Art Safari 2016

 

images.jpg

Evenimentul Art Safari s-a deschis in 5 mai si va dura pana in 15 mai. Este mai mult decat o expozitie de arta. Sigur, sunt expuse aproximativ 7000 de lucrari, din peste 60 de galerii. Sunt expuse si lucrari din colectii private. Deaemenea, este vernisata o expozitie prilejuita de implinirea a 100 de ani de la lansarea curentului Dada (documente Tristan Tzara, lucrari Brauner, Marcel Iancu, Corneliu Mihailescu). Sunt prezenti, cu operele lor, numerosi artisti tineri sau artisti consacrati. Reusite, experimente, pastise…Dar, in cadrul acestui „maraton” artistic, vor avea loc si dezbateri, conferinte de presa ale unor curatori de la mari muzee din strainatate, intalniri cu artistii expozanti.

Am participat la deschidere si timp de mai multe ore am admirat lucrari, am stat de vorba cu prieteni artisti sau cu tineri care incearca sa convinga. Locatia din acest an pentru Art Safari este la Palatul Dacia, pe Lipscani, in spatele Bancii Nationale. Se pare ca acolo va fi, in curand, sediul Pinacotecii Bucuresti.

Daca aveti timp in acest week end, va sfatuiesc sa faceti o plimbare pana acolo. Merita.

46 de gânduri despre “Art Safari 2016

  1. Luminita Arhire
    mai 6, 2016 la 7:04 pm

    Daca nu intelegeti, va propun eu o explicatie: colegul cu pricina are o singura obsesie; Aceea de a fi bagat in seama. Doar asa evita, la limita, caderea in depresie totala. Victor Ponta este un simplu pretext, prin care incearca sa-si provoace colegii. Din pacate, nu tine cont ca isi agaseaza chiar si gazda, mult prea permisiva cu acest domn.
    Haideti sa incercam sa-l lasam in plata Domnului, cel putin pana la alegerile locale.

  2. @ luminita arhire

    in general comentez subiectele zilei . Faptul ca in fiecare zi , regina balului este ba d-ul Ponta , ba d-ul Basescu sau altii de aceeasi teapa , nu este vina mea .
    In principiu , eu n-am nimic cu nimeni care posteaza pe acest blog . Doar ca din când in când mai trebuie sa raspund unor provocari , jigniri sau unora care-mi monitorizeaza mie postarile . Asa cum fac si acum cu dumneavoastra .
    Cat priveste colegii de care pomeniti ( zev , serbanfl , inclusiv d-voastra ) ei nu sunt numai comentatori ai blogului . Sunt si un fel de Galeria personala a d-lui Ponta , un fel de Peluza Sud care la orice parere contrara apare , sar si musca .
    Nu stiu , zic si eu , n-ar fi mai bine sa va vedeti de postarile dumneavoastra ?

  3. @liviu bejan mai 6, 2016 la 8:53 am

    Trăim intr-o lume tristă… nici la măcelărie nu-ți împachetează nimeni măcelari, cred că ați probat deja… noroc că avem și colegi de blog pentru care aceste mici insatisfacții sunt triviale…de exemplu, @Doru Coarna a făcut de curând pasul spre ezoterism, și se ”confirmă reciproc” cu un inițiat de clasă, venit, desigur, din India. Pentru colegul nostru, deja , lucrurile sunt mult mai clare…va intra în contact cu ”ființa pură” , de 250 de ani, fără pantofi, dar cu telefon, ca să mai schimbe idei, în nopțile lungi, despre subfizică. Colegul nostru ”obișnuiește” revelații de mare intensitate și crede că numai absolvenții de IATC trebuie să aibă umor. Neavând simțul umorului cred că se-ntreabă și-acum ce-ați vrut să spuneți cu ”papetele”.

  4. Matthieu Boisdron , ” La Roumanie des années trente – de l’avénement de Carol II au démembrement du royaume ” , éditions Anovi ,2007 :
    ” intre natiunile Europei Centrale si Orientale Romania conteaza in mod deosebit , devenind o putere regionala de prim plan .
    Regele Carol se loveste de dificultati financiare si economice , consecinte ale marii crize din 1929 .
    La aceste dificultati se adauga probleme politice – actiunea Regelui fata de partide ( traditionale sau extremiste ) este contestata zgomotos de clasa politica a epocii .
    Carol trebuie sa limiteze riscurile de agresiune din partea statelor totalitare si sa reduca violenta opozitie a extremei – drepte romanesti .
    Intr-o tara in care 80 % din populatie traieste din agricultura criza atinge in primul rand taranii .
    Adaugandu-se scaderii mondiale a preturilor , marea recolta de grau si porumb din 1929 duce la prabusirea cursului acestor productii agricole exclusive ale Romaniei .
    Cand in octombrie 1928 100 kg de grau se vand cu 800 de lei , in octombrie 1930 aceeasi cantitate valoreaza 320 de lei .
    Agricultorii proprietari s-au indatorat la rate uzuriere de 25 – 30 % , oferite de banci .
    Bancile se gasesc in fata unor clienti incapabili sa-si plateasca datoriile si care au grave dificultati .
    Criza pune in evidenta carentele structurale ale Statului Roman .
    Reformele si controlul strain sunt necesare .
    In martie 1930 , cu ajutorul bancilor Blair de la New York , Paribas si Crédit Lyonnais , Disconto Deutsche Bank , guvernul infiinteaza Creditul agricol ipotecar care trebuie sa modernizeze agricultura romaneasca dotand-o cu o institutie de credit fiabila .
    La sfarsitul lui 1930 un nou imprumut de 200 de milioane de franci este acordat pentru proiect .
    Banca Frantei depune fondurile la BNR care trebuie sa acorde banii contra cerealelor date in ipoteca .
    Fondarea acestei banci este dorita de taranisti pentru a crea un organ de credit concurent Creditului Funciar Rural in mainile liberalilor .”

  5. Criza migrantilor: Martin Schulz isi indreapta indexul etnic spre “egoismele nationale”, vorbeste corect politic despre “solutia” cotele obligatorii, dar inchide ochii subiectivi la originea fenomenului

    Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a estimat în discursul rostit vineri la Vatican, în timpul ceremoniei decernării Premiului Charlemagne către Papa Francisc, că „Europa trece printr-o perioadă dificilă și se confruntă cu ceea ce ar putea fi o probă dificilă pentru unitatea ei”, afirmație prin care a făcut referire la criza refugiaților, care în opinia sa poate fi rezolvată prin aplicarea cotelor obligatorii.

    În discursul său, pe care l-a început în limba spaniolă și l-a continuat în germană și franceză, Schulz a apreciat că unitatea europeană este în pericol din cauza „egoismelor naționale” și a afirmării „particularităților naționale”, iar „în problema refugiaților, Europa se află în fața unei provocări istorice”.

    „Există unii șefi de stat care cred că refugiații nu sunt o problemă a lor, ci una germană; eu cred că ei trebuie să citească bine discursul Papei Francisc”, a spus Schulz la conferința de presă ce a urmat ceremoniei. El a făcut aluzie la criticile privind politica frontierelor deschise pentru migranți a cancelarului german, Angela Merkel, și la faptul că majoritatea migranților au ca tinta Germania. Dupa Schulz, dacă toate statele UE ar primi refugiați, situația s-ar normaliza, însă dacă „se implică numai cinci sau șase țări, va deveni o mare problemă”.

    Nu este prima data cand Martin Schulz gandeste in termenii unilaterali si monoetnici ai “corectitudinii politice”, ai unei “unice natiuni necesare”. Ar trebui repetat invariabil la toate statiile de radioamplificare globale, subiectii corectitudinii politice sunt toate natiunile lumii. Pentru fiecare natiune este corect politic ceea ce-i prezerva caracteristicile distincte ale societatii – materiale, spirituale, intelectuale, emotionale -, care ii confera si ii conserva identitatea, stilul de viata, credinta.

    Unitatea europeana este o unitate in diversitatea natiunilor Europei, o unitate principiala care se aplica unor particularitati nationale. Unitatea ar fi cu adevarat in pericol daca diversitatea ar fi anulata, o unitate in unanimitate este dictatura. Est-europenii au invatat de la vest-europeni ca unitatea in diversitate este democratie. Occidentalii trebuie sa-si respecte propriile lectii, admirabil confirmate de revolutiile est-europene, care au aruncat la cosul istoriei dictaturile de “unitate in unanimitate”.

    Cerinta de “unitate in unanimitate” in adoptarea unor cote obligatorii este aberanta, reflecta o politica totalitara. Greseala a inceput o data cu utopia omogenizarii europene printr-un suprastat european si o supranatiune europeana, cu proiectul procustizarii prin federalizare, sub forma Statelor Unite ale Europei.

    Migrantii si refugiatii nu sunt o problema germana sau europeana. Cu atat mai putin o solutie, care ar fi pe efecte, nu pe cauze. Causa causorum se afla in laboratoarele geopolitice, din care au iesit fenomenele razboaielor “preventive”, “primaverilor” arabe si razboiului (“civil”) terorist al “statului islamic”. O data cu pacea si retragerea ocupantilor din Siria si Irak, fenomenul de depopulare prin stramutare din aceste tari va deveni istorie, toti refugiatii se vor intoarce la casele lor. „Conflictul civilizatiilor” trebuie grabnic si definitiv inlocuit cu Armonia Civilizatiilor.

  6. Victor Ponta:

    „În urmă cu exact 4 ani – 7 Mai 2012 – a fost investit primul Guvern USL, cu votul a 284 de parlamentari!

    După catastrofa economică și socială din 2010-2011, „Meșterul Manole” s-a apucat să reconstruiască ce s-a distrus! Am promis atunci în fața românilor:

    1. Să revenim cu pensiile și salariile la nivelul din 2010, să le restituim oamenilor banii tăiați pe nedrept de Guvernul PDL (azi PNL), să nu existe nici un singur român căruia să i se taie un leu din venitul sau câștigat cinstit – REALIZAT;

    2. Să scoatem România din recesiune economică și să realizăm creștere economică anuala de peste 3%, să trecem cu exporturile României peste bariera de 50 miliarde de Euro, să revenim și apoi să depășim PIB din 2008 – REALIZAT;

    3. Să deblocăm fondurile europene și să aducem în țară cât mai mulți bani alocați pentru perioada 2007-2014 – am trecut de la 6% absorbție la 70%! – REALIZAT;

    4. Să aplicăm în fiecare an indexarea pensiilor peste rata inflației – REALIZAT;

    5. Să mărim salariul minim de la 675 RON la peste 1000 RON – REALIZAT! În plus am mărit salariile din educație și sănătate cu 25%, arătând ce înseamnă cu adevărat să acorzi prioritate acestor domenii;

    6. Să plătim tuturor profesorilor, funcționarilor și magistraților banii câștigați prin hotărâri judecătorești împotriva Guvernului Boc – REALIZAT în avans cu un an;

    7. Să nu mai închidem niciun spital și nicio scoală, să redeschidem și să modernizăm școli, spitale și maternități – REALIZAT;

    8. Să păstram cota unica de 16%, să reducem CAS cu 5 puncte procentuale, să scutim de impozit profitul reinvestit, să reducem TVA la alimente la 9% și cota generală de TVA de la 24 la o medie de 19! – REALIZAT, în plus am scăzut impozitul la microintreprinderi și impozitul pe dividende;

    9. Să oprim jaful de la Hidroelectrica și din sectorul energetic, să păstram producția de energie pe cărbune, să realizăm securitatea energetică a țării și să oprim creșterea prețurilor către populație – REALIZAT;

    10. Să finalizăm acordurile cu FMI/CE/BM dar să dovedim că România poate funcționa eficient și fără asemenea „tutela specială”! REALIZAT;

    11. Să mărim anual subvențiile pentru agricultură și mai ales să le plătim în avans înainte de începerea sezonului – să ajungem din nou după 20 de ani la balanța pozitivă privind alimentele, exportând mai mult decât importăm – REALIZAT;

    12. Să oprim disponibilizările din Poliție și Jandarmerie, să le plătim celor angajați în aceste instituții toate drepturile legale, să angajăm toți absolvenții Academiei de Politie și Academiilor Militare – REALIZAT;

    13. Să sprijinim în totalitate realizarea Sistemului de Protecție Antiracheta de la Deveselu, să achiziționăm prima escadrilă romanească de avioane F16, să plătim toate drepturile salariale pentru militari și să schimbăm sistemul de pensionare în favoarea acestora – REALIZAT;

    14. Să asiguram finalizarea și darea în exploatare a Podului peste Dunăre de la Calafat, a autostrăzilor București-Constanța , București-Ploiești, Sibiu-Deva, Nădlac-Arad, să finalizăm și să adoptăm împreuna cu UE Master Planul de Transport al României – REALIZAT;

    15. Să recuperăm în mare măsura cele aproape 800.000 de locuri de muncă pierdute în perioada 2009-2011 în economia românească, să reducem șomajul sub media europeana – REALIZAT PARȚIAL;

    Sigur că la acest scurt bilanț mai sunt multe realizări de adăugat. În egală măsură pot fi adăugate și nerealizări!

    Una singură dintre aceste nerealizări o regret în mod particular – am promis atunci că NICIODATĂ în România nu vom mai trăi umilințele, aroganța, sfidarea și frica din anii 2010-2011! Asta categoric nu am realizat și îmi cer iertare românilor!

    Din păcate anul 2016 ne arată o RESTAURAȚIE a Regimului de atunci, cu aceleași apucături totalitare, cu Tapalagă, Macovei (sub forma de Prună) și toată gașca de securiști reșapați sub formă de „luptători pentru statul de drepți”, tot Blaga la butoanele partidului prezidențial și Gorghiu pe rol de Roberta Anastase, iar „căluțul roz cu zvastică” la Cultură, oengiști marca Soroș și „intelectualii și deontologii” migrați rapid pe sinecuri grase la Iohannis, un guvern complet abulic și paralizat și un președinte care are toate defectele lui Băsescu și niciuna dintre puținele sale calități.

    Speranța de a opri Restaurația „Regimului” din 2010-2011 vine tot de la românii care pot vota așa cum au făcut-o în 2012. Important este ca și noi, liderii politici, să fi învățat din greșelile de atunci!

    Iar după ce am distrus în 2016 mare parte din ce s-a construit în 2012-2015, Meșterul Manole o va lua de la capăt! 😀”

    _____________

    Doare, B.uticarule? Iar vei voma fiere pe blog?

  7. Amestec de artă adevărată și artă pe care nu o înțeleg, multi tineri – de remarcat acest lucru, extrem de pozitiv – , atelier pentru copii (felicitări, nepotul meu a fost încântat), oferta generoasa, preturi de intrare cam mari…

  8. @ 4 pezi ( zev , serbanfl , George ban , …)

    Nu se poate mai mult respect ? Pentru ca altfel va voi trata si eu cu respectul cuvenit . Adica zero .
    Chiar nu puteti accepta si alte pareri diferite de ale voastre ?
    Chiar asa de tare dor adevarurile legate de asa zisul Mester Manole 🙂 ?

    @ Zev

    Prietene , am si eu o curiozitate ?
    Din marturisirile tale ai fost basist pana prin 2009 . Dupa care te-ai sucit cu PSD-ul .

    Spune-mi si mie , tot asa de perfect il vedeai si pe Basecsu in perioada aceea ?
    La fel de mult il lustruiai si pe ticalosul ala ?
    Cum s-a petrecut sau ce a determinat declicul , trecerea de la Basescu la Ponta ?
    Esti de studiat , prietene …

  9. @ Zev

    Prietene , mai vreau sa-ti spun ceva . De bine .
    Chiar asa de caraghios , de tzutzer si de inconsecvent cum esti , tot esti un membru PSD mai de incredere decat cel pe care-l lauzi cu atata sarg . Pentru ca ai o anume sinceritate … Pe care ” Mesterul Manole ” nu a avut-o niciodata .

    http://www.antena3.ro/politica/ponta-liberal-mama-premierului-sustine-ca-seful-psd-a-fost-membru-pnl-205197.html

    http://www.evz.ro/ponta-recunoaste-ca-a-tradat-psd-nu-l-am-votat-niciodata-pe-iliescu-in-2009-in-primul-tur-am-votat-cu-antonescu-nu-cu-geoana.html

  10. @ serbanfl

    Nu lucrez cu denunturi si reclamatii . Alea cred ca sunt specialitatea ta dupa cum te manifesti .
    Eu lecturez , analizez , studiez , trag concluzii …

  11. Apropos de arta …

    La Opera e un balamuc de imi vine cu regret ca nu pot apolca cestia de 20 cu tragatorle la scara sau cateva cravase pe post de buna ziua . Ca ce se intampla nu e arta ci satra …

    Dar incercand sa imi dau seama ce Satan se petrece .. am mai citit ceva despre opereta .. care nu mai este!
    Si iar imi aduc aminte ca in finalul anilor 60 Viena trebuia sa admita ca Bucuresti era capitala operetei )inventie si se presupuena specialitate vieneza!)

    Sa ma citez (asa este baiatu : „modest”)

    Opereta
    Nu ma pot abtine sa nu vorbesc despre ea. Anii 60 au fost apogeul acestui gen de spectacol. Desi cei cu pretentii vor stramba din nas nu pot sa trec peste gloria obtinuta sub conducerea lui Ion Dacian. Prin 70 opereta romana a ajuns la Viena a fermecat si a stralucit in chiar orasul natal al operetei.
    Insa se pare ca in acei ani capitala operetei era Bucuresti. Sala , azi demolata, era placuta si degaja un aer de familaritate iar corpul artistic era de cea mai buna calitate. Nu uitati, aici a debutat Spies , unicul cantaret care putea sa concureze cu Luis Mariano . Si au fost pletora de artisti foarte buni cantareti, buni interpreti Corpul de balet era si el remarcabil . Repertoriul era in cea mai mare parte cel traditional , vienez. Insa erau si operete noi , romanesti. Cea mai reusita dintre cele noi a fost Lysistrata iar din ea un duet al rolurilor secunde , interpretat de Virginika Romanovschi si Bimbo Marculescu. Au dat doua bisuri , publicul aplauda in nestire … Nu cred c a am vazut vreodata public mai entuziast ca atunci .. In ultimii ani ai anilor 60 si pana prin 75 opereta isi crease cercul ei de impatimiti si de cele mai multe ori erai “agatat” de la 100 de metri de cei care sperau sa prinda cumva un bilet “in plus” … si se statea la coada ore in sir pentru saptamana urmatoare ..
    Sic transit …

    (Amanunte Cotidiene Din 1960-1980; scribd. Observ ca Amintirile celor care nu mai sunt au disparut/Lumanri in viforul sortii au disparut … Pesemne vre-un teleptua ioropean s-a simtit lezat ininternationalismu lui …)

    Ma rog nu se compara cu Metropolitan, Scala sau aia din Becs, insa la Lucifer! era a noastra!
    S-a dus lu Scarotczchi pe apa …
    Si mai recentii se fac ca nu vor sa stie!

    Pai daca caut pe youtube gasesc pe unu Cristian Caraman cantand din Marco Polo. Baiati asta nu e nici la talia li Draghici, nci Teodorescu (mai cu vana dar..) sa nu zic Spiess… Desi Spiess era (cred ) singurul care sa egaleze pe Luis Mariano strakluceste prin ANSENTA! Desi la radio ar trebui sa mia fie niste benzi ..altii sa aba niste discuri..
    Ma indoi ca candva s-a filmat (inainte de 1970 era mia greu cu VCR ul ca nu exista!) actul 2 din Secretul lui Marco Polo (interpretat de Spiess era FOMIDABIL! corul excelent iar baletu super!) si ce pacat …
    Dar daca stau si caut Herlea …. pardon azi arata mai bine decat acum vreo 3 ani ..
    In fine ce vreau sa zic :daca unu din acestia asta „moderna” are valoare ce importa?Peste 30 de ani va fi „declasat” si Nichipercea stie cine va zice „fuck you! Erai un nimic inaite sa apar IO!”

    Adica draCii mei cultira este ce ramane cand ai uitat „totul”
    A da,, in loc de Cortigiani auziti intelctuali :

  12. @ George Ban

    Bună recapitulare. Acțiuni concrete care nu pot fi contestate pentru că măsurile AU FOST APLICATE.
    Le aveam și eu notate, dar nu știu unde e însemnărica.

  13. Cârcotaşu
    mai 7, 2016 la 1:34 pm

    (comentariu pe care l-ati adresat d-nei Cris)

    Excelent raspunsul dvs.
    Astazi, mi-a placut comunicatul aplicat si…concentrat al domnului Ciolos.
    Ca si dvs, a spus exact ce trebuie, intr-un mod echlibrat si nepartizan:
    ,,Laboratoare acreditate ale statului, prelevari de probe din TOATE substantele folosite in spitale pentru dezinfectie, in vederea determinarii concentratiei, dar SI a eficacitatii.”
    Simplu, fara emotii irationale, fara acuze precipitate si nesustenabile, fara a pomeni nume de companii, asa cum a facut si o face mizerabila presa asazis romaneasca. Un comunicat de adevarat premier.
    Nu sustin guvernul Ciolos. Dar nu vreau sa plece pe aceasta tema/tinta falsa de campanie electorala, generata de grupuri de interese tenebroase cu conexiuni in asanumita ,,presa de investigatie” infectata cu ,,ofiteri” de tot felul. Sper ca si marioneta Yohannis sa arate, macar odata, ca este, totusi, Presedinte si sa-si sustina guvernul.
    Romania nu are nevoie de instabilitate, in an electoral. Si-asa economia sta in expectativa, urmare a improvizatiei, iar ANAF-ul doar se face ca incaseaza taxe si impozite. Dar nu este, in acest moment, o alta varianta alternativa mai buna la Ciolos. Guvernul trebuie lasat sa faca exact ce a spus ca face: Sa organizeze alegerile. Nu poti cere mai mult unui guvern improvizat, cu mandat limitat.
    ps
    Cu jumatate de gura, jurnalistii ne spun, in sfarsit, ca la stadion a intervenit o ambulanta privata.
    Ce spunea domnul Arafat (inamicul/tinta nr.1 al domnului Tolontan) (?): ,,Nu are ce cauta privatul in sistemul de urgenta, care trebuie sa fie si sa ramana unul national, finantat si organizat de stat”.
    Nu m-am indoit nicio clipa, niciodata, ca domnul Arafat are dreptate aproape demiurgica in tot ce spune.
    Pe de alta parte, este incredibila atitudinea presei din Romania: Oricine moare, indiferent de cauza, o face datorita ,,stangaciei” ,,sistemului”. Tot ce se intampla rau este legat de ,,sistem”. ,,Sistemul” ar trebui, in viziunea tabloidelor, sa garanteze…… nemurirea fiintei umane.
    Dar daca le ceri sa defineasca ,,sistemul”, sau, sa se implice ei, ca tot le stiu pe toate, dau in balbaiala.
    Apropo, ce spun jurnalistii despre vinovatii in cazul mortii celor doi ostasi romani in Afganistan ? Tacere. Nu exista vinovati, ci sacrificii necesare pe altarul bunavointei unchiului Sam. Un unchesel cam globo-supraponderal, caruia nu-i prevad un viitor prea luminos.
    Domnule Carcotas, in Romania se pare ca s-a asternut, pe termen lung, noaptea mintii.
    Imi este dor de domnul Bibliotecar.

  14. liviu bejan
    mai 6, 2016 la 8:51 am

    Domnule, ,,ce putem” fac tehnocratii.
    Dar de la politicieni, deoarece primesc votul nostru, am alte pretentii.
    Dvs mergeti la vot ? Daca da, de ce ?
    ps
    Daca abia reusiti sa raspundeti la intrebarile dvs, nu este nevoie sa va straduiti si la ale mele retorice. (Z)

  15. Stie cineva care este cauza imaginii atat de rele a Romaniei in Franta ?
    Campaniile de presa denigratoare incepute in anii 1980 si continuate si azi , intr-o tara profund infestata de masonerie si serviciile sovietice apoi ruse ?
    Necesitatea oamenilor politici francezi de a gasi material didactic docil pentru a -si arata muschii propriei populatii , fara riscuri , fara a risca suparari la Rabat sau incendii in cartierele ” franceze ” , filmand chartere cu romani expulzati incepand din 1993 ( Pasqua ) si pana astazi ( Sarkozy ) ?
    Indiferenta servicilor romanesti care nu au investit , ca altii , cadouri somptuoase , vacante in palate sau sume de bani in marii capitani de presa sau partide franceze ?
    Ostilitatea fata de ce era numita ” aliata Frantei ” in scolile in care au invatat militantii de stanga si extrema stanga francezi de astazi , toti alegici la traditii , discursuri istorice si adevaruri stabilite de inaintasi pe care ii urasc ideologic ?
    Sunt fara cuvinte vazand diferenta de imagine a Romaniei in Franta inaintea ultimului razboi :
    Pierre Loti , jurnal – ” intorcandu-ma cu masina statului major de la Remiremont , trec prin sate care sunt toate impodobite si luminate cu ocazia intrarii Romaniei in razboi ” ( 1916 ) .
    Articol despre sampanie , 1937 ” o parte din sampanie este vinificata cu struguri adusi din Romania ” .
    Mari actrite de succes in cinematograful francez al anilor 1930 , nu in roluri de servitoare umile sau disperate care vor sa se marite cu un francez ci in mari filme – Alice Cocea , Elvira Popescu .
    Carol II in declin , vizitand Franta de la Hendaye in Savoia , in 1950 : ” peste tot populatia l-a recunoscut si l-a aclamat ” .
    Pana si ultimatumul sovietic care fura 11 judete vine , prudent , la cinci zile dupa ce Franta semneaza capitularea in fata nemtilor , si nu inainte …

  16. Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri efectuează cercetări în cazul decesului jucătorului de fotbal Patrick Ekeng sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem, informează un comunicat de presă.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/patrick-ekeng-a-murit-dosar-penal-deschis-in-cazul-jucatorului_1932393.html#ixzz47zzXEAIR
    Follow us: @realitatea on Twitter

    Încă doi militari români ucişi în teatre de luptă străine, şi unul grav rănit !
    Numărul militarilor ce şi-au pierdut viaţa în misiuni se ridică la 25, dar pentru asta nu se mai sesisează nimeni ! :mrgreen:

  17. Culmea manipulării în cazul de la Operă este cea vehiculată cu aprobare de la nivel înalt :
    Şi aici şi-au băgat ruşii coada !

  18. Nu ma pricep la arta si nici la safari, insa cred ca am o mica doza de simt al frumosului care nu ma lasa sa intru in situatii jenante.

  19. S-a implinit o luna de zile de cand a murit Ron Ron, unul dintre cei mai populari vulpoi de pe Youtube. Ron Ron a murit la 8 ani, in somn. Va rog sa vedeti un scurt film despre Ron Ron. Impresioneaza dragostea cu care isi priveste stapanul.
    https://youtu.be/5IrjFUzV26E

  20. Se pare ca fizicienii care Il cauta pe Domnul nu in cer, nu in spatiul extraterestru, ci la o suta de metri sub pamant, ar fi gasit totusi usoare urme ale particulei Lui(e vorba de bozonul Higgs, responsabil de masa corpurilor). Cum s-ar zice(cu usoare urme de umor, descoperite tot in accelerator) chiar si Domnul se de masca prin manifestarile Lui… S-ar putea sa fie vorba totusi de inca o conspiratie din moment ce unii afirma ca acceleratorul ar fi un fel de ruleta ruseasca; cu precizarea ca un principiu mai vechi si specific vestului salbatic ”tragi si apoi intrebi cine vine” a fost inlocuit de un principiu mai soft, european si deci …umanist si altruist: tragi si apoi vezi ce ti se intampla… Si totusi tehnologia merge inainte urmand probabil un trend descendent al agresivitatii umane, din moment ce vechiul tub cinescop(in care ”tun” electronic ”bombardeaza” ecranul) a fost inlocuit cu ecrane l.e.d. si l.c.d. realizate pe cu totul alte principii.

  21. Astăzi, de dimineață, o știre zguduia net-ul : Ponta Victor a jucat golf, în Bulgaria, de sărbători, și a încasat-o. Din știre se înțelege că de la prietenii familiei Cocoș, cei care cărau șpaga în husele rachetelor de tenis a încasat-o Victor Viorel. De la ”mafioții lui Băsescu”, adică… am fost paralizată de o așa informație…Dar , când încercam să mișc un degețel și să ies din paralizia reversibilă, citind pe burtiera ANTENA 3 ” Victor Ponta- partidă de golf cu denunțătorii lui Băsescu ”, observ că în platou Mihaela Bîrzilă se pregătește să dezbată subiectul pe larg cu îndrăgitul comic al ecranului, Mircea Geoană!

    Cu un aer de mare aristocrat , Mircea Geoană întâi se alintă puțin, că el nu prea ar vrea să zică nasoale de Ponta, doar toată lumea știe că nu îl are la inimă, dar până la urmă…hai! treacă de la el, ne comunică totuși cam ce crede despre întâmplarea cu partida de golf și denunțătorii-mafioți. Ei bine, părerea lui Geoană este că oamenii politici ar trebui să fie mai responsabili și să alegă cu discernământ cu cine se afișează, cu cine se însoțesc …Dacă nu înțelegeți exact ce a vrut să spună fostul președinte al PSD, să umanizăm puțin fraza rece : de exemplu, un om politic responsabil, dacă ar avea a doua zi confruntarea decisivă pentru niște alegeri prezidențiale, să zicem , potrivit teoriei lui Geoană, nici într-un caz nu s-ar duce acasă la un patron dubios al unui trust de presă, unde să se întâlnească în crucea nopții cu o lepră de angajat al patronului dubios, care lepră de angajat să-i dea întrebările pentru marea finală, deoarece dânsul ”moderează” absolut imparțial întâlnirea de la Centrul de Politici Publice! Pentru că, un om politic responsabil, ar bănui imediat după mierea pe care i-o strecoară în pavilionul urechii cei doi, că patronul dubios și lepra de angajat au chemat cam de pe la prânz niște fotoreporteri și i-au plasat strategic prin tufișuri, cu suficiente sandviciuri în rucsăcel , cât să le-ajungă până noaptea. Nici un om politic responsabil n-ar face așa ceva, asta ne spune Mircea Geoană!

    Sau, un alt exemplu care-mi vine în minte: nici un om politic responsabil nu s-ar însoți pentru un puci de partid cu un primar de sector marcat de unele ”suspiciuni rezonabile”, și n-ar lua de la dânsul, pe persoană fizică, o roabă de ceasuri de firmă, ca să aibă ce duce pe urmă la DNA, spunând cu sprâncenele ridicate a uimire, că el nici n-a știut că un ceas dintr-ăla costă între o garsonieră cu bucătăria înglobată și un apartament mai modest ! Că dacă ar fi știut cât costă, ar fi bănuit și că nici un primar de sector nu poate să-i pună pe încheietura mâinii stângi un apartament cu două camere , cumpărat din banii câștigați cinstit, adică din salariul lui de bugetar…

    Mircea Geoană, cumpătat în toate, cum îl cunoaștem, n-ar fi făcut niciodată astfel de greșeli, să apară el prin lume cu niște ăia de știe tot omul ce hram poartă!

    D-aia zic… bine c-a dat domnul ăsta grizonat (că nu-și mai vopsește podoaba capilară de ceva timp) niște indicații despre ce ar fi potrivit să facă oamenii politici… Data viitoare cred că ne va explica pe larg cum trebuie să-și finanțeze un om politic responsabil campania electorală, în așa fel ca finanțatorul să ajungă sigur la beci, ca și cel care a dus tratativele, iar omul politic responsabil să poată spune cu un aer de Maica Tereza , de pe treptele DNA-ului , după ce tocmai a dat o declarație de martor, că visul lui e „o Românie curată, bine administrată și în care să trăim cu decență”.

  22. Petrache
    mai 7, 2016 la 11:58 pm

    Tehnologia merge inainte sub aspectul capacitatii de distrugere.
    In acceleratoare, se ,,sparg” pur si simplu niste particule, in speranta ca va iesi ceva, daca maresti mereu si mereu, cantitativ, energia de impact.
    Apa de ploaie, aceasta tehnologie, vorba domnului Coarna, cu care, sunt perfect de acord in aceasta materie. Nu duce la nimic.

  23. @Luminita Arhire. Multumesc, nu raspund mai pe larg doarece tocmai meditez de ce exista zicala ‘cainele nu pleaca de la macelarie’ si nu exista zicala ‘cainele nu pleaca de la papetarie’. Nu am citit cu atentie ceea ce a scris recent dl Coarna – sa nu se supere pe mine – asa ca nu il pot barfi, deocamdata.

  24. @ZeV. Numai pentru dl Nastase m-as duce la vot.
    De fapt, cred ca am scris deja: daca nu ma duc la vot, iau o amenda de una suta lei, cf. legii. Daca ma duc la vot atunci trebuie sa iau tot de atatia bani benzina, sa sofez cinci ore si sa cheltuiesc alti bani cu mancarea. Pen’ce? Pentru candidati de doi bani? Ca sa-i fac eu oameni? Parca e mai convenabil sa nu ma ostenesc.
    Un alt preferat al meu in afara dlui Nastase, sir Graham Watson, a avut amabilitatea de a-mi raspunde, desigur nu direct ci prin secretariatul sau, ca nu doreste sa candideze pentru a deveni primar al Bucurestilor, dupa ce, prin acelasi secretariat, m-am interesat daca ar dori sa faca aceasta.
    Te rog sa adresezi intrebarile retorice la @ZeV, nu ma deranja.

  25. http://www.dcnews.ro/mapn-dezvaluiri-in-cazul-militarilor-mor-i-schimb-de-focuri-de-3-minute_504949.html

    Sa elimine vizele de SUA nu vor .
    In schimb , americanii ne folosesc ca sa-si faca treburile murdare cu noi , sa murim pentru ei .
    Ce cautam noi in Afganistan ? Saracia si prostia ii impinge pe romani la razbel pentu cativa dolari in plus … Rezultatul : o decoratie si avansare post mortem si uitarea vesnica ! Amin !
    Si familii nenorocite din servilismul unor tradatori de interese nationale !

  26. Adrian B.
    mai 7, 2016 la 2:10 pm
    Cum adică:„Nu lucrez cu denunturi si reclamatii . Alea cred ca sunt specialitatea ta dupa cum te manifesti .
    Eu lecturez , analizez , studiez , trag concluzii …” ?!
    Măi coafeză cu talent de soacră, țipi sus și tare că vrei respect, dar n-ai aflat încă amănuntul că trebuie să înveți că respectul începe cu respectul de sine!
    După ce AI JIGNIT , pe mai mulți ce au încercat să-ți potolească furia de femee refuzată, faci pe nevinovata din păpușoi?!
    Nu încerca să fentezi – de luni, 9 mai 2016, încolo ești așteptat să postezi copia denunțului tău depus la D.N.A. privind „…statisticile mincinoase ale I.N.S. care coafeaza orice cifre i se ofera .”.
    Hai, dă dovadă de înalt patriotism și valorifică profundele studii și analize ce te-au determinat să „trag(i) concluzii” privind rezultatele guvernării Ponta și DOVEDEȘTE CORUPȚIA DE LA I.N.S.!!!

  27. FMI recunoaște că Victor Ponta a avut dreptate când a decis reducerea TVA și alte măsuri economice luate ca premier. Afirmațiile FMI vin la mai bine de jumătate de an de la demisia lui Ponta și prevestesc că România va depăși Franța și Germania la creștere economică. Statele din Europa de Est, cum ar fi România, Polonia și Albania, ar putea în curând să depășească Germania și Franța în privința creșterii economice, susține Fondul Monetar Internațional (FMI), transmite site-ul express.co.uk.

    Raportul FMI pentru Europa Centrală și de Sud Est (CESEE) publicat vineri sugerează că economiile din aceste state arată un ritm robust de creștere, cuplat cu scăderea ratei șomajului. Datele vin după ce principalele economii europene, Germania și Franța, înregistrează noi recorduri negative în privința previziunilor prin evoluția economiilor lor.

    În ultimul său raport „World Economic Outlook”, publicat la începutul lunii aprilie, Fondul Monetar Internațional a revizuit în creștere la 4,2% estimările privind evoluția economiei românești în acest an, de la 3,9% cât estima în luna octombrie a anului trecut.

    Conform prognozelor FMI, Irlanda este singura țară din Europa care va înregistra în acest an o creștere economică mai mare decât cea a României, de 5%, în timp ce, pe ansamblu, Europa va înregistra o creștere economică de 2%, iar Europa Emergentă, regiune care include România, va înregistra un avans al PIB de 3,5%.

    ________________

    Repede, niște anestezice pentru buticari!

  28. @ centru. mai 7, 2016 la 5:44 pm
    Regentii de care pomenesti, Gheorghe Buzdugan si Constantin Sarateanu nu au fost personaje obscure, desi intalnim la istoricul Ioan Scurtu ( un istoric apreciat dealtfel) formularea „un jurist obscur” la adresa lui Constantin Sarateanu. Gheorghe Buzdugan era seful ICCJ (care era altceva decat este astazi). Se tragea din familia boieresca Buzdugan, (din Vrancea). Rangul boieresc era acela de serdar, insemnand comandant al calarimii si, desi unul dintre rangurile slab platite, asigura un loc in Divan. A avut o stralucita cariera in justitie si proprietati in mai multe locuri din Moldova. Din cate am auzit, familia Buzdugan este toata in strainatate si nu mai are Romania in preocupari. Constantin Sarateanu a fost si el un om interesant, insa din alt punct de vedere: a fost un om de oportunitate, insa deloc obscur, decat daca luam ca reper faptul ca a contat putin, mai deloc, in marea politica romaneasca. Jurist si el, procuror mai precis, Sarateanu a ajuns membru al ICCJ, dupa o frumoasa cariera ca procuror. Interesant a fost faptul ca, desi a avut rude printre fruntasii taranisti iar ca regent a fost propunerea lui Iuliu Maniu, Constantin Sarateanu a avut o cariera politica (pana la demnitatea de ministru de interne) construita in PNL!
    Cu fuga sa la Odessa si casatoria sa de acolo, Carol a comis nu doar o fapta care anula mostenirea tronului, dar si mai multe fapte pentru care unii au cerut trimiterea lui in fata curtii martiale. Si-a zdruncinat total credibilitatea, ceea ce, cumulat cu renuntarea la tron din 1925, l-a facut pe Ionel Bratianu sa conceapa proiectul sau politic care ar fi insemnat Romania republica avand pe Nicolae Titulescu presedinte. Ionel Bratianu moare insa in 1927: ia, se pare, gripa chiar de la Nicolae Titulescu, dar, spre deosebire de acesta, primeste de la medic un tratament gresit care il duce la moarte. In opinia mea, un asasinat politic de care nu a fost straina casa regala care, daca proiectul lui Bratianu s-ar fi realizat, ar fi fost exclusa de la conducerea ( si resursele) tarii. Doar o opinie, poate ca ma insel. Toate cele bune.

  29. Enigma: Cel mai neiubit dintre “corectii politici”

    Apropierea a 100 de ani de la revolutia bolsevica (1917) si a 93 de ani de la moartea fondatorului statului sovietic (1924) adauga noi si noi pagini la “Dosarul Lenin”, de pe Contributors. O contrarietate abstrusa este ca desi scurta sa perioada a fost “corecta politic” si cea mai filosemita posibil, Vladimir Ilici Lenin nu este (sau nu mai este) iubit de americani.

    Chiar si la 100 de ani de la “MRSO”, VIL continua sa fie un personaj politic controversat, atat de istorie, cat si de noile generatii. Admiratorii ii atribuie meritul “genial” de a fi reusit sa salveze Rusia de la un statut de colonie, care parea inevitabil in epoca. Este o judecata circumstantiala, pentru perioada 1917-1924 si chiar mai putin, avand in vedere ca boala il trasese mai demult pe linie moarta. Dar nu exista nicio garantie de cum ar fi aratat pana la sfarsit o Rusie leninista, intr-un orizont de viata si de activitate mai indepartate al teoreticianului revolutiei bolsevice.

    Detractorii considera insa ca de la inceput scopul lui VIL a fost sa distruga Rusia, sa o transforme intr-o colonie. Pe aceasta arie sunt si speculatiile, in special legate de dezincriminarea de catre VIL a homosexualitatii, care a permis oamenilor cu orientari deschis homosexuale sa faca parte din guvern (reincriminarea i-a apartinut lui Stalin, in 1933). Insa dincolo de acest aspect speculabil, exista argumente politice incontestabile ca teoreticianul dictaturii de clasa, monopartidismului, sovietismului etc, pe scurt al totalitarismului bolsevic, de fapt a pus o bomba cu explozie intarziata la temeliile Rusiei, care a explodat in 1991.

    Ne place sau nu, aceasta evaluare negativa a lui VIL ii apartine presedintelui rus Vladimir Putin, care in esenta coincide cu criticile occidentale la adresa leninismului. Diferentierile critice tin de cine ar fi fost beneficiarii metropolitani ai coloniei Rusia, germanii sau evreii (aici se invoca o samanta neruseasca a lui VIL, care i-ar fi parvenit in gene pe filiera bunicului matern), lucru de altfel neesential, culoarea jugului oricum nu conteaza.

    Filmul lui Esenstein, “Crucisatorul Potemkin”, aparut in 1925, pe un fapt din Revolutia din 1905, revolta marinarilor din Odessa, sugereaza, desi neintentionat, ca Revolutia din 1917 a fost efectul unei megamanipulari indelungate, care se cocea de mai mult de un deceniu in urma. Desi un film mut, alb-negru, “Crucisatorul Potemkin” cuprinde scene de o “persuasiune” incredibila, de o manipulare aproape perfecta, care l-au facut pana si pe Goebbels sa-l aprecieze ca extraordinar, deoarece oricine nu ar fi avut o identitate politica puternica inainte de a viziona filmul ar fi putut deveni cu usurinta bolsevic.

    Scenele cu mortii de pe treptele Odessei si cantitatile considerabile de sange, care nu au corespuns realitatii si l-au facut pe Himmler sa interzica filmul ca “nepotrivit”, s-au asemanat, prin viziunea apocaliptica pe care o inducea spectatorului, cu cele din Revolutia din Romania, din 1989. Cred ca la o asemenea asemanare de tranzitii nu explicatia este importanta, ci avertismentul. Prin urmare, nu cred in posibilitatea unui bolsevism rezidual sau unei transcendente politice. Cel putin nu in Europa de Est, care si-a dobandit imunitatea. Insa, da, trebuie sa fim atenti, nicio bomba nu explodeaza de doua ori in acelasi loc.

    PS: O falsa problema care a inceput sa anime politicianismul capitalist din Rusia este daca Lenin sa fie sau nu inhumat. Dupa parerea mea, ar fi un fals istoric si un act politic primitiv. Numai triburile canibale isi dezgroapa sau isi mananca dusmanii. Trecutul nu se mai poate intoarce, dar istoria se poate falsifica.

    http://www.contributors.ro/global-europa/bol%C8%99evismul-rezidual-%C8%99i-noua-transcenden%C8%9Ba-politica/

  30. E bine că mai avem și evenimente culturale de mare amploare, în capitală României !
    Mă întreb, ce fel de evenimente culturale vom mai avea cu madame Șuteu la Ministerul Culturii?
    La la Moinești (14 – 16 aprilie 2016) a avut loc Simpozionul Internațional „Tristan Tzara și Cultura DADA”. Se poate și în orașe mai mici, dacă se vrea!

  31. Am vazut „Requiem For The American Dream” al lui Noam Chomsky. L-am admirat pe Chomsky pentru capacitatea lui de analiza politica, si pentru modul intelectual in care a avansat idei „revolutionare”.

    Realitatea este cea care ti se serveste, spune Chomsky, daca nu te lupti tu insuti sa o impui pe a ta. Daca anii 50 si 60 in SUA au cunoscut miscari semnificative pentru recunoasterea unor drepturi, deceniile urmatoare au fost remarcabile prin forta cu care industriasii – cei care detineau cu adevarat puterea – au remodelat SUA in favoarea lor, distrugind concepte si institutii precum „solidaritatea”, „sindicate”, „educatia”, si introducind noi concepte si institutii cu care sa poata sa ii conduca mai usor pe americani. In final, americanilor li s-a umblat la beculetz, spunindu-le permanent ca fiecare este doar pentru el. Statul s-a decuplat in doua enitati separate: cei de sus, care isi fac legi pentru ei si care se „salveaza” din banii celor de jos daca e nevoie, si cei de jos, carora li se aplica „legea Junglei”. Socialism pentru bogati, si capitalism pentru saraci.

    Exista doua clase spune Chomsky intr-o democratie, ca si in dictatura dealtfel: clasa conducatoare si clasa celor condusi (si de cele mai multe ori oprimati). „Middle class” a fost experimentul anilor 50 care a tinut pina cind elitele au simtit ca pierd controlul puterii.

    Din aceasta perspetiva, alegerile din SUA nu au cum sa aduca o schimbare semnificativa pentru americani, ambii candidati fiind ancorati in „establishment”.

    Si nu poti sa nu te intrebi: cita legitimitate au reprezentantii SUA care se perinda pe la Bucuresti? Cit de mult reprezinta ei poporul american si interesele lui? E din ce in ce mai putin amuzanta seriozitatea cu care aplaudacii jurnalisti romani pun intrebari acestora, ca si cum acestia ar fi „campioni ai democratiei si libertatii”. Se vede efectul filmelor americane! Vedeti, propaganda are efecte de lunga durata…

    In relatia asta singurul lucru care are importanta este angajamentul SUA sa ne apere de rusi, daca rusii ne-ar ataca (desi rusii par ca ar avea mai multa pofta de Tarile Baltice si in general de Nord decit de Balcani). Posibil insa in curind sa primim si o factura de plata pentru aceste servicii de aparare ale americanilor, daca iese Trump cistigator.

  32. Inamovibilii nostri cei de toaNte instantele

    Ca sa nu va ploctisti sariti citatul :

    CANDIDATI LA Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ )CU GRAVE CARENTE – 4 din 16 magistrati aflati in cursa pentru ocuparea celor 4 scaune vacante la Sectia penala a ICCJ s-au impiedicat la Comisia de evaluare a motivarilor: „Candidatul prezinta o capacitate redusa de analiza si sinteza… Formulari improprii limbajului juridic, dezacorduri… Reda integral rechizitoriul… Hotarari in care considerentele nu sustin dispozitivul”. Justina Condoiu din PICCJ, singurul procuror din concurs, a reusit al patrulea punctaj

    Concursul pentru ocuparea celor 12 posturi de judecator vacante la Inalta Curte de Casatie si Justitie, desfasurat in perioada 4 ianuarie – 1 iunie 2016, a intrat in linie dreapta. Toti candidatii admisi la prima proba – evaluarea actelor intocmite – vor sustine la sfarsitul acestei saptamani un interviu in Plenul CSM, iar ulterior, proba scrisa.

    Pentru promovarea la Sectia penala a instantei supreme s-au inscris initial 17 candidati, dintre care nu mai putin de 10 judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti. Lista este completata de judecatorii 1 de la CA Bacau, de la CA Alba Iulia, 1 de la CA Cluj (detasata la MAI), 2 de la CA Ploiesti si , precum si o procuroare PICCJ . Un catindat a fost respins pe motiv de neindeplinire a vechimii necesare

    Potrivit rezultatelor obtinute la prima proba (publicate de INM joi 5 mai 2016), din totalul celor 16 aspiranti la functia de judecator la Sectia penala a ICCJ care au sustinut proba evaluarii actelor intocmite, patru magistrati nu au reusit sa atinga pragul minim de 28 de puncte. Este vorba despre candidatii numerotati cu indicativele C-1014 (respins cu 18,50 puncte), C-1022 (19 puncte), C-1002 (20 de puncte) si C-1026 (25 de puncte).

    Extras din raportul pentru evaluarea candidatului C-1014 (respins cu 18,50 puncte):

    „(…) Acesta prezinta o capacitate redusa de analiza si sinteza. Ca regula generala, candidatul reia in considerentele hotararilor pronuntate toate aspectele retinute de instantele inferioare, nu dovedeste preocupare pentru stabilirea situatiei de fapt pe baza propriei analize a materialului probator, facand doar trimitere la probe si la situatia de fapt avuta in vedere de instantele inferioare cu mentiunea ca si-o insuseste. (…) Exprimarea nu este clara si concisa. (…) Se identifica formulari improprii limbajului juridic, dezacorduri, fraze din care lipsesc cuvinte sau, dimpotriva, in care se repeta aceiasi termeni sau expresii. (…) Calitatea hotararilor este puternic afectata de problemele de coerenta mentionate la criteriul anterior, iar logica argumentatiei juridice nu este intotdeauna clara. Lipsa analizei probelor, caracteristica generala a hotararilor supuse evaluarii, face imposibila urmarirea rationamentului pe baza caruia candidatul a pronuntat solutia. Nu au fost valorificate, acolo unde problematica abordata impunea, jurisprudenta CEDO, a CCR sau a ICCJ”.

    Extras din raportul pentru evaluarea candidatului C-1022 (respins cu 19 puncte):
    „Cele 23 de lucrari supuse evaluarii trateaza o cazuistica extrem de simpla… Candidatul prezinta o capacitate redusa de analiza si sinteza… creeaza impresia unei motivari expeditive… Se identifica de asemenea hotarari in care candidatul nu examineaza toate criticile formulate in calea de atac sau in care analiza se rezuma la chestiuni cu caracter general. (…) Candidatul adopta in majoritatea cazurilor un stil lapidar, succint, ceea ce afecteaza coerenta exprimarii… De asemenea, candidatul recurge la formulari improprii limbajului juridic, face greseli gramaticale, de natura sa afecteze acuratetea expunerii. (…) Se identifica hotarari in care considerentele nu sustin dispozitivul sau exista contradictie intre acestea si dispozitiv. (…) In singura lucrare in care se face referire la jurisprudenta CEDO, hotararea nr. 6 depusa de candidat, principiile decurgand din prevederile art. 5 paragraful (1) litera c) din Conventie invocate in argumentarea solutiei nu au aplicabilitate in cauza, masura arestarii preventive fiind mentinuta in apel”.

    Extras din raportul pentru evaluarea candidatului C-1002 (respins cu 20 de puncte):

    „Candidatul prezinta o capacitate redusa de analiza si sinteza. De regula, in practicaua deciziilor si a incheierilor de amanare a pronuntarii, este redat integral dispozitivul solutiei supuse controlului judiciar, iar apoi este reluat in partea introductiva a considerentelor chiar si de doua ori, ajungandu-se ca acesta sa fie mentionat de trei ori in cuprinsul aceleiasi hotarari… In deciziile pronuntate in apel, candidatul reia integral considerentele hotararii atacate, inclusiv expunerea rechizitoriului si mijloacele de proba administrate in cursul urmaririi penale… Candidatul nu dovedeste preocupare pentru stabilirea situatiei de fapt in caile de atac pe baza propriei analize a materialului probator, facand doar trimitere la anumite mijloace de proba, fara a le evalua coroborat, sau preluand analiza facuta de prima instanta. (…) In multe hotarari se remarca lipsa de rigoare juridica, determinata de folosirea inadecvata a unor termeni si de exprimarea defectuoasa, care afecteaza sensul enunturilor. (…) recurge uneori doar la prezentarea textelor de lege, fara a le transpune la starea de fapt. (…) Au fost identificate hotarari in care, dupa ce concluzioneaza asupra existentei probelor din care rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatii ar putea fi autorii infractiunilor pentru care sunt cercetati, a pericolului concret pentru ordinea publica, a proportionalitatii masurii cu gravitatea acuzatiilor si necesitatea acesteia pentru buna desfasurare a procesului penal, candidatul revine si reia ideea existentei probelor si defineste notiunea de indicii temeinice, din perspectiva jurisprudentei CEDO”.

    Extras din raportul pentru evaluarea candidatului C-1026 (respins cu 25 de puncte):

    „(…) Tehnica de redactare a hotararilor judecatoresti reflecta o capacitate redusa de sistematizare a elementelor esentiale ale cauzei… detaliaza chestiuni nerelevante pentru stadiul procesual… In cauzele de fond, nu expune in sinteza imprejurarile faptice retinute de catre procuror si mijloacele de proba pe care s-a intemeiat acuzatia, ci reda integral continutul rechizitoriului. (…) Candidatul nu se exprima in mod clar si concis. Ca regula generala, acesta recurge la fraze lungi, in cuprinsul carora abordeaza mai multe probleme, ceea ce face greu sau chiar imposibil de urmarit si de inteles rationamentul juridic, ajungandu-se ca imprejurari extrem de simple sa devina complicate prin modul in care sunt expuse”.

    Extras din raportul pentru evaluarea candidatului C-1011 (admis cu 28 de puncte):

    „(…) Tehnica de redactare a hotararilor judecatoresti reflecta o capacitate redusa de sistematizare a elementelor esentiale ale cauzei. Astfel, de regula, in cuprinsul deciziilor, candidatul preia integral considerentele hotararii atacate, inclusiv expunerea rechizitoriului si a mijloacelor de proba administrate in cursul urmaririi penale… In ceea ce priveste motivele de apel/ de contestatie, se constata ca in unele cazuri candidatul face o sinteza a acestora, redandu-le succint, alteori insa prezinta in detaliu, in cuprinsul unei singure fraze care se intinde pe mai mult de o pagina, toate criticile formulate.
    Sursa : http://www.luju.ro/magistrati/instante/candidati-la-iccj-cu-grave-carente-4-din-16-magistrati-aflati-in-cursa-pentru-ocuparea-celor-4-scaune-vacante-la-sectia-penala-a-iccj-s-au-impiedicat-la-comisia-de-evaluare-a-motivarilor-candidatul-prezinta-o-capacitate-redusa-de-analiza-si-sinteza-formul )

    Deci , indivizi provenind de pe jilturile Curtilor de apel (adica nu orice tast-bast de pustiulica care a luat o diploma de drept la parti „Excrocu si Hotii srl – Univ particulara” ) dau dovada de capacitate redusa de sistematizare a elementelor esentiale ale cauzei; capacitate redusa de analiza si sinteza bat campii cu dizgratie repetand papagaliceste ce au gasit al rechiztor, au probleme cu probele, nu prea integ in gnl nica , fac economie de gandire si restu daca sunteti masochisti sau doar mai curiosi ca un pui de matza cititi citatul! Sau mai bine sursa!

    Si respinsii astia (chiar si unu admis cu 28 de puncte) sunt judecatori! La Curtea de Apel (adica a 2a treapta ..)

    Si astia este judecatori INAMOVIBI-LI!!!
    Adica daca nu intra cu masina sub un TIR, nu dau ei cu masina intr-un tren, nu cade meteoritu , daca duc o viata „rationala” vor iesi la penzie dupa ce vor da sentinte ce vor reflecta din plin o capacitate redusa de analiza si sinteza!!!! Adica vor da „rasoale” la greu!

    O „mentiune” palme neacademice cu pantofu ptr ala respins pe motiv de neindeplinire a vechimii necesare… Ori e PROST ori are mentalitatea unui borfas .

    As avea asa o curiozitate – cati dintre astia sunt absolventi ai Institutului National al Magistraturii? Ca mie mi se pare o forma fara fond …

    PS . Da stiu fac si eu greseli de dactilografie. Da io nu iau nici un sfert din banii alora!

  33. @ LA,

    citeste cu atentie, am scris ca tipu’ ala de 250 de ani este o institutie acolo, probabil nu raspunde el la telefon, probabil se lasa doar vazut si studiat, altminteri ar trebui sa invat hindusa, nu? Eu cred ca nici nu a auzit de telefon, probabil doar vegeteaza si mediteaza, reprezinta desigur o mare curiozitate stiintifica, ar ramane de vazut daca chiar are varsta clamata si multe alte detalii, viata, regim, dieta, etc. Daca vreodata il voi vedea sau voi conversa cu el, tie iti spun prima! Insa nu e bine si nici frumos sa iei in deradere chestii despre care habar n-ai, doar pt ca bunul tau simt iti spune ca sunt minciuni… Bunul tau simt este rodul experientei tale de viata, altii au alte experiente si deci alte standarde! Desigur, daca nu mi s-ar fi parut si mie ciudat n-as fi scris si voua despre el, insa trebuie sa fim mai deschisi cel putin in fata minunilor si minunatiilor lumii asteia, altminteri la sase cand suna sirena ne luam toti salopeta si borcanul cu fasole si mergem la fabrica, pana la 15.30… Ei, omenirea a trecut de sclavagismul asta doctrinar!

    Pe de alta parte draga colega, eu inteleg ca pe cativa de pe aici va deranjeaza cand cineva isi permite sa scrie ceva rau despre Victoras… Victoras al vostru este politician pana la urma, asa ca nu te astepta sa fie imaculat sau bine pregatit in vreun domeniu, exceptiile sunt asa de putine incat aproape lipsesc din viata politica a ultimilor ani…

    O alta greseala generala este ca va uitati la ce spune Victoras, si inca odata, este politician si deci spune orice oricui insa nu oricum, ca n-are voie… Faptele sale de arme sunt altele, a pus jandarmii sa-i ciomageasca pe aia din Pungesti ca sa poata fora acolo dupa gazele aducatoare de independenta energetica, o firma straina! I-a pus pe unii sa umble prin baltoace ca sa nu-si ude el adidasii din barca! A facut tot ce a putut ca sa blocheze votul celor din diaspora si a iertat o firma straina de niste sute de milioane! A furat mesajul din Piata, l-a folosit politic ca sa dea o pseudo-lovitura de stat, pe care apoi a tradat-o la greu! Iar in prezent conjuga clasa politica impotriva guvernului de tehnocrati si a presedintelui ales, in contra interesului national! Si asa, era sa ne scape si de grija aurului…

    Altminteri e un baiat simpatic care poate plagia oricand un doctorat in disciplina guvernarii Ponta, ale carei binefaceri iata ca nu pot fi aplicate din lipsa de bani… Dar stii, desteptul promite si prostul tot trage nadejde… Daca va reveni vreodata in marea politica, sper sa revina cu alt profil. Mie unul nu imi pasa cata vreme nu se intersecteaza cu preocuparile mele, dar regret sa vad naivi si aici, printre noi…

    Traiasca!

  34. Adrian B., mai 8, 2016 la 2:38 pm. Ca om care nu a fost luat de nici o guvernare, nici macar ca portar de hotel fiind vesnic lasat in opozitie, uneori te inteleg, nu e usor sa incerci complexe de superioritate fata de personaje care ajung foarte sus – puse. Insa nu trebuie sa o iei nici chiar asa. In speta, romanii din acea unitate de forte speciale erau instructori ai afganilor, ceea ce nu e o treaba chiar mizerabila, iar pe acest fond armata noastra si-a putut trimite acolo din surplusul de echipament. Sigur ca, lasand la o parte eroismul militarilor nostri care au murit cu arma in mana, ii vom pomeni si le vom ridica monumente dupa posibilitati, ne punem intrebarea cum de a reusit un trupete afgan sa poarte o lupta de trei minute, timp in care a ranit trei militari din fortele speciale romanesti, adica dintre cei cu pregatire militara superioara, dintre care doi mortal. Desigur ca nu trebuie sa ne grabim cu concluziile fara sa cunoastem exact desfasurarea evenimentelor si miscarile persoanelor de acolo, sa asteptam ancheta. Sa varsam o lacrima si iti propun, stimate coleg de pareri sa nu ne mai victimizam singuri; americanii nu ne trimit in Afganistan la nici un fel de treburi mizerabile. Unele dintre ele devin mizerabile deoarece armata noastra nu le poate asigura militarilor tehnica suficient de moderna si eficace; si vad ca au inceput si alte nemultumiri ale militarilor; americanii fac si ei ce pot dar nu ne pot da pana si soldati; tot asa cum ne-a placut ca referitor la al doilea razboi mondial sa citam tot soiul de surse subiective care ne tot dadeau armata ca fiind una de mana a doua, preferand sa uitam spusele lui von Runstedt, poate cel mai avizat personaj militar din intregul razboi, care a afirmat ca armata romana este deasupra oricarei discutii. Toate cele bune.

  35. @Zev
    Rezervele legate de acceleratorul Cern au in vedere riscul(nu stiu cat de real, dar de care s-a vorbit inca de acum cativa ani, de la punerea sa in functiune), ca prin eliberarea unor energii neasteptat de mari(fata de cele estimate prin teorie) experimentul ar putea scapa de sub control.
    Am observat in comentariile d-lui Coarna un fel de …spleen si aflu acum ca e vorba si de situatia in care se indreapta fizica experimentala, nu doar de situatia politica din tara, cum credeam initial. Cum fizica este(si ea) mereu surprinzatoare, banuiesc ca fizicienii ar avea mari batai de cap daca de exemplu s-ar constata ca egalitatea maselor electronilor este doar o aparenta cauzata de imprecizia masuratorilor; situatia ar deveni si mai interesanta daca s-ar constata o situatie asemanatoare si in cazul sarcinii electrice…
    O idee optimista este insa aceea a aparitiei pe termen mediu(cativa ani) a unei noi surse de energie si care sa ne scoata din era dependentei de petrol(chiar si a dependentei prea mari de sistem). Acest lucru ar putea(combinat cu alte descoperiri) sa duca la situatia in care actualele masini/automobile vor fi …altfel si vor putea zbura. De-abia atunci se va grabi incheierea constructiei sistemului de autostrazi, in ideea ca acestea se vor dovedi foarte utile pentru orientarea pe timpul zborului la mare inaltime… Dar ma opresc aici ca sa nu se spuna ca ma intrec cu gluma…

  36. Da , stim povestea – Duca a fost asasinat cu complicitatea lui Carol , etc .
    Chestia cu Casa Regala si moartea lui Ionel Bratianu ( laringita striduloasa ) ma lasa cu gura cascata – noiembrie 1927 , Ferdinand murise in iulie , Mihai avea 6 ani , sa suspectezi fratele lui Carol ( Nicolae ) si surorile lui sau pe Regina Maria ca l-ar fi contaminat – otravit pe Bratianu la el acasa la Florica face parte din delirul folcloric balcanic dambovitean .

  37. @centru. Folclor urban, stimabile. Ei, ti-ai usurat sufletul? Asasinarea lui Duca are mai multe teorii ale conspiratiei, mai citeste, te rog. Cred ca nu intelegi bine ceea ce scriu, nu scriu suficient de tare, pentru tine, sa dau volumul mai tare? Si de ce nu imi respecti opiniile? Eu ti le respect pe ale tale, nu te-am facut niciodata … pentru ele.

  38. Da’ nu spui nimic . Si acuma strigi . Are rost sa strigi ? Oricum pari sa repeti ce auzi in autobuz .

Lasă un răspuns