Bombă! Mihai Pâlsu a plecat cu laptopul de la redactie

 

Unknown.jpeg

Informatia primită de noi vine  din zona ziarelor Puterea si Ziua, de la persoane care au lucrat cu Pâlsu.

Sigur, este vorba de un zvon si, de aceea, nu i-am cerut lui Mihai Pâlsu să facă un comentariu inainte de a publica această informatie. De altfel, ce ar fi putut să spună cunoscutul „jurnalist”? „Nu comentez”? Sau „Este sub demnitatea mea să comentez un astfel de zvon?”

De unde a plecat insă această libertate a mea de a scrie despre un „jurnalist”? In gazeta sa, sau ce este, Pâlsu lansează o stire mincinoasă „Uriasă tranzactie cu Insula mare a Brăilei! Năstase cumpără Agricost prin intermediul lui Bittner”, ideea fiind că eu mi-as „repatria o parte din banii detinuti in China”, partea asta insemnând vreo 300 de milioane de euro. Stirea este mincinoasă si calomnioasă. Sigur insă că agentii sau televiziuni „profesioniste” au „muscat” imediat. Informatia a intrat astfel in arhiva internetului si conduce, alături de alte minciuni, la consolidarea unui tip manipulatoriu de perceptie. Care este solutia? Nu stiu. Când i-am scris, prin avocat, lui Pâlsu, cerându-i să retracteze, mi-a răspuns pe stilul lui Vadim: „Ce, mă, nu stii de glumă?”. Adică, e vorba de un zvon. Sunt prosti ăia care il iau in serios. Bănuiesc că breasla gazetarilor nu are nimic de spus despre acest tip de manelizare. Oricum, puteti citi, mai jos, „argumentatia” lui Pâlsu:

„Buna ziua,

Vă invit să observaţi că articolul la care faceţi referire – Uriaşă tranzacţie cu Insula Mare a Brăilei! Năstase cumpără AGRICOST prin intermediul lui Bittner! – este PUBLICAT în cotidianul online SECUNDA în Rubrica BURSA ZVONURILOR.

Noi nu am EFECTUAT o anchetă jurnalistică pe această temă. Am publicat un ZVON, nu o certitudine susţinută de o anchetă jurnalistică – documente şi declaraţii.

Acesta este unul dintre motivele care au stat la baza nesolicitării vreunui comentariu din partea clientului dvs. domnul Adrian Năstase.

Ce putea să ne răspundă domnul Adrian Năsase la întrebarea “Un ZVON spune că…”? În cel mai elegant caz – iar clientul dvs deţine un astfel de vocabular -, probabil un: “Vă rog să nu mă puneţi să comentez zvonuri, este sub demnitatea mea!”

NU este vina noastră că alţi colegi din presă – deşi este FOARTE CLAR la ce rubrică a fost publicat textul privitor la Insula Mare a Brăilei – ne-au preluat fără să citeze EXACT sursa şi secţiunea unde a fost publicat articolul…”

25 de gânduri despre “Bombă! Mihai Pâlsu a plecat cu laptopul de la redactie

  1. eu zic ca dnul Palsu face un act de cultura, de educare, pentru ca omul spune clar cu se ocupa: lanseaza zvonuri. si explica la fel de clar ce inseamna asta: nu verifici informatia. nu ceri reactia partii vizate inainte de publicare. asadar, dnul Palsu recunoaste ca nu e ziarist.
    si are dreptate cand afirma ca este responsabilitatea fiecaruia sa aleaga ceea ce crede, respectiv a ziaristilor profesionisti sa verifice informatia …
    chiar asa: pe Internet se poate scrie orice, de catre oricine, dupa cum orice se poate scrie si pe peretii latrinelor.
    asadar, chapeau dlui Palsu: recunoaste cu aplomb ca este un spoitor de latrina.
    asta nu inseamna ca dvs nu trebuie sa va aparati. de fiecare data.
    la urma urmei, nu va puteti astepta ca un chirurg, dupa ce a operat 10 ore, sau un camionagiu, dupa ce a condus 10 ore, sa fie atenti la sursa informatiei si sa identifice ca ea este, de fapt, un perete de latrina.
    dvs trebuie sa le-o spuneti,
    pentru ca despre ei, despre publicul larg este vorba, ei trebuie onorati cu reactia si informatia corecta. nu despre ziaristi. cu sau fara ghilimele.

  2. BAIATU’ ASTA NU STIE SA „CREEZE’ UN ZVON !!! DACA SUGERA ‘COLO VREO 10-20 HAI TREACA-MEARGA 45 MILIOANE EURO… MAI ERA CUM ERA ..
    DAR ASA ?! 300 ? ! ( S-O FI GANDIT LA NUMARUL DE PARLAMENTARI SI A INCURCAT ” FISIERELE” ) 🙂
    PS. nu pot sa dau like la asa ceva….

  3. Mie mi se pare , totuşi, destul de tare Pâlşu ăsta…păi, a găsit el sutele de milioane din Marea Chinei , alea de vi le căuta DNA-ul cu lanterna pe sub pat, după ce v-au interogat fără cruţare termopanele… Mi se pare totuşi o realizare pe lângă care, poate, trecem nedrept de uşor ! Mai ales că numitul Pâlsu îşi ia şi o mică măsură de prevedere: sunt DOAR O PARTE DIN BANII DEŢINUŢI ÎN CHINA, deoarece tot poporul ştie, în frunte cu madam Livia Stanciu, că acolo e vorba de MILIARDE de euro şi nu doar de nişte amărâte de sute de milioane!

    Oricum, până la mine informaţia zguduitoare pe care o daţi în titlu, a ajuns, pe surse, tot prin BURSA ZVONURILOR, aşa:

    CUTREMURĂTOR! “Mihai Pâlşu a plecat cu laptopul de la redacţie, dar nu s-a mulţumit cu atât: pe lângă acesta a subtilizat şi husa laptopului, uşor de recunoscut şi de urmărit deoarece are o pată de ulei de circa 5 centimetri diametru, lateral stânga, care seamănă izbitor cu profilul lui Gabriel Liiceanu la pubertate, precum şi unul dintre cele două scaune ergonomice ale redacţiei, şi anume ăla mai boieresc, cu cotiere, pentru “seniorii-editori” , scrumiera, puţin întrebuinţată, pe care scrie LUFTHANSA cu litere aurii şi un sul de hârtie igienică PUF de pe biroul unei colege.”

  4. http://www.zf.ro/eveniment/scrieti-tot-spuneti-tot-in-formulare-pentru-ca-oricum-la-ei-acolo-de-obicei-lucrurile-se-intampla-altfel-decat-ganditi-dumneavoastra-14978787

    Mediul de afaceri ar fi trebuit să salute cu entuziasm scăderea TVA de la 24% la 20% în ianuarie şi cea a impozitului pe dividende de la 16 la 5%, precedate de reducerea TVA la alimente la 9% şi a CAS cu 5%, însă sufocarea businessului la acest început de an cu noi şi noi declaraţii, formulare şi proceduri a urcat tensiunea.

    Astfel, încercând să oprească şi să identifice lanţurile create pentru fraudarea la TVA, ANAF cere declaraţii suplimentare de la companiile care îşi schimbă un administrator sau fac alte modificări în actul constitutiv, care ajung până la studiile şi veniturile administratorilor şi acţionarilor, de oriunde ar fi aceştia.

    La această declaraţie se vor adăuga noile obligaţii declarative din formularul 394, în care contribuabilii va trebui să transmită către Fisc toate informaţiile despre facturile emise şi despre achiziţiile făcute, lunar.

    Peste acestea vin noile formulare şi proceduri ANAF apărute conform noului Cod de procedură fiscală, noua obligaţie a multinaţionalelor şi a companiilor care fac tranzacţii în grup să realizeze în mod obligatoriu un dosar al preţurilor de transfer pentru tranzacţii peste anumite limite, precum şi formularul care trebuie completat de deţinătorii de locuinţe unde se desfăşoară activităţi economice sau care sunt sedii pentru diverse firme.

    2016 poate fi numit din punct de vedere fiscal ANUL FORMULARELOR.

    Asistând la discuţiile între consultanţii fiscali şi directorii financiari din companii, care stau cu gura căscată să mai afle ce să scrie şi cum să completeze în hârtiile pe care le-a cerut Fiscul, ai imaginea a ceea ce a ajuns astăzi fiscalitatea în România. Cohorte de zeci de mii de contabili şi clienţii lor, încercând să desluşească pur şi simplu cum se completează un formular.

    Ce să mai discuţi de politici fiscale, de creativitate în practicile contabile sau de audit? Nu. Toţi sunt îngroziţi că ar putea greşi vreun câmp din nesfârşitele formulare cu sute de spaţii goale care trebuie completate, că altfel pierd codul TVA şi adio deduceri.

    Asta este fiscalitatea în România: un formular uriaş întins pe kilometri pătraţi, un labirint de câmpuri care trebuie completate şi documente care trebuie autentificate la notar, caziere şi hârtii strânse de la şapte agenţii şi opt inspectorate, iar la sfârşitul zilei, bossul de la ANAF îţi aruncă în faţă că n-ai înţeles nimic şi că „nu aşa se completează“.

    Undeva, din nişte laboratoare la care nimeni nu are acces, în templele formularisticii ANAF, zeii tipizatelor şi formularelor născocesc zi de zi noi şi noi instrumente de tortură contabilicească.

    Sigur, scopul este, nu-i aşa, lupta cu evaziunea fiscală. Însă, ca un făcut, tocmai aici, în ţara formularelor şi a declaraţiilor, a cazierelor şi a adeverinţelor, avem cea mai mare evaziune la TVA din Uniunea Europeană şi Fiscul strânge la buget doar 31% din PIB, faţă de media din UE de 45%.

    Contabilii stau la pândă în fiecare zi să vadă ce noi proceduri şi formulare publică Monitorul Oficial, însă la sfârşitul zilei concluzia este aşa cum s-a arătat într-o recentă conferinţă pe fiscalitate de către un fost funcţionar al Ministerului de Finanţe, actualmente consultant, că la ei acolo „de obicei lucrurile se întâmplă altfel decât gândiţi dumneavoastră“, aşa că puteţi să vă bateţi capul oricât, că niciodată nu o să îi înţelegeţi.

    Născută din minţi înguste care presupun că de mâine un formular de zece pagini l-ar opri pe „întreprinzătorul“ turc să rostogolească de câteva zeci de ori o marfă prin hârtii şi să dispară cu TVA-ul la sfârşit, ideea de a obliga pe toată lumea la noi şi noi declaraţii ca să prinzi şi eventual să descurajezi evazioniştii este precum ai da cu o bombă nucleară ca să prinzi potenţialii terorişti care mişună astăzi în Paris.

    Dorinţa aceasta de a se plimba cu hârtii şi de a cere tot mai multe declaraţii de la contribuabili este născută din incapacitatea Fiscului de a surprinde realitatea actului de comerţ. Incongruenţa între circuitul mărfii şi circuitul hârtiilor nu poate fi surprinsă prin multiplicarea numărului de hârtii şi declaraţii, ci prin acţiuni directe şi evaluarea actului economic în sine.

    Conectaţi-vă bazele de date, că informaţiile există, dar nu este misiunea contribuabilului să demonstreze că nu este evazionist, ci invers. Că oamenii trebuie ajutaţi, şi nu încurcaţi să facă business. Altfel o să ajungeţi să număraţi hârtii în loc de bani.

  5. Problem! – cum zice turcul. In treacat fie vorba, nu va recomand sa raspundeti cu aceeasi moneda. In principiu, va rog sa mai parcurgeti art. 205,206 si 2015 din codul penal al dnei Macovei, pe tesatura caruia isi si bazeaza numitul Palsu actiunile.Daca nu cumva este si consiliat de catre dna Macovei, aflata, mi se pare, in ultimul timp intr-o ofensiva sustinuta in planuri nu prea vizibile. Nu de alta, dar in acest an sunt alegeri si trebuie aduse in atentia publicului teme de mare actualitate, cum ar fi lupta cu comunismul, mineriada din 1991, guvernarea si coruptia lui Adrian Nastase, ascensiunea politica a lui Ion Iliescu si altele. Vor straluci si altii in boxul cu umbra practicat cu talent de Traian Basescu. Iar daca dl Palsu nu insulta si nu calomniaza, poate ca, in conformitate cu art.215 isi inseala cititorii, deoarece acestia nu consuma timp (care costa bani!) pentru a-i citi scrisele ca sa citeasca zvonuri mai mult sau mai putin elaborate, ci pentru a citi fapte. Oricat s-au straduit jurnalistii romani, ei nu au ajuns inca la stadiul de cunoscute din cartier cu care oricine poate schimba o barfa la o cafea. Si, pentru ca tot s-a discutat recent, pe blog, despre razboiul impotriva Rusiei lui Stalin, sa ne amintim ca a afirmat cineva (nu mai tin minte cine) ca Stalon nu a amenintat, niciodata, pe nimeni. Succes cu Mihai Palsu!
    P.S. Nu mai stiu exact cum este cu graficele de timp, insa am senzatia ca ne apropiem de un milestone, cum zice americanul, de o borna kilometrica, fiindca din nou vad ca subiectul Adrian Nastase este reluat, incet, incet.

  6. Dacă Tribunul își permitea să vă spună :„Ce, mă, nu știi de glumă?”, o făcea pentru că ați fost colegi de școală, de Parlament, deși calomnia nu este niciodată scuzată, chiar dacă e motivată ca fiind pamflet! Dar când o face nenea Pâlșu, calomnia nu poate fi motivată nici măcar ca pamflet! Faptul că a plecat de la redacție cu laptopul, înseamnă că e ambițios și că nu va renunța la pseudojurnalism. Însă trebuie să ne amintim că învățăm istorie și din Herodot, care ne informa că din auzite ne relatează despre una, despre alta! Așa că zvoniada lui nenea Pâslu va fi document istoric pentru urmașii noștri, dacă nu va deveni sursă de autosesizare pentru procurorii DNA! Indivizi ca acest nene nu trebuie lăsați în pace, chiar dacă ne este lehamite! Trebuie chemați în judecată și să plătească!

  7. Si mai bomba: n-am auzit in viata mea de Mihai Pâlsu. Si, desigur, n-as fi auzit in veci. De ce trebuia sa-mi supraincarcati dvs. hardul – si asa mic – cu acest … asta-i nume sau porecla?

  8. Ghita Bizonu’
    ianuarie 22, 2016 la 11:30 am,

    DA. Dar mă tem că străinul vorbește singur, în cel mai bun caz – cu noi, care nu contăm. Cioloș are altă treabă zilele astea. Și fostul guvern a fost ocupat mai mult cu cifrele lui. O fi o problemă prea mare și rezolvarea ei ar supăra pe unii mai egali decât noi în UE?

  9. Basescu and Co au avut un consilier de comunicare (denigrare) de peste Ocean. Primul membru al echipei a fost blogerul Zoso si mai apoi hotnews-Tapalaga si ceilalti. Zoso primea lunar 1000 euro (2004-2005) doar pentru a promova imaginea lui Basescu si a va denigra pe dvs. Nu cred ca exista om serios in politica, mediul de afaceri, cultura etc care sa nu fi fost calomniat si persecutat in ultimii 12. Si cu siguranta monitorizat impreuna cu intreaga familie. Dvs.erati prea nationalist pentru a fi pe placul corporatiilor occidentale si din aceasta cauza ati fost indepartat. Ati fost naiv si ati inteles prea tarziu ca marea politica la fel ca si marele business inseamna razboi. Zarurile au fost aruncate de cand ne-am nascut si cu siguranta impreuna putem depasi ‘reforma’ lui Basescu si putem sa intram intr-o normalitate.

  10. ZeV spune:
    „La acest moment, doua state sunt, dupa parerea mea, ostile (pe fatza) democratiei si drepturilor fundamentale ale omului: SUA si Coreea de Nord.”

    O mare bucurie mi-ați făcut! Credeam că sunt singurul care vede asta!

  11. O știre:

    BLACK SEA REGIONAL PROJECTS 2020 (BSRP) – primul „Think Tank” românesc care propune o viziune regională!

    CONTEXT
    1. După accederea în Uniunea Europeană / NATO și stabilirea Parteneriatului Strategic cu SUA (obiective strategice fundamentale, pozitive și ireversibile), România are capacitatea dar și nevoia de a își valorifica potențialul economic și social. BSRP s-a constituit din convingerea fondatorilor săi că țara noastră poate și trebuie să fie un actor implicat și activ în Regiunea Mării Negre, a Balcanilor de Vest și în Orientul Apropiat până în Zona Golfului Arabic, că reprezintă un HUB regional (sau „poartă de intrare”) pentru proiecte regionale majore precum mega-proiectul promovat de China și UE sub denumirea de „New Silk Road”!

    2. În Regiunile menționate mai sus România are un singur adversar strategic – Rusia, un număr important de prieteni apropiați (Moldova, Serbia, Turcia, Iordania, Qatar ș.a.), dar și foarte mulți potențiali parteneri și prieteni care așteaptă însă atenție și seriozitate din partea noastră! Și aici includ nivelul politic, guvernamental, instituțional, dar și mediul de afaceri, cultural, comunități și societate civilă.

    3. Începând cu anul 2012, România a avut un ritm de creștere economică record în cadrul Uniunii Europene. Însă, într-o economie deschisă și globalizată, dar și în perspectiva crizelor care inevitabil vor lovi societățile moderne, dezvoltarea relațiilor noastre politice, economice și comerciale (inclusiv dincolo de țările membre ale UE) este o necesitate și o oportunitate pe care nu ne permitem să o ratăm. În toate aceste regiuni și țări România are încă din anii ’70 o imagine pozitivă de obiectivitate, echidistanță, respect și eficiență (pe care însă, în multe cazuri, chiar noi am ignorat-o în ultimii ani).

    4. Regiunea Mării Negre, Orientul Apropiat sau Balcanii reprezintă un izvor de provocări, riscuri și oportunități care atrag atenția tuturor marilor actori pe plan mondial. Există însă multă ignoranță, prejudecăți, neînțelegeri grave legate de realitățile și perspectivele din zonă, iar BSRP își propune să fie un „Think Tank” de prim nivel în regiune, care să elaboreze studii și strategii regionale pentru instituții, alte Fundații sau chiar investitori publici și privați.

    CE ÎȘI PROPUNE ” BLACK SEA REGIONAL PROJECTS”

    1. Să își asume activ rolul de catalizator regional și să transfere modelul de bună practică, recunoscut la nivel european si transatlantic, al unei economii caracterizate de o creștere sustenabilă.

    Să contrazică vechea tradiție românească a lansării unor mari și ambițioase proiecte regionale care sunt invariabil abandonate odată cu schimbarea unor guverne sau a oamenilor în a căror responsabilitate s-au aflat. În ultimii 4 ani au fost puse bazele unor colaborări economice strategice de uriașă importanță pentru România și pentru întreaga regiune, iar acestea trebuie continuate și implementate. BSRP va sprijini direct, prin efortul și cunoștințele membrilor și partenerilor săi, aceste obiective.

    2. Să promoveze întărirea (sau relansarea) parteneriatului între România și toate țările cu potențial de colaborare regională, în special în domeniile: economic, infrastructură, energie, agricultură, mediu, dar și educație, justiție, cultură.

    3. Să folosească experiența profesională și portofoliul relațional al membrilor și partenerilor săi pentru interesul dezvoltării României și a celorlalte țări din regiune. Foști membri ai unui Guvern cu rezultate concrete în domeniul economic și social (apreciate unanim), aceștia reprezintă o resursă umană care nu trebuie ignorată sau irosită. De altfel, în documentele constitutive ale BSRP se regăsește intenția membrilor fondatori de a coopta și alte personalități ca membri de onoare, membri activi sau parteneri colaboratori.

    Azi putem anunța deja că fostul Prim-Ministru al Georgiei – Irakli Garibashvili – a acceptat să se alăture Boardului ca Membru de Onoare. Invitații au fost adresate altor foști sau actuali oameni politici, oameni de știință sau membri ai societății civile din țările din regiune, din Europa și din SUA.

    4. Să elaboreze și să pună la dispoziția instituțiilor publice și private, opiniei publice naționale și internaționale puncte de vedere, analize și strategii competente și eficiente privind dezvoltarea proiectelor și parteneriatelor între țările din Regiunea Mării Negre, a Orientului Apropiat și a Balcanilor.

    CE NU ARE BSRP CA OBIECTIVE DE ACȚIUNE

    1. Nu se va implica în disputele de politică internă. Acestea trebuie să rămână un obiect de activitate strict al partidelor politice.

    2. Nu va promova partizanatul și sectarismul politic sau ideologic. Pentru reușita marilor proiecte regionale este absolut necesară atât colaborarea transpartinică pe termen mediu și lung, cât și folosirea tuturor resurselor intelectuale de înalt nivel disponibile.

    3. Nu va finanța campanii politice.

    4. Nu va promova și nici nu va sprijini interese private aflate în contradicție cu interesul public din România și din celelalte state din regiune.

    LISTA MEMBRILOR FONDATORI
    (la care se vor adăuga în curând membri de onoare, membri activi, parteneri și colaboratori):

    – Victor Ponta
    – Daniel Constantin
    – Nicolae Bănicioiu
    – Mirel Palada
    – Geanina Pușcașu
    – Robert Cazanciuc
    – Sorin Câmpeanu
    – Florin Jianu
    – Cristian Socol
    – Marius Nica
    – Dan Sultănescu

    Honorary Member of the Board
    – Irakli Garibashvili

  12. Ciumpalac nespalat Pirsu asta sau cum naiba-i zice.Domnule Nastase sinteti dvs.prea domn dar asta trebuia cautat si „tuns” imediat !

  13. @nastase

    Cineva vă testează puterea de reacție. Așa că este obligatoriu să fie dat în judecată! Ar fi bună și o conferință de presă. Dacă nu faceți nimic, zvonurile vor continua, DNA se va „sesiza”, probele „indirecte” se vor aduna, etc.

  14. E … e .
    Hm ..

    Ati citit cumva stirea aia despre Bloomberg? Asta : Bloomberg: Campania anticorupție din România întârzie semnarea unor proiecte majore de investiții Mediafax …âââ?!

    Cum sa zic ?
    Ăăăă … ieri am mai fost pe la avocat… si am mai aflat unele lcururi „interesante” …
    A ma uita sa va zic (sau reamintesc?) din vara sunt „domnul presedinte”. Presedinte de bloc nu de .. fara SPP. limuzina, salar (am refuzat – impedimente legale) samd si cam fara putere . „Picat ca musca-n lapte” (tocmai ma mutasem ..) fara sa cunosc ce si cine…

    Pe scurt blocul are niste daraveli. S-a furat . Plus datornici .. plus.. Si deci si niste procese ptr care s-a angajat un avocat.
    Insa o majoritate bine ghidonata (la coltu de brafa nu prin Twiter si faceclabuci) a „hotarat” sa nu mai plateasca avocatu .. asa ca unele cestii au ramas in suspensie. Dupa ce ma incercat nitel am lasat ei eu balta .. si trebe sa va zic ca dupa 3 luni de facut nimic lucrurile „s-au linistit”
    S-au linistit si fiindca nu avem un DNA de bloc ca altfel … Altfel … Altfel „noi” am „hotarat” ca ne trebe o expertiza financiara asupra perioadei in care s-au recuperat niste bani si s-au platit cam 60% din datorii (acum 3 ani erau datorii la Radet – sunt si acum, apa , fisc si cam, la toti! cca 400.000 lei!!! Juma din astia penalizari ptr restante). Expertiza a iesit 1 pe 1, adica cat a intrat atat a iesit INSA cu unele neclaritati asupra oportunitatii unor chletuieli (lipsa de referate, procese verbale de receptie etc ejusdem ) si unele persoane „principiale” au inceput sa zbiere „iata furtu!”… dar findca comitetul nu s-a agitat lucrurile au rams asa. Si poa au rams asa si pen’ca nimic nu s-a mai miscat pe „frontul recuperarilor”.

    In fine .. in fine pana la urma si altii au inceput sa se intrebe „si cu asta ce am facut” si sa „isi aduca aminte” de unele cestii de acum 4 ani.. asa ca s-a sugerat ca poa ar fi bine sa platim avocatu si sa normalizam relatiile (ala are dosare si stie. Nu intrebati si nu va dati cu parerea ca nu stiti taoate amantutele „vulgare” ). Si uite asa s-a adeverit banuiala ca „ne-am inecat” ca minoritaru’ la mal . Adica am fi putut sa recuperam bani , inclusiv cheltuieli de judecata , daca acceptam sa platim in continuare avocatu’ . Oricum o sa il urmarim si pe unu .. ptr 7.500 lei (pen ca aceptam sa platim la avocat. Bani pe care ii vom recupera de la datornic)
    Deci , dorind sa faca „economie” oamenii manevrati prin radio sant (cred ca ala nou urmarit facea parte dintre cei mai activi raspandaci ai radio-santului) au refuzat de fapt sa recupereze banii din unele dosare …Bine-ntels ca atunci cand radio-santu se va prinde ca … va reincepe atacu! Ca se „fura”, ca asa si pe dincolo, ca „ce fac astia” (cand nu faceam NIMIC era bine!!! Liniste!!!!)

    A da. Bine-nteles ca sunt intrebat „da noi care am fots furati ?!” Insa agitaia astora a dus la angajarea unui expert contabil si angajarea unei expertize. INSA nu s-a facut expertiza pentru perioada in care s-au inregistrat datorii de cca 100.000 euro!! Si cel putin unu care a facut si el datorii este cam vocal „de ce?” si „vreau sa stiu!!!? Ca e mai bine sa ceri tu explicatii decat sa le dai …

    Pricepeti voi ?
    Este vorba despre coruptie in mic … intr-un singur bloc (destul de mare!) si „grupuri de interese” si „apropierea” fondurilor comune. Adica politica in micro!!! Unii fura un bloc, altii o tara deosebirea e numai de scara!! (nu scara de bloc! ci cf Dex „șir, serie ordonată de elemente (mărimi, cifre etc.) așezate în ordine crescândă, descrescândă sau cronologică, servind la stabilirea valorii a ceva”)
    Adica pe undeva sunt in situatia lu’ Tontzishor INSA fara sa am de partea mea un partid, parghii adtive samd. E drept ca si „ceilalti” nu au DNA, europarlamentari, presa samd …ca altfel „discutau”. Da mi-au facut si mie ce a observat Bloomberg si peste 2 luni o sa am f mari belele… dar sper sa trec peste iarna!!

    Cum zic politica in micro ….
    Asa cava sfatuiesc – daca vreti sa „experimentati” incercati cu sedintele de scara, de bloc sau sa va implicati …. si o sa vedeti ca citatele destepete din marii Prostologi Acceptati sunt absolut inutile cand doresti sa tai accesul la fonduri a unor pofticiosi. Insa pofticosii aia sunt mereu in gura cu „morala” si „dreptatea” si a dracului de vocali!So o sa observati ca babalele care nustiu sa dea un SMS sunt la fel de manevrabile ca si tinerii cu cont de Faceclabuci sau invers. Difera doar vocabularul utilizat („este pacat” zice baba iar netotu ei cu smartfone „este nasha rau!”) nu si ideea..

    Asa ca puteti sa ma credeti cand zic „Tontzisor” .
    VVP a luat prost un post (sef de partid si guvern) .. pen’care nu prea avea datele de baza. Adica el nu prea era ondicat – pra concesiv, prea influentabil, pea „moale” (eu prea lenes, dezordonat). Ar fi unele deosebiri – eu am acceptat pen’ ca doream apa calda si caldura de la Radet (poa trebuia sa imi pun centrala…) si habar nu aveam despre incrucaturi. El avea habar de incurcaturi si sa zic asa cestiile de baza le-ar fi avut si „doar” ca ministru si membru de frunte al PSD…

    VVP „a facut nimic” (au mai ramas 380 de zile!) desi putea face catesceva ptr „prietenii” sai . Eu insa chiar am fost silit (am preluat contractu cu expertiza aia .. sotuatoa cu avocatu nu aveam date ..nu aveam puteri legale Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Fata de un prim ministru eu nu pot schimba memebrii comitelului executiv , fata de un sef de partid nu pot controla „listele” si in gnl cam nimeni nu are de ce sa vrea sa fie in comitetul executiv!) Eu ma ales sa „nu fac nimic” ca sa fiu linistit (adica sa fiu sigur cat de cat ca nu se sifoneaza banul public … adica si al MEU!) pe cand el daca dorea sa fie linsitit trebuia sa isi aranjeze neprietenii (pe mine in curand vreo 2 sau 3 ma vor injura cu foc … insa am eu ac de cojocul lor : voi afisa hotararile de executie ptr debite!!! Cestie care le va atrage „simpatia” a destui … )

    In fine pe mine „m-au lasat in pace”. Pe Tontzishor l-au „aranjat” . Chair daca scapa fara condamnare penala , sau cu suspendare , chiar fara „beciul domnesc” cica „preventiv” el ramne cu stampila de „corupt” si BASTA!!!

    Si era atat de simplu … sa priceapa ca este vorba despre „sistem” si ca „sistemu” supravietuieste !!!
    Si sa mediteze asupra vechiului proverb Mors tua vita mea .. a da stiu stiu sunt putine sanse ca in copliarie dna Ponta (mama) sa ii fi zis „decat sa plang eu mai bine sa planga ma-sa” si sa „livreze” el coruptiii ..

    Asa am pierdut cu to(N)tiii …

    Ma rog ca de obiceo Morala-i Imorala , sluga celui rau ..

  15. Schengen sau Incremenirea In Proiect

    Cestia cu Incremenirea In Proiect era reprosata de Liiceanu ca fiind unu din pacatele nationale …
    Insa se pare ca nu nuam boboru ci si teleptualimea si belita rumneasca adora sa incremeneasca un proect precum arabu ala cu „draga blondino tine-mi camila sa o ###!”

    Musiu Julien in vizita prin Sfrentia :”‘Cu prilejul întâlnirii mele cu președintele Francois Hollande, am pledat pentru o susținere de către Franța a abordării noastre. În contextul actual, dorim cel puțin o recunoaștere a eforturilor făcute prin deschiderea frontierelor aeriene. Asta nu ar adăuga o problemă în plus pentru Schengen” ..

    Herr Kalus se strofoca si el in proectu depasit „Spațiul Schengen este pus sub semnul îndoielii. România acționează ca membru al spațiului Schengen (…). Dincolo de circumstanțele prezente, România își menține obiectivul aderării la acest spațiu„.
    Adica este depasit da noi il vrem .. adica e ca si cum as plati azi pentru un Trabant pretul de acu 40 de ani!!!

    Astia au buba la creier sau ce?
    Da din pacate nu numa ei …

    ***
    Hai pe bune ca de vreo 2-3 ani, mie – un cetitor de stiri pe net , un terchea-berchea de 3 lei perechea – imi este clar ca nu putem intra in Schebgem .. pe motiv de Grecia. Care nu poate sa isi controleze granitele INSA este in Schengen! Deci daca noi intram in Schengen … toata emigratia din Grecia se scurge fara opreliste in Jemanika, Austrica samd .
    Insa din cuza acesti imposibilitati „uitate” , nespuse Romania trebe sa suporte zeci de perdafuri, ca toti incurca lume din cimitirul dinozaurilor din Orasul Strasurilor , toate Vivianele si Baroasele sa isi dea emportanta punandu-ne in genunchi pe coji de nuca!!
    Chair si azi cand unii si altii vor sa reintroduca contraoalele la granitele nationale .. noi dorim ce?
    Si pentru ce?

    Romanii, cica „cetateni europeni” nu sunt agreati in Jemanika si alte tari .. care se umplu de pakistanezi, sirieni, afgani, somalezi si ce se mai nimereste!! Si noua ni se zice poate in timp ce se discuta despre controale la granita care de fapt vor anula zona Schengen!!
    Asta este deja decizie politica nu …

    Dar ai nostri?!
    ***

    Ma rog unii ar zice „da ce vrei ba Bizoane?”

    Eh .. eh .. eu as sugera 2 cestii :

    Prima sa declaram oficial ca NU MAI VREM in Schengen! Ca in lumina recentelor evenimente …
    Mai mult date fiind recentele evenimente vom reintrioduce controlul strict asupra persoanelor care vin din acele zone Schengen care sunt furnizoare de extremisti pentru ISIS! Deci control riguros pentru austrieci, germani, olandezi !!!
    Nu ma luati cu turismu .. ce sunt prea multi turisti de aici? Pai si cu un rac tot sarac!!

    Insa politic …
    a) nu mai pot face presiuni pe motiv nu va primim
    b) va fi resimtita ca un dos de palma peste obrazu cel prea gros (obrazul nu pielea care este cam sensibila!) DAR VOR TREBUI SA INGHITA!!! Si in plus vor avea ceva explicatii de dat „acasa” :ba daca coruptii coruptilor si ruptii ruptilor in fund reusesc sa nu aiba islamisti nebuni atunci de ce avem NOI? Ce faceti voi ma!!?

    Secunda sa declaram oficial ca „provizoriu” , din”motive evidente” , „recunoastem” ca intrarea in zona Euro este pe moment si anii previzibili IMPOSIBILA!
    Nimeni, repet Nimeni , nu ne va putea acuza de rea vointa sau „sabotarea intereselor europene” . Ca deh , se stie ca suntem coruptii coruptilor, nivelul de trai, de dezvoltare economica .. niste rupti in fund „S’il vous plaît, Messieurs„… Ar fi decat o „recunoastere sincera” insa politic :

    a) nu mai pot face presiuni pe motiv „daca vreti in zona Euro davai ceas davai si hazeaica mie”
    b) va fi resimtita la nivelul de „cel mai sus” ca o „amenintare” de viitor .. crapatura care ar putea deveni grifon . Deci ori ne lasa in sheetul propriu cu riscu sa ii imputim si pe ei ori … schima calimera. Ca oricum pana acum a fost mai mult cu batul .. asa ca poa o sa ne dea si morcovi!!

    *cand o crapatura strabate un baraj hidraulic si apa sub presiune incepe sa iasa dincolo se cheama ca s-a format un grifon. Neastupat la timp .. hales bules baraj !! Un grifon necesita o interventie prompta si mai masiva decat ce pare „a se cere” .. ca mai bine mai mult decat .. Si unde e unul poate aparea al doilea!!! Si doua grifoane .. se lasa cu dezastru si procuratura!!!
    A da.. sigur parca vaz cateva mutre „ba o stie boul si pe asta!!”. O stie Bizonu’ fiindca a lucrat la IEILIFGA … si odata pe locu de fumat doi ingineri f excitati si mandri povesteau cum au reusit sa salveze un baraj .. Pana si directoru care nu suporta fumul de tigara a binevoit sa vina si sa auda … (Securitatea il lua si pe el daca… Ma rog l-a luat pentru ‘economice’) Prime ptr toti care au lucrat la astuparea grifonului (inclus muncitorii cu lopata)

  16. AȘA se prezintă mai toată media românească.
    Părerea mea e că publicațiile sau „redactorii” trebuie acționați în judecată, chiar dacă pedeapsa ar consta în simpla publicare a dezmințirilor și a scuzelor. Toți cei afectați să-i bombardeze cu procese, pentru ca mincinoșii să se sature de minciuni, iar publicul să nu mai înghită pe nemestecate orice.
    Trebuie să se termine cu toate calomniile și știrile false.
    Pentru orice afirmație ar trebui să se ceară dovezi certe: acte de proprietate, rubrici în Registrul Comerțului, extrase de cont…
    Așa, cu „se pare”, „se spune”, „știm din surse sigure”…
    Arată-mi sursele!

  17. L-am cunoscut mai bine pe Mihai Palsu cand acesta a incercat sa-mi distruga cariera de ziarist la Evenimentul Zilei, pentru ca am indraznit sa comentez malitios ca antipesedistul Mihai Palsu a acceptat sa joace fotbal cu prefectul pesedist Ilie Lascu din Braila si ca, dupa masa festiva, a plecat cu recipientele din plastic care contineau maioneze si suc de rosii (raritati prin 1992) de la masa!

    Daca adaugati la asta ca a fost dat afara de la Evenimetul Zilei pentru implicarea in suistinearea in ziar contra spagi a jocului de intrajutorare Gerald, veti avea o imagine clara a „ziaristului”.
    Imaginea va va fi mai clara cand veti afla ca „celebrul ziarist” m-a rugat, prin 1995, sa intervin la o fabrica de stat din Braila sa cumpere de la o firma prietena de-a lui ambalaje din carton pe care le facea prin Caras Severin, de unde si el de bastina.

    Domnule Nastase, aceste sunt niste „zvonuri”, asa ca tratati-le ca atare! 🙂

    Va doresc o seara excelenta!

Lasă un răspuns