A murit si Coralia Fotino

 

FullSizeRender 6.jpg

Nicolae si Coralia Fotino au fost nasii nostri de cununie. Coralia a lucrat o lunga perioadă la Institutul de istorie al Academiei. O persoană extraordinara, plină de energie, povestind cu umor. Au avut o viata destul de complicata. In ultimul timp, nu se simtea bine. Cred ca astepta să plece să-si reintâlnească partenerul din viata de aici.

Danei si mie pierderea lor ne-a adus multă suferintă.

Fie ca intr-o altă lume să fie din nou impreună.

14 gânduri despre “A murit si Coralia Fotino

  1. Condoleanțe… Mă consolez, în asemenea cazuri, cu faptul că au avut o vârstă venerabilă… Am organizat, din păcate, destule asemenea ceremonii, la vârsta mea. Vă înțeleg perfect.

  2. Dumnezeu să o ierte! De Dincolo să aibă puterea să vă ajute, iar dumneavostră, de aici, să aveți grijă de sufletul ei, pomenind-o și rugându-vă pentru ea!
    Earnest

  3. Foarte amuzanta declaratia domnului Ciolos referitoare la cumpararea de catre statul roman a capodoperei marelui artist Constantin Brancusi – ,,Cumintenia pamantului”.
    Domnia sa acuza anticipat poporul roman ca nu catadicseste sa doneze diferentza de 6 milioane de euro, peste cele 5 milioane puse la bataie de guvernul Romaniei.
    Cumea, desi statul roman a negociat din prima pentru suma de 11 milioane (sic!). Nu s-a spus de la inceput tuturor partilor ca va fi o diferenta de completat prin subscriptie publica.
    Pai cum asa, domnule Ciolos ? Inteleg ca ANAF-ul dispune deja de o agentie destinata a colecta prejudiciile decise de DNA (si partial confirmate fata cracnire de Instante). Chiar asa…..parca ne spunea madame Kovesi ca dosarul Microsoft este cel mai baban rezolvat de institutia pe care o conduce (discretionar n.r.) , fiind vorba, din cate imi amintesc, de un prejudiciu de vreo 150-200 milioane de euro. Nu se pot lua de acolo firfireii necesari completarii sumei de 11 milioane ?
    Mai sa fie… tot cetateanul de rand sa plateasca ,,un leu pentru ateneu” . Platiti, fratilor, doar nu o sa punem ,,Statul de Drept” la cheltuieli inutile, tara avand alte prioritati.
    De exemplu, sa se inarmeze pana in dinti in asteptarea tancurilor rusesti care, altfel, ar avea nevoie doar de 24 de ore pentru a ajunge la Viena. Cel putin asa au calculat si ne-au spus domnii (doldora de competentze) Rares Bogdan si oengistul Cumpanasu Numaistiucum & Co. (Z)
    ps
    Pe drumurile Romaniei de azi, chiar fara nicio rezistenta, cred ca le trebuie vreo 48 de ore. (Z)

  4. Rog mutati comentariul despre cumpararea ,,Cuminteniei pamantului” pe ultimul fir. L-am postat aici din greseala (mea).
    Multumesc

  5. A lucrat la Institutul de Istorie…
    Înseamnă că era specialistă.
    Pe de altă parte, când aud nume precum Fotino, Filitti, Bălăceanu, Djuvara…mă gândesc cu regret că n-avem mulți oameni cu educație din familie și că neamprostia se tot lățește…

  6. I-am cunoscut pe N. Fotino şi pe soţia acestuia, acasă la prof. Eugen Cizek. M-am întreţinut îndelung cu N. Fotino – foarte amabil, foarte cult – despre Th. Mommsen (Premiul Nobel),«Römisches Staatsrecht» ( Dreptul penal roman ). Discuţia a degenerat însă la un moment dat într-un fel de ciorovăială generală sub bagheta prietenului nostru Alexandru Cernatoni, certăreţ de felul său, dar şi autorul unei fabuloase cărţi despre Goya – cred că era deja subalternul lui Fotino la Asociaţia de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale. Replicile au devenit la un moment dat atât de tăioase încât Eugen – mucalit ca întotdeauna – a intervenit cu umor pentru a calma spiritele care-i speriau pisicile. Pe cuplul Fotino nu l-am mai revăzut ( Liviu se poate să se mai fi întâlnit cu el la ADIRI ), Alecu Cernatoni a murit marginalizat şi foarte tânăr, doar cu soţii Cizek m-am întâlnit destul de frecvent până la moartea lui Eugen, care m-a îndemnat constant să scriu.

    Spirite mari, animate de idealuri umaniste ! Unde s-or fi dus ?

Lasă un răspuns