„Scoala altfel” la Fundatie

DSCN3947.JPG

DSCN3954.JPG

Săptămâna trecută, am avut mai multe vizite la Fundatie. Liceeni din Brasov si din Bucuresti ne-au vizitat in cadrul programului „Scoala altfel”. Le-am vorbit despre diplomatie, despre istoria României, despre Nicolae Titulescu. De asemenea, le-am oferit diverse cărti pe teme de relatii internationale.

42 de gânduri despre “„Scoala altfel” la Fundatie

  1. Adrian B.

    PSD merge in alegeri cu mostenirea guvernarii Ponta, din simplul motiv ca nu are alte argumente. (Z)
    Citez: ,,Liviu Dragnea a prezentat bilantul guvernarii PSD, in absenta lui Victor Ponta: Guvernul nostru a lasat noului guvern aproape 10 miliarde euro disponibilitati in conturi”
    COMENTEZ: Trec peste faptul ca recentul condamnat dovedeste o moralitate indoielnica, dar, in fine, nu se poate retrage acum din functia de lider PSD din motivele pe care le-am explicat in alt comentariu.

    Stimate coleg, cred ca a venit timpul sa dovedesti mai mult respect pentru colegi, cititori si gazda – atat de toleranta a – acestui blog.
    Cred ca lumea se asteapta sa vada la d-ta si propuneri de solutii, inclusiv liste de personaje politice ,,curajoase si oneste” – prin care s-ar putea iesi din actualul impas national.
    Blogul nu este o supapa pentru frustrarile si umorile unor oameni depresivi suspendati intre realitati paralele si cu probleme existentiale insurmontabile.
    Daca vrei sa-ti traiesti restul vietii exalandu-ti resentimentele si etalandu-ti neputintele, s-au construit asezaminte special destinate derapajelor din starea de echilibru.
    Sau, daca tot ne apropiem de Marea Sarbatoare, un pelerinaj la muntele Athos poate ca ar face bine la trup si spirit.
    ps
    Tot respecful pentru prietenul tau ghita bizonu’, evident, un ins cu multe lecturi si o vasta experienta de viata acumulate. Are doar doua probleme:
    1. Este membru al PAP (ca si d-ta);
    2. A picat toate examenele la materia numita Comunicare;
    (Z)

  2. Foarte lăudabil „proiectul” Școala altfel, dar îmi pare frate cu Practica în producție/instituții, de dinainte de 1990.

    Așadar, după ce unii au aruncat la gunoi tot ce se practica în comunism, acum descoperă că și capitaliștii occidentali au unele „proiecte comuniste”.

  3. Părerea mea e că unii judecători, mai ales de la instanțele superioare, judecă cu ură.
    Pur și simplu nu pot fi imparțiali. Dacă îi urăsc pe inculpați, le dublează pedepsele la recurs/apel, le triplează valoarea bunurilor confiscate, amenzile, respingând și cele mai evidente probe în favoarea inculpaților.

    Urmăresc cam toate posturile TV de știri românești câteva minute pe zi, iar de la Antena 3 aflu că, în procesul Codruței, judecătorul a condamnat o persoană care a dovedit că nu a participat la emisiunea cu pricina, iar proba vine de la CSM.
    Când persoana a vrut să-i dea judecătorului proba, judecătorul a refuzat s-o primească.
    E cea mai bună dovadă că unii judecători își folosesc puterea pentru a se răzbuna pe oamenii antipatici lor.

  4. hm … acum 42 de ani s-a intapmlat ceva foarte ciudata.
    In Portuigalia a fost data o lovitura de stat. Ciudat este ca cei care au dat-o – pfiterii armatei salzariste – au zis nu numa ca democratie dar mai zieau si socialism …

  5. Programul „scoala altfel” mi se pare destul de interesant si, dupa primele balbe, greu de evitat la inceput, activitatile au inceput a se aseza pe un fagas interesant si util pentru elevi. Dintre activitatile inspirate fac parte – cred – si vizitele la Fundatia Titulescu, acolo unde pot afla lucruri interesante despre diplomatia si politica externa romaneasca si pot observa ca, aproape ca in orice profesie, un diplomat poate fi un om (si, de ce nu, un politician) modern, ancorat in realitatile lumii de astazi si modelator al ei, sau poate fi o capuchehaie ca din secolul al XVII-lea, trimis sa ofere vizirului cateva pungi cu galbeni penru a-i capta bunavointa.

  6. Singura scoala ,,altfel” doritat de multi dintre elevi este aceea in care elevii sunt lasati de capul lor. Cam ca la Waldorf.
    Elevii care v-au vizitat, domnule Nastase, sunt dintre putinii ,,de moda veche” dispusi sa si invete la scoala, sau acasa, inclusiv, despre istoria nationala a Romaniei si despre opera lui Mihai Eminescu.
    Pana la urma, dintre acestia sa speram ca se vor aglutina viitoarele elite romanesti.
    Cei care, impreuna cu parintii, doresc sa se invete in scoala generala si liceu (la matematica) cel mult tabla inmultirii, rezultatul functiei sin30 gr/cos60gr si , in compensatie, sexologie cinci zile din cinci , eventual (optional) istoria SUA (partea cu filmele de la Hollywood) si UE (partea cu salariile functionarilor comunitari), vor face mereu presiuni sa se schimbe ,,sistemul” iar profesorii exigenti adica ,,romani rai” sa fie dati afara.

  7. @ Liviu Bejan,

    Ce mai faci? Ceea ce ai remarcat (si taxat) este o ironie, eu fiind un partizan al de-slavizarii limbii noastre bisericesti

    Mulţumesc, binişor (să nu bată la ochi).
    Nu am „taxat” ironia, ea se vede din avion, ci confuzia dintre Florii, o sărbătoare mare a întregii creştinătăţi, şi slujbele oficiate în Săptămâna Patimilor, numite Denii în biserica ortodoxă, dar ai să râzi, la fel se cheamă şi slujba de miercuri seara (din săptămâna mare) la greco-catolici, cu caracter de priveghi.
    Deslavonizarea limbii noastre bisericeşti e şi ea discutabilă, urmând probabil degrecizarea ei şi apoi, musai, unirea cu Roma, evident după negarea a 500 de ani de existenţă a BOR. Cam utopic, nu? De altfel subiectul ar suporta multe discuţii, dar oricum, nu expedierea printr-o… ironie. Nu e nici momentul şi nici locul pentru dezvoltare, aşa că mă opresc. Numai bine!

  8. Am fost plecat din tara si abia astazi am „rasfoit” blogul gazdei noastre distinse , si am aflat cu mare durere ca a Marian Sopu nu mai este printre noi .

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca , a fost un om deosebit . Printre foarte multe intamplari , imi aduc aminte cu mare placere ca in urma unei misiuni externe , la revenirea in tara , a uitat sa-si ia palaria lui cea noua , gen „Stetson cowboy „, cumparata chiar de la sursa . M-a rugat pe mine ( urma scapa turma ) sa i-o aduc .
    Eu novice in ale palariilor , am zis „da” cu toata gura , nestiind prin ce voi trece cu cutioaia lui de palarie in brate , prin toate vamile pamantului !

    Condoleante familiei indurerate si noroc in viata printesei lui scumpe !

    Dumnezeu sa-l odihnesca in pace !

  9. Forţe politice oculte au aruncat PSD într-o criză artificială. Pericolul unei Românii electorale invalide. Ce-i de făcut? Tipuri de răspunsuri posibile (2)

    In acest context, intrebarea lui Lenin “Ce-i de facut?” este inevitabila si indreptatita. De cand o tot reinvoca si stanga si dreapta nu mai are culoare politica, desi nu stiu daca vreun raspuns, din trecut sau din prezent, a avut sau are geniul celui care a gasit formula prin care Rusia a evitat perspectiva de a deveni o colonie a Occidentului. Sunt o minte libera si adaptativa, stiu ca proiectul leninist a avut vremea lui, dar acest lucru nu ma impiedica sa spun ca ar trebui sa avem retinere in a spune ca Lenin a pus bomba la temelia Rusiei. Teoreticianul a gandit mereu ruseste, o dovada este si ca Rusia nu are azi un presedinte negru, care nu ar fi fost exclus daca ar fi devenit colonie occidentala. Aici nu este vorba de corectitudine sau incorectitudine politica, ci de incompatibilitate, tinand cont ca subiectivitatea, prima lege a naturii umane, te leaga de cei care traiesc, gandesc si cred ca si tine. Nemaivorbind de comunitatea de neam si de istorie. Toate psihologiile privind echipa si comunitatea au remarcat ca cele mai integrate si mai durabile sunt cele intemeiate pe asemanare si preferinte. Ca argument suplimentar, vedeti explozia violentei civile si sinuciderile din Noul Turn Babel, din cosmopolitele State.

    Secretul, daca poate fi numit asa, durabilei constructii statale a lui Lenin (“prabusirea” sa este un mit al corectitudinii politice occidentale, in realitate a fost o demolare controlata in vederea unei reconstruiri moderne) a constat in faptul ca a extins conceptul de templu la cel de societate (cetate), iar stalpii de stabilitate, Identitatea si Interesul, i-a pus in centru, nu la intrare, ca Boaz si Jachin din proiectul solomonic. Consevatorismul care a inconjurat si aparat cei doi stalpi, a fost inevitabil, desi nu a fost explicit decat dupa Marea Reforma, de dupa 1991, cand s-a adaugat ca al treilea stalp la noua constructie, devenind o trinitate, Identitate-Conservatorism-Interes, consonanta intr-un fel cu cea crestina si, prin aceasta, mult mai stabila. Devastatoarea criza europeana din zilele noastre se datoreaza absentei unei Mari Reforme, inlocuirii stalpului puternic si incorodabil al Identitatii cu unul fragil si corodabil, al Multiculturalismului, avand ca urmare accelerarea erodarii pana la fisurare, cat si pozitionarii stalpilor de sustinere la intrarea dinspre Vest, nu in centrul constructiei.

    Asadar, ce-i de facut? Dincolo de eruptiile a tot soiul de emotii politice, am auzit si doua voci lucide, a lui Adrian Nastase si a lui Calin Popescu Tariceanu. De la unul aflam diagnosticul si cadrul de operare, de la celalalt, scopul si momentul operatiei. Ma opresc, aici, asupra apelului venit de la dreapta. Ce a spus Tariceanu: ”Procesul lui Dragnea și decizia ÎCCJ sunt acțiuni politice. A venit momentul să acţionăm pentru salvgardarea libertăţilor câştigate la Revoluţie”. Nimic insa, la niciunul, despre mijloace, adica despre bisturiul operatiei. In opinia mea, sunt patru tipuri de raspunsuri posibile la criza artificiala in care a fost aruncat PSD. Nu exista un raspuns mai bun decat altul, oportunitatea si rezultatul sunt date de situatie. O varianta de raspuns ar fi cel politic, in care actorii, rolurile si scena sa fie strict politice. Pentru asta ar trebui insa mai intai de lamurit daca la incorectitudinea politica trebuie sa se raspunda sau nu cu corectitudine politica. O abordare afirmativa ar fi favorabila statu quo-ului. Una negativa ar sparge cercul vicios, dar solutia aduce in discutie o alta variabila, raportul (contextualizat) de forte politice. Probabil pe aceasta a doua abordare s-a intemeiat decizia de continuitate Dragnea-PSD.

    In aceasta ipoteza, jocul incorect al dreptei nu ar avea castig de cauza in batalia localelor din 5 iunie. Secventa de continuitate Dragnea-PSD ar fi scurta, de o luna si ceva, dupa care liderul, dispozitivul si tactica pot fi schimbate pentru alegerile parlamentare. Daunele de imagine pe care discursul denigrator al PNL le-ar aduce PSD pentru mentinerea “penalului” Liviu Dragnea la conducere pot fi diminuate prin iesirea la atac cu aceleasi arme, impotriva penalilor Traian Basescu si Klaus Iohannis. Musamalizarea si eludarea raspunderii juridice pentru spalare de bani, intr-un caz, si pentru incompatibilitate sau afaceri cu case, in celalalt, pentru a le mentiona doar pe acestea, le-a adus celor doi uriase foloase necuvenite. Cand balanta este la tine si furi la cantarire, este limpede ca impartialitatea a mancat-o cainii. Este profund ofensator pentru bunul simt, nu mai zic pentru spiritul de dreptate, ca unul sa sfideze realitatea si sa pozeze in victima a “inselatoriei” si a “sacrificiului”, ca, vezi Doamne, din cauza dosarului penal nu a mai candidat la Capitala, iar celalalt sa afiseze o indolenta a tacerii, care nu catadicseste sa coboare din turnul puterii, mustacind motaneste, cu aerul secretos al unui nerostit dar gandit “Ce stiti voi…”. Ramanera temporara a lui Liviu Dragnea la sefia partidului ar fi preferabila si situatiei de alterare a stabilitatii, ca urmare a frustarii “poporului PSD”, o posibilitate evocata chiar de Dragnea, desi suna cam a santaj. Cred ca pentru ca reactiile politice sa nu antreneze reactii sociale si ca totul sa se joace si sa se consume in spatiul politic, ar fi momentul ca cele doua piese grele amintite sa se implice cu mijloace concrete in lupta politico-electorala, ale carei rezultate vor produce efecte pentru multi ani de acum incolo.

  10. Forţe politice oculte au aruncat PSD într-o criză artificială. Pericolul unei Românii electorale invalide. Ce-i de făcut? Tipuri de răspunsuri posibile (3)

    Un al doilea tip de raspuns ar fi cel juridic. Trecerea balantei din mainile politicului in cele ale juridicului mi se pare esentiala. Concret, CSM ar trebui sa depaseasca postura de aparator de imagine, judecatorii si procurorii trebuie sa si-o apere singuri, si de serviciu de cadre al presedintelui, pentru numirile/eliberarile din justitie. Ar trebui incercata si solutia ca “politica” de personal in justitie sa o faca justitia, fara interferentele executivului, iar feedback-ul sa fie in responsabilitatea parlamentului. Sub aceasta responsabilitate ar trebui sa fie si controlul serviciilor secrete, dar cu doua comisii parlamentare, pentru a modera diferentele de raporturi de forte dintre cele doua camere, cat si controlul autoritatii de interceptare, care trebuie sa fie unica, pentru a exclude bresele de interceptare si posibilitatea ca partidele sau institutiile controlate de acestea sa posede mijloace de interceptare sau sa aibe acces la informatiile obtinute din interceptari. Acestea ar fi caile prin care nu va mai exista un monopol de partid, in care politicienii ar fi realmente egali in fata legii. Un reset prin care si Basescu si Iohannis pot sa mearga la puscarie daca au incalcat legea, iar preselectiile si selectiile candidatilor sa se faca dupa valoarea personalitatilor si programelor, nu dupa regula mafiota “ sa-i coboram si sa-i tinem la pamant pe Ei, cu mijloacele sistemului, pentru a ne inalta si a ne mentine, sus, Noi”.

    Alte tipuri de raspuns sunt cel electoral si cel al societatii civile. In cel de-al treilea caz, sansa de reset si de normalizare ar depinde de electorat, de prezentarea masiva la vot si de rezultatele votului. Aceasta inseamna un efort considerabil de formare a unei constiinte si responsabilitati electorale, care sa surclaseze calculele si asteptarile politicianiste. Va fi nevoie, adica, de intense exercitii ale partidelor de mobilizare electorala. Desigur, daca se vor mai gasi sefi de partide care sa-si asume riscurile pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea sau daca nu vor merge toti la DNA sau la inchisoare (liderul de la Sinaia a fost urgent chemat la DNA, a doua zi dupa evenimentul la care a participat Marine Le Pen). Exista un semnal ca dreapta se teme serios de alegerile parlamentare. Altfel Traian Basescu nu ar fi renuntat la candidatura la PMB, obiectiv pe care la inlocuit, dupa lungi taraganari, cu obiectivul alegerilor parlamentare. Foarte probabil ca analizele la centru si in teritoriu ale PMP au concluzii ingrijoratoare privind scorul pe care l-ar putea obtine in toamna. Oamenii vad, aud, se misca, prosteala politica pe fata pierde teren, o radicalizare electorala i-ar face zob pe populari. Sa vedem ce noutati de strategie sau de tactica vor aduce social-democratii, miercuri, la reuniunea Comitetului Executiv National al PSD.

    In al patrulea caz, practic de renastere si de extensie a societatii civile la dimensiunea ei reala, de zeci de mii de oameni, nu limitata la un numar redus de persoane si ONG-uri, mereu aceleasi, unele uzate, altele animate de sforile lui George Soros, mai putin de interesul national, poate insemna infiintarea acelor consilii civice, anuntate de Marian Munteanu. Nu sunt excluse si alte tipuri de evenimente. MM a evocat posibilitatea ca PNL sa se fi rupt in trei, din cauza candidaturii sale. Acolo exista un conflict mocnit intre PNL si PDL, de atata timp de la tam-tam-ul cu fuziunea continua sa se mentina doua randuri de conducere in noul PNL. MM a fost in mod clar candidatul liberalismului clasic, PNL-ului istoric. Putem doar sa ne imaginam care ar fi consecintele daca neoliberalistii vor decide, intr-o buna zi, sa treaca cu arme si bagaje la PMP, fratii lor de ideologie si de “tata” politic (TB). Este posibil ca ceva similar sa se intample si la PSD, multi ochi sunt atintiti spre Ponta, spre ONG-ul sau “regional”, pentru care nu bag mana in foc ca daca s-ar transforma in partid nu ar goli PSD-ul. Traim vremuri de cotitura.

  11. In 2004 multinationala franceza Montupet ( piese auto , jante de aluminiu , uzine in Mexic si Marea Britanie ) a semnat un contract in valoare de 120 de milioane de dolari pentru construirea unei uzine la Cluj Napoca .
    Francezii din departamentul Hauts de Seine au inchiriat un teren de 12 hectare pentru proiect .
    Numai ca au loc alegeri nationale in noiembrie 2004 si la Bucuresti in primavara lui 2005 nu e nimeni apt sa urmareasca investitia .
    Investitia ajunge la cheremul Consiliului Judetean Cluj – presedinte ” liberalul ” Marius Nicoara .
    Membrii consiliului judetean refuza sa acorde facilitati companiei , joaca la cacealma – ” cerem 5 dolari pe metru patrat , ba nu 7 dolari , vrem sa construiti cu cine spunem noi ” .
    Francezii spun ” domnilor , nu sunteti singuri in proiect , putem pleca altundeva ” .
    Consiliul Judetean Cluj , sesiunea iunie 2004 , le rade in fata .
    Montupet pleaca la Ruse de unde aprovizioneaza Dacia Pitesti .
    Cotidianul economic francez Les Echos publica rezultatele grupului pe 2015 , cu uzina din Bulgaria , printre altele .
    Nimeni din CJ Cluj nu -si recunoaste vina … Tariceanu ameninta in vara lui 2005 cu o ancheta pentru sabotaj si incompetenta .
    Pentru posteritate , lista CJ Cluj 2004-2008 responsabila de aceasta catastrofa :
    – PSD – Canta , Corega , Cuc , Faragau , Griguta , Irimie , Itu , Rozor , Medrea , Soporan , Serban
    – PRM – Andro , Calian , Calin , Funar , Gus , Malai
    – PNL – PD – Nicoara , Bechisan , Hardau , Morosan , Naumescu , Petran , Platon , Rusu
    – UDMR – Daniel , Kerekes , Lakatos , Matis , Palfi , Petho , Szekely

  12. Viorele , de asta stie toata tara ! Tac-su e chiar sef pe la SRI . Tot PNL-ul este intesat de securici . Nimic nou .

    Mai bine spune-ne de ce l-ai bagat in guvern daca stiai ca-i securist ?

    Sau spune-ne de tine , de George Maior , de tata socru , de Gabi Oprea , de Georgian Pop , de Ioan Rus si Vasile Dancu , de Mihai Tudose , de Sebi Ghita . De aia de langa tine . Pe aia nu-i vezi ?

    http://www.cotidianul.ro/ponta-lucian-isar-e-ofiter-acoperit-280179/

  13. Doru Coarna
    aprilie 24, 2016 la 9:37 am

    Iti amintesti de Solaris ? O idee tulburatoare a celebrului Stanislav Lem, care evoca limitele mintii omenesti…chiar daca omul, mai ales omul ateu, este prin definitie trufas. Trufia este cel mai mare pacat din punctul de vedere al credintei ortodoxe si cea mai puternica frana in calea cunoasterii de sine si a macro-mediului inconjurator.
    Pana la urma va trebui sa admitem ca o creatie nu-si va putea egala, niciodata, Creatorul. Daca vom fii mai smeriti (cu adevarat, nu ironic-cinic precum cei de la Taxi), poate ca ne vom impaca cu sine si cu intregul Univers.

  14. @ zev

    banuiesc ca dirigentia asta de doi lei pe care mi-o predai este tot din programul ” Scoala altfel ” ?

    p.s. Când ai ceva sa-mi spui foloseste-te de persoana a 1-a si a 2-a singular .

  15. Preşedintele american Barack Obama a cerut luni ţărilor NATO să sporească bugetul destinat apărării, ‘ să sprijine aliaţii din LINIA INTAI , Polonia, România şi statele baltice’ şi să răspundă totodată ameninţării de pe flancul sudic, transmite AFP.

    http://www.dcnews.ro/obama-cere-nato-sa-sprijine-romania_503822.html

    De departe cea mai sinistra stire din ultima vreme .
    Mr. Obama ne spune pe sleau ca noi suntem LINIA INTAI in cazul unui conflict cu rusii . Adica campul de batalie .

    Vad ca politicienii romani nu pomenesc nici un cuvant despre posibilele CONSECINTE ale unui razboi cu rusii si cum arata un camp de lupta dupa batalie …

  16. ZeV(zecea)

    tu , pesemne ca ia un IQ mai mic decat numarul pantofilor tai.

    Altfel ai binevoity sa bagi in vidul dintre urechi ca de fapt eu nu sunt antiTonta ci ma nerveaza tontismele lui. A avut PUTEREA si .. ce a reusit? Sa opiarza o alinata , sa piarza postul de premier si sa fie urmarit penal! Si viitor condamnat , presuouncu executare. Si ii bva fi amdpasata so „coruptia” care stim „ca ucide” el find si ucigasul de la #Colectiv (nu „intrepinzatorii” care au inclcat toate regulile si au avit si o usa care nu se deschidea complet… )

    Cat despre „comunicare” ai reusit tu perfect,. Si Ponta a „comunicat” de nu a ami putut ramne premier ! Si ce era greu de comunicat ? ”
    „Ba prostilor ! Cei care doresc sa ma inlocuiasca o vor ca sa mareasca taxele pe care IO le-am scazut, sa nu va mareasca salriile si duoca ce va iau casele sa continue sa va ia 7 piei de pe voi si sa va sclavgeasca pana cand veti crapa!”

    A comunicata ta de bine ca el un pust @@@er la 1989, unu dintre goloanii tovasruslui secreatr Marain Munteanu a pierdut alegerile in gtara Marelui Mut ibvins find de generatia tanara! Hm .. cu pustii io cuminic mai bnine (pana la urma se scarpina dupa cap si zic „nenea Buizonu poa stie ce zice plus ca e haios omu!”

    Insa daca tu esti ata de mare maestru de comunicare… comunica tu” exista 2 tendnti politici in Romania
    – a dezvolatarii la care adera PS
    – a „subgdezvoltari” democratice.

  17. Am ajuns.E minunat! Mincarea e buna, vinul e bun, fetele sunt frumoase, viata politics e Super hot
    Nu sunt bani? Puneti domnilor pe turisti sa cumpere bilet LA cel l mai tare show cand ajung LA granitza. Intro in Tara doar daca si cumparat bilet de LA ghiseul de control LA pasapoiarte.
    Inteleg can se doreste inghetarea salariilor. Eu am o alta solutie criogenica. Pina find sung bani pot fi inghetzati Romanii!

  18. Scriem și noi pe blog, vai de capul nostru, ca profanii… cu totul altceva este să se exprime, despre o anumită problemă, UN ANALIST! Pentru că ANALISTUL e un fel de guru, un fel de ăla care-ți deschide mintea cu o șurubelniță și-ți vârî în emisfera potrivită adevărul pe care tu , novicele, nu poți să-l vezi. Uite, de exemplu, Cristian Pârvulescu …Acolo unde noi ceilalți, încordați , aplecați peste parapet și cu mâna streașină la ochi încercăm să distingem și altceva decât NIMICUL în rarele răstimpuri dintre tăcerile magistrale ale președintelui, Cristian Pârvulescu vede lucind un cristal de stâncă .

    Pe scurt, iată ce distinge Cristian Pârvulescu în abisul unde nu există absolut nimic: „A fost un DISCURS defensiv, după o serie de atacuri, într-un moment în care partidele sunt în degringoladă… preşedintele poate să folosească momentul ca să preia CONTROLUL DEZBATERII şi să încerce o schimbare a raporturilor mediatice înainte de sărbători…Încearcă SĂ RĂSPUNDĂ tuturor criticilor, să găsească EXPLICAȚII care fac obiectul DISCUȚIILOR noastre şi în toate studiourile din România, în contradictoriu sau nu, ceea ce îl avantajează pe preşedinte, pentru că LANSEAZĂ UN SUBIECT ÎN DISCUȚIE …Preşedintele înţelege foarte bine că imaginea i s-a deteriorat din cauza acestui guvern, a crizelor pe care le-a provocat. Distanţarea e tactică, de un guvern care se duce la vale şi ia cu el şi preşedintele….Preşedintele păstrează un avantaj în raport cu guvernul. Klaus Iohannis s-a bazat pe foarte multă simpatie când a fost ales, a făcut ca multă vreme să beneficieze de o încredere neobişnuită în România. La un an de zile încă stătea foarte bine, dar guvernul Cioloş a contribuit la deprecierea imaginii preşedintelui. Despărţirea de guvern e oportunitatea de a-şi consolida poziţia pe care o are…”

    Prieteni, vreunul dintre noi ar utiliza, comentând ORICE despre Iohannis Klaus Werner, cuvintele: DISCURS, DEZBATERE, RĂSPUNS sau ar putea introduce sintagma LANSEAZĂ UN SUBIECT IN DISCUȚIE ? …Păi cum să lipești de o ființă nevorbitoare toate chestiile astea care presupun folosirea coardelor vocale, când și când, și nu doar pentru jodlere?

    Ca să nu mai spun ce ”Mama Omida” e domnul Pârvulescu, când explică el trecutul, prezentul și viitorul… Eu însă nu cred, așa cum ne deslușește domnu′ analist, că pe Klaus ”guvernul lui” îl trage în jos, ci, mai curând, voiajele repetate peste graniță, nenumărații stiliști ai nevesti-sii , nepăsarea totală pentru țara pe care-ar trebui s-o păstorească, faptul că și-a reparat vila de protocol un an, ca și cum se pregătește s-o ia în proprietate, coloanele oficiale nesfârșite dintre București și Sibiu…și multe altele, din aceeași categorie . La care se mai adaugă ceva, și aici chiar că nu mai e nimic de făcut : ia intră, domnu′ Pârvulescu, pe net și vezi …cele mai multe aluzii, bancuri, caricaturi, scheciuri și comentarii despre Iohannis vizează capacitatea sa intelectuală redusă, or, cam de când populația a observat acest ”amănunt ”, căderea în sondaje e grămadă …

    Ce ”distanțare tactică”… ce ”președintele înțelege foarte bine”… ce ”poate să folosească momentul”…ce ”consolidarea poziției pe care o are”… astea-s din îndreptarul lui Mihalache. Mai bine ziceți ceva, domnu′ Pârvulescu, ce să priceapă doamna Sanda Pralong, că dânsa a rămas pe-acolo, prin ogradă… și nici nu poate să plece : stă și-și urmărește atent găinile, când traversează, legănat, strada către biserică…

    P.S. Pentru cine nu știe, madam Pralong este autoarea următorului panseu (23 februarie 2016) : „Mă încântă inițiativa domnilor miniștri, în primul rând internet în sate. Poate că punem camere de luat vederi în fața obiectivelor în fiecare sat, pentru ca românii din străinătate să își vadă găina care trece prin fața bisericii. Nu vă dați seama ce atașament ar crea această legătură extraordinară”. Nu vă grăbiți să vă prăpădiți de râs; cucoana nu glumea, atașamentul pentru găină, în sufletul ei delicat, e ceva foarte serios, de lungă durată și de mare profunzime.

  19. Ghita Bizonu’
    aprilie 25, 2016 la 6:04 pm

    Am spus eu ca Ponta este un bun comunicator ?
    Am spus doar ca d-ta esti un prost comunicator. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti pierzi calmul, daca vrei sa progresezi la acest capitol.

  20. Deși nu-l citeam pe blogideologic pentru că nu înțelegeam mai nimic din textele lui, asta putând să fie vina mea, nu a lui, vă spun drept că-mi lipsește.
    Îmi făcea plăcere să-l știu mereu prezent, preocupat de trecut și de prezent, cu toată agasarea pe care mi-o produceau laudele aduse comunismului în bloc și lui Ceaușescu.

    Să ne amintim de blogideologic care a plecat prea devreme dintr-o lume în care speranța de viață a crescut la cel puțin 80 de ani!

    Îmi pare rău de el, dar nu renunț la principiul meu:
    un om al zilelor noastre trebuie să-și facă un examen medical general în fiecare an, pentru că profilaxia e infinit mai ieftină și mai eficace decât tratarea unor boli care au fost ignorate multă vreme.

    Să nu-l uităm pe blogideologic!

  21. De fiecare dată când se apropie sărbătorile religioase, deși nu sunt creștină practicantă, mă întristează goana după hrana materială abundentă, nu după cea spirituală.

    Am o singură cunoștință care urmează întocmai obiceiurile, tradițiile ortodoxiei românești din zona în care a crescut, adică ține postul cu sfințenie, se duce la biserică de câte ori e stabilit de…nu știu cine (nu de Dumnezeu sau Isus, în orice caz), dar stabilit, se împărtășește, se roagă…
    În noaptea de Înviere merge la biserică și asistă la toată slujba, apoi se întoarce acasă, ciocnește ouă roșii și mănâncă moderat, nu halește ca o disperată, și asta nu pentru că e noapte, căci și în zilele următoare tot cumpătată e.

    Ăsta da creștin!
    Dar disperații care abia așteaptă să vină Crăciunul și Paștele ca să pună de-un chiolhan de-o săptămână după care le pleznesc burțile…

  22. Adrian B. Permite-mi cateva vorbe legate de comentariul tau din aprilie 23, 2016 la 11:41 am. Victor Ponta este un individ (o creatura, daca vrei si iti place mai mult) care isi urmareste strict interesul personal. Deci, la intrebarile pe care le-ai pus, determina care este (ori a fost, ori va fi) interesul personal al dlui Ponta si vei afla raspunsurile.

  23. Felicit pe cei care au avut inițiativa unor astfel de întâlniri. Mi-ați dat o idee. Cele două fundații în care activez: „Ștefan cel Mare” și „Iulian Antonescu” invită de obicei elevii la diferite conferințe, iar Societatea de Istorie organizează dezbateri între elevi și profesori, dar niciodată în Săptămâna „Școala altfel”. O întânire între elevi și membrii unei fundații sau a unei societăți, fără a fi pregătită pe o anume temă, cred că ar fi mult mai atractivă pentru elevi.

    MARIAN NICOLAE

    Abia stăzi am văzut comentariul dumneavoastră, referitor la denunțător și îmi cer scuze că vă răspund pe un spațiu dedicat altei teme.
    1. Eu m-am referit doar la denințătorul mincinos. L-aș felicita din toată inima, pentru curaj și patriotism pe denunțătorul care face denunț privind siguranța națională.
    2.Ce ar trebui să facem cu judecătorul, care judecă strâmb? Eu nu sunt jurist și nici parlamentar ca să schimb legile în țara aceasta, dar aș face, următoarele:
    a.I-aș trimite în fața instanței magistraților, pe care ar trebui să o înființăm ( CSM nu are nicio treabă și nicio grijă privind sancționarea judecătorilor, iar Inspecția Judiciară interpretează „după cum vor mușchii ei”, sintagmele din Statutul judecătorilor și procurorilor ” rea-credință”, „gravă neglijență”);
    b. Nu i-aș pune în funcții cheie pe judecătorii și procurorii care pot fi șantajabili;
    c. Aș modifica Statutul judecătorilor și procurorilor, introducând cu explicații clare și sancțiuni, principiul responsabilității și răspunderii judecătorilor. Procurorii pot face dosare peste dosare dar nu ei înfăptuiesc justiția, ci instanțele judecătorești! Judecătorii ar trebui să asculte și apărarea, în egală măsură cum ascultă acuzarea. Le-aș acorda sancțiuni materiale și profesionale, pentru motivările penibile al hotărârilor judecătorești.

    Probabil atunci, nu va trebui să punem justiția pe butucii călăului, pentru că cei care o înfăptuiesc ar ști ce îi așteaptă dacă nu înfăptuiesc corect un act de justiție!

  24. ZeV(zecea)

    un „bun comunicator” zice ce vrea sa auda publicu’ tinta.
    Eu zic cestii neplacute …. adica VREAU SA ZIC si cestiile neplacute …. Asa ca se aplica „ Nu exista om mai surd decat cel ce nu vrea sa auda!” (undeva prin Bilie poa in Eclesiast)

    Si asa din „simpatie” sa ma ocup nitel de „comunicarea” ta „comunicatorule”
    Tu ad propriam labam ai scris

    Zev
    aprilie 23, 2016 la 10:22 am

    Bizoane, tu te-ai ramolit de tot ? Fara coabitare, Ponta ar fi avut deja (la pasiv) doi-trei ani de inchisoare…(Z)
    Asa, cel putin, a guvernat bine in ultimii ani, marind sansele actuale ale PSD in alegerile care urmeaza.
    Voi chiar nu pricepeti ca nu se putea guverna impotriva curentului marilor puteri si al oengeurilor lor care fac cu bolta si presiune pe votul poporului roman ?
    Bizoane, mai iesi, draga, la aer. Ce naiba, parca aveti un blocaj neuronal indus de ,,flacara violet”.

    (Despre denunturi in Vechiul Testament )

    Deci cf opiniei tale in 2012-2013 Ponta era „puscariabil” si numai coabitarea a franat mana Justitei …

    Ini dai voie sa te intreb ptr ce era „puscariabil”? Cumva ptr „plagiat” – unica acuza de i se aducea (si plagiatul definit cf unor norme din alte tari .. Cf acelorasi norme Olguta Vasilescu ar fi vinovata de „autoplagiat” ca a preluat dintr-un articol al ei … cf acelorasi „norme” daca eu as fi avut cheful sa dezvolt „Seculara inapiere a Romaniei” intr-o teza de doctorat as fi fost „autoplagiatior” . Imi este frica ca si momumentala „Mediterana și lumea mediteraneană în timpul lui Filip al II-lea ” poa fi acuzata ca este partial rod al unor autoplagiate …)

    Dupa parerea mea Ponta este acuzat de te miri ce din motive de razbunare politica .. Ca acuzele sunt cel putin discutabile (a fost platit cf normelor legale de catre Sova .. a platit impozit cf legii, deci nu poa fi vorba despre evaziune fiscala … Numirea lui Sova in posturi este in normalul vietii politice mondiale – numesti oameni cu care ai colaborat… )
    Dupa parerea mea Ponta este o victima (previzibila; cel putin eu am prevazut!) a „coabitarii” , o prelungire a actiunii represive a podgheazurilor de procurori care navaleau pe ulitele satelor …
    Apropos ce a mai facut Comisia de anchetă privind abuzurile semnalate în activităţile desfăşurate de autorităţile şi instituţiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie 2012 ? Nu era vorba despre „abuzurile” lui Dragnea..
    Se pare ca iar sunt singurul care isi aduce aminte ca a existat asa ceva …

    Insa tu ce comunici Urbi et Orbi?
    Ca in 2012-2013 erau motive ca Ponta sa infunde puscaria!

    Imi dai voie sa te intreb, COMUNICATORULE, ptr ce Ponta putea sa infunde puscaria in 2012? Sau 2013?

    Si mai zici ca eu as fi PAP sau chiar papa papistilor! Uite d’asta mai pun (zecea) in coada nickului tau …

  25. Fragmentarium Politic
    aprilie 25, 2016 la 3:18 pm

    Soarta lui Liviu Dragnea era, oricum, demult anticipata, nu asta este problema. PSD va creste in ochii alegatorilor, spre disperarea ratatilor din partea dreapta a esichierului politic.
    Eu as fi interest de alt subiect, de subrezirea functionalitatii ,,trinomului” SRI-SIE-DNA.
    Ma gandesc daca nu cumva supararea Laurei este legata de recentul demers israelian anticoruptie, la care sa fie parte ,,din umbra” si SIE. Atentie, NU su SRI (aliatul traditional al DNA).
    Citind comunicatul de raspuns al SIE adresat politrucului Laura Codruta Kovesi (tot mai prezenta la televizor), ma gandesc daca nu cumva aceasta ,,Maica Tereza” in ochii fraierilor este implicata in activitati de subminare a interesului national in cardasie cu cercul restrans al transnationalelor. Se teme oare de ceva, distinsa sefa a directiei ,,nationale” anticoruptie ?
    Apropo, oare de ce nimeni, vreodata, nu s-a legat la modul serios de reteaua de tip monopol producatori-distribuitori de medicamente ? Adica, reteaua VANZATORILOR DE ILUZII. Am dat un singur exemplu…poate ca alti colegi se gandesc si la altele.

  26. Este că n-aţi citit, prieteni, romanul erotic “Eu votez DNA” ? Asta e! aţi trecut pe lângă o capodoperă a literaturii postdecembriste , şi pe lângă un scriitor formidabil, Cristian Ghinea, care-i bun la toate.De ce e “bun la toate”? Pentru că , în curând, o să ne-ndrume paşii către absorbţia maximă şi intensă a fondurilor europene.

    Dacă n-aţi citit însă “Eu votez DNA”, e ca şi cum aţi fi ratat lucrări de largă respiraţie, precum “Securitatea, dragostea mea” sau “Inchiziţia pe înţelesul tuturor- ghid practic”… Oare nici bestseller-urile scoase la editura HUMANITAS nu vă mai preocupă ? Sigur, ne putem întreba ce anume are în cap unul care-şi publică flecărelile cu Lucian Papici, Călin Nistor, Daniel Morar, Horia Georgescu, Cristi Danileţ şi Laura Ştefan, cu o dezinvoltură şocantă, ca şi cum ar publica o poză în care o pupă pe Monica Macovei, după ce , în prealabil, a ţinut un speach despre cât de cumsecade şi cât de mamă devotată este dânsa ? O întrebare la care răspunsul ne este la îndemână: nimic n-are în cap !

    Să ştiţi că “Eu votez DNA ” începe ( de ce oare nu mă mir deloc?) cu “cazul Adrian Năstase” . Cristian Ghinea ne explică pe larg de ce la Iulia Timoşenko e clar condamnare politică iar la Adrian Năstase, nici gând. Cred că lui aşa i-a spus Monica Macovei , pe când o pupa delicat şi aplicat după ureche, suficient de aplicat cât să-l vadă şi maică-sa şi să se bucure ce progenitură sensibilă a adus pe lume !

    Pe când trudea Cristian Ghinea la bijuteria literară, Lucian Papici nu era căzut în dizgraţie şi povestea , cu mare bucurie, care-i “presa scrisă bună” şi care-i “presa scrisă perniciosă”, ce canale TV şi-a scos din grilă şi cum nu poţi tu, procuror, “…să-ţi pui mănuşi chirurgicale şi să extragi cu anestezie hoţul sau coruptul din om”. Nu, bineînţeles, tot cu blândeţea cleştilor de smuls unghii reuşeşti binişor să-l extragi! Lui Cristian Ghinea, însă, poveştile astea, pline de nerv, îi plac la nebunie.

    După aprecierea mea, eroul nostru trebuie să aibă vreo 34-36 de ani … ar fi un fel de Cristian Neagoe… un fel de Răzvan Corneţeanu… în fine, cunoaşteţi genul…Totuşi, mă întreb, ce fel de copilărie o fi avut băiatul ăsta în anii ’80 şi cum s-or fi purtat părinţii cu micul Cristi, dacă dânsul mărturiseşte, la maturitate, că pentru el Monica Macovei este “un om cald şi-o mamă bună ”?

    Mulţi oameni nefericiţi pe lumea asta, prieteni, mulţi oameni nefericiţi… bucuraţi-vă că nu sunteţi ca ei!

  27. Saraca Cruduta , ea ar vrea sa transforme SIE intr-un fel de ANAF cu atributii externe …

    Personajul acesta rudimentar care de 10 ani ocupa functii de top in statul roman nu stie si nu intelege cum functioneaza SIE .

    Eu o suspectez ca nu intelege nici cum functioneaza societatea in general si mediul de afaceri in particular .

    Frustrarile personale , hormonii , lipsa de educatie si nivelul redus de inteligenta au transformat-o pe aceasta individa primitiva intr-un fel de monstru care vede numai coruptie si infractori , care face un caz din orice rahat si care a inceput sa amestece lucrurile firesti cu ilegalitatile intr-un mod bizar si periculos .

    Ma repet , poate ar fi bine de anchetat de catre parlamentari cum si-a facut studiile aceasta fatuta , daca a vazut-o cineva vreodata pe la scoala ( fiind sportiva ) , ce note a avut la scoala , un test psihiatric , doctoratul , etc.
    Si cum a ajuns pe functiile acelea ?
    Pentru ca trocul acela sinistru facut ca la piata intre Basescu , Udrea si antibasistul 🙂 Ponta ca s-o numeasca pe Kovesi ca procuror sef este o infractiune de domeniul diicot .
    S-ar putea sa aflam multe surprize …

    http://www.cotidianul.ro/kovesi-atac-la-sie-280213/

    P.S. Eu ma astept de la guvernanti sa relegifereze si vechiul si celebrul Decret 400 . Cel cu consumul de alcool la locul de munca . Si eventual , Decretul 402 ( Bea seful , bem si noi ! ) .
    Poate ma aude d-na Aurelia Cristea .
    Doar astea mai lipsesc ca sa fim exact ca in vremea comunismului …

  28. PNL: Campania reactiva, lipsa de programe si garantiile de integritate de la DNA

    PNL a anuntat ca va avea o campanie reactiva. Anuntul a fost facut de co-președintele PNL, Vasile Blaga, care a declarat, marți, la Timișoara, că partidul “va răspunde cu vârf și îndesat” tuturor atacurilor nedemne care vor apărea în campania electorală la adresa candidaților liberali, întrucât sunt oameni care au respectat toate criteriile de integritate pentru a-și câștiga calitatea de candidat.

    Evident, strategia de campanie este treaba exclusiva a PNL, numai ca electoratul trebuie sa stie ce inseamna o campanie reactiva. Spre deosebire de campania proactiva, care inseamna program electoral, prefigurarea profilului edilitar, obiectivelor si directiilor de dezvoltare ale localitatii pentru care candidatii cer alegatorilor mandat de incredere, din toate acestea o campanie reactiva poate avea foarte putin sau deloc.

    Campania reactiva poate fi chiar o strategie expresa pentru a ascunde lipsa sau saracia de program. Si mai tare este insa anuntul laudaros, dar si deconspirativ in acelasi timp, deh!, acesta este de cele mai multe ori pretul pacatului mandriei, potrivit caruia candidatii PNL sunt integri pentru ca nu au dosare de cercetare penala, despre care s-au solicitat raspunsuri de la DNA.

    Întrebat de jurnaliști ce părere are despre candidatura lui Alin Popoviciu pentru Consiliul Județean Timiș, Vasile Blaga a spus că nu știe ca acesta să aibă vreun dosar în care să fie cercetat. Sarindu-i in ajutor, co-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a punctat faptul că organizația județeană a solicitat la DNA un răspuns privind situația lui Alin Popoviciu.

    Cu aceasta ocazie, s-a luminat si electoratul ce inseamna un candidat integru sau patat si cine face preselectia. Daca n-ai dosar la DNA, esti bun de candidat, daca ai, nu esti bun, un “da” sau un “nu” al procurorilor este sau nu o garantie de integritate. Garantia ca DNA este apolitica si independenta, fara nicio angrenare partizana pe verticala dreptei politice sau puterii, a fost data prin procura procurorului sef Kovesi de Ambasada SUA, Basescu si Iohannis.
    Evaluează:

  29. Media internationala anunta ca Polonia va cumpara 24 de helicoptere Apache in cadrul unui contract de 1,3 – 1,6 miliarde de dolari. Noi ce facem? Guvernul nimanui?

  30. Fragmentarium Politic

    ref PNL: Campania reactiva, lipsa de programe si garantiile de integritate de la DNA

    Da (poate) nu au dosare… insa uiti sa zici ca sunt multe sesizari de la Curtea de Conturi, de la Coprul de Control al premierului care „zac” . Ca sunt destule ancgete ziaristice care ar fi putut (trebuit) sa produca autosesizari DNA … dar NU!
    Vezi tu omul „normal” nu prea tine minte cestiile astea , trebuiesc amintite cu oaresce insistenta.

    liviu bejan

    referitor Apache ptr Polonia.. candva , multi da multi ani in urma , guvernul Nicolae Vacaroiu a negociat o intelegere cu BELL Helicopters ca in Romania sa fie produse 96 de elicoptere de atac AH 1 ptr aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Mai urma doar semnarea contractului..
    Alegerile au fots castigate (relativ) de CDR si de Tzapu Emil care ai „ezitat”sa iscaleasca contracti’ fiindca „acum nu e momentul domnilor! Facem refroma cu spatele la zis, privatizam prin demolare si cresterea somajului este un indicacator al reformei!” Oricum exprimat in US $ PIB ul a scazut la 50-40%.. Apopi a inceput ar gumentu „noi vrem sa ne integram in Eruopa nu in SUA” ..
    Si degeaba BELL tragand de toate sforile a resuit sa obtina interesul Poloniei si al Turciei ca guvernele reformiste provest NU si NU! precum magarul …si putioare atlantista Tzapeasca toplarlanist demagoaga a refuzat sa BELL easca Romanoa si a oscalit un contract cu „Europa”. Ce se face acu la IAR nu prea stiu .. da nu mare lucru!

    Eh intre timp Turcia , impreuna cu AgustaWestland, a inceput programul propriu ptr un elicopter de atac : ATAK pe baza de Magusta.

    Si noi tot fara elicoptere de atac iar IAR 330 SOCAT pe care le laudam ca niste retradati mintal (pe langa ca sunt inarmate pot s acare si stabi si lazi de bere! Fata de AH care nu poa cara decat 2 insi si nu are conditii sa care si lazi de bere!). Socturile ziceam cam imbatranesc ..

    V si discutiile de la http://www.rumaniamilitary.ro/ah-1-ro-dracula

    so apropos de comunicare si asta este o cestie pe care „unii” ar trebui sa o reraminteasca periodic :”Cum? Noi nu suntem ptr NATO? Bai franelor cine v-a bagat in NATO ma? Noi? Pai noi am vrut sa dotam armata Romana cu eclioptere americane de lupta ma! Sa le producem in tara! Taranistii au fots contra ma! Si liberaloo. Si PD ul cu base in frunce ma! Deci cine a facut jocul ursilor ma?!” In final se poa zice ceva de neamu lor de idioti care vorbesc ca prostii .. astfel incat destui sa isi tina bgguira sa nu fie condundati cu vandtii rusilor care nua au vrut sa BELLeasca Romania ..

  31. ghita bizonu’

    Pactul de coabitare nu a fost impus de Basescu lui Ponta, ci, de catre puterile occidentale ambelor parti semnatare.
    Pana la urma, dupa o confruntare fara finalitate, in 2012, tara trebuia (si) guvernata. Oamenii nu se hranesc doar cu ura si confruntare. In fine, nici macar pensiile nu se pot plati daca visteria unei natiuni nu permite. (Z)
    Iar ca sa faci puscarie, in ziua de azi, este nevoie de vreun motiv ? Cel mai simplu lucru din lume pentru o institutie de tip gestapo este sa gaseasca (a se citi ,,sa inventeze”) un motiv. Ai destule exemple pentru a generaliza, incepand cu cazul domnului Nastase.
    ps
    Apropo de guvernare, iti place ce face (sau mai precis ce nu face) guvernul birocrat ?

  32. @Ghita Bizonu’. Marturisesc ca, atunci, nu am fost prea incantat de subiectul Cobra; probabil ca aveam un prea mare orgoliu national; insa vina nu era doar a mea ci si a executivului care tinea totul in mare secret. In acea perioada, am citit insa in Sunday Express, o scurta descriere a modului in care jurnalistii britanici vedeau unele elicoptere care candidau la obtinerea unei comenzi de…96 – 120 de bucati de la armata britanica pentru inlocuirea modelului Lynx, parca. Despre Cobra, britanicii scriau „ultimul helicopter din generatia Vietnam”, ceea ce nu m-a incantat deloc. Desi stiu ca Puma a obtinut rezultate excelente in tragerile cu rachete antitanc (vezi cartea, Elicopterul in lupta terestra, Editura Militara nu mai stiu care an, oricum demult), as fi dorit acum mult sa avem niste Cobra operationale. De fapt, ma si prinsesem de faptul ca Bell ne bagase in seama pe noi fiindca pierduse licitatia in Marea Britanie (care s-a decis pentru Apache). Nu de alta, dar cred ca putem incerca sa reluam lucrurile, Bell produce acum AH-1Z si afirma ca este cel mai avansat din lume. Nu prea stiu ce se intampla la Brasov, stiam ca trebuia sa inceapa o productie de Super Puma, dar versiunea 1, mai vechisoara, care abia intr-o a doua etapa ar avea o versiune militara. Asa ca, dragul Bizoane, sa ne cautam amandoi prin buzunare si, daca gasim vreun miliard si jumatate de dolari, atunci hai sa trimitem un mesaj la Bell Helicopters!

  33. @ oscar wilde, aprilie 26, 2016 la 3:05 pm

    Putini dintre cei care au terminat Dreptul au inteles ca Justitia cu majuscula nu inseamna sa faci dreptate dupa cum bate vantul, si nici dupa cum iti dicteaza…Printul Aerului.

    Pana si Printul Aerului ar trebui sa se inchine pana la urma aceluiasi Dumnezeu, chiar daca il reneaga si incearca sa-i ia pozitia.

    Justitia si Dreptatea, cu majuscula, sunt lasate de catre Creatorul nostru aici pe pamant, iar odata ajuns judecator, orice judecator ar trebui sa inteleaga ca justitia pe care o aplica trebuie sa fie dreapta in primul rand in fata Creatorului si dupa aceea in fata propriei constiinte, daca aceasta exista….

    Daca cele de mai sus nu se aplica in cazul unui judecator, acesta NU ARE ce cauta sa faca pe judecatorul, din moment ce locul acelei persoane NU este pe jiltul judecatorului. Altfel riscam ca situatii aberante sa apara in practica judiciara, spre exemplu o anumita persoana impreuna cu intreaga familie sa fie torturata ANI INTREGI in mijlocul Bucurestiului, fara ca autoritatile competente sa miste nici macar un deget.

    Mai rau, s-a intamplat ca de la depunerea plangerii penale sa curga aproape un an fara ca nimeni sa miste un deget, dintre cei care ar fi trebuit sa faca acest lucru.

    De-a dreptul cumplit ar fi ca acele autoritati incompetente sa fie deschis de partea infractorului, lucru care ar veni in direct conflict cu insasi Justitia si ceea ce reprezinta aceasta…

    Faptul ca plangerea legal intocmita si argumentata cu probe clare a fost respinsa de mai multe ori chiar de catre cei care ar fi trebuit sa puna in aplicare Legea, cu majuscula si de asta data, ne inclina sa credem ca autoritatile incompetente sunt deschis de partea infractorului..

    Nu dam mai multe detalii, dar cazul de mai sus este cat se poate de trist si adevarat.

    Timpurile lui Vlad Tepes se vor intoarce pe meleagurile noastre, pentru ca situatii ca cea descrisa mai sus sa nu mai apara vreodata.

    Nu este posibil si admisibil sa asisti si sa fii de acord cu cele de mai sus.
    Vinovatii trebuie sa plateasca pretul forte pentru deciziile strambe pe care le-au luat.

Lasă un răspuns