„Confirmare”

20160429-094652.jpg

In 1991, Clarence Thomas, candidat la postul de judecător la Curtea Suprema din SUA, a fost acuzat de Anita Hill, o fosta subordonata, de hartuire sexuală. Filmul recent, „Confirmation”, cu Kerry Washington in rolul Anitei Hill, spune povestea de atunci, a audierilor din Congres. Poate ca ar trebui organizata o vizionare colectivă a acestui film in Parlamentul nostru. Pentru a se înțelege rolul parlamentarilor in organizarea unor astfel de audieri, cu investigatii proprii, cu audieri de martori, etc. E adevărat ca in final Clarence Thomas a fost validat cu 52 la 48 de voturi. Interesant este insa faptul ca in Congresul american astfel de proceduri preiau elemente din zona justitiei, fara ca vreun MCV sau vreo ambasada straina sa se scandalizeze.
De văzut…

36 de gânduri despre “„Confirmare”

  1. Nu-mi place cum pronunță Ioh românește. Parc-ar avea griș cu lapte în gură și se silește să vorbească fără să-i curgă pe bărbie.
    E incapabil să pronunțe hiaturile: achiziți-e, închiri-at, asoci-ați-e…
    Spune achizițe, am închireat-o, soceal democrat, asoceație…deci le transformă în diftongi.
    Apoi, pronunță vocalele e și ă foarte deschis, precum parlamentarul Steluța Cătăniciu sau Ana Blandiana.

    Dac-ar fi numai asta, i-aș trece-o cu vederea.

  2. Domnule Nastase, o astfel de comisie are un dublu rol. Pe de o parte, este o comisie a reprezentantilor poporului in relatie cu anumite persoane sau/si institutii. Pe de alta parte creioneaza pentru popor imaginea a pentru ce sunt cheltuiti o parte din banii ei. Haideti sa ne amintim ca in parlamentul nostru a existat un embrion al unor astfel de comisii si anume comisia pentru abuzuri a camerei deputatilor care, vreme de doua legislaturi, a cercetat o serie de cazuri de denuntate abuzuri si a editat unele dintre cercetari si concluzii in volum. Nu erau, in acea vreme, conditii la indemana de editare digitala, asa ca nu au fost televizari dedicate. Sa ne amintim si cum a fost primita aceasta activitate laudata atunci cand e vorba de altii: toate partidele s-au uitat chioras la comisie, pana si regretatul CVT, al carui partid dadea seful de comisie si care se temea sa nu iasa vreun caz de abuz din propriul partid, deoarece seful comisiei era suficient de obiectiv pentru ca sa nu se stie. Ca orice embrion, acesta ar fi trebuit sa se dezvolte; ia sa vedem cum s-a dezvoltat al nostru? Pai sa ne amintim: inainte de urmatoarele alegeri (in 2004), seful de comisie a fost ras de pe listele de candidati, laolalta cu istoricul Gh. Buzatu si cu alti cativa, de un personaj care, dupa aceea, a fugit in PSD (ce potrivire), si este si astazi un onorabil perlamentar pesedist. In urmare, seful de comisiei de abuzuri a fost rezolvat. CVT, astazi decedat, s-a facut ca nu observa ca a semnat liste modificate de candidati si a facut un scandal tardiv si, desigur, inutil decat chiar pentru dl CVT. In parlament, comisia pentru abuzuri a fost data tot unui PSD-ist, care i-a stins activitatea, usor, usor.Ia sa vedem (scuzati exprimarea asa bruta), stiti ceva despre ce a facut comisia de abuzuri, din 2005 incoace? Sunteti unul dintre cei care ar fi fost interesat ca aceasta comisie sa fie una vie, fiindca ea ar fi trebuit sa ia in vizor prima abuzurile la care ati fost supus si sa se lupte pentru dumneavoastra, iar asta fara sa fi fost in mod special sesizata. Decesul activitatii comisiei desfasurat sub mana PSD, a facut si ca activitatea DNA sa apara, ulterior, asa de stralucitoare. Pe scurt, avem in parlament ceea ce a dorit PSD sa avem. Poate ca au dorit si altii, dar nu s-au bagat pe fata. Regrete.

  3. Problema e ca Parlamentul si parlamentarii sunt vazuti ca dusmani personali si originea tuturor relelor de idiotii nationali care umplu paginile Facebook ale Mediafax , Hotnews , ProTV , ale lui Iohannis , Ciolos sau Nastase .
    Acesti primitivi semi-analfabeti si agramati , turma electorala a PDL ( PSD-ul a pierdut , culmea , votul acestei paturi sociale foarte simple si fragile care este muncitorimea needucata a Romaniei odata cu plecarea majoritatii lor in Italia si Spania unde suprimarea vizelor si accesul la munca este succesul PSD ) , dresati de discursul basist , cred ce li serveste de Kovesi , Morar si televiziunile in serviciul lor …
    PS – mostra de tampenie culta a Romaniei anilor 2010 , un sinistru frustrat numit Petre Barbu , angajat la Adevarul si ultimul lui articol ” sunt sigur ca generatia nascuta dupa 2000 va integra natural si fara efort Romania in Europa ” …. asa tont , mai rar – deci pustimea imbecilizata de ProTV , Antene si filmele ultraviolente , care nu pune mana pe o carte si nu are habar de matematica , gramatica si o limba straina , care nu-si cunoaste Istoria si e crescuta in dispretul fata de tara proprie ii va face pe Sarkozy si Le Pen cei cumparati de rusi , prieteni ? va crea un capital enorm de simpatie pro-Romania in randul danezilor sau englezilor ? ( cu ce , n-au nimic in cap ) va guverna tara bine ( cum ? de ce ? ) …Ce simplu e pentru acest Barbu totul …

  4. Numai ca SUA este un stat cu adevărat suveran !

    MARIAN NICOLAE

    Întotdeauna am susținut că Antichitatea a pus bazele tuturor formelor de stat și de guvernare, instituțiilor, legislației și mai ales a creat valori materiale și spirituale care au constituit și constituie mijloace de inspitație pentru creatorii din toate timpurile.
    De aceea, acum vreau să vă spun un lucru impotant, referitor la judecători.
    Știți unde era așazat jilțul judecătorilor în Roma Antică?
    În absida bazilicei. Absida este sfertul sferei, iar sfera simbolizează Cerul. Așezarea jilțului în sferă însemna că cel care înfăptuiește justiția era „inspirat” de divinitatea celestă și că va da socoteală acesteia când va trece Dincolo.
    Mă intrigă faptul că toți martorii, ori de cîte ori sunt interogați, jură fie pe cartea religioasă a religiei lor, fie pe Constituție, dacă sunt atei. Ar trebui și judecătorii să jure, de câte ori dau sentințe, că o fac conform literei și spiritului legii. Poate așa s-ar mai conștientiza!

  5. De fapt comportamentul ambasadei USA ( + la rigoare Marea Britanie, Germania, Olanda) este stimulat/solicitat de politicieni autohtoni care nu pot sta pe picioarele lor și caută cârje, unori plătibile cash (Fondul Propietatea), alteori prin troc de servicii (Portul Constanța, CNPR+TNT, Tarom + Lufthansa). Adică: Băsescu, Macovei, Geoană, Zgonea, etc.
    Pe de altă parte, vorba lui băsescu, VULNERABILITATEA PRIN PRESĂ!!!
    Adică: România Liberă, Adevărul, Evenimentul Zilei, Realitatea TV, B1TV, etc.
    Totul cu suportul „boierilor minții” (marii formatori de opinii), care au grijă ca nu cumva vreun intelectual să dee semne de patriotism că imediat va fi pus lângă ceaușescu și alți comuniști-naționaliști. (Nu identific persoane, nici manipulatori, nici victime – că iar se deraiază de la subiectul principal)

    Tuturor – PAȘTE FERICIT !

  6. 1. Au inceput sa-i ajunga blestemele , pam-pam !

    http://www.antena3.ro/externe/elicopter-prabusire-morti-raniti-norvegia-354029.html

    ––––––––––––––––––––––––––––––

    2. Astia se baricadeaza indealul cucuvelei , ca sa nu-i ia DNA-ul cu fulgi cu tot ( case , valute de tot felul , bijuterii , colectii de arta , conturi , etc )

    http://www.nasul.tv/dezvaluiri-dudu-ionescu-militarizeaza-palatul-cotroceni/

    –––––––––––––––––––––––––––––––

    3. – Fa , grosse mutti bau-bau merkelizdo comsomol , noi suntem cetateni europeni si avem drepturi !

    – De colonizati din valul trei bai slugilor , zise grosse mutti bau-bau !

    http://www.nasul.tv/discriminati-in-ue-germania-va-taia-ajutoarele-sociale-pentru-romani/

    ––––––––––––––––––––––––––––––––

    4. Bravo hunilor , mai faceti si voi ceva ca lumea , macar sa invete si politicienii nostri de rame si carpe de sters la curba/sinele trosnesc !!!!

    http://www.ziuanews.ro/stiri/ungaria-respinge-cotele-obligatorii-de-imigran-i-stabilite-de-uniunea-european-441051

    –––––––––––––––––––––––––––––––––

    5. …ra-i al dracu de nedefinit , cu ala care te plateste !

    http://www.stiripesurse.ro/video-nicu-or-dan-gafa-de-zile-mari-in-direct_992766.html

  7. Domnule Nastase, cred ca uitati un lucru: Constitutia Romaniei nu e identica cu cea a SUA, deci nici procedurile nu pot fi identice. La noi conditiile de numire la Curtea Constitutionala sunt date de art. 143 din Constitutie care spune:

    „Judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara, inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior.”

    Deci doar atat, iar numirile celor 9 judecatori se fac cf. art. 142: trei sunt numiti de Camera Deputatilor, trei de Senat si trei de Presedintele Romaniei. Iar incompatibilitatile sunt date de art. 144 si anume ca aceasta functie „este incompatibila cu oricare alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul juridic superior”. In SUA e clar ca e o alta procedura, iar afirmatia aceasta:

    „Interesant este insa faptul ca in Congresul american astfel de proceduri preiau elemente din zona justitiei, fara ca vreun MCV sau vreo ambasada straina sa se scandalizeze.”

    este falsa. In SUA, Presedintele SUA nominalizeaza o persoana pentru functia de judecator la Curtea Suprema. Dupa aceea urmeaza confirmarea din partea Senatului: Senate Judiciary Committee conduce audierile persoanei nominalizate de catre Presedinte si intocmeste un raport ce poate fi pozitiv, negativ sau neutru despre persoana in cauza si pe care il inainteaza Senatului spre aprobare. Iar dupa ce Senatul confirma, Presedintele trebuie sa intocmeasca si sa semneze o imputernicire cu pecetea Department of Justice inainte ca noul judecator sa intre in functie. Daca sunt doi imputerniciti, cel mai in varsta are intaietate.

    Pe de alta parte, PSD reinventeaza „democratia originala”: pe acolo, pe unde nu se baga ambasade straine sau MCV-uri, nu vezi in fruntea unuia din partidele principale un condamnat penal, fie si cu suspendare.

    • Motanul Incaltat,
      nu cred că ati inteles sensul postării mele. Oricum, fiti sigur că stiu prevederile constitutionale românesti si am unele idei despre sistemul american.

  8. serbanflaprilie 29, 2016 la 12:31 pm

    “….politicieni autohtoni care nu pot sta pe picioarele lor și caută cârje,… Totul cu suportul „boierilor minții”….”

    DA. Un perpetuum-mobile al eroziunii continue a interesului national romanesc ! Cred ca, totusi, pana la urma, “Patria limbii romane” va salva Patria Romania ! Aici se-ntalnesc marele pesimist Emil Cioran cu marele traitor al tragediei romanesti, Paul Goma ( cred ca si Vintila Horia, dar si Nichita Stanescu…) ! Are si vrajeala o limita ! Macar tehnic-comunicationala…..Coborand cu un bemol teoria lui Arnold Toynbee si aducand-o la destramarea sistemelor de putere totalitare, totul incepe cand “proletariatul extern” intoarce armele. Cred ca s-a putut vedea asta chiar pe acest blog… Suntem in plin proces ! Deci, nu “la arme” ( asta asteapta “industriile”….), cu tot respectul pentru “badia Mihai”, ci la carti !
    Din pacate “patria limbii romane” este nevoita sa se “subordoneze”, “ierarhic” din punct de vedere democratic, “culturii globale”…Este motivul pentru care cred ca aici trebuie intervenit in primul rand. Cand Mario Varga Llosa a fost intrebat la Neptun ce scriitor cunoaste din Romania a raspuns cu un singur nume, din pacate un “scriitor bandit” pentru establishment…Totusi, “aici” se insela si blogi ( trebuie sa discernem intre cei care vor sa ne domine si cei care tocmai pentru ca ne iubesc vor sa ne schimbe intru civilizationism…), prea pasunist in unele privinte…. Toate astea, pentru a nu iesi din “limita lui Brecht”, mai generala, de a nu cauta un alt popor pentru limitele elitei romanesti….Vorba “lor”, mentalitatile, educatia, alea-alea…., in timp ce ei circula cu “zeii zilei”, Mercedes, BMW ….si “o ard” pe alte-alea de-alealalte culturale…, pentru ca “cine misca, nu mai misca”….

    PASTE FERICIT !

  9. Lumpenmigratia est-europeana avertizeaza Occidentul: „Migram in Africa!”

    Fascinatia ideilor occidentale pentru care est-europenii si-au rasturnat guvernele si regimurile politice, in 1989, astazi nu mai exista. La peste un sfert de veac de la revolutiile din Europa de Est, ideile privind multiculturalismul, dreptul la libera circulatie si dreptul la alocatii sociale pentru imigranti au palit foarte mult.

    Noua eclipsa sociala a fost provocata de neoliberalism, ale carui interese inegalitariste s-au unit cu forta statului, degenerand intr-un alt mutant capitalist, neoliberalismul de stat. Euroatlanticii au retras multiculturalismului acreditivul, recunoscand ca este un esec. Libera circulatie si ajutoarele sociale au fost coborate de la catargele SUA si Europei, in locul lor fiind ridicate politicile de ingradire. Est-europenii se simt tradati.

    “Nu există uniune socială în Europa”, si-a motivat Germania, prin vocea minstrului social-democrat al muncii, intentia de a reduce drastic ajutoarele sociale pentru imigranții veniți din alte țări ale Uniunii Europene (UE), urmând astfel exemplul Marii Britanii. Măsura i-ar viza în special pe imigranții din țările Europei Centrale și de Est, inclusiv România și Bulgaria.

    Potrivit unui proiect de lege, imigranții intraeuropeni care locuiesc în Germania nu vor mai primi ajutoare sociale dacă nu vor munci. Fără loc de muncă, ei nu vor mai putea accede la ajutoarele publice decât după cinci ani de ședere în Germania. Social-democratia germana va fi, deci, de acum incolo, numai pentru germani, nu si pentru imigranti.

    Aceasta idée germana este frate geaman cu cea americana, promovata, zilele trecute, de candidatul republican in alegerile americane prezidentiale, Donald Trump, potrivit caruia ”America trebuie sa fie pe primul plan”. Absolut incredibila similitudinea, “USA, USA, über alles”! Carevasazica, nationalismul si populismul fac ravagii pe ambele maluri ale Atlanticului.

    Prin politica vizelor pentru accesul pe teritoriile lor, SUA si Canada au ales o modalitate subtila si cuprinzatoare, in acelasi timp, de a se inchide in fata migrantilor est-europeni. Pe lista de vize a SUA se afla Bulgaria, Croatia, Cipru, Polonia si Romania, pe cea a Canadei sunt Bulgaria si Romania. In schimb, americanii si canadienii pot intra fara vize pe teritoriile acestor state, gratie apartenentei lor la UE. Asimetria si paradoxul dintre cele doua tipuri de societate, inchisa in Vest si deschisa in Est, sunt vizibile si impardonabile.

    Nemultumirile est-europenilor au inceput sa apara, sa fie in crestere, mai ales din observatia discriminarii celor doua tipuri de migranti, intra-euroatlantici si extra-euroatlantici, cu atat mai mult cu cat criteriul geopolitic ar fi trebuit sa functioneze invers, sa-i favorizeze, in virtutea acordurilor de parteneriat, de alianta si de integrare. Cei mai vulnerabili la inchiderea societatilor occidentale, din care au fost iluzionati ca fac parte, sunt lumpenmigrantii est-europeni. Din acest punct de vedere, alternativa “Migram in Africa!” este mai mult decat ironica.

  10. Domnule Năstase, păi măreţii uselişti au făcut ceva pentru elucidarea felului în care ditamai comisia parlamentară de anchetare a lui Madame Pleşcoa a fost pusă sub ascultare? Nimic! De parcă ei ar fi fost aleşi cu aşa proporţie covârşitoare ca să se ocupe de cârnaţi!

  11. Controversata,controversata,ancheta,ancheta dar pina la urma tot votul este suveran si femeia a fost confirmata pe functie.Pierdere de vreme cu ancheta.Exista „vointa” politica este „pus” cine trebuie unde trebuie !

  12. Tudor Arghezi, De Paști

    La toate lucarnele și balcoanele,
    Au scos din cer îngerii icoanele
    Și-au aprins pe scări
    Candele și lumânări.

    Orașele de sus, în sărbătoare,
    Au întins velințe și covoare
    Și ard în potire
    Mireasma subțire.

    Și din toate ferestrele odată,
    Mii și sute de mii
    Heruvimii fac cu mâna bucălată
    La somnoroșii copii.

  13. Pe marginea Darii in Plata

    Dupa multa agitatie melodramatica in care s-a distins corul bocitoarelor de la BNR legea darii a plata a fost promulgata si publicata…

    SI ce vedem ?!

    Dezvoltatorii reuşesc să vândă peste 75% din apartamente înainte de finalizarea construcţiei

    Dezvoltatorii imobiliari au apăsat pedala investiţiilor în sectorul rezidenţial, după ce anul trecut o serie de proiecte aflate în construcţie s-au vândut integral înainte de recepţia finală, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

    La nivelul Capitalei, consultanţii Coldwell Banker estimează că, în condițiile actuale de piață, stocul total de locuințe aflate la vânzare în ansambluri rezidențiale va ajunge la finalul acestui an la aproximativ 8.500 de unități, în scădere cu peste 35% față de situația de la începutul acestui an.

    Majoritatea proiectelor au înregistrat vânzări semnificative pe durata lucrărilor de construcție, rata de absorbţie fiind de peste 75% până la finalizarea construcţiei, existând și numeroase cazuri în care imobilele au fost vândute integral către consumatori până la momentul recepției finale, potrivit studiului citat.

    Numărul tranzacțiilor încheiate anul trecut a crescut la nivel național cu aproximativ 8% față de 2014, peste 95% din tranzacții fiind încheiate de către utilizatorii finali, comparativ cu perioada 2006-2008 când ponderea majoritară era deținută de către investitori în căutarea unui profit rapid prin revânzare.

    [………………….]

    Datele Coldwell Banker arată că 53,5% din unitățile care vor fi livrate în acest an în Bucureşti se încadrează în categoria mass market, segment pe care achizițiile prin Prima Casă dețin un procent covărșitor, de peste 70% în funcție de proiect.

    Un procent de circa 12,3% din totalul unităților care vor livrate în acest an – sau aproape o cincime din categoria mass market – poate fi încadrat în segmentul low market, adică proiecte care oferă locuințe cu suprafețe mai reduse comparativ cele ale locuințelor finalizate înainte de 1990 și care sunt amplasate la marginea orașului.

    Peste 5.500 de locuințe adresate clasei de mijloc vor fi finalizate în acest an în București, în zonele semicentrale, de nord sau din interiorul marilor cartiere dar cu un acces foarte facil la rețeaua de transport în comun – în special la metrou – și la puncte de interes, precum centre comerciale sau parcuri.

    Sursa http://www.capital.ro/dezvoltatorii-reusesc-sa-vanda-peste-75-din-apartamente-inainte-de-finalizarea-constructiei.html

    Si asta desi pe portalul intelectualilor de pripas unu din comnetatori nega cu vehementa cresterea preturilor la apartamentele din Bucuresti

    studenti sunt mai putin de jumatate (in jur de 40% daca cautati pe INSSE) fata de 2006 – 2007-2008, locuri de munca sunt in continua scadere in ultimii 8 ani – cel putin 10 colegi din Bucuresti au plecat in strainatate (vorbesc de slujbe de IT’ist bine platite). Pe ce anume se poate baza o crestere de pret in Bucuresti in conditiile astea?

    Deci nu importa ce vedem empiric (cresterea preturilor in Bucuresti, cel putin in Titan) ci ce „gandim”.
    Sau mai precis ce ne spun bocitoarele de la BNR si a bancilor (starine) pe care Banca Nationala a Romaniei le slujeste pana la uitarea de Romania.

    De fapt aici este tot schepsisul agitatiei bancheresti. Ei (bancheri) si ele (bancile straine) stiau f bine ca „trendul” pietei va deveni unu crescator. Stiau dpv teoretic – caci „tioata lumea” stie (sau ar trebui sa stie) ca pretul imobiliarelor urmeaza ciclul vechii economii – 8 ani de crestere, 8 ani in descrestere (cele 7 avci grase urmate de cele 7 slabe si apoi iar 7 grase…). Aveau si datele empirice (contracte de creditare si, si mai bine cand scoti o suma mare te intreaba „ptr ce” asa ca pe formularul de retragere apare „achizitie imobil”)

    Ori legea dari in plata va constui o frana in crsterea nebuneasca a preturilor. Caci daca stii ca clioentul nu va mai putea fi belit pana la os nu poti accepta ca o garsoniera din anii 65-73 in Titan „face” 50-60.000 euroi .. si dai un credit mai mic .
    Su daca bancile modereaza creditul (adica dau cu 20-50 mii mai putin) atunci nici preturile nu pot sa creasca prea mult. Ca exista ceva numit cerere „solvabila” , ori daca pe piata exista o cantinate de N bani (lei, euroi, dolarei, chf) preturile sunt „silite”s a se alinieze .. Sau mai precis : Nu poti cere 10.000 cand pe piata sunt numa 7.000. Sau poti cere da stai cu obectu in brate!

    Insa asta este nashpa ptr bancherime. Asta inseamna bonusuri mai mici ….

    Acum imi dati voe sa pun o intrebare : este normal sa sacrifici o tara ca sa ingrasi cativa bancheri? Care in plus sunt niste angajati de lux si superlux …
    D’aia guitza bancherimea – ca li se reduc perspectivele de bonusuri .. adica se vor multumi cu un Mercedes SEL cu sase-opt cilindi, sau altii numa cu un E sau CL Klasse samd. Adica oricum vor trai excelent …

  14. @fragmentarium – la ce e buna migrarea unei forte de munca necalificate si slab educata , ca migratia romaneasca a anilor 2003 – 2016 ?
    Buna pentru trattoriile italiene si pentru patinoarele spaniole , care isi gasesc sclavi la curatenie si bucatarie la 3 dimineata si paznici de noapte .
    Pentru primitivii de la noi ajunsi acolo , ce e bun ?
    Nu se amelioreaza cultural ( traiesc in comunitati inchise , in clanuri pe verisori si cumnati ) , nu castiga atat cat sa fie independenti … iar tara de origine ce castiga ?
    A doua intrebare – de ce lumpenproletariatul de la Nasaud , Negresti Oas , Solca sau Falticeni ar fi obligat sa emigreze ? Nimeni nu poate oferi in tara de origine acestor indivizi facilitati – cursuri de informatica , hotelerie , agronomie , limbi straine , conducere auto etc astfel ca sa aiba sanse de reusita acasa la ei ?

  15. @ oscar wilde, aprilie 29, 2016 la 12:25 pm

    „Numai ca SUA este un stat cu adevărat suveran !”

    OARE…..???!!!!!

    Ia luati-o domnia voastra cu inceputul inceputului Americii, adica de la Olmeci incoace, treceti pe la Maya, pe la Inca, cu o pauza pe la Anasazi…dupa care puneti cateva intrebari bine nimerite indienilor Hopi si vedeti ce iese…….

    Va astept cu nerabdare cu raspunsul intreg si nevatamat…..
    Nu, nu este nevoie sa va duceti si dumneavoastra direct la sursa in State….au fost altii inainte si s-au documentat.

    Uimiti-ma, „just knock my socks off”….ca sa fim in rand cu lumea…..

    Ce sa mai, spuneti ca sa afle si altii, in eventualitatea in care se presupune ca stiti adevarul…..daca nu, atunci nu va mai lansati in enuntarea unor adevaruri cu jumatate de masura.

  16. @Dezideriu Dudas
    aprilie 29, 2016 la 6:04 pm
    Vă rămân recunoscător dacă nu mă mai luați ca asistent atunci când vă băgați în seamă.

  17. @ serbanfl

    Uitasem de delimitarea pe care ati facut-o ultima data desi parea atunci ca tocmai anuntati cumva faptul ca a inceput “uneala”….Nu v-a tinut mult…., desi trebuie sa recunosc ca o sa fiu mai atent cu oricine pare a fi “porumbelul pacii”. Am inteles cu “asistentul” si de data asta nu voi uita. In plus, ca “lector”, sunt mai putine “provocari”….

  18. Marian Nicolae
    Suveran înseamnă că își hotăresc singur soarta și o mai hotăresc și pe altora, deși au introdus în Constituâia lor doctrina Monroe. Dacă ne gândim la celălalt aspect, că Lumea este condusă de un grup de interese transfrontalier, poate nici SUA nu ar fi un stat cu adevărat suveran, dar oricum și așa este mai suveran decât România.
    Cât despre olmeci, mayași, azteci, aceștia au locuit pe teritoriul Mexicului actual și cuceriți fiind de spanioli au preferat, în marea lor majoritate, să se sinucidă decât să devină sclavi sau să locuiască în rezervații, cum s-a întâmplat cu amerindienii din teritoriul actual al SUA;Chochtaw, Chikasaw, Seminoli, Creek, Cherokee.
    Vă doresc Sărbători Pascale cu mari bucurii lăuntrice! Hristos a înviat!

  19. Daca nici „America”,……… cum o numeste domnul Bogdan Chiriac, adica SUA, nu stie ce e aia libertatea de opinie, de alegere………. atunci inseamna ca am innebunit cu totii! ……… Romanii il vor pe Victor Ponta, pentru ca este un roman adevarat, este un om competent, este un profesionist, un politician extraordinar, este iubit de toti romanii, etc.! VICTOR PONTA, ROMANIA TE IUBESTE! Ca presedinte al Camerei Deputatilor! P.S. Sau in oricare alta functie ai fi venit in politica romaneasca! Parerea mea sincera, de amarat de sociolog, fara loc de munca stabil in Timisoara, va spun D-le Ponta, ca aveti a treia functie in stat si aveti in mana votul decisiv pentru legile oprite de acesti cacati imputiti liberali! Etc., pana maine v-as scrie, la cat de bucuroasa sunt ca veti fi Presedintele Camerei Deputatilor! Timisoara va iubeste! Andreea

  20. Imi pare rau, draga site, pentru ca am postat un comment mai acid, dar am mare dreptate in ceea ce am zis, ca sociolog de profesie, deci de
    profesia unui politician!! Va rog sa-l publicati! Andreea, Timisoara

Lasă un răspuns