Comemorarea lui Titulescu, la Brasov

Unknown-2.jpeg

Vineri, 18 martie a.c., Fundația Europeană Titulescu va fi prezentă la Brașov, la ceremonia de comemorare a 75 de ani de la moartea lui Nicolae Titulescu.

Îi așteptăm pe toți cei interesați să ni se alăture. Voi fi prezent acolo, alături de oficiali ai Ministerului afacerilor externe, de reprezentanți ai autorităților locale și de elevi ai Colegiului Național Nicolae Titulescu din Brașov.

Evenimentul va avea loc la la Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului și va începe la ora 12.00.

24 de gânduri despre “Comemorarea lui Titulescu, la Brasov

  1. AIurelia Cristea cea cu legea antifumat (cea cf careia si o cusca cu zabrele este loc inchis [se mai intampla .. odata in alte parti un tigru a iesit la o plimbarica…. drept care vizitatorii bipezi s-au inghesuit ei in cusca!]) aiureaza despre ca cum Este momentul ca România să intre şi ea în normalitate, să intre rândul ţărilor care au limitat în mod drastic fumatul în spaţiile publice.
    Dar oare ca cand va fi momentul sa ne apropiem si noi de alte standarde UE? la nivelul de trai ma refer … Ca de un exemplu dam tit mai multi bani la sanatate si primim cam tot mai putin … Inainte ajungeam la cardiolog cam cand doream .. acum … Inainte cardiologu ma punea sa fac EKG ul sau mi-l facea el . Acum .. e separat si separat platit . Inainte aveam dreptul la 2 serii de analize pe an… Acum .. nu stiou de cand nu mi-am mai facut!
    Dar oare din traxa de viciu cat se duce in medicamnete si catre personalul medical si cat la „altii”?!

    Sa nu mai zic de momentul ca cand vom avea niste lefuri mai in concordanta cu preturile europene pe care le platim la utiliati samd…

    Insa AIurelia nu e interesata de fleacuri din astea… ci sa INTERZICA! De exemplu, daca as castiga un ban din statu pe bloguri garsoniera mea ar deveni „loc de munca” si cf AIureliei ar trebui sa ies pe trotuar sa fumez .. Da pe ea nu o intereseaza ca am fost silit sa schimb apartament de 3 camere (cumparata in 1975) pe garsoniera ca nu imi ajungea pensia (ca am iesit cu anticipatie. Fortat… da cui sa ii pese ?!)

    Oricum daca as putea i-as da Aureliei .. am doua sfaturi :
    1) sa divorteze! (cred ca de fapt sotul ei cam „sudeaza” tigarile)
    2) Daca are copii minori sub 14 ani sa nu ii duca in cafenele sa le dea o prajitura. Nu de alta dar in cafenele se vinde mai multa tarie decat cafea .. si copii ar putea crede ca este „standard” sa bei un „dublu” (romanesc . Din ala de 200 de grame! )
    Si daca este atat de grijulie cu viitorul minorilor ar trebui sa propuna o lege care sa ii scoatza pe minori din cluburi …

    Cat despre enteresul ei ca ca tânăra generaţie să crească într-un mediu mai sănătos, iar România să se alinieze standardelor europene în privinţa prevenirii şi combaterii efectelor consumului produselor din tutun şi a fumatului pasiv” io i-as zice ca tineretu roman urban consuma prea multa marijuana, bea prea mult red bull cu tarie ,cam multe „etnobotanice” de eprubeta … plus alte droguri mai dure .
    A da a se verifica si „circuitul” metadonei .
    Pe langa astea tigara este „parfum” ….

  2. In general , mie imi plac imbecilii atata timp cat stau in banca lor si nu fac rau nimanui . Insa , atunci când acestia sunt promovati in functii de alti imbecili , când au idei nastrusnice si le si pun in aplicare , acest lucru ma deranjeaza .

    Astazi am sa prezint doua cazuri : Aurelia Cristea si Dorel Caprar .

    Doua personaje MEGA PENIBILE , cu CV-uri de tot rasul si care reprezinta ( bineinteles ! ) cele mai slabe organizatii pSD din Romania , Cluj si Arad . Amândoi promovati de acelasi Victor Ponta , probabil singurul individ care a identificat meritele intelectuale si profesionale ale acestor asa zisi politicieni .

    http://www.flux24.ro/povestea-vanzatoarei-de-la-aprozar-care-a-ajuns-ministru-in-cabinetul-ponta/

    http://www.ziardecluj.ro/aurelia-cristea-vanzatoare-de-aprozar-care-si-aroga-titluri-universitare-nedobandite-fals-cv-dreptul-ministrului-clujean

    http://www.evz.ro/deputatul-psd-dorel-caprar-de-la-mecanic-la-noul-secretar-al-comisiei-pentru-controlul-parlamentar-asupra-sie.html

    http://www.bursa.ro/valer-marian-marea-deformare-a-psd-de-catre-victor-ponta-259844&s=politica&articol=259844.html

    Eu chiar nu inteleg care este mecanismul de promovare pe linie de partid sau cui foloseste promovarea unor indivizi de teapa astora . A unor caricaturi umane care intr-o lume normala ar sta la coada vacii sau la coada lopetii . A unor homunculi care nu pot sa gandeasca sau sa analizeze niste situatii de viata simple .
    Eu personal , nu cred ca foloseste nimanui : nici PSD-ului , nici Parlamentului , nici tarii si nici conducerii PSD !

    Insa cu astfel de indivizi in politica chiar nu mai trebuie sa ne miram ca tara arata in halul asta …

  3. Ghita Bizonu’
    martie 17, 2016 la 11:18 am

    Eu sper ca ucrainienii sunt mai destepti ca noi si sa invete din greselile noastre, desteptandu-se la timp, cat mai au ceva industrie…si sa mature toxina aberanta si utopica a atlantismului la Marea Neagra…
    …daca vor intelege ca americanii au un singur scop ,,civilizator”, anume, sa transforme cetatenii din noile colonii in ,,zombies”.
    😉

  4. Coarna, nu cred ca cei de la Scanteia erau atat de vizionari incat sa anticipeze ca ,,Electroputere Craiova (va fi) scoasă la vânzare, iar în anul 2007 (va fi) cumpărată de grupul Al Arrab din Arabia Saudită” …..pentru a fi transformata in mall.
    ..Eu am circulat cu trenurile anilor 1980. Nici locomotivele electrice si nici…viteza nu aratau ca in prezent.
    Prin anii 1980 rapidul facea 2 ore si 10 minute, cu 3 opriri (Ploiesti, Sinaia, Predeal) intre Bucuresti -Brasov.
    Abia in ianuarie 2015 un tren experimental (cu locomotiva Softronic Transmontana” 480-001 + 5 vagoane), circualand fara oprire, a reusit sa bata acest record). Dar, dupa cum stiti, exceptiile intaresc regula celor 3-4 ore… 😉

  5. Cris
    martie 17, 2016 la 2:32 pm

    Si eu mi-as dori sa existe o ,,luminita” la capatului tunelului. Din pacate, doamna Luminita nu face altceva decat sa rasuceasca cutitul in rana…vorba domnului Nastase: trist, foarte trist.
    Solutii de iesire nu exista in prezent.
    Nu vedeti ca partidele si Parlamentul Romaniei s-au predat neconditionat ? Cu exceptia notabila a domnului Calin Popescu Tariceanu…dar sa vedem cat timp i se va mai permite.
    Cel mai fericit dintre noi este d-nul Doru Coarna, caruia i se cam indeplinesc dorintele. (Z)
    ..Singura consolare, stiti care este ? Toti, dar absolut toti, sunt/suntem muritori. Chiar daca o ziarista retardata se bucura ca un copil de gradinita ca…,,Cea cu Coasa” va putea fi invinsa urmare a nustiucarui experiment american de inginerie genetica. Americanii, in imensa lor ignorantza, cred ca daca preiau, cu alte dotari si cunostinte , idealul lui Victor Frankenstein, vor reusi sa-l egaleze pe Dumnezeu..nu vor reusi niciodata. Asa cum nu vor reusi niciodata sa reproduca sufletul si constiinta de sine prin sarme si cipuri interconectate intre ele.
    Dar diavolul ii imbie sa incerce mai departe. (Z)

  6. Andrian B.

    Nu cred ca activitatea de vanzator la aprozar, la mai putin de 27 de ani, reprezinta un handicap in cariera unui om, oricare ar fi el.
    Personal, am mai multa incredere in cineva care pleaca de la munca de jos, decat in oameni care au trecut prin teorie economica prestand, mai apoi, doar activitati sterile in mediul bugetar (vezi cazul Andreei Paul Vass) dar dand lectii de economie despre…mediul privat, din postura de politician.
    Nu mai vorbesc despre cei trecuti (precum gastele in apa) prin ,,facultati” private (a se citi fabrici de patalamale), gandindu-ma, de exemplu, la doamnele Gorghiu si Udrea. Totusi, pe Udrea o admir pentru inteligenta sa nativa si (prea) multa experienta de viata. (Z)
    Asa cum nici activitatea de buticar in mediul privat nu este o rusine, din moment ce a aparut ca un raspuns la o necesitate socio-economica.
    In schimb, este rusinos ca un licentiat in Romania sa spele vase si/sau sa stearga moshi si babe la fund, la Londra, Roma, sau Paris, in asteptarea celebrilor caini cu colaci in coada. Asa se intampla cand nu-ti place munca…de jos in tara ta. Tot la acea cota ajungi, dar in sensul propriu al cuvantului. Dar, cel putin, poti sa stai la coada in spirala de la turnul Eiffel.
    E ceva….. (Z)
    ps
    Noroc ca se mai gaseste cineva care sa mai citeasca presa basista…iata cum scapa domniilor lor de insolventa. (Z)

  7. Foarte interesant!
    La TVR au avut loc alegeri pentru desemnarea reprezentanților salariaților în viitorul C.A.
    În urma procesului de votare au fost înregistrate următoarele rezultate: Monica Ghiurco — 348 de voturi, Gabi Giurgiu — 333 de voturi, Cornel Mihalache — 243 de voturi, Luminița Velciu — 219, Marian Balcan — 214, Ramona Săseanu — 186, Sanda Vișan — 181, Sorin Burtea și Sebesi Karen Attila — câte 168 de voturi, Ioana Dumitrescu — 164 de voturi, Adrian Năstase — 160, Luminița Iordănescu — 108, Răzvan Butaru — 103, Ion Stavre — 94, Marius Bădulescu — 92, Sorin Rada — 72, Cezar Ion — 68, Dani Constantin — 44, Doru Dumitrescu — 39, Valentin Motorga — 34, Emilia Leahu — 32, Florian Sfetcu — 31, Ion Moraru — 26, Alexandru Blăgoi — 24, Cristian Stan și Florian Petrică — câte 17 voturi, Eugen Rusu — 10 voturi, Stelian Ristache, Radu Florian Dănilă și Sorin Bejan — câte 8 voturi, Adrian Ionescu — 6 voturi.
    Bănuiesc că apariția numelui Adrian Năstase, pe lista de candidați, a fost o surpriză, chiar și pentru dumneavoastră!. (Parcă la fel s-a întâmplat și cu Valentin Nicolau.)

  8. Din citatele pe care le dați din Titulescu, și din discursul lui Gheorghe Potra, îmi dau seama că tipul a fost foarte realist și echilibrat, n-a avut idei fixe, ci și-a modelat gândirea după realități.
    Nu mai vorbesc de faptul că a avut o cultură generală solidă, calm, tact și diplomație, deci calități indispensabile unui diplomat.

    Spre necazul meu, eu n-am aceste calități, dimpotrivă, am un temperament sanguinic, mă enervez repede, ripostez (firește, civilizat) și, ca orice Scorpion care se respectă, plănuiesc îndelung răzbunarea, apoi, cu răbdare (la asta AM răbdare) aștept ziua în care să-mi pun planul în aplicare.
    Singurul punct bun e că nu anticipez victoria și, dacă nu-mi iese, mă consolez cu ideea că nu pot să fiu victorioasă totdeauna.

    Iată deosebirile dintre mine și Titulescu!

  9. Potrivit presei de peste Prut, Traian Basescu a depus cerere pentru obtinerea cetateniei moldovenesti. Ca si sotia sa Maria. O fi simtind ca va trebui sa paraseasca Romania, in curand?

  10. Nu-mi place înlocuirea denumirii de liceu cu cea de colegiu.
    Mi se pare o slugărnicie înjositoare copierea americănsimului în toate cele.
    Apoi, de ce „colegiu național”? Dacă zici doar colegiu, nu se înțelege că e al națiunii române?
    La fel mă enervează redactorii TV care, când vorbesc despre Parlament, spun tot timpul „Parlamentul României”, ca și cum în emisiunile despre ceea ce se întâmplă în România se vorbește despre parlamentele din alte țări.

  11. @ Ghiţă,
    Mă pui iar în situaţia să observ că la una din chestiile abordate eşti pe dinafară. Referitor asigurările de sănătate, n-ai nici dreptate şi nici nu prea eşti în drept să te plângi.
    De fapt nu plătim din ce în ce mai mult, ba una din măsurile discutabile de guvernul Ponta a fost tocmai reducerea acestora din sarcina angajatorului, iar în ceea ce priveşte nemulţumirile tale, sunt fără obiect, astfel:
    – spui că nu ţi-ai mai făcut analizele de nu mai ştii când. Bine, n-ai făcut-o pen’că n-ai vrut tu, nu că nu ţi le-ar face. Sigur, acasă nu vine nimeni după tine, îţi trebuie trimitere de la medicul de familie şi pentru asta trebuie să te duci tu la el să-i ceri să-ţi dea trimitere.
    – spui că n-ajungi la cardiolog, dar iarăşi mi se pare că n-ajungi că nu vrei tu să te duci. În mod normal ai nevoie de trimitere, tot de la medicul de familie, dar asta nu e situaţia ta care-ai suferit un infarct, ai fost internat, ţi s-a implantat un stent şi numai eu ştiu de când îmi răcesc gura să te duci la un control, dar invoci fel şi fel de motive, ba că ai uitat numele cardiologului, ba că nu-ţi aduci aminte nu ştiu ce. Pretexte. Şi să ştii că acolo, chiar dacă EKG-ul îl faci separat, că nici nu-i normal să-şi piardă timpul medicul cu un examen pe care ţi-l face o asistentă, dar nu e foarte clar ce-nţelegi tu cu „e separat plătit”, de către cine adicătelea? Afirmaţia asta a ta e pur şi simplu răuvoitoare.
    Te înscrii însă în corul, foarte la modă, celor care acuză sistemul de sănătate de toate păcatele cu putinţă, deşi tu eşti unul care n-ar prea avea niciun motiv s-o facă. Cânţi fals carevasăzică!

  12. & off topic , dar trist de actual …

    CA BINE LE MAI ZICI SEVERINE ……DAR , DIN PACATE , TRADATORII-S MULT PREA MULTI , MULT PREA MULTE SLUGI SUPUSE , IAR ” MAREA GLOBALIZARE „-I MULT PREA PUTERNICA PT. NISTE BIETI NENOROCITI DE CONSUMATORI !

    ” Bătălia în care suntem deja implicați este una pe viață și pe moarte. Soarta ei depinde de cel care obține victoria pe frontul intern.

    Este limpede că puterile globale sau regionale ale căror aliați suntem – indiferent care ar fi ele – nu se simt confortabil cu o ROMANIE SUVERANA , POTENTA SI REZISTENTA .

    Întrucât, totuși, nu ne pot nici ignora, ne vor accepta și așa, de îndată ce semnele că există destui români gata să facă act de supunere se vor stinge.

    Nu defectele noastre ci trădările noastre explică de ce aliații noștri cred că este mai profitabil pentru ei ca noi să pierim ca neam, lăsând în urmă o națiune vidă asemenea unei cochilii goale, decât să ne păstreze ca partener pe care se pot sprijini tocmai întrucât le opunem rezistență.”

  13. Lumea se autoconstruieste: Globalitatea activa si multipolara (o propunere de idée-concept)

    Edward Lucas: “Am pierdut cultura securității de pe vremea ‘războiului rece’ care ne apăra. Nu știu cum ne-o vom recâștiga”:

    http://www.contributors.ro/editorial/weaponization-un-cuvant-care-poate-induce-in-eroare/

    Concluzia autorului mi se pare neasteptat de nostalgica. Nu m-as fi asteptat la un regret atat de explicit dupa razboiul rece.

    Dar, mai ales, mi se pare surprinzatoare iesirea din realitatea ca traim deja un nou razboi rece, la fel de nedorit ca si primul, si ca aceasta reactie occidentala, care de fapt este la propria-i criza, este nepotrivita.

    Este suficient sa ne uitam la consecintele oarbe ale sanctiunilor pentru a ne da seama de acest lucru, impactul lor este global, costurile sunt pentru toti, care ne afunda, nu ne scot din criza.

    In al doilea rand, nu numai despre Rusia este vorba in noua ecuatie globala, ci si despre globalitatea insasi, care a devenit o Globalitate Activa, care se autoconstruieste prin Afirmare Multipolara, nu mai accepta o ordine a unor interese unilaterale. La aceasta Masa Rotunda a globalitatii active si multipolare fiecare isi are un loc, nimeni nu mai ramane in afara, ca in ordinea veche, in care cine era exclus nu exista.

  14. Se acopera de ridicol , la greu , guvernul auto-numit ” tehnocrat ” .
    Situatia santierelor de infrastructura la 17 martie 2016 arata asa : ” lot 1 Campia Turzii Ogra – ordin de incepere a lucrarilor suspendat in asteptarea autorizatiei de constructie si a recuperarii titlurilor de proprietate pe terenurile expropriate ”
    Aveti acelasi text infiorator la 14 luni de la semnarea contractelor pe 3 alte loturi .
    Pe sectorul de la granita din Bihor avem un text din care se intelege ca i s-a transmis constructorului ca tot el este pana acum constructor ?!
    Pe scurt , n-au inceput nimic si se tem sa inceapa .
    Aflat la Zalau , domnul prim ministru a promis ” fonduri guvernamentale ” pentru casa lui Iuliu Maniu care cade – nu a venit nimic , bineinteles , preotul din Badacini are ca sursa de finantare donatiile de 18 euro si 100 de lei venite de la anonimi …
    Tot dl Ciolos vorbeste de centura Zalau care ar prinde viata vezi Doamne pentru ca Armata ar ceda teren pentru constructie – numai ca nu are alocat un leu pentru proiect , nici studiu , nici santier , nici concurs …
    Ponta si Sova , varianta 2012-2014 , sunt constructori entuziasti si voluntari pe langa sinistrele limbi de lemn tehnocrate de astazi …

  15. Cârcotaşule

    nu ma refeream strict la persoana mea… Ci in gnl .. A se vedea si sumele care in gnl au crescut … sumele de la casa de Asigirari.

    Zev

    din cate stiu „problema” CFR ului nu sunt atat locomotovele si vagoanele ci sinele. Care ar fi trebuit schimbatae cu ceva numit „sine grele” care sa spermita o incarcare mai mare pe metru liniar. CUlmea combinatul de la Calarasi trebuia sa produca aceste sine .. Exact la tazanc am fots „scapati” de aceasta capacitate…

  16. @ ZeV,

    lasa-ma cu calea ferata, poate nu stii, adica sigur nu stii, dar sussemnatul am executat cinci (5!) ani de naveta Buc-Ploiesti cu personalul 3003 prin anii ’80, singurul pe care ni se deconta abonamentul, asa ca… N-am calculat cate ecuatoare am parcurs si nici cat timp am pierdut, iar de oboseala imi amintesc si acum…

    Despre americani: Tu vrei sa fim semeti, foarte bine, si eu spun asta, dar cand nu mai ai nimic sa tii coada sus se cheama eschibitionism… Nu se pune problema unei insule de atlantism (?), avem specificul nostru imposibil, insa tu observi ca nu ne alegem cu nimic de 26 de ani? Observi ca saracim, saracim si tot saracim pana la dezagregare? Cui se datoreaza saracia, stii? Ce avem acum si n-am avut inainte, nu cumva clasa asta politica plina de hoti si vanzatori de tara? II durea pixul sa guverneze cinstit in raport cu poporul roman si sa fie smecheri cu altii? Dar e prea tarziu, nici nu mai merita sa le purtam pica, s-au imbogatit oportun, asta-i tot…

    Acum trebuie salvata integritatea tarii daca am ajuns asa si aici, si singura cale este sa marsaluim inspre globalizare din proprie vointa si pregatindu-ne un viitor cat mai cert, d-asta vorbeam de unul-doua domenii in care sa rupem gura targului la nivel global… altminteri, crede-ma, vom conversa pe internet din tari diferite, se intampla intr-o noapte… Sigur, ar urma viguroase proteste diplomatice, papagali tv plini de indignare, cateva mitinguri timorate, sanctiuni 2-3 luni, dar ramane asa… Nu-i de joaca!

    Asa ca hai sa lasam nostalgia asta paguboasa caci mortul de la groapa nu se mai intoarce si nici socialismul sau acele vremuri, si sa strangem randurile in fata a ceea ce va veni, caci va veni fara-ndoiala… ne asteapta dupa colt!

  17. @ ZeV

    Eu tot aștept ca aceia care sunt nemulțumiți de tot, de toți și de toate să înființeze partide, să activeze, să participe la alegeri, să ceară funcții de conducere, de decizie, ca să scape de actualii lideri, politicieni care, după ei, sunt necinstiți și incompetenți.

    Vreau să-i văd pe nihiliști la treabă, fiindcă, cu vorba, ei rezolvă totul.
    Dacă ei vor ajunge la luminița de la capătul tunelului, eu îi voi felicita și voi recunoaște că liderii din ultimii 25 de ani n-au fost buni.

    Părerea mea e că nu suntem în niciun tunel, ci mergem înainte pe un drum greu. Mergem încet și cu opriri fiindcă FOARTE MULȚI mărșăluitori nu respectă regulile și așteaptă ca liderii să-i ducă în spate.

  18. @ Bizoane,
    Trebuie să te citez ca să nu mai poţi nega ce-ai spus. Îmi răspunzi că:

    Cârcotaşule

    nu ma refeream strict la persoana mea… Ci in gnl .. A se vedea si sumele care in gnl au crescut … sumele de la casa de Asigirari.

    Ba eu zic că ar trebui să vorbeşti strict despre persoana ta, eu nu te-am delegat să baţi câmpii în numele meu, că altfel sumele plătite la CASS sunt aceleaşi prevăzute în legea 571/2003, 5,2% de angajator şi 5,5% de angajat, deci n-au crescut neam. Că s-a modificat baza de impozitare, deşi nu radical, nu e cazul să încerci să fii escroc, că nu eşti din cei ce au bani… fără număr. Culmea e să începi să te dai tu de dreapta, deşi n-ai după ce…
    În rest renunţ să mai reiau aiurelile pe care le-ai scris în prima postare şi pe care le-am demontat, punct cu punct.
    Şi dacă am încercat să fiu discret o să renunţ acum, pentru că încerci să profiţi. Păi cum să-ţi permiţi tu să critici un sistem de pe urma căruia ai beneficiat din plin, fără nicio restricţie, deşi ai un venit sub 740 lei, deci nu plăteşti CASS niciun leu? Cum să tac când tu vrei să mai vorbeşti şi-n numele altora, care vezi Doamne, plătesc „din ce în ce mai mult”? Dacă te-a angajat cineva pe post de purtător de vorbe, măcar spune, să ştie toată lumea că încerci şi tu să câştigi un ban cinstit!

  19. Nu întotdeauna argumentele bazate pe memorie sunt de luat în seamă. Pentru mai tinerii prezenți în acest spațiu, indiferent de subiectul în discuție, ar fi corect să se spună că, în anii ’80, majoritatea trenurilor personale (Regio), pe distanța București – Ploiești, circulau cu mers de accelerat/rapid (I.R. / I.C. adică fără oprire), în 39 minute.
    La ora de mers la serviciu, în București era teroare – de exemplu din Berceni (zona Metalurgiei, să zicem) spre platforma Militari (UREMOAS, CESAROM, ISTIUAPS, Prefabricate Militari, ICPMC, ICPILA, DACIA-Service, garaj ITB, Liceul de Chimie Industrială, Nufărul, Turbomecanica, Monetăria Statului, Liceul Auto, Intreprinderea Chimică Victoria), într-o înghesuială de toată groaza, călătoria dura mai mult de o oră, în mod obișnuit, dar dacă apăreau blocaje la BIG sau Bellu sau la Leu ……. mai bine te întorceai acasă.

Lasă un răspuns