A murit Marian Sopu

 

Unknown-1.jpeg

A murit Marian Sopu. Militar de carieră, in perioada 2000-2004 a fost aghiotantul meu si seful sectiei SPP de protectie demnitari, la guvern. A mai ramas alături de mine incă doi ani – cât au permis regulamentele. Apoi a fost antrenor de handbal si, ulterior, s-a apropiat din nou de sfera politică pentru alegerile din 2009. Bun profesionist, loial, eficient.

Ieri, la Cimitirul Ghencea Militar, au venit să-i aducă un ultim omagiu colegii cu care a lucrat. Indurerate, mama lui si fiica lui se pregateau să-l ducă la Buzău, unde va fi inmormantat astazi.

Avea doar 53 de ani. Prea mult incercată, inima i-a cedat.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

 

29 de gânduri despre “A murit Marian Sopu

  1. Absolut deosebit colonelul. Modest, cu fermoarul bine inchis pe interiorul gurii si cu o viziune deosebita in muca cu demnitarii. S-a stins prea devreme.

  2. Păcat. Oameni cu adevărat loaiali, corecți, devotați. Aceștia au poate cel mai bun, corect, „filtru” prin care trec toate evenimentele din viață, filtru care „cerne” indivizii cu care vin în contact. Pentru mulți,acest filtru este inexistent, și asta poate că le asigură și o oarecare „detașare” de viața înconjurătoare, este o trăire strict personală, privită și analizată doar prin prisma proprie. Pentru alții însă, acest filtru este ca o cutie fină de rezonață a tot ceea ce se petrece-n jurul lor, pentru că ei, trec totul prin propria INIMĂ. Când faci totul din inimă, când te doare cu adevărat pentru un semen de-al tău, când fidelitatea, loaialitatea sunt fețele prismei prin care analizezi viața, oamenii, toate acestea imposibil să nu aibă repercusiuni caracterizate printr-o majoră măcinare internă. Tăcută, dar totuși măcinare. Un militar de carieră știe, simte analizează cu adevărat un eveniment din viață, fie el pozitiv sau negativ, iar asta, chiar dacă nu se vede, nu se spune, macină. Intern, macină. Păcat. Să-l odihnească Dumnezeu acolo, în grădina SA, să-l ierte și să-i ocrotească pe mai departe familia!

  3. Daca-mi permiteti domnule Nastase…l-am cunoscut personal pe acest OM,(majusculele nu reprezinta o greseala de scris),cu ceva timp in urma,(este irelevant contextul).Ce-as putea spune ca sa-l caracterizez in trei cuvinte? As inversa expresia ”pumn de fier intr-o manusa de catifea”…”pumn de catifea intr-o manusa de fier…aparent si la suprafata,om foarte dur,foarte asprul..in interior,un suflet de aur.
    Nu in ultimul rand,un personaj foarte haios si pus pe glume,in timpul liber.
    D-zeu sa-l ierte!…daca are pentru ce.

  4. liviu bejan
    aprilie 18, 2016 la 2:32 pm

    Si eu il simpatizez pe colegul Marian Nicolae. Numai ca eu nu cred ca Marian Nicolae este pro-rus (nici n-am sugerat/spus asa ceva vreodata).
    Nici macar nu este anti-american, ci, anti-expansionism american demolator de suveranitati nationale (ceea ce este cu totul altceva).
    Marian Nicolae este pur si simplu pro-roman.
    Daca vi se pare desuet sa fii, in ziua de azi, pro-roman, spuneti, fara teama. Aici va aflati doar intre prieteni, chiar daca sunt/suntem supervizati de cei cu ,,ochi albastri” 24 ore din 24. (Z)
    ps
    Dvs si domnul Centru va situati de aceeasi parte a baricadei, chiar daca vi se pare dvs, sau i se pare dumnealui, ca ar fi altfel. Eu v-am citit pe amandoi si nu sesizez nicio diferentza pe fond.
    Asa ca, dand explicatii pe multe randuri (intr-un comment anterior), in care apare repetitiv si nickul meu (probabil ca liant al comentariului) sunteti, pur si simplu, redundant.

  5. M.E.P.

    Mi-a placut formularea ,,«inteligenţa este un fericit accident al naturii, dat omului indiferent de origine şi mediu social» ( Anonimus, prefaţa la «De rebus bellicis», dedicată împăratului – probabil Valens ).:

    Este si trista, dar si datatoare de sperantza. Pana la urma, toate epocile istorice au ,,accidentele” lor. Adevarat, in Romania frecventa producerii lor este ceva mai redusa, comparativ cu media europeana. (Z)

    ps

    In problema Basarabiei, Romania este un fel de oglinda inspre viitor in care privesc cei de dincolo de Prut. Ei ,,vad” ce ar putea deveni daca ar prelua modelul actual romanesc bazat pe dezbinare, servicii, abuzuri in justitie si ambasade care isi depasesc prerogativele.
    Nu vorbesc de coruptie, aceasta este omniprezenta si inevitabila oriunde in lume, in toate straturile sociale. Problema este sa nu depaseasca cota de avarie a statului eficient si economiei functionale.

  6. Aşa cum camera lui Colin din SPUMA ZILELOR se micşora pe măsură ce boala şi neantul se strecurau pe sub pragul uşii sale, aşa şi lumea noastră se micşorează cu fiecare pierdere de acest fel.

    Nu aş fi ştiut cine este Marian Sopu dacă nu aţi fi postat acestă fotografie, astăzi. Aşa mi-am dat seama că l-am văzut de multe ori, în preajma dumneavoastră sau în preajma altor oameni politici . În toate fotografiile era personajul din fundal, era “umbra ” atentă şi discretă…

    Dar şi el, ca şi atâţia alţii, făcea parte, nu atât prin vârstă, cât prin educaţie, dintr-o lume care nu mai există .

  7. @ zev

    am sa-ti îndeplinesc dorinta si am sa postez parerile tale referitoare la cazul Oprescu chiar din ziua arestarii dansului . Macar sa vada lumea ce fel de om esti si cum te sucesti in functie de conjunctura …
    Am luat primele 2 postari care mi-au venit si le-am pus langa opinia ta de ieri . Erau foarte multe dar nu vreau sa-mi pierd timpul cu dumneata .

    …………………………………………………………………………………………………
    ZeV
    aprilie 18, 2016 la 11:13 am

    Sunt convins ca Sorin Oprescu este nevinovat. Si cred ca si multi bucuresteni cred asta.

    ……………………………………………………………………………………………………..
    ZeV
    septembrie 8, 2015 la 10:52 am

    Tariceanu s-a cam grabit cu ale sale consideratiuni reproduse de un alt grabit super-belicos, mai sus:

    ,,flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost găsit, dacă DNA a întocmit de doi ani dosare penale pe numele lui Oprescu pentru ce a așteptat atât, dacă Oprescu a luat mită un milion de euro în mai multe tranșe, așa cum declară un denunțător aflat în cercetare penală?”

    Si Tariceanu si multi dintre romani, prea se uita la televizor, unde se minte ca-n codru, luandandu-se drept adevarate intoxicatiile pe ,,surse”.
    Iata ca astazi, Kovesi lamureste sutuatia:
    NU a fost vorba de flagrant, ideea flagrantului a aparut exclusiv in presa (tabloida n_mea).
    Asa ca, Taricene, ai putintica rabdare, asa cum ne transmite si Sorin Oprescu.
    Deocamdata, eu o felicit, punctual, pe Laura Codruta Kovesi. Daca ar stopa si ,,scaparile” din surse judiciare catre securistii din presa, o mai felicit odata.
    ……………………………………………………………………………………………………..

    ZeV
    septembrie 7, 2015 la 9:21 pm

    Nu pricep cum de un medic reputat si totodata un politician experimentat si redutabil, precum Sorin Oprescu, se doveste atat de vulnerabil la denunturi.
    Nu inteleg, de asemeni,d e ce detine euro in cash, in loc se lucreze eminamente cu card si virament bancar, pentru orice.
    Daca este adevarat ca a facut un imprumut, ar fi trebuit sa existe un contract legalizat la notar si unul sau mai multe ordine de plata. Eu asa as fi procedat. Un imprumut care sa apara si in declaratia sa de avere.
    Pur si simplu nu cred ca un om inteligent poate sa cada in capcanele afaceristilor verosi talonati de procurori si securisti fara scrupule.
    Da, te intalnesti cu afaceristi, este normal in orice tara, deoarece acestia executa lucrarile finantate de stat, dar numai in cadrul audientelor oficiale, cu martori, documente si inregistrari audio-video. Ce e asa greu, mai primarilor ?
    Si chiar asa, ce echipa si-a ales Oprescu ? Chiar nu a stiut nimic despre invartelile si malversatiunile celor din jur ? Sau nu-i putea controla ? Atunci, trebuia sa-si dea demult demisia.
    Urat oras Bucuresti…prin fauna dezgustatoare care il populeaza si il suge de resurse.
    ……………………………………………………………………………………………………

  8. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească! A fost vărul meu. Îmi pare rău că nu ne-am revăzut înainte de. Dacă aş putea să dau timpul înapoi…

  9. Pentru că mâine dârzul Partid Național Liberal și-a programat o conferință de presă , în care să ne spună ce și cum… cu alte cuvinte, deoarece mâine s-ar putea să fie prea târziu, vreau să vă supun atenției, prieteni, încă de astăzi, o scrisoare deschisă a conducerii PNL către, bănuiesc, electoratul lor sau ceva…Este un atât de reușit produs al gândirii încât ne este clar că obligatoriu a ieșit din două pro-eminențe cenușii, care au trecut glorios prin procesul de ”unificare liberală”, din care a rezultat o cămilă bactriană, cu două cocoașe gânditoare și fără nici un cap.

    Să vă relatez :

    CITAT 1.”Iată că odată cu apropierea zilei de vot pentru alegerile locale, competitorii noștri politici constată, prin intermediul sondajelor de opinie și prin discuțiile directe cu cetățenii, faptul că proiectul politic al PNL capătă un suport tot mai mare din partea românilor”.

    Așa deci… asta era în sondajele lor de opinie , pe care le-au ținut secrete până acum…suportul viguros al populației înfierbântate palpitând în adâncuri și ridicând în graficele sociologilor, mândră și virilă, săgeata liberală! Nu știu însă care competitori politici s-au speriat de chestia asta, că observ că-n sondajele competitorilor, săgeata liberală e mai curând bleagă și mofluză.

    CITAT 2. ”Ca urmare a muncii politice depuse de membrii PNL în ultimele luni, a procesului credibil de selectare a unor candidați care aduc un suflu nou în politica românească, a impactului în opinia publică a Decalogului liberal (document imitat de alte partide fără niciun succes!), a gestionării cu succes a procesului de fuziune, încrederea opiniei publice în PNL și în candidații propuși de PNL este în creștere”.

    Am fost profund mișcată de gestionarea cu succes a procesului de unificare, succesul constând în faptul că în timp ce liberalii vechi dormeau liniștiți și nu veneau la ședințele de fuziune caldă și tovărășească, pedeliștii , disciplinați, nu înregistrau absențe și-i puneau șefi pe-ai lor …Ați primit puiul de cuc în cuib, băieți, ca să fuzionați cu dânsul? Păi, e cam greu când el e în cuib și voi sunteți azvârliți cu-n șut în fund la baza copacului. Dar pe acest fond nervos, desigur, încrederea opiniei publice în Partidul Liberal , nu poate fi decât în creștere.

    CITAT 3. ”În timp ce toate celelalte partide politice, fără excepție, sunt tot mai departe de a transmite un mesaj clar de profesionalism și de desprindere de practicile nefaste ale corupției, proiectul politic al PNL a căpătat claritate și coerență.”

    Profesionalismul, claritatea și coerența m-au impresionat și pe mine în faptele de arme ale Partidului Național Liberal de vreo trei ani încoace. Aceste trei calități, atât de evidente pentru orice observator, au devenit însă pur și simplu copleșitoare în ultimele zile, odată cu desemnarea lui Marian Munteanu candidat la Primăria Generală, după ce, în mod profesionist, clar și coerent au fost desemnați , pe rând, Cristian Bușoi și Ludovic Orban…Dar noi Primării Generale se pare că n-avem destule pentru roiul stelar de candidați ai PNL-ului!

    Toată scrisoarea e așa. La final , ca după orice împerechere perfectă, semnează cele două cocoașe gânditoare : ”Alina Gorghiu, co-președinte al PNL și Vasile Blaga, co-președinte al PNL”. Aspidobuldogul. Buldogaspida. Procesul de fuziune între ăștia doi a fost gestionat, într-adevăr, cu succes.

  10. Îmi pare foarte rău. La 53 de ani…
    Îl știam din vedere, de la televizor, și îl admiram. Îmi plăcea felul în care arăta.
    E păcat când mor oameni sub 85-87 de ani, pentru că de la vârsta asta în sus te cam aștepți.
    Bănuiesc că avea o boală incurabilă sau o hibă congenitală, fiindcă, altfel, militarii sunt examinați medical anual, deci e exclusă o boală cronică netratată.
    Nu e mai puțin adevărat însă că ocupații precum a lui sunt foarte solicitante, stresante și uzează rapid organismul.

Lasă un răspuns