Dezbatere FET: Raportul DAVOS

image.jpg

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice vă invită joi, 18 februarie a.c., începând cu ora 16.00, la dezbaterea cu tema „Davos – perspective pentru Europa”. Invitați speciali: Călin POPESCU-TĂRICEANU, Președintele Senatului României, și prof.univ.dr. Mircea COȘEA. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1.

 

 

24 de gânduri despre “Dezbatere FET: Raportul DAVOS

  1. Adrian B.
    ,,Cum pot fi sanctionati politicienii TICALOSI sau INCOMPETENTI ( ca Basescu , Boc , Ponta , MRU , etc…(?)”

    Simplu, prin dosare penale pentru toti. In curand vor fi, toti, fara exceptie, incarcerati de catre ,,statul de drept”, fara a se mai astepta cele doua noi penitenciare de maxima Securitate dorite de d-na Pruna.
    Ce spui ? Ai indoieli ca actiunea va fi exhaustiva ? Mai bine sa nu le ai, nu de alta, dar te va durea capul de atatea intrebari existentiale. (Z)

  2. Domna M.E.P. spune (pe buna dreptate) ca A3 ,,a deviat spre dreapta”, dar in acest caz, nu vad sensul aplicarii (si) a planului A, cand se putea trece direct la planul B (cel al intimidarii preventive) ?
    Mai exista o singura explicatie logica: ,,Sistemul” si ,,binomul” sunt conduse, in realitate, tot de catre Traian Basescu, foarte criticat de Trust. (Z)

  3. Ciudate atacurile cu bomba de la Ankara…taman dupa declaratiile belicoase ale lui Erdogan, un ins la limita responsabilitatii, care si-a data arama pe fata spunand ca, de fapt, Turcia nu doreste un bastion kurd in nordul Siriei….atentie, desi kurzii lupta cu fermitate impotriva ISIS ! Se vede acum ce, cine si de ce a provocat criza din Siria, desigur, cu sprijin masiv din afara Turciei.
    Sa fie serviciile de informatii ale Turciei chiar atat de incompetente, avand in vedere locatia de maxima importanta si semnificatie in care au avut loc atacurile ? Mai sa fie….parca nu-mi vine sa cred.
    Oricum, turcii au reactionat, ca si alta data, bombardand zona kurda……din nordul Irakului, unde, rusii nu au amplasate rachete antiaeriene. (Z)
    Cum (mai) spuneam, intelegerile dintre SUA (+Franta+Anglia) si Rusia sunt parafate demult, iar turcii nu par a fi parte la/din acestea. Si, probabil, nici actualele autoritati din Ucraina.
    Normal ca este necesar un baraj informatic precum ca SUA ,,va securiza Europa de Est”. Trebuie sa faca si ei ceva, de ochii lumii, pentru ca Obama sa nu iasa din istorie cu picioarele inainte, iar politicienii romani, nu cumva sa cracneasca in front.

  4. Mitul dublurii bulgărești. În varianta cea mai cunoscută este “primul țarat bulgar” și “al doilea țarat bulgar.” Observați că am vorbit despre “al doilea țarat bulgar”, iar nu despre “țaratul Asăneștilor.” În teoria lui Jacques Derrida, la repetarea sensului cuvântului printr-o asertare scrisă, cuvântul primar capătă și mai mult sens. Toate acestea n-au putut determina oare pozițiile diferite ale lui Stalin și Churchill față de Bulgaria și România ?

  5. George Hălărescu
    februarie 18, 2016 la 1:56 pm

    Vreti sa spuneti ca ceea ce se intampla jurnalistilor de la Antene este o urmare (fireasca ?) a eventualelor derapaje de la deontologie ale domnului Gadea ?
    Mie nu mi se pare a fi normal ca o institutie a statului de drept sa actioneze pur si simplu in scop de razbunare. Oricum, daca admitem ca asa s-a intamplat, inseamna ca ar putea fi gasit oricand un alt pretext, cu exceptia cazului in care Antenele (sau orice alt post de televiziune) ar fi total obediente sistemului. Asta va doriti ? Un stat nedemocratic pe care ar trebui sa-l toleram si sa-l menajam asa cum este, pentru a nu ne risca libertatile facandu-l sa actioneze razbunator ? Sau ar trebui, cu fermitate, sa condamnam derapajele acestui stat, mai inainte de a critica derapajele deontologice ale ziaristilor, mai ales, ca toata lumea democratica sustine dreptul inalienabil la libertatea de expresie ?
    Cred ca sunteti intr-o imensa si periculoasa confuzie. Daca ar fi sa trec in revista derapajele jurnalistilor, nu pot sa nu ma gandesc la ce se intampla in studiourile televiziunilor unde se re-produc zilnic un Banciu, o Pora, un Badin, sau un Guse, care nu se dau in laturi sa incite romanii, ori de cate ori apare pericolul ca stanga sa castige alegerile. Veti vedea ca si in acest an, exact la fel se vor comporta. Si ? Ce sa facem ? Sa-i inchidem, cand avem la indemana telecomanda ? Nu este mai simplu si mai democratic sa facem un ,,click” ?
    Doar n-o sa ne enervam masochist savurand mereu ce scriu/spun un Cornea, sau un Liiceanu, sau un Moise Guran, sau (mai rau) un Basescu, as cum face prietena Luminita. Eu nici nu mai am ,,22″ in istoricul browserului de Internet si nici pagina de Facebook nu am. Iar la Moise Guran (devenit mus la postul ungurului de la RDS RCS), intra telefonic (cand are emisiune la radio) doar basisti inraiti, precum sadicu, vechiul nostru amic. S-a nimerit ca radiou-ul din masina amicului meu sa fie taman pe postul respectiv. Ce sa fac, sa mai cert cu amicul ? Nu se merita. (Z)

  6. Am fost la Davos și m-am plimbat câteva ore prin orășel.
    Știind că acolo au loc multe conferințe internaționale, l-am privit prin această prismă și am ajuns la concluzia că Davos e un loc ideal pentru discuții civilizate pe temele majore ale lumii.

  7. (o extensie la mesajul anterior pentru amicul meu ZeV).
    Greseala voastra,a pesedistilor estea aceea ca tot timpul subestimati electoratul de dreapta si-l jigniti determinandu-l astfel sa se mobilizeze exemplar si sa voteze ”raul cel mic”,(in cazul de fata,PNL),in defavoarea raului cel mare,(PSD).
    Legat de subestimare…hmmmm…as fi foarte atent la ceea ce spune Marius Pieleanu,(ca tot e de-al vostru),in special legat de sondajele facute la urne in ziua votului.De asemenea,as reciti mesajul lui Adrian Nastase,dupa pierderea alegerilor din 2004 legat de cele doua Romanii.
    M-as uita si pe harta electorala a tarii,(care n-a suferit mari modificari din 1996 si pana in zilele noastre),poate descoperi ca electoratul care i-a votat pe Emil Constantinescu,Traian Basescu,Klaus Iohanis,provine din Romania care s-a integrat in UE,Romania prospera,judetele in care se produce aproximativ 70% din PIB.
    Nu in ultimul rand,as studia structura electoratului de dincolo de granite,cel care a trimis acasa,in ultimii 15 ani,foarte multe zeci de miliarde euro,(bani care s-au rostogolit in economie,”producand” taxe si impozite).
    In final,daca compari Romania pesedista cu Romania anti-pesedista,ma tem ca n-o sa-ti cada foarte bine la stomac.
    Spun doar ca un electorat matur si evoluat poate vota un Presedinte de alta nationalitate si alta confesiune religioasa decat cea care este inca majoritara.
    In alta ordine de idei,PSD se pricepe de minune sa dea cu bata in balta,in apropierea alegerilor.
    In anul premergator alegerilor generale din 2008,s-au gandit sa suspende un Presedinte care avea 70% in sondaje.
    In 2009,Traian Basescu si-a axat campania electorala pe demonizarea trioului Patriciu-Vantu-Voiculescu si pe prezentarea candidatului PSD ca fiind omul rusilor.
    Ce-a facut Mircea Geoana in camapania electorala? S-a dus pe ascuns la Moscova si cu cateva zile inainte de alegeri,l-a vizitat noaptea pe Vantu acasa. 🙂
    Inaintea alegerilor din 2016…dupa puternicele manifestatii de strada prilejuite de incidentul de la #Colectiv,pesedistii au gasit de cuviinta sa-si voteze indemnizatii nesimtite si pensii nesimtite,(basca si pentru baronii locali).Apoi au cazut in plasa intinsa de liberali legat de alegerile locale.
    Cand sondajele interioare ,de partid,iti spun ca 80% dintre romani doresc alegerea primarilor in doua tururi si alegerea prin vot direct a presedintilor de CJ,tu s-o ti langa cu ”alegeri intr-un singur tur”,e sinucidere curata.
    Justificarile de tipul ”lupul moralist”,balbaite si cu lux de amnunte,produc doar plictiseala si furie,Ma tot intreb,ce fel de consultanti americani platesc baietii astia ?…nimic din campania electorala de tip american nu se regaseste…toraiala multa pe televiziuni,in loc de 4-5 idei sau atitudini pozitive si relevante care sa treaca sticla.
    Pe facebook,(mda,eu stiu ca pesedistii,uneperistii,taricenii urasc aceasta retea de socializare din moment ce n-au reusit sa patrunda acolo decat la rubrica,huuoooo!!!,dar Romania s-a cam mutat acolo,8,3 miloane abonati,adica aproape de 3 ori electoratul restrans al PSD),toate lumea vorbeste ca PSD nu doreste alegeri in 2 tururi deoarece doreste sa-si pastreze baronii.
    Justificarile de tipul…”nu schimbam regulile jocului in timpul jocului”,(la 5 luni inainte de alegeri),sunt de asemenea,de rasu’/plansu’.
    Tocmai cei care au dat o OUG cu doua luni inainte de alegerile Prezidentiale,cu termen de-o luna,cat sa treaca 500 primari in ”staulul” lor,apoi ”lacatul pe usa”,vorbesc?
    Cei care au incercat,in 2012 sa modifice regulile jocului,nu inainte,nu in timpul ci dupa ”fluierul final”,(incercarea de a modifica registrul alegatorului,adica de a impinge din pix ,scorul electoral,la referendum, de la 47% la 51%…mai tineti minte interceptarea convorbirii telefonice dintre Rus si Dobre?….”hai sa parasim acest grup infractional pana nu intram la pucarie”)?
    Legat de legitimitate si reprezentativitate…alte explicatii de tipul,”rasu/plansu”,oferite de cei de la PSD.
    Va spun cum se pune problema pe cea mai puternica platforma de dezbatere,(facebook)…”daca aveam alegeri intr-un singur tur la Prezidentiale,iesea Ponta”,(foarte iubit acolo)…”era mai legitim un Presedinte ales cu 3,2 milioane de voturi,in primul tur,decat un Presedinte ales cu 6,2 milioane voturi,in turul 2?”…..”cat de legitim este un Primar al Bucurestiul,ales in primul tur cu 300.000 voturi,fata de altul ales,in turul 2,cu 600.000,voturi?”
    Calculele pesedistilor sunt evidente…pe de-o parte dispun de un electorat restrans si pe de alta parte,nici n-au cu cine sa se alieze,(UNPR si ALDE,nu exista d.p.d.v. electoral)…si se bazeaza pe propria mobilizare,respectiv,demobilizarea electoratului de dreapta…doar ca la PSD,de fiecare data,”n-a fost pentru cine s-a pregatit ci pentru cine s-a nimerit”.:)
    Liberalii,(care nu-s cu nimic mai buni decat pesedistii..doar ca au consultati mai profesionisti),n-au dorit decat sa creeze un subiect foarte puternic si mobilizator,(si credeti-ma,ESTE!),pentru campania electorala.
    Nu se pune problema sa nu castige alegerile locale pe axa prosperitatii ce leaga Bucurestiul de Ardeal pe ruta Valea Prahovei sau in unele ”insule” mai prospere din Moldova,in special,in mediul urban.Unde electoratul de dreapta este dispersat,vor sprijini un candidat din societatea civila.
    Pe de alta parte,daca cineva isi imagineaza ca popularitatea lui Iohanis nu va ampreta alegerile locale sau parlamentare,il invit sa priveasca in trecut.
    In concluzie si final,draga ZeV,eu,(care nu mai am nimic in comun cu asa zisul PNL…cu exeptia lui Blaga si Stolojan,(unul pt ca-i bun organizator iar celalalt pentru ca stie cu ce se mananca economia)…nimeni nu ma reprezinta,voi vota la locale cu candidatul PNL,,(la Sebes este cel mai bine plasat)…vot negativ,bata-l vina,ca din ’90,doar de el am avut parte. 🙂
    Vezi,tu? Liberalii,aidoma pesedistilor,nu s-au reformat deloc si ies la inaintare cu aceleasi figuri sinistre.Totusi,(si revin la gesturile simple,pozitive,usor de imprimat in mentalul colectiv),bine sfatuiti si cunoscatori ai electoratului de dreapta care cand se aprinde,face ravagii la urne,…au votat,intotdeauna,la vedere cererile venite de la DNA,au iesit din sala Parlamentului cand s-a votat indemnizatiile si pensiile nesimtite,se fac ca lupta pentru votul in doua tururi pentru primari.
    De asemenea,intr-o perioada in care romanii nu mai doresc sa-i vada sau auda pe politicieni,trimit la televiziuni indivizi/individe mai putin cunoscuti/cunoscute si in mod deliberat,se lasa calcati in picioare de reprezentantii PSD,care de la inceputul emisiunii si pana la final,toraie intr-una precum o masina de cusut si ,(culmea),ii acuza pe ceilati de hotie si altele. 🙂
    I love:Codrin,Birchal,Firea! …tineti-o tot asa,ca si in 2014. 🙂
    GATA!!!
    Extensia la mesaj a fost mai mare decat mesajul,in sine..scuzee.
    Ne ”auzim” la finalul anului.

  8. Sadicu:
    „In alta ordine de idei,de cand dicteaza chiriasul ce trebuie sa faca proprietarul cu bunul sau?”
    Vreu să-ţi transformi porecla în renume ?
    De unde atâta sadism, ca să nu-i spun direct- tâmpenie ?!
    Dar ce-i chiriaşul, sclav pe plantaţie, sau client al băncilor din România ?
    Că numai ăştia puteau şi pot fi folosiţi după bunul plac !

    „In alta ordine de idei,noi cei din electoratul de dreapta nu avem nevoie de nici un sprijin,(servicii,amabasade,binomuri,trinomuri,sorosi,s.a.m.d.),pentru simplul motiv ca numarul nostru este semnificativ mai mare decat al celor ce compun electoratul pesedist. Am dovedit asta ,cu varf si indesat,timp de zece ani,cand am castigat tot ce se putea castiga,(prezidentiale,parlamentare,euro-parlamentare,referendumuri).Pe 16 noiembrie 2014 am reusit chiar sa-l umilim pe candidatul PSD si toata pleiada de asociati. Va imaginati cumva ca noi cei 6,3 milioane alegatori de dreapta,am intrat in pamant? Va imaginati ca diaspora a disparut?
    Va imaginati ca zecile de mii de tineri care au iesit in strada,dupa incidentul de la # Colectiv,s-au resemnat? Ohoooo!”
    Gura păcătosului, adevăr grăieşte !
    Tocmai ce ai făcut un inventar, aproape complet, a tuturor furtişagurilor electorale începute cu Dictachiorul vostru şi speraţi să continue şi după ieşirea lui în decor, dacă până la urmă reuşiţi să aduceţi şi Justiţia în ultimul hal de subordonare politică !
    Cât despre :
    „Lumea pe care ati cunoscut-o dumneavoastra si majoritatea celor care scriu aici,moare incet,fiind inlocuita de lumea celor nascuti dupa 1989,o lume mult mai sofisticata ,mult mai dinamica,mult mai intoleranta fata de lipsa de eficienta a autoritatilor sau fenomenul coruptiei.”
    Nu căuta să intri prin efracţie într-o lume pe care n-ai reuşit s-o cunoşti, dar încerci s-o imiţi, ca un papagal colorat în mai toate culorile politice !
    P.S.
    Mi-ai amintit de un banc :
    – Cu ce seamana economia noastra de piata?
    – Cu un vapor…
    – Cum vine asta?
    – Pai, este ca economia noastra de piata abia se tine pe linia de plutire?
    – Este.
    – Se clatina din toate partile?
    – Se clatina.
    – Iti vine sa vomiti?
    – Iti vine.
    – Poti sa cobori?
    – Nu poti!
    – Pai, vedeti?!
    Înlocuieşte „economia de piaţă”, cu rahatul tău de viaţă ( de partid) şi poate reuşeşti să ajungi cu picioarele pe pământ!
    Sau, cu-n picior în fund ! 😉

  9. Ce se intampla?

    Cand, ajuns intr-un impas, esti nevoit sa-ti pui celebra intrebare “Ce-i de facut?”, trebuie mai intai sa-ti raspunzi, clar si corect, la o alta intrebare: “Ce se intampla?”. In acest moment, la fel ca majoritatea bulversata a romanilor, incerc sa disting contururile adevarului de cele ale falsului in nebuloasa care se cheama “criza Iohannis”, violent generata de interventia sefului statului in scandalul care opun ANAF si Antena 3.

    Cum de s-a ajuns de la entuziasmul de masa, din tara si din strainatate, al victoriei lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale, din noiembrie 2014, la contestarea, deocamdata politica si minoritara, dar destul de formatoare de opinie, a presedintelui republicii, din februarie 2016? Si cum se explica faptul ca aceasta contestare a unui presedinte de dreapta vine chiar din interiorul dreptei, al nucleului dur al acesteia, format in jurul fostului presedinte Traian Basescu?

    Dupa ce ANAF a somat Antena 3 sa evacueze in cinci zile cladirile care au fost confiscate de la Dan Voiculescu, condamnat la inchisoare in urma cu un an si jumatate, Iohannis, cu toata bruma de deontologie de fost profesor de fizica, a formulat un punct de vedere de bun simt. Motivat, probabil, si de anticiparea gravitatii consecintelor unui asemenea act asupra campaniei electorale, care ar fi brutale si dezechilibrante mediatic, Iohannis a luat apararea Antenei 3. “Libertatea de exprimare nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative / Abordarea heirupista a ANAF, cel putin nepotrivita / Exista deschidere, pana la urma se gasesc solutii convenabile”, a moderat presedintele.

    Ipoteza mea de interpretare este ca Iohannis, fara sa aiba habar, a fost de la inceput in afara jocului, pe postul celui care tine scaunul cald. Numai cineva naiv, un idiot util sau un om prost de bun, cum se spune in popor (s-a spus acelasi lucru si despre Ceausescu) se poate lasa manevrat de consilieri sau de lideri politici cu un curriculum dubios, care, cel putin teoretic, nu exclude posibilitatea sa semneze si pe alte state. Cu noul si marele PNL, crescut din vraja fuziunii cu PDL, despre care nu se poate afirma cu certitudine cine pe cine a inghitit, si cu un Basescu revenit spectacular in centrul scenei, despre care nu se poate spune ca nu este tentat sa-si schimbe trotineta pe merțan, ma refer la diferentele dintre cele doua vehicule politice, orice este posibil.

    Pentru ceea ce se intampla, cateva indicii mi se par mai mult decat clarificatoare. Iesirea brusca la rampa a intelectualilor lui Basescu, cu mesaje radicale si asurzitor anti-Iohannis, nu este, nu poate fi intamplatoare. Doi dintre cei mai proeminenti, Gabriel Liiceanu si Vladimir Tismaneanu, se acompaniaza, pe Contributors, folosindu-si verbul si suflul impotriva Cotroceniului ca pe niste trompete ale Ierihonului. Fix in aceiasi zi, in acelasi loc, cu aceiasi tinta. Deosebirea dintre cei doi anti-iohannisti este de mijloace, unul cere iesirea in strada, celalalt, aplicarea legii.

    Iata ce clameaza Liiceanu, dupa ce se intreba ce-i de facut, fara insa ca mai inainte sa fi facut o diagnosticare adecvata la ce se intampla: “Doar ieșind în stradă ajung să ne audă – când nu ne mai aud – cei care, pomenindu-se în șaua puterii, uită că sunt, ca noi toți ceilalți, niște bieți omuleți chemați o vreme la rampă. Dar știe cineva unde este butonul și cine apasă pe el de câte ori ne vedem obligați să ieșim în stradă?”

    Si iata ce sustine Tismaneanu: “Consigliat de traseistul cinic Dan Mihalache si de micul autocrat Andrei Muraru, presedintele Klaus Iohannis ia apararea celui mai abject focar de ura, calomnie si infamie din Romania zilelor noastre, pestilentiul numit “antene”. Nu e vorba aici de libertatea de expresie, domnule Iohannis, ci de aplicarea legii, in cazul slugilor securistului Felix, ca si, daca-mi permiteti, in cazul Dvs.”

    Apoi, iertata sa-mi fie comparatia cu darurile grecilor facute troienilor, ma tem de intelectualii lui Basescu chiar si atunci cand ofera stangii criticarea dreptei. Dar iata ce spune si Robert Turcescu, mai puiuț si mai direct ca stil, dar poate tocmai de aceea de luat in seama: “Iohannis a pierdut mii de like-uri pe facebook după susținerea Antenei 3. Nu își va termina mandatul, de azi nu mai e președintele României, e protectorul unui grup infracțional organizat.”

    Ce se intampla? Ajuns in pozitia de unde o poate face, fara a mai fi limitat de Constitutie si cu sustinerea acoperita de care are nevoie (PDL aka PNL), Traian Basescu ataca din nou puterea suprema. Batranul lup de mare nu mai poate astepta, mai vrea o data, stie ca timpul cu cat se scurge mai mult cu atat ii devine mai potrivnic, acum sau niciodata. Tot ce trebuie sa obtina este eliberarea locului, care a fost tinut ocupat de dreapta, restul, prin fratia licuriciului, spera ca va veni de la sine, ca si altadata. Cat despre cel care fara stiinta sau vointa lui a fost folosit sa tina locul ocupat, ii va ramane posibilitatea scrierii memoriilor. A unor memorii scurte, in acest caz.

    http://www.contributors.ro/editorial/impasul-in-care-ne-aflam/

    http://www.contributors.ro/reactie-rapida/un-pacat-si-o-rusine-klaus-iohannis-si-consiglierii-sai/

  10. sadicu

    Aveam, pe firul anterior, un comentariu mai amplu, urmat de ,,ps”. Cred ca ai intuit. Nu stiu de ce nu a aparut (poate afla domnul Nastase).
    Din pacate nu l-am memorat, si nici nu pot sa-l reproduc identic din minte…nu mai am starea de gratie din momentul primei scrieri. (Z)
    Nu-i nimic, poate imi vin alte idei, pana la alegeri. (Z)
    Parca spuneam ceva despre faptul ca va va fi greu cu cine sa votati, avand in vedere insistenta lui Basescu de a pune laba (adica mana n.r.) pe sigla ,,PDL” si antagonismul prezent Yohannis-Basescu. Adevaratul ,,binom”. 😉
    Si parca mai spuneam ca, dupa decimarea baronilor rosii pro-rusi din fiefurile lor, PNL nu ar trebui sa-si faca griji ca nu castiga din primul tur. Nu-i asa, prietene ? (Z)

  11. sadicu

    Din raspunsurile mele ai sentimentul ca te subestimez ?
    Apropo de respectul punctelor de vedere diferite, tu ce parere ai? Eu as putea sa scriu si sa fiu admis pe un blog basist ? (Z)
    In plus nu cred ca Robert Turcescu se poate compara cu tine. Iti este cu mult inferior. Din pacate, sunt mai multi ,,Turcesti” si ,,Banci/Banciuci” in zona de dreapta, decat d-ta. Iata de ce am abandonat aceasta zona nefrecventabila pentru orice om normal, adica, cu convingeri democratice si care crede in suveranitatea tarii lui.

  12. Fragmentarium

    Multi votanti de-ai lui Yohannis, au crezut ca au de-a face cu un papagal zombie, pe care ei, care se cred buricii pamantului (desi nu au solutii pentru nimic) au fost convinsi ca il pot manevra.
    Sa se fi trezit ,,mortul” ? Traim, vedem……Daca da, ar trebui sa apara in public si sa-i spuna vreo doua ,,de dulce” presedintelui CSM, deoarece ocupantul de la Cotroceni este garantul respectarii Constitutiei, nu d-nul Aron.
    In legea fundamentala se vorbeste de dreptul suprem la libertatea de exprimare, care, sub nicio forma, nu poate fi ingradita, sau obstructionata. Nici macar de un judecator, ca sa nu mai spun de un procuror.
    Basescu ar fi facut-o, cu siguranta, cand era ,,Charlie”. Acum, are alte interese, legate de Mircea si Elena. (Z)

  13. @ All

    Am si eu o intrebare catre toti cititorii blogului :

    De ce nu au rezolvat d-nii Ponta , Teodorovici si subalternul Gelu Diaconu problema Antenelor si a trustului Intact ?
    De ce au lasat-o in rezolvare oamenilor lui Basescu ?

    Au avut puterea s-o faca , au avut toate pârghiile , au avut la dispozitie 2 ani ca sa rezolve aceasta problema …

  14. Sadisme :
    „Spun doar ca un electorat matur si evoluat poate vota un Presedinte de alta nationalitate si alta confesiune religioasa decat cea care este inca majoritara.”
    Vai de capul electoratului care poate vota ( după cum îl duce capul, sau interese altora, străine de neam şi Ţară :mrgreen: ) după interese străine !
    Iar faptul că-ţi permiţi, chiar şi/în subconştient să visezi la intrarea în minoritate a românilor „ÎNCĂ !!! majoritari”, dovedeşte impertinenţă, obrăznicie şi ură faţă de creştini-ortodocşi aflaţi cam în proporţie de 85 % în ţara asta ! Dar, cum probabil nu faci parte dintre noi, totul devine foarte clar !
    M-ar interesa însă care ar fi populaţiile care i-ar aduce până la urmă în minoritate pe români în propria Ţară ?
    Te gândeşti cumva la musulmanii ce vor intra prin cote UE, sau la cei peste un milion de evrei ( se zice că vreo jumătate ar fi deja aici) prevăzuţi a intra prin diferite pacturi şi tratate, din păcate nu prea la vedere !
    Sau poate crezi, că în vreun mandat- două de conducere cvasialogenă, numărul românilor plecaţi deja peste graniţă se va dubla, sau chiar tripla ?!

    ”daca aveam alegeri intr-un singur tur la Prezidentiale,iesea Ponta”,
    Dacă se folosea din primul tur metoda folosită în al doilea, nu i-ar fi putut nimeni demonstra „învingătorului”, cam care ar fi fost situaţia reală şi care sunt următorii paşi pentru îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din „extraordinarea mobilizare” din turul II . 😉
    Unde s-a mai întâmplat ca cineva să aibă 2.000.000 de voturi în plus în primul tur şi să fie întrecut cu, cam tot atâtea, în turul doi !!!
    Aaaaa, că s-au supărat vreo 2-300.000 de votanţi din diaspora, care şi-au scos la vot ( prin sms şi telefoane) rudele din ţară, în papuci şi pijamale, că de nu, e jale mare !
    E drept că acu-i doar jale !
    Sincer să fiu, parcă găselniţa cu Geoană la piscina lui SOV a fost mai bine gândită, având în vedere şi „capacitatea” descoperită învingătorului de-o noapte, de I.Iliescu – tartorul şef al politicii româneşti !
    Dar pentru unul care începe cu „Ohooo !” şi termină cu ” Huoooo!”, contează mai puţin evidenţele şi mai mult aparenţele ….

  15. @ sadicu

    Nenica , esti doar un SCAPETE , un basist trist ! Unu care apare pe aici din când in când ca sa mai raspandeasca niste minciuni si niste provocari . Nimeni nu da doi bani pe comentariile tale …

    D-ul Dan Voiculescu este un DETINUT POLITIC care a luptat 10 ani cu sistemul MAFIOT al lui Basescu si care a fost bagat la puscarie de Basescu si ciracii lui ( Kovesi , Macovei , etc. ) .
    In plus , i-au confiscat averea si astazi incearca sa-i inchida si televiziunile .

    Dealtfel , reactiile isterice ale celor care doresc sa se inchida televiziunile vin din partea unor basisti de cea mai joasa speta ( drogatul ala de Tudor Chirila , securiciul Tuciurescu , nespalatul ala de Mircea Marean , pooletele ala retardat de Mihail Neamtu si alti propagandisti de mana a 7-a , asa cum esti dumneata ) .
    Du-te si canta a alta masa …

  16. Guvernul Cioloș a fost învestit pe 17 noiembrie 2015, urmând să administreze treburile țării cam un an… Născut cu dureri, adică scos cu forcepsul, fără să se știe exact din uterul cui a ieșit progenitura, dar cunoscându-se bine cine e tatăl, a fost programat să se nască, să trăiască și să moară, în interiorul celor 365 de zile.

    Deoarece Guvernul Cioloș are o durată de viață limitată și avându-se în vedere că au trecut deja trei luni din fulguranta sa existență, să vedem cu ce s-a ocupat ștrengarul până acum….

    Deci, una dintre întreprinderile sale cele mai ambițioase, a fost să demită tot ce i-a trecut prin cap că poate fi demis. Sigur că acolo unde a zburat un cetățean dintr-o funcție, n-a rămas alveola sângerândă … s-a plantat un alt cetățean. De curând a început și hemoragia la prefecți . Pentru început, vreo 19. Nu comentez acțiunea în sine- doar prefecții trebuie să fie reprezentanții ACESTUI GUVERN în teritoriu. Mișto mi s-a părut însă modalitatea de evaluare, căci au fost ”evaluați”, nu glumă! Cum s-a făcut?

    Vedem mai jos:

    „A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte CAPACITATEA DE A REACȚIONA, cât şi DORINȚA DE A NU SE IMPLICA POLITIC ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi”, a comunicat Dan Suciu, miercuri.

    Cu alte cuvinte: ”Bună ziua ”… ”Bună ziua ”…”Dați-mi voie să vă ciupesc” …” Au! Au!”…”Vai, dar aveți o capacitate de a reacționa remarcabilă!”… ”Aveți dorința de a vă implica politic în alegeri? ”…”Aș cam avea , nu neg” …” Așadar, povestiți-ne, pe scurt, cum aveți de gând s-o faceți? ”… ”Păi… m-am gândit să fac niște pungi cu trandafiri pe ele , cu niște făină , o butelie de ulei, un pui refrigerat, ceva…poate niște găleți roșii ”… ”O, ne pare rău, la capacitatea de a reacționa stați bine, dar la implicarea în alegeri răspunsul a fost complet greșit, pa! pa! ”

    Sistem de selecție, nu glumă…deși altele erau planurile Guvernului Cioloș, ne zice tot Dan Suciu:

    „Guvernul ar fi vrut să organizeze concursuri pentru numirea în această funcție, concurs în condițiile legii, este însă o procedură care durează, ia foarte mult timp, aceste concursuri nu vom putea să le organizăm în acest mandat prea curând.”

    Deci, nu prea curând… Dar cam pe când , domnu′ Cioloș? Cam pe la toamnă? Cam după ce terminați autostrăzile? Cam după ce ați reformat Educația prin cea de-a cinsprezecea-mie-opt-sute-patruzeci-și-doua lege a învățământului din 1990 încoace? Cam după ce-a absorbit Vasile Dîncu , pe-o nară, într-o emisiune la Rareș Bogdan, toate fondurile europene disponibile pentru România, și, dintr-o regretabilă greșeală, și circa 74,5% din fondurile structurale aferente Bulgariei? Cam după ce va fi reușit doamna Prună , pe baza studiului amplu asupra conjuncturilor astrale, a horoscoapelor de încredere și a cititului în cărți de tarot să desemneze Procurorul General al Republicii?
    ……………………………………………………………………………

    L-am ascultat ieri pe Dacian Julien Cioloș în Senatul României, vorbind despre acțiunea ANAF la sediile ANTENELOR. L-am comparat cu alți premieri ai României de după 1990, nu cu toți, desigur… Simpluț, cu aparența că-l strâng pantofii, citind crispat ceva ce i-au dat alții să citească… funcționar mărunt, indiferent de funcție… Mi-a venit să plâng…

  17. @Sadicule, ma asteptam la mai mult de la tine. In primul rand, nu e deloc vizibil un pesedism la ZeV; dealtfel nu mi se pare ca ar mai fi pesedisti pe blog, mai degraba mai trece cate unul din cand in cand. Totusi, in ciuda problemelor serioase ale discursului tau, combaterea lui in detaliu cere timp si, vezi tu, viata e scurta. Totusi, in 2-3 locuri ai dreptate; mult prea putin raportat la lungimea discursului tau.

  18. Eu ma uit la comnatrii. Stiu, stiu cica sunt „nesemnificative” ale unor „nereprezentativi” sau asa ceva .. dar tiocmai d’aia in comnetarii pot apara in direct (si fundu gol!) iponiil,e asteoptarile care nu pot fi recunoscute „oficial”.

    O sa raiau partial un post care mi se pare exemplificator :
    Stim ca Iohannis e un primar de oras cel mult mediu, corupt ca restul tarii si plin de rable la periferie. Stim ca nu are cutura generala. Nu are cultura istorica si politica! Stim ca a fost ales de votantii lui Basescu si ca pe ei i-a jignit cel mai mult tot repetand tampenia cu “punct si de la capat”, cand ei nu voiau sa puna punct politicii lui Basescu, ci sa o continue. Am vazut ca el si doamna au fost penibili de acri cu sotii Basescu cand a preluat Cotroceniul. (Miranda , Contributors la articolul Fratele Voiculescu. Câteva rânduri pentru Klaus Iohannis)

    Cum era vorba aia a pusului pe rug? Sancta simplicitas!!
    Sefu , despre asta este vorba.
    Asta este Sistemul Basolinist care doar un pic s-a hodinitu.

    Aveti votaci bascisti ireductibili.
    Aveti promovatii basolonisti.
    Aveti puzderia de ICR isti.
    Aveti puzderia de presari care manca paine alaba de la ziare, saituri, televizuni insolvente!
    Aveti puzderia de firme disperate ca nu se mai fac „investitii” (de genul autistrazii aleai surpate. Care cade in spinarea lu Tontelu desi ala a traiat decat pnaglica)
    Aveti puzderia de „intelectuali” cica probest a cario gira nu se stie de cione este alimentata da care isi castiga uor (in)existenta agitant perocilul rus reprezentata cica de PSD.
    Plus mare parte dintre cei 400.000 de buhetari angajati in plus in timpul regimului Basesc.

    Plus… Plus…

    Tutoiir astora le-a trwcut glontu pe la ureche in 2012. De ex azi Bolodea scrie ca cum Miercurea Neagra mi-a readus in minte asaltul impotriva statului de drept din iulie 2012.
    Statul de drept fiind ala care le umplea buzunarile … din ce bani ?

    A da., Stiti de ce a fost schimbat Nitu? Fiindca punea in pericol statu de Drepti ma! prin dosarul privind „erata Curtii Constitutionale” http://m.cotidianul.ro/article.php?id=217304

    Asa ca stimate domn, reiterez sfatul meu ca aerul oceanic va face bine sanatatii dvoastra !!! (sa nu incerce ninemi sa fantazeze despre „stapanii” mei sau … Din pacate am o [prea] vasta experienta in materie de „esece” si sa zic asa reumatisme sensibile si la asa ceva ..)

  19. Stimate domnule Nastase, dumneavoastra sunteti mai bine informat ca noi, scrieti-mi si mie, daca stiti, unde sunt publicate conditiile si criteriile de angajare la Bruxelles. Vad ca, dupa toate aparentele, o femeie de serviciu sau un spalator de vase la UE are toate sansele sa devina ministru la Bucuresti. Apoi, prea au aparut multi de pe acolo angajati de nu stim cine, nu am vazut publicate anunturi de angajare. Ma gandesc, vazand ‘calitatea’ acestei guvernari, sa ii scriu dlui Juncker ca sa nu le mai tina posturile rezervate.

  20. Se dezbate din ce in ce mai intens ideea unui venit minim garantat de stat. Unii il vad ca o forma de redistribuire a avutiei in conditiile in care „mana magica a pietzelor” nu dorestre asa ceva, altii ca o solutie de a salva pietele. Unii poate se gandesc si la ce o sa facem cu miliardele de oameni deveniti inutili in sectoarele in care joburile lor vor fi luate de roboti si de IA.

    In Europa pare a fi vorba de doua modele diferite. Cel finlandez, care ofera o suma mai mica decat cea necesara unui trai decent, si care porneste de la ideea ca oamenii sunt lenesi, si cel elvetian care ofera o suma mult mai mare, capabila sa asigure un trai decent, si care porneste de la ideea ca oamenii astfel eliberati de obligatia de a muncii pentru a putea supravietui, vor continua sa munceasca din alte motive, superioare.

    Ar fi interesant de aflat care dintre cele doua modele e mai aproape de realitate, si daca avem realitati diferite in diverite tari din Europa din acest punct de vedere (europenii care ar trebui „sa lucreze pentru doi lei” probabil se exclud aprioric din discutie).

    De la Davos, o discutie pe aceasta tema in care apare si parerea unui laureat al premiului Nobel:

    http://futurism.com/arguments-made-favor-universal-basic-income-world-economic-forum/

  21. ZeV, „traim, vedem”, dar pana atunci opinam. Desi un lucru e clar, speta este un conflict interinstitutional, intre ANAF si INTACT, din cel putin doua motive caile Domnului raman in continuare incurcate. Unu, nu stim daca nu cumva partidul-stat a fost inlocuit cu statul-DNA sau statul-CSM, ceea ce ar insemna sa se cante aleluia separatiei puterilor. Doi, daca presa mai este a patra putere in stat (in standardele democratiei, of course).

Lasă un răspuns