Despre denunturi in Vechiul Testament

vineyard-3-izabela-si-ahab.jpg

Istoria se repetă. Nu trebuie să va mirati. Denunturile functionează demult . Dovadă: Cartea a treia a Regilor, Capitolul 21 din vechiul Testament:

„1. Iar după aceasta iată ce s-a mai întâmplat: Nabot Izreeliteanul avea în Israel o vie lângă curtea lui Ahab, regele Samariei.
2. Şi a grăit Ahab cu Nabot şi a zis: „Să-mi dai mie via ta, ca să-mi fac din ea o grădină de verdeţuri, căci e aproape de casa mea; iar în locul ei îţi voi da o vie mai bună decât aceasta, sau dacă îţi convine mai bine, îţi voi da argint cât preţuieşte ea”.
3. Nabot însă a zis către Ahab: „Să mă ferească Dumnezeu să-ţi dau eu moştenirea părinţilor mei!”
4. Şi a venit Ahab acasă trist şi mânios pentru cuvântul care i-l spusese Nabot Izreeliteanul, zicând: Nu-îi dau moştenirea părinţilor mei. Şi cu duhul tulburat, s-a culcat în patul său, s-a întors cu faţa la perete şi n-a mâncat.
5. Atunci a intrat Izabela, femeia lui la el şi i-a zis: „De ce este întristat duhul tău şi nu mănânci?”
6. Iar el a zis: „Când am vorbit cu Nabot Izreeliteanul şi i-am zis: Dă-mi via ta pe bani, sau dacă vrei, să-îi dau altă vie în locul ei, el a zis: Nu-ţi dau via mea, că este moştenirea părinţilor mei”.
7. A zis Izabela, femeia lui: „Ce cârmuire ar mai fi în Israel, dacă tu ai face tot aşa? Scoală, mănâncă şi fii cu voie bună, că via lui Nabot Izreeliteanul ţi-o dau eu!”
8. Apoi ea a scris scrisori în numele lui Ahab, le-a pecetluit cu inelul lui şi a trimis aceste scrisori la bătrânii şi la fruntaşii din cetatea lui Nabot, care locuiau cu el acolo.
9. În scrisori însă ea scria aşa: „Vestiţi tuturor să postească post şi puneţi pe Nabot înaintea poporului.
10. Şi aduceţi doi oameni netrebnici să mărturisească împotriva lui şi să spună: Ai hulit pe Dumnezeu şi pe rege; şi apoi să-l scoateţi afară şi să-l ucideţi cu pietre şi aşa să moară”.
11. Şi au făcut bărbaţii cetăţii lui Nabot, bătrânii şi fruntaşii care locuiau cu el în cetate, aşa cum le poruncise Izabela şi cum era scris în scrisorile trimise de ea lor:
12. Au vestit post tuturor şi au pus pe Nabot înaintea poporului.
13. Atunci au ieşit doi oameni ticăloşi. şi au stat împotriva lui Nabot şi au mărturisit aceşti oameni răi în faţa poporului şi au zis: „Nabot a hulit pe Dumnezeu şi pe rege”. Iar ei l-au scos afară din cetate şi l-au bătut cu pietre şi a murit.
14. Apoi au trimis la Izabela să-i spună: „Nabot a fost omorât cu pietre”.
15. Auzind Izabela că Nabot a fost bătut eu pietre şi a murit, a zis către Ahab: „Scoală şi ia în stăpânire via lui Nabot Izreeliteanul, care n-a vrut să ţi-o vândă cu bani; că Nabot nu mai trăieşte, ci a murit!”
16. Când a auzit Ahab că Nabot Izreeliteanul a fost ucis, şi-a rupt hainele sale, s-a îmbrăcat cu sac, şi apoi s-a sculat Ahab ca să se ducă la via lui Nabot Izreeliteanul şi să o ia în stăpânire…”

76 de gânduri despre “Despre denunturi in Vechiul Testament

  1. Hm .. acu auz de e foloase nepatrimoniale necuvenite prin capitalul de imagine!
    Atunci hai sa va arat niste exemple :

    http://radu-tudor.ro/wp-content/uploads/2014/04/elena-udrea-butoane.jpg
    pqai chair imagine necuvenita ! Prea seamana anii 60 si parca imi aduc aminte de o poaza cu alta blonda!

    http://www.fanatik.ro/wp-content/uploads/2014/09/11/Elena-Basescu-3-660×492-660×400.jpg
    Sa fie arestata! Mai ales ca unii zic ca buzele nu ar fi chiar de la mama natura!

    http://www.alinagorghiu.ro/alina_gorghiu2.jpg
    Pai sa arati asa nu este un folos necuvenit dpv al imaginii?! Nu ii poate aduce foloase electorale(voturi) necuvenite (din partea junilor frustati si a babalacilor uituci)?!

    Si in fine, la urma dar nu cel din urma :
    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/4592102/2/basescu.jpg?width=400
    http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=http%3A%2F%2Fwww.agerpres.ro%2Fmedia%2Fimages%2F2010-04%2F04081400-847882102.jpg&size=6
    Adica cum ? Preizdelu este nmevoit sa isi cumpere singir apa plata? Sau ce cata in Duster cand de fpata are mertz si coloana oficiala de la bujet ? Nu e si asta „foloase nepatrimoniale necuvenite prin capitalul de imagine” de „om ca noi” aia de rand?! (am si eu in comotete pe unu cu un Duster.. cu tapiterie de piele! Da base nu sta in garsoniera..)

  2. Ruşine , “dez-onorantă instanţă” condusă de Livia Stanciu ! Ruşine maximă, Partid aşa-zis Naţional şi aşa-zis Liberal, exprimându-te prin gura parazitului pedelist care a invadat şi a copleşit definitiv gazda liberală ! Ruşine “prostănacă”, Mircea Geoană! Ruşine enormă şi plină de “fatigue”, Valeriu Zgonea!

    Nu am avut vreo simpatie specială , vreodată, pentru Liviu Dragnea. Dar este o a nu ştiu câta condamnare politică pe care societatea românească o înghite şi o digeră în tăcere, deşi ar trebui să-i provoace o dispnee fatală, precum bucăţica de măr otrăvit blocată în esofagul delicat al Albei ca Zăpada.

    Greaţa provocată de toţi impostorii ăştia autori şi profitori ai condamnărilor cretinoide, ilogice, anacronice, care sapă şanţuri adânci în încrederea publicului în Justiţia Română, nu se drege, pur şi simplu, cu METROCLOPRAMID.

    În 2012 , după Referendum, Kovesi a fost abordată de nişte reporteri oarecare cu întrebări despre vânătoarea cu hăitaşi-procuroraşi a ţăranilor votanţi , pe dealuri şi prin biserici, şi-mi amintesc precis ce a răspuns: că ei trebuie să cerceteze, DAR, IMPARŢIALI CUM ÎI ŞTIM, EI CERCETEAZĂ ŞI ACŢIUNEA DE ÎMPIEDICARE A VOTULUI, PENTRU CARE ERAU DESTULE PLÂNGERI PENALE ( era plin FB de idioţi mândri că le-au reţinut cărţile de identitate unor angajaţi sau că i-au ameninţat că dacă apar cu autocolantul pe buletin la desfac contractele de muncă) . A mai auzit cineva vreodată ceva despre aceste dosare?

    Am impresia că Zgonea, care-şi freca mânuţele, dornic să ia partidul de-a gata şi să-i dea un brânci pe scări lui Dragnea Liviu, a suferit o traumă majoră la neoronul de partid, cel din partea stângă, în timp ce neoronul din dreapta, înregistrat la Ambasada Americană, abia mai mişcă puţin din urechi, neliniştit.

    Ştiu, veţi spune, prieteni, nu-i mare lucru să pierzi doi neuroni, i se întâmplă fiecăruia, în fiecare zi…Da, aşa e, nu-i chiar dramatic, dar doar cu condiţia să-ţi mai rămână şi alţii…

  3. @Doru Coarna,aprilie 21, 2016 la 3:08 pm

    „Daca te referi la casa confiscata, n-avea de unde sa ştie cum si-a insusit-o amicul de la care a cumparat jumatatea”…

    Prietene, totuşi… totuşi… lumea se mai şi informează pe aici, nu poate să înghită chiar toate gogoşile pe care vă propuneţi să le popularizaţi… Dacă nu ştiţi nimic despre subiect, există informaţii şi o documentare foarte serioasă pe platforma RISE PROJECT. Faceţi-vă temele , vă rog… Nu vreţi să aflaţi pe ce sumă a vândut ăla jumătate de casă şi să vă întrebaţi în intimitatea trăirilor dumneavoastră extrem de sensibile : „dar oare de ce dracului o fi făcut aşa ceva un om normal la cap?” Găsiţi documente, scheme pentru cei care nu-nţeleg din prima, cronologie…tot. Mult succes!

  4. Adrian B.
    aprilie 21, 2016 la 5:29 pm

    Daca tu vezi pe strada un derbedeu lovind o femeie si incercand sa-i fure cerceii si inelele, ce ai face ?
    Sau o masina accidentand un om, dupa care dispare ? Dar tu apuci sa-i memorezi numarul de inmatriculare….
    Ai tine telefonul inchis ? Bravo, ,,cetatene”. (Z)

  5. @ Oscar Wilde, aprilie 21, 2016 la 12:50 pm

    „Despre denunțător și despre japiță am scris pe blogul meu acum un an, spunându-mi părerea. Denunțul e dinaintea Bibliei, dar a devenit politică de stat în Roma Antică, politică religioasă în perioada Inchiziției, iar la noi a devenit politică juridică!

    Marian Nicolae,
    Codul Hamurabi, scris acum 4000 de ani, pedepsea cu moartea pe denunțătorul mincinos, iar judecătorului care judeca pe baza unui denunț mincinos i se lua dreptul de a mai judecata, pe lângă alte pedepse care i se aplicau.”
    –––––––––––-
    Sunt de acord atat cu codul Hamurabi cat si cu comentariul dvs.

    Am totusi cateva nelamuriri si va rog sa ma descurcati:

    1. Ce facem totusi daca avem de-a face cu un denunt perfect legal, un denunt care pur si simplu ar putea salva nu numai un popor si o tara dar chiar mai mult de atat, sa spunem intreaga Crestinate cu majuscula la crestinatate.

    2. Ce facem daca judecatorul, sau chiar mai rau, judecatorii judeca stramb cu rea vointa indiferent de probele cat se poate de adevarate care li s-au adus si prezentat in dosar, TOCMAI pentru ca acestia sa NU greseasca.

    3. Tinand cont de faptul ca judecatorii au judecat stramb cu rea credinta, acestia merita sau nu pedeapsa cu moartea, bineinteles judecand dupa codul Hamurabi, din moment ce oricum la noi nu se mai respecta nici Codul Penal si nici Codul de Procedura Penala ?

    4. Cum cantarim, bineinteles folosind balanta Justitiei, atunci cand un intreg sistem juridic da gres sau este falimentat moral cu buna stiinta…?????

    Punem toata Magistratura pe butucul calaului…???
    DA sau NU…???

  6. Inteleg ca dl Dragnea a primit, definitiv, doi ani de inchisoare cu suspendare (suspendare de ce? De grinda? De carlig?) . Sentinta este evident politica iar acest lucru trebuie afirmat cu tarie, traim intr-o tara in care inca mai exista (pentru cat timp?) dreptul la opinie si libertatea de a o exprima. Deasemeni, sa-l felicitam pe dl Tariceanu care sustine aceeasi concluzie sus si tare. Insa, in exprimarea opiniei mele ca dlui Dragnea i s-a facut o nedreptate, nu trebuie sa uit comportamentul criticabil pe care dl Dragnea l-a avut in perioada dintre procese – comportament evidentiat si blamat si de catre comentatori de pe blogul dlui Nastase. Iar daca demisia sa , in aceasta perioada preelectorala, ar provoca, in adevar, daune partidului sau, o un pas inapoi al dlui Dragnea este de luat in discutie dupa alegerile locale si parlamentare. Alegeri pe care ii urez sa le castige, ca prea multe alegeri a pierdut pana acum.

  7. Uite că nu-i cu executare, da’ parcă-i mai cu decizii capcană. Acum să-l văd pe Dragnea! Pot spune că i-au dat funia ca să se spânzure singur. Indiferent de decizia pe care o va lua, rezultatul va fi același: Adio… și nu am cuvinte…

    Nu-l respect deloc de când „l-a dat” pe V. Ponta, însă dosarul lui e o făcătură de doi lei.

    P.S. Înafara subiectelor, sunt în urmă: basarabenii, în mare proporție, nu doresc reunirea. Românii de rând în ce proporție și-o doresc? Serios, știe cineva pe cineva care vrea? Înafară de noi.

  8. bizoane, tu esti musulman ?
    😉
    Unde vezi tu ,,folos necuvenit” in imaginea alinutzei ? Este cat se poate de decenta, ba chiar as remarca (parerea mea) ca ii cam lipseste feminitatea si e cam trasa la fatza.
    Ei, daca privim mai sus la Udrea, se schimba problema: cand ridicam ochii, se ridica si..parul in cap (doar nu te-ai gandit la ce m-am gandit eu). 😉

  9. liviu bejan
    aprilie 21, 2016 la 5:48 pm

    Prietene, citeste cu atentie…este vorba de Vechiul Testament. Delatiunea din exemplul domnului Nastase se refera la evrei. (Z)
    Crestinismul a aparut la ,,momentul zero” al istoriei, adica, odata cu venirea lui Iisus pe Pamant.
    Asta nu inseamna ca daca nu denunti mincinos esti anti-evreu…desi, parca m-as abtine sa trag prea repede o concluzie…

  10. ZeV

    Ce nu ioti calr ce i se pregateste lu Dragnea? Chair si lui se pare ca ii era neclar…INSA sentinta aceasta era NECESARA.
    Mai ales ca vin alegerile

    Si nu stou cu care amti{ontisti te certi pe aici… Aia care [au dat jos nu frecventeaza acest blog.. Aia care l-au adus la 3 Coceni pe KWI nu frecvemteaza acest blog.
    Insa eu acuzat ca as fi fost antiPonta, mare papa al PAP am viotat cui el, am, fost la mitingu de lansare (sinirizarre agresiva, basii erau dati prea tare)
    InsaTontelu dragul de el a platit greselile din 2012 .. iata inca una:
    http://www.cotidianul.ro/daniel-morar-procuror-general-interimar-195705/

    Asa ca nu stiu cu cine te certi tu pe aici.

  11. Nu credeam ca voi ajunge vreodata avocatul lui Dragnea ( din cauza fostei sale apartenente pDL ) dar astazi am realizat ca anumite analize ale mele in ceea ce-l privesc s-ar putea sa fi fost gresite !

    Metodele de actiune ale statului politienesc s-au schimbat foarte mult din 2013 încoace in asa fel incat astazi este foarte dificil sa mai distingi taberele sau cine este baiatul bun si cine este cel rau in lupta politica .

    In principiu , plutonul de executie a ramas acelasi !
    Dosarul lui Dragnea a fost fabricat de odiosul cuplul Kovesi – Coldea , condamnarea a fost data de sinistra executanta Livia Stanciu , corul de tzutzeri acuzatori este acelasi ( Basescu , Iohannis , Blaga , Macovei , Gorghiu , Geuana , etc. ) .

    In plus , apar la vedere oamenii SRI-ului din PSD ( Zgonea , Georgian Pop , Mihai Tudose , Radu Moldovan , etc. ) pregatiti sa dea asaltul final asupra partidului astfel incat acest partid sa ajunga o anexa a statului politienesc .

    Pe Facebook , d-ul Ponta isi da si el cu parerea si mai arunca cate o sopirla uitând ca el este vinovatul principal pentru situatia in care se afla astazi tara si PSD-ul si ca acei tradatori din PSD au fost promovati chiar de el …

    Personal , cred ca PSD-ul trebuie sa-si faca curat in ograda proprie si sa se debaraseze de toti tradatorii si dubiosii gen Zgonea , Georgian Pop , Radu Moldovan , Mihai Tudose , Victor Ponta , Ilie Sarbu , Ioan Rus , George Maior , etc. Chiar si de Liviu Dragnea care nu este capabil sa lupte cu acest sistem securist .
    PSD-ul va trebui sa-si gaseasca niste lideri CURAJOSI care SA EXPLICE oamenilor ceea ce se intampla cu adevarat in aceasta tara , ce jocuri fac cei mentionati mai sus , cine este ” master of puppets ” si care sa LUPTE cu toate puterile cu acest sistem securist .
    In caz contrar , in cativa ani PSD-ul va disparea ca partid …

  12. Iată cine dă lecții:
    Rata sinuciderilor în SUA a atins cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani. Față de 1999, creșterea este de 24 %. Cele mai mari creșteri sunt la bărbații albi intre 45 – 64 de ani (45 %) si la femeile din aceeași grupă de vârstă (64 %).
    După părerea autorilor americani ai acestei statistici, cauzele principale ale sinuciderilor sunt dificultățile economice și consumul exagerat de medicamente opiacee. (Asta cu medicamentele cred că e o „găselniță” a lor… n. mea)
    (BBC, 23 aprilie 2016)

  13. La prima vedere, sentinta definitiva in procesul Dragnea a impartit PSD in doua tabere. La o a doua privire, in mai multe, deoarece nu cred ca Zgonea si Dragnea s-au certat in prezenta presei.

  14. @ Adrian B. aprilie 21, 2016 la 9:25 pm

    Interesanta ideea cu banii tinuti in cavou….
    Pentru dobanda (pozitiva…) banuiesc ca trebuie sa relationezi bine cu administratorul de cimitir.

  15. Un măcel numit alegeri: PNL, implodat. PSD, decapitat. Vom culege, nu vom alege!

    Cand oportunitatile nu exista sau sunt firave, ele se creeaza sau se modeleaza. Este o lectie de manual, excelent invatata si aplicata de catre marii maestri ai manipularii. Pentru a o putea contracara, trebuie sa faci parte din aceeasi inalta clasa. Din acest punct de vedere, este dificila, poate chiar ingrijoratoare, o evaluare a PNL si PSD, care par lipsite de firul ariadnic pentru a iesi din labirint, in care este neclar daca au fost aruncate sau au intrat de buna voie.

    Asociez PNL si PSD deoarece, ca partide mari, traditionale, sunt o tinta comuna a acelorasi forte politice, autointitulate “noi” si “curate”, care vor sa le impinga in zone marginale si sa le ia locurile de influenta si putere din politica romaneasca. De cat de “noi” si de “curate” sunt MP si M10 ne putem da seama privind spre varfurile acestor partide, care indiferent de ce baze au sau vor avea se vor inscrie, inevitabil, in ideologia liderilor lor, de sorginte populara si esenta neoliberala (integrationista si supranationala).

    Dar mai este un motiv pentru care consider ca PNL si PSD impartasesc aceeasi drama. Impreuna, aceste partide istorice cu ideologii diferite au avut un parcurs de exceptie, sub sigla USL. Caracteristicile de “national” si de “social” ale celor doua partide au coexistat intr-o formula de buna guvernare. Impletirea anti-neoliberalismului si anti-austeritatii sociale a fost o abordare inovativa a principiului universal al unitatii in diversitate. Este profund gresit a face din aceste doua mari partide niste dusmani “naturali”, nu este in interesul economic si social al romanilor, in interesul unei Romanii unite si suverane.

    Deocamdata, impingerea politica si electorala a PNL intr-o groapa de potential pare sa fie o “reusita”. Aceasta este consecinta directa a megaproductiei care a rulat pe ecranele dreptei, in principal pe cel al PNL, avand drept intriga desemnarea si apoi retragerea candidaturii lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei. Dupa parerea mea, artizanii care au tesut intriga devastatoare in jurul lui MM au fost aceiaiasi care au “eroizat-o” pe sefa DNA, Codruta Kovesi, care a fost, astfel, plasata in pozitia de “regina” pe tabla de sah a regimului politic care se va naste la sfarsitul acestui an electoral.

    Indreptarea pasilor lui MM catre PNL s-a datorat, foarte probabil, intentiei sincere a acestui tanar politician de a reda sau reabilita particula de “national” din denumirea partidului, pe care in mod cert si-a pierdut-o sau si-a atenuat-o de cand cu incumetrirea cu PDL. Insa PDL nu a facut decat sa se joace cu sentimentele nationale ale lui MM, asa cum o fac unii pradatori cu victima, de care au agatat toate relele extremei drepte, ca pe niste “condimente” intr-un ritual canibal. Dar nu PNL a facut parte din planul lui MM, ci MM a facut parte din planul PDL.

    Ce a urmat, vede toata lumea. Autostrada dreptei s-a inchis pentru liberalismul clasic, national si s-a deschis neoliberalismului supranational. Neoliberalistii sunt singuri pe autostrada dreptei. Catalin Predoiu are doar morga de penelist, s-a rebranduit, in certificatul de nastere politica este pedelist. Ciprian Cucu este un emzecist, i s-a dat drumul in arena candidatilor pentru primaria generala din lesa lui M10, aflata in mana Monicai Macovei. Robert Turcescu este candidatul PMP, al lui Traian Basescu. Nu are importanta filiala care va castiga competitia, importanta este corporatia mama, Basescu-Macovei-Kovesi &Co. Tinta macelului politico-electoral a fost atinsa, PNL a implodat.

    Vineri, macelul s-a mutat pe partea stanga. Cu toata forta de izbire, careia i s-a alaturat si Klaus Iohannis, prin declaratia de ultima ora, in care i-a cerut lui Liviu Dragnea sa se retraga de la conducerea PSD. Dupa ce mai inainte acelasi lucru il ceruse si PNL. Dragnea a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”. Un complet de 5 judecători, condus de Livia Stanciu, care a prezidat judecarea si a altor mari dosare intentate unor lideri ai stangii, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare. Completul a majorat și termenul de încercare în cazul liderului PSD, de la trei la patru ani.

    Formal, Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga, desi ceilalti lideri i-au cerut sa ramana, mai putin presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, o delimitare cu o motivatie neclara (nu se stie daca este de principiu sau de ambitie de succesiune). Victor Ponta i-a cerut si el lui Dragnea sa nu abandoneze partidul in mainile “ofiterilor acoperiti sau descoperiti”. Decapitarea PSD este ca si executata. Vanturarea pana la satietate a regulii ca daca ai dosar penal trebuie sa te retragi din functii sau din competitie face parte din plan. Ultima “renuntare”, a lui Traian Basescu la candidatura la PMB, a fost demonstrativa, menita sa sublinieze, o data in plus, de la inaltimea de autoritate a unui fost presedinte, regula de incompatibilitate dintre penal si electoral. La fel a facut-o si Ludovic Orban. Deci, daca niste suspecti penali se retrag, si astia sunt de dreapta, un politician de stanga, Liviu Dragnea, care este condamnat definitiv nu are de ales, trebuie sa respecte regula de retragere/renuntare, pentru a proteja imaginea PSD.

    Ca demonstratiile sunt sau nu false este o alta problema, dar lupta anti-sistem nu poata fi dusa prin incalcarea regulii jocului, este “solutia” cea mai proasta si mai lipsita de sanse, duce la izolare, stigmatizare si infrangere absoluta. Altul trebuie sa fie raspunsul, soft nu hard, care nu pare sa fi fost gasit, este in cautare. De remarcat ca suspectii penali Basescu si Orban nu au renuntat la functiile politice, ci doar la candidaturi. Insa una peste alta, regula “penal esti, proscris esti” este universala, trebuie sa ramana viabila si extensibila, ca masura de sanatate politica aplicabila tuturor, fara exceptie. Nu resetezi regula, ci jucatorii, pe defectori, pe cei care triseaza.

    Partea buna in ceea ce-l priveste pe Liviu Dragnea, stiu, a spune ca exista o parte “buna” intr-o drama politica suna cinic, dar asta e realitatea, este ca liderul PSD a fost scos definitiv de sub incidenta banuielii, mai discrete sau mai zgomotoase, ca pentru a-si scapa pielea ar fi facut blat cu sistemul, care a ramas in picioare dupa plecarea lui Basescu de la Cotroceni. Sistemul politico-judiciarist de dreapta tocmai ce a mai facut, in mod oficial, inca un erou si un dizident antiliberalist, pe stanga esichierului, prin condamnarea definitiva a social-democratului Liviu Dragnea.

    Daca este sa tragem o “concluzie”, desi sunt de acord cu Voltaire ca este o prostie, mai ales in situatii efervescente, cu rate mai de schimbare, as spune ca toata dramoleta pusa in scena de dreapta sistemica are un impact cu adevarat negativ asupra alegerilor, atat asupra celor pentru “presedintia mica”, cum poate fi considerat primariatul Capitalei, care are circa 10% din populatia Romaniei, cat si asupra celor parlamentare. Practic, nu vom alege, ci vom culege. Celebrele cuvinte ale lui Klaus Iohannis, “Ce-a fost de ales, s-a ales! Acum trebuie să ne-apucăm de treabă!”, din Discursul după alegerile prezidenţiale (17 noiembrie 2014), le vom auzi, din nou, in toamna lui 2016.

  16. Luminita Arhire
    aprilie 22, 2016 la 8:13 pm

    Gresit, ar trebuie ca dvs sa faceti efortul de a-l informa pe colegul Coarna Doru. Sa nu spuna dupa aceea ca nu stie.
    Timpul dumnealui e limitat, ocupat fiind cu mecanica cuantica. Il cauta pe Dumnezeu. Din pacate pentru el, nu poate depasi ,,inaltimea” palatului Cotroceni. (Z)

  17. George Ban
    aprilie 23, 2016 la 7:06 am

    ,,Cele mai mari creșteri sunt la bărbații albi intre 45 – 64 de ani (45 %) si la femeile din aceeași grupă de vârstă (64 %).”

    Foarte normal, din moment ce albii au ajuns o majoritate tolerata, in SUA. Cu exceptia, desigur, a elitelor albe, cele care au inventat ,,corectitudinea politica” pentru a controla ,,multiculturalist” societatea.
    Divide (cu masura) et Impera. (Z)

  18. Adrian B.
    ,,Metodele de actiune ale statului politienesc s-au schimbat foarte mult din 2013 încoace in asa fel incat astazi este foarte dificil sa mai distingi taberele sau cine este baiatul bun si cine este cel rau in lupta politica”

    BINGO !
    (Z)

  19. fostă basarabeancă
    aprilie 22, 2016 la 9:15 pm

    Eu, spre exemplu, nu doresc unirea cu Basarabia. Avem si-asa destule poveri. In principal, pe noi insine.

  20. @ZeV. De abia m-ai sustinut, nu pot sa ma port urat cu tine. Asa e, de la vechiul testament incoace, nimic nu mai e cum a fost! Pai ce tanar mandru si frumos eram eu pe vremea aia, sa fi vazut poza mea cu pretenarul Moise! Pusca si cureaua lata, ziceai ca sunt Boc! Iar acum… Pana si Floriile, sarbatoarea infloririi pomilor, a ajuns sa aiba loc dupa ce florile pomilor s-au cam trecut. Noroc ca ne-a luminat Heraclit, care, privind la o halba cu bere din Efes, a zis, amarat: totul curge.

  21. Bizonu

    „Cand am scis ca va PLATI „coabitarea” mi s-a zis ca as fi papa al Partidului Anti Ponta”

    Bizoane, tu te-ai ramolit de tot ? Fara coabitare, Ponta ar fi avut deja (la pasiv) doi-trei ani de inchisoare…(Z)
    Asa, cel putin, a guvernat bine in ultimii ani, marind sansele actuale ale PSD in alegerile care urmeaza.
    Voi chiar nu pricepeti ca nu se putea guverna impotriva curentului marilor puteri si al oengeurilor lor care fac cu bolta si presiune pe votul poporului roman ?
    Bizoane, mai iesi, draga, la aer. Ce naiba, parca aveti un blocaj neuronal indus de ,,flacara violet”.

  22. ZeV(zecea)

    Tu ca vechi basist esti iremediabil…

    Daca nu „coabita” nu avea cum face puscarie..*
    Daca nu se lasa calcata in picioare de Kovessi, daca nu gandea ca un subordonat „eu procuror ea Procuror general” si o schimba si erau urmarite sesizarile Curtii De Contrui si ale corpului de control al primului ministru… el era „Eroul Anticoruptiei” Spaima Banditilor, Victor Nickephoros (ca azi tit este Sf Gheorghe cel Purtator de Victorie) Cel care ne Salveaza de Corupti.
    Plus rezultatele care le-a avut ca premier …
    Ma rog a avut consilieri prosti. Mai rau decat el..

    Cum am zsi el nu este un alpha. Este cel mult un beta , mai sigur delta daca nu cumva delta.

    Consilieri sai erau in mod cel cel mult delta daca nu cumva epislon sau eta.
    Asa ca tine…

    Sper sa ii placa unde va ajunge … oricum nyuma prin neoroc va da peste unul dintre vechii „clienti” ai procurorului Ponta

    SI cat despre „bolta” ta.. daca stai ca prosta aeste normal . Daca nu devii respectabi precum celalt Vioctor dar Orban (mascul alpha in mod clar) Cert este ca vrand sa placa altira a pierdut puterea pe care eu prin votul meu i-0am incredintat-o.

    In fine.. data find aplecarea mea catre SF o sa iti citez un „proverv” al unei rase inexistente: daca Dumnezeul Vanatorii te arunca in abisul uitarii arunca-i sfidarea ta in fata! (Ziua Intrarcerii lor de Poul Anderson). Aceia cu „bolta” nu sunt chiar Dumnezeul Vanatorii … si ar fi fots mai atenti.
    (experienta personala .. candva eram un baiat „bine crescut” dar am ajuns in armata. Si in ziua cand m-am satirat sa aud ca „toti te bate toti te-njura ….” am pus mana pe cutit si ma urlat te „vreau sa iti beau sangele” am devenit brusc respectabil. Atat de respectabil ca am luat altora tigara din gura si am fumat-o eu …. si toti ziceau „ce te pui cu nebunu?” [unu- in lipsa de tutun deveneam f „nervos”. Doi – stiau ei „ceva” …] )
    Scuze ZeV(zecea), da Ponta cand a iscalit „coabitarea” a isacalit cwererea „vreau la puscarie”
    Scuze ZeV(zecea), da Ponta cand a iscalit „coabitarea” sd=a cu bolta pe votul meu
    Scuze ZeV(zecea), da tu nu esti nici gama , poa Eta (in sensul japonez) mai sigur de la lambda catre omega!

    Si ZeV(zecea) eu nu cred in „flacara violet” … chiar daca nu sunt credincios raman tributar culturii crestine …

    * daca eu te „omor” tu nu mai poti sa imi faci nimic!

  23. Stimata gazda

    tot stergand cuvinte ati ajuns sa fiti lipsit pana si de dreptul de a vota!
    Dar ma rog blopgul domniei voastre, regulile dumneavoastra….

    • Ghita Bizonu,
      vreau sa pastram o relatie civilizata pe blog chiar atunci cand avem pareri divergente.
      In ceea ce priveste votul, unii nu au inteles, s-ar putea ca ceea ce scriu eu aici să conteze mai mult decăt un singur buletin la sectia de vot.

Lasă un răspuns