Dezbatere la FET

coperta-Malureanu-3.jpg

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare vă invită joi, 10 martie a.c., începând cu ora 16.30, la lansarea volumului În apărarea ordinii constituționale. Perspectiva unui ofițer de informații, al generalului de brigadă (r) Vasile MĂLUREANU. Alături de autor, vor lua cuvântul col. Filip TEODORESCU, dr. Alin SPÂNU, dr. Constantin CORNEANU. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șoseaua Kiseleff, nr. 47, sector 1.

45 de gânduri despre “Dezbatere la FET

 1. Hotnews:

  Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei prin care a declarat neconstitutional un articol din Codul de procedura penala care permitea SRI sa faca interceptari in dosarele instrumentate de DNA si alte parchete. Decizia se aplica proceselor aflate pe rol, ceea ce inseamna ca probele obtinute prin interceptari facute de SRI sau alte servicii se informatii nu vor mai fi luate in calcul de judecatori. Decizia nu se aplica insa dosarelor in care au fost pronuntate solutii definitive, condamnatii in aceste spete neputand cere revizuirea sentintelor, cu o exceptie: daca au ridicat exceptii similare de neconstitutionalitate pana la publicarea acestei decizii in Monitorul Oficial.

  Cred ca acum e foarte clar ce vrea Ambasada. Nu cumva sa se ajunga la oamenii ei! Asa ca acum interceptarile nu mai sunt bune! Monica Macovei este penibila cu falsele ei proteste.

  Apreciază

 2. @Doru Coarna,martie 9, 2016 la 3:53 pm

  Hai să nu fim caraghioşi…sau, cel puţin eu, nu intenţionez să fiu. Când vi se face foame, vă săturaţi cu ce-aţi mâncat acum patru luni ? Când vă plesneşte capul, vă alină compresa rece aplicată pe frunte în noiembrie? Măseaua care vă doare de vă suiţi pe pereţi e aia extrasă prin toamnă?

  Există un „trecut” care face rău în continuare, şi-l vedem sprinten, alergând dintr-o televiziune în alta, şi-l ascultăm cum se jură că nu fură şi cum MP este un partid curat-lacrimă-de-domnişoară. Despre el putem vorbi.

  Dar, la fel, există şi un „trecut ” care nu produce aminitiri, dacă nu vrem să pierdem timpul aiurea.

  Apreciază

 3. @George Ban. Asa este, e vorba de protejarea unor persoane. Insa, pentru ca e greu sa faci un rau absolut, decizia zegrenista are si o parte buna, de care, in adevar in context, nu e usor sa vorbesti: decizia duce la reconsiderarea probelor , activitatii in scop probatoriu si pune investigatorii la o munca reala; pana acum, inregistrarile facute de alte organizatii decat procuratura investigatoare, puteau constitui probe: de aici si scaparile de inregistrari in telejustitie. Si de acum incolo aceste organizatii vor putea face interceptari, insa ele vor constitui cel mult indicii pe baza carora investigatorii vor trebui sa gaseasca probe mai consistente. Trimiterea, ca in cazul dlui Nastase, a unui provocator microfonat ale carui inregistrari aproape neinteligibile sa devina probe intr-un proces, cam trece. Incet-incet si interceptarile procuraturilor vor trece mai greu de judecatori in procese si activitatea probatorie in general va trebui sa fie reconsiderata. Procuraturile nu vor mai fi interesate in scapari de interceptari catre media deoarece asta le va ingreuna activitatea de strangere a probelor pe baza indiciilor furnizate de interceptari.

  Apreciază

 4. Off topic ,
  dar foarte de actualitate …..
  si cine nu-ntelege clar care-i situatia noastra in relatia cu vecinii de la est , e usor si duios dus cu capu’ …..

  Finlanda – un alt mod de a trăi în preajma Rusiei

  ”Este important să știi cum gândesc rușii. Vrem nu vrem, sunt o țară de șahiști”

  Guvernul finlandez arată că secretul pentru orice națiune mică aflată în vecinătatea Rusiei este SA-SI APERE POZITIA IN FATA PROVOCARILOR , fără însă A PROVOCA la rândul ei Moscova ”

  Pana si ( e adevarat , geriatricii strategi americani ) Henry Kissinger și Zbigniew Brzezinski recomandă acum Ucrainei să urmeze exemplul finlandez din urmă cu decenii.

  http://foreignpolicy.com/2016/03/07/how-finland-became-europes-bear-whisperer-russia-putin/

  Apreciază

 5. China: Argumente antidisolutive

  Oricat de discutabile sau nu ar fi geografia si geopolitica in ciclurile popoarelor, fie ca este vorba de ciclul etnic (biologic) sau ciclul istoric (politic), ar trebui sa observam ca din ambele puncte de vedere China ni se infatiseaza ca un urias care nicidecum nu sta pe picioare de lut:

  http://www.contributors.ro/global-europa/china-un-uria%C8%99-cu-picioare-geopolitice-de-lut/

  Dupa suprafata uscatului, China este ca marime a doua tara din lume, dupa Rusia, iar dupa cea totala ocupa locul 4, dupa Rusia, Canada si SUA. Apa, care a jucat un rol dominant, de cele mai multe ori, in suprematiile puterilor maritime ale trecutului, este si ea prezenta in geografia si geopolitca Chinei.

  Dar, alaturi de geopolitica (1), China mai dispune de argumentul zdrobitor al demopoliticii (2), al numarului populatiei (din cate stiu, a inceput o flexibilizare a politicii unui singur copil, se admite selectiv, in functie de caz, si al doilea copil).

  Indraznesc sa spun ca o ordine mondiala in care pozitiile de putere, implicit de distribuire, redistribuire si consum, nu cuprind sau relativizeaza criteriul proportiilor dupa suprafata si populatie, ridica mari indoieli de validare. Cu siguranta, lui Dumnezeu ii plac tarile cu populatie mare (l-am “parafrazat” invers pe McCain, care spunea ca lui Dumnezeu ii plac batalioanele mari), pentru ca acolo exista si multa munca (3).

  Dar China mai are si alte argumente antidisolutive, cum ar fi confucianismul si budismul (4), care pun in centrul lor iubirea oamenilor si respectarea vietii, asemanator crestinismului, apoi omogenitatea rasiala (5), constientizarea (crescanda) a unitatii euroasiatice (6) – se vor intelege in cele din urma cu japonezii, vietnamezii scl -, armonia contrariilor yin-yang (7), principiu pe care il remarcam in intregul tesut social si politic, incepand de la familie (barbat-femeie) si pana la sistemul politic si economic (unipartidism politic-pluralism economic / capitalism-comunism etc).

  Si mai este ceva, China este abia la inceputul afirmarii sale ca mare putere. Mai are multe de aratat, inclusiv in oferta de idei noi in materie social-politica, pentru inocuirea ideilor uzate, care si-au atins limitele. Este credibil sa presupunem, sper, ca la dimensiunile chineze atat de multe si de mari este nevoie si de un timp pe masura pentru a atinge plenitudinea. Cel putin un secol sau cat a mai ramas din cel in curs, daca nu doua secole si ceva, cat le-a trebuit americanilor. Desigur, nu suntem oracole, e vorba de un exercitiu de gandire, doar istoria confirma sau infirma…

  Alius, razbunarea este un cerc care se inchide. Au aflat aproape toti cei care au folosit-o, punand pe umerii popoarelor lor povara unei karme politice nemeritate (desi doar ei ar fi meritat-o), motiv pentru care noile generatii de politicieni au abandonat-o ireversibil.

  In cazul cruzimilor pe care japonezii le-au savarsit impotriva chinezilor, nu este vorba de a uita, ci de a ierta, de a inchide definitiv un trecut terifiant si posibilitatea de a-l repeta, si a deschide posibilitatea unui viitor pasnic si productiv, care sa lucreze pentru ambele popoare, dar si pentru celelalte din regiune. Sunt cateva precedente postbelice de reconciliere notabile, care vor fi subscrise si de chinezi si de japonezi, este doar o chestiune de timp.

  Nefericita lectie araba demonstreaza ca si casa numita “regiune” trebuie pretuita. Nu este nevoie decat de o diplomatie a sinceritatii si bunei credinte, care foarte probabil va fi inventata, dupa diplomatia fara cravata. Cine este sceptic in privinta japonezilor, care pana acum au refuzat sa-si ceara iertare, sa rememoreze ca japonezii au fost capabili de un act de neconceput in epoca, desfiintarea castei samurailor, a luptatorilor medievali despre care se credea ca sunt modelul suprem si etern al desăvârșirii japoneze. Prin DSBC, raul poate fi identificat, izolat si extirpat.

  Apreciază

 6. @ Liviu Bejan

  După retragerea romană din 271, timp de aproape 1000 ani nu există documente referitoare la Ţara Haţegului. Abia în 1247 apare prima atestare a zonei în Diploma Cavalerilor Ioaniţi, unde se precizează că Țara Hațegului făcea parte la acea vreme din voievodatul lui Litovoi ( Lytuoy ), cu nucleul în nordul Olteniei. Anul 1277 marchează desprinderea Ţării Haţegului de voievodatul lui Litovoi şi integrarea sa în Regatul Ungar – exact perioada din care datează actuala construcţie de la Densuş. Pentru mai multe detalii, vă recomand cartea unuia dintre cei mai mari medievişti români, Radu Popa, La începuturile Evului Mediu Românesc. Ţara Haţegului.

  Cercetarea istoriografică nu se bazează pe presupuneri şi supoziţii, ci doar pe mărturii furnizate de izvoarele scrise, de epigrafie şi de arheologie. În cazul bisericii de la Densuş, nu avem decât rezultatele cercetărilor arheologice – pe care le-am rezumat în postarea anterioară – şi stilul arhitectonic romanic târziu, care corespunde cu celelalte biserici-mănăstiri fortificate ridicate de cistercieni începând cu sec. XII din ce în ce mai la est de Elba. Restul sunt speculaţii fără nici o valoare ştiinţifică.

  Apreciază

 7. @ George Ban

  Darren White s-a trezit din adormire, cel mai plauzibil pentru că nemaifiind încorsetat de obligaţiile pe care le avea în calitate de funcţionar de stat, îşi apără acum propriile interese materiale ( parteneriatul cu Adrian Sârbu ). Motivaţia lui nu prezintă importanţă, însă Ambasada SUA nu are cum să ia apărarea lui Băsescu deoarece fostul preşedinte se bucură în continuare de impunitate, în timp ce lui Ponta, de ex., i s-a fabricat un dosar penal din nimic. Mai degrabă, Departamentul de Stat şi-a dat seama că poziţia lui White poate deveni folositoare celor care doresc o justiţie mai echilibrată, mai independentă şi mai puţin represivă.

  De aceea, în acest moment Darren White trebuie considerat un aliat : politica nu înseamnă atitudine morală, ci acţiune !

  Apreciază

 8. @ nastase

  Angela Filote , sefa Reprezentantei Comisiei Europene confirma exact ceea ce ati spus d-voastra in urma cu cateva zile : ca modelul economic ales de Romania este GRESIT !

  Ca este aberant sa ai indicatori macroeconomici buni dar in acelasi timp populatia sa fie din ce in ce mai saraca .
  Dealtfel , lucruri vizibile si pentru oamenii cu un minim de cultura economica sau simt al realitatii .

  ” România este în topul creşterii în Uniunea Europeană, dar în acelaşi timp se află şi în topul sărăciei. Asta îmi spune mie că actualul model de creştere nu lucrează în interesul cetăţeanului. Nu este un model pe care să-l încurajăm ” , a declarat miercuri Angela Filote, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, la conferinţa de prezentare a Raportului de ţară.

  http://www.agerpres.ro/economie/2016/03/09/filote-ce-modelul-de-crestere-economica-din-romania-nu-lucreaza-in-interesul-cetateanului-11-52-51

  La fel de penibil , lipsit de scrupule si in contratimp domnul Mugur Isarescu care la RRA a scos pe gurita niste enormitati care-l descalifica atat ca om cat si ca economist :

  – nu intelege cum de Romania are indicatori macroeconomici atat de buni si lumea este atat de nemultumita !!!

  – nemultumitii din tara asta sunt prea vizibili si prea bine reprezentati .

  Apreciază

 9. George

  Am remarcat ca DNA & Co cere suplimentari de fonduri pentru aparatura. Ma gandesc ca ar trebui aplicat principiul: se da un leu pentru dna, se scade un leu de la sri, din moment ce acesta din urma ramane fara obiectul muncii.
  Dar, din pacate, nu cred ca logica noastra este aceeasi cu a Lor. (Z)
  Cat despre Monica Macovei, ar trebui, cu totii, sa facem o plangere penala impotriva mneai pentru subminarea statului de drept atunci cand a propus legile justitiei si a promovat noile coduri.
  La urma urmei, delatiunea este, oricum, baza dosarelor DNA, avand in vedere proportia de vreo 84-86% a dosarelor intemeiate pe denunturi. (Z)
  De asemeni, poate n-ar strica si o plangere la adresa Ambasadorului cu judecarea acestuia pe teritoriul Romaniei, deoarece isi incalca in mod repetat fisa postului, atacand institutii fundamentale ale statului roman. Sa fie judecat, feisbucistul, in Romania, nu ca nemernicul care a ucis nonsalant un artist roman. Ce ? Doar imunitatea parlamentarilor romani sa fie relativa si pur decorativa in raport cu cererile ,,justitiei” ? A diplomatilor, de ce nu ? (Z)

  Apreciază

 10. Mi-a placut de domnul Chireac cand a replicat unui papagal penelisto-pedelist (care punea la indoiala cifrele prezentate de Victor Ponta prin intermediul actualei ministrese de finante – probabil, calul sau troian in guvernul technocrat – dupa unii papisti de meserie, evident):
  ,,Pai, stimabile, daca masurile economico-financiare promovate de guvernul Ponta spuneti ca au prejudiciat mediul privat, cum se face ca investiile private au crescut substantial in 2015, fata de 2014 ? (Per total, investitile in Romania au crescut, contrar previziunilor ,,casandrelor” din presa si din opozitia la PSD).
  Raspuns ?…….tacere. (Z)
  Asta nu inseamna ca nu vom avea, in continuare, diversitate de pareri pe blog si pe aceasta tema. In fond, asa este in democratie. (Z)

  Apreciază

 11. @ ZeV & Luminita,

  OK, dar nu stiu cum sa va spun, v-a cazut guvernul! Defapt nu a cazut, ci a plecat singur acasa, cu coditele frumos pliate intre picioruse, tragand dupa sine toate minciunelele… Caci repet, eu astept trenuletul de mare viteza!

  Lasand gluma, tara asta are parte de politicieni tot mai slabi! Te uiti la ei si nu-ti vine sa crezi! De unde ii scot partidele, sistemul, Uniunea, habar n-am, dar ramai masca!

  In privinta acestui loc, nu cred ca este o tribuna a stangii, oricum nu una a stangii oarbe… Dl Nastase nu face parte din categoria superficialilor care reitereaza temele momentane ale sefilor, dansul isi permite, si NE permite, pozitii independente cu conditia ca acestea sa derive dintr-un rationament bazat pe fapte, pe evidente sau pe adevaruri fundamentale. Aici nu se face propaganda de partid, sunt alte locuri pt asa ceva…

  Trebuie recunoscut ca sunt destui ticalosi si pe stanga si pe dreapta, si este imposibil sa faci o departajare onesta… In acelasi timp sunt si valori, insa ciudat, de ambele parti sunt marginalizate… Per ansamblu, intreaga clasa politica nu-si merita banii! Dar si-i voteaza singura!

  Ma uit cum parlamentul nu stie ce legi banoase sa-si mai dea, cum presedintia arde gazul si cum guvernul nu are lant la bicicleta, probabil sabotat de structurile stangii ramase pe alocuri… Doar Justitia si institutiile de forta isi mai fac treaba, fiind insa tintele politicienilor si mediei aservite politicului, vizate in urma numeroaselor fapte de arme de tot felul ce au nenorocit natiunea…

  Da! Gica a furat o panza de bomfaier iar Ionel o teava de irigatii, dar grosul industriei, agriculturii, fondurilor de tot felul, bancilor si ce mai avea Romania odinioara, cui trebuie imputat? Lacomii au avut 20 de ani, ar fi trebuit sa se simta satisfacuti… Dar nu! Ei vor sa „lucreze” in acelasi fel sine die! Priviti si acum, cu toata campania statului de drept, inca se cauta spaga! Cat de idiot esti daca nu intelegi ca s-a terminat?

  Eu cred ca lipseste coerenta, si asta se intampla pt ca lipseste autoritatea! Statul este disfunctional in registru legal, si de mare-mare randament in cel ilegal! Unde duce asa ceva? In mod natural, la dezastru! Cat crede clasa asta politica ca mai poate saraci romanul? Romanul rabda sau pleaca, dar ce te faci daca vine o generatie care va spune: plecati voi, mai bine… Si asta a cam aparut! In varianta A de vina era UE, FMI, multinationalele si soros… Acum politicul aplica varianta B, ii minte, ii amana, ii pacaleste, dar nici astea nu vor merge la infinit…

  Ce te faci daca lumea nu mai iese la vot? Sigur, le dai repede o lege cu amenzi, si daca te sfideaza si tot nu iese? Nu poti amenda natiunea caci iata-ne in situatia din ’89 cand se facea totul pt OM iar Bula vroia sa precizeze la scoaala cine era Omul…

  Oamenii lucizi, cati or fi ei prin politica, ar trebui sa simta prohodul si sa inteleaga ca nu-i ceva personal, ci doar evolutie obiectiva, naturala, a societatii… Sa lase chivernisirea si sa munceaasca pt popor, sau pa! Dar repede, nu peste alta legislatura…

  Parerea mea. Insa tin nespus la ea…

  Apreciază

 12. Mihaela Erika Petculescu: in ce consta valoarea stiintifica a unor lucrari care pun constructia unei biserici ortodoxe pe seama unui ordin catolic? Ca sa nu mai vorbesc ca, in cazul constructiilor costerciene, s-au transmis si numele abatiilor – sora (mai mare) din Franta, numele sponsorului, ca sa zicem asa,..Plus faptul ca abatiile cisterciene au fost ridicate cu supervizarea (daca nu chiar cu constructia) mesterilor francezi fiind specific decorate. In general, mediul local al epocii nu era cine stie ce catolic, altfel cistercienii nu ar fi scapat ocazia sa incurajeze infiintarea unei comanderii, cistercienii fiind inspiratorii ordinului templierilor; ori faptul ca s-au multumit cu doua abatii, lasate ne-aparate, motiv pentru care au si fost abandonate, arata ca nu prea erau cavaleri catolici in zona. Cu titlu personal, articolul dlui Nastase m-a impresionat, astfel ca, azi noapte, spre dimineata, am visat ca eram unul dintre membrii unui grup de ortodocsi care umblau sa gaseasca un loc pe care sa construiasca prima biserica ortodoxa din Romania; nu stiu daca l-am si gasit, deci nici unde era, deoarece m-am trezit. Ce zici, are visul o valoare stiintifica?

  Apreciază

 13. http://www.conteledesaintgermain.ro/darren-white-o-arma-de-santaj/08-03-2016

  Darren White – o armă de șantaj

  Contele de Saint Germain 08/03/2016

  Până și cele mai ciudate lucruri au unghiuri din care, privite, par de o normalitate fără cusur. Un bob de mac, plantat în centrul unui diamant șlefuit cu zeci de fațete, devine de nerecunoscut pentru orice privitor din afară. Mai puțin pentru acela care l-a introdus acolo și îl contemplă exact prin minusculul tunel de inserție.
  Declarațiile lui Darren White (DW) despre DNA și Laura Codruța Kovesi (LCK) par suprarealiste atâta vreme cât percepția lor este perturbată de interferența unor clișee venite din subconștient: omul este, totuși, american, fost înalt funcționar SUA, a criticat-o pe LCK și nu a fost contrazis de ambasadorul țării sale la București, adică de cel mai puternic lobist al șefei DNA pentru un nou mandat… What a fuck?
  Să încercăm pentru o clipă să ne ridicăm deasupra norului de fumigene și să găsim un unghi de observare care să taie pe cât posibil distorsiunile. Căutăm o construcție executată după un proiect și nicidecum un joc al hazardului.
  Există cel puțin trei realități de fundal care ar trebui să ne îndrume spre poziționarea corectă:
  – Perioada în care DW a funcționat în România ca Șef al US Secret Service (noiembrie 2009 – februarie 2014) include perioada de glorie a dubioasei și lucrativei frății între Traian Băsescu și Mark Gitenstein, în urma căreia fostul ambasador al SUA s-a ales cu șefia Fondului Proprietatea;
  – Interviul de acum două zile a fost acordat de DW unei obscure televiziuni on-line, Unde TV, condusă de Robert Turcescu (RT), ofițer acoperit autodemascat, conducătorul echipei de comunicare a lui Traian Băsescu și al PMP;
  – Prin fosta sa poziție oficială, DW ar fi putut să-și aranjeze respectivul interviu, dacă ar fi dorit, la orice televiziune mare de știri din România. Apariția sa la Unde TV arată că inițiativa interviului nu i-a aparținut lui DW ci că el doar a răspuns unei solicitări din partea cuiva, amănunt extrem de important.
  În acest triunghi de premise, centrul de greutate mi se pare a fi, clar, Traian Băsescu și, nicidecum, DW. Îl cred pe Robert Turcescu atunci când declară: „De-asta am si spus ieri in prima postare pe blog despre acest subiect ca raspunsul lui Daren White m-a… blocat. De altfel se si vede pe inregistrare ca am cam ramas fara replica dupa declaratiile lui legate de L.C. Kovesi. […] Nu e nimic ocult in acel dialog, n-a fost nimic aranjat, nu ma intereseaza sa ma bag in niciun razboi pro sau contra DNA.” Nu a fost nimic aranjat de el, RT, în sensul de a fi atacată LCK. Dar de altcineva, fără știința lui, este posibil să fi fost aranjat?
  În virtutea bunelor relații invocate în prima „realitate de fundal”, Traian Băsescu știa că poate conta, la nevoie, pe sprijinul lui Darren White. Așadar a putut conveni cu acesta, în deplină discreție, nu doar asupra unor accente din interviu dar și asupra televiziunii alese. De ce era important să fie o anume televiziune (de maximă încredere) și nu alta? Pentru ca reporterul acesteia să aaccepte a pune exact întrebările stabilite de Traian Băsescu. Orice abatere putea genera primejdii nebănuite.
  Dar ce să-l fi apucat pe Traian Băsescu să pună tunurile pe LCK tocmai acum când pare protejat de aceasta mai bine decât ar face-o el însuși? Există, probabil, detalii de parcurs, ascunse opiniei publice, care-l îngrijorează pe fostul președinte. Aici doar pot presupune:
  – Continuarea hărțuirii de către DNA a Elenei Udrea;
  – Creșterea numărului de denunțuri și declarații împotriva sa înregistrate în dosarele altor inculpați;
  – Aflarea unor informații din interiorul DNA referitoare la faptul că s-ar pregăti și punerea lui sub acuzare.
  Și atunci, cum bine il știm, Traian Băsescu nu ezită a ataca primul când se simte încolțit. Iar atacurile sale sunt, în principal, bazate pe șantaj.
  Așa cum pe americani îi avertiza sever că îi are la mână, folosind de trei ori într-o singură emisiune televizată termenul anatemizant de „guantanamizare” (să nu uităm că, și în SUA, 2016 este an electoral), tot așa o avertizează acum pe LCK, prin intermediul lui DW (care, cum singur a dat de înțeles, știe multe dar nu va divulga ACUM secrete), că are arme cu care o poate nimici. De altfel, parcă pentru a dori să mă confirme, DW i-a trimis ieri un mesaj lui Robert Turcescu și provocator și ironic și amenințător în același timp: (http://www.flux24.ro/exploziv-fostul-sef-us-secret-service-ii-provoaca-pe-kovesi-si-ambasadorul-american-la-un-interviu-in-direct/):
  „Robert, sper ca aceasta nota te gaseste bine. Asa dupa cum ai putut remarca, interviul nostru recent a atras multa atentie, atat negativa cat si pozitiva. Speranta si dorinta mea este sa programam un nou interviu care sa-l includa pe actualul ambasador american si Kovesi, Petre Toba si Codrut Olaru. Sunt convins ca nici unul dintre ei nu ar avea nimic de ascuns”.
  Evident că persoanele sugerate de DW pentru un nou interviu au multe de ascuns și, de aceea, nu au cum să accepte această sfidare. Pe de altă parte, sunt sigur că DW, intuind atitudinea lor, chiar bazându-se pe ea, are pregătit un plan de rezervă. Cu dezvăluiri năucitoare, dacă va fi nevoie.
  Asistăm la intrarea într-o fază acută a negocierilor generate de șantajele lui Traian Băsescu. Eu nu cred că acesta vrea, cu adevărat, să o înlăture pe LCK de la șefia DNA. Miza lui este să-i fie acceptate condițiile de protecție pentru sine și pentru câțiva apropiați.
  Darren White este, evident, o armă ofensivă în mâna lui Traian Băsescu, scoasă acum la bătaie pentru atingerea acestui scop.
  Ceea ce nu-mi este foarte clar este poziționarea lui Florian Coldea și a lui Klaus Johannis în tot acest război, încă rece.

  Apreciază

 14. liviu bejan
  martie 9, 2016 la 7:29 pm

  Sigur ca aveti dreptate! Este bine ca dispare isteria „stenogramelor”. Dar acest bine se aplica abia acum, DUPA CE adversarii politici au fost lichidati! Eu as fi inteles ca SI ACESTIA sa poata cere rejudecarea, in cazul in care „probele” au fost obtinute prin interceptari considerate acum neconstitutionale.

  Apreciază

 15. https://cariera.ejobs.ro/o-romanca-de-26-de-ani-conduce-trei-afaceri-in-londra/

  Oana Babagianu a deschis prima afacere la 18 ani, în România, iar acum conduce trei firme în Londra şi se pregăteşte pentru deschiderea celei de-a patra.

  Competiţia în capitala Angliei este mare mai ales dacă nu eşti un nume cunoscut la nivel local. Munceşti de două ori mai mult decât alţii. Este şi cazul Oanei Babagianu, tânăra de 26 de ani, care în 2014 a pus bazele unei afaceri în domeniul frumuseţii. În 14 luni de la inaugurare, firma sa a fost pe plus. Acum, are aproape doi ani de antreprenoriat în Londra şi declară o cifră de afaceri de 20.000 de lire pe lună pentru primul său business, în condiţiile în care o afacere, în unul dintre cele mai mari oraşe europene, prinde contur în doi-trei ani.
  ……

  Apreciază

 16. N-am titlul de doctor, dar nu pentru asta scriu ce scriu mai jos:

  Părerea mea e că, doctor venind el, cuvântul, de la doct, un tânăr de 30 de ani și nici chiar de 40-45 nu poate fi.
  După mine, devii doct după cel puțin 40 de ani de studiu asiduu și experiență.
  Orice domeniu științific fiind extrem de vast și de profund, îți ia aproape o viață să achiziționezi aproape tot de s-a scris și s-a experimentat în acel domeniu, pentru ca apoi să contribui și tu cu ceva la progresul domeniului respectiv.
  Așadar, pe la 55-65 de ani, dacă te apuci de studiu serios pe la 18, nu te ocupi de nimic altceva și ai și o cultură generală solidă, poți să spui că ești doct.
  Atunci s-ar putea, S-AR PUTEA să descoperi ceva ce ceilalți dinaintea ta n-au descoperit, și să arăți asta într-o teză de doctorat.

  Altfel, ceea ce se petrece după 1989 în privința doctoratelor e o comedie.
  La 30 de ani, tipul/tipa face o compilație din lucrările înaintașilor, citându-i, firește, și scrie în „teză”:
  Așa și pe dincolo, a zis Cutare în lucrarea… Așa și pe dincolo a zis Cutărică în lucrarea lui… Și uite-așa umple teza cu zicerile altora, menționând lucrările în subsolul paginii.

  Păi, dac-au zis Cutare, Cutărică, Cutărescu, Cutăreski…, de ce-o mai zici și tu?
  Zi-mi ceva ce n-a zis nimeni!

  Diplomele și titlurile sunt ca banii: cu cât sunt mai multe pe piață, cu atât au valoare mai mică.

  Apreciază

 17. Da , d-na ghedesista , s-a retras administratia romana in ” 271 ” ( nu intre 271-275 ? ) si aici , pentru prima oara in istoria umanitatii , am avut un vid , un loc gol , intins pe toata Oltenia si Muntenia , plus Banatul si Ardealul de Sud – ca nicaieri in lume , tot acest teritoriu a fost parasit si abandonat .
  Nebunia stramosilor romanilor de astazi este ca , in plina insecuritate ,un mileniu mai tarziu , au ales sa se intoarca pe pamanturile fostei Dacii , traversand Dunarea in sens invers , de la Sud la Nord , parasind un stat sigur – Bizantul – pentru o zona invadata de barbarii migratori .
  Iar migratori romani au reusit , trecand Dunarea cum spuneam in plina insecuritate politica , sa ocupe un teritoriu omogen de la Nistru in Crisana , vorbind o limba latina , fara dialecte , inconjurati de slavi si unguri …
  Multumita , d-na ghedesista ?

  Apreciază

 18. George Ban

  NU dispare isteria ,,stenogramelor”, dimpotriva, ea se va intensifica. Mai ales dupa auto-victimizarea doamnei Kovesi (alias ,,Ioana d’Arc – reincarnata) respectiv, comunicatul totalitar si amenintator al domnului Helvic.
  Pentru a starpi raul de la radacina, CC trebuia sa mearga mai departe. PANA LA CAPAT ! Zegrean a declarat ca, in Marea Britanie, INTERCEPTARILE NU POT FI FOLOSITE IN INSTANTE ! Si, de asemeni, ca un dosar penal bazat DOAR pe interceptari nu este un dosar credibil !
  Deci, interceptarile ar trebuie scoase cu totul din dosare si utilizate doar ca material de lucru pentru a obtine alte probe, de aceasta data credibile (flagrant, circuit financiar dovedit, elemente materiale conexe, documente cu grad maxim de evidentza, etc). Dar, atentie: utilizabile atat de acuzare, cat si de aparare.
  CC trebuie sa-si asume apararea Constitutiei si a drepturilor omului, fara de care ,,stat de drept” nu exista.
  Imi vine sa rad ca, dupa revolutie, toata lumea liberal-dreptaca infiera sistemul securistic de trista amintire. Dar acum, o multime de indivizi cu pretentii de telectuali, dar plini de ura, sustin cu o fervoare demna de o cauza mai buna, sistemul politienesc !
  Aici s-a ajuns , datorita urii basiste, adversitatii si orbiei.
  Pur si simplu Cris are dreptate: Natia romana este ingenuncheata si lobotomizata.
  Am fost tentant sa spun ca romanii sunt ,,prosti ca noaptea cea mai neagra a spiritului”, dar nu vreau sa se simta si exceptiile jignite.

  Apreciază

 19. Doru Coarna

  Asa este, ,,tara asta are parte de politicieni tot mai slabi!”
  In special, ei se observa cu ochiul liber si pe scara larga in PSD. De aceea, bine a procedat domnul Ponta demisionand atat din partid cat si de la palatul Victoria, pentru ca cetatenii Romaniei sa vada ce poate face Dragnea. Asa cum ma asteptam, acest politician si cei din sfera sa de influenta au sustinut guvernul technocrat. Nu poti sa vii acum cu motiune de cenzura, pentru ca nu poti fi credibil dupa ce ai votat cu o usurinta complet infantila si iresponsabila un guvern de birocrati incompetenti (cel mai slab din toata istoria postdecembrista a Romaniei).
  In acest context, il felicit, in continuare, pe Calin Popescu Tariceanu, pentru principialitate si consecventza. Nu m-as mira ca si domnul Dragnea, prin mimetism al gesticii liberale, sa nu excluda o colaborare punctuala cu Traian Basescu. In fond, nu asta rezulta din ultimele declaratii sibilinice ale liderului PSD ?

  Apreciază

 20. Seful KPMG ( o multinationala de consultanta si evaluare financiara ) Romania :
  ” in ultimii 15 ani Romania a inregistrat cea mai buna evolutie economica din istoria sa . In anii 1980 – 1990 PIB per capita era de 2,6 ori mai mare in Ungaria – astazi diferenta este de 30 % . Romania are astazi PIB -ul pe cap de locuitor al Austriei din 1987 si cel din 2004 al Ungariei . Nu vom putea insa la ajungem nici in urmatoarea generatie Europa de Vest .
  Romania a facut pariurile bune – NATO si integrarea in UE . Suntem tara Casandrelor si a drobului de sare , vedem doar ce e rau , nu vedem ce e bine ” .
  Sunt 100 % de acord cu el .

  Apreciază

 21. doru coarna – ps

  ,,Priviti si acum, cu toata campania statului de drept, inca se cauta spaga! ”
  Dorule, asta e un cliseu, o lozinca.
  Te intreb punctual: CAND s-au petrecut faptele pentru care este acuzat Rizea ? Dar acelea atribuite lui Darius Valcov, Sorin Oprescu, Victor Ponta, Sova, Popoviciu, Voiculescu, Adrian Nastase, Mazare si multi, multi altii ? Cate din aceste fapte sunt realmente acte de coruptie (adica, dari si primiri de spagi) ?
  Ce bani a luat Bica, in urma aplicarii unor semnaturi pe niste documente intre care exista EXPERTIZE intocmite de PERSOANE AUTORIZATE ?
  De ce DNA face expertize DOAR cu experti agreati de procurori ? Cum este posbili sa spui, ca expert, ca Sova a prejudiciat statul de 5 lei, fara sa tii cont ca aceasta suma a fost platita statului de Ponta (in baza circuitului firesc al TVA in economie) ?
  ..Si mai sunt multe alte intrebari, amice, dar nu cred ca voi primi raspunsuri credibile din partea celor care mimeaza transparent – ipocrit sustinerea premisei de nevinovatie. Am foarte putine sperante pentru viitorul justitiei ,,independente” in Romania.

  Apreciază

 22. ciolhanis exportator de know-how in Palestina …..!!!!!!!

  cu asa know-how , Israelul poate sa doarma linistit …. !!!!!!

  „Dorim ca instituţiile şi firmele româneşti să se implice în eforturile de reconstrucţie a instituţiilor şi economiei palestiniene. Considerăm că un stat pe deplin funcţional are nevoie de instituţii puternice. Pentru noi, contribuţia la consolidarea instituţiilor palestiniene se înscrie în sprijinul pe care dorim să îl acordăm materializării soluţiei celor două state, care să co-existe în pace şi securitate”,

  Apreciază

 23. “Romania fara presedinte”: O lovitura de stat mediatica?

  Un titlu intrigant al diminetii, de pe Contributors, mi-a cazut sub priviri: “Romania fara presedinte”. Autor, Vladimir Tismaneanu.

  Am inceput sa ma obisnuiesc cu afirmatiile socante, fara de care mass-media nu te baga in seama, cum adevar grait-a Donald Trump. Totusi, intrebarile au inceput sa mi se rostogoleasca, nemilos, una dupa alta.

  O lovitura de stat mediatica? Trecuta si/sau viitoare? Daca Romania este “fara presedinte”, la ce bun lovitura mediatica din noiembrie 2014? De unde a venit semnalul care, in numai doua saptamani, a prabusit cotatiile de la bursa alegerilor prezidentiale? Daca de reparat nu se mai poate repara, cum se poate evita?

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/romania-fara-presedinte/

  Apreciază

 24. Unii, se grabesc sa presupuna ca declaratiile lui Darren White ar viza securizarea ex-presedintelui Traian Basescu. Cred ca este o viziune simplista, ar putea fi altceva, sau, mult mai mult.
  Cum spuneam si cum spuneau si alti colegi, SUA nu isi doresc in estul european un stat fragil, cu o administratie timorata si paralizata in a-si asuma decizii, unele, avand legatura cu siguranta si stabilitatea cetateanului si a tarii. Se pare ca DNA & SRI au depasit limita luptei impotriva coruptiei si actioneaza impotriva structurilor democratice de decizie ale Romaniei. Probabil ca SUA sunt intr-un proces de reconsiderare a strategiilor si atitudinilor, realizand ca, pe termen lung, pot pierde controlul intr-un stat blocat de clivaje, suspiciuni ,,rezonabile” generalizate, ura si teama. Chiar imaginea SUA, in Romania, ar putea fi puternic afectata, fie si daca se compara felul in care actioneaza, comparativ, institutiile statului in cele doua tari. Daca in SUA procurorii sunt avocati ai statului, un stat CEL MULT EGAL cu cetateanul, nu poate fi o stare de lucruri diametral opusa intr-o tara membra NATO cu parteneriat strategic privilegiat.

  Apreciază

 25. @Goerge Ban. Nu cred ca situatia persoanelor judecate si condamnate, in procesele carora au aparut interceptari ca probe, poate fi discutata fara cunostinte juridice; de pilda, am observat ca unii au inceput sa discute subiectul in internet, o prima concluzie a lor fiind ceva de genul urmator: cel care a ridicat in proces subiectul (ca exceptie de neconstitutionalitate) poate beneficia de revizuirea procesului, iar cine nu, nu; concluzie careia nu ii pot aprecia corectitudinea fara cunostinte de drept. Bunul simt imi spune ca am de a face cu o incorectitudine profunda, insa un jurist ar putea zice ca este foarte corect. Avem, in adevar, aspectul politic, insa mare lucru, dincolo de a scrie cate ceva, nu putem face. Si, daca judecam politic, credeti ca astia il vor reabilita pe dl Nastase? Sa fim seriosi. Ori ca vor revizui procese? Pai, revizuirea proceselor ar insemna inchisoare pentru multi dintre cei care au contribuit la acuzari si sentinte. Am senzatia ca ambasada e preocupata ca situatia lui Microsoft sa nu se repete, tot cu Microsoft ori cu alte firme americane; acuzata sau neac pe Bobuuzata, anchetata sau neanchetata, Microsoft iese manjita din toata povestea asta si pe drept cuvant. Adevarat ca si romanii din povestea asta au fost niste idioti, ca sa citez pe Bobu; sunt indicii rezonabile de mult timp ca Microsoft s-a ridicat datorita colaborarii cu serviciile propriei tari, cui s-au gasit astia sa ceara ciubuce? Softul de la Microsoft ori il iei fara sa cartesti, ori il refuzi, caz in care poti incepe sa iti scrii memoriile si sa intri la inchisoare, tipii nu s-au dat in laturi sa faca un scandal monstru la Bruxelles, cand UE a dorit sa oficializeze Linux, si or sa stea de blaturi cu Cocos in Bucuresti? Insa de proces se va scrie, numele Microsoft va fi pomenit si in America, iar ambasada doreste , cred , ca lucrurile sa se opreasca aici si sa nu mai fie nici un american „coruptioner” (termen luat din presa de peste Prut) descoperit in Romania.

  Apreciază

 26. In continuarea unui comment, intreb cititorii: Ce credeti ? Intre Turcia (un stat in care fortele de politie au luat cu asalt un ziar si i-au schimbat orientarea IN 48 de ore ) si Romania (un alt stat, in care tot ce viseaza noaptea Ambasadorul se inghite pe nemestecate de catre romani, a doua zi), pe cine respecta mai mult Statele Unite ?
  Atentie: SUSTIN libertatea de opinie, dar nu despre asta vorbesc, ci, despre capacitatea de raspuns a unui guvern in fata unei provocari generice.
  Imaginati-va sa fi facut asta guvernul Ponta cu oengistii din Piata Universitatii (!). Cred ca ar fi fost un urlet national pe toate posturile, chiar si mult timp dupa linsarea, la propriu, a lui Victor Ponta.
  Mai critica cineva, din interior, sau din afara, guvernul lui Erdogan ? Poate, dar eu nu am auzul atat de fin… (Z)

  Va amintiti ce a (mai) spus ambasadorul ? ,,Darren White nu mai face parte din guvernul american”. Alt indiciu important. Deci, Secret Service, este PARTE a guvernului american, asa cum si procurorii fac parte. Institutiile de forta, in general, in America, sunt componente ale Guvernului, nu institutii CONTRA Guvernului (sau paralele, in cel mai bun caz), ca in Romania.
  Ei, aici trebuie sa lucreze politicienii si adevarata societate civila, adica, poporul roman. Nu este normal ca un guvern sa demisioneze de trei ori pe zi doar pentru ca ies in strada cateva mii de neispraviti mari amatori de efecte pirotehnice (precum suporterii de fotbal) , sau i se nazare vreunui jurnalist – analist implicat in lupta politica.
  ps
  Apropo de jurnalisti investigatori – mari scule de bascula. Sa-mi spuna mie, acum, Catalin Tolontan : Ce facem cu Stadionul National si cu sportul romanesc, in general ? Ai solutii, Cataline ? Nu ? Atunci recicleaza-te si fa-te util societatii. Sau, cauta un post liber in DNA la sectorul Tehnic bine platit cu roni, fara numar, fara numar.

  Apreciază

 27. Democraţia butaforică – o primă lovitură în plex

  Cornel Nistorescu

  Ce decizie neaşteptată a primit lumea miliţienilor spilcuiţi! Controlau toate domeniile societăţii româneşti. Partide, parlament, justiţie, televiziuni, ziare, comunicaţii, tehnologie, afaceri, guvern, politică externă, tot, absolut tot. Despre orice şi despre oricine vorbeai, ei răspundeau cu un zâmbet plin de subînţelesuri. Avem oameni şi acolo, tot noi tragem sforile şi acolo! Preluarea controlului asupra întregului mecanism al statului român a dus la aroganţă, la suficienţă şi la obrăznicie. Înfruntau pe oricine şi influenţau orice. Un moş Teacă de la SRI a şi teoretizat implicarea serviciului în Justiţie ca formă de supraveghere a ”câmpului tactic”. Nu care cumva să scape un duşman nepedepsit. În loc să avem parte de o anchetă parlamentară şi de o trecere în rezervă a gugumanului, lumea a izbucnit în râs iar el a încercat să fundamenteze şi înregistrarea calculatoarelor precum motocicletele şi vacile de lapte.

  Statul democratic român ieşit din comunism ca un iepure din cazanul de vopsit lână a rămas consolidat pe dinlăuntru de sofisticatul mecanism al Securitaţii lui Ceauşescu. Fosta armată de ofiţeri şi-a continuat ”misiunea patriotică” de a veghea asupra pericolelor rusesc şi maghiar, cele mai invocate şi cele mai persistente în mentalul colectiv. Cu ochii la graniţe şi la fantome, securiştii noştri au închis ochii la preluările dubioase ale economiei româneşti de către ţările serviciilor prietene. Adică vest-europene!

  În numele acestei misiuni patriotice, a luptei cu duşmanul care mişună peste tot şi atacă ţara din toate părţile, serviciile româneşti s-au insinuat şi la circulaţie, şi la canalizare, şi la afacerile cu legume-fructe (importurile fraţilor Sahin ţin de cel puţin 20 de ani). După mintea generalilor care conduc, totul trebuie secretizat, totul ascunde pericole şi duşmani. În acest exces de patriotism şi în această spaimă de duşmani, România a fost devalizată, economia trecută în mâinile unor aventurieri iar instituţiile au fost şi sunt dirijate după aceleaşi canoane de gândire. Infiltrările în ministere, înregistrările, urmăririle cu faimoasa unitate de pictori din Dealul Mitropoliei, toate au început să meargă strună, cum n-au funcţionat niciodată pe vremea lui Ceauşescu. Statul poliţienesc român este de zece ori mai puternic decât cel economic sau decât cel politic. Putem chiar trage concluzia că România anului 2016 este mai puţin rezultatul prestaţiei lumii politice şi mai mult al gândirii şi acţiunii serviciilor secrete. Şi ce ar mai rezulta din analiza situaţiei de acum? Că la spionaj extern (integrare în UE şi NATO) am fost bine înşurubaţi (mai ales că reprezentam o nevoie urgentă), pierzând însă toate infiltrările economice în Orientul Mijlociu şi Africa. Iar la intern, serviciile secrete şi lumea politică au ratat privatizarea, consolidarea unei economii de piaţă, sistematizarea localităţilor şi a infrastructurii şi consolidarea instituţiilor. Să nu mai vorbim de relansarea economică şi de nivelul asistenţei sociale. La economie şi la relaţia cu doctorii şi cu coala, miliţienii români au clacat întotdeauna. În zona în care interesele private ale generalilor din servicii au atârnat greu, rezultatele sunt cele din văzul tuturor. Case, proprietăţi, conturi, amante, funcţii. Cu ce s-au ales oamenii serviciilor secrete din această brambureală economică? Deocamdată anticorupţia DNA-ului, bazată mai ales pe înregistrările, rapoartele şi prelucrările SRI, nu a vizat şi corupţia ofiţerilor SRI şi nici proprietăţile acestora. Sprijinul extern pentru combaterea corupţiei nu vizează deocamdată un asemenea capitol din existenţa ofiţerilor de rang superior şi a cadrelor de conducere ale SRI, SIE, SPP şi DGIPI.

  Şi totuşi, în plină înflorire a controlului SRI asupra Parlamentului, partidelor, ministerelor şi mass-media, apare o asemenea rezoluţie a CCR! Explicaţiile trebuie să fie destul de complicate. Eu unul nu sunt dispus să accept că o simplă analiză a textelor de lege în baza unei sesizări de neconsituţionalitate a putut duce la o asemenea lovitură.

  În 2012, cu mulţi dintre judecătorii CCR de astăzi, Curtea a deturnat şi rezultatul referendumului, comportându-se ca o grupă de sprijin a lui Traian Băsescu. S-au produs doar câteva înlocuiri care nu puteau produce o asemenea revoluţie în gândire. La fel, nu cutez a crede că spaima de înregistrări a judecătorilor de la CCR a putut genera o asemenea decizie. În acelaşi timp, mai cred că teama lor de continua extindere a controlului SRI, de pericolul urmăririlor, al filmărilor cu acul de gămălie şi de înregistrările ambientale sau de la distanţă i-a pus pe foc şi a jucat un rol oarecare în această hotărâre de neconstituţionalitate. Câteodată interesul unor oameni arde de o sută de ori mai rău decât principiile şi decât tezele libertăţii.

  În acelaşi timp, suntem obligaţi să ne aducem aminte de povestea cu legile Big Brother. Curtea a carotat pe faţă solicitarea SRI-ului de a putea intercepta la grămadă. Operaţiunea se desfăşura dincolo de orice control şi o acoperire prin lege ar fi asigurat pacea generalilor. Numai intervenţia inexplicabilă a preşedintelui Klaus Iohannis şi laşitatea liderilor partidelor politice au făcut ca respectivele legi să treacă prin parlament ca pisica neagră pe acoperiş.

  Simpla reacţie de apărare a judecătorilor nu explică nici ea o asemenea decizie luată într-un moment în care SRI călărea peste toate, înregistra pe rupte, devenind o supra-companie naţională de telefonie. Nici intratul la percheziţii, fonotecarea şi prelucrarea înregistrărilor şi producerea de stenograme, inclusiv de documente cu iz de rechizitoriu, toate devenite curente, nu au mai cutremurat pe nimeni. Din câte cunosc despre situaţiile de pe aiurea, România se putea considera până mai ieri-alaltăieri cu un sistem de servicii secrete între cele mai puternice din lume. Poate că în primele 10. În primul rând, cele româneşti au izbutit uriaşa performanţă să controleze, să decidă şi să influenţeze într-una din cele 28 de ţări ale UE, ceea ce în Europa este, într-un fel, un neaşteptat şi paralizant unicat.

  Avem de-a aface cu o comandă externă? Au mimat serviciile româneşti atât de grosolan şi de revoltător democraţia, legalitatea, libertatea de exprimare încât partenerii noştri să fi solicitat o asemenea măsură?

  Oricum, noua Românie cu iz democratic, încropită cu oamenii României totalitare, a ajuns la un moment de cumpănă. Sau la unul de saturaţie? Sau decizia CCR este doar o schimbare a decorului? Se pregăteşte o construcţie sau se schimbă butaforia? Nu mă grăbesc să răspund. Mă tem că şi o asemenea decizie importantă pe malurile Dâmboviţei poate fi transformată într-o farsă.

  Post-scriptum:

  Nici nu s-a declanşat bine dezbaterea că vulpea cheală şi saşie a şi dat fuga la televizor ca să incrimineze ascultările şi puterea necontrolată a serviciilor, uitând că i-a căzut părul exact în exerciţiul de impunere a unor asemenea practici totalitare.

  http://www.cotidianul.ro/democratia-butaforica-o-prima-lovitura-in-plex-277598/

  Apreciază

 28. Incă o dată (vorba lui Cristoiu), Ambasada, prin Curtea Constituțională Americană, îi protejează pe cei mai mari sugaci la Licurici, în frunte cu Băsescu. Prea puțini înțeleg lucrul ăsta și cad în capcana discuțiilor privind corectitudinea deciziei. Decizia e bună în principiu. Dezbaterea trebuie să aibă ca subiect zecile de oameni importanți politic, condamnați pe bază de „stenograme”. Cine răspunde și cum?

  Apreciază

 29. @ Doru Coarna

  Sunteti rautacios si insidios . Victor Ponta n-a plecat cu coada intre picioare .
  ” Micul Titulescu ” isi va continua activitatea la Black Sea Regional Project unde impreuna cu al mic ( Daniel Constantin zis si ” Micul Voiculescu ” ) , cu Varu Sandel ( Robert Cazanciuc ) si cu altii la fel de competenti le vor acorda consultanta politica si economica unor lideri de tari mai slab pregatiti ( Erdogan , Viktor Orban , Vladimir Putin , Borisov , Saakasvili ) .

  Victor Viorel o sa-i invete personal pe acestia despre lectia umilintei , despre cum sa pierzi puterea dupa ce ai castigat alegerile cu 70% , despre cum sa faci un pact de coabitare cu tortionarii , cum sa-ti alegi colaboratorii si cum sa reactionezi când iti pune Barossu ( via Macovei ) in fata o lista in 11 puncte .

  Asa ca mai usor cu ironiile …

  Apreciază

 30. Dar cât deranj, o, Doamne! cât deranj în lumea “bună” pentru cele 42 000 de mandate de interceptări care au rămas agăţate cu-n laţ de lustra din holul DNA-ului în urma hotarârii CCR , decizie luată cu UNANIMITATE DE VOTURI. Statul de drept s-a-ntors cu fundu’ sus, de i se văd toate desuurile, iar acestea nu par chiar spălate de curând. Să vă fac o sinteză a celor mai “tari” şi mai vibrante mesaje, că poate aţi fost ocupaţi, prieteni, şi nu aţi luat la cunoştinţă:

  1.Obersturmbannführer Macovei Monica :”…Trebuie sa găsim un echilibru între respectarea drepturilor omului şi reducerea criminalităţii. Într-o ţară în care criminalitatea este ridicată, DREPTURILE OMULUI NU POT FI EXERCITATE PE DEPLIN…” Păi, zi aşa ,fată… să înţelegem şi noi că drepturile omului mai intră şi ele la apă, mai pierd şi ele pe drum câte-un un ochişor… câte-un pancreas… câte-un metatarsian, ceva…

  2.My colonel Laura Codruţa Kovesi : “…E un moment greu, dar o să facem faţă. O sa continuăm să facem ce avem de făcut, asta promitem cetăţenilor: noi suntem DNA si nu ne lăsam!…”şi „Lupta anticorupţie va continua, suntem DNA si asta vom face, dar durata de soluţionare nu va mai fi aşa rapidă…” Am lăcrimat, vă spun, am lăcrimat… atâta determinare, atât curaj …abia acum am înţeles eroismul doamnei, premiat şi de Ambasadă (ambasade). Întrebarea logică este, cu cine dracu’ se luptă totuşi, în halul ăsta, doamna Codruţa?Cine-i stă ei împotrivă? Că Înalta Curte e partener de nădejde… cu SRI-ul e relaţie de dragoste… Preşedintele o trece pe lista cu “femeile remarcabile din viaţa mea”… Guvernul îi dă buget cât vrea dânsa…Parlamentul îi acceptă, tremurând ca o piftie, orice solicitare…populaţia o adoră şi-i dă mere lustruite pe genunchi, prin pieţe… CTP o consideră simpatică… deci, cu cine se luptă dânsa ? Cu corupţii? Nu vă supăraţi, dar îi mai susţine cineva pe amărâţii ăia, în afară de însuşi DNA-ul, atunci când are el chef ?

  3.Little Big Man Eduard Helvig: “… Astfel, in procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentării cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infracţiuni precum cele de spionaj-trădare, terorism, criminalitate organizată transfrontalieră, contraproliferare, criminalitate informatică şi, nu în ultimul rând, fapte de mare corupţie, ce reprezintă AMENINŢĂRI GRAVE LA ADRESA SECURITĂŢII NAŢIONALE….Am convingerea că toate celelalte instituţii au maturitatea şi responsabilitatea de a compensa acest recul…” Înţepătură în inimă, nu alta… “Casablanca ” la sfârşit, când pleacă Ingrid Bergman cu avionul şi rămâne Humphrey Bogart să-şi înfrunte soarta, fredonând “As Time Goes By”, fară acompaniament de pian…

  4.Tehnocratul Miraculos Prună Raluca, rezumat: nu ne mai trebuie un miliard de euro, aşa cum era necesar ieri, se dă OUG şi se foloseşte tehnica, aia pe care o avem, dar o vor folosi unii care au voie la scormonit prin anchete penale, în timp ce angajaţii SRI se uită în altă parte, aşadar, se schimbă “elementul uman” care va utiliza infrastructura şi va fi şi-o binecuvântată majorare de buget, la toată lumea . Dar la ce a muncit doamna Prună până acum? Evident, la şurubăreala art.96 alin.(1) lit.(f) din Legea nr.254/2013 , referitor la soarta lucrărilor ştiinţifice din închisori. Pentru ca să ne comunice chestia asta a făcut dânsa conferinţă de presă astăzi. Nu ne-a spus cum a rezolvat. Oricum, subiectul ăsta nu interesa pe nimeni. Concluzie: Prună Raluca e antipatică şi când e calmă, nu numai când e nervoasă.

  Cel mai puţin îngrijoraţi de problema interceptărilor mi se par judecătorii. Adică aceia care vor acorda în continuare mandate de ascultare. De ce oare?

  Apreciază

 31. @ZeV; – Nu as zice ca e vorba de respect, poate ca un roman nerespectabil si sugaci, dar ascultator e preferabil uneori unui turc care e gata sa te bage in belea cand ti-e lumea mai draga. Insa turcii au dat si dau americanilor o gramada de bani, gandeste-te ca doar pentru licenta la F-35 turcii au platit americanilor 10 miliarde de dolari.
  – Pe de alta parte, daca pui cap la cap niste lucruri facute publice, printre care inclusiv functia avuta de dl Albu, americanii par sa vada in reprezentarea lor in Romania un pic mai mult decat o ambasada locala. De aici probabil ideea incendierii miristei pentru o noua recolta, mai ales cu incurajarile unor piromani bastinasi.

  @George Ban; – pari un om bine informat, stii cumva ce s-a intamplat cu consilierul american al dlui Victor Ponta, un oarecare Clark?
  – Cred ca inteleg mai multi decat credem, dar nu sunt dispusi sa si recunoasca.
  – posibil ca dl Tolontan sa fie un pic mai sus decat functia pe care i-o recomandati; fara nici o legatura sau aluzie, uite, acuma ma gandesc ca nu toti coloneii sunt ca dl Turcescu.

  Apreciază

 32. @Centru: te rog, las-o in pace pe Mihaela, ea si cu mine am avut o discutie (nu o disputa) pe seama posibilitatii ca biserica de la Densus sa fi fost o constructie catolica si franceza. Ea zice ca da, eu ca nu si cam asta a fost.

  Apreciază

 33. @Luminita Arhire; comentariul tau m-a dus la ideea ca ar trebui o ordonanta de guvern care sa reglementeze programele de activitate zilnica ale unor categorii ocupationale, dupa cum urmeza:
  – spionii si teroristii intre orele 8-16, ca sa poata fi interceptati de securitatea publica;
  – coruptii si coruptionerii intre orele 16-24, atunci cand schimbul 2 la interceptare intra procurorii DNA;
  – infractorii de uz general intre orele 24-08, in schimbul 3 fiind procurorii diicot, cei mai napastuiti dintre toti.
  – sambata si duminica, zile de odihna, desfasurarea activitatilor infractionale fiind interzisa prin aceeasi ordonanta sub amenintarea cu amenda.
  Cu putina ordine se poate rezolva orice problema si se pot face economii.

  Apreciază

 34. Cris
  martie 10, 2016 la 1:11 pm

  Nu cred ca se putea expune mai corect adevarata ,,valoare” a tezelor de doctorat din ultimii nspe ani de democratie.
  Dar asta se intampla tot datorita banului. Nu ai patala si/sau CV si/sau titlu ,,nobiliar”, nu ai notorietate si bani Sau, poti sa-i ai, pe o cale mai grea, daca te apuci sa muncesti serios. (Z)

  Apreciază

 35. @Bejan – tu dai ordine altundeva si altcuiva . Cine vorbeste cu tine ? Ce te bagi ? Stramosii nostri au plecat cu Aurelian in 271 – 275 in actuala Serbie – Bulgarie si s-au intors un mileniu mai tarziu cum spun Rosler , Roller si ghedesista , asta spun si eu , nu esti multumit ?

  Apreciază

 36. @centru; nu mai fi asa nervos. Daca stau sa ma gandesc bine, nu e asa de important daca administratia romana s-a retras pe la 271 sau pe la 275; mult mai important mi se pare faptul ca bulgarii, ungurii, o parte din rusi cehii, slovacii, austriecii, s-au stabilit pe teritorii pe care le-au luat de la daci dupa care ne scuipa pe noi, urmasii dacilor, in cap, asa incat, draga centru, daca avem sange in instalatie ar trebui sa ne apucam sa-i alungam pe toti cei de mai sus la dracu’ , de unde au venit aici, si sa refacem teritoriul stramosesc. Insa vezi ca e vorba de o treaba serioasa, Eminescu a inceput sa aiba necazuri care au devenit mortale dupa ce s-a apucat sa infiinteze asociatia Dacia Mare (adica Dacia care se intindea pestre Ungaria si Austria). Restul sunt doar motive de cearta ca sa ne certam, in timp ce ungurii isi rad in pumni. Altfel, sigur ca nu vorbeste nimeni cu mine si de disperare, ma agat si eu de poalele doamnelor. Doar ca stiu pe cineva , foarte apreciat de dl Nastase, care a facut o cariera grozava starnind sentimentele materne existente in orice doamna – si, desi la batranete, incerc si eu, vorba aia, tre’ sa intru si eu in randul lumii si sa ma conduca si pe mine cineva la groapa.

  Apreciază

 37. @Bejan – nici o problema . Dar teoria imigratiei noastre este de o enormitate … cum de un intreg popor migreaza un mileniu mai tarziu in locul de unde plecase ? Cum de acest popor face drumul invers dintr-o zona sigura spre necunoscutul dominat de migratori ? Cum de poporul care migreaza in secolele 12 – 13 , venind din zonele locuite de slavi ( actuala Bulgarie si Iugoslavia ) nu este slav , ci latin ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.