MNAR era „un muzeu inghetat?”

 

Unknown.jpeg

Muzeul National de Arta (MNAR) este de mai multi ani o vaca de muls pentru diversi „mostenitori” ai unor fosti colectionari. Fostul director general, Roxana Theodorescu, a rezistat din greu zecilor de cereri pentru „restituirea” unor opere de artă. In mai multe randuri, instantele de judecată au decis altfel…S-a incercat crearea unui fel de pastisă  gen „Proprietatea” pentru opere de arta. Sacalii din domeniu asteaptau de mult timp ca ea să fie schimbată. Si a fost schimbată. Nu cred ca se poate spune că „MNAR este un muzeu inghetat”. Stiu că Roxana Theodorescu s-a bătut in zeci de dosare pentru ca MNAR să continue să fie un muzeu adevărat si a oprit hemoragia de opere de artă catre samsari. Amenajările realizate, inclusiv la Muzeul Colectiilor, amenajările interne realizate cu putinii bani pe care i-a avut la dispozitie, vor ramane proba unui profesionalism patriotic.

Nu stiu daca se va gasi un director mai bun pentru muzeul national in saptamanile viitoare.

Daca vreti să vedeti insă cum procedează astăzi rusii cu muzeul lor cel mai important si cum ii asigură conducerea,  puteti urmări, pe youtube, documentarul BBC „Hermitage (Museum) Revealed”. Nu incercati să faceti comparatii. S-ar putea să fiti afectati emotional.

 

 

23 de gânduri despre “MNAR era „un muzeu inghetat?”

  1. Subscriu la articolul dumneavoastra, domnule profesor.

    Baiu’ ai ca problema hemoragiei bunurilor romanesti nu se opreste „numai” la obiectele de arta. Samsarii respectivi vand absolut totul, de la promisiuni mincinoase pana la intregi teritorii impreuna cu populatiile „bostinase” traitoare inca pe teritoriile respective………

  2. @ Ghita-frate,

    alea toate au fost imperii, adica IMPERII! Au avut de unde trage, nu si-au infometat populatiile pt edificii zanatece gen Casa Poporului! Catedrala se inscrie pe aceeasi linie a piticului, constructii megalomane care sa arate ca putem, nu ca nu mai putem din cauza lor… Maretia e o boala crunta, ea singura a distrus mai multe imperii decat oricare dintre razboaie! Si oameni!

    Ma deranjeaza insa ca-ti bagi ortodoxia asa, la patrimoniul mostenit… Nu frate, tu probabil nu esti practicant, dar ortodox esti!

    Nici mie nu-mi place melodia aia, pe langa ca-i simplista si are o linie melodica de gradinita, are si un mesaj pur afirmativ! De unde stiu aia ce-i place lui Dumnezeu, au ei legaturi asa, mai directe, cu El? Macar, au studii in specialitati mai apropiate, conexe religiei, ca sa conteze teza lor?

    Trebuie sa tinem cont ca oamenii sunt extrem de diferiti, asa a si supravietuit specia umana caci in mod normal, neputand alerga mai repede decat pantera, nefiind mai puternici decat ursul, mai mari decat elefantul, etc, ar fi trebuit exterminata demult, cf. evolutionistilor… Asa ca unii cred ceva si altii altceva, iar daca nu definim concret partitia, ramane ca fiecare are crezul sau… Religia nu a facut decat sa fereasca omenirea, intr-o vreme, de la autodistrugere normand relatiile interumane, iar de la o vreme si pe cele intersociale. Apoi s-a pus in slujba statului si si-a pierdut valoarea initiala trecand la propaganda fatisa, de acolo ii vin bani… Rezultatul e ca multi se simt dezamagiti, iar mai prost e ca pun in loc sumedenie de tampenii nazarite doar ca sa-i usureze de niste mangoti acolo, SF, New Age, paleoastronautica, OZN… Singura cuantica moderna poate lamuri si poate satisface deoarece raspunde la absolut orice intrebare, ba constituindu-se intr-un sistem formal complet, deci perfect coerent, poate descetzosha viitorul! ca sa zic asa… Sigur insa, asta nu poate fi tratata ca sport de masa, asa-i la inceput cu toate disciplinele, mai intai unii, apoi si ceilalti… Important e ca pana la urma sa stie toti sa dea cu piciorul in minge…

  3. Dorule

    cum ti-am zis cestii din astea depasesc capacitatea ta de intelegere …Nu o lua ca o insulta …. ca fizica si matematica pe care le stii depasesc capacitaea mea de intelegere ….

  4. Scuze, nu are legătură cu tema propusă, dar când copii spun, sau sunt puși să spună, lucruri trăznite …..
    „Adolescenta Varia Kuznețova, de 12 ani, l-a întrebat pe Putin: dacă Erdogan și Obama s-ar îneca, pe care dintre cei doi ar sări să-l salveze mai întâi? Președintele rus a zâmbit și a spus că întrebarea fetei l-a pus în încurcătură. „Atunci când cineva decide să se înece, el nu mai poate fi salvat. Dar noi, desigur, suntem gata să întindem o mână de ajutor și de prietenie oricărui partener al nostru, dacă acesta evident dorește” acest lucru, a răspuns Vladimir Putin, citat de TASS.”
    Eu am reținut, mai ales, începutul răspunsului:„Atunci când cineva decide să se înece, el nu mai poate fi salvat.”
    Deci (superb!!!): ÎNTOTDEAUNA MARII CONDUCĂTORI IES DIN ORICE ÎNCURCĂTURĂ!

  5. Adrian B.
    aprilie 14, 2016 la 2:50 pm

    Ai lipsit o perioada mai indelungata din tara ? Ai fost plecat intr-o zona fara tv, radio, si internet ?
    😉

  6. La sfarsitul lui 2015, a avut loc in Langley (Virginia) un exercitiu militar aero la care au participat SUA, cu F-22, UK, cu Typhoon si Franta, cu Rafale. Un superb video cu imagini de la bordul lui Rafale, in zbor, in cursul exercitiului. Vizionare placuta!
    https://youtu.be/Yy8V7wqGBC4

  7. Nu sunt fan Marian Munteanu dar aceste atacuri la adresa sa care vin din partea unui politician care s-a speriat de Lista lui Barossu si care facea pact de coabitare cu toti ticalosii mi se par putin deplasate .
    Totusi , spre deosebire de VP , Marian Munteanu este un om curajos care a avut niste convingeri politice , care s-a ridicat impotriva unui regim si a luptat atat cat a putut .

    Ma repet , nu imbratisez convingerile lui Marian Munteanu si nu sunt fan Marian Munteanu dar mi se pare deplasat sa-l judece unul ca Victor Ponta .

    http://www.dcnews.ro/ponta-atac-distrugator-bietul-marian-munteanu_502672.html

  8. Eu mă întreb, ca un cetățean onest, cu ce ar rămâne Louvre, dacă egiptenii și urmașii celorlalte civilizații orientale antice, dacăngrecii, italienii, flamanzii, spaniolii și alte națiuni și-ar revendica bunurile, care le-au fost luate în perioada lui Napoleon sau în perioada colonialismului ori în campaniile arheologice, cu scopul cercetării lor? Unele valori, aparținând civilizației și culturii franceze au fost luate în urma jafurilor făcute în timpul Revoluției din 1789, altele au fost confiscate de-a lungul secolelor. Oare câte din comorile culturale de la Louvre au fost cumpărate de statul francez sau donate de colecționari generoși?
    La noi e posibil orice, de vreme ce ne revendicăm pământurile și pădurile, după care le vindem străinilor. Decebal nu are vreun urmaș ca să revendice Sarmizegetusa, pe care s-o vândă samsarii? Este cea mai valoroasă asezare din Europa, iar americanii și europenii știu aceasta, dar deocamdată nu au găsit calea de a ne-o cumpăra! După cum nu știu cum să pună mâna pe uraniul din Ceahlău sau pe…. nu mai spun!

  9. E .. duduia Justitzica e dama buna cu cine trebuie!

    https://decablogulmuschetarilor.files.wordpress.com/2015/02/blonda-justitie-3.jpg?w=500

    Asta imi aduce aminte de cum s-a „restituit” conacul lui Goga. Octavian Goga „poetul patimirii noastre” (patimire cam contesatat de divesi autori de faluscripte ardelenesti)

    Ca OCCJ a zis

    Constata nulitatea absoluta a donatiei realizate prin Oferta de donatie autentificata sub nr.1209 din 17.02.1966, Decizia nr.132 din data de 17.02.1966 a Comitetului Executiv al Sfatului Popular Regional Cluj, Actul de donatie autentificat sub nr.326 din 10.06.1966 si Decizia nr.616 din data de 23.06.1966 a Comitetului Executiv al Sfatului Popular Regional Cluj.

    Mentine celelalte dispozitii ale sentintei, în sensul respingerii capetelor de cerere vizând : – nulitatea absoluta a testamentului întocmit la data de 10.06.1966 de Veturia Goga în favoarea Statului Român pentru aceleasi bunuri obiect al donatiei mentionate; – constatarea ineficacitatii acestui testament; – revendicarea bunurilor obiect al donatiei mentionate si cel privind acordarea de despagubiri pentru bunurile care nu mai pot fi restituite, precum si pentru alterarile produse, ca neîntemeiate”.

    Sa ne reamintim : Veturia Goga, vaduva defunctului prim ministru de drepata drepata (sef sl LANC) era nascuta la 1883
    Deci la momentul domatiei avea 83 de ani.. si o proproetate mare mare care nercesita mult da multi bani. Care propretate fusese a sotului ei (cam hulit in epoca) si la care proproetate isi adusese si ea contributia ..
    De presupus ca veniturile domanei Goga erau in cel mai caz modeste . Mult prea modeste pentru o astfel de proprietate!
    Un teren de 15 hectare si 9 cladiri.

    Insa doamna a donat statului proprietatea sub conditia crearii unui muzeu .. Goga!
    Deci sarcina intretinerii (reparatiei samd) a proprietaii revenea Statului.
    Doamna Goga devenea directorul muzeului (adica acu primea si un salariu ptr cer facea oricum!) Cu adaugirea ca isi cam schimba nitel si statutul – din vaduva „fascistului Giga” si „fosta exploataoare” devenea , scuzati, „tovarasa directoare” si brisc era „indicat” sa fii politicos cu dna Goga , chiar daca fuisese singurul translator român acceptat de Hitler în discuțiile pe care acesta le avea cu mareșalul Ion Antonescu, prietema cu Maria Antonescu , vicepreședintă a Consiliului de Patronaj al Operelor Sociale înființat de Ion Antonescu si sa nu uitam sotia ptrimului ministri Goga!

    Insa duduia cea blonda legata jmecheste numa la un ochi zice ca donatia era „fortata” (desi atentie! Obiectul donatiei nu fusese nationalizat!!!

    Si astfel strănepoţii de frate ai Veturiei Goga, adică Florin-Gheorghe Mureşan, Radu Mureşanu, şi Eugenia Mureşanu, preiau Castelul de la Ciucea

    http://www.clujulcultural.ro/wp-content/uploads/2014/12/goga.jpg

    Domeniul de la Ciucea a fost cumpãrat de Octavian Goga în 1920 de la Bontza Berta, vãduva poetului maghiar Ady Endre. Valoarea tranzacției a fost de 280 mii de coroane, bani pe care Goga i-a împrumutat de la banca Agricolã. Domeniul cuprinde castelul și mai multe anexe gospodãrești. În castelul reconstruit în perioada interbelicã de Goga se aflã astãzi muzeul Memorial “Octavian Goga”. Muzeul adăpostește o vastã colecție de covoare, port popular si alte obiecte de artă populară adunate de către Octavian Goga de pe toate meleagurile țãrii, precum și o impresionantă bibliotecă. În grãdinã se aflã mauzoleul poetului și al soției sale, Veturia Goga. Tot în gradinã se aflã o biserica de lemn din sec. XVI adusã aici de cãtre Octavian Goga.
    Conform documentelor, întregul complex a fost donat de Veturia Goga, în anul 1966, statului român.
    http://www.stiridecluj.ro/files/images/big_450c204ace0cb00d2f36d755fef34389.jpg
    Sursa : http://www.jurnalulromanesc.at/sentinta-definitivaromanii-au-pierdut-si-castelul-de-la-ciucea/

    Între anii 1938-1958 Veturia Goga a realizat la Ciucea „Mausoleul”, un monument funerar ridicat după planurile arhitectului George Matei Cantacuzino și decorațiile, în mozaic, proiectate de artista plastică Nora Steriade. „Mausoleul iubirii” are 8 m înălțime, cu o bază de 4 m. Mausoleul este construit din marmură și mozaic de Murano, adus din Italia. Placarea cu mozaic a fost efectuată de Veturia care a muncit aproape 20 de ani la finalizarea lucrării. (wiki)

    Acum , oare era anormal ca Veturia Goga sa doreasca sa doneze domeniul de la Ciucea ca sa ramana muzeul Goga? Muzeul iubirii dintre sotii Goga … in loc sa il lase mostenire nepotilor ei (si in familii exsita destule frecusuri)

    Acum sunt curios – daca noi propietari vior putea mentine muzeul .. sau ?!

    Cred ca mai sunt si alte situatii de acest fel…

  10. Andy,

    de pe firul din urmă: când am spus „simplist” m-am referit la modul în care vedeți lucrurile.

    Ce era de știut pe vremea când era stimata noastră gazdă prim-ministru? Că această globalizare e o făcătură a celor care vor să acapareze toată puterea prin toți banii care sunt pe lume? Eu personal, cât mă duce pe mine capul, din toate experiențele planetei despre care am citit, după cum pot eu cu mintea mea să înțeleg natura umană, cred că demersul inițial, cel de UE și alte asocieri la nivel de state, a fost de bună credință, dar a fost deturnat pe parcurs,. Mai întâi subtil, după care s-a trecut la cele pe care le-ați povestit, cu „luați mâna de pe justiție”, Ambasada, strada, DNA etc. Mai cred, chiar sunt convinsă, că sub umbrela lobby ( la noi se traduce trafic de influență, faptă penală) cei cu bani și-au subordonat ce ambasadă a poftit inima lor. Prin ei (ambasadori), folosind statutul unei întregi națiuni, cum ar fi SUA, Olanda, aruncă pastile în societatea noastră, după cum știți, cu scopul mai sus menționat, asupra căruia suntem de acord.

    Unde nu suntem de acord. Cred că există posibilitatea ca pe acele vremuri, când era domnul Năstase prim ministru, să nu fi fost mare lucru de știut. Vedeți dumneavoastră, teoriile conspiraționiste sunt greu înghițit de lumea din viața reală și de oamenii care au responsabilități atât de mari. Știu, dumnealui avea acces la informații mai detaliate și de asemenea natură. Chiar și așa.

    Concluzia mea este, pe ziua de azi, conform lucrurilor pe care le știu acum, că globalizarea, așa cum arată ea azi, s-a născut PRIN DETURNAREA procesului de asociere interstatală, concepută cu scopul știut de când lumea: unirea face puterea. Popoarele au vrut să se reunească într-o gintă mai mare, ca să se protejeze reciproc pe mai multe planuri, dar aceasta a fost arma pe care au întors-o împotriva lor cei unu la sută. Și sistemul acesta, struțocămila asta de UE, este unul greoi, curat ca elefantul în magazinul de porțelanuri! Cât de greu e să-ți bagi coada în haosul aglomerării? Nu-i greu. Au prea mulți bani ca să le poată țină piept oamenii celor trei puteri. Dacă mă gândesc bine, nici a patra (putere) nu se simte prea bine în context…

    Nu cred că s-au adunat mai demult niște oameni și au zis: „Hai să punem de-o globalizare prin următoarele metode: a, b, c…” Paraziții s-au lipit de organism pe parcurs, au acționat cu multă inspirație și talent, conform datelor problemei. Fără birocrație. Na! Acum au devenit boală și noi suntem pe cale să picăm la pat. Părerea mea.

    P.S. Faptul că îl acuzați pe domnul Năstase că ȘTIA și că regretă doar că „a fost scos din joc” mi se pare ușor jignitor. Ce argumente aveți? Sau e doar o impresie personală? S-a declarat oficial că globalizarea este o chestiune de interes de grup și nu știu eu? Deocamdată, o țin langa toți deștepții, aleșii etc, cică e pe bune. Ce v-am înșirat eu mai sus este rezultatul propriei analize NEștiințifice.

  11. Defalsificarea “societatii civile”: Ghilotinarea cu “Cine nu e cu noi, e impotriva noastra” e tipica securistilor si societatii politice

    Este dificil de apreciat cine se afla intr-o confuzie mai mare, Marian Munteanu, care se revendica de la societatea civila, ori „societatea civila”, care il exclude pe Marian Munteanu? Societatea civila este ceea ce este, fara adeziuni sau excomunicari, calitatea ei este de a fi, pur si simplu. Toata vexatiunea spre sau de la MM poarta amprenta societatii politice. Numai societatea politica se autopropune, se autoreprezinta si ghilotineaza cu verdictul „Cine nu e cu noi, e impotriva noastra”.

    Politica se poate reinventa de „n” ori, este cameleonica la nesfarsit. Societatea civila poate cunoaste doar doua stari, de a fi adevarata sau falsa, de a se defalsifica sau falsifica. Defalsificarea societatii civile este o urgenta nationala, pentru iesirea din confuzie. Nu poti sa fii simultan securist (sereist, ciaist, fesebist etc) si membru al societatii civile. La fel de inadmisibila este si ascunderea etnofobiei vorace sub acuzarea de „fascism” a etnofililor.

    O limita a etnofobiei trebuie sa existe, totusi. Toate pana la istoriogeneza. Toate pana la parinti, nu ma injura de mama, cum se cere in toate limbile pamantului. Daca bibliogeneza evreilor este sfanta, si in acelasi timp etnofila si etnocrata, o indreptatire data de indeplinirea criteriului majoritatii si reprezentativitatii etnice, care functioneaza in toate cazurile similare, luarea in deradere a „lacrimogenezei” romanilor este in mod clar o depasire de limita.

    Privind raporturile dintre drepturile individului si drepturile colectivitatii, lucrurile trebuie asezate pe fagasul normalitatii. Drepturile individului nu exista in afara colectivitatii. Numai in colectivitate omul este o fiinta sociala. Individul in afara colectivitatii este vulnerabil.

    Injosirea colctivitatii nu face decat sa incurajeze traiul unor indivizi pe seama colectivitatii. Realitatea ne arata ca unii indivizi traiesc excelent pe seama colectivitatii. Din nefericire, nu exista nici macar un singur caz in care colectivitatea sa traiasca cel putin la fel de bine pe seama unor astfel de indivizi.

    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/trairism-securist-sau-funesta-logodna/

  12. Din ciclul ” Dreptate pana la capat ” : Cu cine NEGOCIA ca la piata ( contrar legii ! ) Victor Ponta posturile de procurori sefi !!!
    Si ne mai miram ca suntem un stat politienesc …

    Poate peste vreun an sau doi o sa aflam ca Victor Ponta mergea la picnic cu Monica Macovei si cu Vasile Blaga ca sa aranjeze sa mai bage vreun PSD-ist la puscarie ca sa scape el de concurenti in partid .
    Ca mie asa mi-a dat impresia ! Nu era de loc suparat când erau arestati colegii lui de partid ; cei mai multi fara motiv .

    Oricum , baiatul asta este cel mai mare impostor si cea mai mare rusine care s-a abatut asupra PSD-ului .

    …………………………………………………………………………………………………….
    Jurnalistul Victor Ciutacu i-a spus, joi seară, Elenei Udrea: „L-ați convins pe Victor Ponta să accepte ca Laura Codruța Kovesi să fie șefă la DNA, ceea ce a fost de bun augur pentru dumneavoastră dar și pentru dumnealui „.

    http://www.dcnews.ro/udrea-ponta-mi-a-spus-ca-voi-fi-prima-pe-care-kovesi-o-va-aresta_502903.html
    ………………………………………………………………………………………………………

  13. Adrian Năstase, 29.10.2004, la deschiderea Muzeului Național de Artă Contemporană : ”… Mă critică unii dintre cei care nu vor să mă voteze pentru faptul că-mi plac tablourile sau îmi place arta. Recunosc, nimeni nu este perfect, dar vreau să spun că, dincolo de faptul că îmi voi dori întotdeauna un apartament remarcabil, pe care să-l decorez aşa cum îmi place mie, RESTUL LUCRURILOR PE CARE LE AM LE VOI DONA STATULUI şi de fiecare dată voi gândi colecţii succesive care să îmbogăţească statul, cum am început, de fapt – şi Muzeul Hărţilor Vechi este un astfel de exemplu. Vor urma şi altele”…

    JURNALUL NAȚIONAL, 13 Octombrie 2005:” Roxana Theodorescu, directorul general al Muzeului Național de Artă al României (MNAR), a primit însemnele de Ofițer al Artelor si Literelor din partea ambasadorului Franței la București, Herve Bolot. Ambasadorul i-a conferit aceste însemne în numele ministrului francez al Culturii și al Comunicării, Donnedieu de Vabres. Decorația a fost înmânată cu ocazia închiderii expoziției «Umbre și lumini. Patru secole de pictură franceză», ce a fost vizitată de peste 60.000 de oameni – un record pentru muzeu”.

    JURNALUL NAȚIONAL, 26 Sep 2008 : ”O parte din capodoperele Muzeului Luvru vor fi expuse în premieră pentru ţara noastră la Muzeul Naţional de Artă al României. Cu sprijinul Ambasadei Franţei în România şi al Institutului Francez din Bucureşti, instituţia prezintă, începând de astăzi pentru marele public, o parte importantă din colecţia de desene italiene a Muzeului Luvru din Paris. Expoziţia “Linia şi Culoarea” cuprinde desene florentine din secolul al XVII-lea şi s-a bucurat de ajutorul doamnei Catherine Monbeig Goguel, director ştiinţific emerit al Centre National de Recherche Scientifique şi autor al catalogului ce însoţeşte expunerea de la Bucureşti. Pentru ocazia oferită iubitorilor de artă, Jurnalul Naţional o declară pe directoarea generală a Muzeului Naţional de Artă al României, doamna Roxana Theodorescu, “Omul Zilei”.

    MEDIAFAX 17 mai 2011 Directorul Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), Roxana Theodorescu, a fost decorată marţi, când îşi sărbătoreşte ziua de naştere, la Ambasada Franţei de la Bucureşti, cu însemnele Ordinului Legiunii de Onoare în grad de Ofiţer, în prezenţa altor directori de muzee şi mai multor ambasadori.
    Legiunea de Onoare, cel mai prestigios ordin al statului francez, în gradul de Ofiţer nu a mai fost conferită în România decât guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a spus ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul.

    AGERPRES marţi, 26 Ian 2016, interviu cu Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu; TITLU : ”Îmi doresc eficiență și responsabilitate”

    SPICUIRI: R: ”Răspunsul dvs. vine să lămurească și o altă întrebare legat de faptul că directorul MNAR, Roxana Theodorescu, atrăgea atenția, anul trecut, asupra restituirilor unor obiecte de artă, instituția riscând să rămână fără patrimoniu. Poate fi oprit acest exod?”

    Vlad Alexandrescu: ”Nu putem sta cu mâinile încrucișate. Pe de-o parte, TREBUIE SĂ ACCEPTĂM FAPTUL că aceste lucrări au fost multă vreme în circuitul public din cauza unor confiscări, pentru că așa au ajuns în muzee. NU PUTEM APĂRA, deci, punctul de vedere că ele trebuie să rămână acolo pe efectul acelorași măsuri abuzive. Ele TREBUIE RESTITUITE pentru că aparțin de drept proprietarilor, dar cred că trebuie găsite mecanismele prin care statul, în cadrul unei licitații libere, să-și exercite dreptul de preemțiune pe care legea i-l conferă. Și atunci să putem deveni, EVENTUAL, ÎN ANUMITE CAZURI, proprietarii legitimi ai acestor opere de artă și nu proprietarii ilegitimi cum am fost până acum.”

    ADEVĂRUL.ro, 11 aprilie 2016: ”… Ministrul Vlad Alexandrescu a afirmat, în luna martie, că MNAR este o instituţie «îngheţată»… ”MNAR stă prost sau foarte prost, este un muzeu îngheţat”, a afirmat ministrul Culturii, la o întâlnire informală cu presa….

    …Muzeograful Dragoş Neamu ( 38 de ani) a fost suspendat din funcţia de consilier pentru muzee şi industrii culturale şi creative al ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi numit director interimar al Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), funcţie pe care o exercită de la sfârşitul lunii martie…
    Muzeograful Dragoş Neamu a afirmat că Roxanei Theodorescu, fostul director al instituţiei muzeale, nu i s-a propus interimatul. „Doamnei Theodorescu nu i s-a propus interimatul. I S-A DAT ȘANSA de a participa la un concurs deschis, unde îşi poate revalida mandatul în situaţia în care SE DOVEDEȘTE a fi mai bună decât ceilalţi contracandidaţi“, a declarat Neamu,

    Adrian Năstase, 29.10.2004, la deschiderea Muzeului Național de Artă Contemporană. ”… Am realizat o mulţime de acţiuni care în definitiv ne arată că, după ce am terminat reforme, restructurări, acţiuni economice, putem să ne ocupăm şi de cultură, putem să ne ocupăm şi de muzee şi sunt o mulţime de alte muzee pe care le pregătim. SUNT CONVINS CĂ DUPĂ ALEGERI VOM PUTEA SĂ LE REALIZĂM .

    Este important ca ceea ce facem împreună în acest timp al unor schimbări fantastice peste tot în lume, să ne aducă mai aproape de valorile europene, nu doar în plan politic, dar şi în plan cultural.

    Europa reunificată VA PERMITE O PARTICIPARE PUTERNICĂ A IDENTITĂȚII NOSTRE CULTURALE la ceea ce va însemna DIVERSITATEA ȘI ARMONIA EUROPEANĂ…”
    …………………………………………………………………………..
    Nu e nimic de spus.

  14. O data sunt si eu de acord cu Theodor Paleologu ce a zis despre candidatura lui Marian Munteanu ca este „O piramidală imbecilitate, un semn că PNL se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică

    Nu ii contest lui Paleologu jr priceperea in ce priveste imbecilitatea. In definitiv imbecilitatea este principala sa resursa . Imbecilitatea altora …. ca fara ea nu ar mai da el interviuri (http://www.mediafax.ro/politic/interviu-paleologu-despre-conducerea-pnl-sufera-de-o-consternanta-decerebrare-colectiva-le-e-frica-nicusor-dan-trebuia-sustinut-neconditionat-munteanu-se-va-situa-pe-locul-4-15250451)

    Din pacate, multi dintre cei car ar putea rezona politic cu junele Vechi (paleo) Olog condidera ca „piramidal” este intotdeauba o cestie egala cu superlativul abislut in sens pozitiv. Ca , asa cum imi explica un „teleptual” „piramida este foarte stabila”.

    Oricum este foarte stabila. oramida dar si imbecilitatea…
    Ombeciluatea se reflecta si in modul in care sunt surprinsi ca nu doar d’alde Bizonu’ (adica neica nimeni de abia supoertati pe forumuri si bloguri si fara audienta) dar si altii „importanti” isi aduc aminte de Marian Munteanu so altfle decat de Cel Care don Balconul Luminat II Izbavea de Frica de Comunism pe copii activistilor PCR!!! Mai ales antenele Soros …

  15. Ce-mi place la miniștrii Guvernului Cioloș e că i-o zic ielectoratului verde-n față, pentru că n-au nevoie de voturi.
    Mi-a plăcut în mod deosebit Achimaș care le-a zis-o p-aia dreaptă, că adică atâtea taxe dați, atâta asistență medicală de stat aveți.
    Mi-a plăcut și Dragu când le-a zis leneșilor din sectorul bugetar că există popoare care lucrează mult mai mult pentru bani mult mai puțini.

    Foarte bine le-au făcut! Tot au vrut ei non-politicieni, au non-politicieni. Politicienii sunt politicoși, că doar politică vine de la polis, civilizat, și le spun ceea ce vor ei să audă.

    Ia să vedem ce mai face ielectoratu care nu face parte din „clasa politică”! (când o aud p-asta cu clasa politică, m-apucă nervii).
    Vreo 25 de lucrători la CFR Timișoara, între care mecanici de locomotivă, sunt reținuți pentru furt de motorină de la locomotive. De pe urma furturilor au câștigat sute de mii de euro.

    Sunt convinsă că ăștia erau foarte indignați de calitatea „clasei” care, după ei, e formată numai și numai din hoți.

  16. Eeei! Tocmai zilele trecute îi spuneam cuiva care locuiește în sectorul 3 și e foarte mulțumit de cele realizate de primărie de când e Robert primar, că nu cred că Robert o să scape nepedepsit pentru toate faptele bune făptuite, ca și Olguța.

    Și pentru că DNA n-a primit (încă) niciun denunț în privința activității lui Robert la primărie, DNA pana mea n-a mai avut răbdare și s-a agățat de denunțul lui Blejnar, cum că Robert a păgubit Fiscul cu 77 de milioane, repet 77 de milioane de euro în urma unei afaceri.
    Asta când Blejnar era șeful Fiscului.
    Ce afacere a fost aia după care doar taxele trebuiau să fie 77 de milioane? Maica mea!
    Păi bine, băi Sorine, dac-așa fu, de ce nu ziseși ATUNCI, în 2009?

  17. @Adrian B.
    aprilie 15, 2016 la 1:03 am
    Dacă ai scris:„Poate peste vreun an sau doi o sa aflam ca Victor Ponta mergea la picnic cu Monica Macovei si cu Vasile Blaga ca sa aranjeze sa mai bage vreun PSD-ist la puscarie ca sa scape el de concurenti in partid .”, te-ai dat de gol că ești Dragnea – adică peste un an sau doi o să aflăm că mergeai la picnic cu blejnar, boc și băseascu!

Lasă un răspuns