Succese la handbal

 

FullSizeRender.jpg

Ieri seara, am asistat la meciul de handbal masculin dintre Dinamo si CSM Politehnica Timisoara, pentru semifinale. Dinamo a câștigat cu 29 la 25. Returul se va juca joi la Timișoara. In timpul meciului urmăream insa cu sufletul la gura ce se întâmpla la Gyor. Cu un ochi priveam in teren si cu altul urmăream pe ecranele telefoanelor mobile jocul fetelor. Evoluția meciului a fost extraordinara iar rezultatul uluitor. Felicitări pentru joc dar si pentru câștigarea meritata a titlului de campioane europene!

13 gânduri despre “Succese la handbal

  1. Felicitări, minunatelor fete ale acestei echipe, care, iată, se poate spune c-a spart ghinionul care ne urmărea de-atâția ani! Un sport care, poate că va reveni printre sporturile preferate de români, un sport care a plăcut mult, chiar f. mult și-n anii când Penu apăra o poartă, când Birtalan trăgea fără menajamente, când, Kicsid, ori Gațu, Voina, etc…porneau la atac. Handbalul a fost și va rămâne un sport minunat, dar, ca-n toate sporturile, fără dăruire, sacrificiu, talent, totul se năruie. Nu trebuie să uităm minunata echipă de handbal feminin care a fost „Chimistul – Otchim (Rm. Vâlcea), echipă care a dat spre naționala de handbal feminin atâtea glorii! Încă o dată felicitări minunatei echipe feminine, la cât mai multe scuccese, la cât mai multe clipe minunate de acest fel!

  2. Îmi pare foooaarrrrrte rău că subfizicianul Dorel este măcinat de regrete! Suferă pentru că pe acest blog sunt prezenți susținători ai lui „Victoraș”, pe care el îi consideră „naivi”. Deșteptăciunea Voastră, vă fac o dată în plus nefericit, sau subfericit, mă rog: și eu sunt un „naiv”! Recomandarea mea este să rămâi în Universul tău paralel de subpolitici, sublogici, subfizici, subdumnezei… Suferințele tale vor înceta și vei fi atât de subbucuros! Și poate mai găsești 500 $ să publici o nouă subcarte într-o „editură” fără referenți…

  3. Felicitari echipei Romaniei!

    Ce este remarcabil de 9 Mai in Romania este lipsa aproape totala a unor stiri, analize, prezentari despre sarbatoarea infringerii fascismului. Nu am vazut oficiali depunind coroane de flori nicaieri. Probabil din cauza ca rusii nu ne la inima, cum de fapt nu ne-au fost niciodata in istorie. Din fericire Regele Mihai a intors armele la timp, si nu a permis rusilor sa clameze o victorie in Romania. Rusii nu au „eliberat” Romania, asa cum s-a intimplat cu Ungaria, Cehia si alte tari. Ba din contra, romanii au luptat la cot cu rusii impotriva fascistilor. Infringerea lui Hitler din 1945 ar trebui sarbatorita totusi ami cu fast, cel putin cu lectii de istorie din care sa invete si cei tineri.

    Am urmarit parada militara din Piata Rosie si cuvintarea lui Putin, care s-a adresat publicului cu „Dragi tovarasi”. Am vazut pe peretele unei cladiri de acolo un simbol pe care scria CCCP, adica URSS. E adevarat, era si o icoana afisata pe un perete. Am mai vazut si o secera si un ciocan simbol al comunistilor sovietici. Desi admirabil cum au facut parada militara, mi s-a parut bizara aceasta asociere de simboluri comuniste, crestine si armament nou, cu steaguri colorate, si chiar o trupa de domsoare soldatzele, frumoase si fericite sa-l salute pe Kamandir Putin. Sau cel putin asa pareau toti, ca zimbesc la comanda. Ce nu mi-a placut a fost afisarea copiilor in uniforma militara.

    Apoi la Rossya 24 au amintit de niste actiuni rusesti „Besmertnai polk” (Cred ca se traduce „Plutonul nemuritor”) in toata Europa, si au amintit si un eveniment la Bucuresti unde s-au adunat cam 70 vorbitori de rusa. In Moldova au trecut repede peste incidentul cu trupele americane/NATO, dar au intervievat niste „maldavani” vorbitori de rusa, evident, care simt ruseste si la Chisinau, si la Tiraspol. Normal, nimeni nu a amintit la Rossya 24 de trupele rusesti stationate ilegal in Moldova, si care au uitat sa mai plece la ele acasa.

    Mesajul lui Putin insa a fost la fel ca al lui Brejnev, Andropov si toti cei care aratau muschii Occidentului. Astazi, NATO trebuie sa ia aminte, mai ales ca aviatia militara a rusilor (si fortele cosmice, „vozdushno-kosmicesckie sili”!) pare ca le da de furca in aer americanilor si altor aliati.

  4. Handbalul este un sport frumos care ne destinde dupa o zi grea de munca la…camp. Ca tot veni vorba despre camp, ca de obicei altii ne arata cum se poate face o treaba astfel incat sa impaci si capra si varza….Unde capra este reprezentata de catre „investitorii strategici” in agricultura romaneasca, iar varza fiind pamantul agricol romanesc…..

    Legea poloneza de mai jos este promulgata in anumiti termeni, astfel incat sa nu deranjeze prea tare…Cum eu personal nu am excelat niciodata la diplomatie, as merge pe varianta maghiara, respectiv varianta premierului maghiar Viktor Orban, unde nici un strain NU are acces la pamantul romanesc. Ceea ce mi se pare destul de echitabil, avand in vedere scarba cu care sunt tratati romanii in afara tarii…….

    Sa vedem despre ce este vorba:
    ––––––––––––––––
    Iată legea cu care Polonia a blocat accesul străinilor la terenurile agricole!

    Legea terenurilor agricole din Polonia este o veritabilă lecție de responsabilitate și de cum ar trebui să acționeze un guvern, dar și parlamentarii, pentru a proteja pământul țării.

    http://agrointel.ro/55775/iata-legea-cu-care-polonia-a-blocat-accesul-strainilor-la-terenurile-agricole/

    Ministrul agriculturii Achim Irimescu a anunțat ieri, adică duminică – 8 mai, că după discuții purtate cu premierul Dacian Cioloș, s-a decis un termen de două săptămâni pentru schițarea unei legi a vânzării și cumpărării terenurilor agricole din România, un act normativ care să blocheze/limiteze accesul străinilor la pământul țării. Astfel, Irimescu a recunoscut că există presiuni din partea fermierilor români pentru modificarea legii, după ce suprafeţe foarte mari de terenuri agricole au devenit proprietatea unor companii străine. ”Vom introduce filtre care să asigure că nu ajunge oricum şi la oricine. E clar că sunt vizate persoanele care nu au cetăţenie română. Este o presiune foarte mare din partea producătorilor români, care consideră că vânzarea a condus la înstrăinarea terenurilor şi producătorii români nu mai au ce să lucreze”, a afirmat Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

    Motivul pentru care această modificare legislativă vine atât de târziu după liberalizarea pieței terenurilor din 2014 a fost mereu invocat de politicieni ca fiind regulamentele europene care nu ne-ar lăsa libertatea de a impune limitări. S-a dovedit însă că alte state au reușit să își apere terenurile de fenomenul de acaparare, iar modelul uneia dintre ele – Polonia, ar putea servi ca lecție pentru ce ar fi trebuit să facă sau ce pot face politicienii și tehnocrații Români în al 12-lea ceas!

    Intrată în vigoare de pe 30 aprilie, noua lege privind cumpărarea terenurilor agricole în Polonia nu este una a extremelor așa cum a fost acțiunea legislativă adoptată de Parlamentul Ungariei prin care interzicea complet accesul străinilor la pământ. Polonezii au fost mai diplomați și au fentat toate regulamentele europene astfel încât, în acest moment, Comisia Europeană nu poate critica în nici un fel legea polonezilor.

    ”Pământul este un bun național și ar trebui să fie deținut de familii de fermieri, cultivat și administrat de polonezi și de fermieri polonezi”, a declarat Krzysztof Jurgiel, ministrul agriculturii de la Varșovia la scurt timp după intrarea în vigoare a noii legi funciare.

    Dar, să analizăm pe puncte, ce face legea polonezilor să fie eficientă, un posibili model pentru ce ne-am dori și noi să schimbăm la actuala legislație funciară:

    Legea polonezilor interzice agențiilor de stat să vândă teren în următorii cinci ani.
    Doar cei care prezintă dovada că dețin cunoștințe sau au studii în domeniul agriculturii pot face achiziții de teren agricole.
    Pentru a cumpăra teren într-o localitate, trebuie să faci dovada că ai locuit acolo sau în regiune timp de cel puțin cinci ani.
    Cine cumpără teren își asumă responsabilitatea că va exploata în scop agricol acea suprafață pentru cel puțin zece ani.
    Limita de achiziție a terenurilor este de 300 de hectare.
    Agenția care administrează acest sector poate verifica în orice moment tranzacțiile funciare și poate interveni pentru a face achiziții de pe piața liberă.

    Singurii proprietari de teren care nu se supun noii legislații sunt instituțiile statului și cele ale Bisericii, în special prin prisma situației Bisericii Romano-Catolice din Polonia care a avut de suferit în cei 45 de ani de comunism.
    Membră a UE din 2004, Polonia a fost obligată prin tratatele semnate să liberalizeze piața terenurilor agricole după 12 ani. Chiar și până anul acesta, străinii puteau face achiziții de suprafețe agricole întrucât tot ce le trebuia era un acord din partea Ministerului de Interne, document ce nu era foarte dificil de obținut. O altă variantă pentru care optau străini, ca și la noi, era de a face achiziții prin parteneriate cu fermieri locali sau prin înființarea unor societăți comerciale în Polonia. În timp, acest fenomen a căpătat proporții și, într-un mod identic cu ce s-a întâmplat la noi, pământul s-a scumpit enorm în ultimii ani, Astfel, dacă în 2004, un hectare de teren agricole din Polonia avea un preț mediu de 6.634 de zloți (echivalentul a 1.543 euro), acum prețurile au depășit 40.000 de zloți, adică 9.000 de euro.

    Dimensiunea medie a unei ferme poloneze este de 10,5 hectare.
    În România, Legea 145/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului a fost adoptat de Camera Deputaților pe 18 februarie 2014 și a fost ulterior promulgată de președintele Traian Băsescu pe 5 martie 2014. La acea vreme, parlamentari și guvernanți vorbeau despre actul normativ că aduce o clarificare a situaţiei în care terenurile sunt tranzacţionate pe teritoriul României, conform tratatelor semnate de ţara noastră cu partenerii UE.

    P.S. Am putea vorbi acum despre rea vointa calificata pentru a vinde pamantul agricol al Romaniei cat mai multor straini, din moment ce odata cu liberalizarea achizitionarii de pamant agricol romanesc de catre straini, NIMENI din guvernul roman nu s-a gandit nici macar o clipa la faptul ca daca tot vinzi pamant agricol romanesc risti ca la un moment dat sa ramai fara obiectul muncii, tu ca fermier roman. Oricum acest lucru a fost dorit.

  5. @ Marian Nicolae,

    astfel de legi se emit de ochii lumiii, o firma care are interes sa cumpere teren agricol poate gassi oricand un localnic pe care sa-l inzestreze cu capital si care sa cumpere pe numele lui, dar cu contract de vanzare catre ea… Politicienii fac pe nationalistii cam peste tot, asa prind ei voturile nationalistilor!

    Dealtfel, cred ca nici legislatia UE nu permite blocajul.

  6. @ Georgica,

    ti-l parafrazez chiar pe Ponta, mi-ai zdrobit sufletul!

    Dar stii ce? Daca tot nu mai puteti de dragul lui, mai luati-l odata in brate ca sa va intoarca c–l iar cand n-o mai avea incotro de atatea minciuni si promisiuni, treaba voastra… Pe mine unul nu ma intereseaza deloc, insa recunosc, cu el iar pe prima scena m-as distra mai bine!

    Prefixul ala, „sub” nu are nici pe departe sensul pana la care accezi tu, are un cu totul altul inaccesibil unui nivel de abordare suburban, acesta abia fiindu-ti accesibil… Mai sunt si alte carti si publicatii, unele cu coautori, altele cu referenti, dar nici fetele de la APACA n-au auzit de ele…

    Despre referenti: magistre, nu poti publica o teorie noua cu referenti, ce referenti a avut Einstein cand a publicat Relativitatea? Habar n-ai, n-a avut pe nimeni, a publicat un articol de vreo 20 de pagini scris in germana intr-o revista de fizica in care au aparut doar spicuiri, au trecut ani pana cand cineva a inteles-o, apoi… Dar bine, nu trebuie sa intelegi ca fac apel la comparatie, insa totusi, nimeni din establishment nu accept ceva nou, si asta-i valabil in orice domeniu! Uite-l pe Trump cate patimeste saracul, cu toti banii lui sauditi…

    PS. Te rog sa notezi ca exprimarea lui Ponta e dintr-un film cu mafioti, parca Nashul, ceea ce arata desigur filiatia, cum altfel?

  7. @ Doru Coarna, mai 10, 2016 la 2:06 pm

    Francezu’ are o vorba:

    Exista intotdeauna mijloace pentru a mijloci……
    ––––––––––––––––––––-
    Dar daca politicianul chiar este nationalist si-l doare durerea taranului roman, apai acel politician va face dreptate in tara lui, indiferent de voturi….

Lasă un răspuns