Cum poate fi revocat procurorul general? Incă o solutie

 

images-3.jpeg

Am văzut cu totii, se caută, la nivelul cel mai inalt, solutii pentru revocarea procurorului general. E complicat. Subordonatii săi nu au inceput nicio procedură impotriva lui. Chestiunea cu girofarul nu poate fi asemănată cu heroina in materie de coruptie; cel mult cu etnobotanicele. Se pare că dna Guseth nu e disponibilă să facă un audit asa cum a făcut in cazul lui Amarie, in 2005. De aceea, sugerez incă o solutie pentru revocarea lui Nitu: introducerea calendarului dacian, prin ordonantă de urgentă.

Vă reamintesc, in 1582, papa Grigore XIII a modificat calendarul iulian, adaugând 10 zile, astfel incât ziua de 4 octombrie a devenit 15 octombrie. Românii, mai precauti, nu au acceptat această modificare decât in 1919, când ziua de 1 aprilie a devenit 14 aprilie ( s-au mai adăugat câteva zile „solare” intre timp). Ce propun? Este clar că nici calendarul gregorian nu este infailibil. Si pentru că mandatul procurorului general se incheie in 15 mai – când el a declarat că, oricum, pleacă acasă – propun ca, prin ordonanta de urgentă, să fie introdus calendarul dacian, prin care ziua de 3 februarie devine 15 mai. In felul acesta, se câstigă trei luni, in care pot fi făcute multe lucruri utile prin numirea imediată a unui nou procuror general, mai apropiat de statul de drept. Si, in plus, nici nu se deranjează procedurile si Constitutia.

42 de gânduri despre “Cum poate fi revocat procurorul general? Incă o solutie

  1. O primă ședință de parsing https://en.wikipedia.org/wiki/Parsing / Parsing înseamnă “părțile de orațiune.” “Orația” mea este o postare pe blog. Prima variantă a fost publicată aici http://www.adriannastase.ro/2016/01/31/la-munte/ O redau : +Credem că am identificat bine voința națională la acest moment. România rămâne pe firul civilizației universale. Cel care a transportat-o din renașterea saitică până aici. Este firul definit prin romantismul lui Novalis și cel al intelectualilor români care au urmat Ideologia primară și a crescut această națiune în epistema de modernitate. Este totodată și direcția deferlantei informaționale majore ce nu se pierde în capriciile profitului spre care ne îndeamnă George Soros. Este bine ca președintele Klaus Iohannis, cel care îl disprețuiește de moarte pe “românul ortodox toxic”, să țină cont de această voință.+ În continuare, am ținut cont de “opinia publică.” Mi-a făcut critica, iar ceea ce am publicat pe blogul meu este puțin modificat. Totuși, cu mai multă atenție îmi dau seama că prima oară am avut dreptate. Care ar fi anvergura analizei de parsing aici ? Întrebările “cine a?” și “cine au?” Fiecare dintre noi care iubește Limba Română cultă are o poveste personală adunată sub titlul inventat de Costache Negruzzi : “Cum am învățat românește.” Frazarea a fost inventată în Epoca Luminilor. Totuși, Epoca Luminilor nu a fost școală românească. Așa că intervine acum povestea mea : “Cum am învățat frazarea.” Prilejul a fost traducerea romanului “Nechemat în țărână“, de William Faulkner. Frazările lui sunt fascinante, creează hrană pentru gândire. La noi, subiectul colectiv asociat celor două întrebări din anvergură este “firul definit prin romantismul lui Novalis și cel al intelectualilor români care au urmat Ideologia primară și a crescut această națiune în epistema de modernitate.” Răspunsul la “cine a?” este “Firul.” Deci “a” este varianta corectă.

  2. Dupa ce am ras in hohote la ideea unui calendar japonez oferit guvernantilor, m-am gandit ca ar putea fi vorba de un calendar chinezesc. Oricum, subtil om mai sunteti, dle Nastase!
    Ramane chestiunea motivului pentru care inlocuirea dlui Nitu nu poate astepta. Nici macar trei luni. Am o banuiala, dar tac.

  3. In dubla competitie electorala populara din Iowa, dna Clinton conduce cu un avans mai mic de 1% (0,1% uneori!) pe Bernie Sanders (partizanii lui Sanders acuza fraudarea votului, unde am mai auzit asta!) iar la republicani Donald Trump este al doilea, cu 24%. Foarte interesant, republicanul Marco Rubio a afirmat ca, dupa 7 ani de guvernare Obama, ei isi iau tara inapoi! Unde am mai auzit asta? Dupa care a inceput sa o ‘mascareasca’ pe Hillary.
    Pentru cine este curios, transmisii live la http://edition.cnn.com/2016/02/01/politics/iowa-caucuses-updates-real-time/index.html?sr=fbcnni020216iowa-caucuses-updates-real-time0439AMVODtopLink&linkId=20884666

  4. O societate idioata populata de (prea) multe milioane de tampiti- asta este societatea noastra : (nu numai) ortodox romaneasca , integrata in tampenia europeana si globalizata in civizliatia „alba” „iudeo”-cretina!!! (nu, nu am dorit sa scriu crestina!)

    M-au inebunit cu stirea repetata obsesiv ca la 16 ale lunii ori se sfarseste Lumea ori are loc Marea Eliberare sau asa ceva
    Nu nu este vorba despre A Doua Venire .
    Nu! Nu este vorba despre :

    ( Veni Creator Spiritus – J.S. Bach )
    Nu!
    Ci doar despre cestia cu fumatu’. (bun. sunt si ar trebui sa ma las ..da’ nu asta ma plictiseste pana la Hta +++!!)

    Ci veselia tampa!!
    Lipsa de masura- nu poti in parcuri langa locul de joaca al copiilor. OMS vrea cenzurarea filmelor. In Blegia (patria lui Dutroux) cica sa te verifce daca fumezi in casa ta daca ai copii mici..

    Ca in aceiasi „preainteleapta societate” ….
    – Legea privind consumul de marijuana în scop recreativ a intrat în vigoare in 24 febr 2015 în statul Alaska, al treilea stat federal al SUA, după Colorado şi Washington, care legalizează cultivarea de canabis pentru consum propriu.
    – Capitala americană şi statul Oregon au spus „da” legalizării consumului canabisului : 4 nov 2014

    sunt stiri „imbucuratoare”.

    Ca in urma cu cativa ani in Sfrentia s-a zis ca „spatiu public” este si camera inchiriata la hoetl si au navalit peste unu ha! tatarule fumezi!! si au iesit cu coada iontre picioare „scuzati musiu scuzati” ca musiu fuma marijuana (care totusi este ilegala in Sfrentia)
    Ca iata o pagina de internet acesibila :
    Invata sa cultivi marijuana

    E legal consumul de marijuana in Romania?
    VREM LEGALIZAREEEE

    Art.26. Constitutia Romaniei actualizata 2012 (Viata intima , familiala si privata) zice asa:
    1″Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima,familara si privata”
    2″Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi,daca nu incalca drepturile si libertatea altora, ordinea publica sau bunele moravuri”

    Deci conform acestei legi e legal sa stai pe canapeaua ta in casa si sa fumezi o tigara de marijuana, sau sa cultivi intro camaruta din propria ta casa cateva plante , zic eu ca cu aceste lucruri nu deranjezi ordinea sau libertatea celor din jurul tau , si nici bunele moravuri , deci chiar poti? Hmm

    Deci daca eu consider ca marijuana e buna nu are dreptil nimeni sa zica ca nu e asa , binenteles fara sa deranjezi pe altii. :))

    Ja Ja deci cum stam la acest moment se poate fuma in casa sau vine garda si ma ia ?

    Deocamdata asteptam Ziua cand la putere va urca un presedinte care fumeaza joituri, in acea zi se va legaliza si planta noatra draguta , defapt este interzisa pentru ca mareste puterea de gandire , va dati seama o tara super dezvoltata :)))) Parerea mea e ca nu se legalizeaza pentru ca se face trafic pe acolo prin parlament iar daca ar fi legala le-am strica preturile.

    Sau un ziar bine ganditor la 01 iunie 2014 publica articolul „Se poate legaliza consumul de marijuana în România? ”
    A! Cam unicele reactii vizeaza desfiintarea culturii de canepa textila (Cannabis Sativa .. pe motiv de lupta anti drog (Cannabis Indica) …

    Si sa nu uitam – la noi , cam in indiferenta generala a explodat consul „etnobotanicelor” (auz ca cam multe nu atat „botanice” cat de „retorta”)
    Insa slava Domnului! Poate in loc sa mai fumeze tabac se vor apuca sa fumeze marijuana … ca deh nivel de civilizatie „bestica” nu?!
    Uite d’aia e ca in titlu!

    A da. Imi aduce amimte de o scriituira de a lui Zoscencko. Si parca aduce si cu Ilf si Petrov ..

  5. Prea multă energie consumată pentru un personaj șters, fără vreo realizare notabila, ca mai toți maharii justiției romane (cred ca trebuia să scriu „justiției”). Singura lui calitate e prietenia cu V. Ponta. Cam putin chiar și pentru o postare pe blog.
    Cum a venit, așa va pleca. Ce va ramane din mandatul sau?

  6. Luminita Arhire
    februarie 2, 2016 la 10:25 am

    Doamna Luminita, cine este, in fapt, Gabriel Liiceanu ?
    Dvs chiar credeti ca un filosof va renunta la propriile fixisme si va medita aplicat (si aplecat) in urma celor scrise de dvs ? El, filosoful, l-a gasit deja pe Dumnezeu, evident, in el insusi. Ba chiar si centrul Universului.
    Ciudatenia consta in faptul ca fiecare are centrul lui, independent de celalat. Am identificat pana acum mai multe astfel de centre (pe langa Gabriel Liiceanu): Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Horia Roman Patapievici…si mai sunt vreo doua-trei pe la ,,22″.
    Cum ii spuneam si doamnei ,,fosta basarabeanca”, exista oameni inecati in spiritul din dotare in proportie de 100%. Acestia se numesc filosofi.
    Restul, sunt/suntem oameni normali. (Z)
    Cele mai rele lucruri posibile, pentru omenire, s-au intamplat atunci cand filosofii s-au apucat sa imagineze / teoretizeze sisteme socio/politice la scara macro, pe care, unii excentrici au avut curiozitatea sa le si experimenteze. Un astfel de excentric am avut recent la Cotroceni. Din pacate, se pare ca acest impozant palat este accesibil doar excentricilor.

  7. Ati uitat, domnule Adrian Nastase, ca Romania nu mai este o tara, ci, o strada. Sau (sa admitem) mai multe strazi – de regula – paralele si/sau perpendiculare.
    Deci, daca strada vrea, va fi revocat si domnul procuror general. Problema este sa o faca banda din dreapta.

  8. Spiridus
    februarie 2, 2016 la 12:20 pm

    Cum ce ramane, prietene ? Dotari peste dotari in Ministerul Public, aparatura de interceptare si aparare a ,,statului de drept”, posturi suplimentare pentru DNA, salarii si pensii (aproape) nelimitate, dar despre care nimeni nu mai indrazneste sa comenteze ca fiind nesimtite…sa mai spun ? Nu cred ca e nevoie…
    In rest, ramane cum s-a stabilit: Tot ce are legatura cu Ponta, fie si prin Pascani, trebuie sa dispara de pe firmament. Dar fiti convinsi (atat d-ta, cat si colegul dumitale de suferinta anti-pontista – Adrian B.) ca nu mor caii cand vor sacalii…care sacali, s-au cam inmultit pe plaiul mioritic (si la propriu, si la figurat).
    ps
    Dar nici liberalii n-ar trebui sa jubileze…..dupa ce tehnocratii (de la Cotroceni si palatul Victoria) i-au tratat cam cu flit.
    Apropo, chiar, de ce liberalii vor doua tururi ? Vor sa dea o sansa in plus partidelor mici, sau lui Traian Basescu ? Sa fi devenit, ei, atat de generosi cu ,,reforma clasei politice”, incat ar fi dispusi sa se sacrifice ?
    Sau (mai probabil) atat de nesiguri pe ei, incat ar fi in stare sa-l pupe iar pe Oprea, dupa ce l-au acoperit cu laturi ? (Z)
    Om fi noi, pesedistii, prosti, dar voi, stimabililor, mai sunteti si fuduli.
    Ca sa nu mai spun ca nu credeti deloc in discernamantul ,,ielectoratului” (vorba inspirata a doamnei Cris ) pe care, oricum, l-ati tradat odata cu spargerea USL , chiar daca alegerile vor fi cu adevarat libere, organizate fiind de biro…pardon, tehnocrati de meserie. (Z)
    ps
    Pacat, chiar mi-as fi dorit o dreapta serioasa, profesionista si autentica in Romania, care sa si-l asume pe Predoiu pana la capat, nu sa se ascunda dupa pulpana bietului Ciolos, doar pentru ca o mana de dezaxati feisbucisti manipulati (si tradati pana la urma) de ONG-uri sorosiste si ,,guset-competente” au zbierat prin pietze avandu-i drept animatori pe suporterii de fotbal.
    De ce atata zbatere pentru alegeri, chiar ca nu mai inteleg…oricum, primarii vor avea, cu totii, prin definitie, dosare, activabile oricand, daca ,,tara, pardon, strada, o (va) cere”.

  9. Bizoane, nu e rea ideea cu legalizarea marijuanei…sa vezi ce armonie generala se va instaura in Romania…nu tu certuri, nu tu scandal….in plus, ne vom iubi aproapele, sau aproapea, mai ceva ca pe nevasta. (Z)

  10. Întrebare:
    Care stat de drept?
    Sugestii:
    Către Samo99,
    Este o astrogramă chinezească pe principiul yung și yang. Nu mi-aș dori o astfel de astrogramă!
    Către ZeV,
    Domnul Liiceanu nu este filosof, ci doar un interpret. Cât despre ceilalți pe care i-ați citat, au știut să profite, într-o vreme cât alte valori stăteau cuminți în banca lor,ieșind la rampă și devenind astfel cei mai buni pentru o parte din intelectualitatea cosmopolită. Este greu să mai coboare de pe piedestal, chiar dacă s-au compromis prin susțineri politice jenante, pentru că mai au audiență! Asta este regula democrație!

  11. Pentru a evita deruta, cum lasă să se înțeleagă postarea de la ora 11:03 am, propun denumirea Calendar Cioloșan.

  12. @ ghita bizonu @ george ban

    Nu despre urbanizarea fortata este vorba . Este vorba ca un individ INCOMPETENT , fara viziune si fara nicio experienta de viata a initiat un cod fiscal care a dus la cresterea aberanta a impozitelor si taxelor si care va duce la falimentul a zeci de mii de oameni si de afaceri .

    Astazi , vedem cum explodeaza una dupa alta grenadele pe care le-a lasat Victor Ponta viitorilor guvernanti si care afecteaza grav mediul de afaceri si cetatenii .

    Saptamana trecuta am sunat o cunostinta ( traducator de limbi nordice ) pentru a o ruga sa-mi faca o traducere . Mi-a spus sec ca si-a inchis PFA-ul deoarece i-a crescut impozitul pe locuinta de la cca. 200 lei la 3300 lei si in plus au aparut tot felul de prevederi aberante pentru cei care au PFA-uri . A preferat sa renunte desi facea traduceri de peste 15 ani …

    Tot saptamana trecuta am vorbit cu un prieten caruia i-au crescut impozitele pe proprietate de vreo 8 ori , la niste valori pe care nu le poate plati . Practic , este condamnat la FALIMENT . Mi-a spus ca toti micii intreprinzatori din oras au facut o petitie pentru reducerea impozitelor pentru ca altfel nu le vor putea plati . Mi-a spus ca la nivelul intregii tari sunt sute de astfel de petitii trimise primarilor de catre oameni .
    Era total bulversat si nu mai stia încotro s-o apuce . Dupa 10 ani de afaceri si-ar fi vandut totul dar stia ca nu i le va cumpara nimeni .

    http://www.replicaonline.ro/petitie-online-constantenii-cer-reducerea-impozitelor-pentru-cladirile-nerezidentiale-sau-mixte-256883/

    http://www.petitieonline.com/scaderea_taxelor_locale_in_orasul_simeria

    Oamenii NEIMPLICATI , NEAFECTATI sau cei care NU INTELEG ce se intampla in economia romaneasca pot sa fie ironici sau sa-si laude calaii ( george ban ) . Dar pentru cei afectati sau cei care inteleg ce se intmpla cu adevarat in aceasta tara este o adevarata DRAMA .
    Pentru ca economia acestei tari si capitalul romanesc sunt puse la pamant de tot felul de incompetenti sau de rauvoitori .

    Ceea ce a facut Victor Ponta prin noul cod fiscal este o forma de NATIONALIZARE MASCATA . El a marit impozitele la un asemena nivel incat oamenii sa nu si le mai poata plati si astfel sa se trezeasca DATORI LA STAT din pix , pentru ca apoi statul sa le confiste proprietatile . Iar dupa aceea sa vina strainii sa le cumpere pe preturi de nimic .

    Din punctul meu de vedere , cuplul Ponta – Valcov a fost cea mai mare calamitate care s-a abatut asupra mediului de afaceri romanesc si a dus cea mai antiromaneasca politica economica . Mult mai incompetenti si rauvoitori chiar decat cuplul Boc – Pogea .

  13. Petre Tutea:

    „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”

    „Libertatea eu o asemãn cu o frînghie agãtatã de undeva, de sus.
    Te poti urca pe ea la cer, participînd la actul mîntuirii tale crestine, sau poti sã cobori în întuneric.

    Bipolaritatea libertãtii. Dupã crestini, libertatea este vehicolul cu care poti sã cobori în întuneric, dacã esti vicios. Infractorii sînt primitivii actuali, pentru cã ei nu sînt adaptabili la morala zilnicã si o calcã fiind liberi.

    Am învãtat la închisoare cã omul e un animal stupid, deoarece confiscã libertatea semenilor sãi. Tiranul e un om absurd si lipsit de rusine. Nu îi e rusine sã îsi chinuie semenii. Oricum sîntem captivi în univers. Ne ajunge aceastã grozãvie. Dar sã intensifici aceastã captivitate pînã la nivelul puscãriei – numai omul e capabil de asemenea nebunie.”

    „Întrebat fiind cum întelege gîndirea, în formã purã sau în exemple, Nae Ionescu a rãspuns: exemplele au fost lãsate de Dumnezeu pe pãmînt pentru ca ideile sã fie sesizate senzorial si de prosti.”

  14. S-A REZOLVAT! Cf zicalei nu-i dori moartea, fa-l sa si-o doreasca singur!!
    ALTU MAI GRAS CA PE ASTA L-AU RAS!!
    Se astepata provincia ..

    Hai pe bune.. unii chiar se pare ca nu au inteles despre ce este vorba : inlaturarea PSD de la guvern, reintoarcearea la ciolan (contracte si fonctii), „pregatirea alegerilor” si .. de ce nu? implinirea visului roz-chilotziu al „fdreptei” (ne)romanesti (dar din Romania) distrugerea PSD ….

    Si hai sa mai vedem catesceva EXTRA : „PNL nu are alta optiu­ne decat sa incerce formarea unei majori­tati „ad-hoc” pentru a inlatura un alt e­fect negativ al infamului guvern PSD, du­s de la Palatul Victoria, dar ramas inca­ in fiinta prin efectele actelor sale” (Cotidinaul de azi, mari 2 ferb 2016)
    Ati observat?! infamul guvern PSD!!! El Ptredoiu gibernului Boc care a taiat si hacuit ca la zalhana umfland ins acheltuieli pentru „dezvolatare” daca dezvolatre se poa nuimi cresterea in vile si elicoptere … Acelsi Predoiu caere ar cam trebui s afie intrebat cam cati bani a castigat compiland codurile (sau punand niste stagiari sa le colationeze). Dar Bic va fi in cruand de buna amintire si poa se va prelua din experenta de zalhana!!!
    Sa nu credti ca nu conteaza .. conteaza!!!
    Findca ca cum sa va zic : oameni e ca oile!! Behehehehe.. se iau dupa magar !!!!
    SI MCV ? Cica MCV sugereaza procedura transparenta in numire?
    Ete na! mamitzica MCV ului, Monica Macovei dixut „la dracu fuck MCV!” „Nu este normal ca un grup de 19 oameni care votează colectiv şi secret şi au răspundere colectivă, care înseamnă zero răspundere, să facă aceste propuneri. Nu contează cum sînt aceşti membri ai CSM – sînt cum i-au ales colegii lor, că şi asta trebuie să ne spună ceva… N-are ce căuta CSM în aceste numiri. CSM se ocupă de independenţa Justiţiei şi de disciplinarea judecătorilor, adică de aplicarea de sancţiuni disciplinare. Aici îşi face treaba foarte prost. Cum să-i mai dai puteri în plus CSM-ului? Întîi să-şi regleze problemele. Serios! De cînd avem noi CSM, din 2005, de 2-3 ori a acţionat OK, în rest…” adica ramaner cum am stabilit propcurorii gnl si DNA sunt numiti de Minstrul Justitiei. MCV ? Who cares? Sau cumna la Briucsel se zice sokeres?!
    Ca oricum Macovei mai zice : „Să ştiţi că în toată Europa Centrală şi de Est, în CSM este un fel de Mafie a Justiţiei şi ei acoperă tot ce de întîmplă rău în sistem” Ei nu zau? CSM?! Partenerul de nadejde al Kodrutei The Lord of DNA?!
    (citatele din Monica tot din Cotidianul de azi ..)

    Mda.. si s-a inceput cu acceptarea „tu du listul” cu 10 pcte dictata de Barosul democratiei drept ptr care barosul primi folosul necuvenit al cumpararii de F 16 vechi de la Portocalia …

    Saftoaica „basescu nu se sfia sa ceara interceptari ilegale” Can Ioropa cretin-demogoaga a PE!!!

  15. @Adrian B Ati spus ‘Mi-a spus sec ca si-a inchis PFA-ul deoarece i-a crescut impozitul pe locuinta de la cca. 200 lei la 3300 lei si in plus au aparut tot felul de prevederi aberante pentru cei care au PFA-uri . A preferat sa renunte desi facea traduceri de peste 15 ani …’ Persoana in cauza poate sa nu mai presteze activitati economice la domiciliu ci intr-un birou inchiriat. Astfel impozitul pe imobil va ramane la fel ca in ceilalti ani. E mai usor de facut propaganda decat de gasit solutii. Cat priveste acest Cod Fiscal a fost schimbat de citeva ori dupa ce a plecat Ponta si a intrat in viguare pe 31 dec. 2015. Adica nu este Ponta responsabil ci ‘tehnocratul’ Ciolos adus la putere printr-un soi de puci in stilul lui Kusturica.

  16. Ei au luat în calcul varianta dumneavoastră, domnule profesor şi domnule Prim ministru, pentru o revocare corectă, democratică şi competentă a “organismului străin” din falnicul trup al Justiţiei independente … numai că , dacă săreau tocmai în data de 15 mai, se loveau cu ţestele de o ditamai campania electorală pentru locale , şi problema este că n-au stabilit încă pozitiv şi pe placul preşedintelui numărul optim de tururi de scutin necesare pentru ca să se aleagă liberalii pe la toate primăriile din ţară.

    Aşa că, până la urmă, cea mai sigură REVOCARE e tot DEMISIA…

    În nopţile când nu pot dormi mă gândesc însă la biata doamna Guseth… pe ce armăsari puternici se răsfăţa acum câţiva ani, şi ce-o fi acum în sufletul ei, când s-a trezit cu o capră de tăiat lemne sub fund…pentru că, nu cred că mă înşel, dacă mi se pare că dânsa nu mai este, cum se spune, UTILĂ CAUZEI…

    Dimpotrivă, acum după ce tot poporul a admirat-o ieşind în costum de baie din FREEDOM TENT , la Vama Veche, alături de Macovei Monica , şi a ascultat-o, dându-şi adevărata măsură a talentului, la audierile din FREEEDOM PARLIAMENT, nu ştiu la ce ar mai putea să o utilizeze cât de cât eficient şefii ei…

    Totuşi, deşi e greu de crezut, am găsit şi un domn care o regretă pe Cristina Guseth , Ovidiu Albu se numeşte domnul şi este jurnalist la EVZ. El are o “perspectivă” diferită asupra subiectului: “Am văzut un om profund implicat în proiectele pe care le derula, mare parte dedicate anticoruptţei, care se enerva si LUA PERSONAL mizeriile la care se dedau cei din politică, guvern, justiţie”. Când am citit eu chestia asta, mi-am amintit brusc că şi madam Stanciu LUA PERSONAL, ca pe un afront, faptul că Adrian Năstase , pe care trebuia să-l judece, îşi permite să fie mai bogat decât ea…dar nici nu-mi pot imagina că viermuşul ăsta din stomac i-a influenţat în vreun fel hotărârea …

    Ovidiu Albu de la EVZ, jurnalist independent desigur, semnatar în 2014 al textului “PROTEST al JURNALIŞTILOR împotriva practicilor DEGRADANTE din presă. Pentru un JURNALISM în slujba publicului”, alături, printre alţii, de Radu Moraru, Sorina Matei, Robert Turcescu, Grigore Cartianu, Andeea Pora şi Andrei Bădin, aflaţi, toţi ca unul, în “slujba publicului”, mai are însă şi alte idei în legătură cu numirile la Ministerul Justiţiei: “ Strada, atât de des invocată în aceste zile, a cerut lupta fara milă contra corupţiei, iar nu un expert juridic, că aşa îl putem numi la Ministerul Justiţiei şi pe doctorul în drept, recunoscut în plan internaţional şi autor a numeroase lucrări ştiinţifice, Adrian Năstase”.

    Într-adevăr, puişor… cum să ne gândim noi pentru portofoliul justiţiei la un astfel de om …

    Vezi, dragă Ovidiu , când ţi se înfundă chiuveta acasă, tu un cofetar să chemi ca să ţi-o repare… iar când faci operaţie de apendicită , un vidanjor ar fi potrivit să mânuiască bisturiul, asta după ce te-a anestezit un lăcătuş mecanic … îţi doresc mult, mult succes în ambele situaţii!

  17. Acum cateva minute la A3 Cezar Preda (PNL ex PDLepra) a facut o marturisire senzationala Ialomiteanu zocea ca avea bani ca sa fie dati inapoi! (bani taiati de la diversi …restituiti de Ponta)
    Deci bani erau INSA s-a preferat sa fie cheltuiti altfel!. Altfel adica restituirii supraevaluate , terenuri de fotbal in panta samd etc asisderea!

    [Nota bizonica. Eu STIAM! (Intamplator citisem pe undeva ca diverse cheltuieli la buget cresteau. Nu cresteau cele legate de sanatate, scolarizare, aparare samd. Altele. Deci taierile bigetare din unele domenii si „austeritatea” aveau ca scop doar sa „elibereze” fonduri ptr alte „domenii”) Intrebare: de ce nu „stiau” si altii? De intelectuali sau de necinstiti?!.
    Insa ramane o intrebare – cam ce fel de indivizi sunt aia care au fots PeDeLepre si azi sunt rebranduiti PNL? Care stiua ca Ialomiteanu zice ca are, dar PDLeaua zicea ca nu , nu? Zice Cezarica ala cica ca „credea” ca asa trebuie .. cum sa crezi daca iti zice sinistrul de la Finate ca sunt parale, sunt parale??!! si ca este bine .. sa ce?! Sa continui cu austeritatea? Pentru ce? De kiki, de miki, de 3 lei ridiki?!]

    Pricepiti voi cetitiori cam ca care este societatea noastra ?
    Corupta materiala si corupta moral.
    Si cei care tot invoca „morala” , reforma morala, samd etc asisderea sunt exact cei CORUPTI!
    Si sunt multi! Prea multi! Practic in categoria asta sunt toti cei care au votat cu PDL la ultimele algeri .. „numai” 16,5 %. Si printre acestia de notat vedetele cica „eliteiste” si „intelectuale” care zic ca de fpat corupti sunt amrastenii care cica ar vota ptr un kil de zahar ..

  18. Nesimţitul naţional, hoţul şi trădătorul încă nepedepsit are neobrăzarea, tupeul şi impertinenţa de a afirma senin, ca o gură vulcan norois şi sulfuros că :
    „Tiberiu Niţu este o pată de grăsime pe un perete ”
    Păi, dacă-i vorba de pete, dalmaţianule de abia tu eşti, prin tot ceea ce reprezinţi din punct de vedere uman, doar o pată maronie pe un chilot purtat zile la rând !
    Să te cheme Băsescu, să arăţi cum arăţi, dar să te crezi curat şi frumos ca ăla din lacrimă, ambetat doar cu „Lacrima Christy”, nu şi de putere şi stacane cu nu ştiu câte bucăţi de gheaţă, pentru a-ţi ieşi „aerele” cât mai răcoroase ?! 😉
    Culmea mojiciei !
    Şi când te gândeşti că unul ca ăsta a putut să fie în fruntea unei ţări europene, o perioadă de timp ce se va scade dublu din evoluţia ei, parcă ne merităm soarta !
    Poate aşa ne vom da seama şi de „calitatea” celor care l-au susţinut şi se pare că-l mai susţin cu orice preţ, cel mai catastrofal fiind distrugerea sistematică a ţării şi vânzarea ei pe bucăţi !
    Pfuuuui !

  19. Nitu si cu acel Cazanciuc au fost cei mai slabi si penibili oameni din anturajul lui Ponta si taman astia au fost pusi in functii din astea.Ponta a tras mult din cauza lor si PSD-ul la fel.
    Din avion se vede ca Ciolos nu stie sa minta.la interviu a dat-o vizibil dupa cires si a rezultat clar ca incearca sa gaseasca motive,el cu „TUICA” sau Pruna cum drac ii zice,pentru a da de pamint cu Nitu.Asta la „indicatia” celui mai „MORAL” dintre Presedinti.
    ADRIAN B- ai dreptate,traducatoarea ta si-a inchis afacerea si va traduce la negru in mod evident !

  20. Se pare că dl Nițu a fost singurul care a luat în calcul ”calendarul dacian” și a axționat în consecință. Semnul de întrebare – și marea mea spaimă – e în legătură cu motivele ascunse ale debarcării urgente a unei persoane care ”n-a deranjat pe nimeni” – cum bine spunea gazda noastră. Ce numire în pripă se coace și care vor fi sarcinile exprese (ascunse, evident) cu care acesta va fi înscăunat? Nimeni nu se îndoiește că principala forță politică la noi o reprezintă procurorii al căror tartor e madam Kovesi tutelată de odioasa Macovei.

  21. santinela
    februarie 3, 2016 la 8:40 am,

    dacă nu ești traducător autorizat, nu poți legaliza nici un act. Deci, rămâi fără pâine. Poate vine o firmă mare, da’ mare tare, care va angaja foștii traducători independenți pe doi lei și vom avea (din nou) o activitate economică „europeană”, cu sclavi benevoli. Căci, unde ar putea să se ducă? În șomaj?

  22. Mai ghita bizonash’, schimba-ti tapiteria scaunului interbelic din fata monitorului alb-negru pe care il ai in fata si pe care il ocupi 24/24…bag seama ca niste sarme rupte au iesit prin ea , iar cand te asezi…..ma rog, alta explicatie nu gasescu’, din moment ce reactionezi ca ,,intepat” la orice.
    Tare ,,casant” si superficial ai devenit moshule…daca exista riscul sa ajung si eu ca tine, las vorba copiilor sa ma impuste in cap, cat inca nu este prea tarziu. (Z)
    In alta ordine de idei, am bagat de seama ca il iei la misto pana si pe fragmentarium (,,fragmentel” – n.ta), care, in mod evident, iti da clasa pe orice tema.
    Si apropo….mai mergi la biserica, cat mai ai timp si cat mai poti. Intodeauna ai ceva de invatat de la un duhovnic, cel putin, sensurile adevarate ale cuvintelor ,,tolerantza” si ,,smerit”. Despre asta se vorbeste, in principal, in predici.

  23. Despre politicianul (si primul ministru, l-a invins in alegeri pe Churchill!) britanic Clement Attlee circula urmatoarea anecdota: „Transmite BBC, in direct. O masina goala opreste in Downing Street 10. Din masina coboara primul ministru Clement Attlee.” Asta apropo de modestia sa. Cam asa si cu modestia fostului procuror Tiberiu Nitu care a demisionat pentru a nu fi nevoit sa marturiseasca sub juramant ca masinile guvernamentale cu care a circulat erau, de fapt, cu sau fara el inauntru, niste masini goale. Fostul presedinte Traian Basescu, om lipsit de cultura politica insa relativ cunoscator al oamenilor, aproape ca are dreptate in ceea ce afirma despre fostul ministru, adica nu are dreptate in formularea colorata insa are dreptate in esenta. Tiberiu Nitu mi s-a parut un procuror general sters si, ca sa zic asa, teribil de inertial. Nu ma indoiesc ca el si-a tranzactionat demisia, urmand sa vedem in viitorul mediu daca ambele parti se vor tine de cuvant. Este foarte greu sa sustii un astfel de om si chiar sa incerci sa ii adaugi o nota eroica.
    Asa cum scriam ieri, mai importanta decat demisia in sine mi se pare motivul pentru care presedintele are nevoie de un alt procuror. O intrebare serioasa. Ce deranja, de fapt, la Nitu? Neimplicarea. Se comenteaza foarte mult ca, acum, fara Nitu, vor muri dosarele lui Basescu. Dupa ce, cu Nitu, au murit 49 dintre cele 56 de dosare, iar asta in formule, atentie, care nu prea mai permit redeschiderea lor. Fara alte exemple, concluzia mea este ca dl Iohannis are nevoie de un procuror general ‘proactiv’. De ce? Poate o chestiune personala, legata de procesele de la Brasov (parca si Ceausescu a fost condamnat intr-un proces la Brasov, nu?). Caracteristica principala a sentintelor din procesele prezidentiale de la Brasov este aceea ca ele , sentintand faptul ca in afacerile prezidentiale cu case a fost utilizat falsul in documente, il face pe presedinte sa fie la cheremul primului denuntator care se duce sa puna la procuratura o delatiune pentru fals (sau uz de fals) avand ca proba chiar sentintele judecatoresti definitive. Proba care, in formula de acum, e foarte greu de combatut. Chestiunea l-a facut pe presedinte sa declare chiar ceva de genul cum ca justitia din Brasov ar fi partinitoare (adica in persecuta, ce-or fi avand brasovenii cu sibienii nu stiu) si atunci, in acesta justitie partinitoare trebuie schimbat ceva ca sa nu mai fie partinitoare si, desigur ca trebuie adus in fruntea ei un om mai dinamic in locul unuia contemplativ. Ori presedintele o fi primit ceva indicatii pretioase atunci cand a fost la crocodili si mai trebuie adusa in frunte o persoana care sa-i ofenseze pe romani cu orice ocazie. Apropo de asta, rog propagandistii PSD-isti care ne-au tot ametit aici pe blog sa ne mai lase in pace, dupa ce partidul lor a legitimat un guvern de nenorociti pusi in capul trebii de o mana de derbedei. Guvernul acesta trebuia lasat, parlamentar, fara legitimitate chiar daca am fi ajuns la anticipate. Iata, vedem acum ca, avand legitimitatea PSD-ista, indivizii si individele nu pierd nici o ocazie sa le scuipe cetatenilor coji de seminte in cap. Mojicia ca mojicia, insa, in spatele mojiciei a inceput sa se vada din ce in ce mai bine incompetenta. Aveti, deci, onorabililor, vina principala pentru ceea ce se intampla acum in guvernare asa incat, cum dl Nastase nu mai este membru de partid, faceti bine si mai abtineti-va sa dati din clanta; votul nostru oricum nu il mai aveti, oricate gratuitati ne-ati da tot din banii nostri.

  24. ZeV

    din cate tin minte se mai vobrste si despre iertare … Da tu cam nervos da?!
    Nashoa s-ar putea sa se agraveze …
    Cat despre mers la biserica .. ma mai gandesc…

    Cat despre clasele pe care mi le da fragmentzel … ca cum sa iti zic .. depanda de cantitatea de informatii pe care le detine cel care urmareste micile mele diferende cu el .. In cazul tau minima!!! Ca altfel te-ai fi prins de ceva timp ca VVP va pati ce a patit nu ptr ce a facut ci ptr ce n-a facut …

  25. @ Adrian B,
    Domnule, văd că o ţii, ca gaia maţu’, cu catastrofa creşterii impozitelor datorată noului cod fiscal. Din cele scrise de tine văd: ba că … mi-a spus cineva… mi s-a plâns cineva…, ba că un traducător pfa s-a lăsat de meserie că nu poate plăti imozitul pe locuinţă etc.
    Toate-s după ureche, din auzite adică.
    În primul rând, taxele şi impozitele locale sunt stabilite de primării, că doar d-aia sunt locale, şi nicidecum de Codul Fiscal. Prevederile codului fiscal statuează numai maximele ce nu pot fi depăşite. Singura noutate este prevederea plăţii unui impozit pentru terenul pe care se află construcţia.
    În al doilea rând, nu înţeleg de ce, în loc să te documentezi, pur şi simplu pe site-ul unei primării, îţi bazezi susţinerile pe zvonuri.
    Pentru exemplificare uite ce poţi citi pe pagina web a primăriei sectorului 4, mai precis a Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale 4:

    – În cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfăşoară nicio activitate economică, impozitul se calculează conform prevederilor unei cladiri rezidentiale.

    Şi pentru lămurirea oricui vrea să se documenteze, n-o să aduc aici întregul conţinut al subiectului, îl găsiţi integral la https://www.dgitl4.ro/.
    Nu e mult de citit, fiecare situaţie în parte îşi găseşte lămurirea a ceea ce de fapt n-are nimic comun cu Codul Fiscal. Şi poate că şi Adrian B. va renunţa la colportarea de zvonuri. Îi doresc succes pentru a scăpa de stresul în care trăieşte.
    PS – În blocul în care am apartamentul, la parter sunt spaţii comerciale deţinute de un cetăţean, persoană fizică. Suprafaţa spaţiului pe care îl deţine este echivalentul suprafeţei apartamentului meu (3 camere)+suprafaţa unui apartament de 2 camere, în total 130 mp suprafaţă construită. Impozitul plătit pe acest spaţiu până anul acesta a fost de 2.400 lei. Conform cu ceea ce veţi citi la linkul DGITL, impozitul de anul acesta va fi mai mic!
    Pe adresa apartamentului meu este înregistrat şi sediul social al firmei fiului meu, fără ca aceasta să desfăşoare vreo activitate lucrativă la sediul social.
    După ce voi plăti impozitul pe anul acesta (în luna martie), vă voi informa dacă şi cu cât va fi mai mare decât cel de anul trecut.

  26. Acum, după demisia lui Nițu, sunt liniștită în privința viitoarelor performanțe ale Parchetului.
    Prună va propune un procuror șef competent care… care.
    Am înțeles că Nițu și Cazanciuc nu sunt competenți în opinia unora, pentru că au fost propuși de Ponta.
    Am înțeles că n-au făcut nimic în funcțiile în care au fost puși.
    N-au apărut la talk show-uri în fiecare seară ca să le dea „jurnaliștilor” raportul, n-au dat interviuri…
    Pentru că, nu ești la TV? nu exiști, nu faci nimic.
    Ați văzut Pelinel, Bahmuțeanu, Alina, Bubulina…există, știm de ele, știm în fiecare clipă ce fac, unde se duc, cu cine și ce vorbesc… Au activitate.
    Cazanciuc și Nițu – nic. Au stat la minister și la Parchet DEGEABA, domnule, DEGEABA.
    Vedeți ce important e să-ți placă omul care-i numește pe ministrul Justiției și procurorul general? Îți place numitorul, îți plac și numiții.

    Asta e! Măcar de-acum încolo Ministerul Justiției și Parchetul vor merge bine…

  27. Mikael Tincu

    imi „place” cestia cu „Sa inchirieze un birou” .. Pai s-ar putea sa coste mai mult !!!
    Asta este o gandire de tip Lamballe „daca nu au paine sa manace cozonac!!!”

    A da… si renunat pen’ca ar trebui sa ceara sume mult mai mari de la clienti.

    Ca si eu gasisem un expert contabil care cerea doar 3000 lei (pomana curata ! Ca avea de puricat 6 ani de …. sa zicem „scapari” ai uneid adminstratii de bloc cu 300 apartamente) da acu .. Acu expertu zice ca dacva e pe asa prefera sa stea linistit la pensie !!!

    Mai baiete asa ca unu mai puriu oti zic ca ar fi cazul sa iti folosesti si capul ..

Lasă un răspuns