Dezbatere la FET, „Interactiune intre religie si nationalism”

Unknown-3.jpeg

Fundația Europeană Titulescu și Centrul Cultural European Româno-Panarab vă invită, joi 24 martie a.c., începând cu ora 11.00,  la dezbaterea cu tema „Interacțiune între religie și naționalism”.

Invitați speciali: Șeicul Mohammad HUSSEIN, Muftiul Ierusalimului, Arhimandrit Elias AWAD, Liderul spiritual al ortodocșilor de rit bizantin din Ramallah, Isaac ALTAYEF, Reprezentantul Comunității evreilor samariteni, Dr. Hanna HILANEH, Președintele Înaltei Autorități a Locurilor Sfinte Islamico-Creștine,  Murat YUSUF,Muftiul Cultului musulman din România. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, Președintele FET.
Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47.

73 de gânduri despre “Dezbatere la FET, „Interactiune intre religie si nationalism”

 1. De ce n-au fost lasati in pace,sa-si stapaneasca teroristi lor,pt.ca-i stapaneu bine,tiranii din irak,Libia,Afganistan,Somalia.Libia,Iugoslavia,Siria s.a.Avea cineva ,din aceste state,nevoie de educatia si democratia salbatica a americanilor si a unor europeni,inclusiv a noastra,care,am fost angrenati,in aceste batalii,irationale,impotriva,naturii noastre ?Acum Europa se bucura de ceea ce au cautat si ,va ispravi,prin a fi ocupata,in intregime de aceste energii,pe care le-a descatusat !Asteapta si acum ,interventia americana,pt.a fi salvata?Aceasta,Europa,smochinita si imbatranita,in mod implacabil ,a neglijat,total,puterea de aparare,bazandu-se pe ajutorul american,care,chiar ,daca va mai veni,va veni,mult prea tarziu .Iar despre U>E.,trebuie,sa spun,ca pe cat de generoasa,a fost in intentie,pe atat de gaunoasa,in realitate si o mare dezamagire,prin politica,ei de spoliere a tarilor din fostul lagar socialist !

  Apreciază

 2. @ serbanfl
  martie 25, 2016 la 9:41 am

  Scuze – știre fără legătură cu tema, dar vreau să o răspândesc căci este importantă pentru unii dintre cei ce comentează pe acest blog.
  Pe luna februarie a.c. ANAF a colectat cu un minus deja de 600 milioane de RON!
  …………………………………………………………………………………………………..

  Stimate domn , motivul ingrijorarii dumneavoastra este cel din link-ul de mai jos . Orice om rational a observat ca economia acestei tari a fost pusa pe butuci in ultimii 10 ani si in special in ultimii 3 ani de catre tot felul de incompetenti . Probabil ca atunci când nu va mai exista nicio firma romaneasca veti pricepe si dumneavoastra aceste lucruri .

  http://incont.stirileprotv.ro/social/la-fiecare-firma-noua-alte-doua-se-inchid-romania-campioana-regionala-la-insolvente.html

  Apreciază

 3. Nu este prima dată când spun că n-ar fi rău, deloc n-ar fi rău, să avem şi ceva jurnalişti prin ţara asta…Uite, spre exemplu ieri, la ANTENA 3, dacă n-ar fi fost Mihai Gâdea în dialog cu proaspăta vedetă a denunţurilor patriotice şi revoluţionare, Florin Ghiulbenghian, ci ar fi fost un jurnalist adevărat, acela şi-ar fi scăpat hârtiile cu întrebări în poală la afirmaţia invitatului său cum că ştie nemijlocit că Traian Băsescu şi PDL-ul partener-de-nădejde al acestuia s-au întrebuinţat puternic pentru “înscenarea care i s-a făcut lui Adrian Năstase ” chestiune cu care invitatul Ghiulbenghian n-a fost de acord…şi le-a şi spus participanţilor la complot că nu-i frumos ce fac… Dar Mihai Gâdea e un băiat de treabă, cu întrebări de la care nu se abate, ca să nu se confuzeze, şi-atât… jurnalist, ioc! Tot la Antena 3 , pe 30 mai 2015, în emisiunea Alessadrei Stoicescu, doamna Rarinca a povestit, dintr-o experienţă nemijlocită, că “monumentul de moralitate” care-l judeca pe Adrian Năstase la Înalta Curte, recte madam Stanciu , era “foarte supărată” că acesta e mai bogat decât ea… şi că are casă la Cornu…Ca urmare, cu supărarea asta-n suflet, intra a doua zi în sala de judecată, să dea cu ciocănelul şi rostogolească vorbe mari şi sacadate, şi să-l judece pe numitul Adrian Năstase cu o imparţialitate imposibil de pus la îndoială.

  Neavând însă jurnalişti, şi nefiind vorba despre Dan Voiculescu, doamna Rarinca a rămas cu spusele iar afirmaţia lui Florin Ghilulbenghian, cea care abia-şi lua avânt şi pornea pe derdeluş, s-a oprit într-o pietricică şi…oprită a rămas. Şi nu mai vorbim despre asta… că a fost mai demult…

  Altfel, domnul Ghiulbenghian mi-a provocat o scârbă intensă şi persistentă. Am văzut , bine turnată şi chiar înghesuită în forma umflăţică şi vorbăreaţă din fotoliul de la ANTENA 3 , toată mizeria celor 10 ani de mandat Băsescu. Domnul Ghiulbanghian Florin părea o statuie făcută din toate dejecţiile acestei perioade istorice din care nu reuşim să ieşim .

  Uneori am impresia că timpul nici nu trece, ci doar se-nvârte-n loc, aducându-ne mereu şi mereu la sfârşitul anului 2004, în speranţa că schimbând ceva acolo, putem, în sfârşit , să mergem mai departe..

  Apreciază

 4. @serbanfl, te referi la colectarea din luna februarie, care reflecta luna ianuarie sau la colectarea din luna martie, care reflecta luna februarie? In primul caz, nu mi-as face prea multe griji, fiindca in Romania pana pe la 15 ianuarie nu se omoara nici dracul cu munca, iar cei care se omoara nu pot munci din cauza celor care nu se omoara, iar scaderea de tva, ca sa provoace efecte pozitive, are nevoie de ceva timp. In al doilea caz, lucrurile devin mai complicate, una din semnificatii fiind aceea ca guvernul de „tehnocratite” nu da semnale suficient de inteligibile ori suficient de numeroase catre economie. Personal, imi face placere sa zic ca in lunile februarie si martie am avut o cifra de afaceri mai mare decat in intregul an 2015 si ca am virat la buget un tva frumusel pentru luna februarie. Doar ca nu sunt asa de naiv ca sa pun aceasta pe seama guvernului Ciolos. Este rezultatul unui noroc suprapus unei munci intense si indelungate. In schimb, am dat peste o prevedere a codului fiscal, care s-ar putea aplica si in domeniul meu, prezentata cum ca ar simplifica munca, in timp ce, in realitate, o complica serios si, desigur, o infraneaza. Repet ( ca sa-i dau lui ZeV motivatia de a flutura drapelul casei Ponta) ca acest cod fiscal este revendicat, ca si creatie, de catre guvernul Ponta.

  Apreciază

 5. Am ascultat înregistrarea dezbaterii de ieri, de la FET. Cred că a fost mai curând o pledoarie pentru înțelegere și bună conviețuire, fără a urmări neapărat tema împletirii dintre naționalism și religie. În fapt însă, și nu cred că greșesc, a fost exprimarea unei îngrijorări reale a comunităților pașnice, etnice și religioase, pentru eventualitatea radicalizării, împotriva lor, a societăților în care trăiesc. Adică împotriva celor ce nu sunt vinovați de violență și teroare dar care pot fi lesne asimilați cu adevărații regizori și actori ai terorismului, prin cultivarea FOBIEI.

  Deoarece aversiunea irațională este lesne de obținut într-un grup de oameni cu educație precară, cu informație ciuntită și neverificată, cu nemulțumiri difuze și aspirații imposibile.

  Trăiesc în Dobrogea și din câte îmi amintesc în fiecare colectivitate în care am fost inclusă vreodată ( pregătire preșcolară, ciclu primar de învățământ, gimnaziu, liceu, grup profesional) am avut întotdeauna colegi turci, tătari, aromâni, greci, țigani, bulgari, lipoveni, ucrainieni… mai puțin evrei, pentru că aceștia au început să plece în grupuri masive încă de pe vremea copilăriei mele. Inutil să spun că la o asemenea varietate de etnii problema etnică pur și simplu nu exista. Căsătoriile se făceau (și se mai fac și acum) între co-etnici , mai ales din motive religioase, dar asta nu a reprezentat niciodată o barieră în relațiile sociale firești: prietenia de la om la om, din școală, se transforma în prietenie de la familie la familie, fără ifose segregaționiste.

  Ieri, Mircea Badea a relatat însă o conversație pe FB care începea ”călduț” cu ”Iohannis e prost”, postulat emis de unul care l-a votat cu pasiune în 2014, continua ”cald” cu construcția moscheii din București, apoi ”cald spre fierbinte” cu ”…las′ s-o construiască…aducem noi, pe urmă, niște canistre de benzină ” și degenera ”fierbinte” în ”…să-i dăm foc…să-i ardem pe turcaleți înăuntru…” . Acesta este pericolul. Oameni ( tineri , în general) care nu au trăit în comunități ”mozaic”, așa cum am trăit eu… adolescenți cu o instrucție confuză, cu relații sociale limitate sau ambigue…vlăjgani veniți de la munte cu porcul sacrificat, vopsit în steagul tricolor, cărat în sac și aruncat pe terenul viitoarei moscheii, nu înainte de a se” trage în poză” cu victima…cete cu cruci duse în spate și înfipte, ca aracii, în același teren destinat lăcașului de cult musulman.

  Adică cetățeni supărați și creduli, care nu-i cunosc pe ”turcaleți”, care n-au băut cu ei cafeaua, care n-au fost invitați la taclale, cu baclavale și sarailii…căci totdeauna e ușor să urăști sau să disprețuiești ceea ce nu cunoști.

  Bogdani Diaconu care se iau în serios, cu cămășuțele lor albe cu paspoal
  tricolor la guleraș, speculând moțăiala și griparea patriotismului natural, aflat pe cale de dispariție, fără măcar să-și dea seama.

  Cred că despre acest pericol a fost dezbaterea de ieri.

  Apreciază

 6. @ZeV: chestia cu AKM-urile fabricate in Romania e livrata de Carcotasu, dar cred ca nu ai dorit sa te certi cu el, scriindu-i critic lui despre chiar el. Eu unul nu am avut stire despre asta, decat ca poti recunoaste un AKM romanesc dupa manerul de pe uluc, care era specific Cugirului (si brevetat, cred!). Si de altfel foarte util, zic eu. Altfel iti inteleg destul de putin pretentiile de superioritate, ca si faptul ca reusesti sa ma gasesti pe mine (si pe altii) ca gandind stramb, chiar halucinant (inteleg ca ai halucinatii de cand imi citesti scrierile!). Ei bine, ZeV, asta e problema ta. Ce pot sa-ti urez in incheiere? Halucinatii placute!

  Apreciază

 7. Democratia din Romania – O sinucidere vesela

  Adieu l’enfant, adieu marie
  Laissez-moi donc vivre ma vie
  Il est temps de couper le seigle
  Je crois que je vous ai tout dit
  Je n’ai qu’une enfant, c’est ma terre
  Je n’ai qu’une amie, la rivière
  Elle fait dirla dirladada
  Court le furet file la vague
  Je vivrai dans un monde d’algues
  Qui fait dirla dirladada
  Et j’aurais l’océan pour toi
  Qui chante ladirladada ladidir dirladada
  Redirlada dirladada oh dadadadirladada
  Qui chante ladirladada

  Adio la democratie :
  http://www.cotidianul.ro/romania-s-a-trezit-cu-un-supra-organ-specializat-in-recomandari-obligatorii-278469/

  Unii expereimenteaza „democratia iliberala” , noi democratie prin nereprezentare – ce naiba s-or fi suparat pe Iliescu cand a zis de democratie originala ?!

  Apreciază

 8. @Luminita Arhire: cred ca sunt doua chestiuni, cea a moscheii fiind separata. Aici, cetatenilor romani (si credinciosilor ortodocsi) nu le este foarte clar ce primim in schimbul ei, spiritual vorbind. In opinia mea, o constructie cum e aceea proiectata, una dintre cele mai mari din Europa musulmana, merita transferarea catre Romania a Sfintei Sofia. Sa vedem ce scrie (daca scrie) dl Nastase.

  Apreciază

 9. Luminita Arhire

  Imi aduc amintye ca odata am stat de roba (ub oahar de virba de ma Murfatlar) cu un dobrigean.. Povestea omu (fiu de popa0 ca in cppilaire a gasit mauzant sa puna o pecnitoarea langa mischeee in timpul rugaciunii…
  Ideee care nu is-a mia praut ata de amuzanta cand seara a venit muftiul in vizita… Cafele, barfe, discutii amicale.. Dupa ce a plecat musafirul .. a regreatat cu m,ulte lacrimi pocnitioare!
  Dar cica a fots mirat ca muftiuil (si lati cativa mahiomedani) nu werau suoprati pe el personal.. ol tratau ca pe price pusti ….
  Socul cica a venit ceva mia traziu, cand de la 25 de ani a afalat niste manaunte despre tatal sau (popa) si muftiu (plus inmca ciotiva vecini) Care ion copilarie cu toti au crezut ca pocnitirie langa moschee si biserica sunt amuzante !!! Cu regretele ulterioare ….
  Si a povestit asta asa ca sa explice de ce totusi in Dobrogea mozaicul este rezistent …. Si domnul in cauza ranjea cand auzea de „tolernata banateana” si „timisoareana” zicand ca tiotusi Banatu e nitel prea „omogen” ptr gustul sau!

  Apreciază

 10. Sa inteleaga cine poate .
  In cei 4 ani ai guvernului Ponta vuia Internetul din cauza incetinelii si fricii lui Ponta de a lansa proiecte de infrastructura .
  Cu toate ca Ponta a lansat de la nimic un santier la care nimeni nu se gandise , unirea Turzii cu Sibiul pe autostrada , inceput cu adevarat pe 70 de km , i se reprosa enorma lentoare in alte proiecte , promisiunile facile cu autostrazile gratis facute de altii …
  Avem din noiembrie o putere zisa tehnocrata , care a ingropat , si la propriu , si la figurat , orice proiect de infrastructura , inecat in ” revizuiri de mediu ” , ” hotarari de schimbare a destinatiei terenurilor agricole ” , ” cadastru incomplet ” , ” lipsa titlurilor de proprietate ” etc etc – pe scurt , proiectele care puteau lua viata usor – Campia Transilvaniei si Bihorul , semnate , cu constructori desemnati – sunt astazi foarte , foarte departe de a fi incepute , Puterea parand incompetenta , fricoasa si depasita .
  Ce sa mai vorbim de alte proiecte , sa nu visam .
  Dar ce ma mira ?
  Indulgenta Internetului in fata acestor incompetenti si fricosi – Costescu , Honor , Ciolos , Iohannis – avem zeci de avocati care erau Savonarola cu Ponta dar acum zic ” e mai bine sa nu se inceapa deloc decat sa se inceapa si sa avem probleme ” , ” e bine ca puterea apolitica tehnocrata nu ia decizii politice de incepere a lucrarilor ca Ponta ” ?! …. tacere absoluta in plus a muncitorimii semi-analfabete Facebook din Italia , care se va repezi ca o turma isterica la vot in ambasade in toamna …
  Ii mai avem pe colectivisti inca sapte luni , noiembrie ?
  Sa plece si sa dispara .
  De speriat neantul puterii lui Iohannis , personaj invizibil , fara planuri pentru Romania , fara anvergura , fara perspectiva …

  Apreciază

 11. @Adrian B.
  martie 25, 2016 la 8:06 pm
  ”Orice om rational a observat ca economia acestei tari a fost pusa pe butuci in ultimii 10 ani si in special in ultimii 3 ani de catre tot felul de incompetent”
  Mai ales ultimii 3 ani au fost de cosmar pentru dumneata, dar din noiembrie te simti mai in largul tau – unt sigur!

  Apreciază

 12. Mihaela Erika Petculescu

  Eu condamn terorismul, idiferent cine-l practică, dar îi condamn si pe cei care îl provoacă. Este inadmisibil să fie omorâți niște călători cărora nu le
  cunoști părerile, idealurile și originile, cum este inadmisibil să-i omori și pe cei care nu sunt de acord cu părerile, idealurile, credința ta. Însă trebuie să respectăm adevărul istoric și să nu uităm câți amerindieni, africani au fost asasinați de „europenii civilizați”!
  În ceea ce privește politica britanică în Palestina, trebuie sa reținem 3 fapte:
  1. Teritoriul Palestinei a fost al triburilor semite înrudite între ele ( evrei, canaanieni, amorei, iudei, filisteni- de unde vine și denumirea Palestinei- etc). Triburile semite arabe au venit mult mai târziu în acel spațiu ( situația se aseamănă cu aceea a românilor și cu a ungurilor din Transilvania, numai că exodul românilor începe abia in zilele noastre, )
  2.Guvernul de la Londra a sustinut planul sionist de revenire a evreilor în spatiul de origine, ocupat in mare parte de arabi. Astfel, ministrul de externe Balfour, cunoscut ca organizator de state, a conceput celebra scrisoare cunoscută sub denumirea de „Declaraţia Balfour”, prin care angaja statul britanic în susţinerea planului sionist. După încheierea Tratatului de Pace de la Paris, teritoriul aflat la vest de Iordan a devenit cunoscut sub denumirea de Palestina, sub mandat britanic, recunoscut oficial în anul 1922 de către Liga Naţiunilor Unite ( în acest teritoriu se aflau atunci cca. 90.000 de evrei). De atunci a început revenirea evreilor în Palestina, aceştia reprezentând cam 30% din populaţie,
  3. Nu de dragul evreilor a sustinut guvernul britanic planul sionist, ci din interes, pentru că fondatorul mișcării sioniste,Weizmann Chaim a lucrat în Laboratorul Amiralităţii de la Londra, unde a contribuit la descoperirea acetonei sintetice utilizată la realizarea explozivilor. Cum de au devenit, după aceea englezii protectori ai arabilor, după ce ei au creat condițiile unor conflicte? Răspunsul este tot într-o întrebare: De ce? Privim spre Egiptul acelei perioade si vom intelege, analizam a doua etapă a revoluției industriale și înțelegem mai bine!

  Apreciază

 13. Poate sa imi spuna cineva ce inseamna ISIS si ce vor ei de fapt? De ce razboiul lor este numit sfant? Este o reactie a faptului ca americanii si europenii s-au bagat in povestea cu Irak? Am inteles ca au fost initial organizati de americanii care i-au scapat de sub control. Asa e?
  Va dau o poveste venita prin mail care cred ca e adevarata. Ce nu inteleg este de ce noi am fi priviti cu ura cand noi am fost prietenii arabilor pe vremea lui Ceausescu. Dupa mine deschiderea granitelor e o mare eroare. Deschiderea mintilor ar fi fost mult mai interesanta. Cum poti sa tii femeile in negru toata viata si sa le consideri echivalentul unei camile? Cum accepta femeile lor un asemenea tratament?
  Iata povestea :

  Nu vrem să vă alarmăm, dar citiți URGENT asta. Se întâmplă în România, la Timișoara

  Un roman din Arad, Pop Sebastian, pasionat de tir sportiv, a trăit in aceste zile o experiența terifiantă, in Timișoara, care l-a marcat destul de tare. Atât de tare încât a povestit si prietenilor, pe Facebook cu lux de amanunte ce s-a întâmplat. Înarmați-va cu cel mult 4 minute din timpul dumneavoastră și citiți povestea sa cutremurătoare. Vă va pune pe gânduri, având in vedere ultimele atentate din Europa.
  ” M-am mai enervat eu pe multe chestii în ultima vreme dar pe asta trebuie sa v-o povestesc neaparat……Fusăi la tir aseară în Timișoara impreuna cu Robert Fundeanu. Nu la camioane (TIR),la poligon de tir unde tragi cu arma letala într-o țintă, asistat de un instructor. Demult vroiam sa merg dar tot timpul intervenea câte ceva asa că, ieri am sunat pentru o programare și am găsit doua locuri de la 21:45.
  Am ajuns la clădirea de lângă Iulius Mall puțin înainte de ora stabilita și am parcat în curte cumincior. Clădirea trebuie sa fi fost ceva depozit sau fabrica ceaușista pentru ca tradiționalul lift de marfa (nefunctional) strajuia o fosta rampa de încărcare care te ducea cu gândul inapoi în timp în anii 80-90.
  Urmarind indicatoarele, am ajuns la etajul trei în fata unei uși metalice cu vizor care se deschide doar pe dinauntru, de deasupra căreia ne urmarea o camera de luat vederi cu infrarosu. Sun și după câteva secunde ni se deschide. Un tip foarte amabil ne poftește înauntru și ne recomanda o cafea sau ceva răcoritor pana ne înregistrează documentele.
  În interior cred ca erau sase mese rotunde cu cate 5-6 scaune, câteva încălzitoare cu gaz și o mulțime de materiale și regulamente despre arme de foc.
  Am ales repede o revista de pe masa despre Glock și o răsfoiam cu mare interes așteptând cu ceva emoție prima tragere cu muniție reala.Nu,nu am făcut armata în uniforma statului, am facut-o mai târziu, dupa facultate, la Coca-Cola în costum. Am parcurs procedurile de înregistrare și pregătirea teoretica.Intre timp zona de tragere s-a eliberat și a venit rândul nostru.
  Ca arma de tragere am ales un Glock 34, arma de 9 mm, un fel Glock 17 dar cu țeavă mai lunga. Este una din cele mai bune arme de tir. Mi-a plăcut simplitatea și claritatea explicațiilor instructorului atât despre arma cat și despre REGULI, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului.
  Căștile pe urechi, primul glonț pe țeava, iau linia de ochire…BUUM! A fost secunda în care mi-am dat seama ca filmele sunt povesti, mi-am dat seama ca cel mai important lucru poate fi la un moment dat doar atat…de care parte a țevii stai.Am cerut permisiunea sa ne facem câteva poze ca doar avem telefoane tari și trebuia sa ne lăudăm și noi pe unde am fost și ce am făcut, ca toți băieții când dau de ceva „jucarie” noua.
  Am tras fiecare câte 30 de gloanțe și la final cu țintele în mana, foarte mândri am ieșit din poligon în sala,sa stam cuminți la o masa, sa fumam o țigara și evident sa împărtășim experientele.
  Trecem în sala…si în drum spre masa noastră din capăt vedem la o alta, în așteptare, următorul grup, patru de data asta. I-am auzit vorbind și în lumina nu foarte puternica am văzut niște ochi care ne priveau realmente cu ura ,studiind în același timp țintele pe care noi le purtam foarte mandri. Cei patru erau ARABI.
  Ne-am așezat la masa amândoi, am înghețat efectiv. Arabi în Romania, la ora 22:40 se antrenează cu arme letale în poligon!!!! Trebe ca s-a văzut ceva grav pe fata noastră de vreme ce indivizii nu ne-au mai aruncat nici măcar o privire înainte de a intra sa tragă însoțiți de celalalt instructor. Ei bine, ne-am cam speriat! Si pe buna dreptate zic eu. Instructorul, vizibil neliniștit, si-a cerut scuze dar trebuia sa intre în poligon sa nu-l lase singur pe colegul lui cu noii clienții. Am plecat și în drum spre casa ne-a luat durerea de cap instant pe amândoi.
  După o vreme, încă șocați, am început sa rememoram câteva detalii: grupul de dinaintea noastră erau defapt tot arabi, doua femei și patru bărbați, instructorul nostru era înarmat în permanenta (lucru de care ne-am dat seama când am văzut tocul ieșind discret de sub geaca).
  Sentimentul nostru a fost inițial de frica, văzând ochii ălora am simțit pericolul fizic. Când ai motocicleta și treci de primii 4000 kilometri ajungi sa simți fizic pericolul în trafic. Cunoscătorii știu bine despre ce vorbesc.M-am simțit la fel dar la intensitate ori 10.
  Deci! Din 12 clienți după ora 21, 10 erau arabi care se antrenează în poligon, la mine în țara, cu arma letala!
  Vorbind cu instructorul, am aflat ca în ULTIMELE DOUA LUNI, 80% din clienți sunt arabi. Evident ca știu și „organele” noastre abilitate.Trebuie sa precizez ca e destul de plin la ei și greu poți sa-ti faci programare zi pe zi.
  Nu știu dacă realizați ce va povestesc eu aici dar lucrurile nu stau chiar roz. Acum doua săptămâni am fost în Serbia via Ungaria și am văzut celebrul gard al lui Orban la graniță. Văzând arabii încolonați la linii de tragere mi-am dat seama ca acel gard, acel soldat înarmat pana-n dinți care păzește frontiera nu e deloc exagerare!Sunt singurii care au înțeles ca se întâmplă și fac ceva.
  Am un mesaj pentru ziariștii manipulatori ,pentru cei cu „pacea mondiala” și pentru prietenii mei:
  În timp ce multi din băieții noștri se penseaza, isi descopera /aranjează barbile și frezele în așteptarea ciclului menstrual, în timp ce multi plâng de necazul refugiaților și ziariștii se întrec în păreri care mai de care pro și contra emigrație,i n timp ce primarul orașului meu CHEAMA ! CERE! …EMIGRANTI PENTRU ARAD…..arabii stau incolonati, barbati și femei, în poligon de tir cu arma letala și se antrenează cum sa va facă gauri în pantalonii strech și bufanti!!!
  Prin urmare, de săptămâna viitoare, angajații mei vor avea sesiuni lunare de team building la poligon. Eu personal ma las de fumat și de vreme ce un glonț costa 1 leu pot sa trag lunar cel puțin 500.M-a prins, mi-am descoperit o nou pasiune și clar ma apuc de tir sportiv.De ce? Pentru ca e legal și e pe banii mei mai fraților!De aia!
  Un polițist roman trage pe luna maxim 10 cartușe ca nu avem bani,un arab,la mine în tara,trage 50 la doua zile. In timp ce polițistul care trebuie sa ma apere și sa se apere trage din an în paști cu o arma de 400 de lei, „studentul străin ” se antrenează cu una de 900 , EURO. Deci nu avem sa dam un leu pentru un glonț tras de polițist dar avem 200 , pentru un metru de bordura rutiera???!!!!
  Ma întreb, „studentii” aia chiar si-au descoperit pasiunile toți deodată și nu mai pot dormi noaptea dacă nu trag cu arma?!Poate îmi răspundeți voi.
  Unii nu o sa citiți pana la capăt,alții veți spune ca exagerez. Eu va spun ca am văzut privirea ălora și nu am fost singurul, am văzut ce fac și de mâine știu ce fac eu.Ii rog încă o data pe iubitorii păcii mondiale, pacifistii ,integratorii de emigranți musulmani sa se abțină de la comentarii,fara sa doresc sa ii jignesc într-un fel….stiu ce vorbesc,am fost acolo,am vazut! Pentru cei care totuși insista în păreri și în continuare au ochelari de cal, le comunic ca le respect părerea da mai am un mesaj :F..K OFF!!!Sper ca am fost destul de coerent cu toate ca încă sunt marcat de aventura.
  Ar mai fi multe de spus dar cred ca e destul. Thank you!I Love you!”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.