UE a la carte

images-2

 

 

 

 

Vă atentionez, ceea ce veti citi s-ar putea să vă afecteze emotional.

Uniunea Europeană a fost creată pentru a realiza, gradual,  standarde COMUNE in domeniul cărbunelui si otelului, al politicilor comerciale, al monedei, al politicilor de securitate, etc. Nu insist. Ideea era de a se construi, in final, o federatie – Statele Unite ale Europei. Incet-incet, proiectul a fost sabotat. Mai intâi, la nivelul Constitutiei proiectate, apoi in ceea ce priveste aspectele bugetar-fiscale  (tările mai importante nu respectă regulile referitoare la deficite), sau ale politicilor agricole, libertătii de miscare a capitalurilor, a persoanelor etc.

Marea Britanie dă lovitura finală acestui proiect. Probabil că Rusia si SUA sunt multumite. Si România pare să fie.  „Suntem parte a solutiei”, spunea presedintele Johannis. Adică, facem parte din cei care plătesc masa.

Oricum, Uniunea Europeană devine o organizatie cu meniu a la carte. Fiecare incepe să „comande” ce doreste. România, spre exemplu, a comandat MCV-ul.

 

52 de gânduri despre “UE a la carte

  1. Te ingrozeste cit de „libera” e prea romaneasca. Ura ce razbate din plaminii „organelor de presa” basiste e aproape patologica. Multumim lui Basescu, Capo di Tutti Capi, pentru minunatul sistem mafiot care si azi dispretuieste pe romani saraci, care sunt lenesi si care stau pe spatele statului.

    Mediafax publica un „material” in care califica o Expunere de Motive a unei legi in favoarea batrinilor pensionari drept o „oda”. Sigur ca motivatia este emotionala, mai mult decit analitica. Bine ar fi fost ca legea propusa sa specifice si de unde se aloca fonduri suplimentare pentru plata unor noi drepturi. Dar, orice „sarac” iti va da solutia evidenta: sa se „ia” de la imbogatitii tranzitiei.

    Mai bine nu mai citesti….

    http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-cere-un-an-electoral-altfel-parlamentarii-se-intrec-in-legi-cu-iz-electoral-ii-vezi-la-piata-cum-isi-cauta-maruntisul-pentru-un-kilogram-de-mere-de-fructe-exotice-n-au-saracii-bani-15090187

  2. @ Liviu Bejan

    Exceptionale ambele postari ale tale de mai sus. Iata ca te (si) contrazici. Scriai “recent” ca noi de pe aici nu prea contam. Ce scrii tu acolo contrazice o astfel de teza…Nu erai un necunoscut pentru mine. Erai unul din puternicii participanti la dezbaterile de aici. Pentru mine era deajuns. Oricine mi-a raspuns aici la vreun comentariu am raspuns la randul meu. Nu puteam atunci si am revenit cand mi-a devenit posibil. Ai ridicat mult nivelul blogului si a dezbaterii. Daca pana acum ma gandeam la “excomunicati”, “excomunicatori”, diversi “calugari Vasile”, la cei care “si-au asumat” conditia de roman ( extrem de putini fata de “asomatori” si “asomati”…), dar si la teoreticieni remarcabili care si-au propus sa intre “in jungla” pentru a-si testa ideile si a le imbunatati….., iata cat tu-mi aduci aminte de Ignatiu de Loyolla ….Sper ca la Adunarea generala din acest an a F.E.T., d-nul Adrian Nastase sa accepte o formula ca noi, cei care suntem prezenti pe blogul sau, sa ne cunoastem acolo. Pe coordonatorul unui Centru de strategie de acolo il cheama tot Liviu, ca prenume ( Liviu Taranu, nume intreg ). Ma obligi sa fiu foarte atent la gestionarea prenumelui Liviu in relationarile mele. Am si prieteni printre…Unii chiar “recenti”.

Lasă un răspuns