nu vă faceti (alt) program sâmbătă!

  1. Umu pare rau ca ma gresit [prin optimism exagerat cand , in 2010 septembrie 20, am scris Sa fim cinstti asa nu poate sa mai mearga mult . Mai ales daca Q7 se poa obtine numai excluzand pe ceilalti . Asa ca vor cauta sa se decupleze .. dupa modelul pakistanez .
    Godzilutza tocmai ce facu al doilealot de de medici ca ar fi luat mita … insa nciic ca seaporpoe de presupusii mituitori!! Asta pesemne ca exsita o cerere externa de oncologi si pshihiatri

  2. SUPERB !

    Contele de Saint Germain

    Din nou despre Laura Codruţa Kovesi. Nu de idoli ciopliți avem nevoie, ci de lideri oneşti şi dedicaţi!

    Media • Forumistul De Serviciu

    Deosebirea dintre erou și idol e din categoria contrastelor esențiale. Este deosebirea între credință și impostură, între sacrificiu generos și înălțare egoistă.

    În lumea modernă, idoli ciopliți sunt, printre alţii, cei unşi de semenii lor cu mirul contrafăcut al cultului personalității. Laura Codruța Kovesi face parte dintre aceștia și de-aia nu îi pot da încrederea și susținerea mea. Ba, mai mult, urmând îndemnul apostolului Ioan, încerc să mă păzesc de dânsa și să avertizez și pe alții despre falsele domniei sale virtuți.

    Sentimentul dreptății este ca o secreție endocrină pe care nu o poți controla. Îl primeşti în sânge doar în doza cu care ai fost proiectat. Cei mai mulți îl gustă homeopatic, în beneficiu strict privat, și sunt influențați de el după cum le fluctuează instinctul de conservare și glanda interesului personal. Justiția, pentru aceştia, este un fel de bodyguard de uz propriu care, ca să le asigure binele lor şi unui cerc de apropiaţi, e dezlegat, în rest, la toate relele din lume.

    Există însă și excepţii. Lăsate speciei cu acest „hormon” în exces. Pentru care dreptatea şi nediscriminarea semenilor înseamnă cauze de apărat mai importante decât propriile interese, chiar decât propria viaţă. Martin Luther King, Nelson Mandela, Maica Tereza, ca să nu mai vorbesc de Iisus Hristos dat lumii printr-un alt fel de descendenţă, stau mărturie.

    Pe lângă aceşti aleşi însă, dăruiţi cu har justiţiarist dar prea puţini, din păcate, pentru mulţimea de nedreptăţi ale lumii, societatea s-a văzut nevoită să-şi creeze propriul corp tehnic de intervenţie întru împărţirea dreptăţii pământeşti. Astfel au apărut meseriaşii în ale legii, formaţi pe bandă, precum inginerii ori profesorii ori contabilii, fără vreo selecţie de aptitudini ca la sportivi sau militari sau artişti. Nişte oameni ca toţi oamenii, cu bune şi cu rele, ce şi-au îndreptat paşii spre facultăţile de drept nu din impulsuri vocaţionale ci din calcule ori inerţii. Fără vreo glandă a adevărului şi corectitudinii ce nu-i lăsa să doarmă de strâmbele alcătuiri din jur şi fără vreo lepădare reală de tentaţia păcatului la rostirea jurămintelor profesionale.

    Doamna Kovesi ne este prezentată ca un dar al providenţei, ca un bun de patrimoniu, ca o salvare mai mult decât naţională, globală. Ce Cloşca cu Puii de Aur, ce Cuminţenia Pământului? Aţi auzit să fi sărit vreo putere străină în preamărirea ori apărarea lor? Pentru doamna Kovesi a sărit. Ambasada SUA la Bucureşti doar că nu i-a turnat statuie. Doar că nu şi-a pus-o cariatidă la noul sediu din Băneasa.

    De atâtea osanale s-a răsturnat şi ordinea în demnităţi. Preşedintele Johannis stă preaplecat şi o cădelniţează de dimineaţa până seara, cu laude lăbărţate, pe când mult tămâiata doamnă îl struneşte de sus în jos cu dosare pişcătoare, ca pe armăsar vizitiul de pe capră, cu biciul şi zăbala.

    Puterile statului, egale prin definiţie, şi-au găsit la noi un staroste paraconstituţional: DNA. Care a decimat legislativul, a paralizat executivul şi, mai nou, se vrea canonizat, cu dispensă, încă din timpul vieţii.

    Nu vedem la doamna Kovesi nici vocatie pentru adevăr, nici har de a-mpărţi dreptatea, nici echilibru de a sta, imparţială, între împricinaţi. Ba mai rău, le-a întors pe toate acestea de-a-ndoaselea.

    În loc să fie echilibrată şi calmă este pătimaşă şi ameninţătoare (vezi cum a sărit să-l demaşte pe Daniel Morar pentru că a ţinut la sertar dosarele ANRP sau cum s-a stropşit la MRU că-i apără pe corupţii internaţionali. După ce tăcuse complice atâţia ani, brusc s-a inflamat atunci când a avut ceva de împărţit cu ei, când aceştia au călcat-o, într-un fel sau altul, pe interese).

    În loc să fie corectă şi cu atitudine deontologică este dictatorială şi răzbunătoare (vezi cum i-a eliminat din sistem pe procurorii Iacobescu şi Ciurea pentru că au îndrăznit să încerce a-şi face meseria ca la carte şi cum a blocat dosarele la care aceştia lucrau (Mircea Băsescu – Bercea şi ALRO) deîndată ce urmele duceau către clanul Băsescu aflat sub protecţia ei extraordinară).

    Exemple ar fi multe de abuzuri şi chiar de orori comise de Laura Kovesi şi instituţia pe care o conduce în numele luptei anticorupţie. Cine a vrut cu adevărat să afle adevărul şi să descifreze personajul nu mai are nevoie de demonstraţii suplimentare. Demonstraţia supremă ne răneşte vederea şi auzul în fiecare zi: în lumea „dreaptă” pe care doamna Kovesi o păstoreşte, Traian Băsescu zburdă liber şi ne dă lecţii de moralitate în vreme ce profesorul Mencinicopschi putrezeşte în puşcărie într-o formă de exterminare politică comparabilă ca ticăloşie a pretextului cu uciderea de către securitatea comunistă a lui Gheorghe Ursu.

    „Cine se aseamănă se adună” funcţionează perfect în cazul construcţiei băsesciene a instituţiilor de forţă din România. Toţi cei unşi în funcţii grele de acesta au fost aleşi să fie din acelaşi aluat. Să nu se amăgească cineva că doamna Kovesi ar reprezenta excepţia de la regula stabilită de Bica sau Horia Georgescu. Dacă ar fi fost aşa, ar fi avut tot timpul din lume să o demonstreze până acum cu Blejnar, cu Blaga, cu Videanu şi, mai ales, cu Traian Băsescu.

    Pentru că, în materie de justiţie românească contemporană, există o axiomă peste care nu se poate trece:

    „Asta nu este dreptate, cu Băsescu-n libertate!”

    Şi ar mai fi un mic amănunt de punctat pentru a umaniza, în sens invers evoluţionist, pe această doamnă intrată poate fără să-şi dea seama de pericole în atelierul cioplitorilor de idoli.

    Oamenii sunt unici prin imperfecţiunile lor. Cei care încearcă să îi prezinte ca perfecţi îi mutilează răpindu-le un drept esenţial: dreptul la apărare onestă.

    Doamna Kovesi ar trebui să ţină cu dinţii de statutul său de fiinţă imperfectă. Pentru asta însă ar avea nevoie de mai multă luciditate şi de mai puţină fascinaţie a puterii. Ar fi necesar să excludă din discursurile sale exprimările exagerate, de genul: „nu mă tem de nimic, nu am încălcat niciodată legea, nu am făcut nimic de care să-mi fie ruşine etc”. În primul rând că astfel de afirmaţii sunt, matematic, mincinoase. „100%” nu are materialitate. În al doilea rând că sunt mincinoase şi faptic. Doar dacă nu te crezi fructul unicului moment de romantism al Demiurgului (un omagiu pentru Lucian Blaga), ceea ce ar muta discuţia într-o rezervă de ospiciu.

    Vedem în aceste zile la ce duce sindromul de idol fals: doamnei Kovesi îi este imposibil să se apere onest şi credibil de acuze ce au început să răsufle, cel mai probabil, din descoperirile Black Cube. Domnia sa, fiind distribuită în rolul perfecţiunii pe Pământ, a personajului mesianic în faţa căruie se prosternează şi Ambasada SUA şi Preşedintele Klaus Johannis şi Revista 22 şi Alina Mungiu Pippidi şi România Liberă şi Monica Macovei şi o pletoră de alţi isonari şi propagandişti bine înşurubaţi în scenariu, nu poate recunoaşte simplu că, într-adevăr, descoperirile făcute conţin anumite aspecte sensibile ce ar merita lămurite. În locul unui astfel de răspuns echilibrat, alege să trântească o minciună mare cât Casa Poporului, nădăjduind că lumea va uita şi că robinetul dezvăluirilor, din care acum a ţârâit doar o picătură, va fi strangulat la timp de „instalatorii” binomului.

    Păi dacă doar dezvăluirea identităţii partenerului de viaţă al doamnei Kovesi a produs atâta vânzoleală şi derută, la ce ne putem aştepta pentru episodul următor al telenovelei cu spioni de la Mossad?

    http://www.conteledesaintgermain.ro/din-nou-despre-laura-codruta-kovesi-nu-de-idoli-ciopliti-avem-nevoie-ci-de-lideri-onesti-si-dedicati/06-05-2016

  3. http://www.rfi.ro/economie-87300-de-unde-vine-prapastia-dintre-bunastarea-macroeconomica-si-saracia-microeconomica

    Am un respect deosebit pentru d-ul Florin Georgescu dar aceasta analiza economica este subtire rau .
    Si nu evidentiaza cauzele principale ale dezastrului :

    – ca Romania nu mai are economie ,
    – ca a disparut capitalul autohton ,
    – ca nu este un mediu de afaceri sanatos ,
    – ca a disparut entuziasmul investitorilor ,
    – ca acestia sunt terorizati de institutiile de control ,
    – ca ceea ce a mai ramas din economia romanesca umbla DNA & ANAF sa-i inchida in baza nobilei reguli a ” disciplinei financiare ” clamate de dansul .
    – etc.

    Cred ca d-ul Florin Georgescu n-a aflat inca ca cca. 90% din insolvente sunt provocate chiar de fisc , n-a aflat de birocratia romaneasca , de anomaliile din sistemul de salarizare sau de presiunea pe buget determinata de salariile occidentale din institutiile de forta care au salarii si de 20 x mai mari decat salariul minim pe economie .

    Nu cred ca a aflat nici de incompetenta guvernantilor , tara fiind condusa in ultimii 10 ani de tot felul de caraghiosi si neaveniti proveniti tot de prin institutiile cu grade sau de prin jobenurile domnilor Basescu si Ponta , ei insisi niste caraghiosi desavarsiti .

    Nu cred ca a aflat nici de sistemul de autorizari din Romania ( extrem de stufos si de birocratic si aproape imposibil de realizat ) care mai mult alunga investitorii decat ii atrage .

    Sau de cea mai mare frana si factor de coruptie din calea investitorilor : primarii , primariile si Consiliile Locale . Cei care santajeaza dupa bunul plac , terorizeaza , blocheaza , extorcheaza si chiar falimenteaza o multime de investitori .
    Lista cu astfel de primari este prea lunga ca sa-i dau de exemplu dar sunt convins ca stie si domnia sa cativa . De exemplu d-ul Nichita de la Iasi .

    In locul unor analize din astea din pix poate ar fi bine ca marii economisti teoreticieni ai tarii sa coboare printre oamenii simpli , printre micii si marii intreprinzatori si sa-i intrebe si pe ei cu ce probleme se confrunta cu adevarat , care cred ei ca sunt solutiile , etc.

    Sau sa-si faca domnii de la BNR un bufet de incinta pe care sa incerce sa-l gestioneze singuri macar cateva luni . Cu toti telectualii aia : Bogdan Olteanu , Lucian Anghel , Radulescu , Voinea , Daianu , Cinteza , etc.

  4. Intelogenta PeDaLaca in direct.
    Ala blcahceu Canancheu la A3 „Nu este adcerata ca salrile cele mai mici sunt la provat. Sunt la buticari!
    Oare ce o fi aia „privat” in bezna mintii cotcodace?!

  5. Să nu vă imaginaţi că divorţul în politică sau divorţul de o televiziune în care ai lucrat este diferit de divorţul dintre doi parteneri oarecare. Ca şi în cazul rupturii dintre partenerii de viaţă şi de apartament, mica agitaţie şi bătutul din picior în ritm de “dă-mi scrisorile-napoi” în cazurile mai sus-menţionate , scot la iveală nişte lucruri pe care vecinii, chiar şi ăia cu globul ocular lipit permanent de vizor, nu le prea ştiau.

    De exemplu, plecarea lui Dragoş Pătraru de la TVR 1, a fost însoţită de o amintire interesantă despre Stelian Tănase, acesta fiind unul dintre preferaţii mei, aparţinând cercului diafan al intelectualilor, adică al acelora care se hrănesc cu aerul pur al înălţimilor, străbătut, în sus şi-n jos, de idei generoase şi de abstracţiuni magnifice. Ne amintim cu toţii ce serial de dezvăluiri criminale a publicat pe blog Stelian Tănase, despre Gabi Oprea şi despre cum a vrut acesta să-i îndoaie deontologia şi să i-o facă nod la batistă, dar Tănase al nostru nu s-a lăsat. Că doar el nu putea interveni tam-nisam în politica editorială! Iată ce scria, supărat şi drept ca o lumânare, fostul PDG al TVR: ”…Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină…”

    La divorţ însă, Dragoş Pătraru spune altceva: “…Și Patriarhul Daniel a tot dat telefoane la TVR ca să nu mai vorbim despre derapajele sale. Tănase m-a chemat la el acasă și m-a rugat să o las mai moale că IPS Daniel e prietenul lui. Când am refuzat, m-a amenințat că nu-mi mai prelungește contractul…”

    Ia te uită! Mă-nfior când mă gândesc că eroul meu cu şepcuţă de proletar dar suflet de liberal sadea, era şi el “opărit” pe un subiect anume şi ameninţa cu sistarea contractului…

    Să vedem acum ce spune un alt divorţat , de PNL de data asta, care însă a avut şansa să încheie rapid o nouă căsătorie de succes, cu alde …adică da, chiar cu ALDE! Graseind cu o forţă de atracţie egală cu a fostei sale şefe , Gorghiu Alina, proaspătul divorţat, Popa Octavian , fluturând batista la plecare, dă şi câte ceva din casă, cât să usture: “… În acest partid nu mai există pic de democraţie internă, nici de libertate de exprimare. Actuala conducere nu mai respectă nici propriul statut, nici legea partidelor politice, şi de altfel nu mai ţine cont de niciun principiu democratic. Deciziile se iau de către un grup restrâns de oameni, apoi, după ce sunt făcute publice, sunt supuse votului formal al Biroului Permanent Naţional. În partid a început deja o luptă pentru putere, concretizată prin înlăturarea oamenilor incomozi actualei conduceri şi mai ales binomului Vasile Blaga – Alina Gorghiu”

    Mă gândesc, n-ar trebui să-i spună cineva şi ambasadorului Hans Klemm cum stau lucrurile în partidul pe care ne recomandă călduros să-l votăm când spune: “…Unele dintre principalele partide au demarat sau au declarat că intenţionează să demareze măsuri de reformă internă, iar acum alegătorii români au ocazia să ducă mai departe această atmosferă, să aleagă politicieni integri, care se concentrează asupra binelui României”?

    Aha, am priceput subtilitatea…Deci, DOAR UNELE dintre PRINCIPALELE PARTIDE… care sunt DOUĂ, în România de astăzi, s-au reformat sau sunt pe cale să se reformeze. Adică UNUL! Iar pe acelea UNELE, care SUNT „DECÂT” UNUL, putem să LE votăm liniştiţi. Tot la fel a zis şi Klaus, nu demult. E cineva în România care nu înţelege la care PARTID se referă ambasadorul?

  6. Nu as fi vrut sa-l critic pe Iohannis, pentru ca il consider mai bun ca Basescu. Dar m-a enervat cu ce pare a fi o preocupare excesiva cu trecutul comunist, nu pentru ca regimul nu ar avea de ce sa fie criticat, ci faptul ca exista o discordanta prea mare intre aceasta preocupare despre suferinte din trecut, si suferintele actuale ale poporului roman. Pe mine ma deranjeaza nu ca TV ruseasca arata saracia din Romania, ci ca saracia inca exista, si ca exista clar o discrepanta intre clasa de bogatisi saracime. Nu exista o asemenea saracie si discrepanta in comunism, domnule Iohannis. Criticati sistemul capitalist pe care il copiati impreuna cu clasa politica!

    Re. propaganda ruseasca: de ce nu exista preocupare a jurnalistilor romani sa mearga in Rusia, sa filmeze saracia de acolo? Nu doar saracia, dar sistemul lor post-tzarist, in care nu e bine sa-l critici pe Putin, ca ai probleme dupa aia. Rusia critica degeaba, pentru ca ea nu are un model alternativ de urmat de alte tari. Cine ar vrea sa fie iar conduse de un despot si prietenii lui?

    Sa interzici negarea crimelor comunismului e o timpenie. E ca si cum am interzice sa vorbim de rau pe Basescu.

  7. @Nastase, felicitari pentru activitatea cu substanta pe care o duceti. Ma deranjeaza ca oameni cu cap si caracter sunt tinuti pe tusa, pentru ca asa vrea unchiul si papusile lui din Romania, inclusiv serviciile, in perpetuitatea lor. Yep, dl. Magureanu, MRU & Comp stiu mai multe, dar nimeni nu-i cauta de cataracte.

  8. MOTTO: ”Îmi asum în deplină relaxare riscul de a pierde eventualii spectatori votanți ai Gabrielei Firea. Adevărul e ca un scaun gol la teatru e mult mai ochei decât un scaun ocupat de un prost”( Lia Bugnar –artist)

    Astăzi, doamna scriitoare-actriță-regizoare Lia Bugnar mi-a spus, fără ocolișuri, că sunt proastă. Și că mai bine rămâne un scaun gol la piesele scrise-regizate-jucate de domnia-sa decât să-l ocupe o proastă ca mine, care-ar vota, la o adică, un candidat al PSD. Eu consider că este un eveniment răsunător al existenței mele faptul că o persoană atât de deșteaptă și de rafinată ca doamna Lia Bugnar a avut răbdarea și interesul de a observa cât sunt de nătângă… adică , vreau să zic, a făcut remarca aceasta fascinantă chiar în timpul liber al domniei sale, ceea ce mă măgulește enorm, pentru că, nu știu dacă v-am spus, doamna Lia Bugnar este nu numai inteligentă , ci și foarte ocupată. Ocupată cu spectacolele de succes, nu și cu creșterea copiilor, de pildă, deoarece dânsa afirmă că : ”… nu e aşa o mare găselniţă să faci copii. Sunt destui oameni pe planeta asta…”

    Cu toate că nu face copii, doamna Bugnar, își dorește totuși să descopere o modalitate -alta decât cea naturală- de înmulțire, dar numai a exemplarelor foarte reușite ale societății, nu și a proștilor de teapa noastră. Iată aspirațiile demografice ale domniei-sale : „…Sunt convinsă că dacă am fi MAI MULȚI NICUȘORI DANI, clasa politică nu și-ar mai bate joc de noi în halul ăsta …”

    Adică, ieși grăbit din scara blocului, dis-de-dimineață și te lovești de un copilaș cu trotinetă… numai că nu e copilaș cu trotinetă, e Nicușor Dan în șpilhozen, și cu șosetele burlan… treci mai departe, în stația de tramvai, ha! puzderie de Nicușori Dani , cârlionțați, care în salopete, care în rochii de stambă…ajungi la teatru , și, din grabă, te ciocnești de pompierul din spatele scenei, dar , tot așa, nu-i pompierul pe care-l știai, ci e Nicușor Dan , cu cască-n cap și toporișcă-n mâna dreaptă… noaptea-n pat, nici nu mai are rost să te-ntrebi cine-i ăla, căci știi deja: e Nicușor Dan , atletic, desăvârșit, viril …Ei, cu o puzderie, cu un roi cosmic de Nicușori Dani, viața noastră ar merita, într-adevăr, să fie trăită…

    V-aș mai spune că în existența complicată a Liei Bugnar , prioritizarea are o importanță covârșitoare. Așadar: „…Am trei probleme importante azi. Cea mai PRESANTĂ, STRINGENTĂ, STRIVITOARE, e să vă zic și astăzi că ÎL VOTEZ PE NICUȘOR DAN !”

    O.K., am aflat cu toții. Am citit informarea de mai sus și ne considerăm informați, precum Iohannis Klaus cu privire la dezinfectanții patriei. Putem acum să ne-ntoarcem la activitățile noastre curente?

  9. Adrian B.
    ,,De exemplu d-ul Nichita de la Iasi ”

    Boala cliseelor, pe fondul unui psihic labil este boala grea….aproape insurmontabila.
    Cred ca acest ciudat domn (Adrian B.) nu-si va regasi linistea si echilibrul interior nici macar dincolo de moarte. Prin toti porii ura I se revarsa in valuri in incercarea disperata si sortita esecului de a inunda si blogul (Z)

    La Iasi, Gheorghe Nichita a facut un parteneriat public-privat cu Iulian Dascalu – unul din cei mai seriosi investitori din Romania (vezi mall-urile din Iasi, Cluj, Timisoara) in urma caruia a rezultat complexul Palas si, adiacent, consolidarea versantului sudic al Palatului Culturii..
    Palatul lui Cuza.
    Avem in prezent renovarea Palatului finalizata.
    Doar disputele politice din Iasi a impiedicat ca aceasta capitala a culturii romanesti, un oras cu o Opera Nationala (pe langa care cea din Bucuresti este una de diletanti) sa devina si capitala europeana in 2021.
    La Iasi exista un fragment penelist de un penibil rar intalnit. Un anume Danga (seful filialei PNL Iasi) nu face altceva, in Consiliul Local) decat sa conteste. Orice.
    Daca domnul Chirica spune ca afara este soare, Danga replica ca ploua.
    Dezgustator. Dar, vom castiga, la Iasi ! Nu mor romanii cand vor fascistii.
    Nimeni nu a construit ceva in Iasi in afara de PSD.

  10. După o idee a Luminiței Arhire:

    MOTTO:
    Nicușor are o tobă,
    Bum, bum, bum!
    Și o ține după sobă,
    Bum, bum, bum!

    Îmi asum în deplină relaxare riscul de a pierde eventualii actori/regizori votanți ai lui Nicușor Dan. Adevărul e ca o scenă goală la teatru e mult mai OK decât o scenă ocupată de snobișori idioți.

  11. Luminita Arhire
    iunie 2, 2016 la 12:08 am

    De ce va mirati ? Nu ati remarcat pana acum care sunt ,,atuurile” dreptei in Romania postdecembrista ?
    Vi le reamintesc eu:
    1. Lupta perpetua impotriva comunismului (in stilul inimitabil al lui Don Quijote).
    2. Aroganta
    3. Autosuficenta
    4. Dispretul
    5. Teribilismul
    6. Ura fata de toti cei ,,altfel”.
    7. Grobianismul
    Pe ce se intemeiaza aceste atribute telectualicesti ?
    Pe fum. Pardon, pe cativa telectuali rasuflati si blocati in proriul proiect din GDS si 22.ro. Poate si pe animalutzul cu zvastica de la New York.
    Nu-i asa ca sunt grozavi dreptacii nostri dambovitzeni ?
    (Z)
    ps
    Sincer, de cand cu Crin Halaicu ,Viorel Lis, Vanghelie, etc, parerea mea despre bucuresteni ar putea sa supere niscaiva colegi.
    Asa ca ma abtin sa o fac publica.
    (Z)
    pps
    N-am spus nimic de Basescu pentru ca acest ins, prin comparatie cu cei de mai sus, chiar este bun la Bucuresti. Ghinionul natiunii a fost ca s-a imbolnavit subit domnul ,,draga Stolo”.
    (Z)

  12. ps
    Luminita
    Nicusor Dan in patul meu ?..brrr…moaama ce cosmar….eu sunt demodat (spre deosebire de dreptaci, mari amatori de lins batoanele de ciocolata de la Ambasada):
    Imi plac femeile.
    😉

  13. T-Rex
    iunie 1, 2016 la 11:53 pm

    De ce sa mearga doar jurnalistii romani in Rusia ?
    Eu mi-as dori sa o faca ca insotitori in avionul prezidential romanesc.
    Va amintiti cat de incantat era Videanu pentru ca a negociat el la Moscova ca South Stream sa treaca prin Romania ?
    Ce vremuri romantice, prietene…o tempora…pe atunci, Romania era, cu adevarat, in siguranta.
    (Z)

  14. Si atunci ce chichirez galceava ?

    Stiti galceava aia cu darea in plata.
    S-a votata, s-a promulgat insa unde este avamnsa aia de clienti dornici sa scape de paratmentu din Berceni ca sa isi cumpere unu mai mare in Dorobanti ? Sunt bancile inebunite de lcientuii care le dau cheile inapoi si lasa pe prea(ne)cinstoitii banechri fara izmene sau chiloti?!

    Top bănci contestatare pe rolul instanțelor

    1. Raiffeisen Bank 24
    2. Banca Transilvania 21
    3. Credit Europe Bank (+ IFN) 19
    4. Bancpost 17
    5. OTP Bank 14
    6. Banca Românească 12
    7. Piraeus Bank 5
    8. CEC Bank 5
    9. Alpha Bank 4
    10. BRD 4
    11. BCR 3
    12. Garanti Bank 3
    13. Unicredit 2
    14. Libra Bank 1
    Sursa : http://www.economica.net/topul-bancilor-cu-procese-pe-rol-din-cauza-legii-darii-in-plata_120553.html#ixzz4AP04tjxe

    Deci un total de 134 de unitati de locuit repartizate pe 14 banci
    Raiffeisen Bank este destul de soloda ca 24 sa nu ii opuan prbleme (doar daca a finanat cimprarea de palatele la peste 5 ,il euroi bucatica)
    BCR – un colos! – cu 3 ? Chiar atat de nepreformant a fots managementu austriac?!

    Unu din subordonatii prea bine platiti a internationalistului Mugurel guita ca scroafa la castrare (pe viu!) ca o banca greceasca se va porbusei imediat .. Care o fi aia?! Cumva ..
    Bancpost?! Cu 17? Ahiar ata de rau este condusa de capitalistii greci? Ca . Piraeus Bank cu 5 si Alpha Bank cu 4 nu par a fi peroclitate.. si cam ce fel de banca o fi aia care da faliment ptr 4 vile din Baneasa?!CHiar daca imprumuturi luate in 2008 pe varf de val …

    Deci marea navala sa scapam de case nu a avut loc.

    Insa as pune o intrebare – cat o fi costat campania aia de presa si giatatia intretinuta luni de zile (sigur ca nu pe gratis!)?
    Nu cumva mai mult decat perderile pe care le-ar inregistra acum bancile? Perderi care ar putea fi reduse cu mult daca ar supravhecgea mai gospodareste vanzarile facuite cica de „profesionisti” – ar fi destul ca unu de la banca sa isi bea cafeluta urmarind pe net pretul locuintelor similare din zona (luna asta in Titan o garsoniera cf 1 , fara „imbunatatiri” si care trebe data ci o lavabila si schimbat robinetii .. sub 25.000 nuy merge! Si cu 25.000 decat daca estui la margine rau de tot, dincolo de metroul de la Anghel Saligny!)

    Si atunci ce chichirez galceava?

    Io zic ca din principiu. Principiul „arde-l pe tarab ca d’aia e taran!”

  15. Eu cred că sondajele care arată că DNA se bucură de o înaltă apreciere nu sunt realiste. Nu zic că rezultatele sunt false, dar zic că respondenții își afirmă aprobarea față de DNA doar declarativ.
    În sinea lor, mulți nu prea cred în acuzații, dovadă că nu puțini candidați acuzați de DNA au cele mai multe șanse să fie aleși.
    Oamenii simt că DNA exagerează, unii cred că DNA e un actor politic (eu – nu), iar sarabanda acuzațiilor le stârnește suspiciuni.

    Pe sondajele la care m-am referit se bazează Nicușor, dar cred că se înșeală și că va pierde în hohotele de plâns ale Alinei, et co.
    L-am văzut, l-am auzit și nu-mi trebuie.

  16. Despre album, ce să spun?
    Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!
    Nu mai pun ghilimele (plagiat!) fiindcă Arghezi e pentru mine un loc comun.

  17. Tehnocrat o fi traducerea in romana a incomptetentului francez?
    Ma rfer la madam Pruna de la Justitie. Care s]rin consideratiile ei cu proviore la supriminitatea advocatolor … so=a de mostrata cu varf sdi ondesat incompetenta !

    Ia sa luam nitel la mana bigrafiaPurei asa cum apare in wiki :
    Raluca Alexandra Prună (n. 24 septembrie 1969, București, România)…
    A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Ecologică București în anul 1994 și a obținut licența în drept la Universitatea Al. I. Cuza Iași, în februarie 1996. În perioada 1992 – 1997 a urmat cursurile Facultății de Filosofie, Universitatea București și în perioada 1997 – 1998 a urmat cursurile de masterat la Universitatea Central Europeană, Departamentul de Științe Politice, Budapesta, Ungaria. A fost bursier Tempus în perioada martie – iulie 1997 la Universitatea Paris VII Nanterre, departamentul de Filosofie. În anul 2002 Raluca Alexandra Prună și-a întrerupt programul doctoral început în anul 2000 la Universitatea București, Facultatea de Filosofie

    Hm .. inevitabilele sudii de gargarageala fara fond … INSA observ :
    – studii la intrepinderea mica a lui Dolphi Drimmer zisa „Universitatea Ecologică”. Asta desi in anul ala erau ceva mi multe.locuri la Drept decat in RSR (eu , la FF am intrat la o concurenta de 18, ciosvarta pe un loc!) Adica dai banu si termini.
    – licenta in 96 dupa 2 ani de la terminarea stuidoolor. Un an ptr a invata ceva materie as zice eu .. (am mai vazut absolvente de la intreprinderea mica… eu duopa 20 de ani de la basolvore (ff si nu am praticata) stima ceva mia mult deat abssolventele „la zi”
    – cursurile de masterat la Universitatea Central Europeană (budapesta . Gicu Soros .. aszice ca iti trebuia o recomandare politica!)
    – bursier Tempus in 1997. Guvernu CDR da.. cam la fel ceva PCR politic CDRist a cam fots necesar (i epoca am „aplicat” al unele teme pe abni europeni.. Aplicat nu io ci colectivu meu)

    Cariera
    – noiembrie 1996 – septembrie 2000 ,avocat, Baroul București
    septembrie 1999 – septembrie 2000 ,
    – Asociatia Romana pentru Transparenta / Transparency International din România, Consilier juridic si membru fondator (pro bono)

    Pro bono pro bono dar facea bine la dosarul politic! SI nu ma lutaiu ca Trraparency ala nu are legaturi cu politica CA ARE! Na dovada

    ianuarie 2000 – octombrie 2000 , colaborări cu USAID, Banca Mondiala, Centrul de Drept Constituțional European
    USAID! adica politica nu tehnocratia.. Ca intre noi fie vorba am asa o banuiala ca cariera de avocata nu decrugea stralucit ca altfel nu ar fi avut timp de usaideala si bmondialita
    E si acu incepe cariera cica „tehnocratica” cica bazata pe „meritocratie” (PCR politic)

    – octombrie 2000 – decembrie 2004 …
    Delegația Comisiei Europene în România Manager al portofoliului Justiție, afaceri interne si anti-corupție.
    – iunie 2005 – iunie 2008 ,
    Asociatia Romana pentru Transparenta / Transparency International România, Președinte, membru al comitetului de etică (pro bono)
    – ianuarie 2005 – mai 2007 ,
    Consiliul Uniunii Europene – Secretariatul General / Serviciul Juridic, jurist lingvist
    – iunie 2007 – decembrie 2008 …
    Comisia Europeană Jurist si coordonator de program, Directia Generala Justitie, Libertate si Securitate (DG JLS) – Unitatea Managementul fluxurilor de migrație
    – ianuarie 2009 – mai 2010 , …
    Comisia Europeană – Policy officer, Directia Generala Afaceri Interne (DG HOME) – Unitatea Lupta împotriva criminalității organizate
    – iunie – septembrie 2010 ,
    Parlamentul European – Asistent parlamentar

    Asistent parlamentar , adica un parlamnetar strsburgaozar a amgajat un , pe romnmeste , secretar.. pe care l-a promovat

    – septembrie – noiembrie 2010 ,
    Comisia Europeană – Policy officer – Directia Generala Afaceri Interne (DG HOME) – Unitatea Lupta împotriva criminalității organizate
    – noiembrie 2010 – octombrie 2012 ,
    Comisia Europeană – Șef de unitate, Directia Generala Antreprenoriat si Industrie (DG ENTR) – Unitatea Piață internă si acquis comunitar
    – octombrie 2012 – iunie 2015 ,
    Comisia Europeană – Șef de unitate, Directia Generala Piata interna, antreprenoriat, indistrie si IMM-uri (DR GROW) – Unitatea Libera circulație a mărfurilor în sectoarele nearmonizate (Articolele 34-36 Tratatul pentru Functionarea Uniunii Europene)
    – iunie – noiembrie 2015 ,
    Comisia Europeană – Consilier coordonator, Directia Generala Piata interna, antreprenoriat, industrie si IMM-uri (DR GROW) – Unitatea Politica privind piața unică, recunoașterea reciprocă și supravegherea pieței

    Obervati ce cariera in „dinti de fierestrau”? Ce „continuitate”? Cum un „jurist-lingvist” (traducator care cunoste termenii juridici) devine brusc specilaist la „Unitatea Lupta împotriva criminalității organizate” ? Ce expereinta avea? 4 ani de avocatura ani in care se mai ocupa de un masterat in stiinte politice la Budapesta, de un doctorat … adica scuze dar nu cred ca se cam pricepea la „criminalitate organizată” (adica nu fusese orgab de urmrire mici penala, nici fiscala nici financiara)
    Si care brusc devine Șef de unitate, Directia Generala Antreprenoriat si Industrie … unde pare a-si fi gasit „vocatia” insa in domeniul cam cetos al politicilor privind piața unică (domniu ce poa fi fascinat ptr un civilist sau comercialist .. dar nu pentru un penalist… cum se „afirmase”)
    Insa observati o constanta : Transparency International . Si cum devine presedinte la International Romania cum cariera capata aripi … chiar daca zborul spre inaltimi inseamna si multe mutari de post (explicabile prin ciocnire intre diverse citerii politice care fiecare tine sa isi plaseze „omul” )

    SI asta se nummte „meritocfratie” si „tehnocratie”. Insa baza.. baza adica aia juridica – a se vedea pe Luju. Dna Pruna a reusit sa emita vreo 2 absurditati si sa faca in asa fel incat, sub aspect teoretic, ministri de justitie ai RSR din anii 1970-1989 (multi fosti Pruccori Generali ai TSR!) sa para ceva mao liberali decat eurobirocrata bruxeloaza!
    Asta da performanmta si integreare ORRORpeana!

  18. @ZeV. Ai dori sa definesti termenii de fascism – fascist, te rog? Din formularea ta se intelege ca aceia care nu sunt romani sunt fascisti si reciproc.

  19. @ zev

    Bai prietene , imi esti dator cu vreo 5 ore din viata ! Cam atat mi-am pierdut cu tine pana acum ca sa-ti raspund la toate interpelarile , jignirile , aberatiile , prostiile , ipocriziile si sucelile tale . E cam mult , chiar si pentru mine !

    Sincer , am obosit sa tot am dreptate in ceea ce te priveste !

    Sigur te referi la acelasi penibil domn Nichita ?

    http://www.agendadeiasi.ro/eveniment/cum-isi-spiona-nichita-amanta-politistii-locali-pusi-sa-asculte-daca-scartaie-patul-deghizati-in-civili-cu-cocker.html

    http://www.botosaneanul.ro/stiri/un-afacerist-l-a-dat-in-vileag-pe-fostul-primar-nichita-cu-o-spaga-de-milioane-de-euro/

  20. Felicitari ! Domnule Presedinte o intrebare ( de 100 puncte ) …de unde putem sa si achizitionam albumul ? Intreb pentru ca Descriptio Danubii este de negasit !Cel putin pentru cei din „provincie” Multumesc.

Lasă un răspuns