Lansare de carte la Fundatia Titulescu

afis-lansare-carte-Alexandru-Dutu.jpg

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare vă invită joi, 21 ianuarie a.c., începând cu ora 16.30, la lansarea volumului „Armata română de la Prut la Stalingrad și înapoi la Prut (1941-1944)”, al prof.univ.dr. Alesandru DUȚU. Alături de autor, vor lua cuvântul conf.univ.prof. Rodica URSU și dr. Constantin Corneanu. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1.

 

 

70 de gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. @ blogideologic,

    …Dacian (sic!) Cioloș (nume unguresc).

    Mde, adevărul este că la un român vei putea găsi un nume ce aduce a fi unguresc, doar a existat o perioadă cu maghiarizare intensă în Transilvania, iar Cioloş nici măcar nu-i Csolos, dar n-ai să găseşti niciodată la un ungur, oricât te-ai strădui, numele Dacian! Şi asta deşi i-ai dat cu „(sic!)”.

  2. Am impresia ca v-a scapat ASTA:

    Semnal de alarmă al irlandezului Peter Hurley fermier irlandez stabilit în România de 22 de ani:
    Ţăranii români sunt abandonaţi în favoarea marelui agro-business

    Domnule Prim-ministru,

    Numele meu este Peter Hurley. Sunt irlandez. Traiesc in Romania de 22 de ani. Sunt fondatorul Asociatiei Interculturale de Traditii din anul 2009. In ultimii sase ani am fost implicat in proiecte civice de promovare a Romaniei rurale pentru care in 2011 am fost decorat cu Ordinul National pentru Merit. In 2012 am fost Director de Promovare in cadrul Unitatii de Sprijin al Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala, fiind responsabil de incurajarea cooperativelor agricole, turism rural si produse traditionale. In ultimii ani am stat de vorba cu sute de sateni.

    Va respect ca profesionist pentru ca ati dus un mandat ca si Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Ati fost primul Comisar European roman si ati creat o impresia foarte pozitiva oriunde ati fost in Europa. Va felicit pentru asta!

    Dar pentru rezultat, nu pot sa va felicit. Pentru taranii romani, consider mandatul dumneavoastra ca si comisar un esec. Ati plecat sa faceti reforma si v-ati intors cu aceeasi trusa, doar cu cateva unelte in plus.

    Nu asta fusese sarcina.

    Poate nu va fi niciodata o reforma in Politica Agricola Comuna, insa asta nu va scuteste pe dumneavoastra de responsabilitate in fata celor 9 milioane de romani care traiesc in 4 milioane de mici gospodarii taranesti, majoritatea in subzistenta, ci din contra va obliga la mai mult.

    Uniunea Europeana, inainte de aderarea Romaniei, avea 8 milioane de fermieri, cu Romania inca 4 milioane. Atunci parca auzeam vocile fermierilor francezi:

    Oh, aoleou! Ce va fi daca taranii romani vor iesi in strada cerand drepturile lor precum si noi ni le am cerut pe ale noastre!?

    Adica, mai explicit, ce s-ar fi intamplat daca ar fi iesit in strada, scandand ceva de genul:

    Noi, fermierii romani si maghiari, urmasii parintilor si stramosilor nostri, care locuim in partea acesta a Europei de cel putin o mie de ani, am tinut prima linie a Europei in fiecare lupta a Occidentului, ultima fiind cea de 50 de ani impotriva comunismului si totalitarismului, asigurand prin sacrificul nostru stabilitate pentru milioane de fermieri europeni pe tot parcursul istoriei.

    “Si acum, cand, in sfarsit, ne reunificam cu vechea familie a Europei, ne trezim cu pietele inchise, ne confruntam cu un sistem agro-industrial foarte bine pus la punct, care se intinde din Portugalia pana in Germania, din Danemarca pana in Italia, care timp de 50 de ani, a beneficiat de un ajutor de Stat prin Politica Agricola Comuna (PAC fiind 50% din intregul buget european), timp in care noi eram ori colectivizati fortat, ori eram lasati de izbeliste in zonele montane.

    Acest sistem agro-industrial pan-european ne depaseste din toate punctele de vedere: tehnologic, financiar, marketing, legislativ, logistic, educational, infrastructural, experiential, cultural.

    “Culmea culmilor, mai recent, cei care ne reprezinta politic – deja complici de 25 de ani intr-un proces de destramare a tarii – acum ne-au pus in vinzare si la propriu, nu doar la figurat, si acum fratii nostri din marea familie de agricultori europeni pot cumpara cel mai fertil pamant din Europa cu un pret de nimic,pentru ca noi nu avem unde si cui sa mai vindem produsele noastre.

    “E corect asa? Asta inseamna Europa?

    “Noua nu ne trebuie doar subventii pe hectar comparabile cu subventiile celorlati fermieri europeni. Noua ne trebuie un plan concret de investitie masiva bazat pe nevoile reale din teren prin care ne dati o sansa sa recuperam timpul pierdut. “Timpul” inseamna 50 de ani, daca nu mai mult: drumuri, servicii sociale, infrastructura, educatie, cofinantare, cooperare.

    “Negocierile nu trebuie incepute cu:

    “Cat de putin la suta din PAC cedam Romaniei ca ultima intrata in club?”, ci mai degraba cu:

    “Acceptam o datorie morala – care depaseste PAC-ul – sa sprijine reconstruirea Romaniei Rurale astfel incat cei care au rezistat sute de ani in ceea ce astazi este ultima civilizatie autentica rurala a Europei, sa se poata depasi saracia deseori crunta cu care se confrunta; sa se ridice cu demnitate dupa 75 de ani de comunism si o tranzitie inimaginabil de grea, incat sa poata merge mai departe, sa contribuie la randul lor in dezvoltarea Europei.

    Noua ne trebuie un “Plan Marshall” – nimic mai putin – pentru Romania Rurala. Un plan care o sa ne puna la lucru acasa si nu unul care ne obliga sa parasim campul.

    Lucrurile merg si mai rau pentru locuitorii Romaniei Rurale.

    Restu la http://www.cotidianul.ro/taranii-romani-sunt-abandonati-in-favoarea-marelui-agro-business-274824/

    Hm .. este nevoie de un irlandez sa zica … dar se pare ca nici apelul lui (de occidental!) nu este auzit ca deh! teleptualu’ roman „stie” ca taranii de puturosi ce ie lasa campuri in parloaga … nu ptr ca nu mai are unde si cui sa isi vanda produsele. Findca zisul deficient mintal „stie” precis ce este aia Ioropa si cum se atinge nivelul ei : cu critici de arta „sincronizate” cu Parisul, cu texte pRostmoderne si multa, da multa propaganda despee globalism si vise despre Romania interbelita . Pen’ca prin capul zisului deficient mintal nu trecu niciodata da niciodata ideea creata ca dupa 1950 au fots mari tranformari in politiceile economice si agrare „ioropene” so ca niciodata El, „boierul mintii” , nu a citit stirile despre reuniunile Pietei Comune …

  3. Și chiar nu există posibilitatea unei negocieri directe UE-Rusia în problema Basarabiei? Pentru că temeiuri diplomatice există. Reamintesc Conferința de la Tilsit, ținută pe mijlocul fluviului Neman, între împărații Napoleon I și
    Alexandru I. Atunci și acolo au fost inițiate, măcar în principiu, nenumărate schimburi teritoriale. Printre care Basarabia, pe care o primea Rusia, și Republica septinsulară a insulelor ioniene, plus orașul Cottoro de pe Coasta Dalmată, pe care le primea Franța. Ca studiu de caz, chiar fundația FET ar putea antama acum problema. Trebuie avansat cu pași mici, dar siguri.

  4. Asa .. ca sa fie (poate) retinut …

    In 1941 decizia lui Antonescu, care azi poate parea stupida, era perfect logica….
    Nimeni da nimeni din afara URSS nu banuia amploarea inarmarii staliniste (inceperea redotarii RKKA cu noi tancuri, cu noi avioane … toti credeau ca URSS ramsese la nivelul din 1938 cand in Spania tehnica sovoetcia fusese surcalsata de cea germana si in mateie de aviatoe egalata de cea italiana)
    Insa si mai important este ca TOATA LUMEA (politicieni, analisti, militari) considera URSS ca fiind „colosul cu picioare de lut” gata sa se prabuseasca la primul esec. Nu mai stiu ce neglezoi (in funtii superioare la Foreign Office) se firtisea prin 38 cu politiceni romani : „azi choar si in Rusia Sovoetcica bolsevismul supravietuiste cu greu!!”.
    Toti erau siguri ca la primul esec URSS se va prabusi ca „un castel de carti de joc” , adica ca administratia se va da la fund, ca popoaru se va rascula, armata va dezerta si conducerea de la Kremlin isi va lua talpasita prin Siberiaunde e taigaua mai deasa …

    Azi, stim ca nu a fost asa. Dar stiti vorba aia dupa acea de aceea?!

    Dar cumva credeti ca ingtre timp oamenii au invata ceva? Eu nu cred ..
    Na sa va dau un „stralucit” exemplu de prostie la cel mai inalt nivel :
    Germania, care credea că poate miza pe refugiaţi pentru salvarea propriei economii, pare să fi greşit grav în privinţa acestora. Realitatea devine astfel extrem de dificilă pentru cea mai mare economie din Uniunea Europeană. „80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare. O parte tot mai mare dintre ei sunt analfabeţi”, spune vicecancelarul german Sigmar Gabriel.
    Hm .. si madam von Stassi ce zicea numa de Anu Nou ca „“Afluxul record de refugiaţi în Germania reprezintă o şansă” si “Sunt convinsă de acest lucru: dacă este înţeleasă corect, marea sarcină actuală care constă în a primi şi integra atâţia oameni reprezintă o şansă pentru mâine”!!!

    Acu .. asa ca o intrebare – madama aia chiar nu are pe cine intreba „ba astia de la Informatii Externe… cam care este bivelul mediu de pregatire a alora ?!” si poa afla ca nu sunt buni nici la pascut capre!!

  5. fostă basarabeancă
    ianuarie 22, 2016 la 10:09 am

    Nu, din pacate nu am vazut. Dar poate ca si la ei, cineva, candva, va spune liderilor:
    ,,Sunteti goi, mariile voastre. (Z)

  6. @Ghita, intr-adevar, foarte interesant, pentru ca si azi trans-atlanticii tot spera sa crape Rusia sub povara sanctiunilor, sa se rascoale poporul, sa il dea jos pe Putin si sa o puna pe doamna Nuland Tzarina. No offense 🙂

    @fosta basarabeanca, am fost direct in anii aia cu inima alaturi de moldoveni, si de bucovineni. Bucovinenii din Ucraina Sovietica au fost pare-se mai feriti de de-romanizarea pe care sovieticii (adica comunistii rusii mai clar, ca ei conduceau sovietele) o faceau in mod programatic, prin mistificarea istoriei, prin propaganda, si mai ales, prin epurarea etnica, adica transfer de populatie. Ideea e ca se faceau lucrurile astea in mod fortat, impus. Dar in final, se pare ca societatile multi-etnice, multi-culturale sunt cele care au mai mult succes. Exemplu e chiar Romania. Uitati-va in Banat, unde coabiteaza atitea nationalitati. Mai departe, peste oceane, SUA, Canada, Australia, toate tari de mare succes, pentru ca folosesc in mod pozitiv multi-culturalismul, si au politici de imigratie, aducind permanent oameni de peste tot de pe glob. Deci mixarea populatiilor, care se face voluntar, prin imigratie, poate fi si un model de succes.

    Problema este ca atit Romania cit si Rusia „gindesc” pe model Realpolitik. Romania vrea refacerea Romaniei Mari, sperind ca prinde putere in regiune, iar Rusia vrea sa isi continue capacitatea de influenta. Nimic nou in asta. Nu e insa nevoie sa fii un stat mare si cu populatie mare ca sa ai succes economic. Sunt state mari care nu sunt puternice si sunt state mici, cu populatie mica, care sunt foarte de succes si influente. Mai mult, azi sunt indivizi, si grupuri de putere care au putere cit citeva state la un loc. Mai bine am avea si noi macar unul din astia.

    Sunt lideri politici in Romania care afirma azi cum trebuie noi si UE si SUA sa sprijinim Moldova, si nu pot sa nu vad in asta niste declaratii lipsite de continut, chiar cinice. Dar ce le-a lipsit acestor lideri sa ajute Moldova pina acum sa nu ajunga din criza in criza?

  7. @ZeV
    De la Victor Cousin încoace, erudiție este pe toate drumurile. Eu folosesc erudiția, numai ca pârghie pentru Românism. Nu cred că doamna @Erika este interesată de acest aspect.

  8. @santinela – bobesti sa bobesti . Bobesti sa te auzi bobind . Nemtii nu au fost infranti de rusi la Kursk , cand era doar armata germana pe teren ? Frontul din Prusia Orientala , cu nemtii ingroziti in fata salbaticiei trupelor rusesti in fata civililor germani ? Caderea Berlinului , cu o armata germana disperata de un milion de oameni in fata rusilor ?

  9. CENTRULE- Pai tocmai de aceea noi nu aveam ce cauta pe acolo iar „geniul” lui Antonescu trebuia sa stie asta. La Kursk noi nu aveam ce cauta fiindca nu prea „aveam” cu ce,adica tancuri.

  10. Fragmentzel
    sezi jos! Nota 2 !!!! Si o saptamana de suspendare (cu trimitere la biblioteca sa mai inveti catesceva intectualule!)

    acand inevitabile distrugerea in intregime a Bundeswehrului si a Germaniei, dar si a Europei, prin ofensiva in Est si debarcarea din Vest

    Bundeswehr in 1941? AI habar macvar ce inseamna aia BUNDES?! Hai sa te iau pas cu pas ca pe copii aia care pfefera sa bata mingea in loc sa invete … Stii care este numele oficial la Germnaiei de azi ?
    NU? Republica Federală Germania în germană Bundesrepublik Deutschland . Deci daca „Deutschland” inseamna „Tara Nemtilor” adica Fermania, republik e ca in romaneste oare ce o insemna Bundes?! Hai zi !!!
    Si deci ia zi dupa scoala ce o facusi era cumva Nemtia lu Adolf „federala”?! Ein Reich, ein Volk , ein Fuhrer ti se pare ca suna .. federal ?!
    Deci de unde „Aparare (Wher) Federala” in der III Reich ?
    Ma daca macar te uitai la filme retineai ca in timpu lu Adolf se numea Wehrmacht (1935–1945).
    Si asa findca mi-e mila de tine …. ininate a fots Reichswehr (1919–1935) si in der Zweite Recih a fost Reichsheer (1871–1919)

    Deci domnule licentiat in stiinte politice … la biblioteca!!!!

  11. @ Santinela
    Mareșalul Ion Antonescu a luat o hotărîre militară genială cand a retras trupa romană din Grupul de Armate Centru care se pregătea să atace Moscova. Pentru asta, Stalin i-a fost profund recunoscător. A acceptat toate capriciile cerute de Antonescu la Stockholm, prin care și înființarea județelor vestigiu. Dar Stalin a dat ordinul ca nici un soldat german care a participat la atacul asupra Moskovei să nu mai viețuiască!

  12. santinelo

    la Kursk germanii au fost „singuri” . Adica fara aliatti die ei italieni, romani sau unguri. Care toti erai „incompetenti” din lipsa de „utiliaj”..

    Deci „supozitia” ta este din ciclul BEZNA MINTII si te calofica ptr titlul (infamant) de „intelectual”
    Intellectual” is someone who has been educated beyond his/her intelligence. A.C Clarke … (ceva mai celebru ca scriitor decat tioata gasca 22 ista , ceva mai cult (numa cu vreo 2 ordine de marime deact aia) , care bva ramane in istoria tehnologiei ca primul om care s-a gandit la sateliti de comunicatii si in istoria arheolgiei subacvatice ,Poate opeste 100 de ani se va da un doctaorat in litere pe baza de Calrke (Jiles Vernes .. deja a prilejuit unu!) insa ma dubii ca caresiva isi va da doctoratui pe vaza Liilceanu, Plesu, Pata au Catareascu )
    Si asa ca sa te oftici tu si cei de o teapa cu tine :

    Antoneascu, ex „cainele rosu” , azi „Maresalul de otel” ala care va strica cestia cu romanii care suporta istoria.. Cu el tata meu , ftratii sai au FACUT!!

Lasă un răspuns