Curătenia tehnocrată de primăvară

 

FullSizeRender.jpg

Se intâmplă, in ultimile săptămâni ceea ce prefiguram si ceea ce era de asteptat – sunt pusi oamenii „guvernului meu” in posturile importante ale administratiei si mecanismelor de control, inclusiv la procuratură. Mă bucur insă să constat că iluziile PSD, legate de păstrarea oamenilor „competenti” pe functii, se mentin. Asta arată multă tărie de caracter. In timpul ăsta, procurorii trimit buzduganul la cei vizati iar acestia dacă sunt bine-crescuti isi dau demisia, dacă nu, sunt demisi. Deciziile „emblematice” au generat schimbarea procurorului general, a sefului ANAF, a vice-ului său, a directorului DGPI. Persoane a caror schimbare, fără indoială era importantă pentru ca România „să continue pe drumul cel bun” si, intre timp, noii conducători să organizeze, corespunzător, si viitoarele alegeri. Proiectul „primarul meu” este in desfăsurare…

Să fie clar, guvernul nu este unul liberal. El nu si-a propus să taie coada câinelui dintr-o lovitură. El este un guvern post-modern care taie coada câinelui, treptat, cu o pânză de traforaj. Asa incât sunt eliminati din joc lideri politici din linia I si linia II. Apoi, sunt schimbati prefectii, vor fi ademeniti primari, sunt anihilati sponsorii unora. PSD este insă preocupat de defăimare, să arate tolerantă  si să educe tânăra generatie in spiritul păcii si al intelegerii internationale.

La justitie, a fost descoperit, in sfârsit, articolul din Legea executării pedepselor care impunea o hotărâre de guvern si care să cuprindă regulamentul de aplicare a legii. Doamna ministru a anuntat că acest lucru se va intâmpla in februarie, deci peste câteva zile. De ce a mai fost atunci necesar circul cu lucrările „cărturarilor din puscării” si suspendarea partială a legii (prin OUG!) până la 1 septembrie?

Mă bucur că circulatia in Bucuresti nu mai este afectată de de girofarul lui Oprea si nici de cel al lui Nitu care sfidau participantii la trafic. Cum nu prea mai vin nici demnitari străini, este liniste pe drumurile din Capitală. Din când in când, admir insă coloana elegantă de vreo opt masini a presedintelui Republicii.

In cartierul Televiziunii, deasupra celebrului bloc in care locuiesc, se infruntă dimineata si seara zeci de mii de pescărusi si de ciori. O confruntare specifică Noului Razboi Rece. Doar că nu stiu cine sunt rusii si cine americanii. Am descoperit că ciorile isi refac fortele in copacii din Parcul Elenei Lupescu, acum sediul PD. Dar si in curtea Televiziunii publice. Nu stiu ce concluzie să trag de aici.

Curătenia continuă, MCV continuă, reforma continuă, statul de drept se consolidează, din când in când mai lipsesc vreo 2000 de medicamente din farmacii. PIB-ul României creste dar profitul marilor corporatii merge la export. Operatiile politice reusesc, sub supravegherea unor medici din străinătate. Din păcate, „pacientul” rămâne in sala de reanimare. Care, oricum, este inchiriată si dată in plată.

45 de gânduri despre “Curătenia tehnocrată de primăvară

  1. O fi liniste pe Zambaccian……ca pe bulevardul Aviatorilor sirenele se aud in continuare……😊la fel si ciorile…..

  2. ..Depinde de directia din care vin ciorile…iata un bun prilej pentru sistemul anti-racheta sa-si arate capacitatea de selectie, utilitatea si eficienta. (Z)

  3. Ei, de ce sa mai vina atatia demnitari straini? Se intalneste presedintele cu ei la München.

    P.S. Gurile rele spun ca respectiva conferintza pentru „Securitate” ar fi sponzorizata de Bundeswehr si de industria de armament a Germaniei (de ex. concernul Krauss-Maffei Wegmann). Asa ca in loc de 2000 de medicamente noi, probabil o sa avem 2000 de tancuri noi (dintre cele refuzate la exportul catre sauditi).

  4. Remarc umorul bine stiut dar si o nota de tristetze, pentru ca viata curge in noi si cu noi prea repede. Oare de cite razboaie reci sau calde mai e nevoie ca unii sa se imbuibe pe seama celorlalti? De ce e nevoie de Imperiu, de dominatie, de exploatare? Nu putem sa traim mai modest, cu mai putin? Ba am putea, si cred ca asta e solutia. Sa creem un tip de societate cu mai putin consum, sa limitam excesele, si sa controlam marile averi, nationalizindu-le partial.

    Ma uitam la o emisiune despre traficul uman, care a explodat de cind cu „libertatea” si „democratia”. Apoi te uiti la americani si vezi ca in fiecare zi cineva e impuscat, prin licee si colegii, sau vreun copil isi impusca sora sau fratele. Eu am ales sa nu traiesc intr-o lume cu arme, dar SUA pur si simplu sunt un pericol major pentru ca nu le controleaza la nivelul populatiei. SUA sunt sursa unei infectii nu doar in interiorul tarii lor, dar mai ales in exterior, unde creaza conflicte armate si disemineaza saminta razboiului. Datorita lor IS si tot felul de grupari au acces la arme americane. Sigur, nu numai ei exporta arme.

    Recunosc, Obama a facut mult si bine ca sa stopeze acest trend al fostilor presedinti americani setosi de petrol, singe si conflict. Eu il felicit si sunt sigur ca o sa aibe un loc preferat intre Presedintii americani. Mai sper ca americanii sa aibe minte cind o sa aleaga noul Presedinte anul asta.

  5. MOTTO: “Partidul Noua Republică (PNR) face un apel către premierul Dacian Cioloş să identifice de urgenţă soluţii pentru creşterea capacităţii administrative a sistemului judiciar, în special pentru ÎNZECIREA numărului de procurori şi poliţişti judiciari care activează în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)”.

    În toată splendoarea de poveste, bine ticluită şi condusă “pas cu pas ” printre gropile din asfalt, PSD-ul cel dolofan este “băiatul bun”, cam prostuţ dar cumsecade , care mizează entuziast pe sentimentele frumoase şi pe decenţa desăvârşită a adversarului ( adversarilor) lui. Sau, ca să spun aşa, utilizând o zicală veche care-l defineşte, în momentul de faţă, perfect : “Eu, cu bunătatea mea / Toată ziua rămân grea!!!”. Când spuneam , mai acum câteva săptămâni, că alegerile îl vor prinde pe blândul PSD cu ochii umezi aţintiţi în tavan, ronţăind alene o acadea, nu mă gândeam că el, de fapt, are un sac de acadele lângă pat , pe care-ar vrea să-l dea gata fără ca să-l deranjeze cineva.

    Nu cred că PSD-ul a avut vreodată un adversar atât de tălâmb şi de confuz…Dar dacă nici când te baţi cu limaxul nu eşti în stare să-i pui un pumn de sare pe cap, ci încerci mai întăi cu pudră de talc, ca să nu-l doară, şi-apoi îl rogi frumos să plece din straturile tale cu salată, dorind să fii tu ăl mai tolerant din Univers, ce dracului mai faci când îţi intră leopardul în grădină?

    Între timp, tehnocraţia îngroapă România, dar pentru că România are înfipte în nas două paie care ies din tona de pământ aruncată deasupra, prin care încă respiră, i se pare că e OK, vorba cuiva: “…ţinem situaţia sub control… “

    Nu avem Preşedinte, nu avem Parlament, nu avem Guvern, nu avem Justiţie, nu avem Sănatate , nu avem Educaţie, dar , paralizaţi, ca fluturaşii de noapte în jurul lămpii de neon care bâzâie, atunci când , aşa cum atât de frumos spunea un prieten de demult, cineva stinge şi aprinde lumina de mai multe ori după asfinţit, ni se pare că trăim o grămadă de zile şi de întâmplări în acea unică noapte…

    Cetăţeanul român a participat la maximum, în ultimul timp, la dezbaterea următoarelor teme, stringente pentru viitoarea sa existenţă, teme pentru care mă şi întreb cum de n-a ieşit încă în stradă, cu căştile pe urechi şi bătând din PET-uri : scriitorii din puşcării, legea lui Dragnea şi, desigur, modalitatea prin care a însămânţat-o Borcea pe Pelinel !

    Bine că acum merge să-ţi faci partid şi în bucătărie, între aragaz şi frigider, căci cum ar fi reuşit altfel Mihail Neamţu să ceară, cu glasul său baritonal, să se mărească de vreo zece ori numărul procurorilor DNA , pentru ca România să poată face faţă corupţiei maligne? În curând singura afacere care să ne asigure un profit bun şi o viaţă decentă în intransigenta noastră patrie, va fi să ne facem, cu toţii, procurori, şi să plecăm peste hotare , pentru că acasă, e de la sine înţeles că în ritmul acesta zglobiu nu vom mai avea în scurtă vreme ce naiba să mai eradicăm !!! .

  6. Mi-ar parea rau daca Antena 3 ar deveni post de propaganda americana anti-rusa in Romania. Dupa modul in care isi structureaza emisiunile, dupa invitatii si limbajul folosit, dupa legaturile ce si le fac, pare ca acest post devine o scula in arsenalul propagandistic ce trebuie sa contracareze „propaganda rusa”. Fara indoiala ca rusii duc un „razboi mediatic” prin canalele lor. Dar ce cistiga in final audienta, de fiecare parte, spalaturi pe creier?

    Cel mai util ar fi ca media din TransAtlatis si Rusia sa nu mai lase pe Necuratul sa isi bage coada, sa ramina obiectivi si sa slujeasca interesele de pace, care ar trebui sa fie ale tuturor. Sa construiasca poduri, nu sa le darime. Cred ca sunt in asentimentul Papei si al Patriarhului Kiril cind afirm ca noi crestinii trebuie sa actionam in interesul pacii, si sa nu ne razboim intre noi. Pentru ca va cistiga Necuratul.

  7. Actualizari politice: Despre crimele vechi si noi ale ideologizarii razboiului civil, sovietism si califat, totalitarism si dictatura

    Continuarea dezbaterii privind sovietismul este normala. Concluziile ma tem insa ca sunt inca departe. Exceptand poate una, ideologizarea fara precedent a unui razboi civil fara precedent. Aceasta este crima ideologica de neiertat a lui Marx.

    Efectele ideologizarii razboiului civil, adanc si pe termen lung ravasitoare, ar fi trebuit sa puna in garda, lucru care de altfel s-a si intamplat pe timpul revolutiilor din Europa de Est, din 1989-1991.

    Nu insa, si aici este marea surprindere, in Siria si in Ucraina, unde semintele ideologiei razboiului civil, din acest al doilea deceniu al secolului nostru, au venit din aceiasi directie geopolitica din care au venit si in urma cu o suta de ani.

    Sa fie, oare, Huntington autorul noii crime ideologice? Al crimei ideologice a “ciocnirii civilizatiilor”, in care criteriul marxist, de clasa a fost inlocuit cu cel huntingtonian, de rasa si religie?

    Cel mai probabil, raspunsul este afirmativ. Cateva asemanari de esenta ale celor doua crime ideologice sunt uimitoare.

    In primul rand, asemanarile de saracie de masa, de precaritate educationala si ocupationala dintre “cobaii” rusi, de la inceputul secolului XX, si “cobaii” arabi, de la inceputul secolului XXI, aflate deopotriva la baza fostului experiment, de stat de tip sovietic, ateist si radical, si a celui actual, de stat de tip califat, islamist radical.

    In al doilea rand, grefarea sovietismului si califatismului pe o aceiasi stare de ranire si slabiciune extreme, provocate de razboi, mondial intr-un caz, regional, de aproape zece ani, in celalalt.

    In al treilea rand, inhamarea celor doua tipuri de experimente la proiecte geopolitice care veneau dinafara, la pachet cu inspiratia ideologica.

    Lenin? Probabil ca ar fi ramas un Al Baghdadi, daca nu i-ar fi venit ideea cu NEP-ul. Dar intentia originara a celor care au finantat revolutia nu era de stabilizare, ci de adancire a haosului, calea prin care se sconta ca revolutia ar putea deveni mondiala.

    Faptul ca revolutia si-a mancar copiii, pe Lenin si Trotki, si a cunoscut o evolutie neasteptata nu a facut decat sa confirme ideea ca ceva poate sa nu fie pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste.

    Interesanta este si o alta consecinta, dupa disparitia parintilor fondatori, ca sovietismul a ratat posibilitatea sa devina totalitar, o unica superputere, cu ajutorul revolutiei mondiale, esuand intr-o dictatura la o scara restransa, interna.

    Din pacate, se mentine si azi confuzia din anii ’50, dintre totalitarism, un concept de ordine mondiala, ce descrie o stare de control global, si dictatura, un concept de regim politic, de stat nedemocratic.

    http://www.contributors.ro/global-europa/avatarele-sovietismului/

  8. DECLARATIA COMUNA (integral…) : Papa Francisc si Patriarhul Kirill al Rusiei

    „Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi!” (Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 13: 13).

    1. Prin voia lui Dumnezeu Tatăl de la Care vine tot darul, în numele Domnului nostru Iisus Hristos și cu ajutorul Sfântului Duh Mângâietorul, noi, Papa Francisc și Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, ne-am intalnit astăzi în Havana. Mulțumim lui Dumnezeu, slăvit în Treime, pentru această întâlnire, prima din istorie.

    Cu bucurie, ne-am intalnit ca frați în Credința Creștină, care se întâlnesc pentru a vorbi „gură către gură” (A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, 12), de la inimă la inimă, și a discuta despre relațiile reciproce dintre Biserici, despre problemele esențiale ale credinciosilor nostri si despre perspectivele in dezvoltarea civilizației umane.

    2. Intâlnirea noastră fraternă a avut loc în Cuba, la intersecția dintre nord și sud, între est și vest. Din această insulă, simbol al speranțelor „Noii Lumi” si al evenimentelor dramatice din istoria secolului XX, adresam cuvintele noastre tuturor popoarelor din America Latină și de pe alte continente.
    Este o sursa de bucurie faptul ca aici Credința Creștină creste intr-un mod dinamic. Potențialul religios puternic al Americii Latine, tradiția sa crestina veche de secole, realizata prin experiența personală a milioane de oameni, sunt garanția unui viitor mare pentru această regiune.

    3. Lasand in urma vechile dispute din „Lumea Veche”, simțim cu oarecare putere necesitatea unei lucrari comune a catolicilor si ortodocsilor, la care acestia sunt chemați, cu blândețe și respect, oferind lumii nadejdea care este în noi (cf. Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru 3: 15).

    4. Aducem multumire lui Dumnezeu, pentru darurile pe care le-am primit prin Nașterea Singurului Sau Fiu. Impartasim tradiția spirituala comuna a primului mileniu al Creștinismului. Marturia acestei tradiții, sunt Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, și sfinții pe care îi veneram. Printre aceștia se află nenumărati martiri care si-au demonstrat credinta lor față de Hristos și au devenit „semințe ale creștinilor”.

    5. In ciuda acestei traditii comune din primele zece secole, catolicii și ortodocșii, timp de aproape o mie de ani, au fost privați de comuniunea în Euharistie [Impartasire]. Noi suntem divizati prin rupturi provocate de conflicte din trecutul îndepărtat sau recente, de divergențe moștenite de la strămoșii noștri în înțelegerea și explicarea Credinței în Dumnezeu, Unul în Trei Persoane – Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Deplângem pierderea unității, ca urmare a slăbiciunii umane și a păcatului, care a avut loc în ciuda rugăciunii sacerdotale a Mântuitorului Hristos: „Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una” (Sfânta Evanghelie după Ioan 17, 21).

    6. Constienti că multe provocări raman inca de traversat, sperăm ca întâlnirea noastră sa contribuie la restaurarea unității dorite de Dumnezeu, pentru care S-a rugat Hristos. Fie ca întâlnirea noastră să-i faca pe crestini sa se roage cu o fervoare reinnoita, la Domnul, pentru unitatea deplină a tuturor ucenicilor Săi! Intr-o lume care asteapta nu doar cuvintele noastre, ci fapte efective, fie ca aceasta intalnire sa reprezinte un semn de speranță pentru toți oamenii de bunăcredință!

    7. În hotărârea noastră de a întreprinde tot ceea ce este necesar pentru a depăși divergențele istorice pe care le-am moștenit, dorim să ne unim eforturile, pentru a da mărturie despre Evanghelia lui Hristos și despre patrimoniul comun al Bisericii din primul mileniu, răspunzând împreună provocărilor lumii contemporane. Ortodocșii și catolicii trebuie să învețe să dea în unanimitate marturie, în acele domenii în care acest lucru este posibil și necesar civilizației umane intrate într-o perioadă de schimbări epocale. Conștiința noastră creștină și responsabilitatea noastră pastorală ne obligă să nu rămânem pasivi în fața provocărilor care necesită un răspuns comun.

    8. Privirea noastră trebuie să se întoarcă în primul rând asupra acelor regiuni ale lumii, unde creștinii sunt victime ale persecuției. În multe țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, familii întregi, sate și orașe ale fraților și surorilor nostri în Hristos, sunt complet exterminate. Bisericile lor sunt devastate in mod barbar și jefuite, obiectele lor sacre sunt profanate, monumentele lor sunt distruse. In Siria, Irak și alte țări din Orientul Mijlociu, observam cu durere exodul masiv al creștinilor din ținuturi din care credința noastră a inceput sa se raspandeasca și în care au trăit, din timpuri apostolice, împreună cu alte comunități religioase.

    9. Chemăm comunitatea internațională, să acționeze de urgență pentru a preveni expulzarea în continuare a creștinilor din Orientul Mijlociu. Prin ridicarea vocii noastre în apărarea creștinilor persecutați, dorim să ne exprimam compasiunea pentru suferința trăită de credincioșii altor tradiții religioase, care au devenit, de asemenea, victime ale războiului civil, haosului și violenței teroriste.

    10. In Siria și Irak, violentele au provocat deja mii de victime, lasand in urma multe alte milioane de oameni fara casă sau vreun mijloc de susținere. Îndemnăm comunitatea internațională să caute sa puna capăt violenței și terorismului și, în același timp, sa contribuie prin dialog la o revenire rapidă la pacea civilă. Un ajutor umanitar pe scara larga trebuie asigurat populațiilor afectate și numerosilor refugiați, care cauta siguranță în țările vecine.
    Facem apel la toți cei a căror influență poate fi orientata asupra destinului celor răpiți, inclusiv a Mitropoliților de Alep, Pavel și Ioan Ibrahim [vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®], care au fost rapiti în aprilie 2013, să depună toate eforturile pentru a asigura eliberarea lor rapidă.

    11. Inaltam rugăciunile noastre către Hristos, Mântuitorul lumii, cerând revenirea păcii în Orientul Mijlociu, „roada dreptăţii” (Isaia 32:17), pentru reconsolidarea coexistenței fraterne între diferitele populații, Biserici și religii, permitand astfel refugiaților să se întoarcă la casele lor, rănile să se vindece, iar sufletele celor uciși nevinovați să se odihnească în pace.
    Adresam un apel fierbinte, tuturor părților care sunt implicate în conflicte, sa demonstreze bunăvoință și să ia parte la masa negocierilor. În același timp, comunitatea internațională trebuie să angajeze toate eforturile posibile pentru a pune capăt terorismului, printr-o acțiune comună și coordonată. Facem apel la toate țările implicate în lupta împotriva terorismului, sa actioneze responsabil și prudent. Noi ii îndemnăm pe toți creștinii și pe toți credincioșii lui Dumnezeu să se roage fierbinte Creatorului lumii, pentru a proteja creația Lui de distrugere și a nu permite un nou război mondial. În scopul asigurarii unei paci solide și durabile, sunt necesare eforturi specifice pentru redescoperirea valorilor comune care ne unesc, bazate pe Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos.

    12. Ne închinăm în fața martiriul celor care, cu prețul propriei vieți, au dat mărturie despre adevărul Evangheliei, preferând moartea, negarii lui Hristos. Noi credem că acești martiri din zilele noastre, care aparțin diferitelor Biserici, dar care sunt uniti prin suferința lor comună, sunt un angajament in unitatea creștinilor. Acestor oameni, care sufera pentru Hristos, li se adreseaza cuvântul Apostolului: „Iubiţilor,(…) bucuraţi-vă, pentru ca şi la arătarea slavei Lui să vă bucuraţi cu bucurie mare” (Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru: 12-13).

    13. Dialogul interreligios este indispensabil în zilele noastre. Diferențele în înțelegerea adevărurilor religioase nu trebuie să-i împiedice pe oamenii de diferite credințe să trăiască în pace și armonie. În contextul nostru actual, liderii religiosi au responsabilitatea speciala de a-i pregăti pe credincioșii lor, într-un spirit care să respecte convingerile ce aparțin altor tradiții religioase. Încercările de a justifica actele criminale, cu sloganuri religioase, sunt cu totul inacceptabile. Nicio crima nu poate fi angajată în numele lui Dumnezeu, „Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii.” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14:33).

    14. În afirmarea valorilor primordiale ale libertății religioase, noi Ii mulțumim lui Dumnezeu pentru reînnoirea actuala, fără precedent, a Credinței Creștine în Rusia, precum și în multe alte țări din Europa de Rasarit, dominate anterior, timp de decenii, de regimuri ateiste. Astăzi, lanțurile ateismului militant au fost rupte și, în multe locuri, creștinii isi pot mărturisi liber acum credința lor. Mii de noi biserici au fost construite în ultimul sfert de secol, precum și sute de manastiri si de instituții teologice. Comunitățile creștine intreprind lucrări notabile în domeniile ajutorarii, caritatii și dezvoltarii sociale, oferind forme diversificate de asistență pentru cei aflati la nevoie. Ortodocsii si catolicii, de multe ori lucrează umar la umar. Ei atesta bazele spirituale comune ale coexistentei umane, mărturisind valorile Evangheliei.

    15. În același timp, suntem preocupați de situația din multe țări în care creștinii se confruntă din ce in ce mai mult cu limitarea libertatii religioase, a dreptului de a-si marturisi convingerile proprii, și de a trai în conformitate cu acestea. În particular, remarcăm ca transformarea unor țări în societăți secularizate, înstrăinate de toate referirile la Dumnezeu și la adevărul Său, constituie o amenințare gravă la adresa libertății religioase. Suntem ingrijorati de limitarea actuala a drepturilor creștinilor, remarcand discriminarea lor pur si simplu, atunci când anumite forțe politice, ghidate de o ideologie secularista de multe ori foarte agresiva, încearca să-i alunge la periferia vieții publice .

    16. Procesul de integrare europeană, care a început după secole de conflicte sangeroase, a fost salutat de mulți, cu speranță, ca o garanție a păcii și securității. Cu toate acestea, cerem sa reactionati impotriva unei integrări, care este lipsita de respect pentru identitatea religioasă. Rămânând în același timp deschisi pentru contribuția altor religii la civilizația noastră, suntm convinsi că Europa trebuie să rămână fidelă rădăcinilor sale creștine. Facem apel la creștinii din Europa Rasariteana si Occidentala să se unească în mărturisirea lor comună, a lui Hristos și a Evangheliei, astfel încât Europa să-si păstreze sufletul, modelat de două mii de ani de tradiție creștină.

    17. Privirea noastră se indreapta, de asemenea, către dificultățile serioase cu care se confrunta cei care trăiesc în nevoi extreme și sărăcie, în timp ce bogăția materială a umanității creste. Nu putem rămâne indiferenți la destinele a milioane de migranți și de refugiați care bat la ușile tarilor bogate. Consumismul inexorabil al unora dintre țările mai dezvoltate epuizează treptat resursele planetei noastre. Inegalitatea în creștere, în distribuția bunurilor materiale, sporeste sentimentul de nedreptate in sistemul relatiilor internaționale care s-a instituit.

    18. Bisericile Crestine sunt chemate să apere cerințele dreptății, respectarea tradițiilor oamenilor, și la o solidaritate autentică față de toți cei care suferă. Noi creștinii nu putem uita că „Dumnezeu Şi-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să ruşineze pe cei înţelepţi; Dumnezeu Şi-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le ruşineze pe cele tari; Dumnezeu Şi-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt, Ca nici un trup să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 1: 27-29).

    19. Familia este centrul natural al vieții omenesti si al societății. Suntem preocupați de criza familiei, în multe țări. Ortodocșii și catolicii, care împărtășesc aceeași concepție despre familie, sunt chemati sa marturiseasca faptul că aceasta este o cale a sfințeniei, manifestand fidelitatea dintre soți în interacțiunea lor reciprocă, deschiderea lor spre procrearea și creșterea propriilor copii, solidaritatea între generații și respectul fata de cei mai slabi.

    20. Familia se bazează pe căsătorie, un act al iubirii libere și credincioase între un bărbat și o femeie. Iubirea este cea care sigilează unirea lor și îi învață să se accepte unul pe altul ca pe un dar. Căsătoria este o școală a iubirii și fidelitatii. Regretăm că alte forme de conviețuire au fost plasate la același nivel cu aceasta unire, în timp ce conceptul, consacrat prin tradiție biblică, ca paternitate și maternitate a vocației distincte a bărbatului și femeii în căsătorie, este expulzat din conștiința publică.

    21. Facem apel la toți, să respecte dreptul inalienabil la viață. Multor milioane de copii le este refuzat dreptul de a se naste pe lume. Sângele celor nenăscuți strigă către Dumnezeu (cf. Geneza 4,10).
    Apariția pretinsei eutanasii, le face pe persoanele în vârstă și pe cele cu handicap sa înceapa să se simtă ca o povară pentru familiile lor și societate în general.
    De asemenea, suntem preocupați de dezvoltarea tehnologiei de reproducere biomedicala, intrucat manipularea vieții umane reprezintă un atac asupra fundamentelor existenței umane, create după chipul lui Dumnezeu. Noi credem că este de datoria noastră să amintim imuabilitatea principiilor morale creștine, bazate pe respect pentru demnitatea individului chemat la existență, conform cu planul Creatorului.

    22. Noi vrem sa adresam, astazi, un cuvant special, tinerilor creștini. Voi, tinerii, aveti sarcina sa nu ascundeti talantul în pământ (cf. Sfânta Evanghelie după Matei 25:25), ci sa va folositi toate abilitatile pe care Dumnezeu vi le-a daruit, pentru a confirma adevărul lui Hristos în lume, pentru a incorpora in propriile voastre vieți poruncile Evanghelice ale dragostei lui Dumnezeu și a aproapelui. Nu vă fie teamă sa mergeti împotriva curentului, apărând adevărul lui Dumnezeu, la care normele contemporane laice sunt de multe ori departe de a se conforma.

    23. Dumnezeu va iubește pe fiecare dintre voi și vă solicită să fiti ucenici și apostoli ai Săi. Fiti lumina lumii, astfel încât cei din jurul vostru să vadă faptele voastre bune și să-L slăvească pe Tatăl Vostru Cel Ceresc (cf. Sfânta Evanghelie după Matei 5:14, 16). Educati-va copiii în Credința Creștină, transmiteti-le margaritarul de mare preț, care este credința (cf.Sfânta Evanghelie după Matei 13:46), pe care l-ati primit de la părinții și strămoșii vostri. Amintiți-vă că „aţi fost cumpăraţi cu preţ!” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 6:20), cu pretul mortii pe cruce a Omului-Dumnezeu Iisus Hristos.

    24. Ortodocșii și catolicii sunt uniți nu doar de tradiția comună a Bisericii din primul mileniu, ci și de misiunea de a predica Evanghelia lui Hristos în lumea de astazi. Această misiune presupune respect reciproc pentru membrii comunităților creștine și exclude orice formă de prozelitism.
    Noi nu suntem concurenți, ci frați, iar acest concept trebuie să ghideze toate acțiunile noastre reciproce, precum și pe cele îndreptate către lumea exterioară. Ii indemnam pe catolicii și ortodocșii din toate țările să învețe să trăiască împreună în pace și iubire, și sa gândeasca „la fel unii pentru alţii” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 15: 5). Prin urmare, nu se poate admite folosirea unor mijloace neloiale pentru a-i incita pe credincioși să treacă de la o Biserică la alta, refuzandu-le libertatea religioasă și tradițiile proprii. Suntem chemați să punem în practică preceptul Apostolului Pavel: „Râvnind astfel să binevestesc acolo unde Hristos nu fusese numit, ca să nu zidesc pe temelie străină,” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 15:20).

    25. Speranța noastră este că aceasta întâlnire poate contribui, de asemenea, la reconciliere, acolo unde exista tensiuni între greco-catolici și ortodocși. Astăzi, este clar că metoda trecuta a „uniatismului”, înțeleasă ca unire a unei comunitati cu o alta, separând-o de Biserica proprie, nu este calea restabilirii unitatii. Cu toate acestea, comunitățile ecleziale, care au apărut în aceste circumstanțe istorice, au dreptul sa existe și sa întreprinda tot ce este necesar pentru a satisface nevoile spirituale ale credincioșilor lor, cautand să trăiască în pace cu vecinii lor. Ortodocșii și greco-catolicii au nevoie de reconciliere și sa gaseasca forme acceptabile reciproce de coexistență.

    26. Deplângem confruntarile din Ucraina, care au provocat deja multe victime, cauzand nenumărate răni asupr locuitorilor pașnici și aruncand societatea într-o criză economică și umanitară profundă. Invitam toate părțile implicate în conflict să demonstreze prudență, la solidaritate socială și la acțiuni care au drept scop construirea păcii. Invitam Bisericile noastre din Ucraina să depună eforturi in armonia socială, să se abțină de la a participa la confruntare, și sa nu susțina nicio dezvoltare ulterioară a conflictului.

    27. Ne exprimam speranța că schisma dintre ortodocsii din Ucraina poate fi depășită prin normele canonice existente, ca toți creștinii ortodocși din Ucraina pot trăi în pace și armonie, și că comunitățile catolice din țară pot contribui la acest lucru, în așa fel încât frăția noastră creștină sa poata deveni tot mai evidenta.

    28. În lumea contemporană, multiformă dar unita printr-un destin comun, catolicii și ortodocșii sunt chemați să lucreze împreună, frățește, în proclamarea Evangheliei mântuirii, pentru a depune mărturie comună a demnitatii morale și libertatii autentice a persoanei, „ca lumea să creadă” (Sfânta Evanghelie după Ioan 17,21). Această lume, în care pilonii spirituali ai existenței umane dispar progresiv, așteaptă de la noi o mărturisire creștină convingătoare, în toate sferele vieții personale și sociale. O mare parte din viitorul omenirii va depinde de capacitatea noastră de a da mărturisi impreuna Duhul Adevărului, în aceste vremuri dificile.

    29. Fie ca mărturisirea noastră îndrăzneață a adevărului lui Dumnezeu și a Vestii Celei Bune a mantuirii sa fie susținută de către Omul-Dumnezeu Iisus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru, care ne întărește cu promisiunea infailibilă: „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia.”(Sfânta Evanghelie după Luca 12:32)!
    Hristos este izvor de bucurie și speranță. Credința în El transfigurează viața umană, o umple de sens. Aceasta este convingerea pe care au experimentat-o prin propria experienta toti cei carora Petru li s-a adresat prin cuvintele sale: „Voi care odinioară nu eraţi popor, iar acum sunteţi poporul lui Dumnezeu; voi care odinioară n-aveaţi parte de milă, iar acum sunteţi miluiţi.” (Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru 2:10).

    30. Plini de mulțumire pentru darul înțelegerii reciproce manifestate în timpul întâlnirii noastre, ne intoarcem cu speranță catre Preasfanta Maica a lui Dumnezeu, rugand-o cu cuvintele acestei vechi rugăciuni: „Acopera-ne cu bunatatea milostivirii tale, Maica lui Dumnezeu”. Fie ca Fecioara Maria, prin mijlocirea ei, sa inspire fratietate în toți cei care O venereaza, astfel încât ei sa poata fi uniti, atunci cand va vrea Dumnezeu, în pacea și armonia unui singur popor al lui Dumnezeu, spre slava Preasfintei si Nedespartitei Treimi!

    Francisc, Episcop al Romei Papa al Bisericii Catolice

    Kiril Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii

    12 februarie 2016, Havana (Cuba)

    Document tradus in premiera in tara noastra, in limba romana, de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

  9. PSD nu este preocupat doar de defăimare si educarea tinerei generatie in spiritul păcii. PSD, prin reprezentantul sau, dl. Zgonea, este preocupat de modul in care bebelusii trebuie sa se joace cu ursuletii de plus.

  10. Europa e speriata de Trump. Declaratiile lui anti-europene sunt socante. Aveti citeva in linkul de mai jos. Nici un alt candidat cu sanse reale la presedentie nu a facut asemenea declaratii anti-europene. Daca iese Trump Presedinte sunt sanse mari ca ce a mai ramas din vestita relatie trans-atlantica sa se transforme in ruina, si ca el sa se inteleaga cu Putin direct. Est europenii cred ca tremura la un asemenea gind.

    Pe de cealalta parte, Sanders ar fi un partener ideologic apropiat de stinga europeana (centru-stinga mai exact), ceea ce ar consolida relatia trans-atlantica si le-ar da pace est europenilor.

    http://www.dw.com/en/would-trump-sanders-endanger-the-european-american-relationship/a-19045855

  11. Traim o FARSA ! O democratie de opereta care mascheaza cel mai pur stat politienesc . Cu partide politice conduse de marionete si infiltrati si cu institutii publice conduse de securisti spoiti care raspund la comenzi externe si care raspandesc teroarea si frica printre oameni .
    Cum se ridica o voce critica , cum spune cineva adevarul , cum apare d-na Cruduta Kovesi cu DOSARUL PENAL .

    O colonie saracita , depopulata si dezindustrializata , condusa de straini prin intermediul unor cozi de topor .

    Pe de alta parte , nici cei vanati de actualii ” tehnocrati ” nu sunt mai breji decat acestia . Ma refer la fostul PM , ministrul de finante si seful ANAF . Au fost la fel de basisti in gandire si actiune . Chiar sa ne para rau dupa Gelu Diaconu mi se pare o gluma neagra …

    http://www.ziuanews.ro/revista-presei/6-miliarde-salariu-de-la-stat-gelu-diaconu-de-la-anaf-cistiga-de-peste-3-ori-mai-mult-decit-presedintele-romaniei-397436

    http://www.investigatiimedia.ro/off-shore-ul-asociat-cu-sotia-sefului-fiscului-gelu-stefan-diaconu-este-reprezentat-de-ginerele-acestuia/

    http://www.ancheteonline.ro/2013/11/legaturile-nepotrivite-dintre-dan-radu-rusanu-si-seful-anaf-afaceri-ascunse-in-off-shorurile-din-cipru/

    http://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/fiica-sefului-anaf-este-directorul-uber-in-romania-tarile-in-care-compania-are-probleme-cu-fiscul.html

    Pacat ca s-a ratat momentul decembrie 2012 …

  12. Domnule Nastase in primul rand va anunt de la inceput ca nu vreau sa intru in polemica cu Dumneavoastra… ca atare vreau sa supun discutiei doar un aspect al articolului publicat…. respectiv problema girofarurilor…. trecand peste aspecte ale trecutului Dumneavoastra oare cand o sa intelegem ca Legea este una …. pai daca cei doi nu aveau drept la coloana de ce au abuzat de ea ? Aveti doi copii , eu am pierdut un copil si vorbesc in cunostinta de cauza… cum v-ati simti sa pierdeti un copil care muncea si cineva i-l folosea ilegal ???. Ar trebui sa inteleaga orice om care ajunge demnitar ca are Obligatii si Drepturi ….. nimeni nu este obligat sa-si asume vreo demnitate daca nu poate subsuma la cele doua. probabil aveti dreptate pe fondul articolului din pacate in viata politica acced tot mai multi impostori, inculti, oameni cu suflet mic. Mi-amintesc cu placere dupa revolutie cand v-am vazut prima oara pe Dumneavoastra, pe Adrian Severin, pe Stolojan etc…. eram foarte incantat pacat ca ne-ati dezamagit… probabil ca orice om aveti justificarile Dumneavoastra.
    Va doresc sanatate si viata lunga.

  13. Mai lipsesc unele elemente cel puțin la fel de importante: racolarea de către PSD a primarilor, utilizând bani publici deturnați (de la autostrăzi, de ex); autoflagelarea PSD, „Legea Dragnea” fiind elocventa; refuzul tinerei generații, al noilor votanți, de a accepta PSD-ul, din motive pe care nu le dezvolt aici; incapacitatea politicienilor, în general, și a celor de stânga, în special, de a înțelege noile forme de mobilizare a energiilor sociale, momentul votului fiind un vârf de manifestare a vointei societății civile, alta decât cea invocată de ONG-uri profitoare s.a.m.d.

    Din păcate, postarea dvs. ignora elementele care nu va avantajează. Îmi amintește de „pregătirea victoriei” lui Ponta la prezidențiale. Atunci, la ce rezultate să ne așteptăm în 2016? E bine să nu ignorați faptul ca mulți critici sunt de buna credință, inclusiv când nu agreează PSD-ul.

    PS. Înțeleg ca procurorul general era omul PSD și ceilalti maxi-justitiari impotriva PSD? Pai, nu sunt neutri față de politic, toți?

  14. Nu inteleg nici sa ma tai cum poate un partid asa de mare ca PSD-ul sa fie totusi ca o „leguma”.O adunatura la virf de „yesmeni” care cedeaza tot fara lupta,fara vlaga si in general fara nimic.Singurul care mai incearca cite ceva este Serban Nicolae dar si el este blocat de Dragnea,groparul PSD-ului.Pacat,mare pacat. Cit despre sustinerea legii cu defaimarea asta este „autosinucidere” curata.Parca le-a luat D-zeu mintile vorba lui Bogdan Chireac.Dragnea va reusi sa aduca PSD-ul la alegeri la un scor de sub 30 %. Si toata lumea tace,Poporul PSD-ist TACE frate !!

  15. A fost o lectura placuta… deci sentimentul este general in ce priveste evolutia unora si involutia altora… si eu recunosc ca sunt mai relaxat de cand aplic sarcasmul in exprimarea parerii proprii asupra noilor „tendinte in vestimentatie, calatorii… saracie, manipulare etc”
    Nu as vrea sa va dau prea mult credit insa, pentru ca nu m-am informat suficient de mult ca sa va cunosc. Poate doar invidia si gelozia va impinge la „nationalism”…
    Cine stie poate peste vreo 2 ani se mai pune de-o lege care ne va interzice sa studiem istoria ( ca cea recenta care ne interzice „admiratia” fata de unul ca hitler sau sadam… chiar si Ceausescu… deja ma astept ca batranele melancolice sa fie incarcerate de la 2 la 3 ani) si vom afla ca PSD Iliescu si chiar matale veti fi pe lista neagra…
    Avem generatia Facebook, avem generatia emo, avem tinerii cu studii in afara, avem mirajul unei economii prospere, avem amagirea unei vieti indestulate si lipsite de griji ( grija ca nu ai bani de tel, masina noua sau vacanta e amuzanta) . Astept cu nerabdare NOTA DE PLATA SI EFECTUL ACESTUI COCKTAIL ASUPRA SPATIULUI CARPATO-DANUBIANO-PONTIC :))))

  16. Esenta luptei politice in democratie presupune sa integrezi permanent toti nemultumitii societatii, dar PSD nu face asta deoarece este constituit, de la origini, pe o structura imbuibata, acum inapta sa mai inteleaga trendul social. Evident, altii il inteleg mai bine deoarece au inca motive de crestere, deci interes, PSD insa nu.
    Dragnea, oricate eforturi ar face, ar pierde toate luptele precum Napoleon care se inconjurase doar de maresali imbuibati… El intelege asta si cauta sa securizeze partidul, atat cat poate. Contextul insa ii este defavorabil, acum nu se mai pune problema sa atragi alegatorii ci sa le domolesti lehamitea fata de intreaga clasa politica, fata de situatia tarii, a lor si a contextului general prezent.
    Prognostic negativ, desigur.

  17. Restul nemultumirilor se refera insa la globalizare, asta-i cauza a tot ceea ce se intampla in prezent pe planeta. Normal ca o tara mica resimte prima efectele, dar si tarile mari se incarca cu raspunderi tot mai grele, trebuind sa administreze probleme si conflicte de peste tot! Nu-i usor pt nimeni! Unii spera ca emigrand scapa, dar nici pe Luna nu va fi liniste!

    Sau, gresesc: mai este inca usor pt nostalgici, ei viseaza la tari pavate cu cascaval si in vis toate se deapana mai usor iar daca nu-ti place te intorci pe partea cealalta, tragi patura si zambesti in intimitatea culcusului…

    Romania putea sa stea mai bine in aceste vremuri, dar acesta este numai si numai rezultatul unei clase politice sintetice, dispusa numai la lupta surda si oricat de dura intr-ale inavutirii personale, s-o recunoastem. Iar daca acesta s-a dovedit a fi interesul sau primordial, cum sa ne asteptam la rezultate pozitive pt tara, credeti ca acestea apar din intamplare, in goana nebuna dupa chivernisire a catorva? Majoritatea populatiei trebuie sa se chiverniseasca pt ca tara sa se ridice, antidotul si puterea sunt la cei multi, nu la o mana de produsi zanateci a tot felul de conjuncturi…

    Meteahna principala e ca nu stim ce vrem, am vrut est, apoi vest, apoi vest-vest, apoi am dobandit rezerve, acum ne intrebam ce facem cu estul care se apropie si raspunsul se vede din conduita decidentilor, parjolim totul si apoi stingem lumina… Am mai facut-o noi in istorie! Numai ca si asta are o dibacie specifica, acum aia se extind din motive de administrare a unui echilibru geopolitic si economic global, si nu pur teritoriale! Evident, consecintele sunt cu mult mai aspre de data asta iar decidentii ar trebui sa cada in meditatie profunda daca, totusi, eu ma insel iar ei isi doresc si altceva…

    Cred insa ca, daca reusim sa nu intram ca berbecii in vreun vartej care sa ne conduca spre confruntari directe, desi si pe asta am mai facut-o, generatia noastra are sansa sa ramana una de aur, ha-ha, adica una extrem de norocoasa, privind in jur si in urma… Pretul este doar ca traim prost si am pierdut tot, supravietuim stand si asteptand, deci se poate si mai rau…

  18. Părerea mea e că, între demnitarii politicieni și cei neînscriși în partide (așa-zișii tehnocrați) e următoarea diferență: și unii și alții, ajunși în funcții de decizie, văd situația complicată, nivelul scăzut al boborului cu care nu poți să faci mare lucru, necesitatea luării unori decizii nepopulare (neboborale) care să ducă la progres, dar politicienii știu că nu trebuie să i-o spună verde-n față boborului, în timp ce „tehnocrații” o fac, ei neavând nevoie de voturi.
    În ceea ce mă privește, îmi plac Cordelia din „Regele Lear” și Fata cea Mică din „Sarea în bucate”.

    Rămâne să vedem dacă boboru va ajunge în cele din urmă la înțelepciunea de pe urmă a regelui Lear…
    Eu zic că fără educație de-acasă și fără carte de la școală, nu.

  19. @Draghi, poate ca vor fi discutii la beraria Hofbrauhaus. Ar fi bine sa avem 2000 de tancuri germane (nu ar fi rau sa avem nici 2000 de Bizoni, desigur nu ma refer la Bizonul nostru care e unic), dar nu cred ca ne putem permite. In schimb Johannis ar putea discuta cu KMW : reluarea programului Bizon-2 (sau un fel de Leopard 2A5 romanesc), tunuri autopurtate, transportoare. De fapt, cu industria germana de razboi am avea de discutat cam totul, dat fiind ca la noi cam toata tehnica este invechita, iar realizarile romanesti sunt trecute cu vederea. Johannis ar putea avea si discutii privind flota: Nave de suprafata second hand, nave mici noi, submarine. Desi e periculos sa ai o flota cat timp Basescu e prin apropiere. Per global, nu cred ca si-ar fi imaginat cineva ca banii Romaniei se vor duce in alta parte decat la germani, in mandatul lui Johannis. Comentariul tau aduce intelegerea faptului ca avem aceeasi problema, de decenii: nu e o problema sa ne cheltuim banii, dar de unde ii agonisim?

  20. @Dezideriu Dudas: ce a discutat patriarhul Kirill ii intereseaza pe rusi, bisericile ortodoxe sunt autocefale. Dar ce au discutat Ioan Paul cu Teoctist mai stii? Sau, despre morti numai de bine?

  21. In din ce in ce mai multe localitati din Romania se descopere ca apa asa zis pobila, contractata si platita de locuitori ca atare, este infestata biologic si consumul ei pentru baut provoaca imbolnaviri grave. Primariile combat acest flagel din ce in ce mai mare cu anunturi privind fierberea apei timp de 10 minute si prin indemnul sine die de a nu bea aceasta apa. Despe obligatiile companiilor de apa de a livra romanilor apa potabila, nici pomeneala, pretul apei infestate este de parca apa ar fi din multii Alpi. Ceea ce da de inteles ca avem o alta categorie de romani care, pentru propria comoditate de a nu duce dejectii si lesuri de animale in locuri dedicate, preferand sa le arunce in primul parau intalnit in cale, nu ezita sa condamne la imbolnaviri grave si moarte zeci de mii de alti romani care nu le-au facut nici un rau. Cercetari facute cu privire la imbolnavirea unor copii ofera semne ca si companii care vand apa asa zis microbilogic pura au aceeasi problema: apa este microbiologic cu totul impura iar cumparatorii nu au decat sa moara, daca angajatii isi iau salariile si luna asta. Iar cercetarea unor loturi de portocale va duce la o concluzie asemanatoare, din moment ce deja, de mai multe saptamani, zvonistica zice sa citesti tara de origine a importului de portocale si din ce tara de origine sa nu cumperi. Peste tot acest peisaj morbid, plutesc suav serviciile de securitate publica, care par ancorate inca in studierea comunicatiilor de alcov; nu au reusit sa afle nici un individ care otraveste apa, nici pe unul cu apa imbuteliata si nici pe vreunul cu portocalele. Degeaba vorbesc eu( si Iohannis dupa mine) de inarmare, de o flota, de credit pentru nevoi militare, este vizibil ca dusmanul meu, mai aproape ca rusul, este concetateanul meu, vecinul meu, care imi poate provoca moartea pentru simplul motiv ca e mai comod lui asa, ori ca sa nu aiba probleme cu leafa si cu locul de munca. Politicienii nu se simt ca avand vreo responsabilitate, multumindu-se sa lipeasca un biletel pe un stalp in piata, cine-l vede bine, cine nu, noroc bun, iar companiile se fac ca ploua, doar nu vor pierde ele bunatate de contracte pentru niste saraci. Despre animalele domestice ce sa mai vorbim.
    Foarte interesant ca acesti oameni, care te ucid cu nepasare, in trecere, sunt aceiasi care urla cu orice prilej ca sunt furati.
    Avem tara si viata pe care o meritam. Si moartea.

  22. Stimați consumatori, e drept că nu mai avem USL, că ”s-a tăiat” maioneza care asigura coeziunea elementelor, dar vă putem servi, în schimb, două porții de NEO-USL, mai modeste , ce-i drept, dar în trend, ca să zicem așa, căci ați sesizat și dumneavoastră, de bună seamă, că bucătăria modernă oferă porții din ce în ce mai mici pe platouri din ce în ce mai mari . Avem așa: NEO-USL 1 , fel principal (recomandarea bucătarului) PSD, cu garnitură de UNPR și ALDE, dar avem și NEO-USL 2 , cu ghiveci călugăresc PNL+PDL la felul principal , servit cu sos de PSRO ( partidulețul lui Geoană, dacă aveți dificultăți în a recunoaște ingredientele) … deci USL TRĂIEȘTE, ”decât că” nu mai e ”gemenii siamezi”, ci e ”operația de separare a gemenilor siamezi a fost un succes”.

    La ceva timp de la separare s-a constatat că au rămas și piese în plus, de exemplu cele două creiere, dar cum nu era clar la ce anume foloseau creierele, deoarece s-a observat imediat că stomacul sau pancreasul pot prelua cu ușurință funcțiunile acestora, cele două semisfere, alb-cenușii, cu niște șanțuri dizgrațioase la vedere, au fost aruncate la conteiner.

    Așa că, bucurați-vă alegători, nu s-a schimbat nimic din 2012: oricum veți vota, tot USL-ul iese ! Iar ca o încununare a succesului nostru deplin, chiar și cei care în 2012 au votat cu PDL , anul acesta tot USL votează!

    Vedeți, dragii mei? Cu inteligență și răbdare, i-am convins și pe ei să treacă de partea bună a istoriei!

  23. Spiridus

    Tot in lozinci, mai baiatule, tot in lozinci…
    1. Sa inteleg ca alocarile bugetare catre comunitatile locale sunt ,,bani deturnati” ? Deci si ce a alocat PNL-ul condus deTariceanu in 2008, era tot mita electorala ?
    2. Daca primari ai PNL s-au lasat racolati (poate si datorita naivitatii de a crede ca au fost votati de un electorat mixt si antibasist al USL), este in avantajul PNL.
    Rezulta ca ce ramasi sunt necoruptibili si devotati partidului (indiferent de trasesul migrationist al acestui conglomerat din familie in famile – politica), deci, se poate conta pe ei, fara rezerve, la alegerile din iunie 2016. Iar partidul dreptac a scapat, deci, de ,,neghina” proruseasca.
    Nu vad, in acest context, niciun motiv ca un candidat liberal sa nu castige din primul tur, avand in vedere mobilizarea exemplara a pro-dreptei pe feisbuc. (Z)
    PS
    Definitie (din putul gandirii dreptace): Cine este pro-roman in ziua de azi, este, fara indoiala, pro-rus. Daca nu ma credeti, intrebati-l pe ,,specialistul” in ANALize geo-termalo-politice , pre numele sau, Cosmin Guse. (Z)

  24. @ santinela

    PSD-ul este condus de fostul vicepresedinte al PD-ului ( Liviu Dragnea ) si de un individ care a ramas repetent de 4 ori in facultatea absolvita la seral ( Zgonea ) .
    De la astia astepti dumneata mantuire ?

  25. Pe surse , d-ul Gelu Diaconu ar fi consumat toata hartia de la DNA in declaratia pe care a dat-o .
    A trebuit sa mearga Lulutza la papetaria din colt sa cumpere inca un top de hartie si vreo 7 pixuri .

  26. Sunt multe de spus despre modul în care este destructurată stânga românească. Nu știu ce-i nedumerește pe unii?!
    Păi ce anunța stânga franceză încă din 2010, adică 2 ani înainte de alegerile lor prezidențiale?! Sigur că nu s-a realizat nimic și nici nu avea cum să se realizeze, dacă la Casa Albă Președinte este un membru al Partidului Democrat – bănuit mai de stânga decât Partidul Republican! Cred că sunt destui cei ce au observat cum justiția americană a făcut, până la urmă, lumină în cazul D.S.K. – știți fostul șef la FMI ce urma să candideze la Președinția Franței. Dar că imediat după ce a ajuns în fruntea statului francez F.H. a mers inutil la Obama, chiar de mai multe ori, a remarcat cineva?
    Despre socialiștii germani pot cita din Aurel Baranga „În socialism am trei principii: nu mă mir, nu mă sperii, nu mă plâng”
    Despre PSD-ul actual – am avea o mică observație: LA ANALIZA GUVERNULUI CONDUS DE V.PONTA NU S-AU FĂCUT INVITAȚII, CĂ NU ERA NUNTĂ.
    Despre comentatorii de pe acest blog, remarc faptul că, în lipsa existenței unei monarhii oficiale, adică în lipsa posibilității înnobilării cu von, un distins postator a primit titlul de MOLID!
    Felicitări domnule Fichtel Ionel Petru!

    P.S. Domnule Adrian Năstase, constat, cu mare uimire, că favoritul dumneavoastră nu s-a străduit suficient.

  27. Un examen privind independenta justitiei americane: Numirea inlocuitorului lui Scalia la Curtea Suprema

    Vestea mortii judecatorului conservator de la Curtea Suprema a Statelor Unite, Antonin Scalia, oponent al avortului si casatoriilor de acelasi sex, anuntata sambata de oficiali americani, apropie in mod neasteptat un moment al adevarului.

    „Judecatorul Antonin Scalia a fost un om al lui Dumnezeu, un patriot si un aparator ferm al Constitutiei si statului de drept”, a subliniat comunicatul guvernatorului statului Texas, statul de origine a judecatorului defunct.

    Presedintele american, Barack Obama, si-a prezentat „cele mai sincere condoleante”, angajandu-se, potrivit instantei supreme din SUA, sa numeasca un nou judecator.

    Numirea succesorului lui Scalia, catre care sunt atintite toate privirile, se anunta un episod delicat si complicat in acelasi timp, atat pentru decizia sefului executivului, cat si pentru independenta justitiei.

    Va fi judecatorul pe care il va numi Obama reprezentativ pentru spiritul constitutionalist-conservator al lui Scalia, profund elogiat de guvernatorul texan si sincer regretat de presedintele american?

    Raspunsul asteptat este cu atat mai important cu cat constitutionalismul si conservatorismul sunt asociate de catre majoritatea americanilor intr-o relatie inextricabila, pastrarea acesteia fiind responsabila de crestere, alterarea ei, de declin.

    Catolic de origine italiana, Antonin Scalia era judecatorul cu cea mai mare vechime in cadrul Curtii Supreme, alcatuita din noua membri, dintre care patru considerati conservatori (John Roberts, Antonin Scalia, Clarence Thomas si Samuel Alito).

    Convins de constitutionalitatea pedepsei cu moartea si aparator al detinerii de arme individuale, Scalia a fost un adversar fatis al avortului, uniunii intre persoane de acelasi sex si discriminarii pozitive.

    Multi analisti si observatori internationali sunt de accord cu ideea ca numirea succesorului lui Scalia va fi un moment al adevarului pentru executiv, independenta justitiei si separatia puterilor.

    Intrebarea care sta pe buzele tuturor este urmatoarea: va umple noul judecator acelasi spatiu sfintit de constitutionalism conservator, ori echilibrul intern al Curtii va fi afectat?

    NB: Pentru mioritici, raspunsul are o semnificatie speciala.

  28. Toata lumea „buna” critica Rusia, dar ocupata fiind cu asta, trece cu vederea ca Turcia, aliata NATO, se ocupa cu jocuri pe sub masa poate mai periculoase, si vadit machiavelice (vezi amenintarile lui Erdogan ca lasa invazia sa continue in UE). Actiunile Turciei de a ataca kurzii din Siria, care lupta vitejeste impotriva IS, si acordurile turcilor cu sauditii de a pozitiona avioane si posibil trupe care sa atace Siria, pot crea mari probleme NATO, si eforturilor generale de pace.

    Presa romana e ostila Rusiei. Poate ca presa „independenta” e manipulata de interese economico-politice legate de alte cercuri. Dar si presa si „cadrele” isi asuma riscul penibilului cu aceasta abordare constant anti-ruseasca, vadit partinitoare. Ocuparea Crimeei de catre Rusia a fost un act de incalcare clara a suveranitatii Ucrainei. Dar despre care Ucraina vorbim? Despre cea pe care „Trans Atlantia” a vrut-o „democrata” si evident, anti-rusa. Ocuparea Crimeei a fost un act strategic al Rusiei, pentru ca acolo se afla flota lor militara la Marea Neagra. Cum ar fi putut ei sa aibe acea flota militara acolo daca Ucraina este ostila Rusiei?

    L-am ascultat pe Lavrov si Medvedev cu declaratiile lor recente. Tot ce s-a remarcat in Romania este declaratia despre Razboiul Rece. Dar Lavrov si Medvedev au avut niste comentarii de bun simt, si logice despre conflictul din Siria.

  29. Şi totuşi alegerile sunt o ţintă secundară. Scopul principal este să-şi păstreze şi – dacă se poate – să-şi întărească controlul asupra justiţiei, căci la ora actuală justiţia poate rezolva orice fel de problemă în România. Şocant este faptul că cei ce comit asemenea derapaje democratice nu se tem de nimic pentru că ştiu că se bucură de impunitate. Nepedepsit rămâne şi Băsescu : dacă Oprea şi fostul procuror general s-au ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu deoarece au apelat la un deschizător de drum ( ar fi trebuit să stea ore întregi în trafic ca tot muritorul ! ), fostul preşedinte circulă în continuare – chiar şi pe contrasens – cu coloană oficială de maşini. Nu cumva «impunitivii» se bucură de acelaşi sprijin ocult ?

    O problemă are însă şi Iohannis. Noul PNL este prea neîncăpător pentru toţi „greii” din cele două partide care l-au alcătuit, aşa că a devenit scena unor lupte crâncene pentru putere, înfruntări ce se vor accentua în preajma alegerilor parlamentare : sunt prea mulţi doritori de a fi „cazaţi” şi, în acelaşi timp, mai puţine locuri în Parlament pentru acelaşi segment electoral ! Iar nemulţumiţii ( atenţie la ce s-a întâmplat în Gorj ! ) pleacă nu individual, ci cu tot grupul, chiar cu toată organizaţia. Prin urmare, dacă PSD-ALDE sunt capabili de o strategie realistă, toate diversiunile şi mişmaşurile actuale s-ar putea să se dovedească inutile, chiar nocive.

  30. Bun, am urmarit emisiunea Punctul de Intilnire despre „axa Budapesta-Moscova”. Un format foarte convenabil, cu invitati care sunt in permanenta concordie. Fac precizarea ca ii stimez pe ambii. Dar mult mai interesanta ar fi fost o dezbatere si cu invitati din Ungaria, Rusia. Niste jurnalisti maghiari si rusi, de exemplu, care sa nu fie perceputi ca fiind oamenii lui Orban sau a lui Putin. Oare de ce nu vedem de loc in Romania asemena emisiuni?

    Nu contest jocurile de putere si realitatile istorice. Doar cred ca adevarata intelegere, daca se doreste, se face prin participare larga, inclusiv a celor care nu au acelasi punct de vedere, sau care pot aduce perspective noi asupra modului in care privim anumite chestiuni.

  31. @ Liviu Bejan
    februarie 14, 2016 la 11:19 am

    Va raspund peste o saptamana ( acum pot sa-mi aloc doar cateva minute ). Pana atunci am timp sa ma gandesc si la miscarea browniana a autocefaliilor din democratiile de tip retea….”Locasuri ortodoxe” imi pare a fi romanesc….iar ideile din comunicat, perfect valabile, indiferent de ce fel de autocefalii determina democratiile sau invers…., ce fel de democratii determina autocefaliile.

  32. Bună, eu sunt Zolty și sunt admin la http://zoltybogata.ro/ ,sunt o persoană cu dizabilitate gravă, după cum ați observat. Eu scriu foarte greu, așa că trec la subiect, am nevoie de ajutor (nu pt mine după cum ați crede la prima vedere) încerc să ajut pe ce-i în nevoie, aici am proiectele mele, http://zoltybogata.ro/proiectele-mele poate vi se pare ceva interesant. Dacă doriți mai multe informații, vă stau la dispoziție la 0743 622 372 .Multă sănătate

Lasă un răspuns