Oile, lupul si cainii, la sfarsitul unui an cu succese macro-economice

 

images-1

 

 

 

 

 

Revolutia din ’89 s-a transformat in „evenimentele” de atunci. Scandalurile de la sedintele Parlamentului si de la depunerile de coroane, obisnuite   la sfarsit de an – intre reprezentantii revolutionarilor si cei ai contra-revolutionarilor -, au fost inlocuite de disputele referitoare la pensii speciale, unde reprezentantii PNL parasesc sala dar cu grija ca legile sa fie votate.

Oricum, privesc, din ce in ce mai ingrijorat („concerned” ar fi termenul diplomatic), la activitatea Parlamentului. Presedintele Constantinescu avea dreptate cand spunea recent: riscam sa castigam lupta cu coruptia (desi, dupa parerea mea, ultimii ani au aratat altceva) si sa pierdem lupta cu democratia. Parlamentul pare, la acest moment, un lux inutil. Mai mult, el functioneaza aproape exclusiv, la temele importante, pe vot imperativ, comandat de sefii partidelor. Evident aceasta functionare este in afara Constitutiei. Ce rost mai are, spre exemplu, activitatea Comisiei juridice, care se preface ca se pronunta in legatura cu rostul unor masuri preventive, din moment ce, inainte de examinare, sefii de partid, fara sa stie despre ce e vorba in dosare , stabilesc sensul votului? Nu are dreptate Monica Macovei cand cere sa fie simplificat regulamentul celor doua camere? Votul ar trebui sa elimine examinarea in Comisie si sa se mearga direct in plen iar acolo sa voteze doar sefii grupurilor parlamentare, in functie de ponderea acestora.

Imi aduc aminte de interesanta mentiunea din cartea despre „Viata lui Corneliu Coposu” (Tudor Calin Zarojanu), in care se arata ca, la 19 iulie 1947, Adunarea Deputatilor a ridicat imunitatea parlamentara a TUTUROR membrilor PNT (p.53). Nu vreau sa sugerez ca astfel de lucruri se pot repeta dar prevederea din Constitutie ar trebui sa fie o pavaza pentru toate anotimpurile…

Noul ministru al justitiei a declarat – in ciuda raportului Avocatului Poporului – ca nu va avea timp in anul urmator sa se ocupe de legea acordarii amnistiei sau a gratierii colective. Nu am remarcat niciun reprezentant al Parlamentului care sa explice ca adoptarea unei astfel de legi este de competenta constitutionala a Parlamentului si ca o asemenea lege organica poate fi adoptata si  pe baza unei initiative (rationale) promovata de parlamentari (Art.73, para 3, lit.i din Constitutie).

Mi s-a parut interesanta si amendarea legii vanatorii prin exprimarea grijii, in acest text, pentru soarta pasunilor (eventual pentru supra-insamantarea lor). Nici chestiunea cu cainii (ciobanesti sau ne-ciobanesti) nu a fost prea explicata. Cainii, indiferent de numarul lor la stana, nu au fost intrebati ce fac ei, cum procedeaza, atunci cand ciobanii nu le dau de mancare. Un lucru bun totusi – gardul de la Parlament a rezistat si la incercarea asta.

Pentru ca a avut loc o noua vanatoare la Balc, mai multi jurnalisti si-au adus aminte de faptele mele de arme din 2005  (chiar daca exagereaza numarul mistretilor pe care i-am vanat). In conditiile in care in aceasta perioada a anului se taie cu deosebitra cruzime zeci de mii de porci (oare ce o fi in sufletul Brigittei Bardot?), m-am gandit ca Asociatia iubitorilor de mistreti sa construiasca, cu bani europeni, un abator pentru aceste animale care sunt niste vizitatori pasnici pe ogoarele patriei, fiind deosebit de iubite de agricultori. Deocamdata, nu exista in Romania europeana si nici in Europa europeana o astfel de instalatie. Mistretii pot fi insa rugati sa-si lase coltii afara, la intrarea in abator.

Ma enerveaza ca nu ninge. Si din solidaritate cu televiziunile de stiri. Ar fi trebuit sa avem deja scandaluri cu in-zapeziri, des-zapeziri, contracte ale primariilor, comitete inter-ministeriale, actiuni ale militarilor, etc. Asa, doar aglomeratia de pe drumurile nationale.

Se incheie un an in care tinerii „frumosi si liberi” au schimbat guvernul si apoi si-au vazut de treburile lor.

40 de gânduri despre “Oile, lupul si cainii, la sfarsitul unui an cu succese macro-economice

  1. @nastase

    Îmi plac foarte mult luciditatea, detașarea și ironia Dvs. Așa am rezistat pe vremea socialismului (nu, nu „comunismului”!), așa vom rezista și acum.

  2. Cazul spaniol

    Repartiția locurilor în noul Parlament spaniol (350 parlamentari):
    Partidul Popular: 123
    Partidul Socialist: 90
    Partidul Podemos: 69
    Partidul Ciudadanos: 40
    Alții: 28

    Pentru prima dată, PP+PS nu mai au majoritate covârșitoare. Ideea fostei campanii electorale că ar urma să formeze o mare coaliție, a fost pierzătoare pentru amândouă! Mulții nemulțumiți de o politică „cu fundul în două luntri” s-au dus spre Podemos (anti austeritate) și Ciudadanos (centru). Aviz PSD!

    Formarea guvernului devine foarte complicată. Alianțele „firești” PS+Podemos sau PP+Ciudadanos nu fac niciuna majoritatea. Probabil că „Alții” vor înclina balanța, asemenea UDMR de la noi.

    Iată că nici în Spania, Partidul Popular nu mai e pe cai mari!

    (BBC News)

  3. Înainte de a vedea „Șah mat: Strategia unei revoluții”, am avut norocul să nimeresc pe TV5 „Une femme dans la revolution”. Filmul vorbește tot despre revoluția din ’89, numai că e 1789. În rest, nicio deosebire esențială față de ’89 al nostru. De ce oare nu învățăm nimic din istorie?
    Luni, ora 19:40, urmează partea a doua. V-o recomand călduros! Durata: 110 minute. Filmul este subtitrat în română și nu are reclame.

  4. Parlamentul nu mai este de mult parlament, nu mai exista democratia reprezentativa.Exista doar interesele sefilor de partid si sa votam nu dupa cum credem noi de cuviinta ca ar fi mai bine pentru cei care-i reprezentam ,ci votam ceea ce doreste o singura persoana sau mai multe.Intr-o democratie sanatoasa, puterea este a poprului, a cetatenilor.Lacomia, lasitatea , egoismul, a facut ca in Romania sa nu mai existe oameni politici care sa puna interesul poporului in fata oricarei alte „doleante” personale.(Desigur exista mici exceptii).Nu mai suntem o natie reprezentata, vocea noastra nu se mai aude, nu se mai aude glasul din strafundul unui abis din care nu mai iesim.Vedem doar egoism.Oare cand vom invata ca avem drepturi dar si obligatii?, obligatii fata de cei care ne-au votat, cei care ne-au acordat increderea.Oare pentru ei cand mai luptam?.Eu personal in calitate de cetaean al acestei tari, lupt si voi lupta pana la ultima suflare, nu pentru mine, nu pentru x sau y, pentru a putea schimba ceva in bine.Pot fi doua clase, trei clase, sau chiar analfabet sa fii , insa inima pura, care nu-i corupta, bunele intentii , nu ti le poate fura nimeni.Unde sunt adevaratele valori fundamentale ale vietii cu care ne-am nascut fiecare dintre noi?.Unde sunt politicienii nostri?Unde sunt cei care ne considera familia lor?Intr-un final …. intr-o mana dragi politicieni aveti milioane de vieti, iar in cealalta egoismul, rautatea si toata negura din lume.Care atarna ? unde? in ce parte? care e mai grea?.Dragi politicieni, viata nu se rezuma numai la interese proprii.

  5. Lupta cu democrația – cum spunea dl Constantinescu – de fapt, împotriva ei, a fost câștigată fără drept de apel în 2012 de ”statul de drept” al lui Barroso și al PPE. Tragicomic în actuala stare a parlamentului este că acesta a fost ales pe liste uninominale și unul din argumentele cel mai adesea invocat a fost tocmai creșterea autonomiei celor aleși în raport cu liderii partidului!!! Întreaga teorie mult și agresiv trâmbițată de ”societatea civilă” și corul băsist s-a dovedit un fiasco de proporții.Cât despre ”lupta cu corupția”, ce să mai vorbim…. Mi-aduc aminte de vorba amară a unui bătrân țăran de prin anii 50 când era la modă ”lupta pentru pace”. Domnule dragă, îi spunea el unuia venit la poarta sa să-i solicite iscălitura pe un apel pentru pace, așa ne/om lupta pentru pace, că nici piatră pe piatră n-a rămânea”. Nu trebuie decât să înlocuiți ”pacea” cu ”corupția”.

  6. http://www.lemonde.fr/pixels/article/2015/12/22/apprentissage-l-intelligence-artificielle-une-eleve-de-plus-en-plus-douee_4836339_4408996.html Au fost realizate progrese impresionante în Inteligența Artificială. Astfel mașina învață direct din mediu. Atenție, însă ! Nu-i posibil decât dacă se inventează, în același timp, gramatici pentru diverse părți din mediu- de exemplu gramatici pentru plante / abstracte, bineînțeles .
    http://binaire.blog.lemonde.fr/2015/12/21/creativite-et-informatique/

  7. Macro-economice, bine ziceți, pentru că la capitolul micro – slăbuț.

    Cu vânătoarea nu mă pasionează. Eu cresc puiuțul și animăluțul, îl iubesc, îl hrănesc și-l mănânc. E tot una.

    Cine mănâncă vânatul mic, nu mă interesează.

    M-am uitat cât am putut de atent săptămâna trecută la știri, poate spune cineva ceva de Muzeul hărților. Nimicuța. Nicio știre mică, cât e …ochiul de furnică. Aseară vă citeau „previziunile”. Credeam că le va atrage atenția faptul că ați spus că UE se transformă într-un concern și ce-ați mai spus despre ultracentralizare. Lupul. Nu.

    DAR azi, aud că vi s-a ridicat sechestrul de pe apartament și bani. Bine. Personal mă bucur și vă felicit.

    Să fim sănătoși este important, că având timp, le mai dregem…

  8. Unde dai si unde crapa …

    Cautand altceva am dat intamplator peste asta : Camarazii europeni s-au săturat de Ponta(http://www.revista22.ro/camarazii-europeni-s–au-saturat-de-ponta-36888.html) de unde citez :

    Când Brok şi-a exprimat îngrijorarea faţă de presiunea pusă asupra unora dintre ora­şele germane de către emigranţii din noile state membre UE, printre care şi Ro­mâ­nia, veniţi aici, în primul rând, pentru a pro­fita de beneficiile unui sistem social mult mai generos, Ponta nu a ratat ocazia să recurgă la genul de atac ieftin şi mur­dar cu care ne-a obişnuit. L-a descris pe Brok ca „demagog, iresponsabil, po­pu­list“ şi „cu gândire nazistă“. [….]
    De mai bine de un deceniu, partidul său, PSD, şi-a permis luxul de a se comporta într-o manieră josnică, bucurându-se, în acelaşi timp, de un minim suport şi de in­diferenţa benefică a familiei politice din care face parte, Partidul Socialist Eu­ro­pean. Dar a pierdut acest sprijin săp­tă­mâ­na trecută, când a fost mustrat, în mod pu­blic, de către Martin Schultz, pre­şe­din­tele Parlamentului European, pentru lim­bajul folosit împotriva unui coleg de-al său, dintr-o tabără politică rivală. Poate că Ponta a presupus că nu va exista nicio ripostă tocmai pentru că remarcele sale au fost îndreptate către un adversar al so­cial-democraţilor germani. Dar a uitat (as­ta în cazul că ar fi ştiut vreodată) că, de obicei, există un front comun în rândul po­liticienilor germani din tabăra de­mo­crată, atunci când se întâmplă ca cineva din afară să încerce să exploateze perioada nazistă a anilor 1933-1945, în scopuri politice meschine.

    Bla bla in continuare totul sub semnatura lu Dandanita Galaghitza in traducerea Cristinei Spătărelu.

    Sa ne aducem aminte : la 1 ianuarie 2014 restricţiile au fost ridicate pentru accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Germania . Imediat un cretin demgaog pre numele lui Brok (Brock nu porc adica Schwein) Elmar Heinrich (fara legatura cu hell englezesc ) a sarit in sus ca muscat de musca tsetse ca ă imigranţii care vin în Gemania doar pentru ajutoare sociale ar trebui trimişi înapoi în ţările de origine şi amprentaţi digital, ca să nu mai poată reveni. Imigrantii cetateni ai presupuseu „Uniuni Europene” a care .. ma rog poa stiti si voi ..
    La care Ponta i-a replicat lui Asshole Bork si Martin Shulfa a sarit sa i repereze onoarea conationalului sau.

    E .. e si a trecut vremea.. si Angelika von Stassi intr-un moment de merkeleala a invitata in germanika un milion sau asa ceva de emogranti dim Orientul Apropiat. Un milion de noncetateni ai presupusei UE .
    La care Tomita Gallaghita o comite din nou Direcţia greşită a Europei şi tăcerea României in aceiasi fituica (http://revista22.ro/60237/direcia-gresit-a-europei-si-tcerea-romniei.html) din care cam la intamplare citez :

    UE își in­su­larizează procesul de luare a deciziilor în ra­port cu cetățenii europeni. Ei nu mai re­prezintă un factor care trebuie luat în cal­cul înainte de adoptarea marilor decizii. Es­te puțin probabil că Angela Merkel s-a gân­dit la cum va reacționa electoratul din Franconia și Bremen față de politica sa im­pulsivă de a-i invita pe refugiați (și pe mulți alții care se pretind refugiați) în țară, în absența infrastructurii capabile să îi absoarbă.

    Și, cum a devenit puțin probabil ca ea să participe la viitoarele alegeri pentru a cere electoratului german peste doi ani un al patrulea mandat, d-na Merkel se com­por­tă ca avocatul radical al unei lumi fără fron­tiere teritoriale, fără economii na­țio­nale sau forțe armate interne. Cu alte cu­vinte, este promotorul evanghelic al stân­gii – liberale, ecologiste și contra-culturale -, precum și al forțelor corporatiste ca­pi­ta­lis­te care visează la crearea unei singure or­dini globale: din perspectiva lor, această lu­me capitalistă, postcapitalistă și an­ti­ca­pi­talistă va fi, în mod unic, progresistă. [….]

    Mogulii capitaliști și alternativa verde sunt în consens pe un mare subiect: so­cietățile coagulate în jurul loialităților și intereselor naționale nu ar trebui să facă par­te din noua ordine globală. Tocmai de aceea sunt percepute cu atâta ostilitate la Ber­lin preocupările multora dintre est-eu­ropeni față de menținerea tradițiilor na­țio­nale bazate pe religie și limbă, pe fondul altor încercări imperiale de a le eradica.[,,,]

    In dosarul migrației, dar și al accelerării negocierilor privind statutul de membru al Turciei în UE, Merkel adoptă poziții ca­re în mod clar afectează alte state eu­ro­pe­ne. Reputația Germaniei, de chibzuință și pragmatism, a primit o lovitură din care cu greu va mai putea să-și revină. Cel mai probabil, improvizația va continua, fiind consecința tendințelor unui autocrat care, pe model Ceaușescu, este convins de ab­sența unui potențial succesor cu idei di­ferite de ale sale în partidul său.[…]

    Este greu de crezut (cel puțin la suprafață) că România era odată unul dintre sateliții rebeli ai epocii sovietice. În zilele noastre, pare că se află într-un somn adânc, în timp ce actorii majori ai UE iau decizii cu im­pact asupra stabilității locale.

    Klaus Iohannis este prins între CSAT și pro­priile sale conexiuni germane, care sunt în principal în rândul social-de­mo­craților. Din moment ce viziunea sa asu­pra celor mai multe dosare externe este încă necristalizată, nu este deloc sur­prin­zător că s-a alăturat aparatului care ges­tio­nează problemele de apărare și securitate, respingând atitudinea germană în privința cotelor obligatorii.

    Nu este deloc surprinzător că Victor Ponta a intuit o oportunitate politică, denunțând respingerea cotelor ca fiind o eroare. Nu are niciun atașament față de regle­men­tă­rile care limitează oportunițătile rentiere ale elitelor politice postcomuniste. Dar în acest moment este șansa lui de a arăta că poate să joace rolul premierului UE pro­gresist, deși contextual mai lansează ata­curi etnocentrice împotriva Ungariei. Este ghidat în mod esențial de propria sa su­praviețuire. Nu există niciun fundament conceptual în privința interesului național care să-l ghideze pe Ponta. Într-adevăr, este gata să folosească teritoriul național în avantajul său, ca și cum ar fi pro­prietatea sa.

    (artocol din 27 oct 2015)
    Si da-i si8 luopta neicusorule cu Ponta, cu moscheea, cu Tircia, cu.. calopetii cu si ca Angela von Stassi ar fi de aceiasi tzeapa cu Ponta!
    A da dot Dananitza mai scrie

    În ciuda prezenței extinse a serviciilor de informații, România este o țară mult prea sla­bă, din perspectiva securității, pentru a putea să preîntâmpine dezvoltarea ra­di­ca­lilor islamiști la adăpostul moscheei. Iar pre­ședintele Iohannis este mult prea timid pentru a contesta ortodoxismul mul­ti­cul­tural pervers al Europei, spunând Ankarei că moscheea este planificată într-un loc și într-un moment nepotrivit și că trebuie abandonată ca o ciudăţenie a unui po­li­ti­cian cu foarte puține idei bune. Însă de­clarația sa evazivă de la summit-ul UE din 15 octombrie ne arată că nu el este liderul european care să îi spună lui Merkel să pună capăt acestui nonsens periculos.

    Absolut delicios!! Gagamitza asta nu numai ca le basheste din plin dar „uita” ca Jihadi Jhon este cetateam britanic. Ca si „distinsul” profesor de la facultatea din Nowehere . Ca tot in Regatul inca Nedezunit la 7 iulie 2005 alti jihadisti de extractie britonica au pus bombe : trei la metrou in centrul Londonistanului si una intr-un autobuz, la o oră de varf. Ca acu nu m mult timp in urma la Birxeele voata era paralizata .. nimic! Saraca Rpmnaie e prea slaba da intectualu briton saracu nu stie decat de Ceausescu!! (se pare ca sir Nae e f popular in Anglostan :
    http://www.nlpwessex.org/images/MI6VauxhallS.jpg [/img]
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTkaAQaJMols6aM1_Gq61p5BBE5ElfVT4j-S0x0hjDk1ssNQbdV

    „MI6 HQ Building Off Vauxhall Bridge London
    Otherwise Known As ‘[i]Ceausescu Towers'[/i] After The Architectural Style Favoured By Former Romanian Dictator Nicolae Ceausescu”

    (sa fim cinstiti – arata CHIAR MAI RAU decat Casa Poporului!!!)

    Insa sa retinem :
    – in 2014 unu plavramentar german Ashhole Brok cererea sa fie zvarliti afara romanii si bulgari … carora tocami li se ridicasera restricţiile pentru accesul pe piaţa muncii . Rom,anii fiind cica „cetateni ai UE” cu dreptu de a circula samd
    – in 2014 Sculfa Martin (PSD) sarea in ajutorul conationalui sau Hervloc ratoindu-se (cum altfel? )la premierul roman. Il durea exact am Arsch de „Europa” pe neamt
    – in 2015 Angelika von Stassi cheama in Nemtia 1 milion de emigranti din Orientul Apropita. Apoi zice sa fie imprtiti „frateste” in numele „solodaritatii europene” (care fa?! )
    – Cancelarul austriac, cica SD, Werner Faymann a afirmat: „Solidaritatea nu este un drum cu un singur sens. Cine primeşte fonduri din bugetul Uniunii Europene nu poate pur şi simplu să refuze distribuirea proporţională a refugiaţilor. Cine refuză riscă să pună sub semnul întrebării întreaga schemă bugetară europeană, (…) fiind dificil de crezut că va putea beneficia în continuare de aceste fonduri„(http://www.mediafax.ro/externe/cancelarul-austriei-tarile-est-europene-care-nu-accepta-refugiati-risca-diminuarea-fondurilor-reactia-lui-viktor-orban-14923693)

    A da. Sega etnica a lu Faymann promite si Schengen ptr Turcia.
    Romania mai asteapta ..

    Toate astea sunt insa ignorate de Galaghita …

    Acum am o singura intrebare : chiar trebui sa importam si toti imbecilii Europei?!

    Si daca este vorba despre imbecili : Elmar Pork ce parere are despre 1 milion de emigranti ?!

  9. Hm ….la cestioa cu acum 26 de ani .. oar auz op enormitate :
    Ceausescu este raspunzatior ptr mortii de pana a plecat iar dupa nu stiu ce ora altii….

    Cum sa va spui .. astea sunt rahaturi „civile” de insi care nu au facut armata!

    In mod „normal” Ceasca a dat un ordin. Faptul ca s-a uract in elicoper si a „disparut in peisaj” nu a afecat ordinul dat de el..
    In mod normal a trebuit s atreaca jun timp pana ce noua conducere (cam autonumita da sa nu fimm raiosi ca niste teleptuali ) a obtinut ascultarea tuturor unitatilor militare!!!

    Mai rau.. eu prsupun ca duopa 1968 se roganizae o retea sa zic asa „clanmdestina” de rezistenta. Calndestina in sensul ca asaa ceva nu trebuieste cunoscut nici de armata, nici de politie (Militie de vreti), servicii secrete ocricum s-ar numi. Ca astea vor fi imedita luate la ochi de un ocupant si daca nu stii nimic nu ai ce sa spui!!!
    Deci oprganizatia nu poa fi decat clandestina, cunoscuta doar de un nuamr f redus de oameni .. Si membrii ei sunt deplin „conspirati” adica nimeni nu trebe sa stie ca X sau Y este pregatit ptr operatii de gherila ci sa ii creaza niste insi stersi fara importanta.
    Si daca este cazul… se transite consemnul iar arhiva (cata este) este imediat distrusa). Oamenii intra in „dispozitiv” si incep sa faca ce au fost pregatiti.
    Astora nu poti sa le dai ordine .. ca nu ii sti! Ei nu se subordoneaza decat unui numar restrans de insi … si la o adica pana se dezmiticesc (de pilda ca nu este ocupatie ci revolta .. ) actioneaza! Si cand se dezmeticesc … pot f usor sa reintre in rolul zilnic. Ca nu ii stie nimnei. Si la intrebarea da tu pe unde ai fost raspund foarte credibil „sub pat ca imi era frica!!” sau „am fugit la tara la bunica!” ca cica nici ustori nu au mancat!!

    Deci cum sa zic .. eu zic ca Ceuasescu ramane cel responsabil si dupa..

    Nu mai zic ca mai este o posibilitate posibila.. Pana in 1958 in Romania au fost trupe sovietice si „consileri” cu norma la KGB. Daca nu au lasat si ei o cestie de asta in spate .. apai ar merita sa fie impuscati sau sa li se taie pensiile!!! SI zic ca cestia lasata de ei in spate a a avut si ea un ceva rol (luat pistolul , ascuns sub haine, tras un foc-doua spre un cordon de leti cam nervosi .. si na belea!!! Daca are grija nu va intra in tinta letilor.. va abandona arma si nici usturoi … )

  10. Daca nu ninge , dosar penal pentru Romica Jurca .A spus la buletinul meteo ca nu ninge de sarbatori si s-a adeverit, iar pentru anuntul asta a luat salariu , deci foloase necuvenite pentru ca trebuia sa ninga !

  11. Stiati ca suntem faimosi in lume pentru cit de mult alcool bem? Suntem a cincea tara consumatoare de alcool din lume, si a treia in top la consum de bere (inaintea Cehiei!). Inaintea noastra pe locul 4 este Rusia, si dupa noi, pe locul 6 este Ucraina. Aaaaa.. hic, ziceti ca ..hic…suntem un popor trans-atlantic?

    Uitati-va la harta de pe BBC (link mai jos) si veti decoperi cu placere bahica, faptul ca suntem foarte, foarte estici cind e vorba de una mica.

    De fapt, ce spun cifrele astea, ca suntem un popor vesel, sau bem de stingem din alte cauze? Bem ca e ieftina bautura, sau nu prea avem ce face cu banii aia putini din buzunar? Sau e vorba de ceva mult mai „dark”, ca sa fim in sync cu ethosul din Star Wars?

    Eu inlocul lui Iohannis as pune tema asta pe agenda CSAT, ca problema de siguranta nationala. Nu de alta, dar riscam sa indreptam unde nu trebuie scutul.

    Serios insa: nu cumva ar trebui ridicate taxele pe alcool? Ia sa vezi ca oamenii vor munci mai bine, statul va cheltui mai putini bani pe sanatate, si bugetul va avea mult, mult mai multi bani pentru alte chestii mai arzatoare, precum crearea de spitale si mentinerea doctorilor in tara.

    Romania ar trebui sa aibe ca prioritate nationala marirea salariilor, evident pe baze economice, cind sunt mai multi bani la buget. Maririle de salarii la stat sunt un stimulent si pentru privati, ca sa aduca salariile la acelasi nivel. Asa s-ar intoarce multi romani inapoi in tara.

    http://www.bbc.com/news/health-30500372

  12. “Marșul cel lung” din campania balcanică a lui Iancu de Hunedoara precede Cruciada de la Varna din anul 1444. De fapt Cruciada de la Varna nici măcar nu fusese planificată. A fost acela un punct fortuit și forțat, de adunare și dezmeticeală, după ce otomanii îi prinseseră din greu la strâmtoare pe cruciații lui Iancu.

  13. Domnule Nastase, va simtiti reprezentat in Parlament de cineva? Daca da, nu le mai plangeti de mila celor care va reprezinta. Nici daca nu…
    O adunatura de profitori.
    Generatia politica de dupa 1990 este una ratata. A ratat Unirea cu Basarabia (cand era posibila), a ratat intrarea normala in Europa (nu la etc., cu conditionari ca pentru condamnati), a ratat valorificarea atuurilor noastre in raport cu Occidentul (atatea cate sunt) etc etc etc.
    A reusit un singur lucru: sa fure!
    Asta va retine istoria.
    Pe astia ii compatimiti?

  14. Sa nu va suparati pe mine si sa nu dati cu pietre , dar eu cred ca situatia din Tara este la pamant , pt.ca in Parlament ( ambele camere ) , la Guvern si la Presidentie sunt niste emanati ai milioanelor de electori cu o educatie si scolarizare foarte precare ( adica prosti de dau in gropi ) , care n-au nici cea mai mica idee de ce-nseamna democratie , libertate , spirit civic , implicare , etc, etc .

    CU CAT MAI SARACI , MAI PROSTI SI MAI DIVIZATI , CU ATAT MAI BINE , CU ATAT MAI USOR DE MANIPULAT !

    SARBATORI FERICITE !

  15. Fara indoiala traim o farsa sinistra care n-are nimic de-a face cu democratia !

    Institutia de baza a democratiei – Parlamentul – a ajuns o cloaca de oportunisti si o carpa de sters pe jos in mainile institutiilor de represiune . Toate acestea din cauza complicitatii si lasitatii sefilor de partide si in special a lui Victor Ponta .

    Totusi , nu trebuie sa uitam ca cel mai mare partid parlamentar din Romania ( PSD) , coalitia de la putere , guvernul , Camera Deputatilor , Senatul si alte institutii au fost conduse direct sau prin interpusi de d-ul Victor Ponta .
    Victor Ponta , in calitate de copresedinte USL – a avizat toti candidatii la Parlament .
    Varul lui Victor Ponta ( Cazancioc ) a fost ministru al Justitiei iar nasul sau a fost ministru de Interne .

    Cine l-a oprit pe Victor Ponta sa stopeze toate aceste abuzuri ale ” statului de drept ” , sa stopeze anumite derapaje sau sa initieze anumite legi absolut necesare functionarii democratiei ?

    Acelasi Victor Ponta ni l-a livrat si pe alunecosul acesta de Liviu Dragnea . El se plimba de manuta si poza in prieten cu acest ” pradator ” care ulterior l-a tradat si care acum face jocurile guvernului de aristocrati si ale Dulapului Sasesc .

    Intr-adevar , singurele reusite ale acestor ultimi ani constau numai in cifre goale , impersonale , furnizate de aceeasi Fabrica de Minciuni : INS .
    Insa realitatea este cu totul alta : saracie crunta , stat politienesc , romani care-si iau lumea-n cap , distrugerea capitalului romanesc , pierderea suveranitatii , tinta a armelor nucleare rusesti , etc. .

    Atat e de bine in tara asta incat au emigrat vreo 25% din populatie , cca. 5 milioane de oameni … Un fel de sirienii Europei .

  16. Premierul Ungariei Viktor Orban se laudă că este urmașul lui Iancu de Hunedoara. Asta abia după ce puțin înainte afirma că este adeptul doctrinei turanice. N-a sesizat contradicția ? În fine, nu doar logica, dar și cunoașterea Istoriei este defectuoasă la domnul Viktor Orban. Planul campaniei balcanice a lui Iancu de Hunedoara fusese trasat de cardinalul Giuliano Cesarini, legatul papal și unul dintre cei mai pregătiți oameni ai epocii sale.Ținta nu era Varna, ci resuscitarea principatului feudal Romanija, tăiat de linia Alpilor Dinarici (vedeți ce spune și Bogdan Petriceicu Hașdeu).

  17. Dan Culcer: „Am dat, fâcând ordine în arhiva mea, peste un articol scris de mine pentru România Liberă, București, la 11 iulie 1990. Nu știu dacă a apărut. Dar știu că nici o colaborare cerută de Băcanu în prezența lui Paler într-un bistro parizian, unde beam o cafea sau o bere împreună, la începutul lui 1990, nu a fost plătită de această redacție plină de deomocrație și de ifose moralizatoare.”

  18. Inca o mizerie marca Victor Ponta , un individ complet rupt de realitate …

    Intr-o tara normala condusa de politicieni normali si cu un dram de suflet si de omenie , celor fara venituri ar trebui sa le întinzi o mana , sa-i ajuti ! Nu sa-i pui sa plateasca ceva ce nu-si pot permite …


    Astfel de masuri aberante denota grave probleme de educatie , de caracter si de intelegere a sensului vietii din partea d-lui Ponta .

    Eu chiar nu inteleg ce vor face oamenii sarmani de la tara , cei din satele izolate unde somajul este de 100 % si care traiesc doar din munca campului …

    http://www.agerpres.ro/economie/2015/12/22/anaf-ii-informeaza-pe-cei-fara-venituri-cum-trebuie-sa-plateasca-asigurarea-de-sanatate-raportata-la-salariul-minim-17-29-34

  19. Travel hacking : Cum ajungi ieftin în Goa, India

    Pentru a ajunge am folosit o combinaţie de bilete care nu apare în motoarele de căutare. Am luat Pegasus Airlines pe ruta Bucureşti-Istanbul, aproximativ 45 euro biletul dus şi Air Arabia pe ruta Istanbul-Mumbai cu escală în Sharjah, UAE de 10 ore, bilet dus care a costat în jur de 210 euro . Total 255 euro . ( Nomadic )

    http://nomadic.ro/seriale/localnic-in-india-seriale/localnic-in-india-ep-1-teama-de-a-pleca-si-teama-de-a-ajunge-pregatire-si-plecare

    http://nomadic.ro/asia/india/localnic-in-india-ep-2-cum-se-stabileste-romanul-in-goa-sfaturi-practice

    Travel hacking : fly better for less

    https://flightfox.com/

  20. Am văzut „Șah mat: Strategia unei revoluții”. Spre rușinea mea, filmul este vechi de 11 ani. Dar e foarte interesant de văzut/revăzut acum. Teza de bază a filmului este că în ’89 a fost o combinație lovitură de stat-revoltă populară. O contribuție majoră la evenimente au avut-o serviciile secrete americane. Se pare chiar, că în problema Ceaușescu, CIA a colaborat cu KGB. Dar doar în această problemă! Pentru că SUA doreau o Germanie unită nu în sfera URSS, nici măcar neutră (cum condiționa Gorbaciov), ci membră NATO.
    După film, care durează cam o oră, urmează o emisiune de două ore a lui Marius Tucă (din 2005, cred), la care au participat Emil Hurezeanu, Alex Stoenescu, Mircea Dinescu și Ion Cristoiu. Nu am văzut decât primul sfert de oră, dar a fost suficient să văd că Dinescu, Hurezeanu și Cristoiu erau revoltați: Cum se poate să spui că serviciile secrete americane au avut rolul principal?
    Acum, în 2015, Dvs ce credeți?

    Ca să-și susțină ideea privind prostiile din film, Emil Hurezeanu spune că o jurnalistă franceză care apare acolo este cea care susținea și că 50 % dintre membrii Guvernului Năstase sunt agenți CIA! Dinescu sare imediat, fără a-și da seama că se auto-contrazice: „Măcar de-ar fi fost așa!” Cum o fi fost, Dle Năstase?

  21. TEST DIVIN LA ZI

    O voce blândă din Cer :- Klaus, ce înseaemnă pentru tine solstiţiul de iarnă ?
    – Că de la această dată, Doamne, noaptea minţii mele se va micşora.
    – Nu mai pupi tu el doilea mandat ! Şi un nor nagru acoperi cerul Cotrocenilor.
    Klaus buimăcit : – Ce mi-ai făcut Mihalache, mpşelule !?

  22. Pământ românesc / Din punct de vedere cultural, mă definește un arc ce se întinde pe pământ românesc de la Soroca până la Craiova.

  23. Bucurati-va , romani , de noii 25 de kilometri de autostrada care vi se deschid – speram – astazi , in Banat , intre Timisoara si Lugoj .
    Tara voastra va avea in consecinta acces la 145 de kilometri de autostrada directa de la granita ungara pana la comuna Sanovita din Timis , est de Lugoj .
    Circulatie fluida si securizata , stimul pentru noi investitii , viteza de circulatie a marfurilor mare , valoare economica , legatura asigurata intre doua orase mari , Arad si Timisoara .
    Daca la inceputul regimului sau domnul Ponta , extrem ,; extrem de prudent si temator sa greseasca , nu ar fi asteptat 18 luni pentru rezultat , am fi avut chiar legatura mai departe spre Deva si Sibiu , spre Ardealul de Sud .
    Mai incolo , trecerea Carpatilor , sau pe Valea Oltului spre Ramnicu Valcea si Oltenia de Nord , sau prin Muscel , spre Pitesti .
    Nu suntem insa acolo .
    PS – ca vorbesc de Banat , Timisoara – una din cauzele infrangerii lui Geoana in 2009 a fost un nenorocit miting organizat de el la 1 decembrie 2009 la Timisoara , in mijlocul populatiei fanatizate taraniste si talibane de acolo .
    Mitingul a atatat batranii fiorosi talibani si junii din caminele studentesti , care s-au dus sa voteze in masa cu Basescu , caruia ii erau indiferenti inainte …

  24. Sărbători de iarnă / Dragi colegi de blog, Dumneavoastră și familiilor Dumneavoastră, vreau să vă spun :
    Crăciun fericit!
    Și
    La mulți ani!
    Cu sinceritate,
    Titus Filipaș

  25. DE LA INSTITUTUL DE REZISTENŢA MATERIALELOR

    Concentratorul de tensiunI creat prin prezenţa uriaşului „bolovan” de la Cotrocenii ultimului an explică „surpările misterioase” apărute la Eroilor…

  26. Un colind tehno pentru un guvern tehno. In clip se pot observa unele scene: doamnele din societatea civila (cu epoletii ascunsi) cerand un nou guvern, premierul soseste cu camionul de la Bruxelles, intrarea ministrilor in palatul victoria unde sunt intampinati de ministrese, societatea civila este satisfacuta. precum si alte scene prezise de Nostradamus in doua silabe dintr-un catren. Cine este Iisusul personal al guvernului? Chiar vreti sa le zic eu pe toate?
    https://youtu.be/u1xrNaTO1bI

  27. Lipsa de responsabilitate a tinerilor ma inspaimanta, stiu ca in strada se rezolva si gata, o iau de la capat! Revolutia din 89 nu a fost nici eveniment nici stire de ultima pagina- a fost o pagina de istorie a poporului roman ! Au iesit in strada si tineri si batrani dar tinerii au dat tonul! Meritul lor nu l poate sterge nimeni insa a face din asta o strategie iresponsabila e un rau greu de indreptat! Manipularea tinerilor a devenit in ultimii ani un as in mana celor puternici! Sunt convinsa insa ca printre tinerii romani sunt si foarte multi inteligenti!

  28. @irene nicolaescu
    Ce aș putea să comentez eu la spusele Dumneavoastră ? Atât “Sfântă naivitate!” cât și “Erare humanum est, perseverare diabolicum!”

Lasă un răspuns