Girafele lui Dali

820740d9c7f3ed5a3b60e0fea8c3d7a2.jpg

M-au fascinat dintotdeauna girafele lui Dali. Mai ales cele de la Avignon. Am cautat  in picturile sau desenele respective simboluri, semnificatii, ironii, mituri, istorie. Poate insa era vorba doar de  animale care nouă ni se par  ciudate pentru că au gâtul disproportionat de lung. Cu intelegerea acestui lucru, mă uit la ce se intâmplă in PNL.

 

26 de gânduri despre “Girafele lui Dali

  1. Cred ca au gresit atat Marian Munteanu cat si PNL, iar situatia candidaturii PNL tinde sa devina proasta. Nu imi revizuiesc estimarile initiale pentru geneza candidaturii insa mi le revizuiesc pentru sortii ei. Daca va avea candidatura confirmata, Marian Munteanu, va aparea ca o persoana despre care penelistii stiu niste lucruri rele, ceea ce va face electorii sa fie prudenti fata de el. Daca va avea candidatura infirmata, Marian Munteanu se va vedea si pacalit si cu imaginea unui oportunist, iar succesorul sau va fi, imagistic, un fel de rezerva a rezervei, ceea ce iarasi va indemna electorii la prudenta. Cred ca momentul in care PNL s-a apucat sa analizeze o candidatura de abia dupa ce a desemnat-o va fi dificil de surmontat, punand electoratul peneleo-pedelist in situatia de a da un vot negativ. Oricum PNL a afisat mari probleme in ceea ce priveste HR, ca si probleme privind promovarea in partid: oportunisti fugiti de la conservatori, adica pleava unui partid de 2% cum ar veni, devin brusc candidati la primarii de sector, de parca ar fi parcat intr-un partid de prosti. In acest context, devine mai importanta propunerea ALDE. Domnule Nastase, ca si cetatean al Bucurestilor, un om cu un vot, cum ati fi privit o candidatura a lui sir Graham Watson? L-ati fi votat, mai degraba ca pe dna Firea, penelistul Careofi, „salvatorul” Nicusor Dan,…?

  2. Ce PNL, ce Cășuneanu și Băsescu, ce casa lui Joianis? Toate pălesc lângă articolul de Hotnews „Cum scapi dintr-un cerc de ipocrizie? Iubita mea a făcut sex în trecut cu cel mai bun prieten al ei”
    Precizez că „nefericitul” autor spune de la bun început că nu îi plac virginele! Apoi, nu îl interesează câți parteneri sexuali a avut iubita, dar cine au fost ei, DA!!!!! În aceste condiții, inseamnă că dacă făcea sex cu cel mai mare dușman al ei, totul era în regulă! Sexul cu ea o fi o pedeapsă, pe care a aplicat-o celui mai bun prieten? Chiar așa urâtă o fi?
    Cum comentați?

  3. Pot cita sa stamosescul banc:
    ” – De ce au incrucisat oltenii vaca cu girafa?
    – Ca sa pasca la bulgari si sa o mulga la olteni.”
    Posibil ca PNL sa aiba o problema si cu pascutul si cu mulsul.

  4. […] „M-au fascinat dintotdeauna girafele lui Dali. Mai ales cele de la Avignon. Am cautat in picturile sau desenele respective simboluri, semnificatii, ironii, mituri, istorie. Poate insa era vorba doar de animale care nouă ni se par ciudate pentru că au gâtul disproportionat de lung. Cu intelegerea acestui lucru, mă uit la ce se intâmplă in PNL”, a scris Adrian Năstase, pe blogul său. […]

  5. Si ca sa zic una mai saltareata, ca la patru dimineata, am senzatia ca lui Traian Basescu i-a fost redeschis un dosar ca sa nu se mai poata gandi la o noua candidatura la primaria generala.

  6. ..Domnul Adrian Nastase nu poate nici vota, nici candida. De aceea, nefiind un pericol potential, poate deveni simpatic chiar si pentru ne-socialisti. In plus, gestioneaza un blog permisiv la opinii politice (dar nu numai) diverse, cu conditia sa fie exprimate intr-un mod decent.

  7. @natase. Poate, dar nu v-a luat dreptul sa va ganditi pe cine ati vota. In fine, am inteles acum ca nu doriti sa puneti in discutie un vot pentru dna Firea. Scuze ca v-am intrebat.

  8. Cred ca asocierea peneleului cu o camila cu doua cocoase si fara cap (imagine preluata de la d-na Luminita) este mai corecta.
    Girafa are gatul lung, capul amplasat mai sus, deci o perspectiva mai larga asupra lucrurilor si orizonturilor. Nu prea se potriveste cu actualul PNL. (Z)

  9. Centru

    Domnul Liviu Bejan (un coleg pare-se ceva mai instruit decat altii) va invata de bine. Nu este impotriva dvs, ci, incearca sa va spuna sa va nuantati argumentatia, sa evitati contrele frontale, sa acceptati (cu tolerantza) si pareri opuse, astfel incat ,, rusofobia” (integrata in strategia de campanie a unei parti a esichierului politic) sa devina mai putin ridicola si implicit, mai digerabila, pentru cititorii inteligenti ai acestui blog.
    Intelegeti ? Domnul Bejan va este aliat, stimate coleg. Desigur, pana la un punct. (Z)

  10. Având în vedere că Dali a fost un pictor suprarealist, opera sa abundă în simboluri, de aceea cred că ar fi vrut el să ne transmită ceva. Girafa, ca toate animalele din deșert, aparținea în mitologia egipteană lui Seth-zeu al întunericului și al răului (Dali era un bun cunoscător al mitologiilor, după cum se vede din tablorile sale cu trimiteri la simboluri mitologice) . Dali crea în perioada accensiunii fasciste în Spania, în plin război civil, celebrul tablou „Girafa arzând”, iar la moartea lui Franco, a creat „Girafele” ( am văzut pe tablou, alături de semnătură, anul 1975).
    Alegând acest tablou, cred că aveți o premoniție, vis a vis de soarta viitoare a PNL. Oricum, PNL a intrat sub semnul răului odată cu fuziunea cu PDL ! Păcat că poporul nu vede acest lucru și nu înțelege cât rău au făcut și vor mai face ei și alții, acestei țări.

  11. Adrian B.

    Multumesc, mi-am recitit cu placere comentariile. (Z)

    Este corect (dupa parerea mea) ce am scris atunci, cred si acum ca Sorin Oprescu afost/ este un politician naiv, chiar daca a fost (si ar mai fi putut sa fie) un bun administrator. Dar ar fi putut sa fie si mai bun, daca si-ar fi ales cu mai multa atentie si vigilentza echipa de colaboratori.
    A fi naiv este echivalent cu a fi vinovat, doar pentru DNA.
    Oricum i s-ar fi construit un dosar (similar cu cel al doamnei Olguta Vasilescu), dar ar fi putut evita, cel putin, sa fie umilit prin gasirea unei sume substantiale de bani in casa, reprezentand (spune domnul Oprescu)contravaloarea unui imprumut destul de greu de justificat ca atare. Este cuvantul lui, impotriva cuvantului denuntatorului. In acest caz de egalitate, se pare ca, pentru DNA, functioneaza prioritatea de stanga. (Z)
    Despre Laura Codruta, da, o voi felicita, punctual, daca va dispune interzicerea scurgerii de informatii din dosare catre presa. Mai mult, o voi felicita, punctual, daca va aplica directiva europeana care interzice lezarea demnitarii inculpatului prin purtarea lui in catuse prin fata camerelor de filmat ale televiziunilor. In fond, pe frontispiciul si site-ul DNA scrie clar ca prezumtia de nevinovatie a urmaritului penal nu este afectata – pana la o sentinta definitiva a unei Instante de Judecata. A venit timpul ca aceasta sintagma sa nu ramana la infinit o simpla lozinca.
    Din pacate, o mare parte a populatiei ,,vede” distorsionat aceasta prezumtie, mai pe romaneste, exact pe dos. Probabil a contat si influenta toxica a televiziunilor asupra mentalului public. Dar a contat si jaful national care, trebuie sa admitem, chiar a existat in Romania post-1989.

  12. Judecatoarea care a decis ca Piedone nu poate candida pe motiv ca ar fi strans ,,prea repede” semnaturile, este demna de un film horror, stimati colegi. Daca in asa hal a ajuns coana justitica din Romania, chiar am intrat adanc in noaptea mintii.
    Sper ca fostul primar va merge pana la capat, inclusive la CEDO, daca este cazul.
    Dupa condamnarea lui Dragnea (pe motiv ca ar fi ,,instigat” lumea sa voteze, in timp ce sustinatorii boicotului nu au patit nimic – desi exercitarea votului este dreptul fundamental si baza democratiei ), s-ar crea un al doilea precedent antidemocratic: Eliminam diferite personaje sa candideze, d’aia, pentru ca putem si pentru ca asa vrea o minoritate, sau, scrie in ziar ca nu e bine sa candideze.
    Pai dupa ,,logica” justitiarilor romani, Trump ar fi fost demult scos, cu pietre, din campanie.

  13. Adrian B.

    poate este cioflingar.
    INsa vestea aasua ii va aduce oaresce simpatie si voturi …

    TAunci cadn nu esti „cinservtir ” inr-un partid prcum cel Conservoar din 1910, cadn nu esti liveral care opredica libera intreprindere da bine sa stai mai ca majoritatea votantilor

  14. Sa nu te lasi ghidat de himere…

    In Waterworld, eroul spune ca „esti idiot daca crezi in ceva ce nu ai vazut”… Ma gandeam ca noi le-am cam vazut pe toate, deci exclus sa putem fi idioti, cu exceptia situatiei cand facem asta cu buna intentie, deci constient.

    Iata astfel ca idiotul se gaseste in natura in doar doua stari posibile, idiotul inconstient, si cel constient… Cei din tablou sunt insa oameni adevarati, vorba dlui Nastase, n-au problema asta…

  15. Daca nu ma insel suprarealismul lui Dali(poate si al altor autori) este rezultatul unui fenomen de alterare a simturilor cauzat de folosirea unor substante care, intr-o forma usor modificata si adaptata vremurilor noastre, s-ar numi etnobotanice(fara legatura cu proiectul pretins etnocratic al lui M.M.). Cat despre actiunile haotice ale liberalilor- in contextul agitatiei generale de pe continent nici nu e de mirare ca acestia prezinta simptomele unor consumatori de droguri(cel putin) usoare(ca sa citez si din opera retrasului lider liberal si care acum are ocazia sa revina).

  16. M-a fascinat totdeauna Dali, deși nu mă pricep cine știe ce la artele plastice.
    Îmi place arta plastică modernă și contemporană. Găsesc că, spre deosebire de cea veche, figurativă, crează o stare și transmite mai bine mesajul artistului. Apoi, în loc să copieze realitatea, lumea perceptibilă, crează o altă lume.

  17. În momentul de faţă PNL a pus cruce oricărei posibilităţi de victorie în Bucureşti. Şi nu numai la Primăria Generală, dar şi la cele de sector, unde va lua ZERO fotolii.

Lasă un răspuns