Berlusconi despre el insusi

 

FullSizeRender 7.jpg

Silvio Berlusconi va implini anul acesta 80 de ani. Cu aceasta ocazie, el a dorit sa-si faca, probabil, un cadou. De aceea, a publicat o carte despre intamplarile cele mai importante din viata sa. Volumul, aparut la sfarsitul anului trecut, in Italia, este o relatare a lui Lucca Friedman, in urma unor lungi discutii cu Berlusconi. Unele subiecte sunt strict autobiografice (copilaria, studentia). Altele privesc evenimente importante – razboiul din Irak, invadarea Libiei, primavara araba sau prietenii importante – cu George W. Bush sau Vladimir Putin. Seduttore nato; il ragazzo tycoon; l’imperatore della tv; America primo amore; ah, le donne; Gheddafi – il grande errore dell’Occidente sunt doar cateva dintre capitolele cartii. Este interesanta si relatia povestita dintre Berlusconi si Bettino Craxi, ajutorul pe care si l-au acordat reciproc, exilul lui Craxi in Tunisia. Procurorii  au sustinut, la timpul respectiv, ca Berlusconi ii transferase o suma mare de bani (22 de miliarde de lire) lui Craxi pentru campania electorala. De altfel, cand am fost, acum cativa ani in Italia, am vizitat Fundatia Craxi si am intalnit-o pe fiica fostului premier italian.

Simpatizat sau antipatizat, Berlusconi ramane un personaj fascinant – pasionat de fotbal, de femei, de cantonete, de propria sa imagine, de politica. Cartea confirma, de fapt, ceea ce publicul stia, deja, despre el.

18 gânduri despre “Berlusconi despre el insusi

  1. De unde se vede ca in tarile cu ceva traditii solide de libertate de gandire si vorbire, de cele mai multe ori liderii acestora reusesc sa duca o politica relativ independenta, in pofida unor incercari sustinute ale marilor licurici; din pacate pentu Romania si dv personal, aceeasi licurici, cu niscaiva vreascuri indigene, v-au faultat pe nedrept si spre marea paguba a tarii.

  2. Un trist personaj , Berlusconi .
    Un oportunist si un speculator , un demagog care nu a facut nimic pentru Italia ( nici un mare proiect , nici o investitie guvernamentala ) si nu a produs nimic – clubul ” lui ” de fotbal , televiziunile lui vulgare ….
    Avea chipurile ” o excelenta opinie despre romani , ca despre toti latinii ” in 1992 , asta nu l-a impiedicat sa impiedice vizionarea televiziunilor lui in Romania …

  3. Ministerul Rus de Externe ne da lectii de istorie si buna purtare , domnilor .
    Da , asa cum auziti , superiorii ambasadorului Maglinov de la Bucuresti , care vine la Fundatia Titulescu .
    Cum ?
    Cineva de la MAE roman a indraznit sa vorbeasca , la ziua Holocaustului , despre brutalitatea armatei sovietice in 1944 – 1945 si despre deportarea in Siberia a cetatenilor romani de etnie germana ( familii intregi cu copii , femei si batrani , zeci de mii de inocenti , regim deexterminare , deportare iarna , deportare meritata dupa o ghedesista de pe blog ) .
    Ce raspunde rusul care a dus el populatia civila germana la munca la el si a exploatat-o si distrus-o ?
    Tineti-va bine , vorbeste cinismul rusesc .
    ” Listele au fost facute de administratia romaneasca , care a scapat in asa fel de populatia germana din Transilvania , asa cum a a scapat si de populatia ungureasca ( secuiasca ) din Transilvania , in beneficiul populatiei romanesti ” .
    Ramai fara cuvinte in fata unei asemenea insolente si minciuni .
    Sasii – svabii au fost deportati de rusi in Rusia , civili absolut inocenti , cetateni romani nu germani – de vina este Romania ?
    Cine i-a cerut pe acesti inocenti , cine cerea umani pentru munca in mine si temnite , nu monstrul moscovit ?
    Cum de isi permit functionarii rusi de la Externe sa minta mai departe in asemenea hal – au fost deportati etnicii maghiari – secui de romani ?
    Nu ungurii predominau in Ardeal in toate structurile de partid – Securitate in 1946 ?

  4. Siria: Suveranitatea este sursa pacii

    Secretarul de stat american a cerut, vineri, Rusiei sa puna in aplicare un armistitiu in Siria. Cerinta a fost formulta intr-un moment crucial pentru lupta impotriva terorismului si extremismului din aceasta tara. Trupele siriene guvernamentale si aviatia rusa sunt foarte aproape sa decida soarta bataliei pentru Alep, al doilea oras ca marime si turnanta in razboiul civil. Poate chiar si pe cea a Siriei.

    Vizibila schimbare de tactica a diplomatiei de la Washington, de aparatoare unilaterala a pacii si de acuzatoare a Moscovei pentru presupuse intentii contrare, se sprijina pe suspendarea, miercuri, a negocierilor de pace intersiriene de la Geneva, pe fondul strangerii cercului in jurul bastionului rebelilor din Alep. Selfie-ul de pacificator a fost insa distorsionat la scurt timp, sambata, de Pentagon, care a incuviintat o operatiune la sol a Arabiei Saudite in Siria, pentru „a incita” si alte tari din regiune sa faca la fel.

    Insa nu numai „a incita” este un cuvant emblematic, ci si originea si istoria razboaielor americano-arabe, care au distrus suveranitatile tarilor din regiune. De atunci, suveranitatea este numele libertatii si pacii pentru tarile din Orientul Mijlociu. O implicare terestra a unor trupe straine, fara cererea, acordul si cooperarea reprezentantilor legitimi ai suveranitatii statului sirian, rezultati din procesul democratic si electoral intern, nu este un semnal bun pentru suveranitatea statelor si dreptul international.

    Pacea in Siria nu va veni din negocieri sau armistitiu cu teroristii, ci din recastigarea suveranitatii, a controlului asupra teritoriului national. Singurul semnal care trebuie dat teroristilor internationali din Siria si din Orientul Mijlociu este ca sunt deopotriva in afara legii si a islamului. Adevaratul islam este uman, civilizator si cu respect fata de legi, nu salbatic, distructiv si anarhic.

    Distinctiile care se fac intre organizatii si indivizi care folosesc aceleasi mijloace si slujesc aceleasi scopuri sunt artificiale si inselatoare. In oricate clase ar fi impartit, esenta terorismului ramane aceiasi, teroarea mijloacelor si geopolitica scopurilor. Fara sa verifice si sa controleze, care in cazul unui stat sunt atribute care tin de suveranitate, nimeni nu poate sa garanteze ce se afla in spatele unei etichete. Acest lucru este valabil si in cazul unor operatiuni militare secrete straine sau al vizitelor unor oficiali straini, care incalca suveranitatea statului respectiv. Cine poate sa garanteze ce se ascunde sub o firma straina de „lupta antiterorista”, cand aceasta nu se supune normelor suverane ale statului unde actioneaza?

  5. Il ascult pe Nicolaescu despre propunerea lui sa infiinteze o agentie nationala de preventie a bolilor si masuri de pedepsire a cetatenilor care nu vor participa la programele astea. Dl. Nicolaescu afirma ca asa se intimpla in tarile civilizate.

    Eu traiesc intr-o tara „civilizata” si nu ma obliga nimeni sa fac teste medicale de catre Guvern pe baza unei legi. Mai mult, nu exista nici o conditionalitate la plata serviciilor medicale, daca ai facut sau nu niste teste medicale „preventive”. Nu exista nici o lege care sa oblige doctorul de familie sa iti urmareasca tie traseul „preventiv”. Daca faci ce spune doctorul bine, nu, vei fi tratat in functie de diagnosticul la data la care a fost dat.

    Din start, e o mare minciuna / dezinformare ce o propaga acest domn despre obligativitate si pedepsirea cetatenilor sa isi plateasca singuri tratamentele daca nu parcurg un anumit traseu medical cerut prin noua lege in alte tari.

    Regret sa vad asemenea prostii promovate in Romania. Prevenirea se face prin programe de informare, nu prin masuri punitive.

  6. Berlusconi a fost un politician adevarat , un om de afaceri de succes , un om care a CONSTRUIT afaceri si fenomene sportive , un om curajos si vizionar care nu s-a dat in laturi sa spuna lucrurilor pe nume . A fost UN PRIETEN AL ROMANIEI .
    Si Silvio Berlusconi a fost tradat de apropiati si vanat de autoritati pentru curajul lui de a se opune conducatorilor de la Bruxelles , pentru prietenia cu Vladimir Putin si pentru cazul Abu Omar .

    http://www.cbc.ca/news/world/italian-court-issues-arrest-warrants-for-more-cia-agents-1.529133

    N-am inteles niciodata iesirea ” micului Titulescu ”

    http://www.mediafax.ro/politic/ponta-in-italiana-berlusconi-revenit-la-putere-este-ca-si-cum-ceausescu-s-ar-intoarce-in-romania-berlusconi-daca-as-fi-ca-ceausescu-macar-voi-avea-puterile-pe-care-nu-le-am-avut-pana-acum-10552720

  7. Nimic din ce face Berlusconi nu mai surprinde pe nimeni : de la petrecerile „bunga-bunga” până la a pupa mâna lui Gadhafi. Neaşteptată a fost longevitatea sa politică, dar şi aceasta se explică prin faptul că italienii l-au iubit pe acest bătrân „verde” ( i-a cerut spre ex. lui Băsescu să i-o mai aducă pe Elena Udrea ! ), dotat cu un simţ al umorului incisiv – cine altcineva a mai îndrăznit să declare că Angela Merkel este o femeie care nu poate excita un bărbat, sau că Obama e cam „bronzat”, ca şi soţia sa de altminteri ? Fără discuţie, trustul de presă deţinut de Berlusconi a acţionat şi el ca un puternic vehicol propagandistic ce a atras opinia publică de partea sa, inclusiv prin ridiculizarea stângii italiene.

    Mai şocantă este totuşi prietenia sa de lungă durată cu Vladimir Putin. Cei doi nu pot să aibă multe puncte comune din punct de vedere politic : Berlusconi rămâne în continuare un om de dreapta, în timp ce Putin se află în fruntea unei ţări cu sectoare cheie controlate de stat ( Gazprom, industria de armament, căile ferate, sănătate, educaţie, etc. ) şi în general preocupată de a ţine sub control manifestările capitalismului sălbatic ( fără „restitutio in integrum”, de ex. ! ). Este posibil însă să funcţioneze simpatia instinctivă între doi egali : mă refer la numărul de centimetri ! În plus, amândoi au vădite înclinaţii histrionice : Berlusconi afişându-se cu foto-modele minore, Putin călărind un urs sau conducând cu delta-planul un cârd de cocori în zbor! Dar dacă Berlusconi a fost şi a rămas cu siguranţă un „plaisirist”, Putin în schimb nu face nimic fără o finalitate politică : cum Italia nu a fost niciodată ostilă Rusiei, este evident înclinat să cultive prietenia cu oamenii politici italieni.

  8. D-ul Nistorescu avertizeaza despre pericolele care pândesc Romania . La fel de interesant este si unul dintre comentarii …

    http://www.cotidianul.ro/facem-parte-din-planul-de-descurajare-a-rusilor-275845/

    Facem parte din planul de descurajare a ruşilor

    Opinii • Editorial
    Cornel Nistorescu

    Mai zilele trecute, ştirea privind alocarea de resurse suplimentare de SUA în vederea contracarării ameninţărilor în Europa de Est a fost considerată de ambasadorul României la Washington ”o veste bună”.

    Din punctul de vedere al securităţii, poate s-ar putea să fie. Şi bună, şi rea. Nu mai contrapunem ruşilor doar declaraţii şi para-declaraţii politice. Avem şi forţă militară. Pe cale de consecinţă, cresc cantitatea de armament şi numărul de trupe staţionate pe teritoriul României. Şi asta este o veste bună? Pentru militari, cu siguranţă. Devin mult mai importanţi. Li se alocă fonduri, spaţii, bani pentru armament, în toate trebuie ţinut cont de părerile lor. Nu de alta, dar găzduind trupe şi echipamente militare, devenim şi ţintă. România este şi primul inamic rus spre vest. La fel ca Polonia şi ca Ţările Baltice. Prin amplasarea acestor echipamente, a comandamentelor şi a armamentului greu, devenim descurajanţi pentru forţele din regiune.

    Dar dacă echipamentele din România nu descurajază atât de tare cât ne imaginăm noi? Totdeauna, conflictele dintre două blocuri au produs efecte devastatoare în punctele de contact. Şi stâncile mari, inclusiv faliile, când se lovesc, tot în locul de întâlnire al pietrelor se sparg şi se alege praful.

    Ce ne facem dacă în ciuda creşterii cantităţii echipamentelor de descurajare efectul acesta nu se produce? Nu cumva garantata securitate a României ar putea să sufere pagube serioase?

    „Marea Neagră ar trebui analizată din perspectiva faptului că este o zonă de contact între diverse forţe care au generat tensiuni în trecut, o zonă de demarcaţie geopolitică de maximă importanţă şi sensibilitate. Din această perspectivă, anunţul SUA privind alocarea suplimentară de resurse pentru contracararea ameninţărilor din Est este o veste bună pentru România. ţara noastră poate juca rolul de partener al SUA în asigurarea descurajării provocărilor”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior la o reuniune specială a lui Atlantic Council, dedicată problemelor de securitate în zona Mării Negre. Cu acelaşi prilej, conform Agerpres, la aceeaşi dezbatere a fost prezent şi Dan Mihalache, şeful cancelariei prezidenţiale. Presupun că afirmaţia privitoare la România care ”poate juca rolul de partener al SUA în asigurarea descurajării provocărilor” este un punct de vedere al preşedintelui României, nu al fostului director al SRI şi nici al şefului Administraţiei Prezidenţiale. Cu alte cuvinte, în strategia de apărare a preşedintelui Klaus Iohannis România poate juca rolul de cap de pod militar al SUA în vederea ”descurajării provocărilor”. Adică, ţara noastră poate primi oricât echipament militar este necesar pentru ”a descuraja”. Dar în cazul în care ”descurajarea” nu funcţionează, pentru a apăra flancul estic al Alianţei, ce se întâmplă? Cu alte cuvinte, putem găzdui comandamente, echipament greu, trupe, scut anti-rachetă şi, dacă este nevoie, şi alt material de război. Toate acestea aduc beneficii de securitate, dar generează şi expunere la încă neevaluate pericole. Pe termen lung, efectele în plan militar sunt egale cu ameninţările şi cu riscurile.

    Oricât de bună i se pare vestea bietului nostru ambasador, ea trebuie să ne pună pe gânduri. Creşterea cantităţii de capacităţi militare pe teritoriul unei ţări nu bucură pe nimeni. România se află într-un parteneriat special cu SUA, dar încă n-a avut parte de prea multe elemente care să o fericească. Parteneriatul economic nu există, deşi, prin tradiţie, prezeenţa militară americană aduce dezvoltare şi, implicit, progres. La noi, parteneriatul economic încercat cu autostrada Bechtel a dus la un usturător eşec de imagine şi la nişte cheltuieli aiuritoare. Dezvoltarea generată de acest parteneriat se vede numai pe la DNA, SRI şi pe la organisme gen ANI şi ÎCCJ.

    Să fie România singura ţară în care parteneriatul cu SUA şi prezenţa trupelor nu aduc nimic altceva decât capacităţi militare? Sau România nu are reprezentanţi capabili să negocieze, să susţină proiecte şi să contribuie la extinderea (din toate punctele de vedere) a Uniunii Europene şi a NATO până la graniţa de Est a ţării? Aşa cum a cedat economia pe mai nimic sau aşa cum a abandonat-o cu iresponsabilitate pentru a oferi pieţe libere, România îşi cedează şi prerogativele militare, şi nefericita poziţie geo-strategică pe mai nimic. Din acest punct de vedere, declaraţia lui George Maior este o catastrofă. Ea emană doar bucuria ţărănească a proverbialei veniri a americanilor şi nu conţine nici un strop de inteligenţă a diplomatului trimis să reprezinte ţara.

    ………………………………………………………………………………………………..

    Andrei

    D-nul Nistorescu incearca sa transmita ceva. O face cu prudenta, pentru ca asa sunt vremurile. Dar oare toata lumea intelege depre ce este vorba ? Haideti sa spunem urmatoarele: in primul rand, SUA are peste 800 de baze militare in afara granitelor sale. Rusia are 2 (doua). Unele sunt de dimensiunile unui oras, de exemplu Ramstein air Base in Germania sau Kadena Air Base in Okinawa, iar altele sunt mai mici. Aceste baze militare inconjoara Rusia (si China) ca un brau de foc. La Deveselu, minciuna oficiala americana a fost ca e un scut anti-racheta impotriva atacurilor Iranului ! Rusii au avertizat in repetate randuri ca sistemul AEGIS de la Deveselu poate lansa de fapt rachete cu focoase nucleare. Intentia pasnicei elite iudeo-americane este urmatoarea: daca nu reuseste sa ingenuncheze Rusia in razboiul economic curent (vezi sanctiuni, vezi razboiul pretului petrolului), atunci va ataca militar. Atacul nuclear trebuie sa fie atat de masiv, incat o mare parte din capacitatea de riposta a Rusiei sa fie anihilata. Atacul va pleca chiar si din Romania. Dar e adevarat, ca dupa atacul initial, sistemul de la Deveselu din Romania ar avea menirea sa intercepteze rachetele nucleare de riposta rusesti. Unde le va intercepta ? Deasupra Romaniei, evident, nu deasupra Washingtonului. Stiti ce inseamna o bomba nucleara de 100 de ori mai puternica decat cea din Hiroshima, care explodeaza desupra teritoriului nostru ? Dar 100 de bombe nucleare ? Dragi romani spalati pe creier, rugati-va sa nu atace sionistii, pentru ca nici unul dintre cetatenii Romaniei nu va trai sa afle cine a castigat acest razboi. Tradatori ca Basescu, Iohannis se mandresc cu scutul nostru. Scutul nostru, mormantul nostru.

  9. CINISM la cote maxime …

    http://www.mediafax.ro/social/pnl-pacientii-care-refuza-programele-de-preventie-risca-sa-suporte-costurile-tratamentelor-15044306

    http://www.antena3.ro/actualitate/educatie/ministerul-educatiei-desfiintare-istorie-scoli-339601.html

    Poate ar fi bine sa se initieze o lege de preventie astfel incat sa nu mai ajunga in Parlament si la conducerea tarii tot felul de fufe retardate ( Alina Gorghiu ) sau de dilii gen Eugen Nicolaescu si Traian Basescu .

    Si poate ar fi bine ca de astfel de subiecte sa se ocupe SPECIALISTI in domeniu . Tara asta are Academie de stiinte medicale , academicieni si oameni de stiinta . Este absurd sa vina niste ciumeti ( Alina Gorghiu , Nicolaescu , etc. ) sa reglementeze un domeniu la care nu se pricep deloc .

  10. Viminacium (Castelul), oraș zidit în secolul I al erei noastre pe Via Militaris, marchează cel de al doilea cap al podului roman construit de împăratul Traian la Drobeta Turnu Severin. Scena a XXV-a de pe Columna lui Traian reprezintă cartierul general al împăratului Traian la Viminacium
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Viminacium#/media/File:025_Conrad_Cichorius,_Die_Reliefs_der_Traianss%C3%A4ule,_Tafel_XXV.jpg Spre sfârșitul secolului III, împăratul Dioclețian observa cu surprindere calitatea excepțională a limbii latine vorbită și scrisă la Viminacium, spre deosebire de celelalte orașe de pe Dunăre unde era folosită limba greacă în administrația romană. Putem așadar să vorbim că exista o adevărată punte latinească la Viminacium care trecea limba latină de pe un mal al Dunării, pe celălalt mal al Dunării, la Drobeta. În istoria modernă a României, numai un Nicolae Ceaușescu și-a amintit aceasta. Putem deci să-l numim pe Nicolae Ceaușescu “descălecător”? În aceeași măsură în care putem să-l numim “descălecător” pe împăratul Valens, căci el a creat orașele Burgu Latu și Burgu Literatura pe Limes. Dar cine își mai amintește de ele?

  11. Luminita Arhire

    Cred ca daca domnul Mircea Cartarescu ar fi folosit o periuta electrica de trei ori pe zi, ata dentara si guma de mestecat (in excursii n.r.), ar fi scapat de cosmaruri si ne-ar fi oferit, in sfarsit, o capodopera care sa reflecte o viziune ceva mai roza asupra existentei.
    Cand te dor dintii, mai bine ramai filosof (adica ,,liicean” – unitatea de masura a filosofiei) , daramite sa mai si scrii. (Z)
    Si, in alta ordine de idei, mai sa nu votam, daca suntem inflamati. Un tzoi de calmare luat inainte, rezova mitic problema. (Z)

  12. În Belgia funcționează un Parlament al Tinerilor, un fel de laborator în care tineri elevi/studenți dezbat cu argumente proiecte de legi, și votează.
    Astfel sunt educați în spirit democratic.
    Așadar, nu sunt învățați să bălăcărească parlamentarii, să-i acuze în bloc, nu sunt îndemnați să-i dea foc Parlamentului…

    Ministrul francez al Bugetului, Cahuzac, a ocolit Fiscul transferându-și banii în Elveția, în vreme ce înfiera evazionismul.
    Iată că există inși incorecți peste tot! Asta nu înseamnă că trebuie considerați toți incorecți.

  13. Mihaela Erika Petculescu

    Norodom Sianuk zicea ca daca doresti sa crsti o genratie de intelectuiali de stnaga ii trimiti sa studieze la Paris. Insa daca doresti o genratie de drpata .. ii trimiti sa studeze la .. Moscova!
    Cred ca stia f bine ce zice //

  14. Berlusconi e un politician controversat.
    Oricum, cu toate excentricitățile și greșelile lui, cu toate PEDEPSELE, a rămas în politică și are adepți.
    În România ești desființat doar la simpla ACUZAȚIE, nu se mai așteaptă verdictul final, și, indiferent de verdict, ești exclus din viața politică.

Lasă un răspuns