Sarbatoarea Sf. Apostol Andrei

images-1

 

 

Crestinii ortodocsi il sarbatoresc astazi pe Sfantul Andrei. Sfantul este cunoscut ca fiind cel care i-a crestinat pe inaintasii nostri. Poate tocmai de aceea, sarbatoarea sa este cu atat mai bine primita cu cat este legata de 1 Decembrie, sarbatoarea nationala a romanilor.

In seara de Sfantul Andrei se pune grau la incoltit pentru fiecare membru al familiei. Cel al carui grau este frumos si inalt se spune ca va avea un an bun si sanatos. Traim vremuri dificile, in care avem nevoie de orice fel de veste buna am putea primi. Dar pentru toate acestea este nevoie si de ajutorul nostru. Graul nu trebuie sa fie incoltit de minciuna si rautate, cum s-a mai intamplat in ultimii ani , ci de sentimentul de speranta.

Noi ne-am strâns cu totii la miezul noptii si am baut un pahar de sampanie pentru Andrei, fiul cel mare, si i-am urat să aibă mai putine griji si mai multe bucurii. Si să fie sănătos.

Astazi, peste 700.000 de romani isi sarbatoresc onomastica. La multi ani tuturor.

 

28 de gânduri despre “Sarbatoarea Sf. Apostol Andrei

  1. Măcar în zilele de sărbătoare să fie ținute cât mai departe de noi, de casă, vanitatea, ura, invidia, prostia. Mulți, mulți ani fericiți cu sănătate tutror care poartă numele Sf. Apostol Andrei.

  2. Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc mai este numit şi „Cel dintâi chemat” întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat. La multi ani!

  3. LA MULȚI ANI, ANDREI NĂSTASE!
    Să fii sănătos, să ai bucurii, în primul rând alături de familie, în al doilea rând alături de fetele de la Bonton și de ALTELE!

  4. La mulți ani fiului dvstră de ziua onomastică. La mulți ani tuturor de 1 Decembrie! Gând bun și curat să ne dea Cel de Sus!

  5. Numai bucurii de la fiul Andrei!
    Numai bucurii și de la urmașii lui Andrei!
    @România
    La mulți ani!
    Bucurie mare o să fie dragă Românie, cât de curând. Sunt semne că, în sfârșit, americanii au înțeles că există un pact germano-rus (sau ruso-german că tot rușii vor pica în picioare!).
    Apropos de postarea anterioară și comentariile adiacente. Ce este mai important: Destrămarea Jugoslaviei și umilirea Serbiei sau ruperea Georgiei și Ucrainei, cu recuperarea Crimeii?!?
    Sărbători fericite tuturor!

  6. 1. Bravo Taricene , felicitari pt. initiativa ! Imi place motociclistu’ are oua .!

    ” Ca urmare a anulării recepţiei de 1 Decembrie de la Cotroceni, Călin Popescu Tăriceanu organizează şedinţă solemnă la Senat pe data de 2 decembrie, când parlamentarii se întorc din mini-vacanţă, si o receptie care să marcheze Ziua Naţională.

    La ceremonia organizată cu prilejul Zilei Naţionale, vor fi invitaţi foştii preşedinţi , dar şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, precum şi şefi ai unor instituţii publice.”

    2. Pie noi nici in cooor nu nie dore die voi , mai hunilor , si puteti sa faceti ce vrea muschii vostri in Tara asta , ca pie noi nie apara jigodia ordinara de bashinescu , de micutzu’ de sobolan pontac demisionat , si mai ales de marele groh roman ghiolbanis , iar noi dormim fericiti die atata dragostie pt. iei

    http://www.antena3.ro/actualitate/incident-extrem-de-grav-la-sfantul-gheorghe-327280.html.

    ARAFAT , PREFECT GENERAL PE TREI (3) JUDETE IN HARCOV VREM !
    http://www.comisarul.ro/politic/insuportabil/mizeria-arafat-se-dezice-de-gunoiul-p_636350.html

    BINE MAI ZICE UN VECHI PROVERB ROMANESC ” SAT FARA CAINI ” !!!

  7. Sfântul Andrei, călătoria în Angulum, înainte de răstignire. Apostolul era în cea de a patra călătorie misionară. Merge acum pe litoralul nord-pontic şi binecuvântează fostul “Tărâm al Amazoanelor” aşa cum era cunoscut pe vremea lui Alexandru cel Mare. Aici, peste câteva decenii, împăratul Nero va face o geopolitică extrem de imaginativă. Dar stabilitatea indusă va fi demolată de Iraclie –faptele sale sunt amintite grafic la mănăstirea Moldoviţa- atunci când îi invită pe khazari. Cronica lui Nestor mai adaugă o călătorie misionară, anume pe dealurile Kievului. Prin această adăugire, Cronica lui Nestor se dovedeşte a fi un fabricat semi-apocrif. Totuşi, are şi un nucleu dur. O parte din Cronica episcopului Ioan de la Nikiu, oraş aflat în “delta biblicelor sfinte” cum va zice Mihai Eminescu. La mulţi ani !

  8. Pacat ca, in timpul in care a fost premier, dl Ponta nu a dat drumul programului Bizon-2. Mai aveam si noi noutati la defilare, in afara de dube. Oricum , interesanta ideea de a arata poporului dubele, de ziua nationala, este?

  9. Să aveți numai bucurii de la amândoi copiii și să aveți sănătate toți , pentru că nu știu să existe lucru mai valoros decât sănătatea și satisfacția spirituală, care este mai profundă și mai de durată decât celelalte trupești! La mulți ani!

  10. La Multi Ani, Romaniei Mari, de Stinga! Astia de dreapta, strinsi uniti in jurul doamnei Gorghiu o sa se felicite reciproc ca la anul, va triumfa iar basismul. Cei de la putere o sa isi dea singuri lor si prietenilor, in timp ce astia multi ramasi cu gura cascata o sa stea cuminti sub linia lui 3% trasata de duduia Gorghiu. Si sa vedeti cum o sa se jeleasca tehnocratii de pe dreapta de cit a umflat Ponta datoria publica, si , cum vai, nu mai avem bani sa dam la spitale si educatie.

    Am urmarit la Antena o emisiune surrealista despre cum un sat intreg a fost dat unor asa zis proprietari. O femeie batrina vroia sa se spinzure ca au venit cu executorii sa o dea afara din casa ei. S-a dovedit ca a fost un fals. Asa ceva nu cumva ar trebui pedepsit cu plutonul de executie? Dreptul la proprietate merita cu aceste costuri? Eu imi diresc ca la anul sa fie revizuita legea restituirii proprietatilor cu efect retroactiv, si care sa prevada pedepse imense pentru aceste animale care au primit ce nu li se cuvenea, aducind atingere drepturilor celorlalti. Inclusiv cu nationalizare si suturi publice in posterior. Poate de un guvern de stinga mai ferm sa faca ceva sa nu mai auzim de cazuri din astea de Ev Mediu.

  11. Ma confesez aici ca m-am cam saturat de lupta asta continua intre stinga si dreapta. De la Marx incoace tot ne luptam intre clase. Azi intre clasa 1% si clasa 99%.

    Ceva idei noi nu mai apar? Ideea ‘verde’ de exemplu, miscarile pentru mediu, s-au cam plafonat si ele. Pentru ce ne mai luptam, ce mai vrem sa obtinem, asa, ca specie?

    Tinerii vor o tara „ca-n Vest”, dar in timp ce ei viseaza frumos in piete, lumile astea din Vest se descompun. Unde ne mai uitam, de unde luam lumina?

    Poate anul care vine sa aduca si ceva raspunsuri folositoare.

  12. A Mongolian union leader opposed to the proposed sale of his country’s coal mining industry to China set himself on fire in protest, according to reports. “The government no longer supports our company, families of the workers are forced to starve,” said the unnamed man, according to the Daily Mail. “This is why I will burn myself for the people of Mongolia and our children.” Two men use their jackets to try to extinguish the flames, as members of the press rush over to try to help, too. The man was rushed to the National Trauma and Orthopedic Research Center of Mongolia, where he was in critical condition after suffering burns over 40 percent of his body.

    http://www.worldstaruncut.com/uncut/88692

  13. Eyes Wide Shut / Trebuie să înveţi bine psihologia cognitivă pentru a pricepe sintagma “Eyes Wide Shut” prezentă în titlul celui de al 13-lea film realizat de Stanley Kubrick.

  14. T-Rex

    ai auzit de unu Warren Buffett ? Unul din cei f putini :“There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.” (interviu din 26 Nov 2006. „In Class Warfare, Guess Which Class is Winning”. The New York Times.)

  15. Să aveți parte de bucurii din partea lui Andrei, să nu vă dezamăgească niciodată! Să-i dea Dumnezeu sănătate și să-l binecuvânteze! Și până la Crăciun să ajungă cu ofrandă la Sfântul Ierarh Lavrențiu de la Rădăuți, drept mulțumire că nu l-a lăsat fără tată!

Lasă un răspuns