Inaugurarea unor noi spatii la Universitatea Valahia

foto2.JPG

foto18.JPG

foto15.JPG

foto11.JPG

La Târgoviste, a avut loc ieri inaugurarea unui nou spatiu – Corpul B – in campusul Universitatii Valahia. Noul spatiu va adaposti facultătile de stiinte economice si de stiinte politice.  Multă lume prezentă – profesori, studenti dar si invitati din lumea politică, fosti premieri, ministri, parlamentari, precum si notabilitătile locale.

M-am bucurat să fiu prezent la acest eveniment, cu atat mai mult cu cât aveam programată, in după-amiaza de ieri, la Universitate, si o prelegere la un master pe  tema jurisdictiilor europene si internationale.

Fotografiile le-am primit de la Petrut Dumitru, căruia ii multumesc pe această cale.

46 de gânduri despre “Inaugurarea unor noi spatii la Universitatea Valahia

  1. Ma bucur sa fiti prezent cat mai mult in viata publica ,sper sa va vad tot mai des in aceste ipostaze.

  2. Felicitari, domnule Nastase! As avea vreo doua ironii referitoare la atitudinile unor figuri din poze, dar ma abtin, daca vreau totusi ca, pe la 90 de ani, sa ajung, cu sprijin politic, portar de hotel, atunci nu pot sa ma iau de prea multa lume. Propunere, solicitare cetateneasca si intrebare, 1,2,3:
    1. Propun infiintarea la Targoviste a unei facultati de tehnologii si materiale neconventionale si speciale.
    2. Ca si cetatean roman, solicit consiliului judetean sa ceara patronatelor combinatului de oteluri speciale si fabricii de utilaj petrolier sa-si vanda participatiile unor persoane mai competente managerial si economic, ne-ruse, si sa paraseasca, economic vorbind, zona.
    3. Credeti, domnule Nastase ca iesirea dlui Baconschi despre alegerile londoneze, iesire care i-a atras concedierea, este rezultatul unui moment de supra-excitatie, al unui calcul sau al unei viziuni politice?

  3. I-ar prinde bine lui Victor Viorel o diploma de Stiinte Economice …
    La prestatia pe care a avut-o pana acum , parca ar fi absolvit Facultatea de Economie de Stiinte .

  4. Am si eu niste intrebari :

    De ce conducerea PSD nu decide intrarea in greva parlamentara pana la sfarsitul anului (avand in vederea comportamentul lui Gonea si tesatura pe care o creeaza asta ), sau daca nu se doreste asta, de ce in continuare nu se initiaza motiunea de cenzura cu scopul clar al intrarii in alegeri anticipate ?
    Alegerile anticipate ar fi un test foarte bun pentru toamna, iar o eventuala greva ar arata ce stiu sa faca Parlamentul „nostru” si Guvernul „nostru”, ambele versiuni sunt castigatoare.
    Gonea e o capcana, iar greva parlamentara sau alegerile anticipate ar fi solutiile ideale in opinia mea pentru o schimbare de paradigma.Sa vedem cat rezista ala pana il zboara PDL-istii de rit nou.
    Nu inteleg frica de alegeri anticipate, s-au intamplat in Turcia sau in Grecia,.
    De ce conducerea PSD nu a decis initierea unei motiuni de cenzura inainte de condamnarea D-lui Dragnea, astfel condamnarea ar fi parut „deosebita” ?
    De ce nu se doreste preluarea intiativei de catre PSD nici macar in al 12-lea ceas ?
    Lipseste talentul ?
    „Ne miscam si noi mai cu talent ?” Sau PSD asteapta sa intre in zid ? 🙂
    O motiune de cenzura ar permite alegeri locale in conditii foarte bune si chiar in conditii de neutralitate in teritoriu.
    Lipsa de strategie si viziune mi se pare ciudata.
    100% fara premier „plin” nu vin rusii, doar suntem in NATO . 🙂

  5. T-Rex
    mai 10, 2016 la 12:42 am

    Stiti ce apreciez la rusi ? Faptul ca nu-si reneaga istoria, cu luminile si umbrele ei. Si-o asuma, in totalitate. Tarism, comunism, stalinism, perestroika, putinism. (Z)
    Nu puteti nega realitatea faptului ca Rusia este in prezent un model de unitate, coeziune si implicit forta. Poate si pentru faptul ca au interzis oengeurile cu finantare externa, care pe noi ne-au invadat pur si simplu. Dvs chiar credeti ca acestea nu au legatura cu gogoasa de presa numita ,,dezinfectanti diluati” ?
    Dvs ati remarcat corect ca nu se prea mai vorbeste de victoria impotriva fascismului, dar asta nu datorita faptului ca ,,rusii nu ne au la inima”, ci, pentru ca facscismul era german. iar Rusia a calcat Berlinul in picioare. (Z)
    In plus, imi permit o corectie de perceptie: rusii isi ,,arata muschii” doar ca reactie la expansionismul occidental, in special al NATO. Rusii, fiind mai destepti (institutional, diplomatic si informativ) decat noi, nici macar nu iau in calcul vreun scenariu in/prin care sa atace o tara NATO, neprovocata.
    Din pacate, prea multa propaganda pro-occidentala a cam distorsionat, in mentalul public, relatia corecta de cauzalitate a evenimentelor.

  6. George Ban
    mai 9, 2016 la 7:43 pm

    Poate ca domnul Doru, cu o sub-perceptie atat de dezvoltata, poate va ajuta guvernul Ciolos sa gaseasca o metoda cuantica de a nimici toate bacteriile ucigase care ne bantuie si traiesc in/pe noi de cand ne nastem, pana dam coltul.
    Poate niste radiatii gama focalizate pe cele 350 de spitale ar rezolva problema, total si definitiv. (Z)
    Pana una alta , tare ma tem ca guvernul Ciolos duce Romania, intentionat, spre un dezastru, astfel incat sa se justifice un imprumut de la FMI. ,,Sursele” mele imi spun ca FMI are in acest moment disponibil mare de lichiditati si cauta plasamente.
    Sper sa ma insel, dar rareori mi se intampla. Poate ca, preventiv, nu ar strica o motiune de cenzura.

  7. @ ZeV,

    nu-mi ma da atatea idei omule, am si eu preocuparile mele… Dar despre un imprumut la FMI, cum va inchipuiti voi ca o tara care este pe pierdere, poate evita la un moment dat imprumutul? Si pe vremea lui Ponta tara se finanta de la bancile interne permanent, adica lunar! Stiu, avem crestere, dar n-o ai pt ca ai pus la socoteala si profitul firmelor straine, ori, acela pleaca afara, asa ca esti pe scadere, adica balanta e pe minus! Dar daca voi credeti ca Romania o are pe plus, deschideti-va largi usile frigiderelor, ale garajelor, sau conturile si apoi priviti-va spitalele, scolile, gradinitele, autostrazile astea noi, daca le vedeti…

    Auzi, cand cineva va mai minte cu atata usurinta spuneti-i simplu, sa cante la alta masa!

  8. @ Liviu Bejan,

    si eu la fel, doar ca recomand tuturor nu o functie de portar ci una de plasator de bilete…

    Lasand gluma, trebuie sa te obisnuiesti ca sa cum avem autostrazi politice din alea care se darama imediat singure, tot asa vom avea oteluri speciale politice cu care se vor construi masini politice cu care in final vom avea accidente politice… Atata putem noi azi!

  9. Interesant cum se ” baga ” Mesteru’ Manole in fata obiectivului . Parca ar fi d-ul Geuana .

    D-ul Petrut Dumitru este fotograful lui personal ? Ca asa pare . Parca ar fi niste poze comandate …

  10. Carte aparuta recent despre moartea presedintelui multinationalei petroliere franceze Total , de Margerie , la Moscova , cand avionul sau a izbit decoland o masina de curatare a zapezii :
    – soferul Mitrinienko , de pe masina , nu a patit nimic ! – lovit de un Falcon care decola ! ( cei patru din avion au murit cu totii )
    – acelasi sofer ” se pierduse ” pe piste ( cu 0,6 % alcoolemie ) si zece ani vechime
    – la sotul din Franta al stewardesei moarte , care se agita cu procese , s-au prezentat ” 2 cumparatori ” pentru un aparat de sudura ce-l vindea – cei doi clienti vorbeau rusa , un ” Rus ” si un ” Moldovean ” ( Leonardo si Michel ) ; cei doi , vorbareti , au inceput sa-i spuna ca avocatul soferului este un tip de la FSB , ca Mitinienko s-ar fi laudat ” am terminat reaba ” , ca ar cunoaste ei o femeie colonel FSB pe care au sunat-o direct de la francez de acasa , fara ca nimeni sa raspunda … doi mitomani sau serviciile rusului ?

  11. Iata miile de moldoveni de care zicea Dodon ca vor arunca cu oua in tehnica militara americana expusa la Chisinau! Am remercat, in alt filmulet, ca o mana de disperati dodonisti striga: Rusii ne! Am auzit ca Dodon are cetatenie romana! Pai atunci cred ca nu doar Baconschi trebuie concediat
    .
    https://youtu.be/-sHHmUVybXk

  12. „Un tractor! Au si tractoare!” se aude, pe unul dintre clip-urile de la expozitia de tehnica americana de la Chisinau, exclamatia surprinsa a unui baietel. Probabil ca propaganda rusa ii convinsese pe copii romani de dincolo de Prut ca americanii sunt inca in epoca aratului cu cai.

  13. Dacă aş fi Laura Codruţa Kovesi, aş fi atentă la câteva “aspecte” proptite delicat exact pe gardul dintre viaţa mea privată -foarte discretă , din moment ce trebuie să vină nişte băieţi din Israel, cu mame plângăcioase şi avocaţi serioşi, ca să afle şi ceilalţi băieţi, de la CAŢAVENCII.ro, cam cum stau lucrurile- şi viaţa mea publică, extrem de populară, dar care are şi ea nevoie de aceiaşi băieţi din Israel, puşi pe treabă, ca să fie şi mai populară în rândul cetăţenilor setoşi de dreptate. Adică aş fi procedat aşa:

    1.Dacă aş fi vrut să-mi “consum” în continuare frumosul roman de dragoste cu un domn care a reuşit în viaţă la RCS-RDS, m-aş fi ferit ca de dracu’ să-i fac nasoale evidente părţii cu care RCS-RDS se află în litigiu. Dacă PR-istul RCS-RDS- să presupunem – mi-ar cere să apăs puţin pe acceleraţie şi să-l responsabilizez cât de cât pe Sorin Alexandrescu de la trustul INTACT, cu ocazia unui arest preventiv, aş izbucni în lacrimi şi aş rosti cu glas amar: ”Florine, tu nu mă mai ‘ubeşti!” şi-aş ţine-o aşa până bate ăla în retragere şi-mi aduce un buchet cu trandafiri roşii ca obrajii lui ruşinaţi de-aşa un trafic de influenţă grosolan şi evident!

    2.Niciodată, dar niciodată, nu i-aş fi dat în judecată , de-a valma, pe Gâdea şi ai lui, indiferent ce întrebări şi-ar pune aceştia, înj mod public, despre mine. Aş cere- tot public, dar calm – să vin la ei în platou, să le explic eu însămi ce şi cum. Faptul că la ridic audienţa în acest mod ar fi , de departe, ultima mea problemă. Dar ar fi exclus, subliniez EX-CLUS ! să mă victimizez la “puiul” RCS-RDS numit DIGI TV. Sau dacă, totuşi, mi-ar tulbura Dumnezeu minţile şi i-aş chema în instanţă pe jurnalişti, aş avea măcar grijă să-i chem pe ăia care au fost în emisiunea reclamată, nu şi pe ceilalţi pe care am eu boală, în încercarea de a-i rezolva pe toţi dintr-o lovitură. Şi nu le-aş cere decât un leu daune morale, nu un milion, că nu-i frumos… aş sublinia , în acest fel, că onoarea mea nu poate fi evaluată în bani , deci aspectul financiar nu mă interesează câtuşi de puţin. Pentru că, deşteaptă fiind, aş fi priceput de la început că “onorata instanţă”, tremurând ca o frunză , îmi va da mie dreptate fără îndoială, deoarece “onorata instanţă” nu poate fi decât de partea binelui…

    3.M-aş fi uitat de zece ori pe termenele de prescripţie, ca să nu dezinformez publicul care mă adoră, doar pentru faptul că nu mai am răbdare să-l văd odată pe Dan Voiculescu la puşcărie. N-aş vorbi în emisiuni publice nici picată cu ceară despre “recuperarea prejudiciului” fix în acest caz, când de valizele cu milioane de euroi care au circulat vesele pe la PDL mi-e cam târşeală să m-apuc. N-aş ameninţa ANAF-ul că i se pot întâmpla unele lucruri neplăcute dacă nu descinde cu toate maşinile din dotare şi cu tot personalul pe la sediile ANTENELOR, ca să le pună pe făraş .

    Nimic n-aş face din toate astea… şi n-aş le-aş face pentru că, până la urmă, mi-aş imagina că idilele, oricât bine tăinuite, tot se află, iar publicul, o! publicul… recunoscut ca fiind misogin şi ironic, în proporţii egale, mai are doar puţin de tot până să spună, cu un rictus de dispreţ suveran : “De, e femeie… ce să te-aştepţi de la o femeie? “

  14. @ZeV, sunt de acord ca rusii isi „arata muschii” ca urmare a expansionismului NATO. De aia si fiecare parte duce putin la extrem incursiunile aviatice sau maritime, si se urmaresc permanent unii pe altii. Fiecare incearca limitele celuilalt (vezi si trecerea Prutului de catre citeva sute de miliariu americani, PENTRU INCEPUT, treaba deghizata in expozitie de tehnica militara). Dar asta se intimpla nu doar la Est, ci si la Nord, si in Marea Chinei, deci acolo unde sunt mari puteri, care se provoaca reciproc, sa vada pina unde pot merge cu incalcarea dreptului international. E un joc foarte periculos insa pentru toata lumea, si mai ales pentru tarile mici si mititele.

    Eu nu cred ca rusii sunt mai principiali decit americanii. O arata prezenta lor militara in Republica Moldova, a carei suveranitate o incalca flagrant. Dar o fac pentru strategic, in ciuda aranjamentelor si a angajamentelor ce si le-au luat de a se retrage (cred ca din 1999).

  15. Spatiile noi in institutiile de invatamant superior reprezinta un lucru bun pentru noi toti romanii.

    Ce facem totusi atunci cand talpa tarii, anume taranul roman are probleme create pe care nu si le poate rezolva singur…???

    Tinand cont de faptul ca noi toti suntem romani, cei de au invatatura mai multa dintre romani trebuie sa-i ajute pe cei care fac munca cea mai grea, aici fiind vorba evident de agricultura.

    Cititi si va minunati:
    ––––––––––
    Fermierii sunt revoltați: ”S-a luat o decizie antiromânească!
    S-a hotărât că este mai bine să mâncăm prost și scump”

    Baciu Dumitru Vlad
    GABRIELA GIMBĂȘANU »« 10-05-2016
    http://agrointel.ro/55919/fermierii-sunt-revoltati-s-a-luat-o-decizie-antiromaneasca-s-a-hotarat-ca-este-mai-bine-sa-mancam-prost-si-scump/

    În această perioadă, fermierii par loviți din toate părțile: nu doar că nu își încasează subvențiile la timp și s-a depus o moțiune simplă pentru demiterea ministrului agriculturii Achim Irimescu, dar astăzi (10 mai – n.r.), în Plenul Camerei Deputaților, modificările aduse Legii 321/2009, numită și Legea supermarket-urilor, au fost blocate pe termen nelimitat, iar motivarea este cel puțin ciudată. Plenul Camerei Deputaților a decis retrimiterea actului normativ la comisiile avizatoare din cauza unei neconcordanțe pe firul birocratic al inițiativei legislative.

    Această veste îi nemulțumește profund pe liderii din sectorul agricol care au muncit cot la cot cu deputații din Comisia de Agricultură pentru a scoate o lege care să-i avantaje pe producătorii români și care să permită o împărțire a profitului pe filiera de produs.

    Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România și-a găsit cu greu cuvintele pentru a descrie indignarea și revolta producătorilor agricoli din teritoriu care și-au pus toate speranțele în acest act normativ.

    ”Parlamentul din România, un segment din acesta, își dedică întreagă muncă altora și nu României sau românilor. Este o ciudățenie cum se gândește acolo, vorbim de un lucru greu de înțeles de producătorii din România. Ce se vrea până la urmă? Au demonstrat, prin toate mijloacele pe care le au, că vor să devenim sclavii oricui. La acest lucru chiar că nu m-am așteptat, știrea a venit ca un șoc, un grup restrâns care are un interes de cele mai multe ori mai puțin ortodox, nu au fost nici măcar puțin interesați de reprezentarea interesului național. Această lege nu făcea altceva decât să creeze niște facilități pentru producătorii români. Astăzi s-a demonstrat pentru a nu știu câta oară că o parte a clasei politice nu ne reprezintă. Ar trebui eliminați toți cei care iau măsuri antiromânești. Mă așteptam la orice, dar nu să fie atât de vizibilă meschinăria unor oameni atât de lipsiți de scrupule. Măsura pe care au luat-o, prin fel de fel de tertipuri nu face altceva decât să dezavantajeze poporul pe care îl reprezinți. Nu se poate ca în Parlamentul României să iei măsuri antiromânești și este o măsură luată împotriva poporului român. Acești oameni cred că nu au aflat ce poate poporul român”, a declarat pentru Agrointeligența Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

    Decizia este antiromânească
    ––––––––––––-
    Opinia este împărtășită și de președintele Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru, care a fost prezent la fiecare discuție purtată pe Legea 321/2009 în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților.

    ”Suntem foarte triști și dezgustați de atitudinea pe care o parte din parlamentarii unor grupuri din Parlamentul României au ales cu lașitate să retrimită o lege atât de importantă pentru producătorul român și pentru industria agroalimentară românească. Federația Pro Agro a participat la toate discuțiile de la Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, a venit cu argumente clare. Din păcate reprezentanții hipermarketurilor nu au avut niciodată un argument credibil pe care să-l introducem în textul actului normativ. Îmi exprim mâhnirea că aleșii noștri, ai românilor care trebuie să facă legi în favoarea românilor, aleg atitudinea lașă de a retrimite un proiect normativ atât de important pentru dezvoltarea industriei agroalimentare românești. Nu cunosc un motiv temeinic care să necesite retrimiterea actului normativ la Comisia de Agricultură! Se pare că așa zisele firmele de ”lobby” au funcționat și au reușit să convingă o parte dintre aleșii neamului nostru. Din informațiile din presă înțeleg că este vorba de PSD, ALDE și UNPR, dar indiferent de coloratura politică, o lege atât de importantă ar fi trebuit să genereze mai multă responsabilitate. Federația Pro Agro nu se oprește aici și vom susține împărțirea corectă și echitabilă a profitului pe filieră”, atenționează liderul Pro Agro.

    Nu se dorește produsul românesc în supermarket
    –––––––––––––––––––––
    Gheorghe Vlad, președintele Asociației Producătorilor de Legume din România și al CATAR, este de părere că această acțiune a aleșilor României nu face altceva decât să demonstreze faptul că parlamentarii nu își doresc să găsească în supermarket produse românești provenite din lanțul scurt de aprovizionare.

    ”Acțiunea de azi este una antiromânească. Nu pot să-mi explic cum să nu îți dorești 51% produs românesc pe raft și eliminarea taxelor de raft care ar fi adus produsul românesc la un preț corect. Înclin să cred că dânșii nu sunt naționaliști, nu își doresc ca producătorul român să evolueze. Această lege definea o politică clară în ceea ce privește relația producător-hipermarket. Legea își dorea să îmbunătățească statutul micului producător și să-i permită acestuia să-și valorifice produsul autohton. Ne-am dorit să nu mai mâncăm produse aduse din afară și de o calitate îndoielnică. După ce am discutat atâtea săptămâni pe lege, decizia de azi mă face să cred că s-a luat la presiunea marilor rețele comerciale. Ni s-a dat de înțeles că pot tergiversa legea încă 2-3 luni, mai ales că financiar stau foarte bine și știu clar ce butoane să apese. Decizia mi-a lăsat un gust amar, politicul a decis că este mai bine să mâncăm prost și scump”, și-a exprimat dezamăgirea Gheorghe Vlad, președintele Asociației Producătorilor de Legume din România.
    –––––-
    Atunci cand Parlamentul este fatis impotriva poporului, Parlamentul trebuie dizolvat. Nu este posibil asa ceva in propria noastra tara !!!!

  16. @liviu bejan, mai 10, 2016 la 6:43 pm

    Pentru a fi politic corecti, haideti sa vedem si cealalta fata a monedei….
    Remarc ca acelasi mosulica agitator apare atat in clipul dvs. cat si in al meu……..

    Au vrut să le pună în piept militarilor americani panglica ”Sf.Gheorghe” – ZdG.md

  17. liviu bejan
    mai 10, 2016 la 2:53 pm

    N-o vor face, deoarece vad ce patesc americanii daca se intind dincolo de plapuma. (Z)

  18. O frauda de antifrauda

    ANAF loveşte crunt! A blocat conturile unei bătrâne de 83 de ani care vinde pătrunjel

    Cea mai tare isprava a ANAF!!! (Am încercat să postez şi scanarea dar nu mi-a reuşit). Soacră-mea are 83 de ani şi vinde sporadic frunze de pătrunjel la piaţă. Azi i-a venit înştiintare de la ANAF, ca i s-au poprit conturile din banca, titluri mobile, disponibilitatile banesti prezente si viitoare, bunurile mobile necorporale, etc, pentru … ia ghiciti! Impozit pe frunzele de patrunjel! Faptul ca o impoziteaza nu e anormal, dar poate in tara asta a inchizitorilor pentru batrani si pentru neputinciosi, era mai normal sa ii trimiteti intai o instiintare de plata si abia apoi sa-i puneti poprire pe conturi. Pe de alta parte, din cate stiu eu, in activitatile economice, in Romania se datoreaza impozit pe profit. Pai cine a calculat cheltuiala cu samanta, cu apa, cu curentul electric, cu munca remunerata a sapatorului gradinii si cine a calculat si in ce baza, valoarea unei legaturi de patrunjel, vested, la sfarsitul unei lungi zile de stat in soare? Ca in balanta de venituri si cheltuieli, din venitul realizat se scad cheltuielile amintite si se impoziteaza profitul”

    http://www.businessmagazin.ro/actualitate/anaf-loveste-crunt-a-blocat-conturile-unei-batrane-de-83-de-ani-care-vinde-patrunjel-15304144?ref=yfp

    Unii vor zice ca baba are venituri si ca price venot trebuie impozitat ca titi suntem egali in fata legii …
    Oare suntem egali?

    Șeful ANAF vrea să îi cheme pe bogații României să își negocieze datoriile

    Românii care au evitat să plătească datoriile la stat sunt chemaţi la negocieri de ANAF, informează B1 TV.

    Negocierea ar putea fi aplicată mai ales în cazul celor 350 de români suspectaţi că sunt mai bogaţi decât arată actele depuse de aceştia. Astfel, spune Dragoş Doroş, şeful ANAF, dacă datornicii vor veni la discuţii, cele două părţi ar putea ajunge la un consens.

    Eu personal mi-aș dori-o implementată în lege. Negocierea înseamnă să stabilim azi care e o sumă convenabilă pentru autoritatea fiscală, cât și pentru contribuabil”.

    Cotidianul Miercuri, 04 mai 2016

    http://m.cotidianul.ro/article.php?id=280602

    Hm .. sigir este ca cu baba nu au negociat!!
    Vor negocia insa cu d’alde Umbrarescu and company.

    Dar stati ! Mai sunt cestii „bune”.
    Declaratii ale fostului sef al ANAF , demis de premierul Dacian Cioloș în luna februarie :

    Ce zice Gelu Diaconu despre meseriaşii guvernului Cioloş?

    „Tehnocrații au pus ANAF în slujba gulerelor albe”

    Timp de trei ani de zile am dus o luptă inegală pentru a reforma structura responsabilă cu verificarea marilor contribuabili/marile afaceri (DGAMC)„, scrie Gelu Diaconu pe blogul personal.

    Din informațiile pe care le dețin și pe care le voi face publice, tot ce am construit în acest timp este dărâmat sistematic și cu intenție de către actuala conducere a Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, pentru a servi exclusiv interesele private ale unei frății transpartinice.

    Departe de ochii publicului, protejați de mass-media pe care o alimentează cu publicitate, membrii acestei frății au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a împiedica această reformă. Marile firme de consultanță fiscală, clienții acestora (majoritatea cu capital străin) și unele ambasade au exercitat o presiune constantă asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbările de la DGAMC și orice altă măsură cu impact major în lupta anti-evaziune din această zonă.

    De exemplu, un ambasador „periat” și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic” al concetățenilor evazioniști.

    Ani de zile a fost o practică constantă intervenția ambasadelor, în principal din spațiul UE, pentru susținerea intereselor marilor companii cu capital străin în relația cu Fiscul, în timp ce o eventuală intervenție a vreunui reprezentant ales al poporului român în Parlament este considerată trafic de influență.

    Vă asigur că acest lucru se întâmplă și în prezent cu singura deosebire că, astăzi, cei puși să vegheze asupra securității finanțelor României au ajuns simpli servanți, executanți docili ai acestor interese. Cazul marilor operatori din industria jocurilor de noroc a produs consternare!

    Cotidianul 31 martie 2016
    http://m.cotidianul.ro/article.php?id=278793

    si mai acuza aici Reinstalarea pe funcție a conducerii DGAMC înlăturate de mine, persoane agreate de afaceriști, consultanți și aflați la ordinele unor politicieni.
    Curat tehnocratie!!!

    Da Gelu ala e cam guraliv :

    România între “fraieri” și “șmecheri”
    Gelu Diaconu: O treime din TVA-ul cuvenit bugetului statului se fură

    Un singur procent din TVA-ul neîncasat înseamnă cca 700 milioane de lei (peste 150 mil euro) care intră în alte buzunare private în loc să fie folosite pentru finanțarea serviciilor publice!”, susține Diaconu. Conform acestuia, în România există de mult timp două categorii de contribuabili: „fraierii” care își declară și plătesc corect obligațiile fiscale și „șmecherii” care ocolesc plata taxelor.

    Din această ultimă „categorie”, în afara evazioniștilor sadea (care fură pe față prin neemitere de bonuri fiscale, nu declară obligațiile, utilizează firme fantomă, încarcă cheltuielile firmelor cu sume utilizate în scop personal etc., etc.) fac parte și „gulerele albe”, spune fostul șef al Fiscului. Diaconu ține să precizeze că respectivele “gulere albe”, făcând aluzie la consultanții fiscali, folosesc metode din ce în ce mai ingenioase de optimizare/planificare fiscală agresivă/insolvențe controlate pentru a nu plăti taxele cuvenite României ca țara unde își desfășoară activitatea economică și își realizează profiturile.

    Orice acțiune care se dorește să „intervină” în această zonă trezește o reacție coordonată a organizațiilor de lobby (chiar dacă de jure nu există așa ceva), de genul Coaliția pentru Dezvoltarea României, Consiliul Investitorilor Străini etc., a firmelor de consutanță fiscală, a ambasadelor, dar mai ales a celor din mass-media, cu toții „subordonați” unor interese financiare precise. Cazul trustului de presă al fostului mogul media Adrian Sîrbu este edificator în acest sens

    Cotidianul 21 aprilie 2016
    http://m.cotidianul.ro/article.php?id=279978

    Gelu Diaconu aruncă o bombă pe blog
    Cifrele reale ale colectării pe care vi le ascunde tandemul Dragu-Biriș

    Recent, ANAF a comunicat românilor că are o creștere a veniturilor de 6% față de trimestrul 1 din 2015, scrie Gelu Diaconu pe blogul personal. După cum mă așteptam și am declarat public, ministrul Anca Dragu, conștientă că dezastrul în care a adus finanțele țării poate fi sesizat de jurnaliști, a decis să nu prezinte încasările defalcat pe fiecare lună, ci la grămadă, cumulate pe 3 luni, afirmă fostul șef al Fiscului.

    Motivul? Creșterea de 6% de pe primul trimestru se datorează exclusiv lunii ianuarie 2016 – când a existat o creștere de 16% față de ianuarie 2015 – lună în care nu a reușit să confiște și să distrugă activitatea ANAF, întrucât pe atunci eram președintele Fiscului.

    Important de reținut este și faptul că în ianuarie, deși a existat un impact negativ ca urmare a scăderii cotei de TVA la alimente de la 24% la 9% (față de ian 2015), ANAF nu doar că a acoperit această „gaură”, dar a adus și TVA suplimentar de 1 miliard de lei.

    Tot în ian 2016, accizele au crescut cu cca 600 milioane de lei. De ce vorbim de TVA și accize? Pentru că sunt impozitele cele mai expuse evaziunii și reprezintă un indicator esențial în analiza eficienței luptei cu acest flagel.

    În ceea ce privește perioada februarie – martie 2016, nu doar că nu există nicio creștere față de aceleași luni din 2015, dar se observă o scădere galopantă a încasărilor la TVA cu 1,25 miliarde lei! Același fenomen este întâlnit și în cazul accizelor, unde scăderea în cele două luni este de 110 milioane.

    Cotidianul 25 aprilie 2016
    http://m.cotidianul.ro/article.php?id=280160

    Fostul șef al Fiscului dezvăluie situația dezastruoasă a finanțelor statului

    „Iată că a trecut şi luna aprilie, prima luna a trimestrului II, când dimensiunea dezastrului capătă un contur fără echivoc: se înregistrează nu numai o accelerare a căderii colectării faţă de aprilie 2015 (mai puţin cu exact 2 miliarde lei, adică cca. 450 milioane euro) ci şi o nerealizare majoră – în premieră- chiar faţă de program (mai puţin cu 1,26 miliarde lei, adică cca. 280 mil euro)”, scrie Gelu Diaconu pe blogul personal.

    La veniturile bugetului de stat, cu o mică excepţie având o pondere nerelevantă (impozit pe venit şi taxe vamale), realizările lunii aprilie sunt atât sub cele din anul trecut cât şi sub nivelul planificat pentru anul acesta la aproape toate categoriile de impozite şi taxe, scrie Diaconu.

    La TVA, susține fostul șef al ANAF, situaţia este catastrofală, deoarece pe lângă cele 1,5 miliarde lei mai puţin faţă de aprilie 2015 (adică 71%), se înregistrează 824 milioane lei mai puţin faţă de program (adică 82%). “Atenţie, stimaţi analişti, în nivelul programat este inclus impactul lunar de cca. 700 de milioane lei a reducerii cotei standard de la 24 la 20%!!!”, spune Diaconu.

    La accize, care este prin excelenţă o taxa pe consum şi unde nivelul de taxare nu a scăzut faţă de anul trecut ci din contră, şi care este impozitul cel mai “sensibil” la evaziune, continuă “degringolada” colectându-se cu aproape 350 de milioane de lei mai puţin faţă de anul trecut şi cu 500 de milioane mai puţin faţă de plan.

    Conform lui Diaconu, întrucât scăderea sumelor colectate este aproape generalizată la toate categoriile de impozite şi nu numai la TVA (“unde este livrată imediat scuză reducerii cotei standard, trecând sub tăcere faptul că peste o treime din TVA-ul datorat se fură în România”), această se reflectă în scăderea ponderii în PIB a colectării cu 0,40%, ceea ce este enorm pentru numai o lună calendaristică.

    Cvasi-totalitatea nerealizărilor faţă de program, la toate categoriile de venituri bugetare, se înregistrează, mai spune Diaconu, în zona marilor contribuabili (1 miliard lei) şi la agenţii economici din Bucureşti-Ilfov (cca. 250 milioane lei), arii recunoscute cu un nivel al evaziunii foarte ridicat.

    Diaconu arată cu degetul către tandemul Anca Dragu, ministrul de Finanțe – Gabriel Biriș, secretar de stat în cadrul aceluiași minister. El spune că se pregătește o ascundere a realităților din luna aprilie cu o prezentare a realizărilor din primele patru luni, care vor arăta mai bine pentru că includ și luna ianuarie, atunci când Diaconu era încă la șefia ANAF. Diaconu declară că “analiștii și seminariștii” care puneau anul trecut realizările ANAF pe seama creșterii economice și a consumului, nicidecum pe cea a creșterii capacității administrative și/sau combaterea dură a evaziunii, tac acum mâlc. “Au amuţit, speriaţi că nu pot găsi nicio explicaţie cât de cât raţională, care să mascheze incompetenţa protejaţilor din fruntea MFP-ANAF şi dezastrul în care ne aflăm, în timp ce tandemul toxic Dragu-Biriş, deschid şampanii prin seminarii zâmbind complice şi satisfăcuţi în compania gulerelor albe (așa îi numește Diaconu pe consultanții din care se trage și avocatul Gabriel Biriș, n.r). Însă, răspunsul este simplu: incompetenţa crasă a ministrului şi a sfătuitorilor săi care, din motive de “imagine”, dacă nu şi electorale, au renunţat la lupta cu evaziunea fiscală şi au destabilizat un sistem care începuse să funcţioneze cu foarte bune rezultate. Se vede cu ochiul liber “relaxarea” în emiterea bonurilor fiscale, “parteneriatul” cu firmele de consultanță, apariţia unor “monştri sacri” ai sistemului pe funcţiile de pe care îi îndepărtasem, iniţierea unor acţiuni de control insuficient targetate şi cu rezultate îndoielnice etc.”

    Cotidianul 06 mai 2016
    http://m.cotidianul.ro/article.php?id=280704

    Deci marii cpntribualbili sunt „iertati” de cca 1 milaird, cu marii evazionisti se va negocia INSA babele care vanmd stevie si patrunjel vor fi sever urmarite si reprimate pentri faruida fiscala!
    Ontrbare bioznica oare ce valoarea are comertul cu marar, patriunjel si stevie ?! Ca inca nu am vazut babeta din astea macar cu o amarata de Skoda Superb!

    Sa zic asa guvernu de „tehnocrati” europenei totusi nu titi brxeloaze si nici tehnocrati ) aplica „guvernarea la mischteaux

    Insa aia care aplauida ca prostii guvwernul Ciolannis nu prea pricep unde se va ajunge DACA colectarea continua sa se faca la misto:

    La final, trag același semnal de alarmă: dacă dezastrul colectării nu este oprit, relaxarea fiscală devine amintire! (Gelu Diaconu, op citate)

  19. liviu bejan

    Baconschi nu a fots concediat. A pirmit doar un avertisment

    Pi-tzi dai seama un asa telectocan nu poa fi concediat .. mai ales cand e de ruda buna komintenrista !

  20. @Ghita Bizonu’: Prima stire de presa, pe care am si citit-o, zicea ca a fost concediat. Imi pare rau, sunt o victima inocenta a unei prese sanguinarde. Iti ofer scuze in numele lor!

  21. @Marian Nicolae: nu am vazut toate clipurile, am vazut vreo trei-patru, insa sa stii ca chiar am vrut sa dau unul cu tenentele ala dodonist, insa in clip-ul in care l-am vazut prea se facea de ras, mi-a fost si mie mila, critica faptul ca lama buldozerului american avea rugina pe ea (!); cam asta era nivelul. Altfel, nu ma indoiam ca va fi cineva care sa miste si celalalt taler al balantei: nu-i rau ca ai fost tu, nu cred ca m-am certat vreodata cu tine.

  22. Deoarece tocmai fui (fusei) acuzat ca nu sunt politically correctly (nici nu am de ce), haideti sa vedem, in imaginile Europei Libere, ce a fost la Tiraspol cu participarea (guest star) armatei rosii. Desigur ca teava tancului T-34, ca si cele ale vehiculelor defilande, erau indreptate catre NATO, ca sa nu zic catre Romania. Ieri, am vazut o demonstratie la Chisinau din care am inteles cu greu, fiindca oamenii aia vorbeau intr-o limba straina, ca doreau autoturisme Pobeda. Ori ca erau niste rusnaci care inca se credeau cuceritori si care, din limba scalvilor, invatasera si ei doua cuvinte: ura si victorie. Poate mai bine ar fi fost ura si la gara!

    https://youtu.be/3fMXS2I3W6U
    Deasemeni, si filmul invadarii Moldovei de catre americani.
    https://youtu.be/XEbMFz8cweM

  23. T-Rex
    mai 10, 2016 la 11:15 pm

    Rusia nu are o prezenta militara notabila in Cuba, sau in golful Mexic, iar Transnistria (ca si Crimeea n.mea) , este populata de rusi/rusofoni. Asa cum si Kosovo este populata de kosovani. Deci, nu putem face analize comparative pertinente decat daca ne detasam de ,,cerc”.

  24. liviu bejan
    mai 10, 2016 la 6:51 pm

    Propaganda de pretutindeni, fie minimalizeaza, fie exagereaza. Dupa caz.
    De exemplu, o anume propaganda incearca sa ne convinga ca Romania este in pericol. As putea fi de acord, la modul generic. Dar inca nu am certitudini privid directia din care vine acest pericol. Am doar pareri formate pe cale indirecta, prin interpretarea, mai mult sau mai putin subiectiva, a indiciilor care ne influenteaza viata de fiecare zi.

  25. Doru Coarna
    mai 10, 2016 la 2:51 pm

    Specialitatea romanului este (auto) demolarea. De exemplu, firma romaneasca Hexi Pharma si-a depus documentele pntru intrare in insolventa, ba chiar o paste falimentul.
    O fi bine ? O fi rau ? Pentru concurenta, mai ales aceea din afara, e sigur bine. Sper ca si pentru sistemul de sanatate va fi bine.

    Procurorii vor sa confiste vreo doua combinate apartinand societatii conduse de Ioan Niculae, pe motiv ca ,,economie nationala” = Transgaz. De ca si cum, gazul stocat, sau ars in muralele cetatenilor, tine loc de industrie si productie de bunuri materiale.
    O fi bine ? O fi rau ?

    Procurorii au pus sechestru pe bunuri ale KazMunayGas (inclusiv Petromidia) pentru a recupera un prejudiciu. Au mai facut asta cu sediile Intact.
    O fi bine ? O fi rau ? Daca economia Romania va avea de castigat, PE TERMEN LUNG, sigur va fi bine. Repet, daca…. (Z)

  26. Doru Coarna
    mai 10, 2016 la 2:27 pm

    Despre Ponta, avem alti specialisti pe blog, mai eruditi decat d-ta in materie de anti-pontism. Ce ne mai spui despre Basescu , ,,stralucitul” strateg politic cu doua mandate la activ (sau pasiv – depinde de perspectiva) ? Ce i-a venit sa se ia de proprii lui ,,pitbuli” , care isi fac pur si simplu treaba pentru care au fost creati ? Chiar daca mai musca mana stapanului, nu inseamna ca ar trebui sa-i renege. Avem la dispozitie calea legala a implementarii Conventiilor internationale/directivelor europene si CCR-ul. (Z)

  27. liviu bejan
    mai 11, 2016 la 10:47 am

    Cred ca acest blog are nevoie de calitate si nu de cantitate. De exemplu, de cat mai multi colaboratori capabili de dialog, asa cum este domnul Marian Nicolae. La certat, se pricepe tot romnul. De la vulg, pana la politician. (Z)

  28. Cum va explicati, prieteni, ca avand un guvern de specialisti si mai ales un DNA care ne spune, in bilanturi, ca recupereaza prejudicii colosale, totusi, incasarile la buget scad dramatic, de la o luna la alta ?
    Va spuneam ca FMI sta la panda….ce se va intampla ? Traim, vedem.
    Singura veste buna este ca Masterplanul de transport al domnului Ponta va trebui implementat (o spune finantatorul, recte, Comisia Europeana).
    Totusi, va trebui sa invatam si sensul cuvintelor ,,continuitate”, ,,predictibilitate”, ,,responsabilitate” si ,,interes national”, astfel incat sa putem vorbi, odata si odata si la modul serios, de strategii pe termen lung si ,,proiecte de tara (viabile n.r.) „, fara sa ne conditioneze cineva.
    Chiar daca pepeistii care beneficiaza de integrarea celor mici, ne tot vorbesc despre ,,pericolul nationalist”. As traduce asta prin: ,,Nu ne mai ascundem intentiile care au stat la baza constituirii Uniunii Europene, deoarece noi conducem Europa”.
    Asa face si Kovesi in Romania, unde sondajele i s-au urcat la inaltimea cosului de baschet. Dar ,,sfanta” sa nu uite de patania lui Icar. (Z)
    Culmea este ca din zona traditionala a UE, vin semnale ca si alte grupuri masive de cetateni doresc referendumuri similare cu cel din Marea Britanie.
    Foarte bine, poate ca presedintia UE din 2019-2020 ne va gasi aproape singuri…noi vom centra si tot noi vom da cu capul ( a nu se citi -sper-cu oistea-n ..).
    (Z)

  29. @ ZeV,

    asta-i ca baba cu chiloti de tabla: daca nu recuperezi prejudiciul este rau, daca il recuperezi distrugi economia nationala! Adica oricum jeneaza.

    Dilema asta a fost inventata de catre clasa politica in lupta sa pe viata si pe moarte cu justitia, pt care a gasit o formula de tip lose-lose pt institutii, totul cu scopul ca sa nu reuseasca experimentul guvernarii tehnocrate, caci daca ar reusi si romanul ar fi multumit, politicienii ar cam ramane fara job, fara cascaval, fara standing, etc.

    Ideea e ca o furaciune trebuie recuperata, apoi autorul pedepsit. Ideea e clara deci, problema apare cand institutiile actioneaza disproportionat sau abuziv, asta-i chestia la care s-a referit sasul atunci, cu evacuarea A3. Si ai vazut ce a facut clasa politica atunci? A sarit ca arsa ca sasul ataca statul de drept, dupa ce la tv deplangeau soarta trustului… Cu astia cum o dai nu e bine decat daca sunt ei la cascaval, si cam asta se petrece si cu guvernul. Acum uite-i, nefiind la cascaval se preteaza la orice, de la glumitele agasante ale lui Viorel pana la sabotarea activitatii guvernului si terfelirea presedintelui prin emitere de legi imposibile, doar-doar iese tugulanul in strada si pune de un 1907… Apoi, ca in 2012, preiau ei mesajul strazii si nu-i asa, se aliaza toti ca-n USL, adica impotriva naturii si obtin guvernarea, urmand ca apoi sa se incaiere intre ei pe ciolan… Televiziunile le tin isonul, ele din scandal traiesc, dar si din banii ce-i primeau pe vremea guvernarii politice.

    Alta tema, de data asta lansata de Basescu, cica domle, astia conduc prost ca nu raspund in fata alegatorilor, dar parca politicienii raspundeau… Ba astia se decredibilizeaza si isi cam rateaza CV-urile, pe cand politicianul isi pune cenusa in cap, eventual recunoaste, dar apoi merge senin mai departe! Cati politicieni s-au retras ca sa traiasca precum toti, in societatea civila? Niciunul, indiferent de fapte! Ba parca era o doamna de prin Banat, s-a aflat ca turna inainte, dar atat! Restul lupta mai departe, desi este clar in defavoarea tarii sa-i sabotezi guvernul si sa-i terfelesti presedintele, ca sa nu zic ca este o jignire adusa celor care l-au ales pe asta si nu pe celalalt… Dar nu! ei vor sa alegem numai pe cine vor ei! Serios? Si apoi sa-i lasam sa devalizeze precum in ultimii 27 de ani, fiind noi convinsi ca le e jena de alegatorii care i-au ales… pe cuvant de pionier!

    Astia-s copii, sau, din lacomie si disperare, au dat in mintea copiilor! Insa nu e mai putin adevarat ca si destul de multi alegatori merg tot intr-acolo…

    Parerea mea, care nu conteaza pt ca eu nu mai votez din 2004… Insa ca cetatean am obligatia, nu dreptul care e o facultate, sa ma amuz. Si nu o spun degeaba, daca toti am avea simtul civic si cel al ridicolului, am scapa de manglitorii astia urgent! Daca-i lasam, vor legifera doar pt ei, se vor acoperi de studii si tot felul de diplome din academii facute de ei pt ei, vor repopula toate institutiile si apoi vor relua politichia si furaciunea, timp in care pt ceilalti nu sunt bani pt nimic, doar promisiuni, prognoze, programe si taxe.

    Pai oameni buni, nu asta-i capitalismul! Politicienii au luat din democratie si capitalism numai ce le-a convenit, am mai spus-o. Nu copii, ia lasati voi libera initiativa si concurenta, alegerea si dezalegerea fara amestecul politic si al unor institutii, si sa vedeti ca in zece ani ajungem toti la nivel european, nu numai voi! OK?

  30. D-ul Ponta ( zis Mesterul Manole ) impreuna cu Dan Radu Rusanu si cu Misu Negritoiu au FALIMENTAT deliberat toate firmele de asigurari romanesti pentru a mai ramane pe piata doar 2-3 companii de asigurari straine ( Allianz , Unicredit si ceva viitor capital american ) care sa-si imparta piata si sa stabileasca preturile in sistem de monopol ( adica sa le creasca ! ) .

    Din acest motiv , politele RCA au inceput sa creasca din septembrie anul trecut si de 10-15 ori la niste preturi incredibile !

    D-ul Ponta a uitat sa-si treaca si mizeria asta la ” realizarile ” pe care le tot trambiteaza .

    http://www.dcnews.ro/adamescu-da-statul-in-judecata-pentru-falimentarea-astra-asigurari_505281.html

  31. Stiu ca vreti sa stiti cum se integreaza – cum fac sa se lucreze mai repede , fara birocratie si fara frane , recrutii Internet in Ministerul Transporturilor si CNADR ai tehnocratului Ciolos , cei doi programatori informaticieni in jur de 25 si , respectiv 30 de ani ( cel mai in varsta , cu mare gura la Digi , se numeste Catalin Drula ) .
    Simplu , foarte bine .
    Pe santierele incepute de Ponta si PSD ( e un pleonasm , altele nu sunt decat cele incepute de Ponta in 2014 ) asistam la un blocaj aproape total .
    Pe cei 70 de km de la Turda la Sebes nu se face mai nimic , pe Lugoj Deva se lucreaza cu echipe de 20-30 de oameni ( unde ar trebui 500 ) , podul peste Somes care ar trebui sa lege autostrada Transilvania de ce se lucreaza ( 8 km ) langa Cluj nici nu este licitat .
    La Bacau turcii mimeaza ca ar vrea sa inceapa dar nu au muncitori chipurile sa lucreze iar in Bihor spaniolii au o echipa tehnica formata din zece spanioli si romani care joaca zaruri la Cluj si Oradea cand au ordin de lucrare din mai 2015 pentru 64 kilometri …
    Junele programator plecat sa revolutioneze birocratia bucuresteana este mai birocrat decat birocratii in doar trei saptamani .
    Auziti ce debiteaza : ” pe Turda Sebes nu se elibereaza autorizatii de constructie decat dupa ce comisii tehnice evalueaza ce s-a construit fara autorizatie de constructie si doar daca lucrarile se integreaza in proiectul tehnic aceste lucrari vor fi platite . Pana la noile autorizatii de constructie trebuie deci sa se evalueze ce s-a construit fara autorizatie de constructie ” .
    Sa mai spunem ca innebuneau oamenii ca nu vine nici o autorizatie de constructie si ca lucrau , obligati de a da lucru muncitorilor , fara autorizatie ( dar respectand , normal , ce li cerea in proiect ) ? .

  32. @Zev, nu vreau sa intru in polemica cu tine pe tema asta, dar daca vrei sa ne detasam de „cerc”, hai sa o facem ca lumea. Transnistria este parte a Republicii Moldova, asa cum Transilvania e parte a Romaniei. Republica Moldova asa este recunoscuta international, in actualele granite ( ca plac sau nu, si cui, asta e alta problema).

    In discutia asta nu are importanta ca in Transnistria traiesc majoritate rusi. Conform dreptului international, Republica Moldova are dreptul sa isi exercite atributele de suveranitate pe teritoriul sau. Atita timp cit Moldova cere Rusiei sa isi retraga armata de pe teritoriul sau si Rusia nu se conformeaza, Rusia incalca norme de drept international, si e corect ce spun americanii si romanii si lumea Occidentala despre asta: ca Rusia destabilizeaza Moldova mentinind trupe acolo. E adevarat, ca acele trupe ruse „de mentinere a pacii”, nu au ajuns oricum in Moldova, ci in urma unui razboi, si a unor intelegeri multipartite din care a facut parte si Romania, si dupa aia s-a retras (din pacate). Deci discutia e complexa. Din pacate, incursiunile NATO in Moldova si Ucraina, cu aceste „exercitii” si „expozitii de armamant” nu au cum sa micsoreze suspiciunile Rusiei, asa ca nu vad ca Rusia isi va retrage soldatii din Transnistria. Asa cum declaratiile unor reprezentanti NATO despre scutul de la Deveselu, nu pot sa opreasca declaratiile „ingrijorate” ale Rusiei. Poate ca scutul ala nu este impotriva Rusiei, dar Rusia se foloseste de incertitudinea despre capacitatile scutului. Poate ca scutul poate fi folosit impotriva Rusiei, si atunci rusii ar avea un argument serios despre incalcarea Tratatului INF. Dar asta ar trebui americanii sa lamureasca cu rusii. De ce nu o fac? Probabil nu vor sa isi de-securizeze sistemele, cum nici rusii nu o sa le ofere detalii tehnice despre tancul Armata americanilor. SUA si Rusia (si China si alte puteri) sunt intr-o noua cursa a inarmarilor, din pacate.

  33. Adrian B.

    esti sigir ca firmele de asigurari au fost falimentate deliberat de Tontelu?!
    Ce cumva Tontelu i-a forata sa .. aiba „dificultati” ?!

    Cat despre pretentia junelui Adamescu …. e cam cu cantec . Face mult vorbire de un ziar … (a carui privatizare a deschis glorios sirul fraudatizarilor din Romania!) despre care au circulat informatii ca a fost sustinut de Astra cu modica suma de 100 milioane lei (cca 23 mil euroi) pen ca ziarul nu avea incasari …
    Asta find numa bomboana pe coliva – a se vedea http://m.cotidianul.ro/article.php?id=270387

    Adica dupa uinele cum sa zicem „iregularitati” care au zguduit sistemu bancar urmeaza sistemul asigurarilor …

    Ca sa termin – Adamenscu and comp se pare ca ua practica un capitalism „extractiv” adica „extrageau” ditrect din buznarul clientilor! Cf zicalei Gigle are un leu – cum i-l ieu?!

  34. @Adrian B.
    mai 11, 2016 la 5:25 pm
    … tot acuzi pe Ponta (chipurile nu și opțiunile politicii de stânga), dar nu ești în stare să depui plângerea penală impotriva I.N.S., c-ar „coafa” statisticile – Codruța de la D.N.A., ar fi încântată să aibă motiv să-l plimbe pe Ponta pe culoarele „Templului Anticorupție”!
    Așa cum te repezi să scri măscări ( dobitoc, pupincurist, sau folosind sufixul izda) fi și patrioată și dă pe mâna justiției pe cei ce mint poporul!!!

  35. @T-Rex
    mai 12, 2016 la 12:18 am
    Dacă tot ne-a reamintit amfitrionul nostru de Valentin Lipatti, cel ce a fost o prezență de marcă la tratativele pentru tratatul încheiat în 1975, privind granițiele în Europa, îmi permit să obesrv că rvanșarda Germanie a obținut destrămarea Cehoslovaciei și Jugoslaviei, cu ruperea Kosovo de Serbia, dar cu rămânerea Crainei la Croația, ca să se învețe minte sârbii.
    De asemenea Germania este cea care, mai mult sau mai puțin mascat, a refuzat participarea României la tratativele privind închiderea conflictului din Moldova.
    Despre acceptul „subteran” al Germaniei, pentru ca rușii să-și recupereze
    Crimeea , s-a tot scris.
    Adică, ca-n fabulă – democrația-i doar pentru căței!

  36. Trist,…ca il mai baga in seama cineva pe acest plagiator-penal,…cum zambeste nerusinatul…in loc sa se ascunda sub pat !Si nu numai el ar trebui sa se ascunda !!!

  37. Erata….

    @ZeV, mai 11, 2016 la 2:10 pm

    Va multumesc, fac si eu ce pot chiar daca am zile mai bune si evident zile mai proaste. Ceea ce conteaza este cantitatea de zile bune, care din pacate este net inferioara zilelor rele….in ultima perioada.

Lasă un răspuns