Dezbatere, marti, la Fundatie

 

afis.jpg

În cadrul proiectului Covering Foreign Policy, Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 5 aprilie a.c., începând cu ora 16.00, o nouă dezbatere pe tema jurnalismului extern, în relația cu Republica Moldova. Invitatul special al acestei ediții este Miruna MUNTEANU, realizator al emisiunii Orizont european la TVR Internațional. Moderator:Adrian URSU, realizator Antena 3, membru al Consiliului FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1.

39 de gânduri despre “Dezbatere, marti, la Fundatie

  1. Victor Orban :
    – Popoarele Europei se trezesc, se regrupează….”
    Noi, ce facem ?
    Un discurs excepţional ! Dovada că un conducător mare, poate face dintr-o ţară mică, una mare !
    Şi invers !
    Din păcate, noi suntem pe invers …. :mrgreen:
    https://youtu.be/TCjT1qL84XU

  2. Adrian B.

    Victor Ciutacu are mana libera sa asigure rating la RTV, prin orice mijloace. Inclusiv prin invitarea lui Basescu in platou. Pebtru ca Traian Basescu FACE rating, fie ca ne place, fie ca nu.
    Si nu este prima data…cu toate acestea, ai fost iarasi curios.
    Iata de ce Ciutacu isi merita cu brio salariul cu patru zerouri pe luna, marte si pamant.
    Felicitari, Ciutacule. Stii sa captezi atentia romanilor fraieri.
    (Z)

  3. Lumea a facut o fixatie pe Orban din Ungaria. Dar eu va spun ca Polonia merita mult mai multa atentie.
    Poate ca polonezii se pregatesc, cumva, pentru era Trump ? (Z)

  4. ..Mai mult, Polonia este foarte aproape de a adopta o lege anti-avort, semn ca acolo, biserica intr-adevar este o forta. O forta care a dat un Papa si o revolutie post-comunista REALA.

  5. Parere Bizonica Despre emigratia musulmana in Europa

    De data asta fac rabat de la a o prezentare prea lunga a dicerselor reactii, contrareactii samd care agita Europa.
    Doar in trecere mentionez ca Ana Blandiana si Licheleanu au fost luati in tarbaca de catre comilitonu lor in rele , Mircea Toma care, la data 30 martie 2016, ii vestejeste in Adevarul cu un articol „Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu” . Articol care imi este greu sa nu il pun in legatura cu mesajul lacrimogen-ipocrit al ambasadorului Hans Klemm Lăsaţi-i pe imigranţi să devină parte a noii Românii. Ajutaţi-i să fie musulmani şi români(Mediafax 7 martie 2016) si ca pe 23 martie 2016 intr-un interviu la Radio France Liiceanu a „fluierat in biserica” iar a doua zi la UBB Ana Blandiana a fluierat si ea in biserica multiculturalismului vorbind despre valori traditionale europene…

    Ma rog eu am ceva rezerve in ce priveste „valorile traditionale europene” altele decat le passage au tabac, pasiunea ptr cele bahice si gambrinice plus o etica „eroica” ce coboara din epoca homerica .
    Eu consider ca „valorile crestine” sunt doar un pospai, o vopsea, cel mult o „tencuiala” artistic aplicata „valorilor traditionale” alea gentilic-homerice.

    Insa nu pot fi decat de acord cu Blandiana cand ea zice

    „Nu este un secret pentru nimeni că epoca noastră seamănă izbitor cu cea de la sfârşitul Imperiului Roman. Acelaşi aer de sfârşit de sezon, de putere, de lume. Tot ce i se întâmplă Europei în ultima jumătate de an este, dincolo de motivaţiile de ordin politic, adesea oculte, un prilej de meditaţie asupra ei însăşi. Este evident că în implacabila ciocnire a civilizaţiilor, Europa pierde văzând cu ochii nu pentru că nu are resurse, ci pentru că nu are credinţă. Nu numai credinţa în Dumnezeu, ci pur şi simplu credinţa de a crede în ceva.”

    Nu de alta dar asta o zic de prin 1977: ca traim a IIIa Cadere a Romei, ca noi (adica cultura europeana pe care eu o vaz intr-un sens mai larg decat sa zicem Fukuyama) nu mai avem credinta in noi si in destinul nostru. Ma rog ceva rol in asta a avut si nebunia sangvinara a secolului XX INSA deja de pe la 1880 cultura europeana a inceput sa dea rateuri .. As zice ca inceputul a fost la 1875 cand Madame Blavatski intemeiaza Societatea Teosofică …
    Mai mult eu zic ca intr-un fel si tarile musulmane din Orientul Apropiat si N Africii cam cunosc si ele decadenta.([Eu consider ca de fapt civilizatia „noastra” este urmasa cibilizatilor aparute in Estul mediteranei Egipt, Creta minoica si vechiiul teritoriu sirian – ala anticu si Grecia- si decvi cuprinde si fostele state elenistice si provinciile romane). Sunt de parere ca de fapt islamismul (care este un curent politic si este abuziv confundata cu Islamul care este o credinta religioasa avramica) este o degenerare a civilizatiei musulmane … simetrica cu cea pe care o cunoaste cibilizatia europeana (adica noi prea putin credinta in noi.. ei supralictiteaza un trecut sigur mitizat ca sa isi pastreze credinta)

    Si actuala „invazie” a „refugiatilor” – multi dintre ei de fapt migranti economici!- induce o tensiune in cadrul societailor accipente.

    Unele tensiuni sunt normale. Orice emigrare masiva trezeste contrareactii locale (si asa acum cativa ani de zile romanii devenisera „noii jidani” ai Europei. Ca una erau putinii romani care ajungeau in Vest in anii de dinainte de 89 si altceva sutele de mii ).
    Mai rau .. este vorba despre emigratia masiva a prea multor barbati tineri. Care devin”anonomo” adica nu se mai simt constransi de regulile sociale pe care trebuiau sa le respecte in locul de bastina. Situatie binecunoscuta (in mic) .. ganditi-va-ti doar la golanelile tinerilor care se stabileau ca muncitori in orase mai mari (scapati de gura staului… ) sau magariile pe care le comiteau soldatii (soldat in termen am fost si eu. SI fara sa ating performantele altora .. marturisesc ca am facut cestii care nu mi-ar fi trecut prin cap inainte si dupa ce am lepadat uniforma.)

    Astea doua sunt DEJA de ajuns ca sa provoace neliniste (mai ales ca junii „anonimizati” numa linistiti nu sunt!)

    Insa este ceva si mai grav …

    Decenii la rand „europeanul” vestic „normal” a fost supus unei operatiuni de deculturalizare.
    Vizand nu doar „elemntele soviniste si xenofobe” ale culturilor nationale traditionale ci si aspecte mai generale. De exemplu familia „traditionala” . Invatamnatul ..
    Apoi „scolit” in universitati ca rasa al;ba ar fi cancerul lumii. Ca societatea tehnologica este câh si ca ar trebui un soi de revenire la una „curata” si „ecologica” (vis imposibil)
    Mai bine de o generatie (in mod tradtional generatia se considera a fi cuprinsa intr-un spatiu temporal de 30 de ani) onvatata sa „conteste”, sa dispretuiasca valorile traditionale, sa pretinda o libertate anaho-nihilista. exibarea instinctelor si resongerea responsavilitailor. Si blamarea majoritatii ca e .. majoritate deci „asupritoare”.
    Care degeneratie si jumatte (de la mai 68 incoa) e experimentat concomitent dezavuarea societatii de consum in timp ce in paralele se dedulcea la un consum tot mai divers (ce la castfoane si walkmanuri la celualare inteligente, droguri, sex „liber” samd) dar, care in ultimul decenkiu riosca sa vaza si o aueteritate nu numai „antipatica” dar si neasteptata….

    Ori din ce stiu eu despre istoria Europei intotdeauna au alternat epoci de laxism miral cu epoci de „rigoare moralista”. F pudica (aparent , zic aparent ca aveau bghroja sa puna perna pe tambal si sa traga stroruri f groase!) epcoa victiriana a fots precedata de o epoca mult mai laxa si urmata de o epoca in care Freud era mare proet daca nu semizeu…
    Insa de data aceasta , in aceasta epoca , Europa este una laicizata.
    Mai „bine” sau de vreti mai „rau” de minim 2 generatii bazele culturale (partial crestine.. numa partial crestine) au fost erodate de tot soiul de isme avantgardisme, deconstrictivisme, prostmodernisme samd etc .

    Ori, „Omul nu traieste numai cu paine„(Matei 4) si odata satisfacuta simpla necesitate animalica omu (ca o fi el sapisens dar este iratinal) incepe sa isi puna intrebari de genu Nu cercetata aceste legi/Caci esti nebun cand le-ntelegi si doreste sa dea vietii un sens mia larg deat cel instinmctual – crestere si inmultire).. deci omul mai ales satul traieste are nevoie ca sa traiosca „ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.” (Matei 4).

    Ins ain aceasta Europa relativista (nu in sensul relativ adica in raport cu) care se autocontesta cu mult spor a aprut deja o emigratie musulmana care refuza asimilarea .
    Ca poate a fots vina „Europei” care a preferat sa „narginalizeze” emigratia musulmana … sau ca poate a fots o anume indolenta, tembelism (lene in turca), sau exces de toleranta nu (mao) are emportanta. Importanat este ca Rirp[a de Vest a fots refigiul molahilor intratabili gen Khomeini (nu a fots singurul). Tinerii din familii musulmane invstatai sa coneste „eriprpenitatea” au ascultat in schimb chemrea radicalilor de gen Khomeini.
    Findca si muuslmanii e oameni si tineti minte? „Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.” (chiar daca ii zic Allah!) si „puritatea” mesajului wahabit a prins si s-a intins ca focul la #Colectiv .
    [E ceva stricat in noi … ca specie. Mai ales cand suntem tineri suntem atrasi de „absoluturi”]

    Ori in Europa de vest in curand mase destyul de importante de barbnati tineri vor cere „dreptul lor la respect” ca minoritati (minoritatea a devenit vaca sfanta comuna a stangismului si a neoconsilor). Deja in Nemtzika se zice sa nu mai fie carne de proc la camtine sociale … liecenele sunt sfatuite (de directori germani nu de molahi!) sa se imbrace „modest” samd…
    Deja de cativa ani Craiunul trinde a fi inlocuit de ?
    „Sarvatorile de IArna ” si asta nu in Palestina cea locuita de arabi ci in Europa de Vest condusa de „conservatori” si „crestin-democrati”

    Pe de o parte mase de tineri sa zic asa debusolati de cealalta parte tineri siguri de „valorile” lor . Ca sa citez iar din Blandiana

    Mai periculos decât terorismul pentru definiţia şi supravieţuirea Europei este bagajul spiritual şi cultural pe care îl aduc noii veniţi şi care, prin aplicarea libertăţilor europene şi prin dezechilibrul demografic fără speranţă dintre băştinaşi şi emigranţi, vor înlocui cultura şi spiritualitatea europeană

    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/15144275/3/islam.jpg?width=640

    caci lumea musulmana se „considera din punct de vedere moral, superiora Occidentului pe care îl socoteşte decadent şi lipsit de Dumnezeu.” (Christian Tămaş, cercetător în domeniul ştiinţelor umaniste la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi şi autor al unor lucrări de analiză a culturii musulmane, Gandul din 24.03.2016)

    Si cum sa va zic .. cand spirtualitatea europeana (cam saraca!0 intalneste spiritualitatea orientala… cum sa cva zic .. cultele orienatle castiga! Ca si crestinismul , la origine a fots un cult oriental …

    Asa ca nu m-ar mira ca peste 15-20 de ani tinerii europeni (englezi, francezi, olandezi, samdezi) sa se inghesuie sa asculte mesajul whahabit …

    PS. Adevarata noastra identitate culturala este … scuzati cea de tip viking. Cei care expruima cel mai bine „spiritualitatea” noastra (de indoeruropeni, arieni sau kurgani) sunt Ajax si Belerophon. „Teologia” ariana genuina se rezuma a aduce nolui idol jertfa trecuta prin fpcul alimentat cu achiile vechiului idol … si sigir ca si noul idol cunostea si el barda ..
    Europa a reusit sa domine lumea nu prin morala, filozofeala ci prin credinta in „valoarea” ei militara si prin arme. Arme mai bune foondca .. ma scuzati stamisii la un momnert dat au fots mai interesati de tehnica decat de cele sfinte.
    Insa azi , printre alte „merite” tinerii sunt invatati sa coneste si Iluminismul…
    Adica noi (europenii) nu mai avem nici un fel de credinta. In primul rand in noi.

    PSS . Ca am scris Eu . Adica este parerea mea strict personala. Adica nu ma ascund dupa „consideram”, „tragem conluzia” . Adica buna proasta asta este opinia mea.

  6. Pe cind o sa vorbim de „terorism financiar bancar”? Pentru ca asta erodeaza „democratiile” mai mult decit sperie si omoara teroristii islamici. Rapoartele astea noi din Panama si altele indica foarte clar cum „elitele” politico-economice din Europa si estul „luminat” au scos bani cu vapoarele din tarile lor saracind populatia si mentinind doar aparentele unor societati „democratice”. Va dati seama ca suvoaiele astea de bani au plecat pe sub nasul „organelor de securitate” ale statelor respective, si cel mai probabil cu acordul lor tacit. Ceea ce, eu numesc tradare de tara.

    Dom’ne, capitalismul asta e o mare schema de furat de la saraci, mai ales prin tunuri date statelor si mutarea banilor in diverse paradisuri financiare.
    Acest sistem nu face decit sa puna Europa pe tava unor miscari extremiste, fie ele de extrema dreapta sau radical islamice sau crestine. Crize peste crize doar din cauza lacomiei fara sfirsit a „albilor superiori”. Isi trag singuri scara de sub ei, si cu ei o sa cada toata lumea „civilizata”.

    Nu sunt alte solutii decit de recuperare a bogatiilor furate, si reinvestiti banii sau redistribuiti celor de la care s-a furat, prin mariri de salarii, pensii sau alte instrumente. Chestia e atit de serioasa si urgenta ca ar necesita niste masuri extreme. Dar cine ar vrea sa o faca cind la butoane sunt hotii? Ei, de aia vin Revolutiile si razboaiele.

  7. fostă basarabeancă
    aprilie 4, 2016 la 7:57 pm

    Sper ca s-a inteles ca NU EU sunt diasporezul care ii raspunde Dnei Luminita Arhire.

    In privinta greselilor lui Ponta, eu cred ca a facut una singura: demisia. Era obligat de votul oamenilor sa ramana in functie pana la alegerile urmatoare.

    Cel mai vinovat pentru aceasta ignorare a vointei populare ramane insa tot Klaus Tatucul, pardon, Tacutul. Ca ce chestie vrei sa ai guvernul TAU intr-o DEMOcratie? Sau te pomenesti ca suntem intr-o dictatura a Ambasadei?

  8. T-Rex

    Si dvs, ca si alti colegi inteligenti nu va lasati indusi in eroare de mega-diversiunea serviciilor secrete (probabil CIA, dar nu numai), deoarece, off shore -ul este o ,,inventie capitalista” acoperita de lege care functioneaza de zeci si zeci de ani, fara probleme.
    Aceasta modalitate de a infiinta o firma are ca scop pastrarea anonimatului actionariatului si permite deducerea taxelor si impozitelor achitate in statul in care a fost infiintata societatea din datoriile catre statele unde iti desfasori activitatea.
    CITEZ:
    ,,Tratatele de evitare a dublei impuneri sunt conventii incheiate intre Romania (dar nu numai n.r.) si alte state care permit ca acelasi venit sa nu fie impozitat de doua ori in tara.
    Milcev (partener Tax Advisory & Compliance Services Ernst & Young Romania n.r.) explica mecanismul in practica: investitorul plateste impozitul intr-o tara, iar tara unde duce banii il impoziteaza si ea, dar din pretentiile sale fiscale scade suma impozitului platit in primul stat. Astfel, mai plateste cel mult o diferenta.”

    Dar off shore-ul NU ESTE O BANCA. Nu inseamna ca au plecat in Panama, Cipru, etc, miliarde de euro, sau dolari. Nici vorba de asa ceva. Banii pot circula oriunde, in numele firmei, produc locuri de munca, infrastructura si/sau profit (uneori…arme, euromaidanuri si razboaie) in orice tara din lume si depunerile sa fac in banci din numeroase state care deschid conturi pentru aceste off-shore-uri. Dar, repet, exista avantajul anonimatului precum si taxele si impozitele mai mici.

    In realitate, de aceste entitati s-au folosit cel mai mult serviciile secrete, pentru a fiananta in anonimat si cu costuri minime aditionale diverse grupari destabilizatoare in tari ,,gri” (inclusiv prin furnizare de arme) sau informatori si colaboratori ai serviciilor din tarile respective.
    Stati sa vedeti cand vor ,,scoate” si serviciile rusesti informatii despre cine si cum a finantat gruparile rebele din Siria. (Z).
    De exemplu, Porosenko a primit bani de la serviciile americane, dar se pare ca nu a facut chiar ce trebuie in favoarea intereselor americane…desigur, in afara de a-i permite domnului Biden junior sa faca afaceri preferentiale cu petrol in Ucraina. (Z)
    Este posibil ca Porosenko sa joace la doua capete, ca doar este om de afaceri, nu-I asa ? (Z)

    …Si sa va mai spun ceva: Ati observat catre cine merg atacurile mediei occidentale (in mare parte aservita serviciilor secrete ) ?

    1. Premierul Islandei
    CITEZ: ,,Islanda are divergenţe cu UE asupra problemei drepturilor de pescuit. Cunoscute ca „războiul macroului”, aceste divergenţe au apărut după ce Islanda a luat hotărârea unilaterală de a creşte în mod considerabil cota sa de macrou. Insula se află în conflict cu UE şi asupra problemei vânătorii de balene.
    Cetatenii islandezi, in mare masura, sunt ostili aderarii Islandei la UE.In plus, Islanda a fost UN EXEMPLU de iesire din criza.”

    2. David Cameron (chiar daca apare doar numele tatalui sau, care a desfasurat activitati private perfect legale).
    De ce Cameron ? Ganditi-va la …iminientul Referendul pentru ramanerea (sau nu) a Marii Britanii in UE. (Z)

    3. Vladimir Putin, al carui nume nu apare in documente, dar ESTE PRONUNTAT INSISTENT DE JURNALISTII OCCIDENTALI.
    Exact tactica preluata de anal-istii romani (ca doar nu noi romanii am inventat roata); Important este sa apara undeva un nume de persoana care s-a intersectat, intr-un fel sau altul, cu personajul ,,tinta”. Chiar daca persoana respectiva este un pestisor de acvariu fata de miliardarii lumii occidentale.
    Procedura securista sablon. (Z)
    De ce Putin ?
    Pentru ca liderul de la Kremlin a inregistrat o victorie majora in Siria, in detrimentul celor care au finantat , direct, sau indirect, terorismul si au dus la exodul inspre Europa.
    Iata ca in acest fel, se mai acopera un timp impasul in care se afla Europa, America (ocupata cu alegerile) si…Turcia – tara pe o poti numi orice, numai una democratica, nu.
    De asemeni, se mai uita de dezvaluirile lui Edward Snowden, sau Asange. (Z)
    Ma intreb de ce apare si numele regelui Arabiei Saudite. Sa se fi suparat cineva ca sauditii au renuntat sa mai trimita trupe in Siria ? (Z)
    Platini, Messi, etc, sunt plevusca.
    Dar sa ne amintim ca Platini a fost acuzat de catre FBI de fraude la FIFA (impreuna cu Blater) si ca ar fi favorizat…Rusia, prin acordarea dreptului organizarii unor jocuri olimpice. (Z)_

    In concluzie: Domnule T-Rex, sunt convins ca cititorii acestui blog sunt, intr-adevar, mai inteligenti decat scriitorii altora.
    Deci: O diversiune, ca oricare alta, chiar daca este la scara macro. Va asigur ca nu veti afla niciodata esentialul, adica, numele miliardarilor americani, sau interpusilor serviciilor secrete, care au finantat transferul de arme si logistica in zonele fierbinti unde are impact interesul unchiului Sam.
    (Z)

  9. Vasilică Cristi Danileț e supărat rău că niște jurnaliști cu onorabilitatea la pământ au dat publicității câteva fotografii cu dânsul într-un club de noapte, frumos înlănțuit cu taman pasiunea adolescentină a lui Tudor Chirilă ( cum, nu mai e adolescent Tudor Chirilă? sunt tulburată…deoarece el așa zice că este și eram tentată să-l cred…) recte madam Camelia Bogdan, pe care Vasilică, șmecheros, se făcea că n-o cunoște cu câteva ore mai devreme, când trebuia să-i apere reputația…După cum o strângea în brațe seara , în club, cred că i-a și apărat-o.

    Acum Cristi Vasilică vrea să i se apere și lui reputația prin ștergerea de pe portalul LUJU a pozelor și înregistrărilor audio-video, cu Bogdan Camelia, nimfă blondă, în brațele sale vânjoase de karatist cu centuri de diferite culori. Așa că solicită ordonanța președințială pentru a i se ”repera” onoarea.
    Vasilică , dragă… dar n-am înțeles de ce te superi… noi toți te-am văzut în chiloți , pe malul mării…adică în ipostaze mai tari și cu conotații ceva mai emoționante decât cele legate de escapada din club. Iar acelea erau fotografii puse de tine pe FB, nu de cine știe ce oameni răi…

    Dar cel mai tare pasaj din cererea de ordonanță președințială, mi s-a părut următorul:

    ”Mai mult, având în vedere că sunt căsătorit din anul 2001, fapta părâtului îmi afectează viata de familie fiind nevoit astfel să justific speculațiile apărute în articol, iar imaginea publică îmi este astfel grav afectată.”

    Hai, măi Vasilică…fii serios… nu ți-am spus că te-am văzut toți pozând în chiloți? Cine ar putea să facă vreo speculație erotică după ce a admirat fotografiile de la malul mării… Stai liniștit…nici nevasta nu crede așa ceva.

  10. Se mai vorbește în mass media de politica externă? Știm ce fac diplomații noștri la ambasade? Ne prezintă Președintele în Parlament vreun raport privind demersurile sale în politica externă?.Mai știm ce se întâmplă în lume, în afară de migrația islamilor și de terorism? Uneori mai aflăm de vreo inundație,vreun cutremur sau despre prăbușirea unui avion. De aceea este salutar un astfel de proiect!

  11. Noul razboi hibrid: “Islamizarea” geopoliticii

    Razboiul “hibrid” este o notiune prin care NATO a desemnat impletirea actiunilor militare si nemilitare pe care Rusia a folosit-o pentru re-alipirea Crimeei, cedata Ucrainei in 1954, si implicarea in criza din Estul Ucrainei, cu populatie rusofona majoritara, care a dus, practic, la doua Ucraine.

    Actiunile “nemilitare” sunt aparent nemilitare, incarcatura lor de ostilitate si de agresiune este deghizata. Scopul camuflarilor “civile” este de inselare operativa, se adreseaza evaluarii de risc si organizarii de prevenire si riposta, prin intoxicarea cu false indicii de relaxare si de nealertare, pe baza carora sa se poata realiza surprinderea.

    Acestui scop principal i se asociaza cel putin alte doua obiective de inselare, a opiniei publice si a dreptului national si international, cel putin pentru evitarea oprobriului si sanctiunilor sau, mai mult, pentru “castigarea” publicului si dreptului de partea razboiului “hibrid’. Aceste manipulari, obtinute prin hibridare, le-as imparti in “ideologii de adormire’ si “ideologii de recrutare”. Ele sunt extrem de periculoase. “Ideologia de adormire” poate permite infiltrarea unor forte armate sub acoperire. “Ideologia de recrutare” formeaza “ A cincea coloana” din populatia locala.

    Plecand de la aceasta noua realitate strategica, in care principiile lui Sun Tzu de arta razboiului par sa fie si mai prezente, NATO ar putea adopta, la Summit-ul de la Varsovia, din iulie, o strategie de contracarare a razboiului hibrid si propagandei Rusiei. Masura este salutara, va consolida interzicerea amenintarilor din directia strategica Est. In numele acestei consecvente politico-militare, Romania a anuntat ca vrea pe teritoriul sau o brigada multinationala NATO si o flota aliata comuna la Marea Neagra, cu o participare regionala extinsa, ucraineana si georgiana.

    Din pacate, directia strategica Sud continua sa ramana neglijata, atat in strategia de alianta cat si in cea nationala, exact din perspectiva acelorasi amenintari hibride, care, din cate observam, au inceput sa vina nu numai din Est. Candidatul republican la presedintia americana, Donald Trump, spunea recent despre NATO ca s-a “invechit”. Trecand peste continutul afirmatiilor sale pe aceasta tema, care a nemultumit pe toata lumea, termenul de “vechi” poate fi insa retinut in privinta inchistarii NATO pe aceeasi directie originara, estica, fara a vedea dinamica geopolitica a amenintarilor strategice.

    NATO nu trebuie insa sa aiba ochelari de cal. Este lucrul asupra caruia a avertizat si presedintele SUA, dupa intrevederea de la Washington cu secretarul general al NATO. Vorbind despre amenintarile din directia strategica Sud, ale retelei teroriste “Stat Islamic”, Barack Obama a apreciat ca Europa este “punctul central” al presiunilor asupra sistemului global de securitate. Cei doi au fost de acord ca NATO poate oferi asistenţă statelor ameninţate de “Stat Islamic”.

    O pronuntare asupra oportunitatii si continutului unei asemenea “asistente” NATO ramane insa dificila, avand in vedere istoricul esecurilor coalitiei internationale conduse de SUA impotriva “Stat Islamic”, promisiunea presedintelui american de a nu trimite in zona trupe terestre ale Pentagonului, articolul 5 al Tratatului si, nu in ultimul rand, “punctul central” al presiunilor evocate de Barack Obama in discutiile cu Jens Stoltenberg.

    Mult mai justificate ar fi conceptualizarea in strategia NATO a “islamizarii” geopolitice ca un nou razboi “hibrid”, prin rebeliune, califatizare, migratie si propaganda islamice, care se adauga la cele deja teoretizate (atacuri cibernetice, distrugerea mediului, dezinformare, coruptie, cumpararea politicienilor etc.).

    Propaganda “islamizarii” geopolitice este de departe cea mai agresiva din razboiul “hibrid”. Este o propaganda neagra, inacceptabil sa fie trecuta cu vederea. Ideologiile de fanatizare si recrutare jihadiste au facut numeroase victime si distrugeri in Europa si in SUA. Pe baza readaptarii extinse a strategiei NATO de contracarare a razboiului “hibrid”, aplicarea extinsa a procedurilor standard pentru interzicerea directiei strategice SUD decurge cu maxima necesitate.

  12. Buna ziua.
    Sunt student in anul IV al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si as fi interesat sa particip la conferinta.
    Cum pot face acest lucru? Exista posibilitatea inscrierii sau evenimentul are caracter privat?
    Va multumesc

  13. George Ban
    aprilie 5, 2016 la 9:03 am,

    eu, care-s o fată atât de subtilă, am înțeles exact. V-am spus, am neamuri „diasporeze”, sunt sătulă – cunosc atitudinea de măgar încăpățânat.

    Despre dumneavoastră cred că mi-am creat o impresie corectă și reală. Tot respectul, nu zic „dumneavoastră” numai de protocol.

    În ceea ce privește greșelile lui V. Ponta, cred că suntem de acord că nu suntem chiar întru totul de acord, însă asta nu-i o problemă nici între frați. Despre ce am mai vorbi, dacă am fi mereu de aceeași părere?

    „Guvernul meu”… lua-l-ar dracu’! Este unul dintre motivele care mă fac să nu mă mai uit la televizor, nu mă mai interesează nimic, ne ducem de râpă văzând cu ochii… Și da, îl condamn pe fostul premier că și-a dat demisia.

    Cum, nu suntem sub dictatura Ambasadei? Acum aflu…

  14. A murit Cornel Patrichi .
    Dumnezeu sa-l ierte !
    L-am cunoscut personal la Eforie Nord , la barul Acapulco a lu’ Paunescu , unde impreuna cu sotia lui si cu trupa lor de balet , se ocupa de programul artistic .
    Cateva sezoane de vis , de neuitat si de povestit (aferim , nu la neveste ).
    Mare talent , el i-a format cam pe toti coreografii de zi .

    _____________________________________________________________

    Bai Mirele binea-i zis-o !
    Daca o ziceai asa si cand erai la ponta cel mic in anturaj , poate , poate i-ai fi trezit si lui cei doi neuroni , aia cu dragostea eterna fata de ipocritii cu o mie de fetze , producatori de parfumuri si pomade , care insa put a transpiratie ( baile , dusurile si aerul conditionat sunt inca off limits pt. extraordinar de multe proprietati din tara regelui soare !!! )

    http://www.dcnews.ro/mirel-palada-ironie-maxima-in-scandalul-caroline-garcia-irina-begu_501969.html

    PS Anul trecut eram la Paris cu niste prieteni americani , iesisem de la muzeul d’Orsay ( superb ) si am hotarat sa luam autobuzul ca sa mergem pe Champs-Elysees . In statia de autobuz mai asteptau trei babe impaiate care ne-au vazut ca suntem straini si ne-au spus : atentie ca pe Champs-Elysees sunt hotii romani care va fura din buzunare si din genti ” .
    Eu le-am raspuns cu zambetul pe buze cu o intrebare : ce preferati mes dames , ca romanii sa va fure cativa euro din geantile voastre , sau arabii sa va omoare cu bombele din gentile lor ?
    Babe mute ati vazut ? Eu da !

    ___________________________________________________________

  15. George Ban

    ,,Cel mai vinovat pentru aceasta ignorare a vointei populare ramane insa” ….PSD, pentru ca nu si-a sustinut liderul si premierul.
    A confirmat acest comportament duplicitar, prin validarea, la investire, a guvernului Ciolos, in timp ce ALDE a demonstrat ca ramane singurul partid adevarat (prin consecventza si verticalitate) din Parlamentul Romaniei.
    In prezent exista toate motivele din lume sa se inainteze o Motiune de Cenzura, mai ales, in conditiile in care Ciolos, cu tupeul celui ce are postul de birocrat rezervat, isi permite sa dea cu tifla jurnalistilor care il intreaba de remaniere. Nici daca ar fi murit vreo una suta de bebelusi, nu cred ca individul de la Sanatate ar fi fost demis. Ce sa mai vobim de catastrofele galactice Puna, Dragu, Irimescu, sau doamna de la Munca (habar nu am cum o cheama ) , sau ocupanta de la Mediu? Ultima ce-a facut ? A ..securizat zona Rosia Montana. Dar ati mai auzit ceva despre cum traiesc cetatenii din zona ? Sau despre vreun proiect alternativ de dezvoltare ? Se intereseaza vreun ONG , sau vreo oficina de presa tabloida, despre situatia localnicilor ? Poate sunt eu surd. Sau, au emigrat cu totii. (Z)
    In schimb, unii se strufoca sa construiasca un memorial pentru ,,eroii” care s-au sacrificat pentru tara distrandu-se inghesuiti ca sardelele si jucandu-se iresponsabil cu focul. Dar nici asta nu suntem in stare, din cate se vede.
    Ca la noi la nimenea, prietene…asta este. Nu mai avem administratie, dar avem procurori si ambasade. Or tine astia/astea de foame ? Vom vedea, daca vom trai…..in schimb, avem circ de da pe din afara…. (Z)

  16. Luminita
    ,,Cine ar putea să facă vreo speculație erotică după ce a admirat fotografiile de la malul mării… ”

    Da, dar tineti cont ca toate circumvolutiunile domnului ,,Cristi…Bai Cristi…”sunt concentrate sub frunte. Ma rog, arhivate (probabil) cu WinRAR, dar are avantajul conservarii. Le scoate doar cand se supara si are nevoie de ele. (Z)

  17. @ Ghita-Ghita, iar gresesti!

    Attn: ma adesez Bizonului Ghita, nu celui mai mare electronist al tarii…

    Deci Ghita, Matei4 este o eroare! Omul nu traieste numai cu paine, nu-i animal… Pai cred ca ai citit cate ceva despre viata de razboi din transee…

    In plus, omul isi face painea, asta nu este o chestie animalica, niciun animal nu-si prepara hrana, nu si-o cultiva, etc… N-am priceput niciodata de ce unii ii cred tare isteti pe cei de acum cateva mii de ani, daca or fi existat…

    Apoi observ ca toti vantura tema aia bolnava cu mileniul trei va fi religios sau nimic, si observ ca toti dezbat corect religios tezele islamului in acceptiune crestina, desigur. Este o mare eroare, pt ca lumea se schimba radical chiar acum!

    Iata de ce: acum cateva zile, in California s-a lansat modelul III al unei masini electrice, Tesla, cu autonomie de 340KM!!!!!!!!!! Nu e banc, este vanduta pubicului, are 4 usi si 4 locuri, costa la baza 30,000$, are performante peste media, lista de asteptare este deja pe doi ani! O incarci odata pe saptamana, noaptea, in garaj…

    Voi intelegeti ca de aici pana la a fi cumparata tehnologia asta de GM, Daimler, Toyota sau alt mare constructor de talie mondiala, mai este doar un minut? Pricepeti ca lumea petrolului va muri de foame in numai cativa ani? Ca vor dispare extractii, rafinarii, piete de shipping si cotare, retele de distributie si carausie, si bineinteles, taxele si accizele la bugete? Voi pricepeti? S-a creat un produs si acum se creaza o piata globala pt el, aidoma internetului!

    In doi ani lumea va ajunge pe treapta superioara a civilizatiei, iar voi va ganditi la amaratii aia de islamisti? Pai aia sunt finantati fix de sauditi, au job, tocmai ca razbunare pt ceea ce se intampla chiar acum: Tesla! De ce credeti ca pretul barilului sta cazut? Nu pricepeti ca arabii nu mai au civilizatie, ca au avut-o dar s-a dus? Ca azi oricum ai impacheta ceea ce fac ei, tot crima in masa se numeste?

    Iata un drum nou pe care si noi suntem de ceva vreme, sigur, la alta scara: la Craiova o firma neaosa construieste si comercializeaza trotinete electrice! Sunt pt adulti, autonomie 36 km si ajung la 70km/h! Suficient pt mers la slujba si evitat parcarea, caci ti-o pui langa birou… Sau la scoala!

    Totul se va rasturna, apoi se va aseza altfel! S-a terminat cu petrolul!

    Sigur, niste ani vom mai consuma nitel petrol la avioane, camioane si nave, dar cred ca este clar care-i drumul! Primul avion experimental care face inconjurul planetei strict electric, zboara chiar acum! Nave electrice autonome energetic, exista si ele!

    Acum, o mica-mica intrebare: unde ma rog s-au facut cele de mai sus? Aud? In Ciaina, in Brasil, in Rosia? Unde s-au PUTUT face? Vedeti cine impinge ca trenuletul ala, Tommy parca, I think I can, I think I can…? Si cine va trage inapoi?

    Arabii vor porni razboi adevarat contra civilizatiei, asta sa asteptati! Este un veritabil lebensraum in varianta fundamentalista! Daca nu va pregatiti serios sa rezistati, meritati disparitia sau colonizarea caci, va spun eu, n-are nimeni de ce sa va apere cata vreme tara nu are motor, nu trage, ci este simplu vagon, bagaj, sarcina… Mai avem pozitia, cica-se geostrategica, dar si asta-i spre disparitie, cei mari se inteleg intre ei…

    Mecca e acum in alta parte, domnilor!

  18. @T-rex. Nu stiu cat deruteaza diversiunea serviciilor secrete, in orice caz mai putin decat cursurile de barbologie care au inceput in media si, in masura in care dorim o diferentiere (in favoarea noastra, nu?) si in internet. Alde Frank Timish da interviu la radio unde zice cu tupeu ca de ce sa nu aiba firma (printre 30) in Panama pentru a plati impozit mai mic, alti indivizi (ZeV, nu e la adresa ta), peroreaza tot soiul de aproximatii despre conventiile pentru evitarea dublei impuneri, cand se poate da voiniceste cu bata in balta ca sa sara stropi suficient de mari: Romania si Panama nu au conventie pentru evitarea dublei impuneri! Aceia care nu cred sunt rugati sa consulte site-ul Anaf. Ceea ce schimba datele problemei, pentru ca incepem sa ne intrebam de ce au nevoie unele persoane romane sa-si deschida in Panama firme in conditii de dubla impunere? Cam tot asa este si cu anonimatul. De exemplu: stie cineva cine sunt proprietarii firmei romanesti Bbb Ccc’h SA? Pe de rost, nu, dar, contra unei taxe, Registrul comertului ofera un numar de informatii care nu pot fi considerate confidentiale. La fel si in Panama: contra a circa 80 lei (cea mai recenta reclama) Registrul comertului din Panama ofera date nesecrete despre firma subiect al cererii de informatii, inclusiv actionarii. Cat despre deschiderea unui off-shore, oferta a coboarat la 299 USD, desi, la o firma tare de avocati, cum sunt Fonseca sau IGR&A ( Icaza Gonzales Ruiz & Aleman) o infiintare de firma costa 1500 USD. Fireste ca aceste firme de avocatura au grija ca legislatia panameza sa nu fie incalcata; dealtfel ele mai fac si alte servicii numite management de companii (inclusiv secretariat), in afara inregistrarii si pot fi foarte utile: de exemplu, IGR&A are filiale in Elvetia. Tehnic vorbind, aceste mari societati de avocatura pot fi foarte utile celor care doresc sa faca afaceri adevarate in Panama sau din Panama, deoarece ele, prin aria de preocupari, pot asigura asistenta juridica in practic toate domeniile, pornind de la real estate si ajungand la transporturi maritime. Cele de mai sus ofera o baza mai buna pentru rationamente mai corecte. Ca detaliu, cu siguranta ca SUA sunt amestecate in asta, Panama e clar in zona lor de influenta.

  19. @ George ban

    Da , d-ul Ponta este politicianul perfect ! Este fara de greseala ! Ca si Traian Basescu . Si acesta ne spune zilnic ca ar fi cel mai bun PM din lume . Dupa ce-a fost de vreo 5 ori ministrul transporturilor , primarul Capitalei si de doua ori presedinte . Si a ramas doar moloz in urma amândurora …

    Poporul este de vina ca nu a apreciat acesti doi securici si genii ale politicii …

    P.S. Ma repet , si eu l-am votat pe Victor Ponta si am convins zeci de alti oameni ca sa-l voteze . Si in decembrie 2012 si la prezidentiale . Insa acest domn a reprezentat cea mai mare dezamagire politica pe care am avut-o vreodata .

  20. @ zev

    aici nu este vorba de rating ci de principii si de strategii . Ciutacu este un executant , un nobody . Nu face el politica editoriala a postului .
    Nici macar cei de la Realitatea tv nu-l mai primesc pe acest imbecil sinistru . Mai aparea doar pe la Caminul Cultural B1TV si la Taraf TV .

    S-au gasit Ponta si cu Ghita sa-i arunce un colac de salvare . Al 2-lea …

  21. Bravo Catalin Ivan , singurul europarlamentar roman ( cinste PSD cu asa oameni , ca restu-s cam de rahat neturcesc , cu vreo cateva exceptii ) care are toata presiunea in instalatie , ca sa-i ia la rashpa pe marii si democratii nepatati de rame eurodeputate !

    http://www.dcnews.ro/scandal-irina-begu-carolina-garcia-catalin-ivan-solicitare-pentru-wta_502017.html

    Consider că WTA ar trebui să ia măsuri cu privire la cazul Carolinei Garcia. Jucătoarea ar trebui sancționată conform Codului de Conduita al Asociației de Tenis Feminin, pentru ca astfel de atitudini să fie descurajate pe viitor! Aștept o decizie fermă a Asociației de Tenis Feminin care să arate clar si fără echivoc lupta acesteia împotriva rasismului si a xenofobiei!”

    –––––––––––––––––––––––––––––––––

    UNDE-I VORBA DE INTERESUL NATIONAL , NU SE DISCUTA !!!

    http://www.dcnews.ro/unpr-cluj-napoca-s-a-transferat-in-bloc-in-partidul-lui-basescu_502022.html

    Oamenii aia din zona Cluuuuujului nu pot fi chiar asa de idioti ;
    nu e vina lor saracii , cu siguranta ca acolo e ceva in apa sau in aer .

  22. @Ghiţă Bizonu’
    A reacţionat Ana Blandiana!??? Uau! A zis ceva de Horea Vi…. Stai că nu! Dânsa se ocupă de musulmani, de inavzii, de alea alea cu care… dă-i! şi luptă!… Păi eu credeam că se preocupă de subiectul care-i ocupă timpul: memoria victimelor de pe la noi. De alea, nimic! Mucles, vorba altor minoritari! Pe ardenta creştină nu am auzit-o zicând nimic nici referitor la „căsătoriile” între poponauţi. E drept, ăsta-i subiect de editoriale în „Mazeta literară”, unde stimabilul domn Manolescu făcea spume la gură mai an (corect, mai acum doi ani) faţă de îndrăzneala „extremiştilor catolici” asemănaţi „fundamentaliştilor islamişti”, pentru că îndrăzniseră să iasă cu milionul (indiferent de culoarea pielii!) când guvernarea din Franţa a impus (legiferat) asemenea mosntruozităţi legale.

  23. ZeV, sigur, poate fi privita actiunea asta ca o diversiune daca vrei sa te uiti la numele de pina acum, dar analiza datelor nu s-a terminat. Dar, mai presus de toate, stiu ca oricum le-ai numi, sunt instrumente de saracire „capitaliste”. Banii nu au miros, culoare si nu cunosc geografia, asa ca merg acolo unde nu se imputineaza. Si asta nu face decit sa tina multe economii pe loc, inclusiv a Romaniei. Pina la urma asta este problema. Alaturi de coruptie, evaziunea fiscala de acest tip ar trebui aspru sanctionata, fie ca sunt romani sau straini care s-au sustras de la plata impozitelor cuvenite statelor. Si mai exista o smecherie mare care a dus la multe transferuri fara plata taxelor: cea a secretului bancar inventat de bancile Elvetiene. SUA se „lupta” de mult cu aceasta secretosenie, si au liste cu cetateni de ai lor care au pacatuit.

    E posibil insa sa fie o cursa fara sfirsit, pentru ca intotdeauna o sa fie niste minti care cauta alte solutii de mascare a bogatiilor, odata ce instrumentele curente sunt demantelate. Adica hotii sunt cu un pas inaintea „Justitiei”. Multi dintre ei sunt in Justiei, vezi cazul Judecatoarei americane care a inselat statul la taxe.

  24. Draga Domnule Coarna

    matale in mod diabolicum persisti in a nu iti acorda respectul pe care eu, INCA , ti-l acord .
    Matale in calitate de fizician care se ocupa de niste cestii daca nu mistice cel putin mai obscure ca Iadul (unde cica e ceva foc de pucioasa si smoala … ) si le descrii ca „adevaruri” ar trebui sa ai o definitie mai larga a credintei…
    Ca sa parafrazez un personaj al regretatului Michael Crichton (bun autor!) inainte oamenii credeau ca pamantul este plat, in flogistic si eter. Noi azi credem in quarci si respect de sine. Te rog frumos arat-mi un quarc (la care eu te rog unu de „culoare” „charm” [ poate intre timp au schimbat numele … dar acum 30 de ani aveau nume din astea ]) As mai zice ca a discuta dspre spatiu N dimensional mi se pare nebunie pura .. sau credinta religioasa extremista.
    De altfel si entuziasmul aratat fata de o tesla de „numai” 30.000 $ se incadreaza in „crede si nu cerceta”. Eu fiind „om de putina credinta” (si asta este din Evanghelii!):
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/08/13/mersul-pe-apa-in-mijlocul-furtunilor-vietii-trebuie-sa-stim-sa-cerem-ajutor-sa-intindem-mana-asa-cum-a-facut-o-petru-sa-ne-incredintam-domnului/

    Eu imi aduc aminte de Jamais Contente a lui Jenatzi. Adica automobilul electric este o cestie veche veche domnul meu …

    Or scrisa dumneavoastra In doi ani lumea va ajunge pe treapta superioara a civilizatiei este credinta pura care cel putin egaleaza credinta in Bibile a preahabotnicei mele bunici , Paraschiva (sotia bunicului Gheorghe. 4 calse). Ca ea credea in Biblie, Cruce si Mantuitor si dumneavoastra in stinta si progres … este inca o comfirmare a lui Matei ca omul nu traieste numai cu paine .. ci si cu CREDINTA (in Dumnezeu , Diavol, Comunism, Piata Libera, AKM sau Colt 45! la alegere!!! Cei care ma cunosc va vor jura ca ultimele 2 sunt preferatele mele)

    Aa ca domnule , poate ca Mecca dvoastra este pe Wall Street insa asta nu impiedica pe multi americani sa creaza ca trebuie sa REconstruieasca Noul Templu …

    Insa ramne cestia ailalta …
    Lipsa de credinta a Europei (in crestinism, in nesfinmtii „apotsoli” Krupp, Maxim, Mauser , Luger, in dreptyul ei bazat pe „sabia lu tanane-miu si fiul celei iape” samd), relativismul „tolerant” face posobil ca peste 30 de ani civilizatia eurppeana sa arate nitel mai cam tu totul si cu tontu altfel (reflectati nitel asupra aparitiei gineceului, a modei „tapada” pastrata in Spania pana prin sec XVIII au priviti fotografuiile cu statuia Utei din Naumburg) . Trocicleta atomica va fi mai putin importanta caci .. caci

    Ca sa va „bine dispun” ”Ce-i foloseste omului să câstige lumea întreagă, dacă-si pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?”(Marcu 8, 36-37). Prin suflet trebuie sa intelegeti identitate. personala. Un fleac ptr care au murit multi …

    Simt în plămâni
    Aerul timpului
    Stârnit de căderea nisipului.
    (Dune, Frank Herbert)

    [hm… va asigir ca nu sunt bisericos. Poa nici credincios. Insa cultural apartin Dreptei Credinte. Deci citatele din Evanghelii luati-le ce sunt : citate culturale.
    Si pentru cei prea pozitivisti : Biblia este o CARTE MARE. Nu una istorica sau filozofica ci una despre oameni.]

  25. Donkeypapuas

    tragôidía in ce o priveste pe Ana este ca la ea conteshte „alinierea” nu credinta (convingerea personala) .
    De data asta dna in cazua a rams in off side ca Lycuric Klemm Tehe great a proclmata ca primierea emigrantilor alora este cauza „promaericana” iar ea eac saracuta a ramas cu cestia oslamnul = ilsamism = terorirism.

    Ca de data asta are deptate este o cestie de statistica – precum ceasul care este oprot … (de 2 ori pe zi arata ora corecta!)

    Ca musiu ala manolescu considera ca cei care nu agreaza sataoriile unisex ar fi „extremisti” este o cetie ce tine mai degrabaga de maimutareala (ca nu indraznesc sa uil banui de incultultura flagranta.. ca nu stie ca dinati amoru platonic a fost amor socratic si impunea profesorului sa nu isi demonsgterze suimpatia fata de elev prin a-l „coaxi” precum in Satyricon)

  26. @Liviu, Frank Timis ar fi taxat in Canada 30% sau mai mult. Evident, se considera „jefuit” de statul canadian, si alege sa isi mute banii in Panama, sau mai stiu eu ce alte paradisuri fiscale. Prostanii canadezi trebuie sa fie impozitati, ei pot sa sufere. El insa si bogatani ca el, trebuie sa fie protejati. De ce ar contribui la sustemul de sanatate sau educatie din Canada? Asta e intrebarea, iar Revenue Canada are si un raspuns: sa se mute acesti tovarashi in ale capitalului sa traiasca acolo unde isi muta banii. Am pus un material interesant la linkul de mai jos:

    http://www.cbc.ca/news/world/panama-papers-offshore-tax-scope-1.3520001

    PS: Se pare insa – cel putin din media – ca aceste transferuri de bani sunt legale, si ca doar o mica parte din ele ar fi frauduloase. Asta pentru ca statele „democratice” au legi care nu penalizeaza asemenea mecanisme complexe de transfer.

  27. @ Doru Coarna, aprilie 5, 2016 la 3:46 pm

    Motorul electric bade Coarna dateaza din aceeasi perioada cu motorul Otto, al de „functioneste” cu benzina…..

    De ce nu s-a dezvoltat mai intai motorul electric…???
    Pentru ca nu s-a dorit acest lucru.

    De ce dintr-o data acum „s-a descoperit” faptul ca motorul electric este mult mai fiabil (are mai putine componente in miscare) si mai curat, draga Doamne.
    Pentru ca acum se doreste acest lucru……

    Acum o alta intrebare:
    Chiar credeti ca Otto si Diesel au inventat respectivele motoare sau li s-a suflat ceva de catre cineva cum sa le faca….????

    Oare de ce nemtii sunt atat de buni la partea tehnica si acest lucru practic s-a intamplat dupa revolutia industriala care a avut loc in Germania la ordinul sa spunem al lui Hitler ?

    Die Thule, Die Deutsche Ahnenerbe…va zice ceva…???
    Miturile si vechile legende sunt mai adevarate decat istoria (acceptata) a omenirii…….

    Lucrurile NU sunt ceea ce par a fi, iar despre istoria omenirii…nici sa nu vorbim, caci este plina de erori, omisiuni si pure inventii…din pacate NU tehnice…..

  28. @ Ghita Bizonu’ aprilie 6, 2016 la 8:24 pm

    C 96 este deja un instrument, departe de a mai fi un simplu obiect…
    Gasiti mai jos un mic tutorial despre acest instrument de precizie.

    Mauser C96 Broomhandle Tutorial disassembly and reassembly

  29. @T-Rex: informatiile pe care le vad pe internet nu zic ca ar axista o conventie pentru evitarea dublei impuneri intre Canada si Panama. Intre Canada si Panama, din ceea ce vad, exista un tratat privind comertul liber (liberul schimb?) si era in negociere (poate finalizat pana acum) un tratat privind schimbul de informatii in privinta taxelor. Nu stiu, deci, daca dl Timish poate evita taxarea cu 30% in Canada pentru veniturile realizate acolo. Insa mie imi apare ca o necesitate evidenta o conventie cu Panama privind evitarea dublei impuneri ca si un tratat referitor la schimbul de informatii privind taxarea. Cehii au deja asa ceva cu panamezii. Cred ca si un tratat privind comertul liber ar fi folositor. In acest fel, am face ca deschiderea unei firme in Panama de catre un roman sa nu mai fie o fuga de Romania ori o tentativa de fraudare a tarii; pentru cei care doresc sa se dezvolte facand afaceri legale prin Panama sa creem instrumentele care sa ii ajute.

Lasă un răspuns