Sarbatoarea Craciunului – Sarbatoarea familiei

 

 

FullSizeRender copy 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca de obicei, in seara de Craciun, ne-am adunat intreaga familie, la Cornu. Mosul ne-a strans la un loc, oferindu-ne bucuria de a fi impreuna . Cadourile au fost un pretext pentru a arata ca ne-am gandit unii la altii in timpul anului. Un sentiment tonic, de solidaritate si de caldura.

45 de gânduri despre “Sarbatoarea Craciunului – Sarbatoarea familiei

 1. An de an, pe 25 decembrie, întreaga lume – creştini şi necreştini – sărbătoreste Crăciunul. Albi, negri, galbeni şi rosii, toți sărbătoresc Crăciunul, prilej cu care își fac unii altora cadouri şi petrec în jurul unui brad împodobit, într-o revărsare de bucurie şi voie bună. Bucuroşi sunt şi comercianții, vânzările lor ţinând pasul cu „spiritul sărbătorilor”. Televiziunile abundă în kitsch-uri cu june semi-dezbrăcate care încearcă să ne cânte despre „această noapte magică”.
  Însă, dincolo de data la care sărbătorim Naşterea Mântuitorului şi de obiceiurile păgâne şi lumeşti cu care a fost încărcată, această sărbătoare trebuie să fie un prilej de reflecţie intimă asupra persoanei Celui ce s-a născut în ieslea Betleemului. Altfel, este posibil ca praznicul Naşterii, să treacă pe lângă noi şi el pe lângă noi fără nici un folos.

  AMESTECUL făcut de “creştini” dintre lucrările lui Dumnezeu şi lucrarea oamenilor, tradiţii sau obiceiuri din moşi strămoşi. Adică a amesteca lucrarea şi persoana Domnului ISUS cu lucrarea şi persoana lui moş Crăciun. Dumnezeu n-are nevoie nici de un moş să-L ajute în lucrarea Lui.
  –Iată ce zice Domnul la Isaia 42: 8: „Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea idolilor.”
  –Ea va naşte un Fiu, şi-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.”
  –În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.
  –,,Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor la care te trimit,
  18 ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.”
  –În toată BIBLIA, nu se pomeneşte de moş Crăciun, ci de DOMNUL ISUS HRISTOS! SLAVĂ LUI ÎN VECI! AMIN!
  DOAMNE ai milă de poporul român! AMIN!

  Vă dorim tuturor Sărbători Fericite! , pline de sănătate, pace, fericire și binecuvântări! Fie ca; Dragostea lui Dumnezeu, și bucuria mântuirii să vă umple inimile voastre a tuturor! Sărbători fericite!

  Apreciază

 2. “Marșul cel lung” din campania balcanică a lui Iancu de Hunedoara precede Cruciada de la Varna din anul 1444. Iancu de Hunedoara îl imită pe împăratul Traian pentru că merge pe același defileu care lega Macedonia de Tracia. Împăratul roman a construit fortăreața Stipon acolo, și de atunci trecătoarea aceea prin Munții Haemus este cunoscută drept Poarta lui Traian. În luna iulie 1442, Poarta lui Traian era apărată de 80 000 de otomani înarmați. Huniade i-a învins. În bătălia de la Niș (orașul unde s-a născut împăratul creștin Constantin cel Mare într-o familie tracă), luptată în noiembrie timpuriu 1443, cruciații au câștigat fortăreața și au învins trei armii otomane.

  Apreciază

 3. @Felician Bogje
  Moș Crăciun se potrivește mai bine cu slava lui Iisus decât o predică acră. Și dacă-i pe-așa, nu cred că în Biblie se pomenește data exactă a nașterii Mântuitorului.Lumea cu ritmurile ei e o creație divină, așa că bucură-te și adu slavă Puterii Dumnezeiești dinainte de toți vecii.

  Apreciază

 4. Foarte frumoasa si reusita poza de familie! Din punct de vedere sufletist, imi plac persoanele, zambetele lor sincere si deloc politicianiste. Din punct de vedere materialist, imi plac bretelele dumneavoastra!

  Apreciază

 5. O poză de familie foarte reuşită, dar cred că şi în opt, sau zece v-ar sta foarte bine ! 😉
  Însă, toate la timpul lor !
  Petrecere frumoasă !
  Să crape fierea-n ei !
  Se ştiu ei care…. 😆

  Apreciază

 6. Astazi de dimineata, o matusa de-a mea m-a intrebat, la telefon, ce mai fac.” Incerc sa imbatranesc frumos”, i-am zis, cu buna cuviinta. „Da’ ce vrei sa zici, ca eu sunt o baba?”, a replicat matusa care, ce-i drept, are vreo cativa cotolani in plus fata de mine. Si mi-am dat seama ca traim intr-o tara de buricuri ale pamantului, in care, daca nu esti tupeist si fanfaron, te calca in picioare pana si rudele. O tara mai rea ca o jungla.

  Apreciază

 7. Cu amprenta lăsată de Silviu Brucan, “revoluția” din decembrie 1989 a introdus o epocă de spurcăciune în România eternă. Nu putem să îndepărtăm spurcăciunea decât recurgând la învățăturile maurului ibn Tufail. Învățături care l-au influențat și pe filosoful John Locke, deci au fost bază pentru Ideologia primară.

  Apreciază

 8. Va dati voi seama , frumosii mosului , ca daca va cadoriseste tineretul aferent cu vreo doua perechi de gemeni , trebuie sa mariti veranda ?

  Craciun fericit , la multi ani si sa mariti veranda !

  Apreciază

 9. Blogideologic- 80.ooo de otomani ? Mai taie din ei frate ca ne dau lacrimile. Asa a facut si Stefan cel Mare.Cum cistiga o batalie din cele 47 cum trimitea birul unde trebuie !

  Apreciază

 10. De ce …

  by Oana Stanciulescu · decembrie 26, 2015

  În ajunul Crăciunului ne-am strâns, și în acest an, câțiva prieteni să ducem tradiția mai departe, așa cum Surorile Coposu reușesc să facă de 90 de ani.
  Înainte de ajun, telefonul mamei suna din cinci în cinci minute.„Dorina și Gigi, din Spania“, spune ea fericită. “Au plecat la Alin, băiatul lor mai mare, care acum are doi copii, născuți acolo”…
  “Și Luiza, fata lor, a plecat în Anglia”…..Și acasă? Întreb eu? “Acasă au pus lacăt până la primăvară”.
  Alt telefon – “E Vali – băieții ei lucrează la un service lângă Londra. Au plecat amândoi cu neveste și copii, n-au reușit să ajungă acasă de Crăciun”.
  “A lui Băin e în Portugalia, Minciună a lu’ Corâc tot în Portugalia, la o fermă, a lu’ Măria de peste drum, în Italia, a lu’ Șfalt în Italia la o pizzeria, Ionel și Tanța a lu’ Cămin în Italia, Cristina în Spania la o bătrână, Gabi de peste drum de ocol în Libia, a lu’ Stanciu în Germania la un depozit de legume, Costel Pițigoi în Portugalia, băiatul lui Nelu pe tir în Germania, frații Brate în Spania”…
  O ascult pe mama și mă întreb câți au mai rămas în sat… Cu mulți dintre ei mi-am petrecut copilăria, îi cunosc, mi-e dor de ei. Cu ei sau cu părinții lor mergeam la săniuș cât era ziua de lungă, de unde ne întorceam cu hainele înghețate, cu țurțuri. Sau la colindat, sau în pițărăi – un obicei din Oltenia, vechi de pe vremea dacilor (am aflat mult mai târziu) unde copiii merg din casă în casă pentru a aduna în traiste piţărăi – colăci, mere, nuci, eugenii sau alte bunătăţi.
  Aflu de la mama că la început au plecat câte 2-3, apoi s-au adus unii pe alții, să le fie mai ușor, să nu fie singuri prin lume…
  Unii de duc câte 3 – 6 luni, alții cu anii … Au plecat pe capete de foame, de disperare… Dintre prietenii mei de săniuș au mai rămas prea puțini….Și acum îl înțeleg și mai bine pe Emil Cioran care după ‘90 nu a vrut să se întoarcă la Rășinari. A vrut să rămână cu imaginea și amintirile Rășinariului din copilărie …

  În momentul în care românii au început să plece la muncă în străinătate, după 89, analiștii au decretat că este cel mai mare câștig al României – sutele de mii de români plecați se vor întoarce și vor schimba România pentru că vor dori să implementeze ce au văzut – reguli democratice, un mod de a funcționa eficient.
  La început însă și-au trimis banii acasă – miliarde de euro – și-au ridicat case făloase … Unii dintre ei s-au întors în timpul crizei europene și au încercat să demareze afaceri mici, dar s-au izbit de birocrație și șpăgi. Și-au dat seama repede că nu s-a schimbat nimic în acest răstimp și s-au întors pe șantierele și fermele din Italia, Spania, Germania sau prin casele pensionarilor europeni.
  Mai apoi, mulți dintre ei și-au luat și copiii, care au crescut, și-au făcut familii, și au, la rândul lor copii, mulți s-au născut acolo, mulți nu mai știu românește, pentru mulți țara natală nu mai înseamnă mare lucru, mulți nici nu mai vor să audă de România.
  Așa că după minerida din 90 au plecat studenții, intelectualii, speriați de întorsătura pe care o luau lucrurile în țară, apoi a venit exodul Mamelor și Taților care au împânzit mai întâi Italia și Spania, în construcții și menaj, apoi toată lumea, iar acum tinerii care pleacă la școală și nu se mai întorc sau tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă pe care nu-l mai găsesc în țară …
  În total vreo 4 milioane de români, potrivit lui Dacian Cioloș, care avansa această cifră în 2014. Dintre aceștia, maxim 4% se mai întorc în țară.
  Oare i-am pierdut definitiv? Greu de spus.
  Cel puțin cât vremea lipitorilor, ticăloșilor și a hoților nu va apune.
  Cel puțin cât vom plăti birul lună de lună fără să mișcăm în front.
  Cel puțin cât nu vom înțelege că puterea stă în noi, oricât de patetic ar suna. Oamenii au puterea! O lecție pentru 2016!

  – See more at: http://oanastanciulescu.ro/index.php/2015/12/26/de-ce/#sthash.wvHvUNB6.dpuf

  Apreciază

 11. 1. E haios crishtoiu !
  Ardei umplut a mai nimerit-o inca o data .

  Comentariile la articol sunt savuroase .

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-26-decembrie-2015/

  2. Hai ca a nimerit-o chiar foarte bine si la obiect si nea caisa asta din PSD Ilfov , in legatura cu javrele baloase de telectualii lu’ peste prajit in putrfactie :

  http://gandeste.org/general/sofistii-un-rau-pestilential-care-sufoca-si-romania-de-azi-hai-sa-nu-ii-mai-promovam-2/63155

  Apreciază

 12. Bruxelles-ul proatlantic, sfidat de tot mai multe tari UE proeuropene: Dupa Ungaria si Polonia, isi afirma interesul national si Bulgaria. Cine va urma?
  Intrebari precum “Cui dau telefon in Europa?”, din urma cu cativa ani, a unui diplomat american, si “Alo, am sunat pe Pamant?”, din ajunul Craciunului, a unui astronaut britanic, pot parea neobisnuite pentru o Europa a natiunilor si un Pamant al natiunilor. Nu insa daca, plasate intr-un vis imperial, ar fi reformulate altfel: “Alo, colonia Europa?” sau “Alo, colonia Pamant?” Spre intelegere, o mica paranteza. Corelatia dintre comunizare si imperializare poate parea excentrica. Este doar in aparenta. Pentru a iesi din ea, amintiti-va de un anumit milenarism al imperializarii si de faptul ca pulsiunile subconstientului politic sunt cele mai autentice, scapa oricarei cenzuri si capata cele mai neobisnuite chipuri. Daca nu ati auzit inca de obsesia leadershipului mondial, cel putin sa nu ratati noul film din franciza megalomaniei: Star Wars. The Force Awakens. Am inchis paranteza.
  Una dintre cele mai mari inselatorii ale sfertului de veac postcomunist a inceput sa iasa la iveala. Asa-zisele integrari economice si militare de tip UE si NATO se manifesta, de fapt, ca un proces de desuveranizare si de totalizare a natiunilor si statelor nationale. Ca o integrare politica, al carei scop final este ordinea unipolara globala, in fruntea careia sa se afle o singura natiune, asa-numita “aleasa”, “indispensabila” sau “exceptionala”.
  O prima consecinta a revelatiei politice privind anexarea de catre atlantism a integrarii europene a inceput sa fie demitizarea ideii ca cine se impotriveste deciziilor supranationale si proatlantice ale Bruxelles-ului ar fi antieuropean. Dimpotriva, antieuropeni sunt cei care ignora Europa natiunilor, prin politica de a o transforma intr-o masa amorfa sau pestrita, care-i slabesc identitatea, alteritatea si, in cele din urma, integritatea.
  Tarile Grupului de la Visegrad au respins politica Bruxelles-ului privind cotele obligatorii de migranti, dar si in alte domenii interesele lor nationale si subregionale trec inaintea deciziilor din capitala UE. Nu este vorba de a fi impotriva cuiva, ci de a sti mai bine ce te slabeste si ce te intareste. Prevalenta acestui principiu, cuantificabil in interesul national, este una din explicatiile pentru care modelul Visegrad se bucura de succes.
  Dar exista si un recent Grup de la Craiova, din care una din tari, Bulgaria, si-a adus si ea aminte de intelepciunea ca pielea ii este mai aproape decat camasa si haina. Ca haina poate fi europeana si camasa ruseasca este o alta problema, conjuncturala. Dar interesul national este mereu o certitudine, eterna, potrivit unei lectii englezesti, care ne-a ramas de la lordul Palmerston. Despre ce este vorba, in ceea ce as numi o lectie bulgareasca? Liutvi Mestan, presedintele partidului etnicilor turci din Bulgaria, MRF, de opozitie, a fost demis și exclus din partid, după o declaratie in parlamentul bulgar, de luna trecuta, in care si-a exprimat sprijinul pentru Turcia, in cazul doborarii avionului de luptă rusesc, SU-24.
  Decizia privindu-l pe Mestan a fost luata in unanimitate de conducerea partidului, la o reuniune, zilele trecute, la vila fondatorului partidului, Ahmed Dogan. „Aceasta va fi soarta tuturor celor care se ridică împotriva intereselor naționale ale Bulgariei”, a afirmat la intalnire Dogan, un vechi si respectat politician bulgar. Pentru o tara UE si NATO, măsura a subliniat rolul neobișnuit al Bulgariei în cursul dominant al Europei, au notat unele agentii de presa. Contrar unui partizanat belicos, pe care in mod periculos a incercat sa-l insinueze o agentie, nu cred ca interesul national si regional de pace ar trebui sa aiba culorile vreunei integrari sau aliante, ci doar pe cea a ONU.

  Apreciază

 13. Radu Humor

  vezi tu magar nu intutdeaubna este de rau … IN unel zone din Far Weat magarul este un animal stimabil, Rezistent, sobru si fidel …

  In Vechiul Testament un personaj ireductibil :
  Facerea 16, 12: „Acela va fi ca un asin sălbatic între oameni; mâinile lui vor fi asupra tuturor şi mâinile tuturor asupra lui, dar el va sta dârz în faţa tuturor fraţilor lui“ Cand citez asta ma ganesc la prima clasa de crucisatoare de batalie : De Neinvins, De Nesupus, De Nedomilit . De Neobosit
  Sa nu mai zic este si variamta „si va lovi in toti!” (cei care il lovesc!!), Adica impotrivva aparentelor (nu are gheare nu are colti, nu este un pradatir_ ) NU SE PREDA! Moare dar o tine pe „a lui” . Si nu ramane „dator”.
  Si a stat darz in Credinta sa. Care a triumfat.
  Cucerind nu neamul l;ui Isaac sau Ismael ci alte neamuri … „neavramice”. Altfel de necucerit .. insi care la proroiu dadau cu barda in zei .. de genu Aias (Ajax) sau Belerophon (cel mai „pur” erou arian dim Vest, [adica la vest de India!] neamurile din care „ne tragem”)

  Apreciază

 14. Am descoperit micul emporiu tătărăsc din Bulgaria, unde românii aduși din Bugeac erau slavizați. Eu am folosit prima oară în literatura română sintagma “slavizare prin comodificare”. Istoricul Ion Țurcanu scrie în excelenta carte a domniei sale dedicată Basarabiei despre acest fenomen, însă nu precizează emporiul. De fapt domnul Ion Țurcanu scrie că existau mai multe emporii, unde veneau imediat negustori muscali care-i cumpărau pe sclavii români pentru a-i transforma în ruși pravoslavnici recunoscători țarului. Locul de unde au fost extrași acei români din Bugeac se cheamă acum Bilhorod-Dnistrovsky pa-hahlațkii, adică în limba ucraineană. Procesul începea la anul 1485, și destinația era malul unui rîu din sudul Bulgariei. Este interesantă devenirea transgenică a ființei sale aquatice, de la Hebrus la Marița ! Denumirea emporiului este de sorginte persană, deci a existat multă istorie și înainte!

  Apreciază

 15. 1. Ciiiiiineee areee cojones grandeeeeee ?
  Ciiiiiineee are presiune in instalatieeee ca sa-i bage-n ilegalitateeee pe veneticii de finantatori internationali de „revolutii” ?

  Nu la, noi , Doamne fereste , cu siguranta ca nu !!!
  La noi puritura din ilegalitatea lu’ Putin este la conducere , si pe cai din cei mai mari !!!

  http://www.stiripesurse.ro/rusia-scoate-in-afara-legii-funda-ia-lui-george-soros_977422.html

  2. Bravo laszlooo toekhes , cake-te in mijlocul potecii , che vine romanii se adune si se se scuzele la tine hunule , che n-a fost poteche mai late .

  http://www.stiripesurse.ro/revoltator-laszlo-tokes-face-un-gest-provocator-i-sfidator-fa-a-de-romani_977421.html

  3. Un gibon mai frumos si mai destept decat 80% dintre parlamentarii, politicienii si tehnocratii nostri :

  http://www.antena3.ro/timp-liber/fun/un-urangutan-isi-face-hamac-331828.html

  Apreciază

 16. Liviu Bejan

  data viitoare spunei ca ii doresti sa ajunga ..baba!!!! Adica peste 90 Ca diferenta intre o baba si o batrana este ca baba a uitat cand a mancat pomana de 7 ani a batranei …

  Apreciază

 17. Diversi activisti au inceput sa trimita mesaje, in internet, dupa principiul anti-comunist „citeste si da mai departe”, continand indemnuri la pedepse pentru defrisarea ilegala a padurilor. Ceea ce fac ei este sa deplaseze problema si sa creeze tinte secundare, pentru ca problema o constituie defrisarile legale!

  Apreciază

 18. Sa fii lovit de nenorocire de sarbatori, iata ceva ce nu doresc nimanui: inundatiile care lovesc in aceste zile Marea Britanie (nordul Angliei, Scotia, Tara Galilor), au provocat evacuarea a mii de familii si peste 3500 de proprietati au fost afectate pana acum. Transmit compasiunea mea pentru cetatenii britanici aflati in necaz.

  Apreciază

 19. @santinela: luptele purtate de romani nu au fost o gluma, 160000 de luptatori, totalizati, de ambele tabere, la Vaslui fiind un numar nemaiintalnit in razboaiele europene ale timpului, care nu totalizau mai mult de 10000 de luptatori; doar la Calugareni, tot in Romania, mai intalnim, un secol si ceva mai tarziu, un numar mai mare. Adica nu era de gluma. La care batalie te referi? Ca o ironie, imi aduc aminte ca acum cativa ani, am vazut pe canalul National Geografic cum un grup de istorici s-au dus sa reconstituie o batalie, prin Marea Britanie, despre care existau legende si cantece referitoare la cat de mare si cruda fusese. mai ales pentru trecerea unui rau. Cand am vazut locul, filmat, m-a apucat rasul in fata televizorulu: raul era un parau lat de vreo 2 metri, situat intr-o poiana in care cu greu ar fi avut loc 100 de oameni. Si istoricii au concluzionat ca la legandara batalie nu participasera mai mult de 300 de luptatori cu totul. Sa fi venit peste astia Soliman Pasa cu 120000 de razboinici, atunci sa fi vazut.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.