S-a incheiat cursul despre Orientul Mijlociu

 

DSC_1030.JPG

Miercuri, am inmânat diplomele de absolvire celor care au participat la cursul „Orientul Mijlociu – pacea imposibilă?”. A fost un curs extraordinar. Lectorii au fost de mare calitate – numerosi ambasadori străini din zonă, ambasadori români, analisti de anvergură. In discutia de final, cursantii au arătat că au fost extrem de multumiti de calitatea prelegerilor si, in general, a dezbaterilor.

 

 

35 de gânduri despre “S-a incheiat cursul despre Orientul Mijlociu

  1. Luminita, Cris, Sebanfl, George, T-Rex, Carcotasu & Co, va propun sa ne distram putin pe seama antipontistilor de pretutindeni:

    ,,Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat sondajul conform căruia Victor Ponta este cel mai apreciat intelectual român.
    Potrivit unui sondaj realizat de IRES, Victor Ponta este cel mai apreciat intelectual român. Fostul premier este urmat în top de Corneliu Vadim Tudor și de președintele Klaus Iohannis. Ponta se poate mândri că se află, conform acestui sondaj, înaintea unor nume ca Mihai Eminescu, Andrei Pleșu sau Mircea Cărtărescu.
    Scriitori precum Petre Ţuţea, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici sau Mircea Cărtărescu se află la coada clasamentului.”

    si

    ,,Jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că acest sondaj ar trebui să le dea de gândit lui Klaus Iohannis, dar și premierului Dacian Cioloș.
    ”Aș interpreta-o politicește. Anul acesta, dacă sunt alegeri într-un singur tur, PSD-ul la locale spulberă.
    Victor Ponta a plecat în culmea gloriei, pe un lucru pentru care mulți români au zis că nu trebuia să plece.
    Tot ce se întâmplă acum cu guvernul tehnocrat este raportat la Ponta.(…) Fiind un guvern nesprijinit de niciun partid, el este ciuca bătăilor.
    Se naște un sentiment de frustrare la cei care nu l-au votat pe Ponta la prezidențiale văzând cum se comportă Klaus Iohannis.
    Cred că sondajul arată popularitatea lui Victor Ponta. Totul se raportează la acea guvernare a lui.
    Este vorba de o întrebare deschisă, înseamnă că a fost o mișcare prin care în numele intelectualului, oamenii s-au pronunțat în legatură cu politicienii.”

    COMENTEZ:

    Trecand peste inevitabilele confuzii pe care le fac oamenii obisnuiti, as remarca faptul ca cetatenii simpli au o alta perceptie despre profilul intelectualului, fatza de unii comentatori subtiri si doldora de carte, pur si simplu, folosindu-si resursele native de bun simt.
    Cand vezi un telectual din GDS vorbind alambicat (parca special sa inteleaga doar ,,ei”) si cu un continut debordant de ura imposibil de mascat prin cuvinte – impotriva valorilor si reperelor morale unanim acceptate, sau, desfiintand fatalmente ireversibil tot ce nu are chipul si asemanarea basismului si dreptacismului luminat, nu poti sa nu te intrebi: ,,Oare acesti insi sunt intregi la cap” ? (Z)

    Si inca ceva…..cum ar putea institutiile de forta sa ramana impasibile la un asemenea trend ? Cum ar putea uncheseii si ambasadorii sa se faca ca nu vad si nu aud un politician care nu vrea sa…declare razboi Rusiei ? (Z)
    Sau, cum ar putea unii colegi din PAP sa taca nitzel (sau sa schimbe subiectul) si sa mai plece capetele, dupa cat rau au facut oamenilor mintind cu nerusinare ca Ponta este de vina pentru spargerea USL (distrusa de lasitatea si duplicitatea politicienilor din PNL, dar si (partial) din PSD) ?
    Bineinteles, vor stridentiza in continuare timpanele noastre emotionale cu minciuni nesimtite despre ,,culpa” ex-premierului pentru ne-realizarile mediului de afaceri, inundand blogul cu linkuri inspre presa basista si macovista, sau, impuindu-ne capul ca asazisul ,,pact”. De ca si cum ei, mari si tari in fotolii , ar fi putut sa guverneze sfidand interesul UE si SUA ca in Romania sa exista un minimum de stabilitate dupa demersul nereusit de demitere a lui Traian Basescu.
    Va reamintesc ca, in 2012, cei mai aprigi si mai vocali inamici ai marinarului erau taman liberalii, cu apogeul in perioada scurta de prezidentiat in care Crin Antonescu ii dadea cu tifla ….Angelei Merkel. (Z)
    Acum, mai piuie vreun liberal ?
    Nu, se simt foarte bine in PPE, unde, nu trebuie sa faca nimic. Doar sa asculte si sa procreeze. Foarte bun exemplu pentru stimularea natalitatii in Romania. Prin fapte, nu prin vorbe. (Z)
    In acest context, este cat se poate de firesc ca liberalii sa-si doreasca cu disperare doua tururi de scrutin. (Z)

    ps
    Nici eu nu sunt pesedist, domnilor ,,nepolitici” , dar, sunt roman. Desi, trebuie sa marturisesc, uneori fac eforturi extreme sa simt romaneste cand vad ce se intampla in aceasta tara. Sau, mai bine zis, nu se intampla…
    pps
    Sa-i dea Dumnezeu putere doamnei Lia Olguta Vasilescu sa depaseasca cu demnitate si cu bine acest impas in care se afla, urmare a ,,facerii de bine” care este, in Romania, …..

  2. Eu cred că nu va fi pace niciodată în Orientul Mijlociu, și asta nu pentru că liderii n-ar putea să se înțeleagă, ci pentru că oamenii de jos nu respectă nicio înțelegere la nivel înalt, sunt intoleranți din cauza lipsei de educație.

  3. Felicitari absolventilor!

    @ ZeV,

    mi-ar pare rau sa te retragi din cauza mea, eu nu urasc visceral stanga, nici n-as avea de ce, urasc abureala, panglicile si propaganda desantata, atat! Astea l-au distrus si pe Ceasca laolalta cu socialismul lui, caci era al lui…

    Uite de pilda, candidata la primaria Bucurestiului, acum plina de solicitudine materna fata de localnici, este cea care-l infiera pe Iohannis ca n-are copii… Cum nu toti bucurestenii au copii, ce le va face ea lor odata aleasa? Nu mai bine tacea atunci, dar gura de femeie si slujul fata de Viorel… Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca nu a fost nici macar in vreun consiliu local in viata ei… Orban cel putin a fost viceprimar o vreme… Uite asa pierde PSD alegerile, ca si in cazul lui Ponta, din prea multa ambitie…

    Eu nu incerc sa formez opinii… Am mai spus-o eu aici, n-am absolut nicio treaba cu politica, dar doresc binele tarii mele indiferent cine este cel care i l-ar putea asigura/construi! Imi dai voie?

    @ Liviu Bejan,

    Viorel Lis, doctorul Oprescu, bucuresteni get-beget si jalnici pana la refuz! Oprescu a mai construit cate ceva, scump dar a construit, Lis insa nimic!
    E dreptul, adica nu dreptul, dreptul e o facultate, apanajul bucurestenilor sa-si aleaga orice ins apt sa administreze Bucurestiul, inclusiv pe Basescu care totusi, are experienta! Sigur ca unii nu-l vor deoarece regiile nu vor mai putea face ce vor cu tarifele, nici firmele de utilitati si nici primarii de sectoare cu fondurile… Toti astia vor o muhaia care sa le vireze cat mai multi bani pt nimic, atat!

    Vaca politicii trebuie alimentata ca sa dea lapte…

    Este exact situatia lui Ciolos, nu da bani in teritoriu, sefii CJ si primarii nu-si pot adapa firmele prestatoare de casa care, la randul lor nu pot sponsoriza primarii-candidati vesnici, vezi Olguta, asa ca distinsii candidatii vor trebui sa-si plateasca din buzunarele proprii campaniile, absolut revoltator! Cum sa nu dea statul bani ca ei sa se realeaga si sa mai ramana si cu ceva, acolo? Ba apoi, DNA i-ar putea intreba de unde au avut banii aia din buzunar pt campanii…

    Nu spun ca Basescu-i ideal, dar e cu mult mai bun si mai realist decat altii… In plus, omul isi ofera serviciile si expertiza, vrem sa-l alegem, bine, nu, si mai bine pt el caci isi va petrece linistit batranetea amuzandu-se aparand, razand si criticand pe la tv… Dar atentie, o face dupa ce a invins intotdeauna, o viata intreaga! Asta nu-i de colo… Ah, ca este urat… Pai este foarte urat, parca-i un vierme constipat cand e concentrat, dar nu-i vina lui si nici nu stim cat de inteligent ar fi Belmondo… Uite-l pe Iohannis, ca sa intelegi… Oamenii frumosi au parte de succese facile in viata, asa ca nu isi dezvolta prea tare intelectul, asa-i omenirea construita, d-asta au succes si apoi sfarsesc dezamagiti, din droguri… Basescu isi duce naibii vaporul unde trebuie, tamponat, gaurit, plin de apa, dar cel putin il muta…

    Daca a gresit cu ceva e ca a ranforsat prea tare statul de drept si serviciile, dar eu zic ca asta-i mai bine decat sa le lase cum le-a gasit, nu? Ca unii au ciordit pe langa el, asa-i, dar si pe langa Ponta, si pe langa gazda, si pe langa nea Nelu, si pe langa oricare s-au gasit profitori cu duiumul… si asta-i perfect uman, insa ar fi inuman ca sa nu-i raresti!

  4. Doru Coarna
    aprilie 1, 2016 la 2:21 pm

    A spus cineva ca nu doresti binele tarii tale ? Problema este ca eu nu m-am dumirit care este tara careia ii doresti tot binele din lume. Din lumea corporatiilor, asta am priceput. Dar ce ne facem cu produsele ,,made in UE” adica produse facute si contrafacute peste tot si nicaieri ? Bietul ministru al agriculturii este derutat complet, de a ajuns sa nu stie nici el ce sa mai spuna. Ba ca Bradet (construit dupa norme europene) este prost si infectat cu o bacterie care exista, de fapt, in toti oamenii, ba ca ce mancam noi din vest este prespalat si/sau vopsit.
    Dar e bine, avem justitie, neamule ? Avem. Vor gasi cu siguranta camioanele cu miliardele de euro, il vor gasi si pe Marta, si pe Elodia, mai greu va fi cu flota. (Z)
    Ambasador avem (dupa ce ni s-au lungit urechile cu un atasat) ? Avem.
    Avem aparare antiracheta ? ……Probabil.
    (Z)
    In plus, dupa volutele dreptace prezente in ultimul tau comment, nu mi-e clar pe cine sustii la Primaria Capitalei: pe Orban, sau pe Basescu ? (Z)

  5. ..A, sa nu uit. Scriam in primul comentariu ca anticipez numeroase linkuri inspre presa basista si sorosist-macovista.
    Din pacate (pentru doritori) Mediafaxul va lua o ,,mica” pauza.

  6. Fragmentarium

    Trebuie sa recunosc ca sunteti bun, chiar foarte bun, si reusiti, uneori, sa ne faceti sa credem ca domnul blogideologic nu a murit definitiv.

    Retin exceptionalul fragment extras din expozeul Anei Blandiana (la care subscriu in mod natural, deoarece exact asa gandesc si eu, desigur, intr-un mod ceva mai colturos 😉 ):

    ,,„Este evident că în implacabila ciocnire a civilizațiilor, Europa pierde văzând cu ochii nu pentru că nu are resurse, ci pentru că nu are credință. Și nu mă refer numai la credința în Dumnezeu, deși evident și despre asta e vorba, ci pur și simplu la puterea de a crede în ceva.”

    Exact. Nu este vorba de ciocnirea civilizatiilor. Este vorba de faptul ca Europa, odata cu laicizarea ostentativa, si-a pierdut identitatea. Europa nu mai este o civilizatie, ci, un conglomerat amorf nefunctional si birocratic.
    Pe acest fond a inflorit decadentza derivata din nihilism si sexism exacerbat, ,,o forma fara fond”, doar de dragul placerii ingurgitarii unui pahar de/cu tarie. (Z)
    Aceasta este cauza principala a neadaptarii si conflictului. Terorismul este doar un caz particular.

  7. Ar fi interesant de aflat cand se va incheia …cursa SPRE Orientul Mijlociu. Acei copii de zece, douasprezece ani care, chiar la sosirea intr-o tara care s-a oferit sa-i gazduiasca, invoca in mod amenintator numele lui Allah, nu au nici o vina pentru educatia pe care au primit-o, vina apartinand parintilor, dar si liderilor politici si spirituali si care de fapt au pregatit potentiali autori ai unor viitoare atentate sinucigase. Cred ca s-a mers prea departe si nu mai e timp pentru educarea lor, dar nici pentru integrarea adultilor care se simt marginalizati, unii dintre ei aflati in aceasta situatie de cateva decenii. Daca sirul violentelor va continua, cred ca nu ramane decat o singura solutie: plecarea din Europa a musulmanilor care nu s-au adaptat stilului de viata occidental, spre ghinionul lor, al statelor europene care le-au suportat violentele, dar si a statelor de origine care vor trebui sa-i primeasca. In timp ce se poate constata cu …precizie elvetiana cat a evoluat zborul pe durata unui secol, se pot observa aceste minuni ingineresti dar si luxul orbitor care va trebui cumva impartasit cu fratii de limba si religie mai putin favorizati de soarta. De fapt, am vazut ca lumea arde si emirii se piaptana atunci cand de ultimul revelion nu a fost anulat focul de artificii, desi un hotel situat nu departe de cea mai inalta cladire din lume a scos timp de cateva ore suficiente scantei… Probabil ca localnicii s-au obisnuit foarte mult cu scanteile, pentru ca zilele trecute ar mai fi ars un hotel.(Se pare ca unii au luat prea in serios cunoscutul proverb …Vedi Emirate e poi mori; premierul si-a pierdut functia si ca urmare a unei vizite in Dubai si se spune ca si biata Elodia ar fi facut o vizita acolo.) https://www.youtube.com/watch?v=BaNZzUg5Opg

  8. PSRO, prima reactie critica din interiorul stangii: PSD se duce rapid spre irelevanță și o lungă perioadă de opoziție

    In sfarsit, prima reactie critica din interiorul stangii la adresa lui Liviu Dragnea. Președintele Partidului Social Românesc (PSRO), senatorul Mircea Geoană, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că PSD, condus de Liviu Dragnea, se îndreaptă spre „irelevanță” și spre „o lungă perioadă de opoziție”.

    Este exact perspectiva “in furcuta” la care va ajunge PSD, daca nu-si va trata boala la fel de précis diagnosticata de fostul lider social-democrat, care a afirmat ca “PSD nu mai este nici de stanga, nici democratic”, ca urmare a “inadaptarii” la “mediul social” si la “asteptarile opiniei publice”.

    Mircea Geoana a mai afirmat, cu regret, ca niciodata nu a crezut că cineva cu probleme în justiție va continua să rămână în funcție, sfidând, practic, opinia publică, la care a adaugat ca datoria lui, ca om politic si de stat, este sa se preocupe ca Romania sa aiba o alternativa autentic de stanga.

    Ce ar fi de facut? PSD si-ar putea face o readaptare de leadership. Inca ar mai fi timp, pana la alegerile din toamna. Ultimul termen de judecata in dosarul “Referendumul” a fost stabilit de Inalta Curte pe 8 aprilie, dar chiar daca Liviu Dragnea va scapa de condamnare, stilul nedemocrat si neperformant va ramane.

    Dintr-un esantion de posibili lideri de varf ai PSD (nu exprima o realitate cei care sustin ca actualul nu ar avea cu cine sa fie inlocuit) nu ar putea lipsi cateva nume de notorietate si cu pozitii stabile de stanga: un Catalin-Sorin Ivan, o Corina Cretu, un Mihai Sturzu… oricand ar putea pune capat inadaptarii…

  9. Mai este o lună până la Paște – suntem deja invitați să luăm lumină !?!
    Iată ce ne spune un co-postator pe acest blog: (Adrian B. nu te impacienta, pe dumneata nu te iau în considerație de multă vreme)
    Deci individul se prezintă:
    „…eu nu urasc visceral stanga, nici n-as avea de ce, urasc abureala, panglicile si propaganda desantata, atat!” +
    „Eu nu incerc sa formez opinii… Am mai spus-o eu aici, n-am absolut nicio treaba cu politica ….”
    Apoi își spune părerea despre unele persoane cunoscute ca fiind de stânga, ce au condus sau vor să conducă o primărie:
    „Uite de pilda, candidata la primaria Bucurestiului, acum plina de solicitudine materna fata de localnici, este cea care-l infiera pe Iohannis ca n-are copii… Cum nu toti bucurestenii au copii, ce le va face ea lor odata aleasa?” +
    „Ciolos, nu da bani in teritoriu, sefii CJ si primarii nu-si pot adapa firmele prestatoare de casa care, la randul lor nu pot sponsoriza primarii-candidati vesnici, vezi Olguta, asa ca distinsii candidatii vor trebui sa-si plateasca din buzunarele proprii campaniile, absolut revoltator!”
    Pentru a puncta la impresia artistică, zice și de Oprescu, dar la un loc cu Lis:
    „Viorel Lis, doctorul Oprescu, bucuresteni get-beget si jalnici pana la refuz! Oprescu a mai construit cate ceva, scump dar a construit, Lis insa nimic!”
    Sigur că prezintă și soluția:
    „Nu spun ca Basescu-i ideal, dar e cu mult mai bun si mai realist decat altii… In plus, omul isi ofera serviciile si expertiza, vrem sa-l alegem, bine, nu, si mai bine pt el caci isi va petrece linistit batranetea amuzandu-se aparand, razand si criticand pe la tv… Dar atentie, o face dupa ce a invins intotdeauna, o viata intreaga! Asta nu-i de colo…”
    Continuarea este patetică, chiar lacrimogenă (pentru că ideea este plagiată prost după Nicolae Breban!):
    „ Ah, ca este urat… Pai este foarte urat, parca-i un vierme constipat cand e concentrat, dar nu-i vina lui si nici nu stim cat de inteligent ar fi Belmondo… Uite-l pe Iohannis, ca sa intelegi… Oamenii frumosi au parte de succese facile in viata, asa ca nu isi dezvolta prea tare intelectul, asa-i omenirea construita, d-asta au succes si apoi sfarsesc dezamagiti, din droguri… Basescu isi duce naibii vaporul unde trebuie, tamponat, gaurit, plin de apa, dar cel putin il muta…”
    Cel mai mult am savurat expozeul dinspre final:
    „Daca a gresit cu ceva e ca a ranforsat prea tare statul de drept si serviciile, dar eu zic ca asta-i mai bine decat sa le lase cum le-a gasit, nu? ”
    Vă ofer două clipe de respiro, înainte de a citi enumerarea celor aflați și ei în aceeași culpă:
    „Ca unii au ciordit pe langa el, asa-i, dar si pe langa Ponta, si pe langa gazda, si pe langa nea Nelu, si pe langa oricare s-au gasit profitori cu duiumul… si asta-i perfect uman, insa ar fi inuman ca sa nu-i raresti!
    Observând că Emil Constantinescu, Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu, Tăriceanu, Boc și Ungureanu, nu-s pomeniți deloc, mă întorc la articol ca să mai reproduc câteva cuvinte pătrunse de un înalt patriotism:
    „ … doresc binele tarii mele indiferent cine este cel care i l-ar putea asigura/construi!

  10. ”NATO este dumnezeul ei, singurul lucru ”excepțional” pe care SUA îl pot exporta”

    Oliver Stone : Cu Hillary Clinton președinte, vom începe un război

    Actualitate • Extern

    ”Când frica devine colectivă, când furia devine colectivă, este extrem de periculos. Este copleșitor… Presa și complexul militaro-industrial construiesc o închisoare pentru noi, pentru a continua să gândim, să vedem și să acționăm în același fel… Ne trebuie curajul să ne exprimăm chiar și când majoritatea se îndreaptă în direcția opusă… pentru că schimbarea de direcție se poate produce doar când avem de-a face cu trezirea tuturor la realitate… De aceea este foarte important să spunem celor care împărtășesc aceeași vizune ’Sunt aici!’” – Thich Nhat Hanh, calugar budist, ”Arta Puterii”.

    Astfel începe Oliver Stone un articol critic la adresa lui Hillary Clinton, publicat de Huffington Post și intitulat ”De ce sunt cu Bernie Sasnders”.

    ”Hillary Clinton a închis ușa în fața păcii, distrugând procesul de pace palestinian și relația cu Rusia în doar o săptămână. NATO este dumnezeul ei, singurul lucru ”excepțional” pe care SUA îl pot exporta în acest nou ”secol american”.

    Dar cine stabilește această politică și cine controlează această țară? Punctul de vedere al țării este înrădăcinat în tradiția universului postbelic, atlanticist și dominat de NATO. Este gravat în piatră. Se pare că niciun președinte, niciun vot democratic, nicio presă critică nu poate modifica asta. Vom fi în război pentru viitorii 10, 20, 100 de ani, până cînd, cum a spus Trump (pe care guvernul nostru din umbră nu-l va lăsa niciodată să ajungă la putere), până când ”orașele noastre vor falimenta”. Presa noastră a fost secătuită și rigidizată de război, a devenit senzaționalistă, căutând rating mai mare cu fiecare titlu, cu cât mai revoltător cu atât mai bine. În politica americană modestia a murit – este mai bine sa fii senzațional.

    În mod ironic, spunând despre Trump că este de neales (ceea ce este adevărat), vă lasă să credeți că Clinton este ”noua normalitate”, caz în care sunteți păcăliți de dihotomia deloc necesară că Hillary este de fapt ”respectabilă”, în același fel în care Eisenhower/Dulles erau respectabili în anii 1950, când interveneam și dădeam jos guverne în multe țări. Dar diferența este că ei cel puțin aveau mintea să nu se implice în războaie fierbinți. Să sugerezi că NATO ar fi trebuit să dispară în 1991, când s-a dezintegrat URSS, cred ca nu mai încape indoială. NATO, care s-a lărgit cu 13 țări începând din 1991, trebuie sprijinit și Clinton a fost spălată pe creier de neoconservatori pentru a crede că este vorba de ”agresiunea rusă”, când de fapt Statele Unite sunt cele care au construit cea mai mare forță văzută la granițele europene ale Rusiei după Hitler, în Al Doilea Razboi Mondial.

    Vom începe un război – fie hibrid, pentru a a aduce Rusia la subordonarea din anii 1990, fie un război fierbinte (care ne va distruge țara). Cetățenii noștri trebuie să știe asta, dar nu o știu pentru că presa noastră este prostită de sprijinul său în stil ”Pravda” pentru guvernul nostru ”respectabil” și foarte agresiv. Suntem conduși, după cum spunea C. Wright Mills în anii 1950, de un guvern plin de ”realiști trăsniți”: în numele realismului ei își construiesc o realitate paranoică. Presa noastră a creditat-o pe Hillary Clinton cu cea mai minunată experiență internațională, spre deosebire de Trump, însă fără să observe rezultatele politicii ei. Poate fi comparată cu alegerea de către Bill Clinton, in stilul Razboiului Rece, când a numit-o pe excentrica Madeleine Albright, unul dintre cei mai proști secretari de Stat pe care i-am avut… în afară de Condi Rice? Albright se lăuda: ”Dacă trebuie să recurgem la forță este pentru că suntem America; suntem o națuine indispensabilă. Suntem înalți și vedem mai departe în viitor decât o fac alte țări”.

    Experiența lui Hillary ține de sprijinul pentru barbarii ”contras” împotriva poporului nicaraguan în anii 1980, susținerea bombardamentelor NATO împotriva Iugoslaviei, susținerea războiului încă neîncheiat al lui Bush în Irak, a actualei mizerii din Afganistan. Iar ca secretrar de Stat a distrus statul secular Libia, a susținut lovitura de stat militară din Honduras și ”schimbarea regimului” în Siria. Fiecare dintre aceste situații a dus la mai mult extremism, la mai mult haos în lume și la mai mult pericol pentru țara noastră. Vor urma frontierele Rusiei, Chinei și Iranului. Uitați-vă la răutatea discursului ei de la AIPAC (American Israel Public Affairs Committee ) – să nu spuneți că nu ați fost avertizați. Oare mai putem suporta sa vedem cum Clinton ”duce alianța noastră cu Israelul la următorul nivel”? Unde este simțul măsurii? Nu poate presa, cel puțin, să o numească extremistă? Cred că problema este duhoarea corectitudinii politice care domină gândirea americană (i.e Trump este extremist, prin urmare Hillary nu e).

    De aceea încă mă rog pentru Bernie Sanders, pentru că este singurul care vrea, cel puțin în numele sănătații fiscale, sa reducă intervențiile noastre în străinătate, să aducă soldații acasă și, cu aceste trilioane de dolari care nu mai sunt irosite pe intenții criminale, să protejeze ”patria” reconstruind și investind bani în oameni, în școli și infrastructură.

    Albert Camus, când vorbea despre războiul civil din Spania din anii 1930, spunea: ”Cei din generația mea duceau Spania în inima lor. Aici au învățat… că cel care are dreptate este totuși înfrânt, că forța învinge spiritul și că sunt vremuri când curajul nu este răsplătit”. În Spania s-a stins lumina pentru mai multe generații. America dormea, dar în cele din urmă a făcut ce trebuia când a pornit războiul împotriva fascismului. Cred că fascismul a rămas încă cel mai mare dușman pe care îl întâlnim în așa-zisele noastre ”democrații”. Este vorba că mereu interesele financiare dețin puterea. Asta e fascismul și acesta este pericolul de acum. Sanders vorbește despre bani, ascultați-l. Vorbește simplu și limpede despre bani și puterea lor de a desfigura. Este singurul care a vorbit despre corupția din politica noastră. Clinton a îmbrățișat această corupție.”

    http://www.cotidianul.ro/oliver-stone-cu-hillary-clinton-presedinte-vom-incepe-un-razboi-278864/

  11. @Adrian B, multumesc pentru clipul cu Orban de pe threadul precedent. Poti aprecia argumentele lui. Dar, din pacate, discursul sau anti-sistem este unul care polarizeaza si mai mult, si fragilizeaza puternic constructia europeana. Poti sa nu vrei Statele Unite ale Europei, asa cum nu le vrea Orban, si poti sa nu vrei o societate multi-etnica, „supusa” sau „docila”, asa cum o vede el ca se doreste. Dar argumentul e partial valid, pentru ca exista societati multi-culturale care functioneaza (inca) bine, precum in Canada, si, pina la un punct in SUA (dar divizata puternic rasial, si anti-islam). Sigur, populatia e „docila”, si nu o sa auzi proteste in strada, dar nici proteste impotriva Israelului nu o sa vezi, venite din partea arabilor de acolo. Dar, e „docila” tocmai pentru ca funtioneaza relativ bine, si fiecare e in aceasta ordine, o furnicutza care lucra pentru familie, si in extenso, pentru tara.

    Nu e timpul Statelor Unite ale Europei (doar Basescu il vede azi!). Orban a citat pe maghiari si polonezi ca fiind cei „curajosi” si cu „verticalitate”. Cred ca si Romania a avut un mesaj clar despre cotele pe care UE voia sa le impuna. Eu cred ca poti primi temporar femei si copii si bolnavi (daca ai cu ce sa ii tratezi), dar barbatii care pot lucra si lupta, inapoi in Siria, Afganistan, Irak, sa lupte si sa isi reconstruiasca tarile.

    Cred ca modelul de imigratie nord american (si australian) e bun, in sensul ca ei isi selecteaza imigrantii inainte sa plece din tarile de origine. Asta ar putea fi o solutie pentru UE. Dar acum sunt pre a prinsi cu bandajatul multiplelor rani, pe care, din pacate si le-a provocat singura. Politicienii slabi europeni sunt de blamat tot partial, pentru ca in loc sa prevada si sa actioneze preventiv, ei au actionat post-factum.

  12. ” Relaxarea fiscala ” si actiunile tembele ale ANAF-ului ( ambele marca Victor Ponta ) dau roade …

    Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea în primele două luni din acest an a crescut cu 51,89%, iar al celor dizolvate cu 111,77%, față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

    http://www.agerpres.ro/economie/2016/04/01/numarul-firmelor-care-si-au-suspendat-activitatea-a-crescut-cu-51-89-in-primele-doua-luni-14-03-40

  13. Nu vreau sa generalizez, dar trendul elitelor a fost pe capatuiala rapida odata ajunse la butoane, sau prin intermediari. Fenomenul a fost trans-partinic, si s-a perpetuat intr-un mediu in care partidele au intirziat cu aplicarea unor coduri de buna purtare pentru ai lor.

    „Iepoca Basescu” apare ca o culminare a acestei Kleptocratii, un regim preocupat nu de treburile reale ale bastinasilor, ci de innavutire prin metode ilegale, mai pe romaneste „furt”, „jaf” la drumul mare, sau in padure, ca si acolo s-a furat masiv. S-a furat de la romanii si s-a dat la potentati si protejati.

    Stim ca peste tot sunt hoti si se fura. Dar sa furi sistematic de la buget, actiunile fiind protejate de Seful Statului si serviciile care i se supun, se mai intimpla in republicile bananiere. Asta arata si nivelul cultural si de educatie al tarii. Din pacate, astia suntem, si trebuie sa ne uitam in oglinda. Mai mult, striga superficialitatea si neprofesionalismul direct de la Guvern, unde niste „ministri” fanarioti se maimutzaresc in fata camerelor si spun cu multa sila fata de romani niste prostii incomensurabile, FARA SA FIE SANCTIONATI IMEDIAT cu demisia de seful lor.

    Un „mare” ganditor de la Finante, Gabriel Biris, Secretar de Stat, acum citeva zile se umfla in pene despre inutilitatea taxarii progresive, care ar diviza societatea.

    „Atunci cind asezam sarcina fiscala in functie de cum cistigam cream categorii diferite de cetateni: smecheri si fraieri, looseri si winneri”.

    Wow, Mr. Biris, your RomEnglish is better than mine! Asa, zii, in tarile astea cu sarcina fiscala diferita, guvernele mentin o societate plina de smecheri si fraieri. Fraieri sunt aia care cistiga mult si au taxele mari? Si smecherii aia care cistiga putin si au taxele mici?

    Logica de fier, man! Bravo, bis, Maestre!

    http://www.agerpres.ro/declaratiile-zilei/2016/03/30/declaratia-zilei-apartine-secretarului-de-stat-in-ministerul-finantelor-publice-gabriel-biris-20-31-16

  14. Ah, am uitat esentialul. In timp ce aia de sus sunt prinsi cu furatul, la TV vad niste araturi fantomatice de prin bantustanele rurale ale tarishoarei. Realmente, vazind barbile, hainele lor, modul in care se exprima, drumurile pline de glod, si niste case care stau sa cada, am impresia ca sunt teleportat in secolul 18. Asta in contrast cu palatele, masinile, banii si stilul de viata al hotilor. Asta e „modelul”.

    Daca nu sunt create niste conditii pentru ca acesti oameni sarmani si uitati in timp sa poata sa gindeasca un pic, sa faca ceva pentru ei si satele lor, nu va exista progres real. La firul ierbii trebuie umblat, ca oamenii sa poata sa se desprinda de aceasta saracie lucie, cam ca in Bangladesh, desi cred ca aia au facut mai mult prgres ca in Romania. Si noi ne consideram tara europeana? Pai de aia ne ride Orban in fata, pentru ca realitatea istorica se mentine intre „noi” si „ei”. Stim despre ce este vorba…

    Cine vorbea de „lucrul bine facut”? Parca Presedintele actual? Corect, dar trebuie inceput cu interesul fata de cei multi si bunastarea lor. In Romania nu functioneaza principiul dreptacilor americani despre cum se prelinge printre degete bunastarea din mina celor bogati (trickle down economics).

  15. Luminita Arhire
    aprilie 1, 2016 la 12:54 am

    Mihai Gadea este si el jurnalist. Deci, se foloseste de cine poate pentru a mentine audientza postului (inclusiv de oengisti cu priviri ratacite invitati in platou). (Z)
    Din pacate, cele cateva mii eterogene adunate chinuit (imediat dupa demersul in forta al ANAF) si discursurile incendiare ale jurnalistilor, nu au impiedicat statul roman de drept sa continue evacuarea cladirilor A3.
    L-am vazut pe Badea foarte revoltat ca emite dintr-un fel de …grajd.
    E bine ca, totusi, emite. In fond, insusi Iisus Christos s-a nascut intr-un staul, dar asta nu l-a impiedicat sa devina salvatorul Omenirii.
    Deci, exista o sperantza si pentru Mircea Badea. (Z)

  16. papasho, eu nu am nimic cu ,,coorul” dumitale, deoarece sunt de moda veche, adica, cum se spune, ,,normal”.
    Doar nu vrei sa ne spui, prin afisarea unei suparari suspecte, ca personalitatea dumitale se indentifica cu un anume limbaj ,,scapat” , dupa parerea mea, accidental pe blog. Eu l-am asociat doar cu anumite momente de frustrare pasagere, absolut firesti, care nu caracterizeaza, pe fond, omul cu nickul ,,papasha”, cu care, personal, nu am nicio problema. (Z)

  17. @ Serbanfl,

    m-ai citat truncheat, parca ai fi (de)formator profesionist de imagine… Am SCRIS ca „si pe langa oricare”, asta inseamna ca pe langa toti, nu?

    Ma gandeam ca la fel a pornit aparatul de propaganda cruciada media si impotriva ministrei de la justitie, tot citand-o truncheat, cica drepturile omului sunt un lux, omitand intentionat sa completeze ca respectiva a spus ca fara un stat de drept puternic, alea sunt un lux… Ceea ce este perfect adevarat, numai un stat de drept garanteaza tuturor drepturile! Normal insa, asta cu statul de drept va aduce pe voi la paroxism, ma refer la intreaga clasa politica! Vezi, poate iar ma citezi truncheat…

    Nu, copii! Ciordeala trebuie sa dispara ca sa nu dispara tara si implicit noi! Tot din cauza voastra s-a ajuns aici, ca n-ati ciordit cu masura… Iar daca va este imposibil, purcedeti spre alte locuri unde populatia va primeste cu bani si va realege perpetuu ca sa-i saraciti pana la extinctie…

    PS. Daca aflati un astfel de loc, sunt si eu interesat, desigur… Dar nu exista decat aici… oameni care n-au produs, n-au inventat, n-au construit nimic la viata lor, au acumulat in 25 de ani averi cum in alte parti se fac in cateva generatii! Si nu mi-i aminti pe cei din IT, aia au creat, promovat, construit si generalizat telecomunicatiile digitale moderne, adica au inventat ceva util si i-au creat o piata de anvergura mondiala! Parca merita, daca ne uitam la un cocos… Sau la asfalt… Sau la serviciul medical… Sau la cel administrativ… Sau la cel de invatamant… Sau „la oricare” alt domeniu, inclusiv la cel politic… OK?

    PPS. Sigur ca mie nu imi este frica de candidata PSD la capitala, eu am o fetita! Dar va dati seama ce va declara perpetuu primarita despre presedinte, la ce circ vom asista? Pe de alta parte, parca si eu as vrea s-o vad la televizor pe ea, decat pe un Orban sau Basescu, dar in viata trebuie sa faci ce trebuie, rar poti face ceea ce vrei sau iti place… Asta ti-o spun eu, ca individ inca divizibil…

    Si inca ceva: lasati tromboneala pt ca este exclus sa-l intreceti vreodata pe stiti voi cine…

    Bafta!

  18. @ t-rex

    Cunosc la fel de bine ca si dumneavoastra ( Victoria Park & Ellesmere ) cat de bine functioneaza societatile multiculturale din Canada si SUA . Chiar nu mi-as dori sa vad vreodata asa ceva in tara mea …

  19. @Doru Coarna
    aprilie 2, 2016 la 10:09 am
    Superb! Este un teatru de amatori ce vrea să pună în scenă Caragiale, Scrisoarea Pierdută?! Vrei rolul lui Farfuridi?

  20. Fragmentarium Politic
    aprilie 1, 2016 la 5:44 pm

    Una calda, una rece…dvs chiar il luati in seama pe Mircea Geoana ? Mie mi se pare ca esecul mnealui in materie de demitere a lui Traian Basescu a fost mult mai lamentabil 9daca se poate spune asa) decat ultima initiative in aceasta materie a USL.
    In plus, Geoana nu se afla, sub nicio forma, ,,in interiorul stangii”. Se afla in alta parte, dar il gasiti dvs… desigur, daca veti deosebi holograma de subiect. 😉

  21. ZeV

    nu stiu cata aparare anticacheta avem (mi-ar trebui date ….adica pe ce razapoate actina eficaca aprarea de la Deveselu) insa sigur este ca Camp Bondsteel ARE!

    Asa o observatie la sictireala – bine ar fi daca in Romania nu ar fi chair atat de multi intectuali! Adica insi care sa citeze in proateala de la Arsoitleles la Zenon si care nu inteleg difernta intre o arma nucleara si p bomba „murdara”, Care condunda ICBM ul cu IBM ul si MARV ul cu Marva , nu fa difernta iontre o uncie avordupois si una trot si alte asemenea// Si care in ultimii 20 de ani au cam uitata limba roaman si folosesc engelza da cand le ceri sa traduca nu stiu. Si daca le ceri sa le explici ce dracu inseamna cuvantu ala (adica ce face, cum rata, ce gust are) imediat inceop sa zbiere intectual „jos comunismu bosorogule” (Soara si Tsmanenau nefind comunisti ..NICIODATA?!)

  22. Domnule Doru Coarna

    daca tineti minte eu v-am aratat tot respectu (de care sunt capabil).

    Asa ca crez ca am dreptu sa va intreb „Dar dumneavoastra de ce nu va respectati domnule Coarna?!” ca cand scrieti ca cum nu pot sponsoriza primarii-candidati vesnici, vezi Olguta, asa ca distinsii candidatii vor trebui sa-si plateasca din buzunarele proprii campaniile comiteti o oroare egala in gravitate cu afirmatia ca cum acceleratia gravitationala a Terei ar fi de 7, 25 m/s! Miniona olteanca este primar doar din 2012 .. si a catindat prima oara la primaria vreunei localitati exact in 2012! Alegeri castigate cu numai 63%….

    Insa se pare ca ii gasiti unele merite lu’ Bassolini … ca care a catindat ptr PRimaria Bucrestilor numa de 2 ori (a castigat) si se pare ca azi se gandeste ptr a 3a oara – deci lui i s-ar potrivi primarii-candidati vesnici si cat despre bani .. au fost unele denunturi la DNA ca …. nu s-a sponsorizat cu niste blocuri reabiliate, cu un concert ci cu BANI! Marafeti, moloz, pari milioane si gheata!
    Cat despre minunatele performante basesti in calitate de primare alea se cheama GROPI ! Era plin carutzabilu bucurestean de gropi , mai rau ca Pucioasa (fusesem la un amic mutata „refugiat” ori emigrant economic la Pucioasa si am venit in Bucale cu fi-su cel mic. Cu masina. Totu bine pana ca cand am ajuns in Bucale .. la juam de minut dupa interarea in urmvea pastorita de brednicu Nuztu am urlat „au!” cand Bombanel nu a reusit sa evite o groapa! Nevasta-sa era sa isi muste limba!)

    Cat despre ca cum duce bamporui Nutzu Portuaru .. ca cum sa va zic : unde este flota? Ma rog stiu ca s-a zis prejudiciu zero .. insa daca era vanduta ca „scrap” se puteau castiga cateva milioane (o nava din alea de peste 30.00 tdw are pe langa otelul; din care este constuita .. mii si mii km de cablrui electrice, multe nefeoase, generatoare samd . Nu pun motoarele ca erau licenta MAN si „normalul” era danezul Burmeister & Wain (aceiasi care au construit si Transilvania .. motonava cu care ne mandream prin anii 50-60) Sa nu mai zic ca incompetemtul ministru Basescu (incompetent ca nu putea manageriza flota) era una si aceiasi persoana cu f competentul capitan rang I Traina Basescu din conducerea firmei mixte Klaveness Chartering ….

    Asa ca domnule Corna nu mi-o luati in nume de rau .. rog respecti-va-ti dumneavoastra .. si nu mai vindeti mosi pe grosi . Mai ales ca grosii sunt cam falsi . SI nici mosii nu prea par autentici.
    Ca cum zic ce ati scris dumneastra e ca si cum ati scrie ca acceleratia gravitationala a Terei ar fi de 7,25 m/s si prima viteza cosmica de 13.500 m/s.

    INCA , cu respect

    Ghita Bizonu’
    (umanist si ratat sau invers)

  23. Eh .. nu imi pare rau ca nu am particiopuat la cursu ala… Insa mpar distra o discutie onesta…
    Iata ca scroam acum ceva timp in urma :

    Nu va fi pace sub maslinii Tarii Sfinte .. cel putin inca o generatie!
    Fiindca o parte crede, sincer, ca cum “de ce nu poate Israelul să-şi revendice teritoriul propriului stat antic” (desi daca eu as milita ptr refacerea Romaniei Mari mit Blut und Eisen aceiasi m-ar acuza de fascism, tendinti genocidare si ar urla Holocaust!) . SI mai bine aceiasi parte considera ca palestinienii e doar “musulmani”, adica nu face diferenta intre etnie si religie (deci ca cam asa : de ce sa nu puna laba Germania pe Polonia? Doar ambele tari sunt catolice!!).
    Deci o parte doreste sa se intinda cel putin peste vechiul regat al Israelului (ala a lu Solomon care era mai grasut decat Isralelul de azi) ba mai rau unii viseaza ca de la Nil la Eufrat peste tot unde se zice ca Avraam/Ibrahim si-ar fi pascut oile.
    Iar restu .. restu ce dracu vor? Sa mearga la cei de o religie cu ei!! (adica cum eu as zbiera catolicii in Ungaria!! Inclusiv slovacii ..atataia cati sunt)
    De cealalta parte avem de-a face cu o populatie arabofona, musulmana in cea mai mare parte (se pare ca cei de religie crestina s-au redus mult.. desi in anii de inceput ai OLP ului 1 din 3 fatahi era crestin) care a ajuns sa fie ‘reprezentata” de niste .. niste fanateci care viseaza la paradisul lui Allah (cu huriile corespunzatoare) si nu prea este interesata de altceva . Deci are un program maximalist si irealist: sa piara Israelul (cestie irealizabila ,, nu numa din cauza ca Israelul este inarmat pana in dinti si ca mai este o tara nucleara nedeclarata ci si ptr ca cei cca 6 milioane de evrei nu prea au unde sa se duca .. ca nici ei nu vor dar nici altii sa ii gazduiasca! Asta este adevarul, scuze)
    Ca sa fie si mai bine (intarata-i Drace!) acestei populatii i se contesta identitatea. Incepand cu acuza ca este “recent venita” (numa din sec VI-VII !) .. sau si mai bine sa va redau o litanie de ce nu se egzista palestinieni:
    Palestina a fost infiintata cu ceva secole in urma, n-ar fi cineva asa de politicos sa-mi spuna de catre cine a fost infiintata?
    Care erau hotarele ei?
    Care era capitala ei?
    Care erau orasele cele mai importante?
    Care era baza economiei ei?
    Care era forma de guvern a ei?
    Puteti sa citati numele catorva lideri palestinieni inainte de Arafat si de Amin Al Husseini, muftiul Ierusalimului, prietenul lui Hitler?
    Palestina a fost recunoscuta de vreo tara inainte de venirea evreilor?
    Care era limba vorbita in palestina inainte de sosirea evreilor?
    Care era sistemul politic al ei?
    Exista un presedinte/suveran/prim-ministru al ei?
    Exista in Palestina un parlament sau un sfat inainte de venirea evreilor?
    S-au luptat statul Palestinian in cateva batalii?
    A existat o carte/carti scrise de un autor palestinian in primul patrar al secolului XX?
    Puteti sa aduceti aminte numele catorva personalitati palestiniene: arhitect, sculptor, muzician, scriitor la acea data?
    Ce religie se practica inainte de sosirea Islamului in palestina?
    Care era numele monedei statului Palestina?
    Exista cateva manufacte palestiniene intr-un muzeu?
    Deoarece tara nu este recunoscuta astazi, puteti pomeni data sau datele cand aceasta si-a incetat existenta?
    Daca palestinienii nu sunt doar un puzzle de imigranti arabi din tarile din jur, puteti explica de ce nu si-au cerut independenta fata de tarile musulmane inainte de razboiul celor 6 zile?

    Si mai sunt intrebari din astea … Unu scria cu ani in urma ca palestinienii sunt evrei. Ca in anii 30 Orchestra simfonica din Palestina era evreiasca deci ..
    A fost un pic de speranta .. ca totusi poate .. OLP ul a recunoscut Israelul .. Raisu a revenit I Tara Sfanta .. dar un student in teologie (taliban care va sa zica) scutit de serviciu militar a asasinat pe generalul Rabin si cu asta basta!
    Bibi a zis ca acordul nu il priveste (nu cautati pe net.. nu apare! Imi pare rau ca nu am pastrat ziarele) si i-a tinut …si a facut destule cotzcarii ca sa il saboteze. A slabit Autoritatea Palestiniana permitand astfel Hamasului sa “ia fata” OLP. Adica niste fanateci religiosi – interesati sa ajunga in rai ! prin “martiriu” – sa devina piua-ntaia in defavoarea unor politicieni de tip laic (interesati sa aibe o tara de guvernat adica de taxat , e bistari in cont samd) Cu OLP te mai puteai intelege .. cu Hamasii NU! Ca aia nu vor decat sa moara “martiric”!! Ma rog crez ca aici se amestecau si preferintele personale ptru regimuri cu parfum teocratic.
    Sa pomenesc si faptul ca retragerea colonilor din 2005 a fost f prost privita de o parte a societaii israeliene. Era pamantul lor doriketes, este pamantul “promis” din Biblie samd.
    Sa pomenesc ca si Ariel Sahron a fost contestat la finele vietii sale. Tot ptr “tradarea” Isaraelului – sa zic asa sa contesti doi generali de valoarea si cu meritele (ma refer la cele nationale) precum Rabin si Sharon este de-a dreptul exceptional. Dupa capu meu cand niste genrali cu victoriilor lor se gandesc la pace si concesii .. e bine sa ii asculti. Ei stiu mai bine de ce!! (adica au o capacitate verificata de a nu face concesii si a castiga victorii militare! Daca ei se gandesc la solutii politice apai ei stiu mai bine decat altii de ce nu se poate altfel!)
    Asa ca ambele parti sunt prinse in capcana unor fractiuni intrasingente si destul de importante.
    Razboiul extren este obligatoriu fiindca altfel s-ar ajunge la cel intern.

  24. Dezambiguizare: Doua raspunsuri despre nationalism

    La comentariile despre discursul blandian, un comentator a venit cu doua idei despre nationalism (vezi, http://www.contributors.ro/global-europa/despre-dialog-eticheta-si-etichete/), care, dupa parerea mea, s-au nascut din confuzie si continua sa intretina confuzia, motiv pentru care sunt dator cu o dezambiguizare:

    1. “Naționalismul a provocat milioane de morți în Europa”: Harald, nu nationalismul, ci Hitler, care a turnat sovinism in nationalism, falsificandu-l asa cum falsifici vinul turnand in el apa. Hitler avea in ADN sovinismul, nu nationalismul (altfel nu ar fi adus dusmanii Germaniei pana la 50 de metri de bunker-ul sau, nimicind poporul german si statul german), iar germanii aveau in ADN disciplina. Dezastrul s-a produs cand ordinul de sovinism s-a intalnit cu disciplina de executie, asa cum se produce detonatia cand flacara fitilului se intalneste cu praful de pusca. Alta ar fi fost istoria daca s-ar fi gasit un Staufenberg mai devreme si mai eficient.

    2. “Naționalismul ajunge inevitabil să proclame superioritatea unei națiuni în detrimentul alteia, în asta constă drama”: Harald, nationalismul nu este sovinism, cum incearca una din marile escrocherii de transfer semantic dinspre sovinism spre nationalism sa acrediteze. Nationalismul este dreptul fiecarei natiuni de a-si afirma identitatea, valorile si potentialul de sine statator, fara sa fie invidios pe succesele celorlalte natiuni si fara sa-si propuna propria marire pe seama celorlalti, prin folosirea razboiului (sau altor metode pe motive de “basca”, cum suna un cunoscut banc despre lup si iepuras). Definitoriu spus, nationalismul este pasnic si constructiv, sovinismul este belicos si distructiv. Recititi discursul blandian, merita, va face sa se surpe multe mituri, sunt doua sensibilitati de iubire acolo, de femeie si de poeta.

  25. Doru Coarna

    N-o mai scalda, prietene de departe (cu mine, cu amicul serbanfl, sau cu alti romani) si spune direct si perpendicular:
    1. Votezi, la Bucuresti, cu Orban, sau cu Basescu ? Nu se poate cu amandoi.
    2. La toamna, votezi prin corespondenta, sau in sectie de votare ?
    3. Ti-ai dori modelul Putin in Romania ?
    (Z)

    ps
    Profita de faptul ca inca mai ai respectul bizonului si nu-l dezamagi…deci spune si d-ta ceva sincer si credibil, pana la capat. Aici esti printre amici. (Z)

  26. Se vorbeşte din ce în ce mai agresiv la adresa imigranţilor şi din cauza atitudinii lor sfidătoare, arogante şi tupeiste, ce nu se potriveşte deloc cu starea lor de fapt ( probabil că unii gândesc că pentru sumele plătite călăuzelor, ajungând uneori chiar până la 20.000 de dolari, dobândesc acest drept ) !
    Dacă printre cei 100 de emigranţi, să zicem că sunt 10 cu diferite probleme educaţionale, violenţi, îndoctrinaţi, chiar fanatici religioşi, terorişti, sau cu potenţial de a deveni, nu ştiu dacă ceilalţi 90, să presupunem toţi adaptabili şi folositori ( mână de lucru, sau chiar competenţi de grad superior), ar putea compensa favorabil venirea lor în Europa ( apropos, USA văd că rămâne închisă pentru ei, sau cel mult întredeschisă 😉 ).
    Şi atunci cui foloseşte această mutaţie, această dezrădăcinare forţată , urmată de o asimilare şi o adaptare din ce în ce mai improbabile ?
    Iar dacă se ştiu cei care stau la originea acestei tragedii internaţionale, chiar şi motivele care au stat la baza declanşării acestui demenţial exod, ce ne împiedică a-i arăta cu degetul şi a-i scoate din conul de umbră în care încearcă să se ascundă arătând acuzator doar spre un Al Assad, spre un Gadafi, sau spre Mubarak, nişte conducători deja pedepsiţi, asemeni şi lui Ceauşescu, pentru felul în care au pus naţionalismul pe primul loc în politica statului respectiv !
    Ocazie excelentă pentru a face din Putin, altul care nu joacă decât pe muzică rusească, un fel de Tito actual, atacat furibund, chiar demenţial, deşi cei care cunosc realitatea îl pot acuza de fapte minore, în raport cu cele pe care le săvârşesc din ce în ce mai pe faţă, jandarmul lumii şi aliaţii săi, unii doar pe post de valeţi ( cazul României !).
    P.S.
    Orice campanie ce se vrea a fi anticorupţie, devine ridicolă în situaţia în care unul ca Băsescu zburdă din post în post ( ba la B1, ba la Realitatea, ba la TVR), în loc să fie adus din post în post, aşa cum l-ar „recomanda” realizările sale ( pentru unele asemănătoare, Ceauşeştii au fost împuşcaţi :mrgreen: !)
    Iar faptul că ambasadele se fac a nu observa acest lucru, n-are darul a le face credibile şi respectabile !
    Şi atitudinea personală a unui Gitenstein, de exemplu , interesat în a susţine un personaj ca Băsescu, în schimbul unor favoruri ce nu s-au lăsat prea mult aşteptate ( Fondul Proprietatea!) se răsfrânge până la urmă asupra unei întregi naţiuni !
    Şi e păcat !
    Prea mare deziluzia celor care i-au aşteptat pe americani vreo 70 de ani ca pe nişte adevăraţi salvatori !
    Se pare , din ce în ce mai mult, că n-a meritat !
    Sau poate că n-au ales ei oamenii potriviţi !?
    Cam toţi de aceiaşi etnie…..

  27. @Liviu Bejan

    Problema pusa in discutie mi se pare importanta, preocupanta chiar, astfel incat atunci cand gasesc idei asemanatoare sunt gata sa uit eventuale efuziuni anterioare(daca despre asta este vorba), ceea ce va doresc si dvs. In rest, ca sa citez dintr-o reclama de mare succes la un fond de investitii si care a fost dezavuata mai tarziu, putem sa dormim linistiti; invitati in Europa pe filiera germana pentru a asigura forta de munca deficitara in unele sectoare, migrantii vor lucra si pentru noi, spre binele ambelor civilizatii(pentru eventuale nelamuriri cred ca va puteti adresa chiar d-nei Blandiana, care banuiesc ca ar avea o mai mare solicitudine decat ambasada unui stat doritor de mega moschee).

  28. @ Serbanfl, confunzi personajele, ei joaca in d-astea, eu sunt om serios, stau in sala si ma raz…

    @ Bizonashule, tu-l compari pe Bassolini cu Olguta, care, dupa nici trei ani de primarie, a ajuns la „adevar”?

    @ ZeV, eu n-am votat niciodata pe stil nou, votam inainte pt ca era obligatoriu, acum insa nu merita sa-mi tocesc pingelele, mereu ma gandesc daca ei s-ar duce undeva sa faca ceva special pt mine, si raspunsul e negativ. Dar cu Putin treaba e mult mai delicata, asta este extrem-extrem de inteligent si gata sa refaca URSS-ul, ceea ce pt el si pt ei este de apreciat. Tocmai pt ca este inteligent, nu va avea nicio treaba cu noi ci vrea doar o pozitie avansata la gurile Dunarii in scop comercial, nu strategic si nici tactic. Tactic insa, crede ca este mai bine sa stai in coasta adversarului NATO, decat la una-doua tari-distanta, asa isi securizeaza el tara si n-ai ce sa-i reprosezi! Omul vrea o baza sigura de operatiuni comerciale pe Dunare, si cred ca o va obtine… vrea sa exporte multe, Rusia este bogata, dar traieste tot cu bani, iar Dunarea este o pista catre cam toti!

Lasă un răspuns