Regele Mihai

 

Unknown-3.jpeg

M-au intristat vestile despre starea de sănătate a Regelui Mihai.Aveam senzatia unei eternitati paralele, care veghează. Am uitat că si el este un om.

L-am intâlnit in mai multe rânduri. Imi aduc aminte că, in urmă cu aproape 25 de ani, cu reprezentantii săi, am pregătit, in calitate de ministru de externe, vizita regelui la Bucuresti. Vizită care a avut loc in 1992.  Incă din iulie 1991 insă, directorul meu de cabinet, ambasadorul Chebeleu, a mers la Versoix, unde a fost primit de Rege si unde au fost initiate contactele pentru a reglementa relatiile sale cu noile autorităti. Nu pot să uit contributia sa deosebită la intrarea in NATO si in UE, contactele cu familiile regale din Europa pentru realizarea unor interese nationale.

Ii doresc multă sănătate.

32 de gânduri despre “Regele Mihai

  1. Nu se poate !
    Chiar ieri am vizionat un fragment din Jurnalul Cinematografic Sonor CNC din aprilie 1937 , despre ridicarea lui la gradul de sublocotent , pe Platoul de la Piatra Arsa – Sinaia , cu un text citit de el – pronuntie foarte clara , ireprosabila , voce de adolescent .
    Ce sa spun de mult-vizionatul reportaj din ianuarie 1940 cu regele Carol al 2-lea , Boboteaza la Chisinau , taranii basarabeni cu fetite mici langa ei strigand ” Ura ! ” , multimea care in inconjoara si nu-i lasa sa treaca in centrul Chisinaului …

  2. O familie longeviva, ragina mama,in UK, a murit la 104 ani. Tatal meu, de un leat cu Mihai de Hohen… a murit cam de multisor, la 79 de ani, speriindu-mi toti unchii care stiau ca in familia mea se moare pe la 85 de ani. Nu prea stiu ce sa zic, zic si eu sanatate multa, desi stiu ca, la ce a fost comunicat ca are, e ca si dus. Ba unii chiar arunca de vreo luna zvonuri, pe internet, ca ar fi murit, dar ca, din ratiuni care imi scapa, l-ar fi pus la congelator.

  3. Ghiciti cine era pe prima pagina – de fapt pe coperta – revistei americane Time intr-un numar din 1939 – regele Carol al II-lea !
    Un castel din departamentul Orne din Normandia era valorizat ca fiind proprietatea lui Carol al II-lea , regele Romaniei ” de o politete impecabila ” in raporturile cu populatia .
    Parada militara franceza de 14 iulie 1939 , ultima inaintea dezastrului lor si al nostru un an mai tarziu , motociclistii francezi trec pe Champs Elysées prin fata unei firme ” Roumanie – bureau de tourisme ” .
    Romania avea un alt statut , era respectata si valorizata , nu ca astazi .
    In anul 1982 minerii – tarani de la Baia Sprie , satui ( dar trebuiau sa mai le suporte inca 8 ani ) de privatiuni , au strigat : ” vrem faina si malai si pe regele Mihai ! „

  4. Pali
    martie 3, 2016 la 10:20 am
    @ florin

    Ca bine ziceti !!! Suntem intr-o stare de inapoiere spiritual-material-intelectuala ceva de groaza ! Primitivism ! Vedem cu totii cine ne conduc daaa…fiecare popor are conducatorii pe care ii merita…imi permit si un citat din Tudor Vladimirescu in dialog cu boierii Samurcas si Stroe Gradisteanu ( sustinatorii lui Tudor ): „prea ne supunem,orbeste la legi nedrepte si ne lasam condusi de unii adusi de vant de cine sti de unde,care baga juvatul in gatul saracului pana ce ii sufla vantul si cenusa din vatra casei”

    Vaiii !, domnule, sau doamnă !
    Cu siguranţă că citindu-vă, şeful lui „Elie Wiesel” din România, va porni prigoana şi împotriva lui Tudor Vladimirescu, urmând ca numele străzii mele să fie schimbat în „Florian”, sau de ce nu, ” Elie Wiesel” ! 🙂
    Poate doar faptul că divizia ce cuprindea cominterniştii veniţi pe tancurile sovietice să instaureze, prin crimă şi teroare comunismul ( din care făcea parte şi ta-su !), purta acelaşi nume, să-i facă să se răzgândească !

  5. Nu sunt monarhistă, dar l-am apreciat și respectat totdeauna pe regele Mihai.
    În timpul mandatelor lui Băsescu, mi-aș fi dorit chiar ca România să fi fost monarhie, ca să nu poată accede la președinție indivizi precum acel urangutan.
    Președintele, regele trebuie să fie un model pentru cetățeni.
    Băsescu a fost un model care a încurajat mârlănia, ignoranța, tupeul, comportamentul dictatorial, a determinat dezbinarea, ne-a făcut de râs pe plan internațional.
    Regele ar fi fost un model de bun simț, educație, instruire, abnegație, eleganță, ar fi fost un coagulant, ne-ar fi reprezentat cu cinste în afară.

    Desigur, îi doresc viață mai lungă decât atât, dar, în același timp, îi doresc să nu sufere luni sau ani, adică ceea ce-mi doresc și mie.
    Dumnezeu știe mai bine decât noi.

  6. Motanul Incaltat

    Corect, dar daca muncitorii de la Dacia Renault ar continua sa ceara mariri de salarii, investitorul are unde pleca. Ne-a si amenintat, voalat dar ferm, de cateva ori.
    In Maroc, oamenii sunt, inca, mai docili, chiar daca romanii au batut toate recordurile in acest sens in Europa.
    Se pare ca daca vrei sa ai locuri de munca in Romania, este musai sa faci ciocul mic, sa te multumesti cu ,,firmiturile” de la masa stapanilor si sa inghiti pe nemestecate tot ce spune Ambasadorul.
    Intr-un fel, ma simt impacat, motane…dupa alegerile din 2014, intampla-se orice. Chiar si dizolvarea suveranitatii Romaniei, pe care, cel putin vreo sase milioane de oameni, se pare ca nu si-o mai doresc. Ei se multumesc cu lumea (aparent) mult mai vasta a feisbucului, pe care o cred, cu naivitate, lumea lor. Eu spun ca acesta ,,lume” este, in realitate, o inchisoare. Dar poate ma insel eu si sper sa fie asa.
    ps
    Statul se poate retrage de peste tot, nu-i nicio problema, avand in vedere ca romanii sunt perfect ,,responsabili” si stiu cel mai bine ce sa faca cu vietile si destinele lor. Din pacate, la nevoie, cand intervin accidente si/sau catastrofe extinse, tot la stat isi atintesc, acuzator, ochii. Tot statul trebuie sa stie ce trebuie sa faca. Asta e mentalul..colectiv, stimate amice. Nu ne plac procedurile, dar ele trebuie, pana la urma, sa existe. Desigur, pentru (unii) privati guverneaza legile economiei de piata, ce par a nu avea vreo legatura cu morala si responsabilitatea. Daca lumea vrea alcool contrafacut, le dam alcool contrafacut, chiar si cu Prohibitie decretata. Daca lumea vrea droguri, se gasesc ofertanti de droguri usoare in Olanda. Daca lumea vrea papusi vii pentru o partida de sex, pestii ,,inoata” ca in apa in jurul doritorilor.
    Daca lumea cere artificii, le dam artificii.
    In cazul Stadionului National, statul face foarte bine. Toleranta zero. Decat sa planga mamele pompierilor (pe care, personal, ii admir si le aduc un smerit omagiu – pe acest blog – pentru curaj si putere de sacrificiu), mai bine sa planga suporterii de fotbal cu tot cu mame.
    In acest context, ma intreb daca nu cumva romanii voteaza dreapta pentru ca este cool, sau pentru ca vor sa dea de pamant cu efigia lui Ion Iliescu, dar, de fapt, ei sunt cat se poate de socialisti in mentalitate, fara sa o recunoasca explicit. (Z)

  7. ps-Motanul Incaltat (mai) scrie:
    ,,Ce treaba are o corporatie transnationala cu faptul ca cetatenii chinezi isi doresc un nivel de trai mai ridicat? Ceea ce intereseaza pe o corporatie transnationala e sa obtina profitul si sa creasca profiturile.”

    COMENTEZ: Mai are sens, motane ? Cum as putea sa analizez o asemenea axioma ? Mai bine o invit pe d-na Paul sa faca asta. 😉
    Cred ca Nokia a pierdut sansa de a te avea in staff-ul propriu de conducere. Poate ca ar fi ramas la Jucu, ar fi dublat salariile angajatilor , majorandu-si totodata profitul cu 200%. 😉

  8. Cu toate diferentele de parcurs si de destin, exista totusi o asemanare intre presedintele Iliescu si regele Mihai. Ambii au fost sefi de stat dupa un razboi. Unul dupa un razboi cald, altul dupa un razboi rece. Sa fi jucat oare istoria zaruri in cazul lor?

  9. Traian Basescu l-a acuzat, public, pe regele Mihai declarând despre fostul conducător al Regatului că a fost „slugă la ruşi”.
    „Abdicarea regelui a fost un act de trădare al interesului naţional al României. Un act de trădare din partea regelui. Ăsta e punctul meu de vedere”.

    Traian Basescu inca mai are timp sa-i ceara scuze, public, regelui Mihai. Sunt curios daca vreun coleg crede ca ex-presedintele chiar o va face.

  10. A…si inca ceva: statul roman se retrage pentru ca nu are incotro. Locul ramas liber va fi ocupat, bineinteles, de supra-statul european , doldora de proceduri si directive. Adica, infinit mai birocrat. Cei care executa lucrari sau desfasoara o activitate productiva cu fonduri europene stiu despre ce vorbesc.
    Acolo, la Bruxelles, functioneaza la turatie maxima o adevarata fabrica de inscrisuri care transforma oamenii in adevarati roboti cu gulere albe sufocati de tone de tomuri.
    Ma uitam, in aceasta seara, la doamna Corina Cretu care vorbea foarte frumos (desi nu am inteles nimic) despre managementul fondurilor europene si despre proiectul nefinalizat al celor trei spitale regionale, al caror amplasament nu este inca stabilit. Dar spre deosebire de politicienii romani, vorbitori de limba de lemn ordinar, stimabila doamna isi expunea bla bla-o-textul intr-un minunat limbaj de abanos cat se poate de european. Dar pe banii ei, si eu as face tot posibilul sa vorbesc asa. (Z)

  11. Boala şi finalul vieţii oricărui om sunt triste prin însăşi esenţa lor. Totuşi, idealizarea fostului rege nu îşi are rostul.

    Mihai I a trăit evenimente istorice fundamentale fără să joace nici un rol major. A se citi în această privinţă memoriile Feldmareşalului von Manstein – cel mai mare strateg din Al Doilea Război Mondial – şi cele ale lui Winston Churchill care, în noiembrie 1947, l-a sfătuit să se întoarcă în România pentru că un monarh nu fuge : Mihai şi mama sa se aflau la Londra, invitaţi la nunta prinţesei Elisabeta a Marii Britanii cu ducele de Edinbourg, ocazie cu care regele s-a logodit cu prinţesa Anna de Bourbon-Parma.

    Mă întreb aşadar, care au fost forurile decizionale din NATO pe care ar fi putut să le influenţeze fostul suveran octogenal şi în ce calitate, când în SUA este interzisă purtarea de titluri nobiliare ? În ceea ce priveşte admiterea noastră în UE, decizia hotărâtoare a venit din partea Franţei şi a Germaniei, amândouă democraţii parlamentare ; oricum, în cadrul celor câtorva monarhii de tip constituţional din Europa, capetele încoronate împreună cu membrii familiilor lor nu au acces la viaţa politică. Aş mai avea o nedumerire : oare pe cine reprezenta ex-suveranul României pentru a-şi aduce contribuţia la realizarea unor interese naţionale post-decembriste?

    Incă un lucru ce ar trebui să ne îndemne la reflecţie : baza electorală a casei regale se găseşte în rândul PNL, ai cărui reprezentanţi s-au declarat în favoarea re-instaurării monarhiei ! O alegere cu mult tâlc…

    P.S. Cei ce ne sunt duşmani naturali, indiferent de câte concesii le-am face, tot duşmani ne vor rămâne !

  12. Multa sanatate Regelui Mihai!

    In alta ordine de idei, sunt absolut siderat ca nici un politician sau ziar serios din Romania nu comenteaza despre tratatul UE-Canada (CETA), care presupune si mecanismul de disputa stat-investitor.

    Cine reprezinta interesele Romaniei in aceste negocieri? Care este pozitia oficiala a MAE si a Guvernului Romaniei despre acest tratat (si cel similar in negociere cu SUA – TTIP)? Ce pozitie are Romania fata de prevederile din acest tratat referitoare la create mecanismului de arbitraj investor-stat?

    Materialul de mai jos te duce cu gindul ca, daca pina acum, am avut ceva dubii ca Romania este o colonie, in viitor vom fi siguri ca asta va fi, in fata imperiului corporatist.

    Cititi materialul de mai jos, pentru ca este vital sa intelegeti ce inseamna aceste aranjamente negociate departe de ochiul public.

    Crearea unei Curti speciale de arbitraj/settlement, in cadrul acestor tipuri de acorduri va duce la:

    1. Zeci de mii de companii din SUA si Canada vor putea sa dea statele UE in judecata daca corporatiile considera ca statul le prejudiciaza investitiile. Statele insa NU pot da companiile in judecata daca nu investesc. Este un „one way”, corporatiile pe spinarea statelor.

    2. Cetatenii acestor state vor fi pusi sa plateasca miliarde de dolari/EUR in compensatii de catre aceasta curte. Nici o alta curte suverana nu va putea sa abroge aceste otariri

    3. Puterea data de aceste tratate corporatiilor vor timora politicienii si guvernele tarilor UE, care vor trebui sa isi adapteze politicile in asa fel incit sa nu supere corporatiile;

    4. Aceste doua curti vor da o putere sporita corporatiilor, insa cetatenii vor fi exclusi din manadatul acestora. Nimeni nu va judeca cauze ce tin de efectele negative ale unor investitii straine;

    5. Judecatorii acesto curti vor fi (sau Arbitrii cum se vor numi) vor fi tentati sa ia partea corporatiilor, pentru ca cu cit mai multe procese, cu atit mai multa siguranta in ce priveste joburile si veniturile lor;

    6. Investitorii autohtoni vor fi discriminati pentru ca cei straini vor avea intotdeauna mai multa putere de influenta;

    7. Odata ce aceste privilegii vor fi create, statele vor fi prinse pe vesnicie in aceste acorduri discriminatorii si foarte partinitoare pentru investitorii straini.

    Un MARE semnal de alarma ca aceste prevederi sunt un atac la suveranitatea, bunastarea romanilor, si un atac clar la capitalul autohton ( ce a mai ramas din el probabil va disparea daca Romania va accepta aceste Curti de arbitral pentru protectia investitorilor straini)

    ****************************************************
    The seven sins of the EU investment court
    By PIA EBERHARDT

    BRUSSELS, 1. MAR, 09:16
    European trade commissioner Cecilia Malmstroem and Canadian minister for trade Chrystia Freeland have confirmed that the EU-Canada CETA agreement will include far-reaching investor privileges.
    The investor-state dispute settlement (ISDS) clause in the deal is set to be based on EU proposals for an Investment Court System (ICS) that were announced last autumn following unprecedented public outcry. However, ICS is no new departure. Indeed, it is the same special rights for foreign investors come back from the dead.

    Plans for ISDS were among the most contentious parts of the proposed TTIP deal between the EU and US. Debate has been focused on the rights that corporations will acquire to challenge democratic decisions when they consider them a threat to their profits.
    This power for companies to haul governments before special tribunals for lost profits has, for instance, led to Philip Morris suing Uruguay over tobacco control measures and, more recently, TransCanada’s announcement that it will sue the US for $15 billion over President Barack Obama’s rejection of the Keystone XL oil pipeline.



    Public fears around ISDS forced the commission to open a consultation in 2014. Nearly 150,000 people responded with 97% of the contributions rejecting ISDS.

    Last autumn, Malmstroem made another attempt to quell the controversy with a new proposal to replace ISDS – the Investment Court System. However, a close look at the new system reveals that it is just as dangerous.

    Following Monday’s news that investor privileges are to be a key part of CETA, here are seven key reasons why “super-rights” for foreign investors remain a bad deal for citizens – whatever their name:

    
1. The commission’s investment protection proposal still offers corporations the right to sue governments over measures to protect the environment, health and workers. If TTIP and CETA go ahead as planned, tens of thousands of Canada and US-based companies operating in the EU would be newly empowered to sue.



    2. Billions in taxpayer money could be paid to compensate corporations, including for missed future profits that they hypothetically could have earned. New laws in the public interest would not be shielded from such crippling compensation orders.



    3. The proposed investor rights are a sure-fire way to bully decision-makers, with the potential to curtail desirable policy making to tackle issues such as climate change.

    There is already evidence that proposed environmental and health protections have been abandoned, delayed or otherwise adapted to corporate wishes because of the threat of litigation. Canada and New Zealand, for instance, have delayed anti-smoking policies because of looming legal cases from Big Tobacco.



    4. The commission’s proposed multilateral investment court – essentially a world supreme court exclusively available to corporations – risks perpetuating an already gravely unjust system where large companies or wealthy individuals get powerful rights while the rest of us just get responsibilities.



    5. Since only investors can sue, there is an incentive for the arbitrators (relabelled “judges” in the commission proposal) to side with them as this will bring more legal cases, fees and prestige in the future. According to the Deutscher Richterbund, Germany’s largest association of judges and public prosecutors, “neither the proposed procedure for the appointment of judges of the ICS nor their position meet the international requirements for the independence of courts”.



    6. There are doubts that the proposed investment protection system is compatible with EU law as it sidelines European courts and is fundamentally discriminatory, granting special rights to foreign investors only.



    7. Rather than putting an end to ISDS, the ICS threatens to lock member states into it forever. It will be practically impossible for them to remove investor privileges once those are enshrined in larger trade deals such as CETA and TTIP.



    At a time when all attention should be focused on crucial issues facing politicians such as impending climate catastrophe and future economic crises, there is simply no space for agreements that would make many solutions to these problems illegal.

    Despite all the talk of reform from commissioner Malmstroem, the threat to democratic decision-making is as alive and dangerous as ever. Defending the public interest and democracy as we know it means dangerous investor privileges – whatever acronym guise they come in – must be scrapped.

    https://euobserver.com/opinion/132504

  13. Întoarcerea, către închidere, a unei pagini de istorie, aduce întotdeauna o emoție populară și o tulburare socială intimă, cumva sfielnică…

    Mă gândesc că un astfel de moment, previzibil, ar trebui însoțit de decență și înțelepciune. Ceea ce, însă, am văzut eu ieri, adunătura de ciocli și cioclițe, cu ochii dați peste cap, de prin televiziuni, morga lunguiață și cernită a participanților, părea să fie, nefiresc, ”cronica unei întâmplări neîntâmplate” . Deja totul era la trecut… amintiri, filme documentare, impresii, lacrimi tremurând în colțul pleoapelor și sentimente în direct, o ! Doamne!… și când se va întâmpla, ce-o să mai faceți, măi băieți? Le reluați pe toate astea?

    Aș admira, din toată inima, în astfel de momente, discreția, delicatețea în transmiterea comunicatelor, căldura umană în relatarea către public, fără exagerări, fără forțarea mesajului. Adică lucruri care au dispărut demult…

    Urăsc, în schimb, imaginea, atât de frecventă în ultimul timp , a unghiei, ca o gheară, scormonind, tot mai adânc și nepăsător, într-o rană deschisă…

  14. Uf … ce revarsare de monarhism .. ce … IPOCRIZIE de Scatiu(tanase) la inceput de cariera ..

    Centrulica dragu de el sa ii dea lacrimili ca cum de Boboteaza la Chisinau MS Lica Lupescu .. Pete catvea luni vorvele Lupescului ca cum a incomjurat tara cu un brau de beton, otel si foc au fost , tragic, dezmintite. Si zisul Lica a trecut granita pe burta (culcat pe burta pe podeau vagonului ca erau era cam poluat de gloante!)

    SI vai! era pe prima pagina in 39? Cu care dintre amantele pasagere? Regele plai cu boi asa era numit. Mereu la pagina mondena „n-a ratat-o decat pe X pe motiv ca dna/dsoara era in momentu ala la Frisco”. In „materia asta” era cel mai tare! Numa Terente il depasise (cu putin!).. So ” de o politete impecabila ”? Pe aici se stia ca foloseste expresii f neaose (de genu nu am cur pentru cate buze vior sa mi-l sarute!) oricum mia bine sa te imjure el decta sa te bata frat-su (cunoscut ca Nicolae Mardeiasu … unu din primii 5 caftangii din Bucuresti! Insi care azi ar rezista si la 15 runde fara pauza !!*)
    Da si era tare respectata Romania … tare mi-e frica ca rerefintele tale despre Romania internelita incep si se termina cu 22 si dilema veche… Eram „pitoresti” si atat!

    Si ca in 82 la Baia Mare .. minciunica minciunica .. truncheata din „Petru Groza si Mihai / Dau faina si malai” din 1945-46. Cand mai erau la moda si strigatirile „moarte lor moarte lor/moarte criminalilor” (Antonestii, Alexianu, Piki Vasiliu si ceilati „tradatori” care au „agresat” URSSul ) si
    „vrem sa stam si noi la bloace”

    Cat desre starea domnului Karl Mihai Anton von Hohenzolern-Singmaringen .. nu pot decat sa imi expim regretul (nu sunt din zodia hienei, respect varstnicii )

    * vreo 25 de ani in urma , un domn f in varsta iubitor al „nobilei arte” si bun cunoscator al vechilor mardeiasi ai Bucurestiului interbeloci zicea cam cu dispret ca nu mai stiu ce campion WBC sau asa ceva – campion pe la 70 kile – nu ar fi facut fata unui caftangiu interbelic „la cat incasau aia cadea lat de oboseala campionu!”… cestia fiind nu numa ca incasau da si erau extrem de „generosi”. Domnul in cauza tocami urmarise = pe la 3 noaptea un meci ptr titlu „are tehnica da nu rezistenta si forta!”

  15. Aud in fiecare zi vorbindu-se despre absorbtia fondurilor europene, de am ajuns sa-mi imaginez 19-20 milioane de romani sorbind aer in plamani de li se umfla capul iar fetzele li se coloreaza in rosu stacojiu. Intr-un final, ramanem doar cu aer, praf si bacterii de tot felul. Praful a fost generat in urma demolarilor complexelor industriale ale patriei. (Z)
    Pana mai ieri, ne mergea foarte bine fara asazisele si miraculoasele fonduri europene. In cea mai mare parte a lor, autostrazile A1 si A2 nu au fost construite cu fonduri europene.
    De fapt, cred ca aceasta imensa gogoasa ni s-a bagat pe gat ca sa uitam ca, in contrapartida , ni se dizolva economia nationala si, in plus, sa ingurgitam mai usor (fara strambaturi) directivele, normativele, obligatiile si conditionalitatile de tot felul care au venit in iures peste noi odata cu nefericita aderare la UE. Sa mai tastez majusculele MCV ? Tocmai am scapat degetele pe tastatura… (Z)
    Aceste fonduri sunt, cum scriam si in alt comentariu, niste firmituri pe care stapanii le arunca unor catei al caror loc este sub masa, nu la masa.
    Dupa parerea mea, aceste fonduri, destinate anumitor proiecte (prin excelenta NEPRODUCTIVE), nu fac altceva decat sa ne distorsioneze capacitatea de a ne prioritiza obiectivele strategice de interes national.
    Haideti sa vedem cine da aceste fonduri: TARI CU INDUSTRIE SI ECONOMIE NATIONALE. Germania, Marea Britanie, Franta.
    Cine primeste aceste fonduri ? Tari destinate a se transforma in piete de desfacere si/sau areale turistice pentru nemti, englezi, etc. Macar de ar fi asa. Din pacate, I-am vazut pe englezi unde se duc: In insulele grecesti (cum ar fi Skiatos), Costa del Sol, Ibiza, in resorturile din Antalya – construite cu bani grei de la rusi.
    Noi o batem in cap cu POSDRU – o risipa formidabila de bani far’ de niciun efect educational palpabil, facem consultanta la greu – prin firme dedicate si, in ultima instanta, se mai arunca cativa firfirei unor intreprinzatori care cultiva rosii, castraveti si zarzavat in sere. Oierii, oricat de rabdatori ar fi prin constructie, ajung sa-si piarda calmul pana se vad cu o suvbventie, sau doua.
    Se mai construieste, din cand in cand, cate o statie de cogenerare (destinata a produce energie electrica si in subsidiar energie termica pentru termoficare). Dar aceste statii ajung pe mana marilor producatori straini de energie, care, ce fac ? Trec motoarele de cogenerare in conservare, pentru ca nu cumva detinatorii acestora sa plateasca mai putin la facturarea consumului (prin trimiterea in sistem a surplusului de energie in vederea compensarii).
    Dar sa nu uitam ca prin certificatele verzi tot noi co-finantam aceste investitii.
    Ce sa mai vorbim de proiectele exotice finantate de MDRT pe timpul Elenei Udrea (?) …….ce venit national pe termen lung au produs si produc aceste proiecte implementate ? Zero absolut.
    Canalizare la sate ? Cine plateste utilitatile ? Baba Safta, din pensia ei de 100 de lei, dupa ce satul sau a fost depopulat, cei mai multi dintre cei care au plecat dupa caini cu covrigi in cozi dandu-ne lectii de democratie de la ,,inaltimea” Diasporei” ?
    In plus, si-a mai bagat coada si DNA-ul ceea ce duce la blocarea totala a proiectelor si implicit a finantarii corespunzatoare.
    Eu nu inteleg de ce nu se gandeste nici un inalt demnitar sa taie coada pisicii de la radacina. Daca tot vede toata lumea in Laura Codruta Kovesi o autentica Maica Tereza combinata cu genomul Ioanei d’Arc, ar trebui sa o propuna ca sefa a Executivului, prin cumul de functii. A gresit, isi taie un deget…mai greseste odata, isi taia singura toata mana, prin sentinta definitiva a Liviei Stanciu. Dupa ce ramane fara membre, ar putea sa o inlocuiasca Livia Stanciu, iar Laura sa dea sentintele…. (Z)

  16. Numai de bine …
    Omul are o anumita varsta. Si uite ca si la ei hienele sar sa puna mana pe ,,tron”. Daca vorbim de omul Mihai tre’ sa sa fim alaturi de dansul in incercarile care-l macina in zilele astea. Dar, din pacate, nu traim intr-o lume cat de cat normala ca sa judecam numai din omenie.
    Vremurile in care traim ne afecteaza zi de zi, din ce in ce mai mult.
    Ne-au fost varati pe gat regii. Aveam nevoie de ei?
    Toata lumea are nevoie de conducatori. Dar cand conducatorii sunt pusi de altii poti sa fii naiv ca te vor apara in momentele cheie pentru a-ti fi mai bine.
    Sunt momente intr-un stat cand o decizie a unui om poate sa duca poporul spre o mai mare saracie sau poate sa-l ridice din mizerie.
    De ce-au fost peste 100.000 la prima intalnire a regelui cu ,,poporul” dupa ’89 ? Pentru ca oameniii au simtit ca in ’89 a fost ciuruit unul ca sa vina altul iar sistemul a ramas acelasi. Cu mai mult haos, e adevarat. Necesar pentru adaptarea la noile reguli ,,capitaliste”.
    ,,Poporul” l-ar fi vrut inapoi pe rege, doar, doar sa scape de ce i se intampla in acele vremuri.
    Un exercitiu de imaginatie.
    Cat au putut astia sa adune de la popor pentru ca toata hienimea din jurul acestora sa poata sa traiasca in huzur sute de ani fara sa mai produca nimic? La fel cum se ,,repatriaza” profitul la multinationale cam in acelasi mod adunau si ,,regii” nostrii in perioada lor de glorie, astfel incat, cand nu s-a mai putut aduna oricum n-a mai contat. Ca si-au facut plinul.
    Deaia suntem in halul in care suntem. Pentru ca n-avem conducatorii nostrii. Pentru a tine ce-i al poporului aici. Sa aiba grija ca prin educatie sa-si invete supusii sa ridice capul din tarana. N-ar mai avea importanta c-ar fi rege sau presedinte.
    Acum oricum e prea tarziu. Ne-au bagat in UE pentru voturi. Ne-au luat voturile. Una dintre cele mai importante arme in ,,democratie”.
    Mai poti, fara voturi, sa negociezi un trai mai bun al poporului?
    Si din saracia lui, poporul asta mai si contribuie la ,,bugetul” uniunii cu mult mai mult decat i se restituie sub forma ,,nerambursabila”. Cine-i pe plus?
    Dar cum ziceam, numai de bine …

  17. Multumim, Bernie Sanders!

    Aflat in competitia pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidentiale americane, senatorul Bernie Sanders, care se caracterizeaza drept un democrat socialist, s-a referit la locuitorii Bucurestiului, remarcand ca acestia au acces la internet mai rapid decat majoritatea celor din SUA.

    „Accesul la internetul de mare viteza nu mai este un lux. Este esential ca America rurala sa fie conectata si sa faca afaceri cu restul lumii”, a scris senatorul pe Twitter. „In prezent, oamenii care traiesc in Bucuresti, Romania au acces la internet mai rapid decat majoritatea celor din SUA. Este inacceptabil si lucrurile trebuie sa se schimbe”, a mentionat Sanders.

    Unii dreptisti, foarte probabil grosieri in gandire si opaci la nuante, judecand dupa reactiile negativiste, s-au grabit sa critice aprecierea obiectiva si onoranta a candidatului american, doar pentru ca vine de la stanga.

    Insa referinta despre Romania din spotul de campanie al prezidentiabilului democrat american se cheama propaganda implicita, care este evident proromaneasca. Este o trimitere nu numai la tehnologia comunicationala, ci si la politica, accesul liber la internet fiind una din definitiile democratiei. Multumim, Bernie!

  18. Pe prima pagina din Time Carol este in uniforma militara .
    Poti cumpara numarul pe Ebay , scrii ” Romania ” si dai , surprinzator , peste numarul american din Time 1939 .
    Anecdotele balcanice si dambovitene despre ” cati vor sa ma pupe in … ” si despre haremul lui isi au originea , usor de ghicit , in creierul bautorului de bere de la terasele bucurestene si in creierul vardistului de cartier din anii 1930 – nivelul cultural al nepotilor lor , 70 de ani mai tarziu , nu a evoluat prea mult .
    Elena Lupescu ?
    Una din cele mai frumoase femei din Bucuresti .
    A ramas 29 de ani cu ea , era dependent de ea , nu e capriciu si nu e saltatul de femei pe strada , asa cum isi imagineaza vardistul lumea .
    ” Toata noaptea am plans cu Duduia ” – jurnalul lui , 30 iulie 1940 , parasirea Basarabiei .
    Daca nu se culca pe burta , era vanatul organizatiei legionare Timis Torontal , care avea , surprinzator , la 48 de ore de la abdicarea lui , ora si traseul trenului , masini si arme – nu prea rau pentru o organizatie interzisa si haituita – aveau si aprobarea Berlinului , poate .
    Era mai bine sa fi primit gloantele legionarilor ?
    Baia Sprie , nu Baia Mare .
    De unde stii tu ca nu e adevarat ? Ca nu ai fost tu acolo ?

  19. @Fragmentarium Politic
    Uite ca asa pricepe si prostimea de la noi la ce-i necesara viteza asta supersonica. Ca sa ne dea exemplu ,,lumea civilizata” pentru a inaspri competitia.
    E ca si cum la noi busoi ar zice ca e nevoie de drumuri macar pietruite la sate pentru ca uite d-le pana si in Burkina Faso la sate au drumuri asfaltate.
    Adica nu-i de bine c-a pomenit de noi. Nici macar ca reclama. Daca s-ar face un sondaj printre americanii minune sigur sigur 75-80% n-ar sti daca romanica-i din Europa sau e din Africa.
    Asa cu campania asta electorala, bucura pe unii …

  20. @Andy – tie ti-a fost varata pe gat prostia . Regii au facut Romania Moderna , podul de la Cernavoda , urbanizarea Dobrogei , Unirea , civilizarea – atat cat s-a putut – unui popor rural si analfabet …

  21. Centrulica

    mamatele ai auzit ceva prin piata cu golani.

    Insa se pare ca nu ati auzit de o cestie numita Partidul Liberal si „dinasitoa neconstitutionala” a Bratienilor.. Sa zic asa ei nu au facut decta pre Carol I domn . Si cam restu a e pomnesti. Ca o mica anectota Ion IC Bratianu a fpst unul dintre inginerii care au lucrat la podul de la Cernavoda.
    A eti o preceptie gredita.. mostenita din Ceaussumul traziu cand tiarsu Conducatir facea tit .. dadea si cu matura pe strada te pomnensto?!

  22. Comunismul tarziu a creat legendele lui Carol al II -lea marlan – o parodie groteasca a lui Carol apare in sub-filmul Actorul si salbaticii – needucat , cu promisiuni vulgare – prin scriitorii anilor 70 – 80 … in romanele lor apare ” braul de foc , ” fundul meu ” si se vorbeste de performantele sexuale … totul la ordinele si cu binecuvantarea regimului ceausist …

Lasă un răspuns