Macovei ar trebui sa ceara scuze romanilor

images-3

 

 

 

Fostul procuror ceausist, Monica Macovei ar trebui sa ceara scuze romanilor deoarece in calitate de sluga a lui Basescu a impus guvernului Tariceanu, imediat dupa alegerile din 2004, sa-si angajeze raspunderea pe un „pachet” de legi care au modificat legile justitiei pentru a permite cuplului Basescu-Macovei sa numeasca sefii justitiei si, mai grav, a modificat regulile de restituire pentru proprietatile confiscate de regimul comunist, deschizand usa pentru clientii regimului mafiot Basescu ca, timp de zece ani, sa praduiasca zeci si sute de milioane de euro. Ceea ce vedem in ultimii ani, este rezultatul aplicarii „principiului” restitutio in integrum, care nu a fost acceptat in niciuna din tarile foste comuniste. Sigur, dupa ce si-a facut datoria, „maura” Monica Macovei a plecat – trimisa de Basescu – la o sinecura de zeci de mii de euro, la Bruxelles. A ramas insa cel caruia i-a fost mentor, ambasadorul Gittenstein, sa se ocupe de Fondul Proprietatea. In 2005, in momentul in care guvernul Tariceanu si-a angajat raspunderea in parlament pe aceste legi, PSD, printr-o motiune de cenzura, a avertizat asupra acestor pericole. Nu stiu daca cineva din noul PSD isi mai aminteste acel text ca, eventual, sa-l comenteze. Poate ca acesta ar fi fost rolul departamentelor partidului… Interesant insa, unul din redactorii motiunii a fost Cristian Diaconescu. Au trecut – e adevarat – zece ani, dar avertismentul nostru de atunci s-a dovedit a fi corect. Din pacate, in ultimii zece ani,  „nasii” aceluiasi Paul, care voia sa uzurpe locul in istorie al Regelui Mihai,  baga mana pe sub fusta ANRP pentru a obtine ceea ce, dupa 2004, fostul procuror ceausist ii oferea  unui broker imobiliar (destept), ca posibilitate, sa faca  impotriva poporului roman.

Cred ca Remus Truica a gresit fundamental, si in acest caz, amestecandu-se cu un astfel de personaj. Oricum, pentru cei care nu si-au pierdut complet memoria, reamintesc faptul ca, dupa 2006, eu nu mai eram premier iar Truica, desigur, nu mai era sef de cabinet.

Le cer prea mult, poate, analistilor TV care beau impreuna cafeaua la diverse talk show-uri de seara sa citeasca cele aproximativ 20 de pagini ale motiunii de atunci. Vor regasi cauzele profunde ale scandalurilor de astazi, desi inteleg ca o poza cu Patricia Kaas face cat zece motiuni.

Dictatura şi incompetenţa Guvernului Tăriceanu împotriva integrării europene a României.

Moţiune de cenzură, iniţiată de 133 deputaţi şi senatori aparţinând grupurilor parlamentare ale P.S.D.

Nr./Data înregistrării: 1436 / 16-06-2005

Textul moţiunii:

Moţiune iniţiată ca urmare a angajării răspunderii Guvernului, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 14.06.2005, asupra Proiectului de Lege privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei precum şi unele măsuri adiacente.

Informare în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 20-06-2005
Dezbatere în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 22-06-2005

Rezultat: respinsă
Voturi pentru moţiune: 186, împotriva moţiunii: 265)

 

47 de gânduri despre “Macovei ar trebui sa ceara scuze romanilor

  1. Salus Greciae suprema lex! (in Romania, de catre Romania)

    In legatura cu tot mai contestata lege a darii in plata …

    Ma rog s-au repezit si ambasadorii sa faca un pic de trafic de influenta asta dupa ce oameni cu greutate din BNR fac niste presiuni numa bune sa fie luati cu mascatii si dusi la DNA!!!

    E … insa insa e ceva cu insa..
    Bancile grecesti!!!

    Seful Supravegherii bancare din BNR, Nicolae Cinteza, o zicea direct „Dar, dacă pică una din băncile greceşti pe darea în plată, credeţi că celelalte rămân în picioare? Eu zic că nu! (…) Cele patru bănci cu capital grecesc au o pondere destul de mare în activele din sistem” (paginade banci , 20 nov 2015) si mai am citate din Cinteza care la la 23 nov 2015 zicea :
    „E o impredictibilitate pe care nu o mai poti stapani. Vreti sa va spun ca in procesul de negociere a vanzarii Piraeus, americanii (fondul JC Flowers) se impiedica de doua legi nenorocite, conversia creditelor in valuta si darea in plata? Nu vor sa-si asume eventuale pierderi care ar aparea. Grecii spun ca nu le sunt datorate lor. Daca le impune statul roman, sunt datorate statului roman. Si e posibil ca deal-ul sa nu se incheie doar din cauza acestor doua legi, intrucat pentru restul s-a batut palma”, si a mai adugat
    Nimeni nu contesta dreptul Parlamentului de a emite astfel de legi, dar haideti sa ne gandim la urmatorul lucru. Cat sunt in acest moment disponibilitatile fondului de garantare? In jurul a 5 miliarde de lei. O nenorocire pe una dintre bancile grecesti face ca banii sa nu ajunga pentru nicio masura de rezolutie, si atunci cine plateste? Bugetul de stat. De ce sa nu dea faliment si bancile? Sa dea, nu am nimic impotriva, dar daca fac ceva prost. Dar nu trebuie sa dea faliment pentru ca vine altcineva si-i baga pe gat o pierdere. De aceea am spus: de ce nu se aplica o astfel de masura si fabricilor de mobila? Vreti sa bagam pe gat niste pierderi unor fabrici de mobila si sa anulam niste contracte cu plata in rate si sa dea oamenii mobila inapoi? Nu am nimic impotriva. Dar de ce numai bancilor?” Sursa :http://www.bancherul.ro/seful-supravegherii-bancilor-din-bnr,-nicolae-cinteza-nu-se-poate-spune-ca-dobanda-unui-credit-a-fost-abuziva,-daca-banca-nu-era-obligata-de-lege-sa-o-indexeze-la-libor-sau-euribor–15209

    Ati retinut ? Piraeus!!!

    Pireus care are dificultati! Se pare majore..
    Piraeus caruia Comisia Europeană i-a aporbat un ajutor guvernamental (de catre Elada ma-si de banca) in valoare de 2,72 miliarde de euro.
    Si este nevoita sa vanda filiala din Romania, care este mai cu motz mai laptoasa si devreme acasa… sau asa pare… Asta dupa ce au vandut sbsidiara din Egipt obtinand 150 miloane $$.

    Dar per total se pare ca necesarul de capital al băncilor din Grecia se ridică la 14,4 miliarde de euro (15,9 miliarde de dolari), potrivit scenariului negativ al testelor de stres anunțat recent de BCE, și la 4,4 miliarde de euro, conform scenariului de bază. (pagina de banci)

    eci ca cam asa.. Grecii au facut afaceri asa cum stiau mai bine si au cam intrat in falimenet cu tara cu tot..
    Noi ins atrebuie sa sprijim Piresu sa bavda bine susnsidiara din Romanoa ca sa nu cada in Grecia ..
    Ca daca cade in Grecia .. cad si alte banci grecesti!!!

    Deci trebui musai sa salvam Grecia..
    Romanii?
    Da mai dai dracului zic bancherii din Banca Nationala a Romaniei .. Nationala? A Romaniei?!

  2. Intarzii un comentariu la subiect pentru a propune un comentariu cetatenesc la o promisiune a dlui Busoi:
    Penelistii isi doresc o Romanie cu oameni bolnavi? Recent, dl Busoi a facut promisiunea electorala, catre bucuresteni ca, daca va fi ales primar general, atunci va construi (intr-un an) cel mai mare spital din sud-estul Europei, perfect dotat si echipat si, mai ales, de stat. Ca si cetatean, am cateva comentarii referitoare la aceasta promisiune:
    1. Dl Busoi, ca primar general (daca va fi ales) nu ar face chiar ce vrea el, ci indeplineste deciziile consiliului general. Cu alte cuvinte, pentru ca dl Busoi sa isi puna in practica generoasa promisiune, trebuie ca membrii consiliului general sa decida constructia.
    2. Dl Busoi, ca primar general (daca va fi ales), nu va construi el personal spitalul, cu galetusa si lopatica, ci , urmare a unei licitatii, o firma de constructii. Si parca incepe a ni se lua o panza de pe ochi.
    3. Un spital care sa primeasca tot atatia bolnavi cati credinciosi va putea primi viitoarea catedrala ortodoxa, costa nu gluma. Va avea bugetul bucurestean, pe un an, suficienti bani, in contextul in care principala cheltuiala bugetara pare a fi subventia la caldura?
    4. De unde, la un pretins liberal, o asa aplecare spre etatism?
    5. Un spital construit si dotat din banii bucurestenilor va fi, la drept vorbind, un spital municipal, adica al municipiului. Cum va face dl Busoi ca statul sa preia spitalul? Il va face cadou? Va face banii bucurestenilor cadou statului?
    6. Este constructia unui mare spital solutia la o problema critica in Bucuresti? Sau, de fapt, o solutie mai buna la problema sanatatii este alta? Sa exemplific: incendiul de la Pionierul a pus in evidenta faptul ca din zona lipsea ceva si anume spitalul Bucur, care existase acolo, peste drum de Pionierul. Daca spitalul ar mai fi existat, atunci victimele incendiului ar fi putut primi un prim ajutor chiar din imediata apropiere. Nu cumva, intr-un mare oras, cu o circulatie pe zi ce trece mai intensa, solutia este buna, corecta si omogena acoperire teritoriala cu unitati spitalicesti, eventual intr-o structura ierarhizata? Nu cumva imbunatatirea a ceea ce exista ar rezolva o buna parte a problemei? Nu cumva ar fi mai bine ca primaria generala sa asigure mai intai intretinerea unui spital public si dupa aceea sa isi asume vocatia de constructor de spitale?
    7. Este numarul de paturi o chestiune critica astazi in Bucuresti? Si, daca, prin spitalul promis de dl Busoi, numarul bolnavilor va fi mai mic decat acela al locurilor disponibile, ce facem? Importam bolnavi? Provocam epidemii? Facem publicitate unor practici de pe urma carora oamenii se imbolnavesc? Formam o echipa de simulanti? Pentru ca exista statistici care arata ca exista tari europene dezvoltate in care numarul de paturi la mia de locuitori este mai mic ca in Romania, insa starea de sanatate este mai buna iar spitalele mai eficiente.
    Imi pare rau pentru dl Busoi, dar statisticile internationale arata ca el nu cunoaste situatia sitemului in care el insusi profeseaza. Ii recomand, de exemplu, sa citeasca de la http://www.radiounirea.ro/romania-are-cel-mai-mic-numar-de-…, ori sa foloseasca alte surse pentru informare. In aceste conditii, ca bucuresteni, riscam sa ne prapadim banii pe o constructie megalomanica si pe echipamente moderne care vor fi putin utilizate, urmand ca tot noi, sau statul, sa trebuiasca sa finantam, an de an, incorectitudinea solutiei busoiene. O stare mai buna de sanatate in Bucuresti, asigurarea de servicii medicale din ce in ce mai bune pentru bucuresteni in spitalele de stat, posibila contribuite a cetatenilor, prin primaria generala, la imbunatatirea actelor medicale, a salarizarii medicilor, a starii generale de sanatate si a sperantei de viata este un subiect care cere o discutie ampla, oricum mai mult decat o promisiune electorala care ar putea fi fantezista si paguboasa.

  3. Macovei este doar virful icebergului. Sunt implicate servicii de informatii romanesti si din strainatate si fel de fel de brokeri si speculatori imobiliari. Primele au oferit sprijinul pe teren si au facut o afacere extrem de proasta iar ultimele au legitimat ‘tranzactia’ si au profitat. Cine este in spatele ‘directorului de fatada’ Paul Lambrino? Cine l-a inventat si in ce scop?

  4. Cum poate combate Biserica djihadismul, cu asemenea teologi aproximativi ? Într-o răsunătoare declarație publică, acest inginer chimist ajuns papă catolic nu realizează că indirect reneagă convertirile făcute de Sfântul Pavel la Salonic!

  5. @ Liviu Bejan,
    Spitalul Bucur există, nu l-a furat, dărâmat sau închis nimeni, doar că profilul său este acela de MATERNITATE. Puţine şanse deci pentru o asistenţă calificată faţă de problemele de care sufereau răniţii de la „Colectiv”. Şi chiar şi aşa, cadre medicale de la Maternitatea Bucur au participat la acordarea primului ajutor răniţilor de la „Colectiv”, fiind primele la faţa locului.

  6. DOMNULE PREMIER, CE ASTEPTATI DUMNEAVOASTRA DE LA CRIMINALA ASTA? TREBUIE SA AJUNGA LA PUSCARIE PE VIATA…………….TRADATOAREA DE TARA SI NEAM CARE A DISTRUS ATATIA OAMENI TREBUIE EXTERMINATA………………………….NENOROCITA CARE A DISTRUS TOT SISTEMUL DE JUSTITIE CA SA SCAPE DE ADEVARATII ROMANI TREBUIE IMPUSCATA………………………SCARBA ASTA CARE A PLEDAT IMPOTRIVA STATULUI ROMAN PRIN CARE AM PIERDUT CODEX AURES TREBUIE MACELARITA. TOATE RETROCEDARILE MASIVE FACUTE UNGURILOR IN ARDEAL DE TRIO-UL BASESCU-UNGUREANU-MACOVEI TREBUIE ARS PE RUG CA IN EVUL MEDIU…………………….SA CONTINUU CU JAFURILE PE CARE LE-A FACUT MAFIA FOSTEI SECURITATI ROMANE (NAPARCA DIN GOGOL ESTE DOAR PADUCHELE DIN FRUNTE) TINUTI IN BRATE 10 ANI DE MAFIA MONDIALA TRICEFALA SUA-BRUXEL-RUSIA LA CARE ADAUGATI SECURISTII ARABI SI EVREI? CACI DOAR AU JEFUIT IMPREUNA TARA ASTA…………………………………….

  7. Sunt curios daca Mediafax va prelua din acest comentariu, stiind ca ei cer „incredere” de la cititori. Sa vedem cit de obiectivi si profesionisti sunt.

    Eu am criticat de la inceput aplicarea prin lege a acestui principiu de restituire „in integrum”, care, din cite stiu, nu s-a facut in alte tari foste comuniste. S-au gast alte solutii de compensare pentru proprietatile pierdute, care sa nu provoace atitea daune statului si suferinte populatiei.

    Eu nu atac dreptul la proprietate. Dar aici e vorba si de dreptul la mostenire, care este discutabil.

    Mai mult, o lege de acest fel, fara niste amendamente care sa protejeze pe cei vulnerabili, nu e o lege buna. S-au vazut efectele ei. A produs cu violenta o si mai mare cursa pentru innavutire, si a inrait relatiile sociale. Dl. Gittenstein insa a fost foarte fericit ca Romania, in sfirsit, saracii pot fi dati afara din case, si ca cei cu singe albastru pot sa se bucure de ceea ce au avut grija comunistii.

    Nu am nimic personal cu doamna Macovei (ea insa pare sa aiba cu dl Nastase o ranchiuna personala). Dar a facut o lege proasta pentru Romania, iar cei din Parlament care au aprobat-o ar trebui sa refelecteze la ce efecte a avut legea care au aprobat-o.

  8. Putem sa spunem ca asta a fost legea clasei „1%” pentru ca majoritatea romanilor in comunism nu aveau proprietatil, altele decit un apartament, o casa, sau o masina. Beneficiarii acestei legi sunt urmasii marilor proprietari de terenuri, sau manufacturieri/industriasi. Pe linga ei, sunt arivistii care au exploatat aceasta lege, abuzind drepturile altora. Cei care, neavind proprietati, au vazut oportunitatea vietii de a se inbogati rapid, prin orice mijloace.

    Mai trist este ca unele „servicii” pe vremea lui Basescu, probabil capii si unii „locotenenti”, au inchis ochii la aceste abuzuri, facindu-se complice regimului, dar tradind tara si interesele ei. SIE a arata verticalitate la un moment dat, cind Melescanu a ales sa nu isi incalce datoria in fata unui dictator care ii cerea sa tradeze Romania si sa isi deconspire agentii lui, ca asa avea el pofta, sa poata santaja in continuare. Dar, alet servicii, care ar fi trebuit sa raporteze si sa ia masuri, au tacut, si au permis jaful secolului in Romania. Asta a fost cel mai mare furt din Istoria tarii, cind un grup mafiot sub capatenia Basescu, au pus mina pe bani publici – sute de milioane de euro – banii romanilor simpli.

    Acest Capo del tutti Capi trebuie judecat. El a protejat, potentat si a condus un regim mafiot, care sa beneficieze inclusiv familia lui. Deocamdata il vad liber, si la tribunal pentru chestii minore. Dar el si-a tradat de facto tara.

  9. Atentie , Romania este inca condusa de Securitatea dirijata de junii generali basisti , ascunsa in interventii ale Justitiei , DNA , televiziuni , „jurnalisti ” .
    Cred ca suntem singura tara din Europa de Est in care serviciile se amesteca atat de mult in societatea interna – chiar daca nasucul meu imi spune ca in Polonia Securitatea locala este si ea extrem de activa .
    Va amintiti dobitociile debitate de aceasta Macovei in septembrie , in valul de isterie ” vrem refugiati sirieni ” al Frau Merkel ( care , paradoxal , alunga din Germania romanii si bulgarii crestini si europeni ) ?
    Citez ” refugiatii sirieni primiti in Romania vor aduce bani , pentru ca Romania va fi platita pentru intretinerea lor ( nota mea – am fi cersetorii eterni la banii altora , nu ? ) . Iar daca printre ei sunt teroristi , e treaba serviciilor sa-i descopere ” .
    Are tupeul idioata sa vina cu aceasta declaratie in fata familiilor celor 130 de persoane ucise de teroristii franco-magrebieni pe terase si la spectacol ( doi erau ” refugiati sirieni ” , kamikaze la Stade de France ) acum?

  10. Slava Domnului, funia incepe sa se stranga in jurul gatului lui Macovei precum latzul in jurul parului/alegeti dv ce-i figurativ aici. Chiar in conditiile aberante ale schimbarii de guvern, se pare ca raul adus tarii de legile macoveiesti/basesti e asa de mare ca nu mai poate fi ascuns. In pofida interferentei continue si intense a unor puteri/interese straine, sta in datoria unor adevarati lideri politici si de opinie sa informeze pe toate caile cetatenii despre ce s-a intamplat dela 2004 incoace si sa ceara pedpsirea celor vinovati, inclusiv din aparatul de justitie si servicii.
    p.s. si daca tot suntem la ce trebuie facut cu celeritate, PSD trebuie sa se ingrijeasca de cum se numara voturile la anul, altfel se va intampla cam la fel ca mai mereu dela ’89 incoace in cea mai pura traditie stalinista – alegerea lui Iohanis in Republica Moldova, echivalenta cu multitudinea de voturi pentru Tokes in Dobrogea sunt direct din Ilf si Petrov.

  11. 1. Asta-i complet talamb , cu siguranta ca are nevoie de perfuzii in cap !

    … de-o vreme-ncoace ne tot da mesaje in engleza !!! ( poate asa l-or fi indrumat consilierii lui straini , „aia onorificii” , adica fara bani , dar cu o imensa dragoste si grije de resursele Tarii !!! )

    ….
    http://www.stiripesurse.ro/ponta-rupe-tacerea-in-ziua-cand-la-psd-se-naste-un-lider_976125.html

    … FARA CUVINTE :

    http://www.stiripesurse.ro/fotografia-care-face-senzatie-pe-internet-ponta-alaturi-de-boc-sunt-fff-fericit_976133.html

    2. Hai ca si cu makovizda asta , v-ati jucat cu focu’ , cand erati pe cai mari si aveati tot felul de informatii cu ce se ocupa vodcarista , cu toate ong-urile finantate din afara de tot felul de „iubitori de bine ai Romaniei” , ati facut pe democratii si ati lasat-o pe damblagista sa-si faca mendrele .

    Ce pe vremea aia nu existau tot felul de articole si paragrafe referitoare la complot organizat si finantat din afara, impotriva ordinei de drept ?

    http://roncea.ro/2010/09/09/lumeajustitie-ro-dezvaluie-monica-macovei-implicata-pana-in-gat-in-spalarea-misa-fostul-ministru-al-justitiei-a-facut-presiuni-directe-pentru-achitarea-lui-guru-bivolaru-interviu/

    La fel si cu flatultu’ de bassecu . Nu i-ati ingropat voi pe curatii si frumosii astia doi , v-au ingropat ei pe voi , c-asa-i viata , cruda si nemiloasa , si ma repet ca prostu ‘ cu ce-am mai spus :

    Decat sa planga mama , mai bine sa planga masa !!!

    Ori suntem „bagabonti” , ori nu mai suntem !
    Hai ca si cu prea multa democratie nu e bine ca dam in altceva , se stieeee !

    PS Bai sarac printz de tiniche , avut mult emotzion si nu putut mancat kkat pana la capul , iar printzes forte mult presion uretral avut lipse .

  12. TSD si alternativa “Stanga Noua”: Se va naste, azi, o stea a leadershipului feminin? Rezultatul alegerilor Congresului TSD, de azi, va fi, fara indoiala, un barometru al vremurilor care vor veni pentru PSD. Indirect, as spune, si un plebiscit pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea. Faptul ca acest “plebiscit” vine la mai putin de doua luni de la alegerea presedintelui PSD reprezinta un revelator pentru starea de leadership si de limpezire a apelor din partid. Dintre cei trei candidati la presedintia TSD, Gabriela Podasca, Gabriel Petrea si Andrei Tinu, in cursa au ramas primii doi, dupa retragerea lui Tinu in favoarea lui Petrea. Congresul TSD, de sambata, are loc sub auspiciile a doua tipuri de discurs, total opuse, privind prezentul si viitorul stangii. Deputatul Mihai Sturzu, presedintele TSD, a evocat tragedia de la Clubul Colectiv, in care 60 de tineri si-au pierdut viata, avertizand ca “nu se mai poate asa”, ca PSD trebuie sa evolueze in urmatorii ani, sa-si schimbe sigla, numele si oferta politica, sa se distanteze de “pacaleala” FSN. In context, i-a cerut lui Liviu Dragnea, prin trimiterea si la situatia juridica a acestuia, sa se retraga din fruntea partidului si sa convoace un nou congres. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a facut declaratii contradictorii, amintind de replicile bramburaresti ale unui pitoresc personaj caragialesc: “Sa se revizuiasca, primesc; dar sa nu se schimbe nimica”. A respins atacurile lui Sturzu, contraatacand cu alegatia ca “sunt cativa care nu au inteles ca PSD a intrat intr-o alta etapa.” A sustinut “transformarea”, afirmand, cu referire la alegerea noului presedinte TSD, ca “Nu le mai spune președintele partidului nici senatorilor, nici deputaților, nici tinerilor pe cine să își aleagă lider.” Insa finalul a fost stupefiant, de nou Farfuridi: “Vreau ca Gabi Petrea sa fie presedinte”! Desi tinerii sunt intotdeauna purtatori ai noului, Victor Ponta a fost o confirmare stralucita a acestei idei (stiu ca opozantii politici o vor contrazice din reflex, insa e problema lor daca recunosc sau nu o realitate), nu stiu cum se face ca intinerirea leadershipului feminin al PSD a cam ramas in urma. A recunoaste, de pilda, comparativ, ca PNL este cu un pas inainte, nu este o chestiune care sa tina de partizanat, ci de realism. Gabriela Podasca, cu a sa alternativa, “Stanga Noua”, si cu a sa vointa politica de a aduce tinerii mai aproape de Stanga, mi se pare a fi o candidatura potrivita la presedintia TSD. “Astăzi, mai mult ca oricând”, motiveaza Gabriela, “avem nevoie de o‪ Stânga Nouă‬, din care tinerii din România să își dorească să facă parte.” Sper si eu, odata cu candidata, ca tot mai mulți tineri se vor regăsi în programul ei politic (http://goo.gl/5Uje7P).

  13. Sfântă maliţie, domnule profesor şi domnule Prim-ministru… să-şi ceară scuze, spuneţi ?

    Adică aşa …să zic, ca atunci când cineva face o boacănă, o ghiduşie exagerată, o glumiţă mai fără perdea şi “ne râdem cu toţii ”, dar nu prea-i râsul nostru? Ca atunci când cineva scapă farfuria cu salată de boeuf, cu omuleţ de zăpadă deasupra, pe covorul proaspăt şamponat al gazdei? Ca atunci când un tip vine la nunta unei cunoştinţe înţolit în cămaşă înflorată, în bermude şi cu colan de orhidee la gât, pentru că a auzit de la un alt prieten că ar fi o nuntă în stil hawaian, în timp ce toţi ceilalţi masculi transpiră din greu, în smokinguri ?

    Unde s-a mai pomenit ca şarpele boa să-şi ceară scuze de la de căprioară , că a rănit-o la botic, în timp ce-o înghiţea? Scuze şi penitenţă în “coate şi-n jănunchi” faci dacă buna ta intenţie a pavat, de fapt, din greşeală, iadul, şi eşti silit să recunoşti asta …dar dacă intenţia ta explicită a fost nu numai să pavezi iadul cu iniţiativele tale , ci să-l şi tencuieşti, să-l zugrăveşti şi să-i pui termopane? Mai are rost să-ţi ceri scuze?

    Nimic din ceea ce a făcut Monica Macovei nu a fost întâmplător. Nimic din ceea ce face dânsa şi ACUM nu este întâmplător. Aversiunea acestei cucoane pentru poporul român este evidentă şi nici o clipă nu a încercat să o ascundă. În momemtul de faţă, Monica Macovei are nevoie de un “suport”, de un partid de admiratori fanatici care să o propulseze în Parlament, nu neaparat “pe persoană fizică”, ci, mai curând ca doctrină … cu alte cuvinte are nevoie ca antiromânismul său violent să poată deveni legitim, prin vot popular. Deoarece, în ciuda dezastrului provocat de înţelepciunea sa legislativă, încă nu a “finalizat”… Cine sunt însoţitorii săi de parcurs? După părerea mea nişte “neterminaţi”, nişte purtători de pantaloni fără pic de virilitate în interiorul lor, altfel, egocentrici şi uşor de manipulat din această cauză, ermetici din punct de vedere emoţional, un fel de acarieni crescuţi în praful bibliotecilor , dar neadaptaţi pentru ieşirea la lumină… Mihail Neamţu, Adrian Papahagi… alţii asemenea lor. La admiratori “externi” i-aş evidenţia pe Gabriel Liiceanu sau Mircea Cărtărescu… toţi sunt marcaţi de autism social, toţi sunt de-un narcism cu miazme ucigătoare, toţi pot fi lesne subordonaţi scopurilor oculte ale cocoanei Macovei, pentru că nu se pot concentra în mod real şi pe altceva decât pe propria lor “genialitate ” stearpă.

    E interesant cum relatează o bună parte din presă “AFACEREA PRINCE PAUL” …Cam aşa: social democraţia şi, în special Ion Iliescu l-au inventat pe acesta… guvernele de stânga l-au susţinut… şeful cancelariei lui Adrian Năstase este artizanul afacerii… pe Adrian Năstase l-a învăţat Truică să-şi ascundă banii în China… Remus Truică era “omul de casă” al lui Adrian Năstase…După o pagină de nenorociri cu originile în guvernele de stânga şi , mai ales în guvernul lui Adrian Năstase, se adaugă două rânduri la sfârşit, cu litere mititele despre cine l-a năşit pe PRINCE junior, şi despre faptul că Truică avea “bune relaţii cu premierul”( în 2006-2007) . Evident , spre deosebire de risipa de punctări pe “ADRIAN NĂSTASE ” din prima parte a articolului, în final premierul din 2006-2007, nu mai este numit.

    Se scontează, cu gingăşie , pe memoria scurtă a publicului, pe confuzia din căpşorul său blond, pe neatenţia acestuia… senzaţia din finalul relatării este că, evident, Adrian Năstase stă la originea tuturor matrapazlâcurilor cu drepturile litigioase ale unui prinţ închipuit!

  14. @Carcotasu: stii foarte bine ce am dorit sa spun. Maternitatea nu e chirurgie generala. Maternitatea Bucur era si pe cand era spitalul Bucur, de fapt acolo erau policlininca Bucur, spitalul Bucur si maternitatea Bucur. Iar spitalul Bucur avea un serviciu foarte bun de chirurgie, printre altele.

  15. Să nu aruncăm întreaga vină în spinarea Monicăi Macovei şi a ambasadorului Gittenstein ! Liberalii sunt cei care au făcut presiuni şi au promovat o formă perversă de «restitutio in integrum» ce a fost practic o invitaţie la corupţie şi ilegalităţi. Sub paravanul reparării abuzurilor făcute de regimul comunist, s-au făcut alte abuzuri : au fost revendicate şi acordate inclusiv proprietăţi înstrăinate/pierdute înainte de 1946 prin tranzacţii legale ori exproprieri, s-a acceptat cedarea drepturilor litigioase, a unor moştenitori inventaţi, evaluări la preţul pieţei actual, etc… etc… ! Însă aceasta a fost dintotdeauna politica dreptei, indiferent de siglele partidelor : să pună mâna pe tot ce se poate pentru a acumula capital ! Astăzi, fiind aliat cu Tăriceanu, noul PSD tace precum porcul în păpuşoi, şi se face vinovat de acest lucru în ochii electoratului său.

    Alianţa dintre dreapta şi stânga este o greşeală politică colosală deoarece arată că diferenţele de opinii sunt doar aparente, în realitate nu se deosebesc decât prea puţin. Este de fapt o CAPITULARE. Ce consens poate exista între posesorii de bogăţie şi cei care muncesc pentru a o produce fără să obţină beneficii pe măsură ? O asemenea coabitare reprezintă mană cerească pentru partidele extremiste ( vezi turul I al regionalelor din Franţa ! ) şi pentru mişcările anarhiste de tot felul care denunţă un „establishment” putregăit, ce minte şi nu face nimic decât să-şi asigure avantaje.

    Un partid de stânga trebuie să creadă în idealurile stângii şi să facă o politică de stânga pentru a fi şi a rămâne credibil în ochii alegătorilor. Altminteri, nimic nu-l poate scăpa de la dezastru !

  16. In urma cu cca. 2 ani de zile am scris chiar pe acest blog ca Monica Macovei a creat adevarata schema PONZI cu aceste legi .
    Practic , a creat FURTUL PERFET LEGAL !!!

    Toata aceasta combinatie de legi privind restituirea in natura a proprietatilor si numirea unor marionete in justitie ( pe care tot ea ii conducea ! ) s-a dovedit instrumentul perfect pentru DEVALIZAREA acestei tari si acoperirea oricaror urme .

    Eu personal o consider pe aceasta individa drept cel mai mare ESCROC al timpurilor moderne . Cu mult peste Bernard Madoff , Charles Ponzi , Scott Rothstein sau Jordan Belfort ( Lupul de pe Wall Street ) . Astia sunt copii de tzatza pe langa Monika noastra 🙂

    Eu nu cred ca Monika Makovei a fost sluga lui Traian Basescu . Eu cred ca a fost o relatie gen ” serviciu contra serviciu ” . Macovei l-a protejat pe escrocul de Basescu cu vânzarea flotei si Basescu i-a facilitat Monicai Macovei aceasta escrocherie cu restituirea proprietatilor . Practic , s-au acoperit unul pe altul . Din ce stiu , erau si prieteni de pahar …

    http://www.therichest.com/rich-list/nation/10-of-the-biggest-ponzi-schemes-in-history/?view=all

  17. Firele acestei ”restitutio in integrum” duc spre exterior. Scârnava asta alcoolică ca și chiorul bețivan au susținere ocultă.

  18. „multitudinea de voturi pentru Tokes in Dobrogea” / Păcat că dispare această țară, România. Și nu vor mai veni mongoli să ne salveze! Trăim în Pax Americana, nu? Încerc să definitivez o carte a istoriei noastre.

  19. Teoria chibritului: Academismul si cacofoniile. Citesc un articol, cu mii de vizualizari si zeci de comentarii, despre teoretizarea cacofoniilor, izvorat, parca, dintr-un fel de zel academist: http://www.contributors.ro/cultura/romania-lui-%E2%80%9Eca-si%E2%80%9D-mic-studiu-de-sociologie-a-inculturii/#comment-263874 Comentariu FP (pe textul articolului): Mi se pare ca acest “ca si” se bucura de o atentie nemeritata. La fel, cred, si “-ca ca-”. Cineva a spus mai sus ca este vorba despre o simpla norma sociala, as indrazni sa sustin si mai mult, ca este vorba despre o nevinovata perceptie sociala (si cand spun “nevinovata” am in vedere lipsa de intentie). Dupa parerea mea, denumiri precum ” Banca Comerciala” sau “Biserica Catolica”, ori expresia “mananca caviar” sunt corecte si asa trebuie sa ramana. Eu, cel putin, asa le voi folosi intotdeauna. Cand le rostim, exprimam ceva firesc, natural, excesul sau tendentiozitatea de interpretare, daca vrem, vine in urma unui asociativism mental deliberat. Inca doua aspecte, care sper sa dea o clarificare si mai mare. Sunt cazuri in care lingvistica si dictionarele au mers pe cuvinte si expresii care au corectat regulile, nu invers, adica pe ceea ce s-a inradacinat social, cunoscand ca obisnuinta este greu corectabila, uneori poate imposibila (nu retin acum sursa). In al doilea rand, daca vrem o regula, cred ca s-ar putea referi la cacofoniile care contin un “ca” individualizat, care nu face parte dintr-un cuvant (“ca Caragiale”). In niciun caz, nu ar trebui sa fugim de apropierile de “ca”-uri (-ca ca-) din rostirea succesiva a doua cuvinte (“Luca Caragiale”). Pentru a incheia intr-o nota mai destinsa, va invit sa ne amintim de o replica a actorului Marin Moraru: Monseur se scrie, monseur se citeste, ce umblati cu cioara vopsita!

  20. Dl tariceanu nu e direct responsabil? De ce doar Macovei? de ce nu și guvernele Ulterioare? Nu putea fi ulterior modificat nimic?

  21. Nu pot sa o suport pe vrajitoarea asta .
    Dar are cu ea tot sistemul – toate televiziunile idioate romanesti , sustinerea urmasilor Dreptei anilor 1990 care monopolizeaza astazi serviciile transformate in DNA si procuraturi , sociologii – filozofii datatori de lectii si de gandire unica …

  22. centru

    paradoxal , alunga din Germania romanii si bulgarii crestini si europeni poa vrei sa zici cetateni europeni in masura in care se egzista asa cetatenie si da o savoare deosebita „valorilor” europene bestice si catolice … adica vorbe de prostit prostii!!

  23. Domnule Nastase, in ciuda unor greseli pe care le-au facut, ei au venit cu o anumita conceptie pe care au vrut s-o implementeze. Spuneti: „Ceea ce vedem in ultimii ani, este rezultatul aplicarii „principiului” restitutio in integrum, care nu a fost acceptat in niciuna din tarile foste comuniste.” – lucrurile stau si nu stau asa. Dvs. ati atras atentia in acea motiune de cenzura, dar asta nu inseamna ca acela ar fi trebuit sa fie rezultatul, adica, pe scurt spus, jaful. Ati atras atentia inca de atunci ca ar putea sa determine coruptie sau aparitia unei mafii. Insa asta nu inseamna ca asa ar fi trebuit sa se intample! Totusi, s-a intamplat asa. Acuma vor plati. Cu totii. Si vor trebui sa se recupereze si sumele dobandite ilegal.

    http://lucianisar.com/general/costul-finantarii-jafului-de-la-anrp/

    Unde se arata, in final, ca:

    „In concluzie, la o analiza mai nuantata, costul platit de contribuabilii romani pentru despagubirile supradimensionate este mult superior valorilor comunicate in spatiul public.”

    Or, statul roman are datoria constitutionala de a lua masurile necesare prin care sa recupereze ceea ce s-a furat si: „Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infractiuni ori contraventii pot fi confiscate numai in conditiile legii” (Constitutia Romaniei, art. 44, al. 9).

    Vreau sa spun ca una e sa vii cu o conceptie si altceva e cumpararea drepturilor litigioase si apoi plata despagubirilor supraevaluate direct din Trezoreria statului, cu Ministerul de Finante partas la escrocherie!

  24. D-le Nastase , treaba cu scuzele lui Macovei mi se pare ridicola ! Scuze ar trebui sa va cer eu pentru ca incalc in mod repetat termenii blogului sau Zev pentru ca nu intelege in ce lume traieste sau serbanfl pentru ca-i paracios .
    Nicidecum , Monica Macovei !
    Dansa este creierul celei mai mari escrocherii din Romania care a dus la furaciuni si abuzuri de neimaginat .
    Locul ei este la Organizatia PDL Rahova .

    http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Timisoara/Stiri/Nadas+judetul+Arad+Satul+retrocedat+integral+din+nou+in+instanta

    Aceasta escroaca patentata a nenorocit milioane de oameni si trebuie sa faca obiectul unei plangeri penale impreuna cu toti cei care au gandit aceasta schema Ponzi : Basescu , Daniel Morar , Gittenstein , etc. Monica Macovei este un fel de Ioana Maria Vlas la puterea 1000 .
    Ar trebui sa se sesizeze PSD-ul si Parlamentul Romaniei si sa inainteze Procurorului General o plangere penala .

    P.S. Poza aceea a lui Macovei nu mi se pare cea mai fericita . Cred ca este facuta dupa o betie din aia gen ” 7 zile 7 nopti ” , cu etnobotanice si pitici sado-maso imbracati in latex . Nu stiu , parca si-a bagat botox in cearcane . Trebuia sa publicati si un avertisment la poza , interzis sub 18 ani . Sa nu se sperie copii , sa avorteze vreo gravida …
    Chiar voi folosi poza asta ca sa-mi invat cainele sa latre .

  25. ASTA se întâmplă atunci când guvernanții și opoziția nu conlucrează, iar fiecare parte se înverșunează să respingă orice propunere a celuilalt doar fiindcă celălalt e de cealaltă parte.
    O colaborare pe probleme ar fi benefică.
    Atunci nici electoratul n-ar mai vedea relațiile dintre partide ca pe o harță permanentă.

  26. L-am ascultat întâmplător pe Mihai Bușoi și, deși îl simpatizez pentru calmul său imperturbabil, pentru politețea sa și claritatea exprimării, m-a vexat liniștea cu care prezintă „proiecte”, cum se spune acum, de amploare pentru București, de parcă ar face scenarii pentru filme fantastice.
    Omul te asigură că totul e ușor, că trebuie doar să vrei, că se vor „identifica” și terenuri, și spații, și bani, și-ți lasă impresia că cei dinaintea lui N-AU VRUT, de-aia n-au făcut.
    Mihăiță rostogolește din guriță cu seninătate sute de milioane de euro, dându-le apă la moară celor care cred că toți primarii generali de până acum au luat banii ăștia acasă, năpăstuindu-i pe bucureșteni.
    Eu chiar vreau să câștige alegerile să văd minunile cu ochii mei.
    Mai știi?

  27. Ar trebui sa ofere scuze, dar nu o va face, din mai multe motive, dintre care unul este autoconvingerea ca a facut bine, un altul ca romanii nu asteapta scuzele Monicai Macovei fiindca stiu ca mor de foame pana atunci, un al treilea ca Monica Macovei are preocupari pentru prezent si viitor asa ca nu cred ca se gandeste la faptele trecute,…Ceea ce vad este ca, dupa agitatia din zilele debarcarii lui Ponta, mzecistii par a fi intrat intr-o stare de aparenta detasare, generatoare de intrebari. Si nu zic mai mult fiindca stim zicala politica „poate lumea sa ma injure, numai sa vorbeasca despre mine”. De Truica am si mai putine de zis. O opinie diferita am si anume aceea ca momentul Kaas a fost mai important, pentru necazurile lui, decat pare. Cred ca s-a aratat, mod comun pentru anumiti romani, lipsit de satietate financiara si lipsit de chibzuinta.

  28. O…N-o va face niciodată, d-nule Prim-Ministru! Macovei a fost parcă intenționat creată de acest regim băsist ca ministru-slugă bun la toate de la a „fabrica” legi năroade, până la a sări peste ele, sau a se deplasa pe sub ele ca să iasă furtișagurile cât mai oficiale, credibile, normale…„Mama răniților” în materie de penali, Macovei a știut în orice regim să se deplaseze printre legi, precum peștele-n apă, a calculat până și poziția virgulei în enunțul unei legi în așa fel încât să se situeze întotdeauna „de partea legii”! Nu, cum să-și ceară ea scuze?Pentru mintea ei, nu există nimic ilegal care a adus atâtea nemulțumiri și haos în justiție, în țară, ba…și-n Constituție. Unii o numesc „femeia-comisar” și înclin să cred că au dreptate, mai ales când poartă cutia Pandorei plină cu minciuni la Bruxelles și o deschide, așa, ca pe o trufanda pentru a da plăcere mai-marilor ei stăpâni. Nu, ea nu-și va face niciodată „mea culpa” și nu din mândrie, pentru că ea nu are așa ceva, ci din servilism și prostie. Procuror-ceaușist a fost, procuror-ceaușist va rămâne!

  29. M-am distrat copios ieri .
    Jurnal de Actualitati romanesc din ianuarie 1940 – gara Chisinau , regele Carol al II -lea intampinat de tarani basarabeni in cojoace cu ” Ura ! Ura ! ” , in centrul orasului copiii de scoala in uniforma , publicul , clerul , oamenii rup cordoanele si il inconjoara , defilarea Armatei cu ofiterii superiori cu sabia scoasa , infanteria , cavaleria , trupe purtate in camioane , tancuri Renault ….
    Jurnalul aceluiasi personaj ” 27 iunie 1940 – sunt trezit la 2 noaptea de Urdareanu care a primit un mesaj de la Davidescu convocat la miezul noptii de Molotov . Ni se cere Basarabia si Bucovina de Nord …. Ma scol la 7 dimineata .
    Asist la examenul de bacalaureat al lui Mihaita . Toti eram emotionati . Copiii au raspuns foarte bine ..
    … Consiliul de Coroana la 12 … in Basarabia e mai grav decat credeam …. Al doilea Consiliu noaptea – … Cedare ….Am plans toata noaptea cu Duduia …
    30 iunie – Sovietele ocupa chiar un colt din Romania Veche , regiunea Herta din Dorohoi . Aud ca ar fi lupte , doi morti … Sper in rezistenta locala care sa-i opreasca pe rusi ….
    1 iulie – comportamentul evreilor in Basarabia este oribil .Aveam dreptate cerand reorganizarea FRN ( Frontul Renasterii Nationale ) in Basarabia . Sefii locali FRN intampina bolsevicii cu steaguri rosii . Soldatii basarabeni dezerteaza . Militii probolsevice asasineaza ofiterii si populatia care vrea sa fuga . Urlu la telefon la Tatarascu cerandu-i masuri … ” .
    Ce comedian !
    Ce las !
    Un sef de stat responsabil ar fi plecat in toiul noptii spre Basarabia , ar fi organizat rezistenta , sustinut populatia locala …
    El , sculat la doua , se culca din nou si participa la bacalaureatul lui Mihai …
    Carol uita ca avea doar rol consultativ Consiliul de Coroana – la care participa camarila lui , chiar un aghiotant , Balif …
    El , seful absolut , nu are nici o raspundere …
    Cinismul cu ” sper in rezistenta la Herta ” cand el putea , printr-un simplu ordin , deschide focul in fata ciolovecilor lui Stalin …
    Iar ” tip la Tatarascu ” este de antologie ….
    Cata cruzime la acest om , vazand jurnalul din ianuarie , taranii in frig , armata defiland ( erau capi de familie mobilizati , din martie 1939 era mobilizarea partiala , cei care defilau aveau toti copii si gospodarii la tara nelucrate ) , i-a abandonat ca pe niste nimicuri …

  30. Luminita Arhire
    decembrie 11, 2015 la 9:05 pm

    @Liviu Bejan decembrie 11, 2015 la 7:32 pm
    ………………………………………………………………………………………………

    Banuiesc ca la mine va referiti când pomeniti de obsesie .

    Eu nu sunt deloc obsedat de Victor Ponta .
    Doar am criticat masurile economice luate de dansul care mi s-au parut deplasate , abuzive sau otraveau viata oamenilor . Eu l-am votat pe Victor Ponta si in multe din postarile mele chiar l-am laudat , când a fost cazul .

    Intr-adevar , in ultima vreme nu trecea ziua ca Victor Ponta sa nu faca vreo tampenie si l-am taxat ca atare .

    Faptul ca dumneavoastra traiti intr-o lume paralela si nu va afecteaza , nu intelegeti sau sunteti dispusa sa treceti cu vederea anumite masuri ale d-lui Ponta nu inseamna ca altii trebuie sa stea pasivi si sa inghita tot felul de abuzuri si mizerii .
    Stiu , pupincurismul este a doua natura a romanilor . De-a pururi … Stiu , limba catifelata si dulce , mult aduce !
    Doar ca nu sunt genul …

    In ultima vreme am trecut cu vederea peste toate rautatile si provocarile pe care mi le-ati adresat . Dar imi pare ca dumneavoastra ati dezvoltat o obsesie pentru mine …

  31. @Motanul Încălțat

    Monica Macovei nu a venit o o ”concepție”, ci o schemă de ”afacere” transpusă într-un text legislativ. Iar schema, cred eu, i-a fost livrată drept ”o concepție” și, chiar dacă ia- văzut riscurile, nu a fost în măsură să o refuze. Cred că se apropie momentul în care chiar dna. Macovei ne ca oferi mai multe explicații la temă.

  32. In 1999 Premierul Vasile constata (autocritic ?) ca in Romania nu mai este nimic de furat. Dupa cum vedem acum mai exista mult de furat si restitutio in integrum a rezolvat si asta. Dar pe atunci Basescu/PD se opunea feroce restitutio in integrum asa ca CD nu a mai apucat sa rezolve buba.

    Dupa 2004 s-a sucit devenind aprator feroce al restitutio in integrum
    Prietenii lui licurici mari si mici Fam. Cocos si Mr. Gittenstein stiu de ce.

    La fel si Macovei ex aparatoarea drepturilor omului s-a specializat brusc si ingust pe dreptul la proprietate si a schimbat drepurile omului pe dreptul lui Robespierre.

    Asa este in politica . Este tentant sa predici ce se vinde… Si s-a vindut gras.
    Dar asa cum vede si Basescu & Udrea prietenii nu te mai tin minte. In locul lui si al lui Macovei chiar as fugi in Congo.

    Nu de alta dar DNA a cam arestat tot PSD -ul si are inca are foame de arestari caci nu sunt nebuni sa proclame mission accomplished si sa se autodesfinteze.

  33. @ Cris,

    Eu chiar vreau să câștige alegerile să văd minunile cu ochii mei.

    Doamne fereşte-ne şi ne apără. Iar ţi-e dor de-o experienţă? Asta ar merge doar dacă după vreun an l-ar lua DNA-ul cu vreo mită, ceva… deşi fiind de la PNL e puţin probabil. Ş-atunci, în 4 ani, dracu’ ne ia!

Lasă un răspuns