Statistica blogului nostru

 

adrian-nastase-tricou-sunt-blogger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi prieteni,

vreau sa stiti ca numarul total de accesari pe blog a depasit 8,5 milioane iar numarul total de comentarii ale voastre se apropie de 200 000.

Numarul postarilor mele a fost de 3758, incepand din iunie 2007, ceea ce inseamna cel putin o postare pe zi, timp de mai mult de opt ani. Iar la fiecare postare a mea, au existat, in medie, 53 de comentarii ale voastre!

Dragi prieteni, va multumesc, din nou, pentru acest dialog.

• POSTS  3,758
• VIEWS  8,521,109
• BEST VIEWS EVER  46,680
  JUNE 11, 2015

  • Comments 193,332

PS  Sper sa ma recunoasteti si fara barba…

30 de gânduri despre “Statistica blogului nostru

  1. Europa te halesc!

    De prin ziare adunate si bizonic prezentate adica Vaz enorm si simtz monstruos!

    In tmp ce noi ne „invartm” de un guvern „tehnocrat” cu parfum bruxeloaz sa vedem ce mai face coana Joitica pardon Europa Merkeloazei Cretin Demagoage …

    http://www.sereniti.ro/wp-content/uploads/2015/11/alerta-teorism-Bruxelles-armata.jpg
    http://www.sereniti.ro/wp-content/uploads/2015/11/police-and-army-vehicles-at-Central-Station.jpg
    Nu nu este un oras ocupat militar. Cel putin nu de un invadator …
    Este doar Briucselul capitala ORRORpei

    Jean-Claude Juncker i-a scris lui Vladimir Putin sugerându-i intensificarea relaţiilor UE cu Uniunea Eurasiatică

    Jean-Claude Juncker i-a scris lui Vladimir Putin zilele trecute, pledând pentru intensificarea relaţiilor comerciale între Uniunea Europeană şi Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), o organizaţie economică şi politică ce este condusă de Rusia, scrie Reuters.

    Totuşi, şeful CE condiţionează accelerarea schimburilor comerciale de stabilizarea situaţiei în estul Ucrainei, unde are loc de un an şi jumătate un conflict separatist soldat cu peste 7.000 de morţi. Iniţiativa preşedintelui Comisiei Europene evidenţiază importanţa pe care o acordă relaţiilor bune dintre UE şi Rusia. „Spre regretul meu, relaţiile Uniunii Europene cu Rusia nu s-au putut dezvolta în ultimul an”, i-a scris Juncker lui Putin. Jean-Claude Juncker a explicat că le-a cerut funcţionarilor Comisiei Europene să identifice modalităţi pentru apropierea Uniunii Europene de Uniunea Economică Eurasiatică.
    Luna trecută, şeful CE declara că UE este necesar să-şi restabilească „relaţiile practice” cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să „dicteze” în această politică. „Trebuie, o spun deschis, să îi tratăm pe ruşi corect. Ştiu din discuţiile mele cu preşedintele rus Vladimir Putin că nu acceptă fraze ca atunci când Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce vrea să însemne asta? Nu vorbim astfel Rusiei!„, declarat Juncker cu prilejul unei dezbateri organizate la Passau, în sudul Germaniei. „Rusia vrea să fie tratată de la egal la egal şi aici ruşii au dreptate“, a spus el. „Nu trebuie alungaţi din faţa scenei, pentru că, aşa cum am văzut, fac să se vorbească repede despre ei“, a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

    Citeste mai mult: adev.ro/ny2rda

    Adica te pup si-n cur Rusie iubita!!!
    Insa Junckeru este si serfu UE si mai este si el; Cretin Demogpg din partidul Popular (sau poponar?) European…
    Ia de aici neamule!

    Copiii unui român din Norvegia au fost luaţi din familie cu Poliţia. Părinţii ar fi fost denunţaţi pentru „creştinism radical şi îndoctrinarea copiilor

    Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, care a locuit în România până în urmă cu 10 ani, locuind în prezent în Norvegia, au rămas fără cei cinci copii după ce micuţii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia. Fratele lui Marius Bodnariu, care locuieşte în România, a relatat cazul susţinând că din primele date acţiunea ar avea la bază chestiuni de ordin religios.

    Printr-un apel transmis pe mai multe site-uri creştine şi pe reţeaua socială Facebook, creştinii din România sunt chemaţi să susţină în rugăciune familia unui român stabilit în Norvegia, Marius Bodnariu, căruia autorităţile norvegiene i-a luat zilele trecute copiii. Familia românului, care era membră a Bisericii Penticostale Philadelphia din Bucureşti înainte de a se muta în Norvegia, a rămas într-o primă fază fără cei patru copii mai mari, ulterior rămânând şi fără copilul cel mai mic, în vârstă de doar trei luni. Cei cinci copii au fost luaţi din familia Bodnariu în cursul săptămânii trecute, informaţia fiind făcută publică de fratele lui Marius Bodnariu, care locuieşte în România, Daniel Bodnariu.
    Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, care a locuit în România până în urmă cu 10 ani, locuind în prezent în Norvegia, au rămas fără cei cinci copii după ce micuţii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia. Fratele lui Marius Bodnariu, care locuieşte în România, a relatat cazul susţinând că din primele date acţiunea ar avea la bază chestiuni de ordin religios.

    Luni 16 noiembrie cele două fete, Eliana şi Naomi, sunt luate de la şcoala de Protecţia Copilului şi duse într-un loc secret. Apoi, Protecţia Copilului împreună cu Poliţia vin acasă şi iau şi pe cei doi băieţi Matei şi Ioan, iar Ruth cu bebeluşul Ezekiel (trei luni) este arestată şi dusă la Poliţie. După mai multe ore de interogatoriu, Marius şi Ruth au fost lăsaţi să plece acasă împreună cu bebeluşul. De atunci şi până la această oră, nici Marius şi nici Ruth nu i-au mai văzut pe cei patru copii mai mari”, scrie fratele românului din Norvegia, pe Facebook. Potrivit aceleiaşi surse, ziua următoare, în 17 noiembrie „Protecţia Copilului, însoţită de patru politişti, vine acasă şi ia bebelusul de trei luni de la mamă, pentru că au considerat mama ca fiind periculoasă. Tot atunci i-au spus lui Ruth despre copii, că sunt daţi la două familii, că s-au integrat foarte bine şi că nu le este dor de părinţi”.

    Daniel Bodnariu povesteşte că miercuri, cei doi părinţi s-au întâlnit cu un avocat care le-a spus că aveau dreptul să fie informaţi despre acuzaţiile ce li se aduc. „De asemenea au aflat că mama care alăptează are dreptul de a-şi hrăni bebeluşul. Tot miercuri am reuşit pentru prima oară să vorbesc cu Marius câteva minute. Tot atunci au aflat şi că bebelusul a fost trimis în Bergen, oraş aflat la o distanţă de 3-4 ore de mers cu maşina de localitatea lor”, a mai relatat fratele românului din Norvegia. Bărbatul povesteşte că joi părinţii au plecat spre Bergen pentru a-şi vedea bebeluşul, însă doar mama a putut să stea pentru câteva ore cu copilul.
    Mai multe detalii nu pot să dau pentru a nu afecta în sens negativ situaţia lor. Cert este ca s-au făcut multe abuzuri trecând chiar şi peste legea lor care este şi aşa foarte dură. Ceea ce eu am scris pe scurt acum este un lung calvar prin care au fost nevoiţi să treacă şi nu poate fi descris pe deplin în cuvinte. Denunţul de la care s-a pornit a cuprins, printe altele, acuzaţia că părinţii şi bunicii sunt creştini radicali şi işi îndoctrinează copiii”, a mai scris Daniel Bodnariu pe Facebook. Din primele date se pare că acţiunea în forţă a Poliţiei şi Protecţiei Copilului din Norvegia are la bază un denunţ depus de o profesoară de la şcoala copiilor după ce una din fetiţe a cântat o melodie creştină. Luni, 23 noiembrie, copiii cei mari ai familiei Bodnariu vor fi audiaţi şi se va stabili, care este situaţia exactă, care sunt acuzaţiile aduse şi care vor fi paşii pe care îi va urma Protecţia Copilului. „Dacă nu sunt suficiente probe, atunci copiii ar trebui să le fie daţi acasă. Pentru asta ne rugăm şi noi. Dincolo de orice alte acţiuni, important este că părinţii să fie reuniţi cu copiii lor”, a mai arătat Daniel Bodnariu.

    Citeste mai mult: adev.ro/ny65ki

    Pentru ca io fetita a cantat o melodie creştină!!! Atuci ce facem cu ungurii care una doua se ;pauca sa cante nu’sh ce Psalm?

    Dar va inchiupuiti ce ar fi daca asa ceva s-ar fi intamplat in Romania?
    Ce spume ar fi facut SUA (nu se mesteca!) sau ‘crestinu’ cel cretin de Juncker?!

    Ma rog Norvegia nu este membra UE … insa oare ce ar fi fots daca in loc de romani pocaiti ar fi fost vorba de musulmani irachieni?!
    A da. Nu niste crestini radicali au provocat atentatele de la Paris!

    La o săptămână de la atacurile de vineri, 13 noiembrie, din Paris, cartierul teroriştilor din Bruxelles a fost luat la puricat de trupele anti-tero. De aici se răspândeşte teroarea în întreaga Europă.

    La 1 ianuarie 2015, numărul locuitorilor din Molenbeek a fost listat la 95.576. Este zona cu cea mai mare densitate de populaţie: pe 1 km pătrat locuiesc 16.000 de suflete. Majoritatea sunt de origine musulmană şi se adăpostesc în blocurile muncitoreşti din apropierea unei foste fabrici de zahăr. În ultimii 10 ani, numărul musulmanilor a crescut cu până la 40%. Mulţi dintre ei nu au acte de identitate şi se ascund atunci când se face recensământul.

    Majoritatea sunt de origine turcă şi marocană. Aici s-au dezvoltat formaţiuni radicale precum Sharia4Belgium, care în 2012 şi-a anunţat intenţia de a transforma Belgia într-un stat islamic. Tot aici se fac tranzacţii cu armament şi sunt ascunşi combatanţi ai Statului Islamic. Începând cu 2001 şi până în prezent, pe câmpurile din afara Bruxellesului tinerii radicalişti se antrenează în lupta de comando. Tot aici şi-a făcut ucenicia şi creierul atentatelor din Paris, belgianul de 26 de ani, Abdelhamid Abaaoud, care a fost ucis în urma operaţiunii din cartierul Saint-Denis.
    Vineri (20 noiembrie), poliţia belgiană a demarat o razie amplă în căutarea posibilelor celule teroriste. Iar sâmbătă (21 noiembrie), premierul belgian Charles Michel a declarat că alerta teroristă a fost ridicată la nivelul maxim “în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris. Respectiv “atentate care ar putea fi comise în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi”. Potrivit presei, produse chimice şi explozibili ar fi fost găsiţi la Molenbeek. Potenţiale ţinte ar fi centrele comerciale, transporturile în comun etc. Prin urmare, metroul din Bruxelles a fost închis cel puţin până azi după-amiază.

    Cica zilili astea Bruxelul e ca naiba. Strazi goale si armata pe strazi. Metroul este inchis ..Armata este si pe strazile Parisului..

    Belgia ridică alerta teroristă pentru Bruxelles la nivelul maxim. Autorităţile vorbesc despre o ameninţare iminentă

    „Ca urmare a celei mai recente evaluări, centrul a ridicat nivelul de alertă teroristă la 4, care semnifică o ameninţare foarte serioasă pentru regiunea Bruxelles”, a anunţat Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM), citată de AFP. „Analiza arată o ameninţare serioasă şi iminentă şi necesită măsuri specifice de securitate şi recomandări speciale pentru populaţie”, se mai arată într-un comunicat al instituţiei care face parte din Ministerul de Interne belgian.

    Centrul le-a cerut belgienilor să evite zonele aglomerate, citând „concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, transportul în comun”, precum şi zonele comerciale foarte frecventate. Guvernul a recomandat de asemenea anularea meciurilor de fotbal programate în weekend şi celor 19 localităţi care compun Regiunea Bruxelles să ia în considerare anularea tuturor evenimentelor majore. Liga profesionistă de fotbal din Belgia a anunţat că meciurile din acest weekend se vor desfăşura conform programului, în pofida recomandării Guvernului de a le anula.

    În conferinţa de presă a Guvernului Federal s-a precizat că s-a declarat nivelul 4 de alertă teroristă deoarece există ameninţări de atac similare cu cele din Paris. „Deja aud că a fost anulat concertul lui Johnny Hallyday, muzee mari din Bruxelles sunt închise, trenurile nu mai opresc în toate staţiile, Universitatea Liberă din Bruxelles şi-a anulat toate cursurile şi activităţile, Moş Nicolae nu-şi mai face apariţia tradiţională pe străzi cu alai şi bomboane (dragii copii care-l aşteaptă!). Până şi concertul lui André Rieu, care trebuia să aibă loc mai departe de Bruxelles, a fost anulat. Sunt mobilizate trupe suplimentare ale poliţiei şi armatei“, transmite Nicoleta Beraru din Belgia.

    Citeste mai mult: adev.ro/ny5h4i

    Dar cum atoritatile au dormit in cizme populatia se cam sucare si reactioneaza ..

    Val de islamofobie în Franţa după atentatele de la Paris

    Incidentele anti-musulmane, printre care atacuri asupra femeilor şi grafitti cu mesaje de ură, au crescut vertiginos în Franţa în săptămâna ce a urmat atacurilor teroriste de la Paris, soldate cu 130 de morţi, spun două grupuri care monitorizează situaţia. Ştiri pe aceeaşi temă Belgia ridică alerta teroristă pentru Bruxelles la nivelul maxim.

    Observatorul Naţional al Islamofobiei, grup legat de Consiliul Naţional Musulman din Franţa, a înregistrat 32 de incidente antimusulmane în această săptămână. Instituţia înregistrează de obicei 4-5 astfel de incidente pe săptămână, a declarat liderul său, Abdallah Zekri, citat de Reuters.

    Şi Colectivul Împotriva Islamofobiei în Franţa (CCIF), o organizaţie independentă, spune că a înregistrat 29 de incidente anti-islam. Un vârf al evenimentelor anti-musulmane a avut loc în ianuarie, când Observatorul a înregistrat 178 de astfel de incidente după atacurile de la revista Charlie Hebdo şi de la un supermarket evreiesc.

    Comunitatea musulmană din Franţa are cinci milioane de membri şi reprezintă opt la sută din populaţia ţării.

    Musulmanii au devenit duşmanul din interior”, a Louati, adăugând că media nu a raportat corect incidentele.

    Un incident raportat intens de media a fost cel în care un bărbat a lovit o tânără ce purta văl, în Marseille, miercuri, i-a tăiat hainele cu un cutter şi a numit-o teroristă. Însă un alt incident, în care o femeie ce purta văl a fost lovită cu un căruţ de cumpărături în Lyon nu a beneficiat de aceeaşi atenţie.

    În ziua care a urmat atacurilor din Paris, şase protestatari dintr-un miting anti-imigranţi din Pontivy au bătut un tânăr de origine nord-africană care trecea prin apropiere, mai spune Louati.
    El a menţionat un alt incident care a avut loc duminica trecută, în care un bărbat turc ce se afla în faţa unui restaurant cu profil arăbesc din Cambrai a fost împuşcat în spate dintr-o maşină din care ieşea un steag al Franţei. Bărbatul a suferit doar răni minore în urma evenimentului. „Ei caută bărbaţi de culoare închisă”, a spus Louati.

    Şi grafitti cu mesaje anti-musulmane au apărut pe teritoriul Franţei. În Evreux, primăria şi alte clădiri au fost acoperite cu mesaje precum „Moarte musulmanilor” sau „[cu] valiza sau [în] sicriu”, o referire la felul în care oamenii vor ca musulmanii să părăsească oraşul lor.

    În Paris şi Pontarlier au fost desenate svastici pe mai multe moschei, iar reţelele sociale abundă, la rândul lor, de mesaje anti-musulmane.

    Louati mai spune că poliţiştii folosesc starea de urgenţă instituită după atentate pentru a comite violenţe împotriva musulmanilor, pentru a percheziţiona case şi pentru a îi pune pe aceştia sub arest la domiciliu. În Nisa, o fetiţă care dormea a fost rănită de poliţie în timpul unui raid la locuinţa sa, iar o moschee din Paris a fost lăsată cu găuri în tavan şi geamuri şi uşi sparte în urma unui raid similar.

    Citeste mai mult: adev.ro/ny6x7s

    Mde onorabilul Louati ar fi trebuit s afie ceva mai atent atuinci cand unele cartiere deveneau „impenetrabile” [entru autiritailor franceze ..

  2. In termeni de online marketing , parametrii pe care ni-i prezentati sunt exceptionali si v-ar permite sa monetizati acest blog cu un profit frumusel . Cu atat mai mult cu cat blogul a crescut prin calitatea continutului . Ar putea deveni o afacere bunicica . Insa , si-ar pierde valoarea intrinseca .
    As fi curios ce loc ocupa in masuratorile trafic.ro . Cred ca este unul din cele mai citite bloguri din Romania .

    http://websitesetup.org/33-ways-to-monetize-website/

    Oricum , la mai mare !

  3. Felicitari ! ptr Nastase blog, dar nu este suficient……
    Cred ca este foarte mportant raportul milioane accesari/sute mii coentarii, iar diferenta poate releva ceva important si anue:
    1.ulti nu vor sa comenteze pt a nu fi apoi judecati
    2.ulti apreciaza si nu au unde puncta, etc.
    Propun sa faceti o varianta CU STELUTE, PUNCTE, ETC PTR aprecieri/dezgust, etc………si pute sa ne orientam apoi ce ar ai fi de invatat, oricu avem inca multe de invatat si …din pacate sunt putine surse inteligente de informatie .

  4. Privim azi cu mai mult relativism la ce a insemnat comunismul, si fazele lui temporale. Comunismul din anii ’50, cu violentele si cruzimile sale, s-a diferentiat marcant de comunismul din anii ’70, cu multa libertate si deschidere pentru dezvoltare, ca si de comunismul absurdului din anii ’80. Am trait apoi 25 de ani de capitalism, marcat si el de tot felul de violente si contradictii. Capitalismul de azi, cel putin in „nuca” sa nord americana, nu mai are acele accente neo-liberale care scot omul din ecuatie si pun pe locul lui capitalul. E nevoie acuta azi de echilibru intre nevoile omului, si cele ale capitalului. Profitul nu poate fi la nesfirsit daca ignori omul, si il consideri doar o „scula”. O recunosc multi bancheri si oameni politici in mod deschis.

    La scara globala observam cum saracia se lupta cu globalizarea. Saracia naste razboaie, iar razboaiele se extind si patrund chiar in inima „civilizatorilor”. Si aici e nevoie ca balanta sa isi indrepte bratele, pentru ca acest model cu putini bogati si multi saraci nu va functiona niciodata fara conflicte puternice. Poate trebie sa redefinim ce inseamna sa fii „bogat”, asa cum diverse guverne definesc ce inseamna sa fii „sarac”.

    Cum spunea si Dalai Lama, nu Dumnezeu a creat aceste conflicte, deci sta in puterea noastra sa le rezolvam.

    PS: Scriu aici de cind a inceput dl. Nastase blogul. M-am simtit bine intotdeauna pe acest blog, asa ca multumesc si gazdei si colegilor.

  5. @Ghita – arabii nu au niciodata nici o vina .
    FNL – ul algerian , cu mainile pline de sange in timpul insurectiei anti-franceze , a avut o activitate limitata la masacre nocturne de sate arabe care vroiau sa ramana cu Franta si la asasinate ingrozitoare de civili francezi ; plus prizonierii recruti francezi , omorati oribil imediat – asta nu impiedica sa zbiere Algeria peste tot ca francezii au fost inumani , nici un cuvant despre crimele lor .
    11 septembrie 2001 ? Conspiratie jidoveasca in ochii arabilor , evreii nu s-au dus la lucru in 11 septembrie !
    Crimele fratilor Kouachi , Merah ucigasul de copii , acum masacrarea inocentilor in sala ? – nu sunt ei , e politia franceza care insceneaza …sa nu uitam Palestina , scriu franco -algerienii …

  6. Daca citim printre randuri nu avem de asteptat mare lucru de la guvernul Ciolos – domnul Ciolos ridica indoieli asupra posibilitatii asigurarii ridicarii salariilor cu 10 % – ceea ce a promis domnul Ponta .
    Ce inseamna asta ?
    Sa ne luam adio de la orice speranta de investitii in infrastructura .
    Daca Ciolos tremura deja pentru suplimentul de salarii , pe care nu vrea – nu stie sau nu poate sa -l obtina , de unde sperante pentru cele 600 milioane de lei necesare constructiei autostrazii Bors Barcau ? Sau de 15 % din cele 1200 miliarde de lei pentru Campia Turzii Targu Mures ?
    Ca sa nu vorbim de santierele inecate in smarcurile birocratiei de maestrul in asa ceva , d-nul Neaga , directorul CNADR , cei 3 km de intrare A3 in Capitala , centura Bacau sau chiar Bors Barcau ( in toate aceste dosare vedeti complicatii peste complicatii care ies parca din familia Simpson ) .
    Cat despre ” prioritatea zero ” a Romaniei , Sibiu Pitesti ( 1,7 miliarde de euro ) suntem inca la studiul de fezabilitate – de sase luni !
    Stam bine .
    Unde sunt anii 2003 – 2004 cand , cu resurse putine , se lucra efectiv la autostrada spre Constanta si se ataca chiar autostrada Transilvania ?

  7. Eurasia si regula proportiilor: Geopolitica de insula te face putere navala. In interviul de sambata seara de la B1 TV, fostul presedinte Traian Basescu a punctat ideea de utilizare a flotelor occidentale in controlul traficului cu migranti arabi si nord-africani cu destinatia Europa, trafic in care se angreneaza si de care se folosesc si teroristi “Stat Islamic”. Este un capat de idée buna, pe care daca vom incerca sa mergem pana la celalalt capat vom constata ca firul este rupt la jumatate. Nu numai flotele euroatlantice pot fi angajate in razboiul antiterorist, ci si cele euroasiatice, ambele spatii geopolitice de securitate fiind lovite prin atentate teroriste de catre “Stat Islamic”. Exista insa o insuficienta de abordare in a considera euroatlantismul drept sursa celei mai mari puteri navale. Intr-adevar, proeminenta navala euroatlantica este sustinuta de cvasi-insularitatea SUA, aflate intre Atlantic si Pacific, de marea parte a frontierelor maritime ale unor tari vest-europene, de insularitatea Marii Britanii. Dar cea mai mare insula este Eurasia, care dupa regula proportiilor ar trebui sa aiba si cele mai mari forte navale, lucru care nu se intampla. Deocamdata. Si in ceea ce o priveste exista o insuficienta de abordare, de a privi Eurasia prin prisma intinderii uscatului, ca pivot principal al fortelor terestre. Insuficienta de perceptie geopolitica euroasiatica a inceput insa sa se corecteze. Rusia, China, India, care dupa regula proportiilor au cel mai mare rol in securitatea centurii maritime a Eurasiei, s-au lansat in programe serioase de constructii, achizitii si dotari ale fortelor lor navale, cat si de prezenta corespunzatoare, nationala sau in alianta, in oceanul planetar. Faptele au demonstrat cu prisosinta cum bresa maritima din Mediterana este exploatata de catre “Stat Islamic”, dar si cum rachetele de croaziera rusesti ii pot dezorganiza si distruge dispozitivul militar din Siria. Innodarea firului naval dintre euroatlantici si euroasiatici va consolida securitatea maritima si antiterorista, grabind sfarsitul “Stat Islamic”. In securitatea globala, trebuie sa acceptam, raspunderea navala militara a Eurasiei trebuie sa fie proportionala.

  8. MOTTO: „Am văzut mesajul, în ultima vreme, că Cioloş a fost pus premier de oculta internaţională. Dacă mai prind asemenea declaraţii, înseamnă că ultimii 7-8 ani de la aderare au trecut degeaba. România e parte a UE şi nu anexă a UE. Trebuie să ne întărim poziţia în UE, România are voturi în UE. E important să înţelegem că dacă am vrut să facem parte din UE, motivul e că am vrut să mergem într-o anumită direcţie. Dacă ceva nu ne convine în UE, avem instrumente să schimbăm aceste lucruri” (Dacian Cioloş, premier al României, prin voinţa…în fine, prin voinţa cuiva, nu spui cine , persoană importantă )

    Ei, hai domnu’ Cioloş că sunteţi chiar simpatic! “Dacă mai prind asemenea declaraţii…” păi, cred că veţi mai “prinde“ multe asemenea declaraţii . Şi ştiţi de ce ? Pentru că este o şmecherie ieftină să vindeţi României iluzia că este parte iar nu anexă . Poate că matale aţi fost în weekend şi n-aţi băgat de seamă, dar România nu e în spaţiul Schengen , deşi, nu-i aşa? din punct de vedere tehnic suntem OK…,România a primit , prin tânărul ei premier , în 2012 o listă cu ce trebuie sau mai ales ce nu trebuie să facă , şi pe lista aceea erau imixtiuni inadmisibile în politica unui stat membru, care au venit la pachet, cel mai probabil, şi cu nişte ameninţări serioase, România a fost silită să mai ţină doi ani în funcţie un preşedinte pe care îl detesta , şi asta pentru că, într-adevăr , de votul slugarnic al acelui preşedinte cei care sunt cu adevărat “părţi” iar nu “anexe” aveau nevoie, România are încă MCV , cu un raport copiat conştiincios de la un an la altul şi cu aceleaşi indicaţii de prelungire a supravegherii la final, pentru că încă nu suntem “băieţi buni”, agricultura României ( un domeniu atât de drag dumneavoastră) “beneficiază” de o subvenţie agricolă de “anexă”, nici într-un caz de “parte”….

    “Daca ceva nu ne convine în UE, avem instrumente sa schimbăm aceste lucruri” …alt cocoşism degeaba…

    Şi, mai ales, “…trebuie să ne întărim poziţia în UE” …dar despre Doamna UE aveţi informaţii, domnu’ Cioloş, dacă şi dânsa tot asta îşi doreşte? Dacă visul ei este o Românie puternică, cu o agricultură performantă, fără noi împrumuturi la FMI şi alte organisme la fel de generoase, cu un sector industrial măcar decent dacă nu mai mult de atât, cu o ofertă turistică atrăgătoare şi “neatârnată” din punct de vedere energetic?

    Mi-e teamă că a trecut timpul alocat întrebării…Cunoaşteţi răspunsul ? Dacă nu, hai, puteţi întreba un prieten…

  9. @Ghita,

    nu te prinzi, lupta contra terorismului Costa mai mult decat un razboi si tine populatia cuminte, speriata si obedienta fata de institutii, desi acestea se arata tot mai depasite… In plus, concurenta pe piata fortei brute de munca, de baza in orice Tara, iarasi convine… IAR de murit, mor ghinionistii, maharii doar castiga, e un nou bisnis!

    Doar nu iti inchipui ca exodul nu ar putea fi blocat….

  10. Tanarul preot greco-catolic de la Badacin , Cristian Borz , care s-a luptat ca un leu pentru renovarea casei lui Maniu , in pericol de prabusire , a reusit primul lui santier – refacerea fundatiei terasei laterale a casei .
    Cu bani din donatii , gen ” Ionel Ciutre , care a donat deja 18 euro , ne-a mai donat 18 euro ! Multumim , bunule domn ! Ne inchinam ! ” .
    O placere sa vezi fotografiile santierului pe Salvati Casa Maniu – Facebook .
    Altii , cu miliarde de lei buget si 5000 de angajati – CNADR – nu reusesc sa faca mai nimic .

  11. Parfon la Democratie ….

    Musiu ala Brucan zicea ca ne vor trebui 20 de ani sa ne invatam cu dimacratia. Au fots de ajuns 25 sa o bagam in @@-sa … 25 de la caderaa comunismului si vreo 7 de UE !!!
    Si azi tehnocratu ERROR si ORRORpean Ciolos zice ca cam asa :
    „Orice am spune despre ei, cei care sunt în Parlament sunt aleşi de noi, sunt aleşi de români, nu de altcineva. Din unct de vedere juridic, legal şi chiar politic, cei din Parlament au mai multă legitimitate formală decât am eu, pentru că oamenii aceia au fost aleşi, eu nu am fost ales, însă legitimitatea me izvorăşte din faptul că eu am primit un vot în Parlament pentru ca să pot să-mi fac treaba. Nu spun asta doar ca să fac plăcere cuiva, ba sunt conştient că ceea ce vaface acest guvern nu poate să o facă şi fără o consultare cu Parlamentul. Sper să avem majoritate când solicităm un vot pentru anumite legi, însă sunt conştient de faptul că Guvernul are anumite atribuţii şi anumite instrumente directe de acţiune pe care va trebui să le folosim şi să nu le asumăm noi direct ca şi guvern pentru a proceda la anumite schimbări pentru care probabil în unele cazuri există o anumită rezistenţă în clasa politică”.

    Hm .. hai sa ghicesc :Codruta!!!

  12. Centrule…

    atat ai inteles? Atunci hai sa discutam despre sangele de pe mainile Rezistentei franceze…

    Insa ce este acum este altceva ..
    DACA VII LA MINE IN CASA RESPEFCTI REGULILE MELE!!!
    Si se pare ca mitcul Occidenty nu este in strea nici sas defineasca niste reguli (decat ptr Romania „vrem Base si Codruta!”)
    A mai vrea ceva „Austeritate” . D’;aia givernul Ciolanis zice ca nu lefuri..

    dorucoarna

    La o adica exodul poa fi blocat. Chioar daca te comporti cam „hitlerist”
    In fara de asta mai poti sa te abtii sa stimulezi exodul .. adica sa sustii niste .. al Nusra daca intelegi..
    PLus inca cateva cestii…

    Insa terosistii aia sunt f utili.. Cu „ajutorul” lor poa armata va ramne pe strazi si peste 10 ani . Canci dre[pturi si democratie in numele „securitatii” .

  13. Fragmnetzel

    matale pe aratura.
    Mai priceste harta si poa o sa intelegi unde gresesti..
    Oricum numa flota ilaliana singura ar putea opri intreg traficu … la dracu barcazurile alea folosite la trabersare nu ar putea rezista la prea multe lovituri fie ele date si cu Oto Melara 76mm Super Rapid sa nu mai zic Otobreda 127mm/54 Compact…

    Nu mai continui…
    Iti dau un singur sfat. Nu te mai baga in cestii dinastea ,, cestuule de tip militar exced capacitatile tale …

  14. Din păcate, sunt unii care nu înţeleg nimic din ce se întâmplă în Lume şi trec prin ea ca gâsca prin…. această pildă :
    „O gâscă păşind pe un covor întins într-o grădină, poate va crede că izvoadele şi culorile sunt acolo din întâmplare, sau poate chiar că au crescut din pământ ca iarba. Atâta e mintea gâştei. Dar ţesătorul care a urzit covorul şi l-a ţesut ştie că n-a ieşit la voia întâmplării, după cum ştie şi ce însemnează orice amănunt al desenului şi culorii, şi de ce desenul şi culoarea sunt cum sunt. Numai cine a ţesut covorul cu mâna lui poate să înţeleagă ţesătura, şi cei cărora el le-o desluşeşte. Aşa se preumblă şi necredincioşii pe minunatul covor al lumii şi vorbesc de „întâmplare”. Şi numai Dumnezeu, care a ţesut lumea, cunoaşte înţelesul fiecărui fir — Dumnezeu şi cei cărora El le desluşeşte. […]

  15. 18 decembrie 2014… E în preajma Crăciunului și cetățenii încep, in avanpremieră , să colinde…

    Un coleg de blog, sub pseudonim la ora aceea, crede că un ”colind” cu refrenul ”Deschide ușa, CRETINE !”, și cu mascați care sparg ușile oamenilor în zori de zi , e OK, numai bun să ne tăvălim de râs. Nu sesizează grotescul , însăilarea oligofrenă, nu înțelege că e un lucru infect, pentru că, pentru el, e distracție. I l-a trimis pe FB un prieten… Lui nu-i este greață să pună pe blogul lui Adrian Năstase, în batjocura cea mai grotescă de pe pământ, imaginile care curg pe mizeria de text, și-n care, îngăduitoarea lui gazdă este terfelită în fel și chip, nu singură, ci și împreună cu familia. Se alege cu un răspuns pe care, dacă este alfabetizat cât de cât, ar fi trebuit să-l priceapă:

    @nastase decembrie 18, 2014 la 11:41 am
    „…această modalitate, de a introduce pe blogul meu, prin trimitere, mesaje sau imagini ‹‹inelegante››, in legătură cu mine sau cu familia mea, mi se pare de neacceptat si foarte departe de spiritul blogului sau de respectul pe care ar trebui să ni-l acordăm reciproc. De aceea, voi considera că ati renuntat să postati pe acest blog” .

    Urmează scuze, cenușă-n cap, explicații penibile. Omul, ”absorbindu-și cafeaua și țigara( sic!) , cu telefonul la ureche ”, văzuse clipul , dar nu observase că e și cu Adrian Năstase… Că-i colida pe Hrebenciuc, pe Mazăre , sau pe Voiculescu cu imbecilitatea ”deschide ușa CRETINE! ” , pentru colegul nostru de blog era în ordine și chiar nostim…

    Apoi, sub pretextul că intră în politică ( de așa oameni are nevoie lumea politică, într-adevăr…) , ne destăinuie adevăratul său nume și o taie de pe blog, că de! de-acum nu mai merge cu propaganda pe te miri unde, poate să o facă și ”la liber”, în profitul maselor largi populare…Despărțire dramatică și mai ales, definitivă…

    @decembrie 21, 2014 la 8:20 pm ”… Este ultima mea postare si vreau sa va multumesc pentru ca m-ati gazduit pe blogul duneavoastra….Mandatul lui Traian Basescu se incheie si odata cu asta si ‹‹mandatul›› meu pe acest blog,(sper sa nu treaca neobservate,ghilimelele)”.

    Numai că, din păcate, la ei demisiile țin cinci minute…

    Așa că n-a fost ultima lui postare…După nici un an, se întoarce… contează pe ”onestitatea si generozitatea spiritului” lui Adrian Năstase, contează pe memoria scurtă a oamenilor, contează pe toleranța și pe bunul simț al celorlalți…ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat…

    Insul e un pion micuț, nu e semnificativ nici măcar pentru ”ai lui”, dar metoda asta n-a brevetat-o el…Sunt destui dintre aceia care au nenorocit o țară și nu-și mai amintesc, pentru că erau în weekend pe-atunci, iar astăzi, exact ca și colegul nostru de blog, consideră legitim să se întoarcă!

    Iar dacă noi o să fim contemplativi și sfioși, chiar se vor întoarce.

    P.S.Soțul meu mi-a spus ieri : ”În ALIMENTARĂ șoriciul costă 60 de lei kilogramul… creierul, numai 9 lei… când ieși pe stradă însă, diferența e și mai mare”

  16. Luminița Arhire
    noiembrie 23, 2015 la 12:00 am

    Stimata Doamna, mi-ati luat-o inainte si foarte bine ati facut! Ati exprimat mult mai bine decat mine micimea oamenilor mici. Care se inghesuie acum, dupa demisia lui Ponta, sa-si urle marunta lor bucurie pe blogul dlui Nastase. Mai e cineva care visa sa-si „odihneasca capul” pe sanii dnei Udrea si care a fost reactivat aici. Ce sa insemne aceasta invazie de agenti inamici? Dl Nastase e din nou important si periculos?

  17. Ghita Bizonu, ideile pot fi ca si sfaturile, bune sau proaste. Insa toate conclavurile filosofilor au fost de acord ca tacerea nu este intotdeauna filosofica si vorba intotdeauna de argint. Altfel spus, ca libertatea ideilor poate rodi cand nici nu te astepti. Ca in cazul ideilor julverniene, de pilda. De aici, cred, si indemnul heliadradulescian de a scrie (si de a vorbi, as adauga), cea mai pura libertate de exprimare, neingradibila de nicio „corectitudine politica”. Probabil catre aceasta caracterizanta libertate de exprimare a romanilor ar trebui trimisi toti cei care cred altfel.

    Cu ceva timp in urma, o inalta fata iluminata se intreba, prin apropiere, retoric fireste, la o intalnire cu invatacei in ale politichiei, cam cine ar putea sa conduca lumea. Trec peste obsesia de a-i conduce pe altii. Si enumera, personajul in cauza, marimile lumii, cam de prin zona la care m-am referit. „Cutare?”, „cutare?”, „cutare?”, intreba omul nostru. Tot el raspundea, de fiecare data, cu stereotipuri de genul „Sa fim seriosi!”, „Nu este cazul”, „Ne-apuca rasul!”. Omul avea dreptate. Niciunul dintre cei enumerati nu ar fi putut (si nici nu ar fi dorit) sa fie o putere unipolara. Dar impreuna ar fi altceva, o lume multipolara este posibila si dezirabila.

    Eu la solidaritate m-am referit, la o solidaritate multipolara, la solidaritate in multipolaritate, daca vrem, care sa implice toate partile intregului. Daca toti suntem angajati in acelasi lucru, nu l-am face mai bine impreuna? Adica razboiul impotriva terorismului, se intelege. Care este mult mai larg, cu mult mai multe tinte. Daca imi amintesc bine, la summitul G20 din Antalya nu s-a facut o nominalizare a tintelor razboiului impotriva terorismului. In afara de faptul ca vreo 40 de state il finanteaza, dintre care unele erau de fata…

  18. Fragmnetzel

    cum am mai scris matale pe aratura. Insir cuvinte goake fara sa intelegi ceva din sensu lor …ma rig unoeri se lipesc cu ce se vede („In afara de faptul ca vreo 40 de state il finanteaza, dintre care unele erau de fata”) Staistica presupun …

    Ca ia sa mai citez ceva din opera lu matale „Insuficienta de perceptie geopolitica euroasiatica a inceput insa sa se corecteze. Rusia, China, India, care dupa regula proportiilor au cel mai mare rol in securitatea centurii maritime a Eurasiei, s-au lansat in programe serioase de constructii, achizitii si dotari ale fortelor lor navale
    Ti-ma dat un sfat pe bune sa te bagi unde nu pricepesti.
    Si ma iei cu palavre despre libertatea ideilor ..

    Ce ar fi mai bine ca iniante de a scrie despre liberatea ideilor te-ai procupa sa intelegi dintaui ideile?
    Asa .. ca un mic pont de la mandel (bosorog scolit intr-o vreme cand „geipolitica” era denunata ca o cestei fascista sau asa ceva… o facultate la fara fecventa .. fara mastrate, doctorate, lecturi „rcepte” din autori „recpte” sa nu mai zic de mastrate sau ..)
    In geopolitica sunt 2 „scoli” care nu prea pot coexista
    – teoria Heartlandului – cine domina Eurasia domina lumea
    https://aphug.wikispaces.com/file/view/heart_rim.png/72470863/398×284/heart_rim.png
    – doctrina Mahan .. (careia i se poa alatura doctrina Douhet) puterea maritinma decide ..

  19. @Ghita – daca atat ai inteles ( sau vrei sa faci sa se creada ca ai inteles ) din mesajul meu … nu devii interesant deloc . Dimpotriva .

  20. @centru spune : +11 septembrie 2001 ? Conspiratie jidoveasca in ochii arabilor , evreii nu s-au dus la lucru in 11 septembrie !+
    Argumentele arabilor islamişti sunt ceva mai consistente. Însă recurgând dumneavoastră la degradarea discursului arab, injectaţi o doză de credibilitate şi lui George Bush Senior, care în decembrie 1989 hotăra – pe baza unor documente fabricate de germani – că România este un Imperiu al Răului, şi că statul românesc trebuie distrus. Ceea ce a şi făcut de facto „revoluţia”.

Lasă un răspuns