Se mai dărâmă gardul parlamentului?

Unknown

 

 

Cred că „vizita” ciobanilor la Parlament va fi folosită ca argument de către parlamentari (Ovidiu Raetchi, etc) pentru a justifica dărâmarea zidurilor de la Palatul Parlamentului. Sau nu?  Mă astept ca jurnalistii acreditati acolo să-l intrebe pe Raetchi dacă isi mentine propunerea sau era o propunere”la misto”.

24 de gânduri despre “Se mai dărâmă gardul parlamentului?

  1. Toata generatiile astea de politicieni de dupa 2005 au fost puse numai pe distrus , pe daramat , pe arestari , pe bete-n roate si alte mizerii de genul asta .
    Cu astfel de indivizi la conducere nu mai trebuie sa avem dusmani pentru ca o sa ne distrugem singuri …

    Dementa asta de Monica Macovei vrea sa darame spitalele din Romania ; probabil pe cele pe care n-au apucat inca sa le inchida …

    http://www.stiripesurse.ro/monica-macovei-cere-daramarea-spitalelor-din-romania_975375.html

    ISU vrea sa inchida toate obiectivele istorice …

    http://www.gandul.info/stiri/legea-care-inchide-centrul-vechi-harta-cluburilor-restaurantelor-si-cinematografelor-pericol-public-din-bucuresti-14882469

    http://www.dcnews.ro/catastrofa-de-la-1-ianuarie-2016-hotelurile-i-restaurantele-inchise-document-exclusiv-de-la-isu_490966.html

    Guvernul Ponta a vrut sa inchida cat mai multe IMM-uri prin noul Cod Fiscal …

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20395885-taxele-locuinte-cresc-20-ori-2016-prin-relaxare-fiscala.htm

    http://www.radiounirea.ro/patronii-de-imm-uri-cer-eliminarea-unui-impozit-sufocant-din-codul-fiscal-16121.html

    DNA-ul continua sa aresteze PSD-isti si foarte rar cate un PDL-ist din esalonul 3 ( asa , ca sa nu bata la ochi ) …

    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/laura-kovesi-despre-arestari-nu-ne-vom-opri-dupa-alegeri-vom-continua-anchetele-la-varf-135231

    Se pare ca a revenit la mare moda stilul acesta al anilor ’50 . Sunt la moda aceia gen Visinescu , Nikolschi , Macovei .
    Iar cei care se opun , cei care vor sa mai construiasca cate ceva , sunt priviti ca niste infractori sau ca niste vaci de muls si apoi de dus la abator .

    Cat il priveste pe nefericitul asta de Raetchi ( un traseist politic jegos ) el e mic copil fata de altii …

    P.S. Oricum , le va fi aproape imposibil sa darame acel zid deoarece le vor cere atat de multe acte pentru autorizatia de demolare incat se vor lasa pagubasi … 🙂

  2. Sustenabilitatea matusalemică a rețelei prințului Gorceakov din Oltenia. A fost înființată pe vremea păcii de la Adrianopol. A fost în acțiune și pe vremea “revoluției” din decembrie 1989.

  3. Eu m-am născut și am crescut printre agronomi: tatăl meu, două dintre mătuși, un unchi…, avem specialiști în pomicultură, viticultură, legumicultură și protecția plantelor. Știu să fac de toate în aceste domenii de mică, pentru că n-am avut unde să mă ascund de ai mei. O mătușă, la vreo 76 de ani, umblă primăvara cu foarfeca la brâu ca să repare orice pom, butuc, trandafir, tot ce-i iese în cale, dar nu înainte de a-l chema pe proprietar ca să-i arate ce a greșit sau ce a omis. Mă enervează de moarte, o dată nu te-ar lăuda! În schimb, am pe cine suna când mă încurc într-ale mele.

    Însă, în frăgezimea vârstei mele, chiar dacă aveam cunoștințe și abilități nenumărate, apreciam corect curățătura unei livezi, sănătatea unui lan de roșii, cam cât vin vom face anul acesta și la 16 ani, cruduță cum eram, puteam să-mi dau cu părerea printre oamenii mari când se discutau dintr-astea: va fi un an bun, nu va fi un an bun, ce boală a lovit livada de piersici etc (mai primeam și peste nas, când îi contraziceam), în acele vremuri nu aveam nici un sentiment față de pământ. Semeni, muncești, recoltezi, vinzi, încasezi. Numai astea se discutau pe la noi pe acasă. Nu înțelegeam responsabilitățile pe care le aveau față de pământ.

    După ce am terminat-o cu înmormântările și mi-am făcut propria grădină și afacere, am început să mă gândesc la pământ și la natură ca la o ființă vie. Mare-i minunea care face dintr-o sămânță un pom ce ține cu roadele lui toată suflarea pământului în viață! Mare-i minunea care iese dintr-un ou, umedă, cu capul sub aripă și se face hrana noastră cea de toate zilele. Mare-i minunea florilor gingașe de trandafir, ce rezistă gerului și ne bucură primăvara viitoare din nou!

    Noi, românii, care am avut noroc de un pământ atât de bun cu noi, de ape dulci care-l străbat în lung și-n lat, de ploi câte ne trebuie, de munte împădurit de la un capăt la altul, noi nu ne dăm seama, că tot ce recoltăm, ne dă pământul cu eforturi minime din partea noastră, aproape cadou, față de alte locuri de pe planetă. Noi trăim în rai.

    Mi-aș fi dorit să înțeleagă ce putem fi măcar cei de-au păstorit agricultura întregii Europe. Nu avem nevoie de hipertehnologizare, numai de bunăvoință, minte, hărnicie și… vreo doi bani, căci fără ei nu se poate. Și așa, am auzit că ne ajunge sistemul de irigații pe care-l avem, mă mir că nu li se pare prea mult. Proiectele cu bani europeni pentru fermieri sunt niște țepe de zile mari, date de guvern, în complicitate cu băncile, firmele de consultanță „agreate” și cu șpăgarii de la APIA. Măcar de nu ne-ar pune bețe-n roate, dacă nu se pricep, sau dacă nu-i interesează.

    Gardul de la Parlament? Așa și n-am înțeles: a fost făcut ca să nu se poată intra cu forța, sau ca să nu se vadă lumea de afară înăuntru?

  4. 1. Reusita poza !

    La poza de grup cu ciobanii , tractoristul dragnea e la mijloc , alaturi de sculer-matriterul zgonea si de zootehnistul dacien julien cioros .
    Diferenta dintre ei este ( are dreptate „zana pitica” , aia care se tot sinucide prin inanitie si nu mai termina o data ) absolut numai damful corporal .

    http://www.dcnews.ro/liviu-dragnea-cere-parlamentarilor-psd-modificarea-legii-vanatorii_492528.html

    2. Hei , nea Ioane , unde te grabesti dom’le in halul asta sa-ti lichidezi afacerile din Romania ?
    Stii tu ceva ce nu stim noi ?

    http://www.dcnews.ro/suma-uria-a-incasata-de-iriac-pentru-metro-cash-carrysuma-uria-a-incasata-de-iriac-pentru-vanzarea-ac-iunilor-de-la-metro-cash-carry_492521.html

    3. Cu mult calm le zic din suflet , huo bai nenorocitilor de politicieni, sunteti toti niste mancatori de rahat , niste ipocriti si mincinosi , pt. ca in realitate , formalitatile dureaza si 4-5 ani , de ne mor batranii si nu mai apuca sa-si redobandeasca cetateniile , nenorocitilor . Sa va bata Dumnezeu , si va bate , incet , incet !
    Voi sunteti ocupati cum sa va dat bani in plus si cum sa dati in regim de urgenta cetatenii la „fratii moldoveni” , ca aia o sa va voteze :

    http://www.stiripesurse.ro/lege-istorica-promulgata-de-klaus-iohannis-vezi-ce-prevede_976408.html

    „Persoanele care au fost cetăţeni români, dar au pierdut cetăţenia română din motive neimputabile lor sau cărora această cetăţenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţii acestora până la gradul III, la cerere, pot redobândi sau li se poate acorda cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi stabilirea domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate”, mai prevede actul normativ

  5. „Limitarea câinilor de pază datează din 1993
    Principala nemulţumire a oierilor o reprezintă o prevedere din Legea vânătorii, care limitează la 1 câine de pază stânele/turmele de la şes, la 2 câini stânele/turmele de la deal şi la 3 câini stânele/turmele de la munte. Numai că aceste prevederi sunt în vigoare din 1993, dar la cele două modificări succesive ale legii, în 2006 şi iunie 2015, nu s-a umblat şi la modificarea articolului legat de câinii de pază.Pentru că NIMENI nu a cerut aşa ceva. Oierii nu au protestat când s-a modificat legea în 2006 (Guvernul Tăriceanu I a modificat atunci legea) şi nici în iunie 2015, pentru a solicita exact în timpul procedurilor de legiferare, abrogarea prevederilor legate de limitarea câinilor de pază. (În ultimii ani au existat doar proteste ale oierilor în plan local, care reclamau faptul că vânătorii le ucid câinii de pază. Au existat chiar şi conflicte violente între oieri şi vânători. Numai că şi această prevedere – efectiv tembelă – datează tot din 1993). Dar ceva foarte ciudat s-a întâmplat pe 8 decembrie a.c. Trei televiziuni de ştiri, Digi 24, Realitatea Tv şi România TV, au rostogolit toată ziua ştiri privind „parlamentarii au votat limitarea câinilor la stână”. S-a creat atunci o adevărată isterie, sugerându-se că este vorba de un vot de dată foarte recentă. Mai mult, tot pe 8 decembrie, reporterul parlamentar al Realităţii TV a transmis în direct că „legea este ACUM în parlament şi că a trecut deja de prima cameră”. Evident, nu s-a precizat care este acea „prima Cameră”. Este inexplicabil cum cele 3 televiziuni au ieşit cam în acelaşi timp cu o dezinformare. De menţionat că unii dintre protestatari aveau şi ei informaţia că limitarea câinilor de pază a fost votată recent în Parlament.
    În ceea ce priveşte interdicţia paşunatului între 6 decembrie şi 24 aprilie, această prevedere a fost într-adevăr introdusă în modificarea legii care a fost operată în Parlament între februarie 2013 şi iunie 2015. Dar, conform mai multor senatori şi deputaţi, modificarea a reprezentat o punere în acord cu legislaţia Uniunii Europene. În perioada respectivă, asociaţile oierilor nu au protestat împotriva acestui amendament.”sursa Cotidianul

    Se pare ca dupa Guvernul meu se vrea Parlamentul meu, Tarea mea si Dictatura mea

  6. Obiectivele româneşti importante care au existat în Cetatea Alba Iulia, printre care: rotonda baptisterium, Biserica Episcopală a lui Ierotei, Mitropolia Ortodoxă a Bălgradului (vechea clădire), Mitropolia Ortodoxă a Bălgradului şi arhiepiscopia ardealului construită de mihai viteazul, în anul 1597, la care se adaugă singura biserică ortodoxă a românilor din oraşul de jos, “au fost distruse de maghiari şi habsburgi în decursul istoriei fără să mai rămână vreo urmă”, afirmă Ioan Străjan, reprezentant al Fundaţia Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României.

  7. Stanga in zodia reformei: Noua generatie de lideri contesta statu-quo-ul PSD

    Mai sunt doua saptamani pana cand anul alegerilor locale si parlamentare isi va intra in paine, dar PSD este inca departe de a-si afla optimul de campanie. Ma gandesc la candidati si mesaje, la strategie si tactici, la motivatie si forta, la organizare si ritm, la multe alte detalii, care ar fi trebuit sa se agregheze, inca din precampanie, intr-un proiect de masinarie electorala redutabila.

    Dupa demisia lui Victor Ponta din functia de presedinte al partidului, PSD pare sa fi inceput sa o ia, fara opriri, la vale. Noul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, nu da semne ca ar fi reusit sa lege o echipa performanta sau sa gaseasca un concept inovator. Dimpotriva, iar cauza pare sa fie fractura dintre lider si tinerii social-democrati, dintre lider si partid, dintre lider si masa.

    Victor Ponta a reprezentat, fara indoiala, varful a ceea ce se poate numi aisbergul noii generatii de lideri din PSD. Prin urmare, demisia sa din functia de presedinte PSD poarta o incarcatura de semnificatii cu mult peste cele personale, fiind ecoul aspiratiilor si nemultumirilor unei intregi generatii de tineri politicieni de stanga. Desi este in afara leadershipului PSD, Victor Ponta se afla, nu intamplator, cred, in topul preferintelor pentru primaria capitalei. Putem identifica, aici, in mod cert, popularitatea de care se bucura un fost lider de partid si fost premier, dar, cu o foarte mica probabilitate de a ne insela, si un protest, difuz, fata de actualul leadership de partid.

    Iata insa ca fostul presedinte al TSD, deputatul Mihai Sturzu, a mai facut un pas inainte, in ceea ce priveste distantarea de statu-quo-ul din PSD, prin depunerea demisiilor din PSD si din grupul parlamentarilor deputati social-democrati. Gestul lui Sturzu este o reactie la refuzul lui Dragnea, condamnat penal in dosarul referendumului, de a se suspenda din functia de lider al partidului, la starile de coruptie si de nereformare din partid, pe care le-as numi de tip neocominternist. De ce neocominternist? Pentru ca asistam la o vadita reactualizare a unor amestecuri brutale in politica celui mai mare partid romanesc, pentru a o ingheta in albia unor interese straine (a se vedea lobby-urile de inghetare ale unor grupuri de presiune transnationale si neguvernamentale, intreaga tevatura privind “ducerea PSD spre dreapta”).

    Dragnea a incercat, fara succes, tactica dihotomiei dintre un asa-zis vechi PSD si un asa-zis nou PSD, “nou” pe care, “bineinteles,” ar fi fost chemat de “istorie” sa-l managerieze. De fapt, este vorba despre o ruptura dintre traditia unei intregi linii de reformare a PSD si o intreaga linie de lideri reformatori, pe de parte, si un statu-quo si un lider inghetati in coruptie si nereformare, de cealalta parte. Cum s-a ajuns la acest statu-quo este o poveste care se intinde pe mai mult de zece ani, de care dreapta si regimul Basescu nu sunt straini.

    Tanarul parlamentar Sturzu, independent de-acum, a lansat cateva idei cutezatoare, care probabil vor da fiori conchistadorilor transpartinici, refugiati in PSD dupa regula de a fi mereu in partidul aflat la putere, dar si dreptei, liberale, populare si europene, sustinatoare a austeritatii sociale si statului minimal. Sturzu a cerut schimbarea denumirii si siglei PSD si o noua oferta politica, pliata pe noile realitati, de dupa primul sfert al noului secol.

    Asa cum Ponta a iesit din leadershipul PSD, iar Sturzu l-a urmat, plecand din partid, ma astept ca bulgarele de avalansa sa se puna in miscare, cat de curand. Cei doi lideri vor fi urmati, au in spate doua mari linii de oameni de stanga, si seniori si juniori. Mai adaug ca unele filiale judetene au facut o previziune: Victor Ponta va reveni in fruntea PSD.

  8. O observatie de bun simt a domnului profesor Adrian Boeru:
    „Câinii ciobăneşti nu au numai rolul de a apăra turma de lupi sau urşi, ci ei ajută efectiv ciobanul să stăpânească turma, o adună, când oile se risipesc şi o orientează în teren. Educaţia unui câine ciobănesc se face greu. Un câine bun, costă mulţi bani. Idioţii iteresaţi, care au făcut legea, vor să distrugă, într-adevăr, oieritul transhumant, pe care nici comuniştii nu l-au deranjat, ba, mai curând, l-au ajutat. Ei nu au fost colectivizaţi!”.

  9. Clasa politica merge cu inconstienta spre dezastru …
    Au ajuns sa guverneze aceasta tara toti incompetentii , toti nebunii si toti ticalosii !

    http://www.dcnews.ro/legea-vanatorii-dublu-atac-la-patrimoniul-na-ional-lovitura-uria-a-pentru-romania-exclusiv_492562.html

    http://www.dcnews.ro/gigi-becali-in-apararea-ciobanilor-suntem-o-ara-de-nebuni_492548.html

    Guvernantii si politicienii romani actioneaza pe fata impotriva cetatenilor romani si a dreptului de proprietate .

    Chiar si Legea fumatului mi se pare o aberatie totala care poate aduce grave prejudicii celor din alimentatia publica . Nu poti sa elimini TOTAL fumatul din locuri publice . Pot fi amenajate locuri pentru fumat in asa fel incat sa fie toata lumea multumita . Astfel de masuri extremiste nu fac bine nimanui .

  10. E foarte bun acel zid ce imprejoara Parlamentul. Apara parlamentarii de prostime, de realitatea si saracia acestei tari. Problema este ca mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre acesti alesi vor dori sa fie realesi si atunci as vrea sa vad cum jandarmii sau coloanele oficiale ale politiei ii indeparteaza pe alegatori. Traim intr-o tara in care hotia/furtul au devenit statutare prin litera legii. Va stimez pregatirea profesionala dar nu pot sa va apreciez pentru ca ati protejat acest sistem politic in fruntea caruia v-ati aflat si dumneavoastra la un momnet dat.

  11. Dacă, prieteni, dintr-o regretabilă întâmplare, uleiul încins peste măsură are o fantezie criminală și vă stropește pe mâna cu care tocmai apucați cu îngrijorare coada tigăii, provocându- vă o ditamai bășica bombată de lichid, dintr-aceea ce se transformă în două-trei zile într-o la fel de ditamai rana zemoasă, nu mergeți , dragii mei, la Spitalul de arși, nu mergeți…că oricum nu mai aveți pe cine găsi acolo…Niște doctori din Spitalul de arși au interdicție de la ”statul de drept” să mai intre într-un spital public, că sunt corupți, iar Profesorul Ioan Lascăr e ocupat cu citațiile la DNA…dar mai dați-l încolo și pe închipuitul ăsta de profesor, cu neglijența lui în serviciu și cu uciderile lui din culpă, ce încredere să aveți în el?

    Uite, mergeți mai bine la Florin Chilian…că el le știe pe astea cu arsurile, da, mergeți la la Florin Chilian să vă dea cu alifie. Dacă e cumva în concert, puteți încerca la Tudor Chirilă , că și el se pricepe. Bine, ăsta nu-i chiar de așa mare încredere, deoarece are scăpări de memorie… bunăoară, acum câteva zile, dintr-o mică neglijență, cică și-a pus ȚARA undeva, pe-un raft și acum nu o mai găsește…a declarat-o pierdută. În timp ce o declara pierdută însă, nu a uitat să-l certe pe tătăl său, Ioan Chirilă, mort în 1999, că de ce-a fost așa de neglijent, leneș și somnoros în exces…că , din cauza lui , ȚARA de pe raft oricum nu mai era bună de nimic…un rebut…

    Sunt curioasă, prieteni dacă știți cine sunt ăștia doi? Cantautori, da? Exact, cantautori… dar i-ați ascultat vreodată cântând? Mă întreb, câtă inimaginabilă nesimțire trebuie să zacă în piepții unor tricouri ”cu scris pe ele” ca să-și revendice competențe într-un domeniu despre care habar nu au, când în raza lor strictă de ”competență”, primul țăcăne ca o mașină de cusut electrică scăpată de sub control în timp ce surfilează, iar cel de-al doilea clipocește ca un galoș vechi după ce a luat apă? Deci , să ne-nțelegem: pe profesorul Lascăr nu Placido Domingo secondat de Jose Carreras, îl contestă ( și i-ar imagina cineva făcând așa ceva?) , ci ”profesioniștii” ăștia doi …

    Și ca să nu se simtă singuri cei doi în sfânta zi de 15 decembrie, tot astăzi s-a publicat și MOTIVAREA CONDAMNĂRII profesorului doctor Șerban Brădișteanu. În textul motivării apare fabuloasa formulare: ”INCULPATUL A FOST MEMBRU PSD”!. Lui Ionuț Matei nu i se pare că ar fi ceva ciudat cu introducerea acestei propoziții în textul unei motivări a Înaltei Curți.

    Mă întreb, oare înțelege Ionuț Matei cam cât preț poate pune pe veninul regurgitat al unui judecător oarecare un om care A ȚINUT DE-ATÂTEA ORI ÎN PALMĂ O INIMĂ OMENEASCĂ, vie și speriată, zbătându-se să trăiască?

    Înțelege el oare la care dintre ei doi, în acest caz , se află PUTEREA?

  12. O drujină de revoluționari bogomili au declanșat pe 16 decembrie 1989 “revoluția” la Timișoara. Revoluționarii bogomili se află în totală opoziție de caracter față de mămăliga românească (așa ne ziceau disprețuitor cei care vroiau să ne fure țara). Oricum, lozincile nenumărate au pervertit toate sensurile.

  13. Este adevărat că oile distrug pășunea pe timpul iernii. Văd că unii se miră de unde pășune iarna: nu-i iarbă verde, este uscată. Oile pasc fânul „din picioare” și smulg și mugurelul ierbii, acum fragil, care stă în așteptare și se compromite calitatea pășunii de anul viitor. Anul acesta secetos i-a pus în încurcătură pe mulți crescători de animale pentru că proviziile pentru iarnă sunt puține. Asta nu înseamnă că trebuie compromise și cele de anul viitor. Mi se pare o măsură de protecție rezonabilă să se interzică pășunatul pe o perioadă stabilită. Mulți decid să vândă animalele abatoarelor, cei care au bani cumpără nutrețuri. S-ar putea ca statul să fie interesat să acorde un ajutor pentru hrană în asemenea ani, dacă irigatul i se pare de prisos.

    Și da, oierii mai „scapă” animalele în culturile de toamnă, ba fac și prăpăd. Cutreieră toate dealurile, pe unde au și pe unde n-au voie. Am fânaț pe malul Prutului și nu pot să stau să-l păzesc; ei mi-l pasc și distrug și prima coasă de anul viitor. Dacă va fi un an secetos, nu voi face fân deloc. Pășunatul pe alte meleaguri, de obicei din sud, la câmpie, se practica în acord cu autoritățile din zonă, mai ales pe unde erau slobozii. Acum slobozii nu-s. E mai greu, dacă nu imposibil.

    Spunea un coleg despre câini. Sunt de acord, este o lege cu dedicație. Câinii sunt muncitori la stână, nu paznici. Vă imaginați niște oameni alergând fără întrerupere ca să întoarcă oile ori ca să le țină în staniște? Imposibil. Ce să faci cu un câine? Sau cu doi? Este posibil ca acum să-i fi început a amenda statul de drept, ca să mai adune vreo doi chiori la buget, de aceea s-or fi trezit acum. Nu am informații în acest sens, dar presupun, cunoscând stilul…

  14. „Am participat în calitate de ‘keynote speaker’ la Conferința organizată la Beijing cu ocazia lansării „China – Central and Eastern European Countries Think Tank Network”.

    Invitația care mi-a fost adresată este înca un semn al modului pozitiv și special în care China privește România (și aprecierea pentru succesul Summitului organizat la București în 2013)!

    Cred în continuare că proiectele dezvoltate de China în Regiunea noastră sunt formidabile oportunități de dezvoltare și că trebuie continuate și finalizate (Grupurile 3 și 4 de la Cernavodă, Tarnița, Rovinari, linia rapida de cale ferată București – Chișinău, deschiderea pieței chinezești pentru produsele noastre agroalimentare și multe altele)! Trebuie doar inteligență și seriozitate din partea noastră și beneficiile vor fi uriașe!

    Iar implicarea noastră activă în megaproiectul „New Silk Road” este o altă „comoară” din punct de vedere economic căreia nu trebuie să-i dăm cu piciorul!

    „It’s the Economy!” 😀😀😀

    Update – o precizare pt a nu lasa loc de interpretari si dezinformari : particip la multe evenimente internationale in baza experientei si cunostiintelor acumulate, evident fara sa primesc bani sau alte foloase ( probabil ca cei care publica orice prostii ca stiri „pe surse” pentru cativa lei sau Euro nu prea inteleg asta😀😀😀)!”

    Victor Ponta, 16 decembrie 2015

  15. Media rostogolește niște populisme ieftine, dezertând de la rolul ei de a informa și a educa.
    Legea vânătorii e prezentată dintr-un singur punct de vedere, pentru manipularea receptorilor „informației”.
    Scopul constant e defăimarea parlamentarilor.
    O medie serioasă ar analiza actele obiectiv și competent.
    Orice proiect de lege are o motivare la începutul textului. Cei care l-au inițiat explică de ce a fost nevoie de el, de proiect.
    Apoi, prevederile trebuie privite din mai multe puncte de vedere, pentru că nu există doar punctul de vedere și interesele ciobanilor.
    Mai mult, trebuie avute în vedere și reglementările UE.
    Există așadar multe considerente în adoptarea unei legi, așa că, prezentând doar nemulțumirea ciobanilor în privința numărului de câini și perioadei pășunatului, nu faci decât să manipulezi opinia publică și să ții oamenii la un nivel scăzut.
    Cea mai mare parte a electoratului consideră că parlamentarii sunt toți niște proști care nu se pricep la nimic, n-au calificare și dau legi proaste.
    În realitate, cea mai mare parte a electoratului BENEFICIAZĂ de aceste legi.
    Rezultatul manipulării va fi, mai devreme sau mai târziu, dictatura.
    La dorința „oamenilor”, nu va mai exista Parlament, iar reglementările vor fi stabilite de o singură persoană, ceea ce le doresc din plin „oamenilor”.
    Enjoy!

  16. Din ciclul „Politică Mioritică”

    ………………………………….
    Şi veniră de la stână
    Feciori îmbrăcaţi cu lână,
    Ca să ţipe-n gura mare,
    Cu zăvozi între picioare:

    JOS NARCIS BEEEHANNIS !

  17. Ceva despre legea vanatorii : Romania este cam singura tara din UE cu o fauna salbatica complecta !!!! Adica de la iepuri la mari carnivori (uris, lupo, rasi) si avand inca destul pasaret.
    Restyu .. mia ales alea „civilizate” – sa nu discutam!!! Ca nu avem ce … In anii 70a a fots impuscat in Pirnei ultimul urs la este de Elba. Tot in anii 70 RSR a efectuata un export extrem de ciudata catre Olanda : pasari rapitoare de zi!!!

    Ori situata asta de datoreza faptkui ca in Romania (regala, populara, socialista sau „postcomunista”) fauan a faist trata cu mare grija… si „exp-loatata” rational (adica s-a impuscta mai putin , s-a projeata mai mult, s-au facut colonizari de animale salbatice)
    Sigur [peste juma din parlamentari habar nu au ….. ce au votat.. Insa textele pe care le-au votat (in aceasta materie) au fost scrise de oamanei care stiau ce , cum. si de ce . Daca si legile economice ar fi fost scrise de insi la fel de comptenti in domneniu … ne-ar fi fost f bine! Adica asa cu a vem o fauna am fi avut si o industrie, asa cum aveam ursi am fi avut si locuri de muncas decent platite!!!

    Si intorcandu-ma la vanatoare…
    P;a buna multi caini cipbanmesti sunt prost hraniti. Asa ca „completeaza” cu ce prind. A! sa nu uit ” si multyi caini de la stane sunt mai degraba cotarle decat caini ciobanesti. As zice ca reducerea numarului de cotarle ar fi buna ptr prezervarea raselor locale de caini ciobanesti :
    http://www.rumaniamilitary.ro/wp-content/uploads/2015/01/carpatin.jpg
    Ciobanesc Romanesc Carpatin (Zavod)
    http://www.rumaniamilitary.ro/wp-content/uploads/2015/01/Ciobanesc_Mioritic.jpg
    Ciobănesc Mioritic (Barac mocanesc)
    http://www.rumaniamilitary.ro/wp-content/uploads/2015/01/BUCOVINa.jpg
    Ciobănescul de Bucovina (Capau)
    (prezervare .. dupa cum se stie catzelele in calduri nu sunt „rasiste” .. spre paguba prorietarilor!!)

    Si tot despre vanatoare.. Ar trebui totusi interzis acesul vanatorilor occidentali. Mai ales italieni!!!! Dementii astia sunt retardati mintal si fac macel … poa unii se bucura ca le iau cativa euroi insa prin grija lor de oameni „civilizati”, „catolici” si „vestici” on 2-3 decenii se duce dracului fauna romaneasca!! Daca vor nu au decat sa isi creasca ei fauna lor! Noi cel mult sa le exportam un numer de exemplare vii si reproductibile. Daca sunt omanei gospodari .. peste 40-50 de ani vor avea. Dar find cam salbeteci imi este frica ca imediat vor baga la tigaie!!

Lasă un răspuns