Un comentariu de Bogdan Chirieac

Unknown-1.jpeg

In urmă cu câteva zile, mi-a atras atentia un comentariu al lui Bogdan Chirieac, comentariu pe care vreau să vi-l impărtăsesc:

„Noua clasă politică începe cu… Băsescu  (Bogdan Chirieac / dcnews)

‘Eu cred ca ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. Cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. Această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă’. Atât a spus președintele Klaus Johannis despre abuzul făcut la Antene. Nu a cerut organizarea unei potere pentru ca Dan Voiculescu să poată fi ajutat să evadeze din temniță, nu a cerut ca Antenele să fie exceptate de la plata impozitelor. A avut o abordare calmă, echilibrată, de bun simț. Adică nu era nevoie ca o hoardă de inspectori ANAF să ia cu asalt sediul Antena 3. Nu era nevoie să fie legitimați și fotografiați toți oamenii aflați în sediu. Până la urmă, Antenele încearcă de un an și jumătate să plătească chirie la stat. Iar statul nu a vrut până acum să ia banii.

Ura, de multe ori viscerală, revărsată pe net împotriva Antenei 3, m-a șocat. Se pare că, epoca Băsescu a produs societății românești un cancer cu multiple metastaze. În mod paradoxal, pentru a avea o șansă de vindecare, trebuie să existe dreptul ca fiecare să-și exprime, cum știe și cum poate, punctul de vedere. Șocant este însă șuvoiul de ură revărsat de Traian Băsescu. Un atac grobian la adresa lui Klaus Johannis, la adresa antenelor. „Johannis a ajuns sluga lui Voiculescu” etc.

Partenerul strategic al României insistă într-un proiect, pe care eu, de exemplu, nu-l înțeleg pe deplin, de resetare a societății românești în ansamblu ei, începând cu clasa politică. Poate că, de peste Ocean, lucrurile din România se văd mai limpede. Poate că în RMN-ul făcut României de către americani au apărut toate metastazele. Poate că ni se aplică deja chimio și radioterapia, cu cătușele explodând zilnic pe ecranele televizoarelor. Mă întreb, totuși, despre ce terapie poate fi vorba, când acest Traian Băsescu, mai plin de ură ca oricând, are mari șanse să devină, într-un singur tur, primar la București, când partidul său, Mișcarea Populară, ar putea să fie umăr la umăr cu PNL-ul. Mulți lideri carismatici din toate partidele au fost trași pe dreapta de statul de drept, unii dintre ei pe motive discutabile. O Românie nouă pare că trebuie să înceapă cu același Băsescu.”

38 de gânduri despre “Un comentariu de Bogdan Chirieac

 1. APLICAREA DISCREȚIONARĂ A LEGII,FOLOSIREA DUBLEI MĂSURI ȘI FĂCĂTURILE PORNITE LA ORDIN PENTRU ÎNLĂTURAREA OONENȚILOR POLITICI NU DUCE LA NIMIC BUN.FIECARE DIN CEI CE AU GREȘIT AR TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ PENTRU GREȘELILE SALE IAR DEMOCRAȚIA N-AR RĂMÂNE DOAR O VORBĂ GOALĂ.

  În data de 7 martie 2016, 08:48, ministru prim-ministru blogger a scris:

  > nastase posted: ” In urmă cu câteva zile, mi-a atras atentia un comentariu > al lui Bogdan Chirieac, comentariu pe care vreau să vi-l impărtăsesc: „Noua > clasă politică începe cu… Băsescu (Bogdan Chirieac / dcnews) ‘Eu cred ca > ați ajuns într-o situație neplăcută și inu” >

  Apreciază

 2. Bogdanel, fost la ONT, fost scanteist, fost la Hamangia cu Gandul, contractant de 24 milioane prin mama soacra a apartaturii pt servicii,vesnic analist, blajin, profund parsiv, pervers, ipocrit, mereu cu batista pe tambal, cu centrul de atentie in privirea basescului!!Traiasca analistii din cei 26 de ani!!

  Apreciază

 3. Abureala pontista conform careia,noul cod fiscal este benefic pentru mediu de afaceri,incepe sa se disipeze. In termeni economic,s-a trecut de la impozitarea pe capital la impozitarea pe mijloace fixe. In termeni mai putin academici,ce-am economisit pe mere,dam inyecit pe pere. Doar in tarile babaniere se procedeaya asa.Impozitul pe profit reprezinta cea mai sanatoasa modalitate de colectare a banilor la bugetul de stat. Doar ca administratia publica din Romania,(cu trimitere,in cazul de fata,la administratia finaciara),este populata ,aproape in exclusivitate,cu dobitoci,(lipitori de afise in campaniile electorale),incapabili sa colecteze acest gen de impozit. Ceea ce fac cretinii astia ,poate sa fac orice prost cu 4 clase.Impozitul pe proprietati este sigur. Ce mai conteaza daca antreprenorul are perioade mai bune sau perioade mai proaste,(in care poate chiar sa-si suspende ,temporar,activitatea)? LASA ASA! Impozitam vaca,indiferent daca aceasta da lapte sau nu. De fapt,nici nu ma mir. Atat in administratia centrala cat si in cea locala sunt indivizi si individe care n-au administrat in viata lor,macar un chiosc de ziare. Ce a fost Ponta inainte de a fi premier?Procuror mediocru,parlamentar mediocru,ministru mediocru.Nu in ultimul rand,aspectul legat de predictibilitate. Cine dracu mai investeste in Romania,atata timp cat ,(spre exemplu),pentru o hala de productie platesti anul asta,impozit pe cladire,10.000 lei iar anul viitor,poate sa-ti vina un impozit de 100.000 lei?

  Apreciază

 4. liviu bejan
  martie 6, 2016 la 10:11 pm

  Guvernul USL (condus de Victor Ponta) a promovat un program economic de centru destinat tuturor categoriilor sociale din Romania si cu toate acestea a fost indepartat de la putere.
  Problema PSD este ca nu face parte din PPE. (Z)
  In plus (si) ca urmare a unei propagande ostile, acest partid este perceput drept un continuator al vechiului PCR. Amprenta lui Ion Iliescu (care a facut, totusi, multe lucruri bune pentru tara) a ramas puternic impregnata pe imaginea partidului. Iar cand Romania este infestata cu tot felul de oenegeuri tenebroase, implicate, inclusiv, in legiferarea din justitie si in actul de justitie, extrem de bine mediatizate (inclusiv pe facebook) este foarte greu sa promovezi un altfel de politica cu reverberatii profunde in societate, daca tu, la partid, nu ai propagandisti (si IT-isti) pe masura, capabili sa schimbe trendul de opinie. Mai ales ca societatea romaneasca nu este ca cea poloneza. Daca, de exemplu, in Polonia un oengist obraznic si-ar fi permis sa arunce cu noroi in liderul bisericii nationale (reprezentant al Papei), ar fi iesit in strada sute de mii de oameni care sa-si apere valorile.
  De aceea Polonia este puternica, deorece nu-si abandoneaza valorile ca pe ciorapi gauriti (ca sa nu ma refer si la obiecte mai intime) asa cum fac romanii excitati de lupta anti-coruptie, desigur, in masura in care aceasta lupta nu-i are pe ei insisi in vizor.

  ps
  Tocmai am aflat ce a spus un fost oficial pentru Europa de Est din Secret Service -ul american: Kovesi este implicate in lupta politica.
  Sa vedem daca aceasta opinie se va rostogoli in America, pana la o consistentza semnificativa.
  In mod logic, America simte si stie ca in Romania, aparent si inca pro-americana, incepe sa mocneasca frustrarea. Mai ales ca vizele sunt inca in vigoare, iar americanii, in loc sa ne sprijine economic, ne transforma in baza anti-ruseasca si in poligon de incercare pentru un gen de stat de drept – implicat politic – care nu exista in America.
  Culmea, desi americanii au relatii cat se poate de normale cu Rusia, in afara propagandei mediatice – destinata fraierilor.
  In aceste conditii, trebuie ca un roman sa fie spalat pe creier, sa nu-si dea seama ca, in realitate, securitatea Romaniei este diminuata, nu intarita, daca staff-ul de la Bucuresti se comporta ostil in raport cu estul, in loc sa promoveze politici regionale de stabilitate care sa asigure si o dezvoltare a economiei, fara implicarea banilor americani (atat de necesari in alte directii de politica economico-militara a SUA). Sa nu uitam ca adevarata strategie de viitor a Americii este Parteneriatul Trans-Pacific (in care intra si Rusia – atata de apropiata de Alaska (Z) ).
  Interesul SUA pntru Europa va scadea si ca urmare a permisivitatii unor tari din UE la migratia araba, fenomen ce tinde sa scape de sub control.
  O Romania slabita economic, dependenta doar de directivele, fetele morgana numite ,,fondurI europene” si capriciile UE, nu este o tara sigura pentru America.

  Apreciază

 5. Dar, prin aderarea la N.A.T.O. și U.E., suntem siguri că, până la urmă, adică LA OMENTUL POTRIVIT, SE VA FACE DREPTATE!
  Aud că într-un interviu acordat unui gazetar-colonel (sau colonel-gazetar, că nu-mi este clar, încă), fostul rezident șef în România al unui serviciu american (USA, normal!) de spionaj, care a fost 5 ani la post în România, a declarat că madame Koveși face poliție politică!!!
  Adică, gata, băsescu și gașca lui nu mai sunt sub înalta protecție a emulilor monicăi macovei URAAAAAA!
  Ce urmează?
  N-am găsit alt termen de comparație decât cel al lui Augusto Pinochet.
  „Augusto Pinochet, a fost un general și dictator chilian, care a îndeplinit funcția de Președinte al Republicii Chile între 1974 și 1990. A condus o juntă militară ajunsă la putere printr-o lovitură de stat în anul 1973, prin înlăturarea președintelui ales în mod democratic Salvador Allende. A părăsit postul de președinte în anul 1990, după ce a pierdut un referendum național în anul 1988, dar a rămas pentru încă 8 ani comandantul suprem al armatei, iar după aceea a devenit senator pe viață, acțiuni care au îngreunat urmărirea sa în justiție pentru crimele comise în timpul dictaturii sale.”
  „Pinochet a fost arestat în baza unui mandat internațional la Londra , la 10 octombrie 1998 , în legătură cu numeroase încălcări ale drepturilor omului . In urma unei lupte juridice a fost eliberat pe motive de sănătate precară, și a revenit în Chile în martie 2000. În 2004, judecătorul chilian Juan Guzmán Tapia a decis ca Pinochet a devenit apt pentru a fi judecat și l -au pus sub arest la domiciliu. În momentul morții sale , la 10 decembrie 2006, aproximativ 300 de acuzații erau încă în cercetare pentru numeroase încălcări ale drepturilor omului, evaziune fiscală și deturnare de fonduri. A fost acuzat că a acumulat, ilegal, 28 mil.$”

  Apreciază

 6. Bogdan Chirieac a primit ok ( ordin,permisiune sau alta forma de eliberare de minciuna) sa spuna care-i realitatea in romania?!?!? Un om atat de scolit abia acum ” vede” realitatea?!?!?!

  Apreciază

 7. Stanga franceza pare sa fi gasit un raspuns: saptamana de lucru de 35 de ore. In 2014, francezii au lucrat mai putine ore decat germanii si britanicii, insa cu o productivitate orara mai ridicata (francezii mai harnici ca germanii, va dati seama?). Productivitatea ar putea fi si problema dlui Dragnea.
  http://www.economist.com/news/europe/21693985-socialists-are-torn-over-move-dismantle-35-hour-week-working-nine-four?force=scn/fb/te/pe/ed/workingninetofour

  Apreciază

 8. ,,Poate că, de peste Ocean, lucrurile din România se văd mai limpede.”

  Cred ca cineva face misto de noi, domnule Adrian Nastase. De peste Ocean, Romania nu se vede bine nici pe harta, daramite detaliile care compun ansamblul. Pur si simplu, strainii ne-au luat de prosti, iar noi, nu facem nimic sa le schimbam parerea si atitudinea.

  Apreciază

 9. Cu tot regretul, mie nu mi se pare deloc o abordare „echilibrata si de bun-simt” declaratia (!) lui Iohanis. As zice chiar dimpotriva! Pai cum adica „libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative”?? Adica pentru motive mai putin banale poate? Adica pentru motive politice (banale sau nu) poate? Nu mai zic ca pentru asa ceva, basescu isi pregatise alte motive, poate chiar infailibile: siguranta nationala!! Ca nu degeaba se daduse cu posteriorul de pamint ca sa includa presa la „vulnerabilitati”. Asadar, nu vad care a fost marea contributie a marelui om la prezervarea libertatii de exprimare. Daca e din acest motiv, cu siguranta ca Iohanis e atacat degeaba. Dar poate nu-i…

  Apreciază

 10. Organele represive , create doar sa atace si sa condamneze , ANAF si DNA , au reusit sa blocheze complet administratia romaneasca , deja de la origine rea si inceata .
  Se tem functionarii de mare si mic grad , de la primarul din Pericei la ministrul Transporturilor si seful CNADR sau Armatei sa ia cea mai mica decizie , preferand sa se ascunda dupa ” asteptare de aviz de mediu ” , ” nou studiu de amplasare a conductelor ” , ” acordul Cadastrului ” , ” clarificari ” si ” hotarari guvernamentale ” – nimic , dar nimic nu se misca , totul a incremenit ! – santiere de autostrazi de peste un an , centuri ocolitoare asteptate ca Mesia , renovari de monumente istorice care se prabusesc etc etc – administratia nu face nimic !
  Apropo de electoratul facebookist basist , bieti muncitori necalificati cu un nivel cultural printre cele mai slabe din Europa , astazi spalatori de pizzerii in Italia sau paznici de parcuri noaptea in Spania – stire Mediafax ” miliardar condamnat la moarte in China ” – ce comenteaza idiotii nationali din Solca sau Onesti ? – ” ma bucuram , credeam ca e la noi ” ” pacat ca la noi nu e asa ” … e vorba de o viata ! mai departe nu detaliez , comentariile bizonilor par iesite dintr-o toaleta publica pentru handicapati , la toate titlurile … cine e de vina ? sunt indivizi intre 25 – 55 de ani , scolarizare asa-zisa in Romania intre anii 1985 – 2010 , suntem mandri de ce am crescut ?

  Apreciază

 11. Fuata de pe alt blog …

  din punct de vedere a utilitatii pe care a avut-o antena 3 pt societate, ar fi fost meritat sa se demoleze cladirea si sa se semene sare.
  „gandire economica” si cica reprerarea prejudiciuluo (care? Schimbarea guvernului Boc si apoi MRU!!)

  Apreciază

 12. Si recomand o lectura :
  http://www.ziare.com/afaceri/investitii-straine/legea-darii-in-plata-va-speria-investitorii-atuurile-si-dezavantajele-romaniei-pentru-atragerea-de-capital-strain-interviu-1411418#adaugare-comentariu

  Un bancher Ovidiu Dumitrescu, CFA si director general adjunct la firma de brokeraj Tradeville,

  cere MAI MULT STAT :
  In primul rand, Romania are mare nevoie de investitii in infrastructura de transport, atat pentru bunuri si persoane, cat si pentru energie. Problema este ca, de regula, acestea sunt bunuri publice foarte costisitoare si, prin urmare, sarcina investitiilor ii revine in special statului. Din pacate, indiferent de guvernare, statul roman nu s-a descurcat foarte bine in acest domeniu.

  Pe termen mai lung este imperios necesara rezolvarea problemei sporului negativ al natalitatii, dar si cele legate de calitatea educatiei si a sistemului medical. Evident, aceste probleme se rezolva foarte greu intr-un mod durabil, fiind necesare proiecte nationale care sa fie initiate cat mai rapid si asumate transpartinic.

  Deci ca cam asa.. cateodata Statu este bun, Ca cadn sa le asigure veniturile oblogatoriu europene nu ca salarile preconizate de brixeloaza aia „pe doi lei!”

  Apreciază

 13. Si un comentariu la fel de bun al lui Patrick Andre de Hillerin …

  http://www.conteledesaintgermain.ro/ma-opun-reinvestirii-din-oficiu-a-laurei-codruta-kovesi-la-sefia-dna-2/05-03-2016

  Mă opun reînvestirii din oficiu a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA

  Contele de Saint Germain 05/03/2016

  22 de ani la rând Nicolae Ceauşescu a fost reales prim – secretar al PCR, congres după congres. În unanimitate, fără competiţie, fără contracandidaţi. Dintr-un motiv care nici nu mai trebuia explicat naţiei înţelepte: era unic şi de neînlocuit. “Cel mai iubit fiu al poporului” nu doar că a fost lăsat să nenorocească această ţară după mintea lui şcolarizată până la patru dar a şi fost împins de la spate să o facă, de slugi fudulindu-se cu o autentică prostie românească şi de aparatcici îndoctrinaţi cu un inconfundabil securism autohton.
  Acum, odată cu povestea reînvestirii Laurei Codruţa Kovesi fără respectarea procedurii de selecţie, ne aflăm într-o situaţie asemănătoare ca fond dar major diferită ca influenţe: nu mai suntem provinciali, am devenit cosmopoliţi. Ne-am deschis inspiraţiei planetare. Slugile, din acelaşi aluat ca şi pe vremea lui Ceauşescu, se recomandă azi cu un alt fel de prostie, una de contrabandă (US Patent), iar aparatcicii, de aceeaşi sorginte ca Dăscălescu şi Plesita, se revendică de la noua şcoală europeană de înstrăinare națională și dresaj corporatist, supranumită “Eu, apatridul”!
  Ceea ce face doamna ministru Prună, o vomitivă reverenţă în faţa Laurei Kovesi, din aceiaşi categorie de servilism impudic ca panegiricul închinat de Teodor Baconschi Elenei Udrea mai de mult, nu este altceva decât un reflex ceauşist. Declanşat, peste decenii, de educaţia autoritarist – securistică a Monicăi Macovei. Se simte de la o poştă mâna doamnei procuror comunist, cu numele de domnişoară Gherghescu, în această manevră de pumn în gură ce dispreţuieşte oameni, proceduri, principii şi, până la urmă, un întreg popor care încearcă să-şi recalibreze aspiraţiile la standarde mai democratice.
  Ce să se mai înscrie candidaţi la concurs şi să se genereze o competiție stimulatoare pentru identificarea celei mai bune propuneri pentru şefia DNA, cum recomandă codul de bune practici? Nu le da proştilor idei, că dracu’ ştie ce sunt în stare să facă cu ele! O nominalizăm direct pe Laura Kovesi, şi gata! “Că de-asta te-am promovat ministru al justiţiei, Ralucuţo, pentru că eu, Monica, te ştiu, de când îmi erai asistentă, ca fată de comitet și ascultătoare. Iar mai departe, să-l văd eu pe ăla care are tupeul să mârâie”!
  Ei bine, iată-mă! Voluntar la mârâit! Aici, pe blogul meu cu 10 cititori, la periferia media, în mahalaua părerologilor de doi bani care-şi închipuie că opiniile lor ar trebui să fie luate în seamă măcar la prețul impozitelor pe care le-au plătit toată viaţa pentru ca înalţii funcţionari ai statului să-şi primească lefurile la vreme, aici, deci, după zăbrelele gardului de camuflaje și bruiaje care încearcă să mă antifoneze și limiteze, lansez nu doar un simplu mârâit ci un lătrat de protest în toată regula:
  Mă opun reînvestirii din oficiu a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA!
  Vreau, cum scrie la manualul ca pentru chiori al europenizării noastre, o competiție transparentă. În cadrul căreia să se pună în balanță și bunele și relele mandatului doamnei Kovesi, care tocmai se încheie. Și să fie lăsate să-și prezinte programele de candidatură și alte persoane, ce pretind că ar putea performa mai bine decât domnia sa în funcția disputată.
  Cine se teme de o astfel de confruntare? Nu cumva exact aceia care știu cel mai bine vulnerabilitățile reale ale actualei șefe a DNA?
  Care, nu este un secret pentru nimeni, a fost numită prin troc politic (şi nu pe competenţe) în urmă cu patru ani, fiind suspectată de neprincipiale obligații și partizanate față de cel care a impus-o – Traian Băsescu – și, chiar mai grav decât atât, fiind acuzată public, de politicieni și ziariști vizibili ai României, că ar răspunde la comenzi străine care nu au nicio legătură cu aspirațiile de suveranitate și demnitate națională ale acestei țări.
  Doamna Kovesi, care nu dă socoteală nimănui, care nu răspunde niciodată la ce o întreabă politicienii ori presa, ci doar la ce-i convine domniei sale atotputernice, ar fi putut fi obligată, în cadrul procedurii de selecție, pentru prima dată după patru ani, să clarifice anumite aspecte ce aruncă umbre de neîncredere asupra sa şi a instituției pe care o conduce. Cum ar fi:
  – De ce vârfuri ale regimului băsist (Roberta Anastase, Emil Boc, Vasile Blaga, Sorin Blejnar etc.), împotriva cărora există de ani buni numeroase reclamații ale corpului de control al primului ministru, dezvăluiri de presă, denunțuri oficiale ale unor înalți demnitari ai statului român, pe scurt suspiciuni de corupție mai mult decât rezonabile, nu au fost în nici un fel implicate în dosare penale instrumentate până acum de procurorii DNA?
  – De ce DNA aplică dubla măsură pentru infracțiuni comparabile, pe judecătorul Mustață arestându-l preventiv pentru tentativă de favorizare a unei părți procesuale în vreme ce pe judecătoarea Camelia Bogdan, care a primit bani de la una dintre părțile procesuale și apoi a dictat o soluție in favoarea acelei părți, nici măcar nu a citat-o pentru declarații legate de aceste fapte?
  Lista întrebărilor incomode pentru doamna Kovesi e mult mai lungă (cazul Bercea – Mircea Băsescu, cazul Rarinca – Livia Stanciu, cazul ALRO, cazul Toni Greblă etc. etc. etc.) Cine să i le adreseze însă, și în ce context, astfel încât să poată obține și răspunsuri la ele? O competiție reală și transparentă pentru șefia DNA ar fi putut oferi un astfel de cadru. Nu cumva tocmai asta s-a dorit să se evite? Prilejul unor întrebări deranjante, care să umbrească festivismul alegerii unanime? Ca în cazul congreselor PCR? Că doar știm bine cu toții: cu sau fără procedură de selecție, doamna Kovesi oricum ar fi fost reînvestită…
  Eu unul nu am nimic personal cu Laura Codruța. Chiar apreciez multe dintre realizările sale, de neconceput cu doar câțiva ani în urmă. O întrebare, însă, nu-mi dă pace în legătură cu buna credinţă şi patriotismul domniei sale. I-aş adresa-o, şi aş investi-o sau nu pentru încă un mandat, în funcţie de răspuns:
  De ce îl protejaţi, stimată doamnă, pe Traian Băsescu? Cu ce foloseşte României această protecţie anticonstituţională ? Care sunt motivele pentru care încălcaţi Constituţia României, Art. 16 (2)?
  Unii spun că ar fi ordin de la Washington. Alţii că ar fi pură recunoştinţă a unor oameni ajunşi sus faţă de binefăcătorul lor. Există însă şi clevetitori care merg până acolo încât, cunoscând apucăturile fostului preşedinte, suspectează posibilitatea unui şantaj.
  E ceva adevărat din toate aceste speculaţii, doamnă Kovesi? Dacă da, credeţi-mă că nu ar trebui cu nici un chip să acceptaţi să fiţi reînvestită. În ipoteza, desigur, că v-ar preocupa, cu adevărat, binele ţării.
  Poate, însă, aveţi un alt răspuns la întrebarea de mai sus, care să vă facă cinste şi să îndreptăţească reînvestirea dumneavoastră ca şef al DNA. Furnizaţi-ni-l şi veţi descoperi, în mine şi în cei care îmi împărtăşesc îndoielile, cei mai fideli şi fervenţi susţinători.
  Doar că dumneavoastră nu vă coborâţi până la a răspunde unor anonimi necuviincioşi. Câinii latră, caravana trece – iată strategia de supravieţuire a preaputernicilor ce nu au a da socoteala nimanui.
  Eu vă voi încadra, în aceste condiţii, în procedura aprobării tacite.

  Apreciază

 14. Acuzatii explozive ale unui fost sef al US Secret Service si urgenta unei lamuriri: Cum sunt controlate informativ de americani dosarele penale facute de DNA?

  Intr-un interviu acordat lui Robert Turcescu pe unde.tv, fostul sef al US Secret Service, Darren White, care a lucrat timp de 5 ani în Romania, a adus acuzatii grave DNA, DIICOT, SIE si SRI:

  http://www.flux24.ro/acuzatii-explozive-ale-fostului-sef-us-secret-service-dna-face-dosare-politice-kovesi-nu-e-corecta-sri-si-sie-sunt-folosite-politic/

  El a sustinut ca dosarele sunt facute la comanda politica și ca la fel lucreaza si serviciile secrete. Lasand sa se inteleaga ca ar detine informatii concrete si precise, fostul agent secret a facut si o acuzatie nominala, la adresa sefului DNA, Laura Codruța Kovesi, ca nu este corecta, neutra și obiectiva si ca atare nu merita un nou mandat la conducerea institutiei.

  Aceste denunturi, venite dintr-o sursa cu totul neasteptate, sunt extrem de problematice. In primul rand, prin relatia bilaterala pe care o vizeaza. Apoi, prin accesul pe care il presupune la o baza de date, fara de care denunturile nu ar fi posibile. Inainte de a o tinti pe Kovesi, ele fac trimiteri la preocuparea indeaproape a SUA, care a facut din DNA o “investitie” si din procurorul ei sef o rasfatata cu distinctii si elogii.

  Nu a trecut prea mult timp de cand ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, spunea că sustine în totalitate munca procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, si facea apel catre liderii români ”sa îi apere în mod public si cu tărie” pe procurorii care îi ancheteaza pe cei corupţi. Ce s-a intamplat de a cazut Kovesi intr-o dizgratie atat de urata, pentru ca este limpede ca americanii nu numai ca nu o mai sustin, dar o si afunda?

  Denunturile ar putea sa urmareasca apropierea de noua realitate si crearea unei nise pentru succesorul fostului rezident. Ar putea fi insa vorba si de o schimbare de strategie, oprirea sau slabirea motorului anticoruptie si fortarea celui de folosire a influentei regionale a Romaniei. In noul context de securitate, motorul geopolitic romanesc ar fi mai util intereselor SUA, decat daca romanii isi scot sau nu ochii intre ei. Exista un punct de sprijin pentru aceasta ipoteza, recomandari ale unor politicieni romani, facute inaintea sosirii la post a noului ambasador.

  Deasupra tuturor ipotezelor, pluteste insa urgenta unei intrebari: Cum de este posibil ca serviciilor secrete americane sa le fi fost cunoscute informatii atat de punctuale si de amanunt despre dosarele politice pe care le intocmeste DNA? Scandalul informativ al dosarelor se afla la inceput. Calculele politice care l-au generat par sa aiba un revers neprevazut, care s-ar putea sa devina la fel de fierbinte ca subiectul inchisorilor CIA.

  Apreciază

 15. Cireada de muncitori de la Mioveni raguseste strigand in cor cerebrala scandare ” hotii ! hotii ! ” ( care hoti ? multinationala Renault , gigantul de la Guyancourt , Carlos Ghosn , PDG-ul lor ? , eu credeam ca astia le dadeau de lucru , nu furau muncitorii argeseni cu burtica si mustata ) .Sau hotii sunt prefectul de Arges sau primarul de Campulung sau fricosii de la CNADR , ce au furat ? nimeni nu pare sa stie , nu conteaza .
  Normal , Renault va pleca din Romania , cu sau fara autostrada , decizia strategica a fost luata de mult , cand Franta si Marocul au decis crearea marelui port de la Tanger si a mega-uzinei Renault de acolo – de care muncitorii argeseni par sa nu aiba habar .
  Ma distreaza ca turma ” cere ” ( de fapt nu-i pasa ) autostrada Sibiu Pitesti ( ” cerere ” care ascunde cereri salariale ) – stie cireada ca Romaniei ii trebuie in medie 3 ani sa termine douazeci de kilometri in campie , asta din momentul in care primele excavatoare intra pe teren ? ca la Pitesti Sibiu suntem la studiul de fezabilitate de 8 luni si ca tremura de groaza functionarii de la Transporturi si CNADR ca trebuie sau sa-l adopte , sau sa-l respinga , pe scurt , sa decida ?
  Nu suntem inca la organizarea licitatiei si la stabilirea castigatorilor ( lui Ponta i-au trebuit 14 luni sa decida , dupa licitatie , cine e castigatorul pe Lugoj Deva intre iulie 2012 – septembrie 2013 ! ) .
  Care autostrada Sibiu Pitesti ?
  Cacaia autostrada – cum ar spune Stalin in Cel mai iubit dintre pamanteni ?

  Apreciază

 16. ADEVARATA ROMANIE 2016 A TINERILOR FRUMOSI SI CINSTITI , DIN GURILI MAMII LOR ……!

  limbutu’precoiu + flatulata jigodie bassecu + vodcareasa procuroare comunisto-soroshizda + saltelizda limberala + danutz soros nicusor =

  HAZNA LOVE

  TRAIASCA „STRADA” , CA GEAMU’ MAT , CA BECU’ SPART !

  Apreciază

 17. Rezultatul absentei complete a investitiilor in calea ferata in Romania .
  Seful Deutsche Bahn Romania ” trenurile noastre de marfa au circulat in 2015 in Romania cu o viteza medie de 19 kilometri pe ora ” .
  Fara comentarii .
  Dar promitem , vorbim , gesticulam , aratam harti …
  Inventam autostrazi gratis ( Craiova Pitesti , Comarnic Brasov ) ca ni le fac strainii ca existam pe fata Pamantului …

  Apreciază

 18. serbanfl

  americanu ala nu stiu (nu prea cred) ca ar fi colonel
  Ala este de la Secret Service … aia nu prea le au cu gradele militare (doar daca privin din armata. Adica a fots pe front s-a demobilizat si a cauta un serviciu ).
  Dupa cum se stie (partial cam fals) se ocupa de protesctia presedintelui SUA , a fameliei sale plus latii special prevazuti ..
  INSA „baza” motivul exsitentei lui US Secret Service ester DOLARUL!!!! A fots creat sa lupte cu falsficcarea de moneda (si cum in momentu asasinarii lui William McKinley,era singira agentie federala …. ) Azi [pe langa „sompla” falsificare a dolarilor se mia oucopa de fraude de tot soiul , sapalre de bani si alte cestii….

  Ori ala daca a stat in Romania nu a stat sa protejeze pe US Preshu. De presupus ca a „protejat” dolarul asa ca a fost atent la o serie de .. fraude! Nu de alta da „ba baietasi puteti sa va fentati statul vostru DA NU PE AL MEU!!!” da ca sa fie sigir cam trrebuia sa afle ce se „invarte” pe aici. O4ri asta face afirmatiile sale si mai ,… interesante . Mai ales ca el nu prea era motivat sa zic asa „politic” ….

  Apreciază

 19. Fragmentel

  de ani de zile am asa o impresie cam nasoala. Ca in gnl marile procese de coruptie evita cu mare grija .. marile cauze de coruptie… Asa ca o comparatie sa intelegi si tu : X bate pe unu de=-l baga in spital 6 luni, numa norocu si un doctor bun salveaza bictima INSA X este judecat pentri ca a proferat expesi necuvincioase in public si la final a urinat pe victima: 2 luni cu suspendare ! S=-a facut .. ce? Dreptate?
  Cam asa este si cu marea cpruptie – nu te asreteaza ptr ca ai dat de pamant cu o frima obtinuta prin mijloace penale, , ca ai lasaa someri cateva mii,. ca ai vandut la fier vechi utilzaje bune , ci pentru ca unu din „parteneri” to-a oferit o „mostra” de tescovina fiarta de el dupa reteta invatata de la tata mare care o stia de la tata mare care .. Ti se pare cunoscut?!

  Apreciază

 20. @ZeV. Draga ZeV, dupa ce deschide la casierie imi dai si mie 10% pentru ca mi-ai folosit numele. Altfel, nimic de zis, ai stil, am citit cu placere desi, la final, nu am afllat cine e criminalul.

  Apreciază

 21. @ zev

  v-am spus sa nu-mi mai cititi postarile pentru ca va fac rau ! Nu sunt recomandate tzutzerilor .
  Va recomand DICKens . O sa va faca bine …

  @ centru

  când semnalam eu abuzurile ANAF-ului impotriva micilor comercianti , in urma cu un an , m-ati injurat si ne spuneati ca asa este normal intr-o tara democrata !!!
  Acum veniti candid si ne spuneti ca ati ajuns la vorbele mele ?

  Apreciază

 22. Şi totuşi…cine plăteşte în continuare presa scrisă, presa online, televiziunile, posturile de radio, platformele de tot felul, bloggerii , postacii, devotaţii şi devotatele – încă, la maximum – “cauzei” Băsescu Traian?

  Dincolo de evidenta “ocrotire” din partea Justiţiei Independente şi a Statului de drept, dincolo de tăcerea leşioasă a partenerilor strategici în ceea ce îl priveşte, dincolo de tabu-ul pus piatră de moară pe toate nelegiurile sale, “armata” fidelă a fostului preşedinte este neclintită pe poziţii şi pare că aşteaptă preluarea unor cetăţi care se grăbesc să i se predea.

  Cine îl ascultă pe Băsescu Traian ar spune că ieri-alaltăieri a intrat în lumea politică, având energia şi dedicaţia necesară, dorinţa enormă de a lupta pentru “drepturile omului” şi curajul excepţional de a demasca abuzuri …Şi tot ceea ce spune el este apăsat , sugestiv, convingător, deoarece, prieteni, Băsescu Traian nu cunoaşte şi n-a cunoscut niciodată ruşinea …În jurul lui , numai afaceri oneroase, numai rude cu bube-n cap, numai nuntaşi cu dosare dospind în sertarele DNA, numai geamantane cu bani, numai campanii finanţate pe din dos…noroi, mizerie în valuri largi, hazna politică…

  Nu şi pentru el . El nu a făcut, el nu a ştiut, el a dormit în pat cu vărsatul-negru, dar nu şi-a dat seama, că avea scufia pe urechi şi nu l-a atins molima, el a fost în weekend timp de 10 ani, alţii au făptuit şi să plătească (mai puţin doamna Udrea, dar şi ea e sacrificabilă, la o adică) , el e CURAT şi dornic să cureţe de păcate nevolnica societate românească… o! dacă-ar fi premier… cum le-ar repara el pe toate. El, cel care ştia ce-a vorbit Geoană în mijlocul lacului şi-n bătaia vântului, ne explică, foarte serios, că trebuie să avem grijă cu interceptările astea şi cu dreptul omului de a nu fi ascultat , oricând, de oricine…

  În 2009 au candidat la prezidenţiale Băsescu Traian şi Geoană Mircea. Băsescu susţinut de Ambasadă, Geoană, mai “prostănac”, dar, fără îndoială, simpatic şi el Ambasadei. Deci, ce anume am avut noi de votat, cetăţeni? Adică, între cine şi cine a avut poporul român de ales?

  Sau, altfel spus, pentru ce raţiune anume ne-am prezentat la vot în 2009 ?

  Spun asta pentru că noi din 2004 n-am mai avut, de fapt, alternativă…
  În 2012 , când am ieşit din pluton , la locale şi parlamentare, s-a aruncat anatema asupra noastră. Şi de-atunci, cu trădari şi şantajuri potivite şi la timp aplicate, am ajuns aici: un partid NAŢIONAL şi LIBERAL , în care Doctor Hyde i-a luat faţa definitiv lui Doctor Jekyll , formaţiune diformă gata să se alieze cu Băsescu şi Macovei… adică “reasamblarea marii familii ” , care-o să regurgiteze rapid şi ultimele rămăşiţe, greţoase, ale defunctului PNL vechi, şi-un PARTID SOCIAL DEMOCRAT care-şi târîie zgonea ambasadoriceasă pe scări, ca pe-o trenă pe care calcă toţi, oprindu-i înaintarea spre orice şi băgându-l, din pricina efortului de a merge mai departe, direct în apnee. Viitorul sună bine.

  P.S.De ce nu se grăbesc partidele să-şi anunţe candidaţii la locale? Pentru că mai nimeni nu vrea să fie candidat, de aia.

  Apreciază

 23. D-lui Chiriac ar trebui sa citeasca urmatoarea lista :

  United States overthrowing, or attempting to overthrow, a foreign government since the Second World War. (* indicates successful ouster of a government)

  China 1949 to early 1960s
  Albania 1949-53
  East Germany 1950s
  Iran 1953 *
  Guatemala 1954 *
  Costa Rica mid-1950s
  Syria 1956-7
  Egypt 1957
  Indonesia 1957-8
  British Guiana 1953-64 *
  Iraq 1963 *
  North Vietnam 1945-73
  Cambodia 1955-70 *
  Laos 1958 *, 1959 *, 1960 *
  Ecuador 1960-63 *
  Congo 1960 *
  France 1965
  Brazil 1962-64 *
  Dominican Republic 1963 *
  Cuba 1959 to present
  Bolivia 1964 *
  Indonesia 1965 *
  Ghana 1966 *
  Chile 1964-73 *
  Greece 1967 *
  Costa Rica 1970-71
  Bolivia 1971 *
  Australia 1973-75 *
  Angola 1975, 1980s
  Zaire 1975
  Portugal 1974-76 *
  Jamaica 1976-80 *
  Chad 1981-82 *
  Grenada 1983 *
  South Yemen 1982-84
  Suriname 1982-84
  Fiji 1987 *
  Libya 1980s
  Nicaragua 1981-90 *
  Panama 1989 *
  Bulgaria 1990 *
  Albania 1991 *
  Iraq 1991
  Afghanistan 1980s *
  Somalia 1993
  Yugoslavia 1999-2000 *
  Ecuador 2000 *
  Afghanistan 2001 *
  Venezuela 2002 *
  Iraq 2003 *
  Haiti 2004 *
  Somalia 2007 to present
  Honduras 2009
  Libya 2011 *
  Syria 2012
  Ukraine 2014 *
  Turkey 2015 *

  Eu as adauga si Romania pe aceasta lista din 2004 .

  Apreciază

 24. Cred că cel mai hazliu plan ce se vrea conceput de către actualul guvern, dar şi de oricare altul, din România este planul de dezvoltare pe 10 ani, sau măcar pe cinci, ca vechiul cincinal !
  Cum poţi să planifici ceva, atâta timp cît tu ca stat ( de drepţi, nu de drept !) nu poţi controla în nici un fel economia, care este acaparată în cea mai mare parte de corporaţii străine, ce umblă cu limba scoasă după profit propriu, în întregime scos peste graniţe, cu nişte redevenţe de tot plânsul pentru noi şi tot râsul pentru ei ?!
  Suntem pe primul loc în lume cu pământul Ţării vândut (1,5 milioane ha.) şi 2 milioane ha. arendat sau concesionat străinilor , care ne asigură, că nu-l vor încărca în vagoane, ca să şi-l ducă aiurea ( deşi unii chiar au scos tone de cernoziom şi pământ fertil, încercând să aclimatizeze în altă parte culturi silvice ) ! :mrgreen:
  Dacă pe aiurea un hectar de teren ajunge cam la 50.000 de euro, la noi ajunge să fie echivalentul unui plin de motorină a unei maşini de teren, Statul necatadicsind să apere într-un fel proprietarul român de această bătaie de joc naţională ! Una care facilitează adevărate maşinaţiuni financiare , culminând cu subvenţiile europene de care în loc să se bucure agricultorii români, se bucură nişte escroci ce-şi bat joc de bieţii oameni, care nu mai pot să-şi lucreze pământurile, sau nu mai pot câştiga nimic din munca lor, dar chiar ies în pierdere, preţurile produselor fiind ridicol de mici !
  P.S.
  Culmea bătăii de joc o reprezintă creditele agricole acordate de cămătarii bancari, cu dobânzi de 6-7 % , în timp ce în majoritatea statelor UE dobânda pentru acestea este de 1 % !
  Şi dacă tot am adus în discuţie bătaia de joc, poate că şi cu creditele în franci elveţieni, cu tot cu aberaţiile la care s-a ajuns, a mai fost bătut un record :
  acordarea de credite într-o valută ai cărei „bani” nu s-au aflat niciodată pe pieţele bancare din România !
  Ca la noi, la nimeni !

  Apreciază

 25. De-alungul istoriei sale SUA a primit valuri de emigranti, oameni persecutati, sau oameni cu bani, sau oameni cu creier, sau…refugiati. In comparatie cu Canada, ei au preferat stilul „melting pot”, adica fara multiculturalisme in politici publice. Ai venit in SUA, ai aceleasi libertati ca si orice american, si fa bine si invata engleza, si imbraca-te si poarta-te ca un american. Corect.

  Dar iata ca s-a ridicat problema acceptarii unui numar de refugiati din Siria. Pe buna dreptate, SUA fiind un factor de dezlocare a acestor oameni, datorita razboiului pe care l-au finantat sprijinind „rebelii” anti-regim. 10,000, atit s-a angajat administratia sa primeasca in 2016. Amintesc, Canada deja a primit 25,000. Mai mult, jumatate din Guvernatorii din SUA au spus ca ei nu primesc nici un refugiat. Foarte rusinos pentru aceasta tara, si probabil destul de rusinos pentru ambasadorul acestei tari la Bucuresti, care, a facut un apel public ca Romania sa primeasca refugiati.

  De acord, dar pragmatic vorbind, cum se vor integra in societate? Nu sunt joburi pentur romani, obligati sa paraseasca tara, dar pentru refugiati o sa fie joburi? De ce nu sprijina SUA economia romaneasca, sa poata ajuta pe romani si pe refugiati la un loc? Eu zic, ca-i „embarassing”, desi sunt de acord ca Romania ar trebui sa primeasca un numar limitat de refugiait, atit cit poate sa isi permita, si pe termen temporar, pina cind se pot intoarce in Siria sa isi recosntruiasca tara.

  Cei care intr-adevar se ataseaza de Romania, invata limba, istoria, isi deschid afaceri sau au joburi bune, de ce nu, Romania ii poate pastra si le da chiar cetatenie. Sunt sigur ca printre ei sunt oameni foarte inteligenti. Dar, va trebui atentia mare la cum se face selectia acestora, sa nu fie un risc de securitate. Probabil trebuiesc unii din ei monitorizati de servicii, daca sunt suspecti de legaturi cu fundamentalistii si expatriati imediat ce pericolul este demonstrat.

  Guvenul roman insa trebuie sa aiba un proiect de comunicare cu romanii pe tema asta, pentru ca deja extrema dreapta se agita, si poate cistiga avans si simpatie politica, ceea ce nu cred ca e bine pentru tara.

  http://www.mediafax.ro/politic/klemm-lasati-i-pe-imigranti-sa-devina-parte-a-noii-romanii-ajutati-i-sa-fie-musulmani-si-romani-15099588

  Apreciază

 26. Sincer, nu cred ca SUA au cerut ca Romania sa faca acest tip de „epurare”. Eu cred ca la noi e prea mult exces de zel si prea multa slugarnicie in raport cu aceste state de la care avem asteptari mult prea mari fara temei realist. Cred ca singuri trebuie sa dam cocoasa jos, si sa ne tinem un pic mai verticali. Prin definitie un parteneriat autentic se face intr-un mod echilibrat. Nu cred ca ambasadorul Romaniei la Washington a facut declaratii despre citi refugiati trebuie SUA sa primeasca, despre toleranta americanilor, asa cum a facut-o ambasadorul SUA in Romania.

  SUA nu au interesul sa aibe o tara slaba pe flancul de Est. O tara condusa iar de Basescu, de Macovei, de imperiile media securist-adamiste nu are cum sa prospere, si reprezinta o vulnerabilitate. O democratie de forma, fara putere economica, fara oameni care sa cistige bine, si sa poata sa faca alegeri bune, cu capul lor, este o vulnerabilitate. Am vazut de ce a fost in stare smecherul comunist si securist Basescu, familia lui, si toata sleahta de sugative care i s-au pus la picioare, inclusiv din Justitie. Nu cred ca SUA il mai sprijina pe Basescu. Doar sistemul lui proiecteaza aceasta imagine. Dl. Ambasador ar fi bine sa se delimiteze de acest sistem, si sa promoveze valorile autentice, dar, in distanta de implicarea in politica reala.

  Apreciază

 27. Nu inteleg de ce se cere autostrada pentru exportul de Dacii, cand ar fi mult mai avantajos transportul pe cale ferata, asa cum se intampla in tari mai avansate din Europa. Daca nu suntem in stare sa construim autostrazi, mult mai firesc ar fi sa modernizam liniile ferate. Nu inteleg de ce nu se intampla asta, din moment ce infractorul Gruia Stoica a fost scos din joc. Astfel, statul roman se poate desfasura in toata plenitudinea competentei lui manageriale ce poate duce CFR Marfa pe cele mai inalte culmi de eficienta.
  Sa fie explicatia situata in zona intereselor transportatorilor rutieri ? O fi si asta, dar mai sunt si multe altele, inclusiv, teama de DNA, care a paralizat administratia. Singurul care se bucura si saluta o asemenea stare de lucruri, este Ambasadorul (un alt feisbucist care nu are nimic de facut in timpul serviciului). (Z)
  Daca am avea linii ferate consolidate si trenuri rapide, poate ca si bucurestenii nu s-ar repezi buluc pe DN1, weekend de weekend. De fapt, pentru bucuresteni, o autostrada Comarnic- Brasov, oricum, nu ar rezolva problema, pentru ca automobilele se vor bloca la iesirile si intrarile aferente statiunilor, incapabile sa absoarba, simultan, atata morman de masini bengoase. Ca deh, bucuresteanu’ munceste din greu si are parai, fara numar, fara numar.

  Apreciază

 28. Înțeleg că modul de a caracteriza protestatarii de la Mioveni al @Centru martie 7, 2016 la 4:58 pm, este corect, greșit este că eu îl întreb dacă l-au bătut minierii, așa că n-am primit B.T.(Bun de Tipar).
  Voi fi mai precis: @Centru martie 7, 2016 la 4:58 pm, te-au lovit minierii tare la cap?!
  Domnule Năstase, am priceput că-l susțineți pe Adrian B. să reformeze PSD, dar de ce-i dați B.T. lui Centru, când își începe postarea cu „Cireada de muncitori de la Mioveni” , nu pot înțelege.
  S-a refăcut echipa A.N. despre care spuneați că nu mai există sau ați părăsit poziția sacial-democrației?!

  Apreciază

 29. Sintagma lui Ioh, „banale motive administrative” mi-a atras și mie atenția.
  Sigur că, după ce ai primit 13 adrese de la Antena TV Group care te-a întrebat dacă vrei să-i închiriezi clădirile, să i le vinzi, ca să știe și ea ce face cu activitatea ei, cu salariații, după ce ai primit 13 adrese la care n-ai răspuns, vii intempestiv și-i spui să plece cu atâta echipament în 5 zile, e la mintea cocoșului că nu ești corect, că te folosești de „banale motive administrative”.

  Dacă ai fi fost drept și corect, anafura ta de ANAF!, i-ai fi spus la prima adresă, în septembrie 2014, să-și ia catrafusele și să se mute, sau i-ai fi fixat chiria.

  Trebuie urmărit cât s-a recuperat și cât se va recupera din așa-zisul prejudiciu de 60 de milioane de euro de la ICA.
  Recuperat înseamnă ca ANAF să vândă terenul, clădirile ICA, fiindcă specialistul DNA a hotărât că ele valorează 60 de milioane de euro.
  Deocamdată ANAF a scos la vânzare terenul și clădirile ICA cu 10,4 milioane de euro. De ce 10 când s-a zis 60?
  Să vedem cine le va cumpăra!

  Apreciază

 30. N-am vazut pana acuma un comentariu inteligent de la tine , mai Serbane , nu vad nici acum o farama de rationament si logica in oranduirea ta de cuvinte .
  Creierul tau este incapabil sa construiasca o argumentatie ?
  Ce incerci sa vrei sa spui ca nici tu nu te intelegi .
  Eu sunt nebun ca m-au batut minerii si m-au lovit in cap ? Esti doctor ? Vrei sa spui ( ne lasi sa ghicim ca tu nu spui nimic ) ca muncitorii au dreptate ?

  Apreciază

 31. Calea ferata costa si mai mult decat reteaua rutiera moderna .
  Numai cei 150 de kilometri de cale ferata de la Cluj la Oradea ( astazi facuti in 4 ore ! cu trenul ) costa ditamai 400 de milioane de euro pentru a fi modernizati ( ma rog , luati cifrele cu precautie , toate facturile lucrarilor de infrastructura cu Statul sunt umflate marisor cu cel putin 30 % peste pretul lucrarii similare in Ungaria sau Bulgaria ) …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.