Semnul electoral – Ariciul

FullSizeRender copy 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campania electorala este dezamagitoare. Emisiuni electorale fade, batalia televiziunilor pentru a vinde minute in prime-time unor candidati care nu prea stiu de ce candideaza, totul sub tema Hexi Pharma, ce a devenit un fel de Big Brother,  canalizand toate energiile negative ale natiunii. Combinatii de science fiction, dar si intreceri intre procurori, ziaristi si „martori”  intr-un model de televiziune americana , de tipul „Crime investigation”.

Lipsa de afise, de banere, de intruniri da impresia unei campanii electorale confidentiale, cu moderatori plictisiti (exceptie Denis Rifai – care se razbuna pentru ceea ce trebuie sa faca in restul anului) si cu mii de candidati no name care nu reusesc sa explice nici cine sunt, nici de ce candideaza. Primarii in functie au, desigur, un mare avantaj in aceasta competitie, folosind putinii bani pe care ii au pentru a vopsi cu asfalt strazile din localitati. Liderii politici participa la aceste alegeri sub semnul electoral „Ariciul”, incercand sa nu iasa prea mult in evidenta dar organizand, probabil, precum ariciul care se misca doar seara si noaptea, blaturile la nivel judetean, in perspectiva marelui blat de dupa alegerile parlamentare. Sugestia de semn electoral mi-a fost facuta de ariciul care m-a vizitat ieri, la Cornu.

In timpul asta, Rusia ne ameninta pentru scutul de la Deveselu, sportivii romani sunt eliminati, unul cate unul, pentru dopaj, de la Jocurile olimpice, avem inundatii, datorii tot mai mari, un Anaf eficient,  miscari sociale  ample in pregatire, ordonante de urgenta in materia drepturilor omului (probabil ca a avut loc o revizuire tacita a Constitutiei), maratoane, semi-maratoane si curse de biciclete ( nu stiu daca bicicletele au fost incluse in noul plan de inzestrare a armatei).

31 de gânduri despre “Semnul electoral – Ariciul

  1. Bicicletele nu cred ca au fost incluse in planul de inzestrare al armatei romane…aia care a mai ramas…totusi se vorbeste pe la colturi despre niste trotinete electrice cu baterii litiu ion….

    Mai facem si haz de necaz….

  2. protestez! de acord cu tot si toate, dar cu ariciul ce ati avut? de ce il denigrati? ce are el comun cu comportamentul uman descris? cu astfel de campanii negative putem ramane fara arici … sau vulpi … sau lupi … sau rasi … ca mai sunt si unii care rad …

  3. Cu siguranta ca semnul electoral „ariciul” reprezinta PSD – ul , in relatia lor de dragoste cu diaspora .

    PSD-ul a avut „ariciul in buzunar” , a pierdut diaspora , a pierdut alegerile !
    Scurt pe doi !

    Chiombalau’ flatulat calare cu biciul pe pdl-istii lui de sclavi slinosi , cu branza-n frunte , cutreierau lumea in lung si-n lat , pe sestache , iar din toata furaciunea , fara sa aiba „ariciul in buzunar” , au dat la fomistii diasporisti pt. ziare , chiolhanuri , emisiuni de radio si tv , manele , dar si la scapatatii nenorociti de asa zisi ziaristi internationali care s-au pus pe scris la comanda .

    PSD-ul s-a-nfratit numai cu hunii , moghiorii lu’ atila , aia de vor „binele” la romani si voteaza numai pt. ei si pt.autonomia teritoriala , pe cand , chiombalau’ flatulat i-a gadilat la orvale si le-a dat ce trebuie si fratilor moldoveni , care mult mai fomisti ca moghiorii au sarit la greu sa-l apere pe ala care le dadea paspoarte , lovele , papica , etc .

    Toata lumea analizeaza , si-o dau de pe stanga pe dreapta , si-o dezinfecteaza unii altora , majoritate exista , dar nimeni nu misca-n front de frica puscariei , pt. ca toti sunt manjiti pana-n maduva oaselor si se gandesc ca poate iese prostimea-n strada sa-i schimbe pe tehnocratii lu’ sioric ghiolbanis condusi de julien dacien sioros finantati si crescuti in ograda si priponiti in zgarda corciturii papusarului iubitor de Romanie ( ale carui ong-uri sunt contestate si/sau interzise in din ce in ce mai multe tari !!! ) .

  4. În general, alegerile locale sunt mai puţin politizate decât cele parlamentare. Cu excepţia marilor aglomeraţii urbane unde se votează cu preponderenţă politic ( Bucureşti, spre ex. ), localele au două caracteristici proprii : contează, pe de o parte, personalitatea candidatului şi nu platforma politică ori partidul care îl susţine, iar pe de alta, se manifestă o inerţie psihologică, în sensul că este ales/reales cel pe care oamenii îl cunosc deja.

  5. o mica completare la postarea mea anterioara ….. ghiolbanis aplica cu strictete si pas cu pas doctrinele choimbalaului flatulat , iar PSD-ul doarme-n cizme ( ei se bucura ca o sa castige localele , dar la prezidentiale iar o iau in bot , cu delicatete , daca nu-si revizuiesc politica „ariciului din buzunare” .

    http://www.romaniatv.net/mesajul-presedintelui-klaus-iohannis-cu-ocazia-zilei-romanilor-de-pretutindeni_295250.html#n

    Mesajele astea sunt trimise prin e-mail la toti diasporistii care au avut vreo lucrare de facut pe la misiunile diplomatice ale Romaniei si unde si-au lasat adresa de mail .

    Daca cineva de la PSD ar vrea sa stie cu adevarat cat a investit chiombalaul flatulat in diaspora ( nu cred ca-i duce mintea sa faca asa ceva ), sa adune toate sumele cheltuite de ICR (din ambele mandate ale chiorului) , la care sa mai adune un 25% bani CASH produsi de masinaria DRP-ului prin spectacole si chiolhanuri de tot felul prin lumea larga , bani IMPOSIBIL de contabilizat .

  6. Ariciul asta seamana mult cu cel pe care-l purta George Copos in buzunar , pe vremea când era presedinte la Rapid …

  7. Moda ONG-urilor si fundatiilor straine a prins si in UK: Presedintele Iohannis se va intalni cu regina Elisabeta a II-a si isi va lansa propria fundatie caritabila in Scotia

    Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se intalneste, luni, cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Regina britanica l-a mai primit pe presedintele roman in urma cu un an, cand tema discutiei a fost punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din Marea Britanie. La o luna dupa acea intalnire, presedintele Iohannis si-a lansat propria fundatie in Marea Britanie, o organizatie caritabila cu scop educativ ce urmareste sa sprijine pastrarea patrimoniului, dezvoltarea durabila a Scotiei in Marea Britanie si apropierea Romaniei de Commonwealth.

    Presedintele Iohannis detine, prin fundatia sa caritabila din Sibiu/Romania, o casa scotiana intr-o splendida asezare de vacanta din Central Belt, pe care a oferit-o fundatiei sale caritabile din Marea Britanie. Proprietatea, dupa restaurare, va deveni Centrul de Pregatire al Presedintelui Romaniei in Central Belt/Scotia, cu o sala de conferinta de pana la 70 de persoane, o cafenea si camere de cazare. Fundatia va sprijini si programe caritabile personale ale Presedintelui Romaniei si ale altor organizatii caritabile, ajutand astfel comunitati nu doar din zona scotiana Central Belt, ci din toata Marea Britanie.

    Nota Bene: Textul este un pamflet si trebuie tratat ca atare: http://www.agerpres.ro/politica/2016/05/29/presedintele-iohannis-se-intalneste-luni-cu-printul-charles-13-34-37

  8. centru(lica) ref mes tau din mai 28, 2016 la 5:50 am la subjectu Tezaurul

    ca cand scrii curul prea mare de pupat etc etc etc – e folclor balcanic de dambovitean popular cu referire la Carol(ica 2 Lupescu) esti in f grava eroare. Nimeni nu l-a acuzat pe Lica Lupescu ca avea cur prea mare.. ci doar MS Regala Lupescu se plangea ca avea curul prea mic ptr numarul pupacilor dornici de buci regale ! MS Regala Lica Lupescu estima ca i-ar fi trebuit minim cca 2 hectare de buci (fese) ca sa poata satisface cererea.. Cu tine in plus ar mai fi necesar cel putin 1 metru patrat!
    Cat despre restu dotarilor lui Lica .. sunt pe bune! cum se pare ca pe bune este si priapismul sau (care insa pe la 50 de ani l-a trmis la „penzie”. E de plans nu de ras..)
    Insa iti amintesc ce zicrea despre Carol2 copil Carol I rege „injura, imprumuta si nu restituie – e roman!” (Regina Maria Povestea vietii mele)
    (desi sub unele aspecte si Carol, I se „adaptase” Primind in vizita un membru al familiei Habsburg la .. Giurgiu l-a luat cu trasura regala sa il duca la Bucuresti. Drumu cam.. f prost, caii am in galop musafiru s-a cam inverzit. La care „amabil” Carol I a scos capul pe fereastra si a strigat „mână bre!”.. Nu se pomeneste starea de igiena a trasurii princiare.. Insa deja in sec XIX Romania, mai ales Tara Romaeasca era .. tara excesului de viteza ! Se pare ca prusacul se acomodase excelent.. si ca al doilea cuvant invatat era „mână!” Primul se zice ca era „căcălău” care ii placea in mod deosebit. Adica in exces- recolta sa fie „căcălău”, veniturile sa fie „căcălău”, lista regala sa fie „căcălău”. Ma rog nu il pot acuza si as vrea ca si azi economia sa aduca venituri „căcălău”! )

  9. Nivelul de educatie al populatiei scade .
    Cel al imigratiei in Spania si Italia este si mai scazut decat nivelul cultural din tara .
    Lucratorii din televiziunile de astazi au o cultura generala redusa , nici un spirit critic si sunt terorizati de sefii lor care au drept de viata si moarte asupra lor .

  10. WOW , SLUGA , SLUGA , DAR O FI OARE NUMAI SLUGA USL-ului ?

    Traian Băsescu detonează bomba în politică. Fostul şef al statului lansează un atac extrem de dur la adresa unui şef de serviciu secret.

    În cătarea fostului preşedinte a intrat şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta atacase PMP-ul foarte dur. Băsescu i-a răspuns pe măsură. „Ce să facă Răzvan Ungureanu. El a fost pus de câte cineva şi încearcă să fie util celor care i-au dat o funcţie. Vă daţi seama de ce a stat la Guvern doar 72 de zile. Nu a reuşit nimic în politică. Ar trebui să-şi ceară scuze public pentru jignirea la adresa membrilor PMP. E l e sluga USL-ului. Doar USL spune că nu e nevoie de alte partide. Nu mă pot simţi trădat de el. El a trădat pe toată lumea. Ăsta e caracterul omului. Nu unde e multă carte, e şi lipsă de caracter. Pe mine nu mă poate ameninţa nimeni în România.”, a spus Băsescu la RTV

  11. DraCi teleptuali monarhisti ce bantuiti pe aici ….

    sa va zica mandel ceva.
    Era prin 57-58 cand maica-mea a inceput sa ma bata la cap cu lista regilor Romaniei (eu nascut in 52)
    De cca 50 ede ani culeg barfe despre monarhioa romaneasca.. De la primul cuvant invata de Carol I (discutia se pare ca a avut loc in franceza :”Domnule Prim-Ministru cum va fi recolta? „„Căcălău” Majestaea Voastra” „??!!!? „Căcălău”???!” Adica abundenta in exces Majestate! ” Ah! „Cacalău” frumos cuvant!” [sa dea Al de sus ca plole astea sa faca recolta sa fie anu asta „căcălău”!!]) la cestii mai putin recomandabile copiilor .. inclus „dotarea” natiurela a lui Lica Lupescu (cica al doilea dupa Terente! Cu 4/5 din dotarea lui orice barbat ar avea o viata personala fericita si ar putea urla „ho! Nebunelor! Am, nevoie sa dorm, sa citesc o carte, sa vad un film , o piesa de teatru!” si sa fie „inteles”. Nu intrebati ca ncici eu nu am intrebat de unde stia dna!)

    Deci scumpi parveniti nu incercati sa ma „combingeti”. Unicu lucru de care ma convingeti este parvenitismul vostru!

  12. @ Ref. la evenimentul din 17 mai de la FET România – Republica Moldova: interes național și strategic, oportunități și provocări în mileniul III.
    Poate ca e bine ca tocmai la «arici» ( poate ca nu e rau sa se mai afaneze din cand in cand pamantul…) pot inscrie aceste randuri…. :

    Mi-am facut cateva insemnari…dupa ce am vizionat inregistrarea de pe site-ul FET ( Fundatia Europeana Titulescu ). Nu (mai) am timp pentru tot ce s-a spus acolo ( regret ca n-am putut participa direct ), macar 1, 2 idei de participant, dar nu pot trece peste ce cred ca trebuie retinut :
    @ G-ral Mircea Chelaru : A mentionat ca fost comandant al Directiei C.I. al SRI…Nu stiam ! Trei probleme scurte ridicate de d-nul General M.C. :
    1. MARTURISIRE. In 1990, n-au fost doar « podurile de flori ». S-a incercat atunci o politica comuna Romania-Moldova. De ex., in contextul evenimentelor de la Moscova legate de debarcarea lui Gorbaciov, apararea Romaniei se proiectase la Nistru !!! Se incerca o « Politica a faptului implinit”. Dar, frica de Moscova… « Celac s-a speriat, I.I. s-a speriat »…
    2. CONSTATARE . Nu politica externa ci politica interna ar trebui « sa faca legea » in relatiile noastre cu Republica Moldova…. Moneda, economie…Constantin Teasca a fost numit antrenor al Republicii Moldova in cadrul acelei strategii ( prin anul 1993 ) !!!
    3. INTREBARE pentru d-nul g-ral Alexandru Grumaz. Care e definitia nationalismului ?…Nu stiu…, e bine ca v-ati deschis ?
    @ Mai cred ca trebuie scris ca….au fost in sala/au luat cuvantul, col. Mircea Dogaru, Constantin Corneanu ( IRRD) si Liviu Petrina. Remarc si consecventa d-lui prof. Vergati…, iar de la anterioarea intalnire FET la acest nivel ( Filip Teodoerescu ), pe d-nul Ion Coja ( cu cele 2 intrebari ale sale referitoare la Europa Libera )…Parca a participat si el pe 17 mai ( l-ati mentionat la un moment dat, d-le Nastase…) ? Nu i s-a retinut cuvantul in inregistrare…
    @ Poate ca totusi elementele de culoare n-ar fi trebuit tratate doar telegrafic de mine acum…Cred ca subalternul d-lui g-ral Chelaru ( cel suparat pe d-nul dr. Gabriel Micu, un interesant universitar cu o buna – poate prea buna pentru gustul «culinar» al unora… – suprafata de expunere a ideilor )… i-a prilejuit d-nul Adrian Nastase doua glume foarte reusite : 1.« Aici nu-i restaurant sa-si aleaga fiecare ce vrea. ». 2. « Colegul in tricou rosu : banuiesc ca ati participat la revolutie »…( poate totusi au fost persoane diferite ? ).
    @ As mai remarca o vorba de spirit, relevanta contextului, a d-lui Adrian Nastase « Cel mai iubit dintre pamantenii europeni »…Va las pe dvs. sa descoperiti la cine se referea. Fac aceasta relationare deoarece aici intervine si importanta « ariciului » de la inceputul comentariului meu si « demonstratia » necesitatii primenirii pamantului…

    PS : Se pare ca am trecut intr-o noua etapa ( http://www.cotidianul.ro/cel-mai-socant-studiu-fmi-din-epoca-austeritatii-si-a-globalizarii-281940/ ), decelabila si la nivel global. Dealtfel si dvs cred ca sunteti pe calea ei, d-le Adrian Nastase, tinand cont de ultimele doua mari teme pe care le-ati abordat, inclusiv pe acest blog :
    1. Re-relationarea Statului de drept fata de Statul bazat pe Drepturile Omului
    2. Re–constientizarea necesitatii fundamentarii unei noi categorii de drept, Dreptul economic.

  13. Unde era România acum un an și unde suntem astăzi?

    Acum un an, România, elevul corijent al Uniunii, cu degetele mereu pătate de cerneală și caietele varză, reușea, în sfârșit, să prezinte dirigintelui niște teme făcute mai cu simț de răspundere, ceea ce provoca ceva uimire în cancelarie: creștere economică, indicatori macro ținuți sub control, o bezea din depărtare către tăicuțu′ FMI, cel cu găuri în pantofii de conferință, stabilitate politică și o pace socială călduță.

    Numai că, în complicata geografie a patriei, exista un biciclist care nu-l putea înghiți pe premierul de-atunci… ei și? ce mare lucru e antipatia unui biciclist pentru cine știe cine… Ei bine, nimic nu s-ar fi întâmplat dacă, ghinion! insul cu basca de fost inspector școlar pusă pe șeaua vehiculului cu două roți și tot atâtea pedale, n-ar fi fost, în timpul liber dintre activitățile cicliste, președintele României.

    Participant activ la TURUL GERMANIEI acesta apucase să-i promită unei doamne – bună prietenă cu Băsescu Traian dar nu și cu Berlusconi Silvio- că până la Crăciunul lui 2015 rezolvă el ecuația cu o necunoscută numită ”guvernul meu”. Hazardul a jucat pentru el. O nenorocire provocată de neglijența criminală a unor patroni inconștienți i-a oferit OCAZIA.

    Nu-i ușor, în România , să scoți în stradă 35 000 de cetățeni supărați. De la sine, pe cale naturală, aș spune că este chiar imposibil…Dar poți reuși dacă se reactivează, util, ”protocoalele” care au funcționat atât de bine la prezidențialele din noiembrie 2014.

    Sloganul ”corupția ucide” nu are nevoie de suport rațional, Cioloș Dacian Julien nu are nevoie de prezentare, deși mulți dintre cei care și-l doresc premier nici nu știu cum arată, guvernul ”fără partide” e îmbrățisat rapid, ca și instituțiile de forță, la grămadă, în timp ce toate instituțiile atât de detestabilei democrații sunt repudiate de strada care face ”revoluție” (Tudor Chirilă a crezut că e chiar pe bune. Când a mai încercat însă schema cu protestul în stradă pentru ”revoluția dezinfectanților”, a constatat cu uimire că nu el este sufletul petrecerii , care adună lumea în Piața Universității… ci sunt alte instituții care se pricep la asta)…

    Și unde suntem noi astăzi?

    Bani nu mai sunt ( zice guvernul ”lui”), buboiul social, mare cât vulcanul Etna, stă gata să erupă, ne pregătim de austeritate, ne gândim să ne întoarcem cu coada între picioare la tăicuțul FMI și să-l rugăm de iertare, nu avem nici un fel de politică externă, dar avem SCUT, marele vecin de la răsărit ne scuipă semințe-n cap , în timp ce primul ciclist al țării o trage în poze pe nevastă-sa și superbii ei genunchi de maratonistă, iar ministresa Justiției se ocupă de operele științifice din închisori, nu de miriapodul de 15 cm lungime, de diametrul degetului mijlociu și cu mușcătură veninoasă, pe care un deținut l-a trimis , învelit într-o coală dictando la redacția unei televiziuni, ca să vedem cu toții că, prin contrast, șobolanii sunt niște ființe chiar simpatice!

    La Timișoara, Klaus este fotografiat urcând, ușor adus de spate, treptele către foyerul teatrului. În plan secund, extrem de vizibil, un afiș al uneia dintre piesele din repertoriu: ”M-AM HOTĂRÂT SĂ DEVIN PROST ”. Întrebarea este când a luat ( eroul piesei sau al fotografiei, nu-mi dau seama) această hotărâre, acum sau cu mulți ani în urmă?

  14. Ghita – un pastor protestant alb sud-african spune intr-o lucrare ” de fapt il vedem pe celalalt asa cum suntem noi . Daca un alcoolic vede pe cineva cu o sticla se va gandi ca persoana este un betiv . Daca un homosexual vede doi barbati impreuna ii va lua drept homosexuali ” .
    Viciile care i-au fost date lui Carol al II – lea ( care nu era deloc in contact – televiziune , Twitter , radio – cu populatia tarii – era la fel si in Anglia sau Bulgaria ) de populatia urbana a anilor 30 reflecta exact preocuparile si gradul de cultura al acestei populatii , orizontul ei cultural : ” penis enorm „, ” cur de pupat ” , ” fete care ies lesinate dupa intalniri cu el ” ( nu de emotie ) , ” joaca carti – popa – prostu si poker – cu Auschnitt ” – ai aici tot nivelul cultural al miticului popular al acelor ani , tot ce putea aprecia , cunoaste si dori el …

  15. Pare ca nici un analist politic roman, dintre cei asa de guralivi cu alte ocazii, nu a observat ca dl Putin s-a dus ( a fost invitat) intr-o tara NATO pentru a ameninta tari din NATO! Colocvial zis, Putin ne-a injurat la noi in ograda. Ori poate ca unii or fi observat, dar tac, cum se zice, ca porcul in porumb. Chestiune pentru care cred ca e cazul sa tinem minte Grecia. Si pentru care il rog, ca si cetatean roman neprioritar, pe dl ambasador al Greciei sa ne explice cum a fost posibil acest lucru. Insa ceva imi sopteste ca nu va explica.

  16. Cred ca, incercand el sa „completeze” comunicatul MAE referitor la afirmatiile de la Atena ale lui Putin, dl Traian Basescu nu a reusit decat sa gafeze impardonabil pentru un om cu experienta prezidentiala. Insa probabil ca perioada prezidentiala i-a folosit la altceva, imi imaginez ca la buzunar.

  17. Pot sa stiu cu ce drept insulti pe cei care nu se adreseaza tie ( ca nu e blogul tau ) , Ghita ?
    Cine esti tu sa insulti ?
    Carora tu le definesti simpatiile ( dupa capriciile tale ) ?
    Insultele tale sunt imaginea ta in oglinda .

  18. Popa – prostu cu Malaxa si Auschnitt , ,penisul , femeia fericita de penis , Lica Lupescu , Lupeasca care spunea ca .curul e prea mare .. , parvenitii pe care nu-i plac ( de fapt nu plac pe nimeni , agresez pe toata lumea pe care o remarc , asa cum face si betivul in berarie , nici pe mine nu ma suport , cel nascut in 52 ) etc etc etc avem aici un univers cultural tipic , de studiat sociologic .

  19. Centrulica

    cestia de baza este ca de fapt „micle” caprocii (femei, pocherul ) nu ii erau reposate ca vicii personale .. cel mult fcaeau obectul unor zambete .. complice . Ce a enervat al carol au fots „afacerile” dispecrizate de Dudia (si pestre N decenii o lata Elena va fi dispecerul si Cocos distibuit pe post de (m)Urdareanu
    I s-a mai reposat modul parsiv in care a manevreat partidele ca sa ajunga sa isi instauresze propria conducere autoritara. I s-ar fi ierata si asta … insa in 1940 a trebit s adeconteze „:afacerile” Unde sunt banii din timbrul avioataiei Majestate? a intrebat indignat Iorga (care era un filocarlist de prima ora.. Carol 2 fusese elevul sau preferat (In mod normal in acel momet Romania ar fi trebui sa iba un cropaerian, adica cca 500-550 aparate de lupta moderne. De fpat avea cm jumatate si juma din ele erau depasite )

    Si findca esti cu un intelect sub orice critica, REPET : cestia cu necesaru de 2 hectare de fund regal este observatia lui Carol al 2lea, care pana si el era excedat de nenumaratii doritori. Asta este critica LUI la adrsa unor „oameni de cultura”, diobersi politicieni, ziaristi si alti sineguristi …
    Sotutaioe care -sa perpetuat… am vazut cum Veasca a ajuns cel mai iuibit fiul al popprului, Erpu in Eroii neamului … sau ma uit la tine care ai citit o carte scrisa de o autoare care are poate motve personale sa viseze la un Carol 2 ireal uitand ca in mod normal Carol 2 nu ar fi trebuit sa fie rege! Cred ca si in cazul taupupincurismul este o necesitate genetica.

    Paopos ma centrulica ma.. Romania a fots tara cea mai ingaduitoare cu vicile provate ale monarhilor ei… De Ferdinabd se radea (mair retrans) ca ii placeau tyigancusile florarese(si ca uneori MS intra cam in 4 labe in niste bordeie unde batea bropasca cu laba in fereastra), ca ii placea (cam mult!) pelonu si tuica „manastireeasca” (veche, 20 ani galbena ca uleiul) , ca reginei maria ii placeau 3 lucuri care incepea u cu B (Balcic, Bran si .. brabatii!). se faceau glume nu prea sarate despre amantii reginei (inchiopui-eti ce ar fi fots in Anglia acum 45 de ani „regiona are un amant!”) onsa chiar si cei mai amuzati so maio barfitori ar fi snopit in bataie pe ala care ar fi trecut de la un amuzamant discret la indignare manifesta …. „jos!”.
    Mai zic ca George al II-lea al Greciei ar fi zis ca daca on Gfrecvia familai regala si-ar fi permis numai un sfert din ce se torlara in Romania… intraga familie regala greaca ar fi fost ucisa

    Asa ca iti zic – romani au fots exceptional de toleranti

  20. ANAF îți face treaba cu cei de pe listă. Dar nu știm a cui listă. Cât despre campania electorală, ce să zic?. Contează cine iese sau cine trebuie să intre în vizorul DNA.?
    Este atâta zăpăceală în țara asta, încât mă întreb dacă va mai fi cândva ordine, coerență în acțiuni și responsabilitate a celor care ne conduc.

  21. @ Fragmentarium Politic, mai 29, 2016 la 3:48 pm

    „Moda ONG-urilor si fundatiilor straine a prins si in UK: Presedintele Iohannis se va intalni cu regina Elisabeta a II-a si isi va lansa propria fundatie caritabila in Scotia

    Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se intalneste, luni, cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Regina britanica l-a mai primit pe presedintele roman in urma cu un an, cand tema discutiei a fost punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din Marea Britanie. La o luna dupa acea intalnire, presedintele Iohannis si-a lansat propria fundatie in Marea Britanie, o organizatie caritabila cu scop educativ ce urmareste sa sprijine pastrarea patrimoniului, dezvoltarea durabila a Scotiei in Marea Britanie si apropierea Romaniei de Commonwealth.”

    Ne intrebam si noi ca rumani liberi ce ne aflam in asta tara romaneasca:
    ––––––––––––––––––––––––––––––
    Oare ce altceva a discutat Majestatea Sa Regina Elisabeta a II a a Marii Britaniei si a Irlandei de Nord cu Excelenta Sa presedintele Romaniei domnul Klaus Jonannis…????

    De ni se spune, apai ghine-o fi, iara de n-o sa ni se spuna, apai bai n-o sa fie ca aflam tat de la Radio Erevan…..

  22. Părerea mea e că, la locale, în orașele mici și comune se votează mai mult omul, iar în orașele mari – partidul.
    În localitățile mici, omul e cunoscut de aproape toți, deci alegătorii pot să-și exprime simpatia sau antipatia față de el.

    În toate cazurile însă nu poți să știi dinainte cât de bun va fi cel pe care-l votezi. Candidații deja primari au niște fapte în spate, deci poți să-i cântărești mai realist, cu condiția să te informezi asupra a ceea ce au dreptul să facă și a ceea ce au făcut.

    Mi-a plăcut candidata franțuzoaică la sectorul 1. Cunoaște atribuțiile primarului și are idei realiste. Apoi, vine cu niște principii occidentale foarte bune, doar că își face iluzii că „comunitatea” o s-o ajute, o să se implice.
    Comunitatea nu se implică nici măcar în problemele casei comune care se numește bloc. Toți se dau deoparte zicând că ei nu „se bagă”, că nu vor să aibă bătaie de cap.
    La noi nu există cultura voluntariatului, a muncii pentru semeni.

Lasă un răspuns