Constantin Silinescu – un patriot român

images

 

 

 

Intr-o dezbatere la Adevarul live, Ioan Talpes a afirmat despre Constantin Silinescu ca ar fi fost „spion rus”. Generalul Silinescu nu mai este in lumea asta să se poată apăra. El a murit in 2007 iar la inmormantarea lui au fost prezenti multi din fostii lui colegi de la SIE.

Pentru ca am lucrat cu el o vreme, la guvern, vreau sa-i apăr memoria.

  • Generalul Silinescu a fost un patriot si a lucrat pentru interesele romanesti, in tară sau in străinătate, inainte sau după Revolutie.
  • Nu l-am cunoscut până prin anul 2000, dar in perioada cât a lucrat cu mine, la guvern, a avut o contributie deosebita la adoptarea masurilor pentru intrarea României in NATO. Mi-e greu să cred ca a primit o astfel de misiune de la rusi. De altfel, avea contacte foarte bune cu antena CIA de la Bucuresti si cu reprezentantii altor servicii de informatii.
  • Silinescu a lucrat o perioadă mai lungă de timp cu Talpes, decăt cu mine. El a fost adjunctul sau  la SIE, in perioada 1992-1997. Copiii lor s-au căsătorit in perioada aceea, apoi s-au despărtit, iar intre ei, din păcate,  s-a instalat o relatie de ură, care a influentat, ulterior, si relatia dintre cele două „palate”. Se pare că au mai fost si alte motive personale.
  • Temele aparente de dispută au vizat acuze legate de eventuala predare a listei „fantomelor” din SUA către agentii americani, la inceputul anilor ’90, sau lista ofiterilor acoperiti, de la sfârsitul anilor ’90. Exista si o competitie intre Cotroceni si Victoria in legătură cu o eventuală structură centralizată pe zona informatiilor la Cotroceni sau in legătură cu conducerea serviciilor, inclusiv a celor departamentale. Pentru a elimina această sursă de tensiune, am acceptat transferul lui Silinescu la Garda de Mediu iar, ulterior, in 2004, venirea lui Talpes in guvern. Din păcate, constat si acum,ura lui Talpes impotriva lui Silinescu nu s-a stins nici după opt ani de la moartea lui.
  • M-a deranjat afirmatia că in „guvernul Nastase” ar fi fost spioni rusi. In primul rând, Silinescu nu era membru al guvernului, ci era consilierul meu. Nu pot accepta o astfel de afirmatie. Oare Silinescu a devenit „spion rus” după ce a lucrat cinci ani, in tandem, cu Talpes, in perioada 1992-1997? Pentru că altfel banuiesc ca el ar fi fost „demascat” la locul de muncă, la SIE. O astfel de acuzatie nu face onoare nici institutiei in care, amandoi au lucrat. Afirmatii de acest gen au facut ziaristii, inclusiv despre consilieri de la Cotroceni dar atunci cand un fost director SIE face astfel de acuzatii, cred că actuala conducere a SIE ar trbui să efectueze o anchetă, pentru a „clarifica” astfel de acuzatii.

In ceea ce mă priveste, pot să depun oricând mărturie că generalul Silinescu a fost un om integru, care si-a iubit tara si i-a detestat pe trădători.

 

 

 

 

69 de gânduri despre “Constantin Silinescu – un patriot român

  1. Ma miram eu ca , in documentare difuzate in intreaga lume , fostul resedinte francez Valery Giscard d’Estaing pretinde ca , in timpul vizitei oficiale a cuplului Ceausescu in Franta ( 1980 ? sau 1978 ? – cred ca 1980 ) delegatia oficiala romana ar fi furat obiectele de patrimoniu din Vila de la Rambouillet unde era gazduita ” primesc un telefon de la seful protocolului , innebunit : domnule presedinte , au golit vila ! Au furat portelanuri , gobelinuri … ”
    Giscard spune – ” stiu ca trebuiau sa plece pe urma in Anglia – am prevenit englezii – nu am avut ecouri daca au furat si acolo ” .
    Chiar daca ar fi fost adevarat – ca securistii lui Nicolcioiu care se foiau pe langa Ceausescu cu mapele la primirea ambasadorilor ar fi furat – Giscard nu trebuia sa se comporte asa , treizeci de ani mai tarziu , cand cealalta parte nu se poate apara …
    Ieri , Giscard , numit ” mare prieten al Romaniei ” , recidiveaza in Le Figaro , intr-un mare interviu – intrebare ” erati sceptic privind Europa in 28 , in tribuna dv din Le Figaro , in 2000 ” .
    Raspuns – ” l-am vazut pe Kohl , in 1990 . Mi-a spus – vom primi ungurii , cehii si polonezii . Atat ! Restul sunt grotesti . ”
    Clasa germana – vechiul prieten Kohl , care se enerva deschis pe Iliescu pentru ca Iliescu vorbea in franceza – nu si-o permitea , enervarea , cu Mitterand ( Kohl plangea la comanda la discursurile lui Mitterand ) …
    Simpatica , tentativa noastra de aderare dupa Schroder – Chirac – Bush , cu trioul Obama – Sarkozy – Merkel , dupa 2005 , si cu Traian Golden Blitz sef de stat …

  2. Ce-avem noi aiceaaaa…. ?

    HUO arabete slinos , salvatorul natiei , zi-ne si noua cine minte iara , a milioana oara ?

    Bai frumosule , curatule si cinstitule , emanatul strazii , pana la urma , tot in puscarie te vad , daca nu te-o gasi vreo dragoste subita de plecat in tara ta , acolo de unde nu se fac extradari !

    MINTE OARE SALVAMONTISTUL ?
    EU NU CRED .
    ASTA-I PE MUNTE , LA SALVAT OAMENI , DIN 1970 SI NU CRED CA L-A GASIT TOCMAI ACUM DORUL DE MARIRE SAU DE ATENTIE !

    http://www.nasul.tv/dezvaluiri-socante-in-scandalul-planorului-salvatorii-montani-i-au-cerut-lui-raed-arafat-de-la-bun-inceput-cercetarea-zonei-unde-a-fost-gasit/

    2. Valeu mama , ce urmeaza sa cada pe capul turcafletilor !!!!
    Centrofarm ala de baiazid , sau cum dracu-l cheama , chiar se crede ca-i duru-curu lumii !
    Pai daca rusnacii incep sa-i inarmeze , cu arme de meseriasi , nu cu prastii , pe kurzi , si-i mai si coordoneaza un pic cu informatii si cu proceduri , sa vezi migratie de turcafleti spre iubita lor , anghelika utecista .

    http://www.stiripesurse.ro/vladimir-putin-amenin-a-turcia-am-fost-injunghia-i-pe-la-spate-de-complicii-terori-tilor_974354.html

  3. Un premier care cunoaste interesele tarii sale …
    ……………………………………………………………………………………..

    Viktor Orban, despre strategia sa în raport cu Moscova

    ”Să nu ne supraevaluăm capacitatea de a înțelege politica rusă”

    Actualitate • Extern

    ”Politica e plină de lucruri ciudate, așa că nu este neapărat dificil, este în fișa postului”, a răspunde pentru Politico.eu premierul ungar Viktor Orban, întrebat dacă, în calitate de politician care a pus umărul la căderea comunismului, nu are o problemă acum cu relația apropiată cu Vladimir Putin, omul care dorește să recreeze puterea sovietică.

    ”Politica nu este o chestiune personală, iar eu nu prezint opiniile mele, ci reprezint națiunea ungară. Și un lucru este limpede – fără ruși nu poți gestiona bine viitorul ungurilor. De aceea trebuie să avem o relație bine echilibrată cu rușii.”

    ”Putin este un om cu care se poate coopera. Nu este ușor, dar asta face parte din meserie. El nu are sentimente pentru tine. El reprezintă puterea, interesele Rusiei, și prin urmare este un negociator puternic. Dar, la fel cum toată lumea din Europa știe, orice s-ar fi întâmplat rău în trecut pentru unguri – înabușirea revoluției din 1956 și asa mai departe, dacă vrei un viitor mai bun atunci trebuie să cooperezi. Iar eu asta fac.

    Am o viziune și mai largă, pentru că eu cred că avem nevoie de o zonă de liber schimb de la Lisabona la Vladivostok, care ar însemna ca UE să aibă o strategie în care Rusiei să-i fie oferit un loc corespunzător”.

    Vă place de Putin personal?

    ”Oare a vazut cineva personalitatea lui Putin? Nu este un om cu o personalitate vizibilă, deci nu vi-l imaginați ca pe liderii occidentali. În cultura politică vestică, relația personală este parte a rutinei. Este un lucru imposibil în politica rusă. Deci să nu ne supraevaluăm capacitatea de a întelege politica rusă. Să nu facem asta. Știți, la summit-uri ne spunem pe nume: Viktor, Angela și asa mai departe. Este imposibil așa ceva într-o negociere cu rușii, așa ceva nu se întâmplă. De aceea, relația personală nu joacă un rol, nici în ce mă privește, nici în ce-l privește pe Putin.

    Ce obține Ungaria de pe urma cooperării cu Rusia?

    Primul lucru este securitatea. E bine să avem o relație bună între Rusia și NATO, pentru că trăim într-o zonă de frontieră. Avem, fără îndoiala, nevoie de NATO – 90% din populația Ungariei a votat pentru aderare – dar avem nevoie și de o relație gestionabilă între Rusia și NATO.

    Al doilea lucru este enegia. Suntem într-o situație mult mai bună decât înainte. În 2010, când am revenit la putere, unul dintre obiectivele mele era independența energetică a Ungariei. Am construit o conductă împreună cu slovacii, din Slovacia până la rețeaua nordică de conducte. Acum avem ocazia să primim gaze excluisv din Rusia. Gazul rusesc este mult mai ieftin, dar nu mai există o dependență totală.

    Însă cel mai important lucru este suveranitatea – a fost o negociere foarte lungă cu Putin pentru a-i opri pe ruși să cumpere un pachet mare de acțiuni la compania ungară MOL. Am oprit acest proces. A fost foarte important pentru suveranitatea energetică.

    Așadar, relația ruso-ungară nu este în alb și negru. Este complicată atât istoric, cât și economic. Însă nu sunt o persoană care să-i vadă pe ruși prin prisma ideologiei. Încerc să promovez o politică a bunului simț, bazată pe realitate. Singura cale de a avea o relație bună cu rușii este politica de putere bazată pe realitate. Principiile și lista europeana a principiilor prioritare sunt total diferite de principiile din Rusia. Este imposibil să le armonizezi. Așadar, trebuie să lași deoparte principiile și ideologiile și trebuie să te uiți la interese, să ajungi la bunul simț al acordurilor bazate pe realism politic. Aceasta este abordarea Ungariei.

    Nu este o împărtășită de multă lume. Unele țări se opun pe față, cum o face Polonia, care rămân cei mai buni prieteni ai noștri din Europa. Și sunt țări cărora le place să ofere imaginea că se opun unei asemenea politici cu Rusia, dar care de fapt promovează această politică chiar mai mult decât noi. Aceasta este politica Germaniei. Uitați-vă la acordul dintre Berlin și Moscova pentru Nord Stream II. Așadar, sunt mai multe abordări.

    Cum este să discuți cu Angela Merkel și cum este să o faci cu Putin?

    Este mai ușor cu Merkel, pentru că avem o politică bazată pe principii. Dacă ești de acord cu un anume principiu, atunci este ușor să gestionezi realitatea. Cu Putin este invers. Putem aborda realitatea, dar niciodată nu suntem de acord cu principiile. Este o altă mâncare de pește.

    Relația cu Rusia va oferă o pârghie în relația cu Germania?

    Desigur, strategia mea de politică externă este foarte simplă. Încerc să creez o situație în care toată lumea să aibă interesul ca Ungaria să câștige. Ungaria nu este suficient de mare pentru a-și mentine suveranitatea și spațiul de manevra dacă relația sa cu marile puteri nu este bine echilibrată. Avem nevoie de relația cu Germania, cu Rusia, cu Turcia și cu China. Dacă una dintre acestea pierde, suveranitatea noastră va fi într-o situație delicată. Astef, cooperăm cu germanii, dar nu ne place să depindem de germani. Cooperăm cu Rusia, dar nu ne place să depindem de ruși.

    Veți vota împotriva prelungirii sancțiunilor impuse Rusiei?

    Pot să fac asta, putem să facem asta. Dar vetoul nu este un drept – vetoul este un strigăt. Dacă o țară NATO cu 10 milioane de oameni spune veto, atunci trebuie să fie ceva mult mai important decât sancțiunile împotriva Rusiei. Un veto este o bombă nucleară; este bine să ai acest drept, dar să nu-l folosești.

    http://www.cotidianul.ro/sa-nu-ne-supraevaluam-capacitatea-de-a-intelege-politica-rusa-271934/

  4. Pe langa Viktor Orban cei care cred ca sunt responsabili de destinele Romaniei sunt niste curci imbatate cu graunte de porumb inmuiate in tuica .
    Ce Viktor Orban , Kaczinski , Vaclav Klaus printre Iohannis , Neaga , Dragnea , Zgonea , Rus , Predoiu , Ciolos , Gorghiu , Ponta … nulitatea este atat de mare incat ma vad in 1998 , enumerand alte sinistre zerouri , Diaconescu , Ciorbea , Radu Sarbu , Sorin Dimitriu , Constantinescu , Pantis …
    Autoritatile asa -zis ” romane ” nu sunt doar incapabile sa construiasca , cu fonduri nerambursabile straine , infrastructura tarii lor .
    Autoritatile ” romane ” nu sunt in stare sa REPARE 200 de metri de autostrada intre Orastie si Sibiu , de doua luni , afectate de infiltrari de apa si care obliga la inchiderea a 20 de kilometri de autostrada si deturnari pe DN-uri cu morti si intarzieri !
    Autoritatile ” romane ” cred ca rezolva problema facand rapoarte , studii geologice si jucand ping-pong cu constructorul – nimeni in Romania nu a auzit de : ” drenarea scurgerilor de apa costa 15 milioane de lei , consolidarea versantilor 17 milioane de lei , refacerea asfaltului 5 milioane de lei , totul se repara in cel mult doua saptamani , o reparam cu ordin guvernamental cu intreprinderi disponibile iar dupa aceea vedem cu constructorul pentru rambursare , problema e de securitate si interes national ” .

  5. Sadicu nu poate fi fostul prefect de Alba !
    Chiar daca au acelasi nume , Sadicu este mult mai tanar , se vede din ce povesteste – descopera , cu ochi enormi de admiratie , RFG in anii 1990 , parca fiind student – si din postarile lui – descoperim un tip impulsiv , destul de simplu in cultura si maniere , lipsit de respect fata de gazda ( ” un coleg mi-a aratat asta pe Internet ” sau asa ceva – un fost prefect nu se manifesta asa ) si fara o experienta relationala impresionanta .

  6. @Adrian B., nu doresc sa ma pun in calea simpatiei tale pentru rusi, cred ca fiecare om este liber sa simpatizeze cu cine doreste, insa m-am uitat pe materialele care au aparut si situatia, crede-ma, este urmatoarea: chestiunea survolului avioanelor rusesti peste Turcia apare de la un intrand, nu foarte larg, 2-3 Km poate, pe care frontiera turca il face la granita cu Siria. Putin, de cand si-a trimis soldatii in Siria il putea suna pe Erdogan si-i putea cere un culoar de zbor peste intrandul respectiv, cred ca Erdogan ar fi aprobat. Asa, rusii au considerat ca, la vitezele de zbor mari de acum, intrandul respectiv poate fi survolat mai devreme ca un avion de interceptare sa apara si au tot survolat intrandul scurtand drumul. Iti amintesti cu siguranta ca turcii au protestat si in trecut, fara succes. Asa ca Erdogan, probabil satul sa tot fie umilit ca sef de stat de violarea continua a spatiului aerian turc, a ordonat, fiindca o astfel de actiune este ordonata de la cel mai inalt nivel, ca avionul rusesc sa fie doborat. Exista doua detalii importante pe care trebuie sa le afli si care rezulta din traiectoriile de zbor ale celor doua avioane, F16 si SU24: avionul rusesc a fost doborat la a doua trecere peste intrandul de la frontiera, adica perseverare diabolica si, doi, interceptorul turc l-a pandit. Avionul turc s-a ridicat de undeva din interiorul tarii, a facut o bucla prin preajma aeroportului de baza, cu siguranta in timp ce avionul rusesc era urmarit pe radare si, cand calculul a aratat ca traiectoria avionului rusesc venea din nou in spatiul aerian turc, a pornit la interceptie. Interceptorul turc s-a pozitionat pe frontiera turco-siriana, pentru ca avionul rus sa nu scape, iar traiectoria avionului rus arata doua schimbari de traiectorie in spatiu mic, probabil o incercare de a evita tirul sau racheta aer-aer a turcilor. Cred ca nu s-ar fi ajuns aici daca rusii discutau dinainte cu turcii despre necesitatea de a le survola teritoriul, pe o distanta foarte mica si nu ii puneau pe turci, in numele luptei anti-teroriste, intr-o situatie umilitoare care ridica chestiuni de orgoliu. Turcii si-au aparat teritoriul, spatiul aerian, iar Putin si Lavrov nu au nici o justificare sa faca declaratiile pe care le fac acum.

  7. Se întâmplă și la case mai mari:

    Doisprezece consilieri locali din orașul italian Messina-Sicilia au fost filmați timp de câteva săptămâni venind la primărie, semnând condica și plecând, asta în timp ce locuitorii Messinei nu aveau apă deloc din cauza unor avarii majore, și în timp ce acei consilieri luau 2100 de euro pe lună/pers.

  8. Aflăm că este destul de posibil ca Ziua Naţională a României să fie fără tradiţionala Recepţie oficială; explicaţia se întinde, imprecisă, undeva între tragedia de la COLECTIV şi atacul terorist de la Paris.

    Întrebarea este: da’ de ce mă rog, aşa , fără recepţie?

    Dacă este vorba de tragedia din clubul COLECTIV , mă întreb ce-ar fi făcut România dacă ziua sa se petrecea imediat după cele trei zile, legitime, de doliu naţional? Ar fi renunţat cu totul la marcarea momentului? Cine ştie…
    Dacă însă este vorba de cea de-a doua explicaţie, atunci lucrurile se cam complică. Oare nu asta este exact ceea ce aşteaptă orice terorist deştept de la un stat şovăielnic ? Adică, dacă e recepţie, dacă ştim din timp unde se organizează, nu putem asigura cu cele n-şpe mii de servicii oculte SECURITATEA ( na, că aşa a ieşit!) deplină a unei încăperi , plus nişte anexe pentru garderobă şi toaletă? Păi, serviciile astea , despre care aflăm că nici paşnicele interceptări telefonice, atât de necesare unui stat de drept care se respectă, nu le mai livrează la calitatea şi cantitatea reclamată de instituţia cu-adevărat serioasă numită DNA, atunci la ce mai sunt necesare? Să nu uităm, Societatea civilă, prin cei mai GDS-işti reprezentanţi ai ei solicită în scrisori exasperate şi deschise ca şi Codruţa să ne poată asculta prin propriul său serviciu de tehnocraţi , tocmai pentru că “OCULŢII” nu prea mai sunt de încredere.

    Şi nici bine nu s-a anunţat pe surse că “nein” recepţie, că s-au grăbit şi primăriile, una după alta, să anunţe că “nein ” fasole cu ciolan şi vin fiert …că “nein ” artificii. Un fel de “NUNTĂ MUTĂ”, cum ar spune Horaţiu Mălăele…

    Vasile Dîncu, vicepremier cu idei , ne anunţă:

    „Prima hotărâre a mea va fi o hotărâre de Guvern despre reînființarea Institutului Național de Administrație. Nu exact cum a fost, avem CU TOTUL ALT CONCEPT, premierul a antamat deja specialiști care vor veni din UE prin transfer sau prin alte forme de sprijin, foarte mulți români care lucrează acolo și vor să vină acasă pentru câteva luni pentru a lucra la refundamentarea unui institut de formare în administrație publică”…adică, nu un concept nasol , ca al lui Adrian Năstase, ci unul extraordinar , pigmentat cu persoane care îşi iau, potrivit modelului Ministrului Justiţiei, Raluca Prună, concediu fără plată, ca să pună umărul…

    Sau, ce? Nu ştiaţi că doamna Raluca Prună a spus că îşi ia concediu fără plată pe perioada MANDATULUI MINISTERIAL? Vă imaginaţi aşadar răspunderea ce apasă pe umerii unui ministru, în ţara bananieră numită România, din moment ce doamna practică ministeriatul, ca un fel de JOGGING, într-un mic răgaz de la treburile sale, atât de importante, din capitata UE?

    Aşa va fi cu membrii acestui super-guvern: când se vor întoarce la Bruxelles-urile lor de suflet, îi vor întreba prietenii, în felurite limbi europene…”Ei, cum v-aţi petrecut vacanţa în România, la guvernul de tehnocraţi? ” iar răspunsul va fi “ …distracţie maximă , nene, dar s-a dus şi iată-ne înapoi… că omul mai trebuie să mai şi muncească…”

  9. @fostă basarabeancă

    Uneori, “intru” şi pe comentariile de pe alte bloguri, unele celebre, şi le citesc. Nu cred că am găsit nicăieri ceva asemănător cu ceea ce scrieţi dumneavoastră , dar cred că asta ştiţi şi fără să va spun eu…

    “Blogul nostru”, cum atât de frumos l-a numit domnul Adrian Năstase are, iată , ceva ce nu au ceilalţi…e foarte plăcut, să ştiţi….

  10. @ ghita bizonu’, blogideologic, Feetelelor, asa cum ar zice papasha, haidem sa ne tinem de mana si sa cantam un imn pentru ziua a saptea. nov, 24, 2:27 pm; macar din pct-ul asta de vedere, al exprimarii grosolane, poate ajungeti sa-l intelegeti si pe bietul Ponta(dottore, pisicut, s.am.d.), caruia cel mai probabil, i-ati dat rau la gioale, cu toate pacatele sale infantile;

    @papasha, da’ ce ti-a picat frate pe bietul om, de-l articulezi ca in curand o sa ajungi pana la a-i indrepta si accentul, spre Iordania, probabil ca ai ambitie sa-l vezi patriot. Acuma nu te supara, zau asa, sper ca nu esti si mata precum intelectualii nostri de dreapta, democratie, democratie, da numa daca esti de acord cu noi;

    @ domnul si doamna, sincer nu ma gandeam ca aveti asa placeri si fantezii culinare, as putea totusi sa va mai adaug cateva pe langa cele preferate: momite de mistret, labe de urs, si trufandale de bizon, zau asa, ceva mai consistent decat bibiloii ;

    dupa modul in care va primiti musafirii aici pe blog, si mai ales dupa ultimele comentarii postate de fidelii blogului, iti cam vine sa zici ca cam miroase a secta.

    sper ca nu sunteti ranchiunosi, ca asta ar pune capac la toate, ati auzit ce a zis blogi, vita e brevis, s-apoi daca va selectati prietenii dupa numarul de osanale si incantari post-cedentale, atunci nu-i nicio mirare ca v-au lasat de fiecare data la greu, uitandu-i pe cei care au crezut sincer in dvs.

    tin sa va spun, ca pentru aceasta suita de tropare de la vulgi, nu trebuie sa le multumiti prietenilor mei deja, blogideologic si ghita al nostru, pe care ii asigur de toata simpatia mea cu iz de ciocan, ci prietenului vostru, ciutacu, caruia ii transmit cu consideratie din partea unui reprezentant de seama al turmelor de oi, necunoscatori in ale limbilor, sau utilizatori de faceboo kuri asa cum este si altii ca el, ca furnicatura de la varful destelor nu vine de la ultrasunete, astea mai degraba te ajuta sa auzi si cele mai ascunse ganduri ale detractorilor poporului roman, ci mai degraba din frustrarea aparuta uneori pe o durata destul de scurta, ca nu am gasit taria, sa-i trimitem, pe unii ca ei, unde le este locul, la mamele lor.

    Nu toti scriu la comanda, mai baroane, ca voi, ca tine si ca prapastel ala teodorescu, si altii. S-apoi, i-a veniti frate, ca tot o tineti cu chestia asta, de nu stiu cata vreme, in fata poporului astuia de care ziceti ca va doare burta, si spuneti-le ma, ca voteaza ca prostii, sau impinsi de la spate cu ultrasunetele, daca stiti ceva, si nu mai minimalizati de fiecare data buna lor credinta. Nu Coldea a votat, ma pentru Iohannis, ci oamenii tarii asteia cu toate lipsurile lor, a fost ales acasa, si nu in afara tarii de cetatenii care l-au votat si pe Ion Iliescu, ca alta alternativa nu au avut, stiti cine a facut chemarea in piata, si acum vreti sa puneti asta in spatele altora.
    Ti-as mai adauga eu prietene cateva mioritice, dar deranjez aristocratia blogului astuia, prea mult pentru seara asta, da nu te gandi, ca renunt la a te mai alinta.
    Nu pot sa-ti spun, i-a de la Florinel, ca n-am nicio treaba cu el, am tras linie, si am scos numitorul comun, mai matematiciene, imaginea-ti ca si copii de ciobani stiu a numara, prinde si deferentia stelele de bucatile de moloz impietrite de intunecime, beee.

    scuze. blogi, promit sa nu va mai plagiez, nickul, nu va grabiti, prosti si intriganti sunt doar aceia, care seamana samanta razboiului cu buna stiinta, nu si cei care isi pun priceperea in slujba pacii, si neamului lor, asta chiar daca uneori inseamna sa mai bagi si batul in gard. sunt convinsa ca ati muncit pentru doctoratul dvs, cu bine, totu-i bine, pana cand niste pui de pripasi i-au la bascalie originea si indeletnicirea poporului meu. Nu va faceti iluzii ca ma afecteaza cumva insinuarile voastre legate de capacitatea mea de a manui si aseza corect cuvintele.

  11. @fostă basarabeancă
    Nu puneţi la inimă. Eu sînt cel vizat. Am identificat persoana. Şi, bineînţeles, caută o cale de apropiere de AN. Dar ce tupeu să vină aici ca „profesoară de patriotism” !

  12. „pripaşii” sunt în primul rând refugiaţii basarabeni. După câte cunosc eu persoana, intoxicarea blogului AN se face cu girul SRI.

Lasă un răspuns