Un nou membru al familiei

20160502-110729.jpg

Se numește Alfi. Are trei luni si este un nou membru al familiei noastre. . Nu are pedigree dar e foarte inteligent. Este pentru prima data la Cornu si ia contact cu o lume care il sperie. Diverse animale mai mari decât el, iarba înalta, sunetele păsărilor, mierle si vrabii care trec in zbor razant. Se agata de noi dar încet, încet, începe sa exploreze singur. O lume pe care trebuie sa o cucerească dar mai întâi trebuie sa o cunoască. Deocamdată insa s-a întins sub scaunul meu, pe terasa, doarme si ofteaza in somn.

25 de gânduri despre “Un nou membru al familiei

  1. sa va bucurati cat mai mult si cat mai multi ani, unii de ceilalti. in paranteza fie spus, prevad o avalansa de mesaje in acelasi spirit. mai trebuie sa postati si niste fotografii cu pisicile de pe domeniu si o sa cada website-ul gazda din cauza traficului. dvs aveati suficient trafic si inainte, dar cu asemenea postari creati reactia la „overload of cuteness”, ceea ce, sa recunoastem, este o crasa manipulare … „cute!”

  2. Să fie sănătos, să crească mare şi să vă apere şi el, de toate relele şi de toţi răii !
    Că e cam mulţi, vorba cuiva… 😉

  3. Este tare frumusel.Sa fie sanatos, ca de obisnuit cu viata … la tara, nu ii va fi greu. Mie mi-e dor de vacantele la tara, la bunica – locul unde m-am simtit cu adevarat libera. Sa va traiasca!
    Sarbatori fericite!

  4. Ooooo! Ce frumos e!
    Îi doresc să aibă viață lungă, pentru că sunt sigură că alături de stăpânii lui o să fie și bună.

  5. Draga Adrian este o axioma potrivit careia IUBITORII DE ANIMALE IBESC SINCER SI SEMENII LOR. Si eu am crescut timp de 2o de ani doi caini ..Pe SPIC un LUP alsacian din anul 1960 pana in anul 1971 cand,dupa cum sti eram colegi de studentie la drept si pe PURICOSU un COLI de o inteligenta si un devotament rar intalnite , CRESCUT, dupa ce l-am gasit la poara case in care m-am nascut nascut, din Vlaea Voievozilor ( Mahalaua Targovistei), timp de 10 ani cand a murit de batranete !!??

  6. Dumitrache Gheorghe absolvent al Facultatii de Drept Bucuresti in anul 197333. spune:

    Am crescut si eu doi caini deosebiti Ș Pe SPIC, un lup alsacian,intre anii 1960 1971 si pe PURICOSU, un COLI gasit la poarta casei in care m-am nascut din Valea Voievozilor ( Mahalaua Targovistei) L-am crescut timp de 10 ani cand a murit batran !!

  7. GDS reimparte dreptei armele ideologice supranationale: Tehnocratii, cu “reformele”, popularii, cu “sistemul retrograd”

    Nu este un secret ca in tranzitiile est-europene tehnocratii au servit cu preponderenta interesele corporatismului. Celebra teza reformista balcerowicziana a taierii cozii cainelui dintr-o data a fost de inspiratie tehnocrat-corporatista. Valurile de reforme, venite dinspre institutiile financiare internationale (FMI) sau administratia bruxelleza (Comisia Europeana), au pornit din aceeasi sursa, tehnocrat-corporatista. Explicatia tine de exercitiul de dreapta al puterii, care ca sistem a facut legea in Romania ultimilor peste zece ani, in pofida variatiunilor ideologice guvernamentale. Sistemul, intelegand prin acesta ansamblul valorilor si normelor dupa care s-au croit legile, institutiile si relatiile dintre acestea, a fost si este de dreapta, avand in fruntea sa un presedinte de dreapta.

    Guvernul tehnocrat Ciolos reprezinta prin componenta si directie interesele dreptei corporatiste, chiar daca mai discret, pentru a salva aparenta lipsei de culoare politica. Premierul este el insusi un tehnocrat, care a servit ani de zile guvernul PPE de la Bruxelles. Echipa cu care a venit la guvernare este in esenta tehnocrat-corporatista, inclusiv ultimul ministru remaniat, de la Cultura, Vlad Alexandrescu, desi, in acest caz, este vorba despre o vasalitate ideologica a culturii, in slujba curentului politic neoliberalist. Se pare insa ca tocmai aceasta navigare relativ prudenta a guvernului tehnocrat, la care obliga arborarea pavilionului neutralitatii, a intrat in coliziune cu nerabdarea neoliberalistilor, care vor sa-si vada sacii cat mai repede si mai multi in caruta, sub presiunea unor vremuiri care i-au scazut si ii scad actiunile.

    Pentru cineva care se grabeste sa arda etapele in atingerea unor scopuri economice si/sau politice, pentru care ar trebui ca falangele sale sa castige pozitii avansate in alegeri, un guvern non-politic este destul de inconfortabil. Chiar si formala, neutralitatea guvernarii face inconsistent discursul de campanie impotriva partidelor adversare, estompeaza tintele politice. Iesirea din zodia hazardului, din “a fi sau a nu fi”, obliga la incercari de adjudecare a initiativei si, prin aceasta, a rezultatului jocului. Conjunctura de seismicitate sistemica si perspectiva unui scor incert in alegeri contureaza o asemenea situatie pentru Grupul de Dialog Social (GDS), laboratorul ideilor neoliberaliste, al teoreticienilor si sustinatorilor intereselor supranationale ale corporatismului occidental in Romania.

    In actualul format de leadership, presedinte liberal-guvern tehnocrat, evolutiile pe urmatoarele sase luni, de pana la alegerile parlamentare din toamna, par previzibile si satisfacatoare pentru PNL si PSD, care vor continua sa faca un joc in doi, prin care sa-si imparta puterea dupa o cota relativ paritara, asa cum se intampla de obicei in orice logica “bipolara”, tacita sau asumata, din care este exclus un al treilea. Ori, tocmai o derulare dupa un asemenea cliseu este nemultumitoare pentru o a treia forta, care are pretentii sau motive de ascensiune. GDS este forta de influenta dinapoia unei asemenea a treia forte politice, care a fost deja preparata si pusa pe sine, asteaptand carburantul si cale libera.

    Desi GDS a declarat ca nu vrea sa fie un centru de putere, ci un centru de influenta, de la infiintare, pe 31 decembrie 1989, sub egida evreului roman Silviu Brucan si a evreului ungaro-american George Soros (exista si o poza de la GDS-ul proaspat fondat, din 5 ianuarie 1990, in care Brucan face oficiile de gazda pentru oaspetele Soros), a fost la originea sau in miezul tuturor jocurilor de putere din Romania. Fara o implicare stipendiata si coordonata a acestui grup de reflectie, megascandalurile alunecarii stangii spre dreapta si caderii dreptei in bratele neoliberalismului, conceptul politic al corporatismului fara bariere american, ar fi fost imposibile sau, cel putin, fara influenta pe care au avut-o cele doua fenomene. De fapt, influenta este scopul programatic al GDS, iar influenta face puterea, aceste doua cuvinte si relatia lor trebuie retinute.

    Nu trebuie sa ne mire amploarea influentei si consecintele sale asupra puterii, dublul limbaj orwellian si banii corupatori sorosisti au facut si inca fac totul posibil. “Reforma” din deceniul revolutiei portocalii, pe care GDS pare sa o fi transferat tehnocratilor, a fost practic o deformare a economiei, administratiei si justitiei, care a permis luarea lor in posesie coloniala si crearea bazelor ca statutul de colonie sa nu poata fi schimbat (v. suveranicidul prin MCV si distrugerea elitei dizidente prin revolutia procurorilor).

    “Sistemul retrograd”, despre care aflam dintr-o postare critica de pe facebook, de duminica, a presedintelui PMP, Traian Basescu, nu fara o perceptie de mare ipocrizie si cinism, din moment ce el este fondatorul unui sistem care-i supravietuieste plecarii de la Cotroceni, pe care elita dizidenta i l-a reprosat si continua sa i-l reproseze, pare a fi noua mantra politica pe care i-au pus-o in gura aceiasi baieti cu staif intelectual de la GDS, care in deceniul in care a/au detinut puterea il puneau sa repete cu sagacitate mantra “reformei”.

    Ar trebui sa mai observam ca GDS este veriga de legatura intre tehnocrati si populari, ministrul Alexandrescu este membru al Grupului, autosuspendat pe perioada mandatului, iar aceeasi apartenenta o au si “intelectualii lui Basescu”. La prima vedere, atacurile ghedesisto-populare asupra ghedesisto-tehnocratilor par ciudate, ca ceva contra naturii, cred insa ca pe scop sunt mai degraba inselatoare. O criza a guvernarii tehnocrate ar relansa in mod acut discutia despre un guvern politic, o tentatie mare pentru PNL si PSD, desi riscul de a o apuca pe drumul pierzarii este destul de mare pentru oricare.

    Demiterea tehnocratilor ar fi cu cantec si ar da munitie politica celei de-a treia forte politice, PMP, pozitie spre care deocamdata o imping activismul si cresterea in sondaje, care ii distanteaza pe populari de restul partidelor mici. Orgoliul de tehnocrat al premierului Ciolos ar putea strica insa prin demisie calculele de demitere. Atunci, tinta ghedesisto-popularilor s-ar muta automat pe presedintele Iohannis. Pe blogul sau de la adevarul.ro, ghedesistul Andrei Plesu il desfiinteaza pe Iohannis, nu-i lasa nicio gura de aer, nici pentru cand tace, nici pentru cand vorbeste. Stanga ar face bine sa stea in banca ei, sa nu se amestece in borsul dreptei, PSD s-ar putea frige cu clocotul ghedesisto-popularilor. Daca nu cumva asta urmaresc.

  8. Si ce daca n-are pedigree, ce noi am avem ?
    Curajos si credincios sa fie ( dresajul „is a must” )!
    Albul blanii lui Alfi , cu cheltuiala se tine ( o sa ma pomeniti la fiecare samponeala ) !

  9. Pare a fi un Labrador, o rasa foarte inteligenta si sociabila. Sa va traiasca si sa va bucurati de prezenta lui.

  10. ”SUFERINȚELE TÂNĂRULUI TURCESCU” (lucrare beletristică tristă de tot, care va provoca multe lacrimi, câteva zeci de depresii și două-trei psihoze grave …)
    ………………………………………………………………………………………………………

    «Vă uitați cu tristețe la mine? La hăinuța mea ponosită, cu reverele zdrențuite? De la SECOND , da… de la SECOND… doi lei m-a costat… nici n-am mâncat în ziua în care m-am hotărât să mi-o cumpăr… Pantofii sunt doar puțin găuriți … dar cine nu are pantofii găuriți pe lumea asta? Uite, chiar Jeffrey Franks , cât era el de șef al misiunii FMI, nu s-a sfiit să ne arate în ce hal de sărăcie se zbate… da, confirm, și el tot de la SECOND îți cumpără pantofii… ne mai vedeam pe-acolo, da′ ne făceam că nu ne cunoaștem , asta când nu mă-ntâlneam cu Paul Wolfowitz, Președintele Băncii Mondiale, însă ăsta din urmă era mai curând interesat de ciorapi…cu găuri potrivite, se găseau la preț bun…Și pantalonii…puțin rupți în fund , abia i-am smuls din mâna lui Cristoiu Ion, că lui nu-i trebuiau ca să-i poarte, erau bibliografie pentru o carte de-a dânsului…

    Așa sărac cum sunt, aș vrea totuși să-mi fac o televiziune, pentru că la asta sunt bun, mă pricep…toți au televiziuni, numai eu nu reușesc… numai că , pentru un necăjit ca mine, pauper dar cinstit, e al naibii de greu …S-a demarat o subscripție publică pentru ”Cumințenia pământului” …merge greu, dar vedeți că se poate…Păi, și pentru televiziunea mea, nu se poate?

    Mai ales că din ”Cumințenia pământului” nu puteți lua fiecare o bucățică acasă, pe când la mine există și recompense! Uite, dacă dați DOAR 5 EURO + TVA ( ce mai înseamnă în zilele noastre 5 euro+ TVA, pentru un cetățean care dorește o televiziune cu adevărat liberă, gestionată brici de către biet un fost acoperit, dar cu spovedania la zi? ). Nu e pe degeaba, dragii mei… pentru că în schimb veți primi un bestseller mai tare decât PAS CU PAS, pe scurt, vă veți bucura de captivantul meu roman DANS DE BRAGADIRU, pe care evident nu-l mai gășiți pe piață, indiferent cât ați fi de înnebuniți să-l citiți . Vă ofer varianta PDF. Deoarece am multe PDF-uri de-astea pe-acasă și nici nu mai știu pe unde să le pun…

    Asta dacă sunteți calici, ca mine… dar dacă sunteți generoși, se schimbă treaba…Atunci am pentru dumneavoastră o altă ofertă, mult mai tare: adică dacă sunteți dispuși să vă despărțiți de mai puțin de 1000 de euroi, dar cam pe-acolo, vă invit la restaurant și mâncăm și bem împreună, până nu mai putem, pe banii dumneavoastră. Dar fără caviar , pentru domniile voastre… pentru mine, merge puțin, ca să ”ungă ” conversația inteligentă pe care o voi susține. Iar dacă sunteți încă și mai proș…ăăă, generoși… și marcați peste mia de euroi, vă invit acasă, vă dau țuică fabricată de mine într-un alambic improvizat, în dosul casei, și plăcintă făcută cu mânuțele-astea două , că pe mine nu m-au cruțat părinții, și m-au pus să fac plăcinte încă de mic!

    Că eu n-am de unde…nimic serios nu poți să pornești cu numai 500 000 de euro, cât am reușit cu sudoarea frunții să adun în conturi, din munculița mea, și cu milionul vârât în căsuțe și apartamentașe, cu acțiunile la niște prăpădite de societăți, că nimic nu mai merge ca lumea în România, și cu contravaloarea a doar 11 000 de metri pătrați de terenuri … SUNT SĂRAC ! SUNT ENORM ȘI SFÂȘIETOR DE SĂRAC!

    De-aia mă și-ncumet să candidez la Primăria Generală… că sper să mă mai reabilitez și eu financiar, din salariul de primar. Așa să m-ajute Băsescu Traian!»

    Bibliografie generală :

    ADEVĂRUL -31 ianuarie 2007 –”Șeful Băncii Mondiale, surprins cu ciorapii găuriti”
    ZIARE.COM – 08 Mai 2011 ”Șeful misiunii FMI, cu pantofii găuriti la Cotroceni”
    ION CRISTOIU – Noiembrie 2007 – ”Lumea văzută de un român rupt în fund- Jurnal ”
    ACTUAL24 -02.05.2016 – ” Averea IMPRESIONANTĂ a „jurnalistului” Robert Turcescu. Candidatul PMP îi eclipsează pe toti ceilalți concurenți la Primăria Capitalei”
    TURCESCU.ro – 18 Mai 2015 ”Donații pentru proiectul televiziunii online”

  11. Papasha- cum spui ca noi nu avem pedigri ? Uite la Guvernul Ciolos,toti ocupantii scaunelor au venit cu pedigrii de ” varza de bruxeles” si vezi ce „specialisti” sint ?

  12. Va doresc sa aveti o familie unita si fericita.Alfi este dragalas si frumos.Va fi un fiu devotat si util si va returna dragostea pe care o primeste.

  13. Santinelo ,
    pacat ca suntem numai o mana de oameni care gandim la fel , fata de varza de guvern al veneticilor de azi , si chiar daca am vrea sa facem pipi pe dansii , n-ar fi destul ca sa-i „waterboard” ca sa spuna tot , cine-i plateste si ce planuri au cu Tara asta .!!!

  14. Frumos este! Să-l stăpâniți sănătos, să aibă viață cât mai lungă în preajma d-voastră! Sunt sigură că el nu va trăda niciodată mâna care-l hrănește, va fi loaial, apropiat de d-voastă! De multe ori, noi, oamenii avem atăt de multe încă de învățat de la animale…

Lasă un răspuns